Τρίτη 6 Αυγούστου 2019


Προώθηση στην απασχόληση ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 25-45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης, στον κλάδο της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 600 ωρών (400 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 200 ώρες πρακτική άσκηση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας), με εκπαιδευτικό επίδομα 2.800 ευρώ.
Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στις ειδικότητες:
  • Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
  • Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών
  • Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν μόνο οι άνεργοι που έχουν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
  • Να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης
  • Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1974 μέχρι και 30/9/1994
  • Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής)
  • Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας
  • Να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα την τελευταία 2ετία πριν από την υποβολή της αίτησης στην παρούσα πρόσκληση.
Τι περιλαμβάνουν οι Δράσεις
-Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών
-Συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων σε 2 φάσεις (μετά τη λήξη του θεωρητικού μέρους της κατάρτισης και μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης)
-Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης σύμφωνα με το ISO/IEC 17024
-Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών

Ένας κρατούμενος σε φυλακή του Ρίο ντε Τζανέιρο μεταμφιέστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο σε γυναίκα επιχειρώντας να δραπετεύσει, σε μια σουρεαλιστική πράξη θάρρους, με στόχο την ελευθερία, χωρίς αίσιο, ωστόσο, τέλος αφού τον κατάλαβαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Ο Κλαουβίνο ντα Σίλβα, ένας έμπορος ναρκωτικών από την πόλη Άνγκρα ντος Ρέις, συνελήφθη από τους φύλακες στο σωφρονιστικό κατάστημα της Μπανγκού στην πολιτεία του Ρίο το Σάββατο, ενώ προσπαθούσε να βγει από την κεντρική πόρτα των φυλακών μετά το πέρας του επισκεπτηρίου. Σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές, το σχέδιό του ήταν να αφήσει στη θέση του την κόρη του, μέσα στη φυλακή.
Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, διακρίνεται να φοράει μια περίεργη πλαστική μάσκα, μια μακριά μελαχρινή περούκα, γυαλιά και γυναικεία ρούχα, μεταξύ άλλων στηθόδεσμο. Καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον αναγκάζουν να απαλλαγεί από τη μεταμφίεσή του, εκείνος τελικά αποκαλύπτεται, έχοντας σκυθρωπή έκφραση στο πρόσωπό του.
Η κόρη του και άλλοι επτά άνθρωποι συνελήφθησαν με την υποψία ότι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να δραπετεύσει.
Στο μεταξύ, ο Σίλβα, μεταφέρθηκε στις φυλακές Λαέρσιο ντα Κόστα Πελεγκρίνο, όπου θα του επιβληθεί η τιμωρία του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!