Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017


Το Facebook παραδέχεται ότι υπολόγιζε εσφαλμένα την επιρροή που έχουν οι αναρτήσεις μεταξύ των χρηστών της πλατφόρμας.

Το λάθος αποδεικνύεται λόγω της ασυμφωνίας του αριθμού των like και των share κάθε δημοσίευσης, βάσει των στοιχείων που παρέχονται στους διαφημιστές από δύο δικά του εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.

Λαθεμένες, όπως προκύπτει, είναι και οι μετρήσεις του αριθμού των αντιδράσεων, (likes και emojis) στα βίντεο ζωντανής μετάδοσης (live), όπως αυτές παρέχονται στον κάτοχο της σελίδας που τα φιλοξενεί.

Για ακόμα μια φορά το Facebook ομολογεί ότι έδινε λανθασμένα στοιχεία στη διαφημιστική αγορά και προχωρά σε αλλαγές των μεθόδων μετρήσεις.

Τον Σεπτέμβριο είχε παραδεχτεί ότι επί σειρά ετών παρείχε παραφουσκωμένα στοιχεία σχετικά με τη θέαση των διαφημιστικών βίντεο.

«Εργαζόμαστε για την επίλυση αυτού του ζητήματος, έτσι ώστε οι μετρήσεις των like και share να ταιριάζουν μεταξύ των δύο εργαλείων και θα ενημερώσουμε τους συνεργάτες μας αμέσως όταν έχουμε κάτι νεότερο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανάρτηση-ανακοίνωση.

Η νέα παραδοχή από την πλευρά του Facebook έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν τα μεγαλύτερα social media -με πρώτη την πλατφόρμα που δημιούργησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ- είναι υποχρεωμένα να απολογηθούν, αφού ουσιαστικά αδυνατούν να φιλτράρουν τις ψεύτικες ειδήσεις που μοιράζονται μεταξύ τους οι χρήστες και έτσι ευνοούν την παραπληροφόρηση.

Θα μπορούσε αυτή να είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού ή υποβάθμισης του αντίκτυπου που έχει η αναπαραγωγή ψεύτικων ειδήσεων, εφόσον οι μέχρι σήμερα έρευνες τελικά βασίζονται σε λαθεμένα στοιχεία, αναρωτιούνται κάποιοι αναλυτές, προφανώς καχύποπτοι ως προς τον χρόνο που επέλεξε το Facebook να ομολογήσει ακόμα ένα λάθος του.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Τρία νέα smartphones από τη Nokia στις αρχές του 2017
Στις αρχές του επόμενου έτους, η Nokia αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες, για πρώτη φορά, θα ενσωματώνουν το λειτουργικό της Google Android.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η HMD Global, η εταιρεία που κατέχει πλέον την άδεια για τη Nokia, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συσκευές, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας Mobile World Congress, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Η Nokia επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το πρώτο Android κινητό της τηλέφωνο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.
Nokia P1
Η συγκεκριμένη συσκευή κινητής τηλεφωνίας θα έχει το πρότυπο IP68 για αντοχή τόσο στο νερό όσο και στη σκόνη, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία με οθόνη 5,2 ιντσών και μία με 5,5.
Οι οθόνες και των δύο μοντέλων θα είναι AMOLED QHD με ανάλυση 2560x1440.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Inquirer, το P1 αναμένεται να είναι συμβατό με το Daydream VR της Google, ενώ ο επεξεργαστής που θα ενσωματώνει η συσκευή θα είναι ο Snapdragon 821 της Qualcomm.
Nokia D1C
Το Nokia D1C αναμένεται να είναι μια αρκετά διαφορετική συσκευή από ότι το P1.
Η συγκεκριμένη συσκευή θα έχει τον Snapdragon 430 SoC επεξεργαστή και θα ενσωματώνει 3GB μνήμης RAM. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος και τον τύπο της οθόνης ή τις προδιαγραφές της κάμερας.
Και οι τρεις συσκευές πρόκειται να ενσωματώνουν την έκδοση 7.0 Nougat του Android.
DATING SEX
Ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, γκέι, λεσβίες κ.α, - πρόκειται για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου, και έχουν να κάνουν με το φύλο (ή τα φύλα) με τα οποία έχει κανείς σεξουαλικές επαφές.
Βεβαίως, κατά καιρούς εμφανίζονται νέοι χαρακτηρισμοί και «σεξουαλικές ταυτότητες» που εκπροσωπούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις – οι οποίοι μπορεί να έχουν να κάνουν πού και πού με περίεργα πράγματα ή επιλογές (όπως, για παράδειγμα, οι...ecosexuals).
Ένας άλλος τέτοιος νέος χαρακτηρισμός, ο οποίος μπορεί να διαπιστώσουν αρκετοί/ αρκετές πως τους/ τις αντιπροσωπεύει, είναι αυτός του «sapiosexual» (αντίθετα με αυτό που μπορεί να σκεφτεί κάποιος σε πρώτη φάση, το «sapio», προέρχεται από το «sapiens», σοφός, και όχι από το...σάπιος): Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, έγινε ευρύτερα γνωστός το 2014, όταν η ιστοσελίδα γνωριμιών OKCupid επέκτεινε τη λίστα των σεξουαλικών προτιμήσεων τις οποίες μπορούσαν να δηλώσουν οι χρήστες του. Ωστόσο, η χρήση του όρου πάει πίσω στο 2002, σε blog post στο Livejournal από χρήστη ονόματι Wolfieboy. Αντιπροσωπεύει αυτούς που έλκονται σεξουαλικά (ή τουλάχιστον υποστηρίζουν πως έλκονται) από την νοημοσύνη/ εξυπνάδα κάποιου, θεωρώντας την το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του.
Στα μέσα του Οκτωβρίου, εφαρμογή ονόματι Sapio: Intelligent Dating λανσαρίστηκε από την Humanist Dating LLC. «Έχετε βαρεθεί τις επιφανειακές εφαρμογές γνωριμιών; Το Sapio είναι μια εξέλιξη στις εφαρμογές γνωριμιών, όπου η φυσική και η διανοητική έλξη βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο». Το όλο στήσιμο παραπέμπει κάπως στο Tinder, με τους χρήστες όμως να απαντούν ερωτήσεις όπως «ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σας» ή «τι θα λέγατε στον 15χρονο εαυτό σας» για να υπάρξει αντιστοίχιση, επαφή και συνομιλία.
Από το 2014, περίπου 9.000 χρήστες του OKCupid αυτοχαρακτηρίζονται sapiosexuals, σύμφωνα με το Broadly, ενώ μια σελίδα στο Facebook (με εικόνα του Άλμπερτ Αϊνστάιν) έχει χιλιάδες likes. Ωστόσο, πολλοί διαφωνούν ως προς το ότι το έλκεται κάποιος από την εξυπνάδα αποτελεί σεξουαλικό προσανατολισμό, υποστηρίζοντας πως είναι απλά ένας άλλος τρόπος...ηθελημένης διαφοροποίησης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!