Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Το μυστήριο με τον φαντομά που βάζει κορνίζες σε πινακίδες του Λονδίνου
Το Τέτινγκτον του νοτιοδυτικού Λονδίνου έχει αποκτήσει έναν ιδιαίτερο φαντομά: Άγνωστος βάζει χρυσά πλαίσια σε πινακίδες σε διάφορα σημεία του προαστίου, με σκοπό να δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στο τετριμμένο και καθημερινό.

Για κάποιους είναι ένας «βάνδαλος αστός», για άλλους ένας μεταμοντέρνος σχολιαστής, αλλά για το τοπικό δημοτικό συμβούλιο ένα πρόβλημα, και έχει ξεκινήσει κυνήγι για να κατεβάσει τις κορνίζες.

Οι κορνίζες μπαίνουν σε πινακίδες με ονόματα δρόμων ή με «αθώες» απαγορεύσεις (όπως για τα σκυλιά σε πάρκα), και σκόπιμα αποφεύγονται πινακίδες της Τροχαίας.

Στα πρότυπα του Banksy, του καλλιτέχνη γκράφιτι που τηρεί με κάθε τρόπο την ανωνυμία, του ο δράστης κάνει τα πάντα για να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά του.

Για να διασφαλίσει ωστόσο πως το έργο του δεν θα μείνει απαρατηρητο, έχει φροντίσει να φτιάξει τον λογαριασμό-περσόνα «Ο φαντομάς κορνιζάς» στο twitter [@PhantomFramer] στον οποίο και αναρτά τα έργα του.
in.gr

Η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά, τις υποχρεώσεις και τον ελεύθερο χρόνο είναι το κλειδί της ευτυχίας στη ζωή, αρκεί η δουλειά να αμείβει τους κόπους του εργαζόμενου, να τον τοποθετεί σε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας και να του δίνει κίνητρο να γίνεται καλύτερος, αφήνοντάς του ταυτόχρονα ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του. Πέραν αυτών, η κουλτούρα, ο πολιτισμός και το κόστος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση κάποιου να «ξεριζωθεί» για να βρει δουλειά. Ας δούμε ποιες χώρες του κόσμου βρίσκονται ψηλά στη λίστα επιλογών των περισσοτέρων.
Γερμανία
Μπορεί στη Γερμανία οι συνθήκες να είναι πιο αυστηρές όσον αφορά το χαζολόγημα στο γραφείο, οι 35 παραγωγικές ώρες εργασίας την εβδομάδα, όμως, ακούγονται αρκετά δελεαστικές. Η άδεια που δικαιούται ένας εργαζόμενος φτάνει τις 24 ημέρες το χρόνο, ενώ το μέσο εισόδημα στη Γερμανία φτάνει περίπου τα 25 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δεδομένα του 2012.

Αυστραλία
Αν μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει το γεγονός ότι θα ζει το λιγότερο 20 ώρες πτήσης μακριά από το σπίτι του, η Αυστραλία είναι μια χώρα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Ο μέσος μισθός εκεί ανέρχεται στα 38 χιλιάδες ευρώ, οι ώρες εργασίας επίσημα φτάνουν τις 37, περίπου, όμως, το 1/3 των εργαζομένων μπορεί να φτάνουν και τις 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα, οι οποίες θεωρούνται υπερωρίες και πληρώνονται. Ο ελληνισμός στην Αυστραλία, που είναι αρκετά ισχυρός, δημιουργεί ένα οικείο περιβάλλον για τους Έλληνες που μεταναστεύουν εκεί, οι οποίοι παρ’ όλο που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους, συναντούν αρκετούς συμπατριώτες τους στις μεγαλουπόλεις της.
Ηνωμένο Βασίλειο
Τα πράγματα σίγουρα είναι δυσκολότερα σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, αλλά ακόμη κι έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρει κάποιος δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά αν τα αγγλικά του είναι καλά και έχει σπουδές στη χώρα. Το κόστος ζωής είναι υψηλό στο Λονδίνο, ο μέσος μισθός όμως φτάνει γύρω στα 27 χιλιάδες ευρώ το χρόνο με τις ώρες εργασίας την εβδομάδα να φτάνουν τις 48, ενώ ο κατώτατος μισθός υπολογίζεται με βάση τα περίπου 9 ευρώ την ώρα. Αν, όμως, κάποιος κινηθεί πιο έξω από την πρωτεύουσα για δουλειά, το κόστος ζωής πέφτει και η ποιότητα ανεβαίνει.

Φινλανδία
Μια από τις χώρες-ηγέτες στις ημέρες… διακοπών, η Φινλανδία φτάνει τις 40, όπου οι 30 ημέρες είναι άδεια και οι 10 επίσημες αργίες. Το μέσο εισόδημα ανέρχεται στα 23 χιλιάδες ευρώ, οι ώρες εργασίας την εβδομάδα ορίζονται με το νόμο στις 40 και οι υπερωρίες πληρώνονται 50% άνω του προκαθορισμένου ωριαίου ποσού για τις πρώτες 2 ώρες και 100% για τις επόμενες. Ακόμη, υπάρχει όριο και στις υπερωρίες, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 138 ώρες στους 4 μήνες και τις 250 ώρες το χρόνο.
Ελβετία
Στην Ελβετία το μέσο εισόδημα φτάνει τα 44 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και υπάρχει ανώτατο όριο ωρών εργασίας την εβδομάδα που φτάνει μέχρι τις 45 για υπαλλήλους γραφείου και τεχνικό προσωπικό και τις 50 για εργάτες. Ο κάθε υπάλληλος δικαιούται 4-5 εβδομάδες άδειας το χρόνο και μέσα σε όλα υπάρχει πρόσβαση σε ένα καλό σύστημα υγείας, σε καλά σχολεία για όσους έχουν παιδιά και σε ένα πολύ οργανωμένο κράτος.

Νορβηγία
Μια από τις πιο… γενναιόδωρες χώρες σε προσωπικό χρόνο, η Νορβηγία προσφέρει στους εργαζόμενους τουλάχιστον 21 ημέρες διακοπών το χρόνο, επιτρέποντας συχνά σε γονείς με παιδιά μειωμένα ωράρια, με την άδεια μητρότητας να φτάνει τις 43 εβδομάδες με πλήρη μισθό ή τις 53 με μειωμένο. Οι ώρες εργασίας ανά εβδομάδα φτάνουν τις μόλις 33, ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα κυμαίνεται στα 28 χιλιάδες ευρώ.
Δανία
Παραμένοντας στον παγωμένο βορρά, η Δανία αποτελεί άλλη μια χώρα που φαίνεται να προσελκύει τον κόσμο να δουλέψει, προσφέροντας μέσο ετήσιο εισόδημα 32 χιλιάδες ευρώ και μέσο όρο 37 ώρες εργασίας την εβδομάδα, με τις γυναίκες να δουλεύουν γύρω στις 35 ώρες και τους άντρες να φτάνουν τις 40-41 ώρες την εβδομάδα. Η άδεια από τη δουλειά, μαζί με τις αργίες φτάνει μέχρι και τις 34 ημέρες το χρόνο.

Σουηδία
Φαίνεται πως στη Σκανδιναβία έχουν βρει την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία, τον προσωπικό χρόνο και την αμοιβή του εργαζομένου, αφού οι χώρες αυτές αποτελούν πάντα παράδειγμα στα εργασιακά. Η Σουηδία φημίζεται για τις παροχές όσον αφορά τους γονείς-υπαλλήλους, δίνοντας άδεια και στον πατέρα με τον ερχομό ενός παιδιού και παρέχοντας 480 ημέρες άδειας σε νέους γονείς, τις οποίες οι ίδιοι καλούνται να αξιοποιήσουν όπως θέλουν μέσα στα πρώτα 8 χρόνια ζωής του παιδιού. Αλλά ακόμη κι να δεν είστε γονείς, το μέσο εισόδημα των 23 χιλιάδων ευρώ, οι 41 ημέρες διακοπών το χρόνο μαζί με τις αργίες και οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, εξασφαλίζουν μια καλή ποιότητα ζωής.
clickatlife.gr

Κάθε γωνιά της Ευρώπης κρύβει και ένα μυστικό. Τοπία ασύλληπτα, από την ελληνική ακτογραμμή, ως τα νορβηγικά φιόρδ και τις Αλπεις, πόλεις με ιστορία αιώνων, φεστιβάλ και γιορτές ξεχωριστές, ιαματικά λουτρά αλλά και άλλες απολαύσεις, ιδιαίτερα πιάτα, ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, κρασιά και γλυκά. Ολα τους ξεχωριστά. Το conde naste traveler εντόπισε τις 50 περιοχές της Ευρώπης, τα 50 πράγματα που πρέπει να κάνει στην Ευρώπη, τα 50 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψει στην Ευρώπη καθένας, πριν πεθάνει.
Περιήγηση στα κανάλια του Αμστερνταμ.

Ψώνια στο Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσκεψη στο Trinity College.

Γυμνισμός στη Σουηδία.

Βόλτα στους κήπους του Κένσικτον.

Χάζι στον Δαυίδ από κάθε πιθανή γωνία -Φλωρεντία.

Να φάει κανείς στρείδια στην Κροατία.

Υπνος σε αυτοκίνητο στη… Στουτγάρδη (το ξενοδοχείο V8 Hotel δίνει αυτή τη δυνατότητα).

Να δει να χορεύουν φλαμένκο στην Ανδαλουσία.

Βόλτα με άμαξα στην παλιά πόλη της Κρακοβίας.

Βόλτα με σκάφος γύρω από το Κάπρι.

Μια νύχτα στην όπερα της Βιέννης.

Βόλτα στις Βρυξέλλες.

Ροκσάιλντ: Σε αυτή τη πόλη της Δανίας μπορεί να «συνδεθεί» κανείς με τους Βίκινγκς. Κάποτε ήταν το κέντρο μιας ακμάζουσας κοινότητας Βίκινγκς, ενώ υπάρχει και σχετικό μουσείο.

Κρουαζιέρα στα νορβηγικά φιόρδ.

Τέχνη στο Παρίσι -Επισκεφθείτε τα κορυφαία μουσεία τέχνης της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ζήστε σαν βασιλιάς στο St. Moritz.

Βουτιές στα ιαματικά λουτρά της Βουδαπέστης.

Το βόρειο Σέλας στην Ισλανδία.

Τσάι στο Claridge’s του Λονδίνου.

Η διαδρομή μεταξύ Μάλμε και Κοπεγχάγης με τρένο.

Μια παράσταση του μπαλέτου Μπολσόι.

Ανακαλύψτε τη Βαρκελώνη, την πόλη έργο τέχνης.

Περιηγηθείτε στη Λισαβόνα.

Κοκτέιλ με θέα τον πύργο του Αϊφελ.

Απολαύστε μια Pilsner στην «υψηλότερη μπιραρία στη Γερμανία».

Τρούφες στην Ούμπρια.

Εξερευνήστε τη Λιόν.

Βόλτα στη βραχώδη βόρεια ακτή της Ιρλανδίας. «Το μονοπάτι του γίγαντα» στην κομητεία Αντρίμ είναι από τα αξιοθέατα που κόβουν την ανάσα.

Ταξίδι στο παρελθόν στην Αθήνα.

Βόλστα στον τοίχο της ειρήνης στο Μπέλφαστ

Ποδηλατάδα στο Αμστερνταμ.

Grand Prix στο Μονακό.

Δείπνο στο Rules, το παλαιότερο εστιατόριο στο Λονδίνο.

Χορός σοτ Exit Festival στο Novi Sad.

Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Δοκιμάζοντας κρασιά στην Τοσκάνη.

Να ζήσεις σαν βασιλιάς στο Χάιλαντς της Σκωτίας.

Η θέα του Ρέικιαβικ από την κορυφή της εκκλησίας Hallgrímskirkja stic.

Βόλτα στο τείχος του Βερολίνου.

Δοκιμάζοντας παγωτά στη Ρώμη.

Πίνοντας μπύρες στην Πράγα.

Η Βαλένθια στις φλόγες κατά τη διάρκεια του Las Fallas (ζωντανή μουσική, πυροτεχνήματα και οι δυνατότερες κροτίδες που έχετε ακούσει ποτέ στη γιορτή για τον Αγιο Ιωσήφ).

Μπείτε σε πολεμικό πλοίο (στο μουσείο Vasa της Στοκχόλμης, υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ενα πολεμικό πλοίο του 17ου αιώνα που βυθίστηκε αμέσως σχεδόν μετά την αναχώρησή του και βρέθηκε 300 χρόνια μετά σε άριστη κατάσταση).

Πρωινό τρέξιμο στους κήπους του Λουξεμβούργου.

Χαζεύοντας την Γκουέρνικα.

Χαθείτε στην Μπριτζ -Βόλστα στην καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης.

Παραγγείλετε έναν Einspänner (διπλό εσπρέσσο με σπιτική σαντιγί) στη Βιέννη.

Αγοράστε δερμάτινα στη Φλωρεντία.

Σταθείτε στην άκρη της ηπείρου -Το Sagres είναι το άκρο της Ευρώπης. Ενα ανεμοδαρμένο φυλάκιο σε μια χερσόνησο του νοτιανατολικού άκρου της Πορτογαλίας.

Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!