Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015


Είστε έξω και χάσατε τη συσκευή σας ή ακόμα χειρότερα σας το κλέψανε; Μη σας πιάνει πανικός. Αν έχετε κάνει όλα τα παρακάτω βήματα σε λίγα λεπτά θα βρίσκεται ξανά στα χέρια σας.

Βήμα 1ο: Όλα ξεκινούν από τις ρυθμίσεις

 

Βήμα 2ο: Το κινητό σας “ζει” στο iCloud

 

Βήμα 3o: Αν δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε τώρα

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.


Πηγή: fortunegreece.com

Το γνωρίζετε πολύ καλά, ίσως το καταναλώνετε καθημερινά και σας φτιάχνει τη διάθεση, ωστόσο αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε, είναι ότι προστατεύει τα δόντια σας από την τερηδόνα…
Φυσικά αναφερόμαστε στο κόκκινο κρασί! Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Autonoma της Μαδρίτης, μόλις ένα ή δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα είναι αρκετά για να αποτρέψουν την ανάπτυξη τερηδόνας.
Όπως δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Αγροτικής & Διατροφικής Χημείας» (JAFC), οι ασθένειες των δοντιών, που προσβάλλουν το 60% έως 90% των κατοίκων του πλανήτη, αρχίζουν, όταν ορισμένα βακτήρια του στόματος προσκολλώνται μεταξύ τους και δημιουργούν βιομεμβράνες.
Οι βιομεμβράνες αυτές δημιουργούν την οδοντική πλάκα και παράγουν οξέα, που αρχίζουν να βλάπτουν τα δόντια.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσον οι πολυφαινόλες μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων, όπως είχαν δείξει προγενέστερες μελέτες.
Εξέθεσαν, λοιπόν, βιομεμβράνες εργαστηρίου για 2 λεπτά σε κόκκινο κρασί, κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ και κόκκινο κρασί εμπλουτισμένο με εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών.
Όπως διαπίστωσαν, οι πολυφαινόλες, που είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και υπάρχουν κατεξοχήν στο κόκκινο κρασί και το εκχύλισμα από τα κουκούτσια των σταφυλιών, καταπολεμούν αποτελεσματικά τις βιομεμβράνες, διασπώντας τη στερεή δομή τους και αποδιοργανώνοντάς τες.
«Θαυματουργά» μπορεί να αποδειχτούν τα φίλτρα του καφέ αφού πέρα από την αυτονόητη χρήση τους, είναι πολύ πρακτικά για αρκετές δουλειές του σπιτιού…
Ας ρίξουμε μία ματιά:
  1. Με τα φίλτρα μπορούμε να καθαρίσουμε τα τζάμια και τους καθρέπτες μας αν έχει τελειώσει το χαρτί κουζίνας.
  2. Μπορούμε να σουρώσουμε το κρασί έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα κομμάτια του φελλού, αν έχει σπάσει την ώρα που ανοίγουμε το μπουκάλι.
  3. Ανακυκλώνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει για τηγάνισμα. Κάποια σούπερ μάρκετ παραλαμβάνουν το λάδι, δίνοντας μάλιστα και χρηματικό ποσό, και το ανακυκλώνουν. Για να το παραδώσουμε καθαρό, πρώτα το σουρώνουμε το με το φίλτρο του καφέ.
  4. Με τα φίλτρα μπορούμε να καλύψουμε τα φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μη λερώνουμε το εσωτερικό του φούρνου όταν τα ζεσταίνουμε.
  5. Ζυγίζουμε το κομμένο κρέας. Βάζουμε κομμάτια από κρέας στο φίλτρο και τα ζυγίζουμε. Έτσι θα έχουμε το καθαρό βάρος, αφού τα φίλτρα δεν έχουν καθόλου βάρος. Επιπλέον δεν λερώνουμε και τη ζυγαριά.
  6. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πανιά για να περάσουμε το χρώμα στα παπούτσια μας, χρησιμοποιώντας το φίλτρο του καφέ.
  7. Τέλος, λέμε «αντίο» στις λερωμένες γλάστρες. Απλώνοντας στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο, πετυχαίνουμε να κρατήσουμε το χώμα επιτρέποντας μόνο το νερό που περισσεύει να φύγει στο πιάτο.

αμέσως επόμενο, είναι να βρείτε ημερομηνία. Το Yes I Do.gr μας βάζει να ανοίξουμε τα ημερολόγια.
Αν πρόκειται να παντρευτείτε σε κεντρική εκκλησία ή κάποιο ''hot'' ξωκκλήσι (δεν ξέρω πώς ταιριάζουν αυτές οι λέξεις δίπλα δίπλα, αλλά καταλάβατε τι θέλω να πω), να θυμάστε πως δε γίνονται θρησκευτικοί γάμοι στις εξής ημερομηνίες.
-Μεταξύ 18 και 25 Δεκεμβρίου
-7 Ιανουαρίου
-40 μέρες πριν το Πάσχα
-Τα ψυχοσάββατα
-Του Αγίου Πνεύματος
-Μεταξύ 6 και 15 Αυγούστου
-29 Αυγούστου
Εννοείται πως αν παντρευτείτε Πέμπτη για παράδειγμα, το συνολικό κόστος του γάμου, μπορεί να είναι και κάτω από το μισό.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε, είναι πως οι ανεμογεννήτριες αποδίδουν καλύτερα όταν βρίσκονται τοποθετημένες σε μεγάλο υψόμετρο και σε υπαίθριο χώρο.
Ένας Γάλλος επιχειρηματίας, ο Jérôme Michaud-Larivière ο οποίος έχει ιδρύσει την γαλλική εταιρεία New Wind, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να κάνει τις ανεμογεννήτριες πιο...ευέλικτες, ώστε να μπορούν να εκμεταλλεύονται και το πιο απαλό αεράκι που κυκλοφορεί μέσα σε μία πόλη γύρω από τα κτίρια και τους δρόμους της.
Οραματίστηκε το Wind Tree, ένα τεχνητό δέντρο με φύλλα από ειδικές πλαστικές τουρμπίνες μικρού σχήματος, που έχουν την ικανότητα να λειτουργήσουν και με το παραμικρό θρόισμα.
Κάθε δέντρο φτάνει σε ύψος περίπου τα 11 μέτρα και στοιχίζει σχεδόν 35.000 ευρώ, ενώ οι τουρμπίνες του δεν έχουν καμία σχέση με τις γνωστές αιολικές τουρμπίνες και τον θόρυβο που δημιουργούν.
Με 72 τεχνητά φύλλα που θα χρησιμεύουν ως μικρο-στροβίλοι οι οποίοι θα περιστρέφονται σε έναν κάθετο άξονα, το Wind Tree θα αξιοποιεί και τους πιο αδύναμους ανέμους. Μάλιστα οι προγραμματιστές ισχυρίζονται πως μπορούν να επεκταθούν και σε ανέμους οι οποίοι θα φυσούν ως και δύο μέτρα ανά δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα οι τουρμπίνες να είναι χρήσιμες τουλάχιστον 280 ημέρες το χρόνο.
Η ομάδα του Jérôme Michaud-Larivière είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη εγκατάσταση του Wind Tree στην Place de la Concorde στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2015, ενώ μαζικά, τα τεχνητά αυτά δέντρα από χάλυβα, θα ξεκινήσουν να παράγονται από το 2016.
echoes.gr

Με την τεχνολογία και τις mobile εφαρμογές να έχουν εισβάλλει σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής λύνοντας προβλήματα, είναι φυσικό να προσπαθήσουν να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αγχωμένης και σε μόνιμα σε ταχείς ρυθμούς κοινωνίας μας: της έλλειψης ύπνου.
Σύμφωνα με το National Sleep Foundation το 45% των Αμερικανών υποφέρει από έλλειψη ή κακής ποιότητας ύπνου και δηλώνει πως το γεγονός αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα και την εργασία του. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο υπάρχει χώρος, αλλά και ανάγκη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία να εξελιχθεί και να υιοθετηθεί από περισσότερους.
Στην πρόσφατη έκθεση CES συμμετείχαν εταιρείες που θέλουν να σας συντροφεύσουν στην κρεβατοκάμαρα. Και υπόσχονται να περάσετε υπέροχες νύχτες μαζί τους σε βαθύ ύπνο.
Διαβάστε ακόμη: Τα τεχνολογικά αντικείμενα του πόθου
Η Sevenhugs είναι μια γαλλική εταιρεία που έχει κατασκευάσει το hugOne, ένα προϊόν που βασίζεται σε αισθητήρες τοποθετημένους στα υπνοδωμάτια και το οποίο καταγράφει τον ύπνο όλη της οικογένειας μαζί με παραμέτρους του περιβάλλοντος όπως θερμοκρασία, υγρασία, ποιότητα του αέρα κ.ά.
Η Withings παρουσίασε ένα σύστημα που αποτελείται από δύο αισθητήρες -έναν κάτω από το στρώμα και έναν στο κομοδίνο- μαζί με μια smartphone app. Η συσκευή στο κομοδίνο παίζει το ρόλο του καταγραφέα και μαζί του ξυπνητηριού καθώς επιλέγει την καλύτερη στιγμή και τον καλύτερο τρόπο να σας ξυπνήσει.
Διαβάστε ακόμη: Android Vs iOS. Ποιο είναι καλύτερο;
Το ήδη δημοφιλές βραχιόλι-fitness tracker της Jawbone έχει καταγράψει data από 150 εκατ. νύχτες των χρηστών του και πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με τον κατασκευαστή του έξυπνου ανεμιστήρα οροφής SenseMe. Το βραχιόλι στέλνει σήμα στον ανεμιστήρα να λειτουργήσει ή να σταματήσει ανάλογα με το πόσο ζεσταίνεστε στη διάρκεια του ύπνου.
Διαβάστε ακόμη: Έξι gadgets που μπορούν να σώσουν τη ζωή σας

Πηγή: fortunegreece.com


αψεγάδιαστοι και ανήκουν σε ένα είδος μόνιμα τέλειου και ρετουσαρισμένου υπερανθρώπου, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Το βοηθητικό προσωπικό των stars έρχεται να μας διαψεύσει, δίνοντας στη δημοσιότητα μερικές από τις συνήθειές τους που δε θα ήθελαν να ξέρουμε. Για την ακρίβεια, ορισμένες μπορεί να μην θέλαμε ούτε κι εμείς να τις γνωρίζουμε. Too much info δηλαδή! Γιατί μόλις η πόρτα του σπιτιού κλείνει οι celebrities μεταμορφώνονται σε απλούς ανθρώπους.

Brangelina

Το ζεύγος Pitt-Jolie παρατάει κουτιά πίτσας και φαγητά από δω κι από κει, αφήνουν τα παιδιά τους να γεμίζουν τους τοίχους με οδοντόκρεμα και μπογιές και κάποιες φορές κάνουν οικογενειακώς αποχή από το πλύσιμο για βδομάδες.

Kardashians

Όλα τα μέλη της διάσημης ριάλιτι - οικογένειας, κρατούν τα άπαντα από τα δωρεάν πράγματα που τους δίνουν στις διάφορες εκδηλώσεις, σε σημείο που νομίζεις πως αποταμιεύουν για το μέλλον.
 
Η Kourtney Kardashian δίνει στον σύζυγό της, Scott Disick αυτοκόλλητα χρυσά αστεράκια κάθε φορά που κάνει αγγαρείες και μόλις μαζεύει 10, τον επιβραβεύει με σεξ.

Christina Aguilera

Η X-tina φορούσε κοστούμια σέξι καμαριέρας ή νοσοκόμας για να "ανάψει" τον τότε άντρα της, Jordan Bratman, και μετά τα έβγαζε και τα πετούσε στο πάτωμα, ώστε να τα μαζέψει η πραγματική καθαρίστρια του σπιτιού.

Ryan Gosling

Ο "αγαπώ να σε μισώ" Ryan, μαθαίνουμε πως προτιμά την καθιστή θέση για να ...ουρίσει, μπουσουλάει στα τέσσερα για να ανέβει στον πάνω όροφο του σπιτιού του, κοιμάται έχοντας τα πόδια του στο κεφάλι του κρεβατιού και κάνει αποτρίχωση με κερί - πολύ συχνά.

Jessica Simpson

Η Jessica αφήνει υπερβολικά πολλά extensions σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. "Είναι σαν να αλλάζει τρίχωμα κάποιο ζώο", λένε οι πηγές που έχουν λίγο μεγαλύτερο στόμα απ' το κανονικό.

Britney Spears

 
Μια καθαρίστρια βρήκε κάτω από το κρεβάτι της Brit, μισοφαγωμένα burgers, τηγανητές πατάτες και μπισκότα. Στο συρτάρι του κομοδίνου της δε, φυλάει πολλά, πολλά sex toys.

Kristen Stewart

Το κορίτσι αυτό καπνίζει πολύ. Αφήνει τις γόπες της κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ: στο μπάνιο, στις γλάστρες, μια φορά βρήκαν αποτσίγαρο ακόμα και μέσα στο ψυγείο.

Taylor Swift

Η Taylor έχει γάτες, πολλές γάτες και φωτογραφίες τους παντού μέσα στο σπίτι της. Έχει τόσες γάτες που μπορείς να βρεις πολλές να κάθονται στα παπούτσια της, τα ρούχα και τα εσώρουχά της. Ταϊζει ακόμα και τα αδέσποτα της γειτονιάς (μόλις τη συμπάθησα λίγο).

Martha Stewart

Η Martha αντιπαθεί τον χαρακτηριστικό κόκκινο πάτο που έχουν οι γόβες του οίκου Louboutin, αλλά δε μπορεί να φοράει κάτι λιγότερο, οπότε βάζει το βοηθητικό προσωπικό της να τους βάφει με μαύρο ανεξίτηλο.

Μadonna

 
Η βασίλισσα της ποπ υποχρεώνει ολόκληρο το προσωπικό της να κάνει μακροβιοτική δίαιτα, να τρώει δηλαδή δημητριακά και φασόλια. Επίσης για μια περίοδο ανάγκαζε έναν βοηθό της να της φέρνει κάθε νύχτα, έξι φορές νερό.

Jennifer Aniston

H Γενοβέφα λατρεύει να κυκλοφορεί (ημί)γυμνη στο σπίτι της, παρουσία του υπηρετικού προσωπικού της, ενώ παραγγέλνει ασυστόλως σέξι εσώρουχα. Επίσης σύμφωνα με Inside μαρτυρίες, η ίδια μαζί με τον Justin Theroux χρησιμοποιούσαν τις "50 αποχρώσεις του γκρι" για να εμπνευστούν ώστε να μείνει έγκυος η Jen.

George Clooney

Ο γόης του Hollywood είναι "λίγο" τσιφούτης, αφού απαγόρευε στο προσωπικό του να πιει από το πανάκριβο λικέρ του. Για την ακρίβεια σημείωνε πάνω στα μπουκάλια τη στάθμη του ποτού, ώστε να είναι σίγουρος ότι κανείς δεν έχει πιει. Σε άλλα νέα, οι υπάλληλοί του τον αποκαλούν "αηδιαστικό γουρούνι", επειδή ρεύεται και πέρδεται μπροστά τους. Κελεπούρι, Amal!

Jennifer Lopez

Η JLο απαιτούσε από το προσωπικό της να δουλεύουν για εκείνη και να πληρώνονται τα μισά απ' όσα θα έπαιρναν οπουδήποτε αλλού. Γιατί αυτό; Επειδή η ίδια δούλεψε πολύ σκληρά για να τα καταφέρει, υποστηρίζει πως όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο.
Πηγή: Radaronline.com
«Ξυστά» από τη Γη θα περάσει αστεροειδής - «δεν αποτελεί κίνδυνο» λέει η NASA
Ενας μεγάλος αστεροειδής, ο «2004 BL86», ο οποίος έχει διάμετρο περίπου μισού χιλομέτρου, θα περάσει στις 26 Ιανουαρίου σχετικά κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου τριπλάσια από τη Σελήνη, αλλά δεν αποτελεί κίνδυνο, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Πρόκειται για το κοντινότερο πέρασμα που θα κάνει αστεροειδής τέτοιου μεγέθους έως το 2027, όταν ο επίσης μεγάλος αστεροειδής «1999 ΑΝ10» αναμένεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας.

Στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη στις 26 Ιανουαρίου, ο «2004 BL86» θα βρεθεί σε απόσταση περίπου 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Ο εν λόγω αστεροειδής δεν αναμένεται να ξαναπλησιάσει τη Γη μέσα στα επόμενα 200 χρόνια.

Η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες και αστεροσκοπεία ανά τον κόσμο σχεδιάζουν να μελετήσουν τη διέλευση του αστεροειδούς για να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον ίδιο και γενικότερα γι' αυτά τα ουράια σώματα, που αποτελούν δυνητική απειλή για τον πλανήτη μας.

Ο διαμέτρου 550 μέτρων αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 2004 από ένα αμερικανικό τηλεσκόπιο στο Νέο Μεξικό και αναμένεται, όταν πλησιάσει και άλλο τη Γη, να είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο ακόμη και από τους ερασιτέχνες αστρονόμους με τα μικρά τηλεσκόπιά τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία νεαρή κοπέλα από την Βρετανία, οπλίστηκε με τεράστια υπομονή και αφιέρωσε 450 ώρες δουλειάς ώστε να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο puzzle παραγωγής στον κόσμο.
Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση μήνες, ενώ όλο αυτό το διάστημα υπήρχε και ένας σχετικός...βαθμός δυσκολίας που έκανε τη δουλειά της πιο...ενδιαφέρουσα. Δεν είναι και λίγο να προσπαθείς να συναρμολογήσεις ένα puzzle 33.600 κομματιών έχοντας στα πόδια σου δύο σκυλιά και μία γάτα!
Το θέμα του puzzle είναι η άγρια ζωή και ο μόνος χώρος για να φιλοξενήσει το δημιούργημά της ήταν η μοκέτα του καθιστικού της. Τώρα η νεαρή Βρετανίδα σκέφτεται να δωρίσει το puzzle με τον τίτλο Wildlife αξίας περίπου 400 δολαρίων, σε κάποιο νοσοκομείο για παιδιά.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο βιβλίο Guinness είναι καταχωρημένο το μεγαλύτερο puzzle που έχει συναρμολογηθεί στον κόσμο και αποτελείται από 551.232 κομμάτια! 'Eχει διαστάσεις 14,85x23,20 μέτρα και ολοκληρώθηκε με την βοήθεια 1.600 μαθητών του Πανεπιστημίου Οικονομικών της πόλης Ho Chi Minh στο Βιετνάμ.
Το σχέδιο ήταν ένα άνθος λωτού με έξι πέταλα, που σύμφωνα με τη μέθοδο μάθησης Mindmap συμβολίζει τις έξι περιοχές της γνώσης: ιστορία, πολιτισμός, γεωγραφία, ανθρώπινα όντα, εκπαίδευση και πολιτισμός.
Οι μαθητές χρειάστηκαν 17 ώρες για να ξεχωρίσουν και να ενώσουν τα 3.132 τμήματα του puzzle, με 176 κομμάτια το καθένα, ώστε να μπορέσουν να το ολοκληρώσουν.
Μία αντίστοιχη δημιουργική απασχόληση έγινε από τους μαθητές των σχολείων της Λευκωσίας, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν εικαστικά την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.
Με θέμα «Η Κύπρος και η Ευρώπη μέσα από τα μάτια των παιδιών», επιχείρησαν να ενώσουν τις ζωγραφιές τους και να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο puzzle στον κόσμο, καταλαμβάνοντας μία θέση στο βιβλίο Guinness.
Σε κάθε σχολείο που παρέλαβε το αντίστοιχο κομμάτι του puzzle, τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κλήθηκαν να ζωγραφίσουν στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών, εικόνες σχετικά με τις ιστορικές εποχές της Κύπρου, με τη μυθολογία, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιμα, την πολιτιστική κληρονομιά και τις σχέσεις με την Ευρώπη.
echoes.gr
Αρχισαν οι πιλοτικές δοκιμές για το Facebook της εργασίας
Το Facebook έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το σχέδιό του για μια νέα υπηρεσία, η οποία θα απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες, στελέχη και εργαζόμενους εταιρειών, με στόχο να διευκολύνει την μεταξύ τους επικοινωνία: Το Facebook at Work.

Το νέο υπο-δίκτυο, που έρχεται να ανταγωνιστεί ανάλογες υπηρεσίες και εταιρικά κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn και το Yammer της Microsoft, είναι πλέον ανοικτό για έλεγχο και πειραματισμό από ορισμένες μη κατονομαζόμενες εταιρίες, που δήλωσαν ότι θέλουν να το δοκιμάσουν σε πιλοτική βάση.

Οπως αναφέρει το BBC, tο Facebook at Work (Facebook στην Εργασία) έχει την έδρα του στο Λονδίνο και θα είναι μια αυτόνομη εφαρμογή με δική της ιστοσελίδα, που μπορεί να «κατεβάσει» κανείς από ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών (app store).

 Ο λογαριασμός ενός χρήστη στο Facebook at Work θα είναι τελείως ξεχωριστός από τον προσωπικό λογαριασμό του στο κυρίως Facebook. Οι πληροφορίες που ανταλλάσσουν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης, θα είναι προσβάσιμες μόνο από αυτούς και όχι από τρίτους εκτός της εταιρείας.

Βασικό διαφημιστικό «όπλο» του Facebook at Work είναι ότι μπορεί να κάνει πιο παραγωγική την εργασία ενός επαγγελματία, ενθαρρύνοντάς τον να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες με άλλους. Όταν ένας εργαζόμενος κάνει μια ανάρτηση, αυτή θα μπορεί να εξαπλώνεται μέσω του Facebook at Work, στους συναδέλφους του σε όλη την επιχείρηση.

Ουσιαστικά το νέο δίκτυο, με την δυνατότητα στοχευμένης επικοινωνίας του, θα ανταγωνίζεται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εταιρικής ενδοεπικοινωνίας. Εδώ και καιρό, άλλωστε, υπάρχουν πολλά παράπονα ότι οι εργαζόμενοι κατακλύζονται από πληθώρα e-mail, εν πολλοίς άχρηστων, πράγμα που επιβαρύνει την εργασία τους χωρίς λόγο.

Το Facebook at Work ετοιμάζεται από πέρυσι σε συνθήκες μυστικότητας. Τώρα ήλθε η ώρα να γίνουν τα «αποκαλυπτήριά» του, καθώς ξεκίνησε η δοκιμή του από ενδιαφερόμενες εταιρείες. Αργότερα εντός του έτους αναμένεται να καταστεί ευρύτερα διαθέσιμο.

Το Facebook συνεχίζει την εξάπλωσή του, έχοντας ξεπεράσει τους 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, αλλά θέλει παράλληλα να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στο επιμέρους πεδίο της κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρηματικών στελεχών, που χρειάζονται υπηρεσίες ανταλλαγής πληροφοριών σε ένα εμπιστευτικό και ασφαλές περιβάλλον. Ενδεικτικά, στο δίκτυο Yammer, που θυμίζει Facebook και εξαγοράστηκε από την Microsoft το 2012, συμμετέχουν ήδη πάνω από 200.000 εταιρείες παγκοσμίως.

Ο εκπρόσωπος του Facebook at Work Λαρς Ράσμουσεν διαβεβαίωσε ότι το νέο δίκτυο θα διαθέτει υψηλού επιπέδου δικλείδες ασφαλείας έναντι των επίδοξων χάκερ, ενώ ανέφερε ότι η πρώτη ομάδα εταιριών που θα δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία, προέρχονται από διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Διευκρίνισε επίσης μια βασική διαφορά: όταν ένας εργαζόμενος μοιράζεται περιεχόμενο μέσω του Facebook at Work, αυτό θα ανήκει στον εργοδότη του, ενώ όταν μοιράζεται περιεχόμενο μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook, τότε το περιεχόμενο ανήκει στον ίδιο τον δημιουργό του. Έτσι, όπως συμβαίνει και με το εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όταν ένας εργαζόμενος φεύγει από μια εταιρεία, δεν θα έχει πια πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Facebook at Work.

Από την άλλη, καθώς αρκετές εταιρίες μπλοκάρουν την πρόσβαση των εργαζομένων τους στο κανονικό Facebook, φοβούμενοι ότι θα αποσπώνται από πράγματα άσχετα με τη δουλειά τους, η νέα υπηρεσία Facebook at Work θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, αφού εν προκειμένω δεν τίθεται θέμα μειωμένης παραγωγικότητας (το ακριβώς αντίθετο υπόσχεται το νέο υπο-δίκτυο!).

Σε πρώτη φάση, δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις στο Facebook at Work και δεν θα συλλέγονται δεδομένα των χρηστών για να σταλούν σε εταιρείες μάρκετινγκ. Αν και αρχικά το Facebook at Work θα είναι δωρεάν, αργότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, είναι πιθανό να προσφέρεται με συνδρομή. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για μελλοντικά σχέδια σχετικά με διαφημίσεις ή συνδρομή», απάντησε το Facebook.
tanea.gr
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!