Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Οι ταινίες που άλλαξαν τον κόσμοΜπορεί η Τέχνη να αλλάξει τον κόσμο; Αυτή η ερώτηση σηκώνει μεγάλες συζητήσεις και αναλύσεις, αλλά έξι ταινίες του 20ου αιώνα δίνουν τη δική τους – καταφατική – απάντηση. Το σινεμά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί. Είτε λίγο, είτε πολύ. Είτε ξεσηκώνοντας ολόκληρους λαούς, είτε αλλάζοντας την οπτική της κοινής γνώμης πάνω σε σημαντικά ζητήματα της ανθρωπότητας. Σε κάθε περίπτωση, μετά την προβολή των παρακάτω ταινιών… κάτι άλλαξε.

Φιλαδέλφεια

Είναι εξαιρετικά δύσκολο σήμερα να φανταστεί κανείς την περιθωριοποίηση που υπέστησαν άνθρωποι οι οποίοι έπασχαν από AIDS την δεκαετία του ’80, τα πρώτα δηλαδή χρόνια που εμφανίστηκε ο ιός HIV. Ήταν μια εποχή που η κοινή γνώμη των ΗΠΑ είχε δηλώσει κατά πλειοψηφία ότι οι πάσχοντες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα ή να τοποθετηθούν επάνω τους σύμβολα με τατουάζ για να ξεχωρίζουν από τον «κανονικό» πληθυσμό. Κι ύστερα ήρθε η ταινία «Φιλαδέλφεια» το 1993, με την ιστορία ενός ομοφυλόφιλου δικηγόρου που απολύεται από την εταιρία του λόγω της ασθένειας. Ήταν η πρώτη φορά που το Χόλιγουντ «έπαιρνε θέση» ενάντια στην ομοφοβία και την κατακραυγή ενάντια σε όσους πάσχουν από AIDS και κατάφερε να κάνει το κοινό να δει από άλλη οπτική το ζήτημα. Ή έστω να μιλήσει για αυτό το ως τότε ζήτημα-ταμπού, που όλοι απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η Μάχη του Αλγερίου

Ένα αριστούργημα του 1966 που συχνά-πυκνά προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες ή στα θερινά σινεμά ως επανέκδοση, η «Μάχη του Αλγερίου» μιλά για την επανάσταση της Αλγερίας την δεκαετία του ’50 ενάντια στους γάλλους αποικιοκράτες. Η ταινία εκείνη την εποχή απαγορεύτηκε στη Γαλλία, αλλά την δεκαετία που ακολούθησε, άρχισαν πολλοί αγώνες ανεξαρτητοποίησης ανά τον κόσμο. Μάλιστα, οι άνθρωποι του IRA και οι Μαύροι Πάνθηρες εφάρμοσαν στους αγώνες τους τακτικές που είδαν στην συγκεκριμένη ταινία – πρότυπο αστικού αντάρτικου. Επιπλέον, σήμερα χρησιμοποιείται σαν διδακτικό υλικό σε διπλωματικά σώματα και γραφεία εξωτερικής πολιτικής – λέγεται πως το 2003 προβλήθηκε στο Πεντάγωνο σαν ένα παράδειγμα προς μελέτη μετά τα προβλήματα των Αμερικανών στο Ιράκ.

Η δύναμη της θέλησης

Υπάρχουν ταινίες που αλλάζουν τον κόσμο (ή έστω ένα κομμάτι του) προς το καλύτερο. Και υπάρχουν και εκείνες που τον αλλάζουν προς το πιο επικίνδυνο. Όπως αυτό εδώ το κλασικό παράδειγμα προπαγανδιστικού φιλμ της Λένι Ρίφενσταλ, παραγγελία του Χίτλερ. Αποτελεί στην ουσία ένα ντοκιμαντέρ για το συνέδριο του Ναζιστικού Κόμματος του 1934 και αποθεώνει την ηγέτη του κόμματος με προσεκτικό μοντάζ, που έπεισε τους Γερμανούς ότι ο Χίτλερ είναι ο Μεσσίας τους, ότι απολαμβάνει καθολικής αναγνώρισης και τους ώθησε να στηρίξουν το Γ’ Ράιχ.

Η Γέννηση ενός Έθνους

Ανάλογη περίπτωση συναντάμε σε ένα από τα πρώτα σημαντικά μεγάλου μήκους έργα του 21ου αιώνα. Ο Γκρίφιθ αξιοποιεί νέες τεχνικές της (φρέσκιας την δεκαετία του 1900) τέχνης του κινηματογράφου για να διηγηθεί κομμάτια της αμερικανικής Ιστορίας από τον εμφύλιο ως την δολοφονία του Λίνκολν και την ίδρυση της Ku Klux Klan. Με σκηνές όπως τη στυγνή απόπειρα δολοφονίας μιας λευκής οικογένειας από μαύρους στρατιώτες και τα «παλικάρια» της Ku Klux Klan να τους αποτρέπουν, η ταινία θεωρείται από τις πιο αποτελεσματικές προπαγάνδες για την διαμόρφωση ενός έθνους και μιας γενιάς ρατσιστών.

Repentance

Το 1984, κυκλοφόρησε στη Γεωργία μία ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε ένας δικτάτορας – κάτι ανάμεσα σε Στάλιν και Χίτλερ – ο οποίος πεθαίνει. Στη συνέχεια, μία γυναίκα σκάβει συνεχώς τον τάφο του και τον κρεμά σε ένα δέντρο, για να μην ξεχάσει κανείς τα εγκλήματά του. Ο τότε Πρόεδρος της Γεωργίας είδε την ταινία, την πρότεινε στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και εκείνος την πρόβαλε σε ολόκληρη την Σοβιετική Ένωση, σαν εξαιρετική παραβολή για τα εγκλήματα του παρελθόντος που πρέπει να διορθωθούν. Κάπως έτσι, αυτές οι προβολές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι να διαμορφωθεί και να εδραιωθεί η ιδέα του κινήματος της Περεστρόικα.

A short film about killing

Αυτή η πολωνική ταινία του 1988 αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα ότι η τέχνη μπορεί να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη και να επιφέρει πολιτειακές αλλαγές. Ήταν χάρη στις αποτροπιαστικές και άκρως ωμές και αληθοφανείς σκηνές της εκτέλεσης ενός κρατουμένου, διά χειρός Κισλόφσκι, που ο λαός απαίτησε την κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα. Στην ταινία, ένας νεαρός σκοτώνει βίαια έναν ταξιτζή, ενώ ανακαλύπτουμε πως χρόνια πριν, είχε προκαλέσει και τον θάνατο της αδερφής του. Το δικαστήριο τον καταδικάζει σε θάνατο, και η σκηνή της κρεμάλας υπήρξε τόσο ρεαλιστική και εφιαλτική που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των θεατών.

A girl in the river

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ότι το σινεμά μπορεί να αφυπνίσει ακόμη και κυβερνήσεις είναι το βραβευμένο με Όσκαρ την περασμένη χρονιά ντοκιμαντέρ της Sharmeen Obaid-Chinoy, που διηγήθηκε την ιστορία μίας νεαρής Πακιστανής την οποία προσπάθησε να δολοφονήσει ο ίδιος της ο πατέρας. Πρόκειται για κλασική περίπτωση «φόνου τιμής», στους οποίους οφείλονται 5.000 θάνατοι κάθε χρόνο στο Πακιστάν. Το έγκλημα της κοπέλας; Αγάπησε τον «λάθος άνθρωπο». Η κοπέλα κατάφερε να γλιτώσει από τον θάνατο και έγινε το κεντρικό πρόσωπο αυτής της βραβευμένης ταινίας. Μάλιστα, η σκηνοθέτης δήλωσε συγκινημένη κατά την διάρκεια της απονομής απί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είδε την ταινία και αποφάσισε να αλλάξει εσπευσμένα την νομοθεσία σχετικά με τους φόνους τιμής.
in2life.gr

Μία πειραματική διάταξη που σχεδιάστηκε ειδικά για τη μέτρηση της μάζας του νετρίνου, του ελαφρύτερου σωματιδίου στο σύμπαν, έθεσαν σε λειτουργία την περασμένη Παρασκευή επιστήμονες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης.

Με αυτό τον τρόπο, ξεκίνησαν τη δοκιμαστική φάση του πειράματος KATRIN (Karlsruhe Tritium Neutrino), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν να λαμβάνουν κανονικά μετρήσεις.

Οι φυσικοί του Ινστιτούτου αισιοδοξούν πως με το KATRIN θα μπορέσουν να προσδιορίσουν τη μάζα του νετρίνου με τη μεγαλύτερη έως σήμερα ακρίβεια.

Μία μέτρηση η οποία ενδεχομένως θα δώσει ενδείξεις για την ισχύ θεωριών που επεκτείνουν το Καθιερωμένο Πρότυπο, δηλαδή τη θεωρία που εξηγεί τα «συστατικά» της ύλης και τις 3 από τις 4 μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, ενώ ίσως επίσης ρίξει φως σε άγνωστες έως σήμερα συμπαντικές δομές.

«Πρωταγωνιστής» στο KATRIN είναι ένας φασματογράφος μάζας, δηλαδή μία πειραματική διάταξη η οποία μετρά τις μάζες σωματιδίων.

Ωστόσο, για να μπορεί να φέρει σε πέρας τον στόχο του πειράματος, ο συγκεκριμένος φασματογράφος είναι θηριώδης, αφού ζυγίζει 200 τόνους και το πλάτος του φτάνει περίπου τα 10 μέτρα.

Μάλιστα, από την πόλη Ντέγκεντορφ της Γερμανίας όπου κατασκευάσθηκε, χρειάσθηκε να μεταφερθεί πλήρως συναρμολογημένο στην Καρλσρούη.

Έτσι, παρόλο που οι δύο πόλεις απέχουν 400 χιλιόμετρα, δεν γινόταν να ταξιδέψει οδικώς στον προορισμό του.

Αντίθετα, για να φτάσει στο Ινστιτούτο, χρειάστηκε να καλύψει μία απόσταση 9.000 χιλιομέτρων, διασχίζοντας με πλοίο τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο και τα παράλια τoυ Βελγίου και της Ολλανδίας.

Το νετρίνο έχει απειροελάχιστη μάζα και μηδενικό φορτίο, ενώ διακρίνεται σε τρία είδη (ή αλλιώς «γεύσεις»), που μάλιστα δεν «ζυγίζουν» το ίδιο.

Στην επιστημονική κοινότητα είναι επίσης γνωστό με το παρατσούκλι «σωματίδιο-φάντασμα», αφού είναι τόσο δύσκολο να παρατηρηθεί, που χρειάσθηκαν τρεις περίπου δεκαετίες για να επιβεβαιωθεί πειραματικά πως υπάρχει.

Ο λόγος είναι πως τα νετρίνα αλληλεπιδρούν πολύ σπάνια με την ύλη, αφού για παράδειγμα ένα «σωματίδιο-φάντασμα» μπορεί να διαπεράσει ανενόχλητο ολόκληρη τη Γη.

Επομένως, αν και αφθονούν στο διάστημα και στον πλανήτη μας, καθώς π.χ. κάθε δευτερόλεπτο δισεκατομμύρια τέτοια «φευγαλέα» σωματίδια περνούν μέσα από το σώμα μας, η ανίχνευσή τους κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι.

Αν και δεν γνωρίζουμε την απόλυτη μάζα του, υπάρχει ένα ανώτατο όριο γι’ αυτήν, το οποίο έχει προσδιορισθεί από τα έως σήμερα πειράματα.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, είναι ξεκάθαρο για τους επιστήμονες πως το Καθιερωμένο Πρότυπο δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έχει πολύ μικρότερη μάζα από τα υπόλοιπα 9 σωματίδια που συγκροτούν την ύλη.

Ορισμένες θεωρίες, που «πηγαίνουν πέρα» από το Καθιερωμένο Πρότυπο και συχνά βασίζονται στην Υπερσυμμετρία, απαντούν στο παραπάνω ερώτημα προτείνοντας διάφορες υποθέσεις για την προέλευση της μάζας του νετρίνου.

Έτσι, με τις μετρήσεις του KATRIN, οι υποθέσεις αυτές θα «αναμετρηθούν» με πειραματικά δεδομένα, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει στην κατάρριψη μερικών από αυτές.

Από την άλλη μεριά, τα αποτελέσματα από το KATRIN είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα στην αναζήτηση της σκοτεινής ύλης – δηλαδή του μυστηριώδους υλικού που κατακλύζει το σύμπαν, αποτελώντας το 27% της ύλης - ενέργειας του σύμπαντος.

Κι αυτό γιατί, ακόμη κι αν η μάζα των νετρίνων είναι πολύ μικρή, μπορεί να έχει τέτοια τιμή που να συμβάλει έως και κατά 20% στη μάζα του σύμπαντος.

Σε αντίθετη περίπτωση, το συμπέρασμα θα είναι πως η συνεισφορά των νετρίνων στη συμπαντική μάζα είναι αμελητέα, κάτι που θα σημαίνει πως τα σωματίδια δεν παίζουν ουσιαστικά ρόλο στον σχηματισμό κοσμικών δομών μεγάλης κλίμακας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Τα Media markt ζητούν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας. Ζητούνται σύμβουλοι πωλήσεων, ταμίες, τεχνικοί κ.α. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας: «Αναζητούμε ανθρώπους στους οποίους μπορούμε να βασίσουμε τα μελλοντικά στρατηγικά μας πλάνα και επενδύουμε στη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτισή τους δίνοντάς τους ευκαιρίες για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη».
Δείτε τις ανοιχτές θέσεις ΕΔΩ

Το καλύτερο «φάρμακο» στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη των ασθενειών είναι η παραδοσιακή κρητική διατροφή του 1960. Σύμφωνα με στοιχεία επιστημονικών μελετών, το 1960, οι άνδρες ηλικίας 40 έως 60 χρονών στην Κρήτη, είχαν το χαμηλότερο βάρος και δείκτη μάζας σώματος σε σύγκριση με άλλους πληθυσμούς.

Επίσης, υπήρχαν στο νησί είχαν τα λιγότερα κρούσματα στον τομέα των καρδιαγγειακών παθήσεων και αιφνιδίων θανάτων.

Τα παραπάνω τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, με θέμα «Παραδοσιακή διατροφή της Κρήτης σε αντίθεση με τη δυτική διατροφή στους Δείκτες Παιδικής Παχυσαρκίας».

«Πράγματι, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η παραδοσιακή κρητική διατροφή αποτελεί διαχρονικά, ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό στην πρόληψη των ασθενειών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καφάτος, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «δυστυχώς στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αλλάξει και η χώρα μας, μαζί με την Κρήτη, κατέχουν την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στην παιδική παχυσαρκία».

Όπως εξήγησε ο κ. Καφάτος, αυτό συμβαίνει γιατί οι Κρητικοί, παρασυρμένοι από τον δυτικό τρόπο διατροφής, ξέχασαν την παραδοσιακή διατροφή των προγόνων τους, ενώ ταυτόχρονα σήμερα ασκούνται πολύ λιγότερο σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα, η Κρήτη «κινδυνεύει να βουλιάξει» κάτω από το βάρος των κατοίκων της, καθώς μετά από 45 χρόνια, δηλαδή το 2005, οι άνδρες της Κρήτης της ίδιας ηλικίας, 40-60 χρόνων, είχαν 20 κιλά περισσότερο σωματικό βάρος, σε σύγκριση με τους άνδρες της ίδιας ηλικίας το 1960.

Διατροφή Κρητικών 1960

Σύμφωνα με τον κ. Καφάτο, η διατροφή των Κρητικών το 1960 περιελάμβανε δημητριακά, αυγά, τυρί, μαύρο ψωμί, φρούτα, λχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, ψάρι, κοτόπουλο και κόκκινο κρέας μια φορά το μήνα.

Η διατροφή αυτή συνοδευόταν από καθημερινή άσκηση, που περιελάμβανε χειρωνακτικές εργασίες και περπάτημα. Επίσης, πάνω από το 60% των ανδρών της Κρήτης το 1960, τηρούσαν αυστηρά τις νηστείες της Εκκλησίας και δεν έτρωγαν δηλαδή κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά για περίπου 180 ημέρες το χρόνο. Το ψάρι επιτρέπεται συχνότερα, ενώ τα θαλασσινά επιτρέπονται σε όλες τις νηστείες.

Η θρεπτική αξία των προϊόντων που καταναλώνουν οι άνθρωποι έχει μεγάλη σημασία, καθώς σήμερα, τα περισσότερα προσθέτουν μόνο βάρος στον οργανισμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καφάτος, 100 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά έχουν 524 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα μήλου μόλις 47 θερμίδες. Επίσης, 100 γραμμάρια τηγανιτές πατάτες έχουν 530 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα ψητής πατάτας έχει μόλις 93 θερμίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με στόχο να αποφευχθεί η μετατροπή του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ σε «μνημείο και τόπο προσκυνήματος» για ναζιστές και ακροδεξιούς, ο κυβερνητικός συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, καλεί τη Βουλή της Βιέννης να πάρει «ιστορικές αποφάσεις».
Το 500 ετών οίκημα στην δυτική αυστριακή πόλη του Braunau, έχει ήδη απαλλοτριωθεί ενώ, υπέρμαχος της κατεδάφισης του, εμφανίζεται ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα.
Η εφημερίδα «Ντι Πρέσε», στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλείται τον Βόλφγκανγκ Σομπότκα ανακοινώνοντας ότι «Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ θα κατεδαφιστεί».
Ωστόσο ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών σε νέες δηλώσεις του για το διατηρητέο τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις για «βαθιά αναδιαμόρφωση, χωρίς να απομείνει οποιαδήποτε διασύνδεση με το πρόσωπο του Χίτλερ».
Τη Τετάρτη αρχίζει η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, με στόχο την ψήφιση του ομοσπονδιακού νόμου, που προβλέπει την μεταβίβαση στο επίσημο κράτος του δικαιώματος ιδιοκτησίας και καταβολή αποζημίωσης στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού.
Το κτίριο νοικιάζει από το 1972 το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών από την ιδιοκτήτριά του και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 λειτουργούσε εκεί Εργαστήρι για ‘Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.
Το μηνιαίο μίσθωμα για τα συνολικά 800 τετραγωνικά μέτρα του διώροφου κτιρίου ανέρχεται σε 4.800 ευρώ που «μοιράζονται» σε αναλογία 60-40%, αντίστοιχα, το υπουργείο και ο δήμος της πόλης Μπραουνάου.
«Ο χρόνος πιέζει», προειδοποιεί η αρμόδια κυβερνητική Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος δεν πρέπει να μείνει ούτε μέρα κενός, καθώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «άρνηση της αυστριακής ιστορίας».
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπραουνάου απέσυρε την «τιμητική υπηκοότητα» του Αδόλφου Χίτλερ μόλις το 2011, περίπου 78 χρόνια από την αναγνώριση του, ενώ το 2015 αφαιρέθηκε από το νεκροταφείο η επιτύμβια πλάκα του τάφου των γονέων του Χίτλερ.
Ένα άλλο σπίτι, στην αυστριακή πόλη Leonding όπου ο Αδόλφος Χίτλερ πέρασε πολλά χρόνια της εφηβείας του, χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως αποθήκη για φέρετρα που προορίζονται για το νεκροταφείο της πόλης.
‘Οσο για το υπό κατεδάφιση σπίτι στο Braunau, η ιδιοκτήτρια που είχε προηγουμένως αρνηθεί να πουλήσει το κτίριο ή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ανακαίνιση «που θα εξόργιζε τους οπαδούς του Φύρερ», άλλαξε γνώμη και συμφώνησε, όπως ανακοινώθηκε λακωνικά.
Κι αυτά ενώ χθες δύο νέες δημοσκοπήσεις στην Αυστρία, (του Market για την Standard και της Unique για το Profil), αναδεικνύουν ως «πρώτη δύναμη» με 32% και 34% το ακροδεξιό κόμμα FPÖ.
Ενόψει επαναληπτικών εκλογών για την εκλογή του προέδρου, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι αν οι Αυστριακοί ψήφιζαν τώρα για Βουλή και κυβέρνηση, θα επικρατούσαν οι ακροδεξιοί έστω κι αν ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, είναι δημοφιλέστερος του αρχηγού της ακροδεξιάς.
ΠΗΓΗ: sky news
Μπορεί ένα tweet να είναι έγκλημα;
Μπορεί ένα tweet ή μια ανάρτηση στο Facebook να είναι έγκλημα; Αυτό είναι ένα από τα δύσκολα ερωτήματα που δικαστήρια ανά τον κόσμο καλούνται να απαντήσουν στη νέα εποχή της κοινωνικής δικτύωσης.
Θα μπορούσε κάποιος να διαπράξει αξιόποινες πράξεις μέσω ενός tweet; Το ερώτημα αυτό ετέθη από τον δημοσιογράφο Κερτ Έικενγουολντ με αφορμή τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε μέσω του Twitter από υποστηρικτές του υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα New Scientist, αφότου ο Έικενγουολντ δημοσίευσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Newsweek το άρθρο του στο οποίο διερευνούσε τις περίπλοκες σχέσεις του Οργανισμού Τραμπ με ξένες κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εμπλέκονταν, ο δημοσιογράφος έλαβε πληθώρα μηνυμάτων στο Twitter, πολλά από τα οποία ήταν απειλητικά.
Ένα από αυτά ξεχώρισε, οδηγώντας τον Έικενγουολντ να γράψει ένα νέο άρθρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του New Scientist, το tweet που έλαβε ο δημοσιογράφος (το οποίο έχει πλέον διαγραφεί) αναφερόταν στα επιληπτικά επεισόδια που αντιμετωπίζει ο Έικενγουολντ, ενώ επισυναπτόμενο ήταν και ένα βίντεο.
Όταν ο δημοσιογράφος άνοιξε το βίντεο -γράφει στο δεύτερο άρθρο του- κατάλαβε αμέσως για τι επρόκειτο. Ένα βίντεο που περιείχε φώτα και εικόνες που αναβόσβηναν, ένα βίντεο το οποίο σκοπό είχε να προκαλέσει επιληπτικό επεισόδιο. Ο Έικενγουολντ πέταξε αμέσως το κινητό του τηλέφωνο στο πάτωμα μόλις αντιλήφθηκε τα χαρακτηριστικά του βίντεο.
Στο δημοσίευμα του New Scientist αναφέρεται ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ έχουν αποστείλει απειλές θανάτου, κοροϊδευτικά σχόλια και αντισημιτικές εικόνες σε δημοσιογράφους, οι οποίοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά, τα φορολογικά, τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες και τους δεσμούς του Ντόλαντ Τραμπ με το εξωτερικό.
Αυτό που φαίνεται να είναι σαφές, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο νόμος συνεχίζει να είναι ευέλικτος στον εντοπισμό των κινδύνων που μπορούν να προκύψουν από εργαλεία του Διαδικτύου, είτε αυτό είναι δολοφονία μέσω παρεμβολής σε κάποιο αυτό-οδηγούμενο όχημα, ή κάποια μορφή επίθεσης μέσω ενός tweet.
Παρά την κρίση, οι Έλληνες κάνουν το περισσότερο σεξ στην Ευρώπη
Πρωταθλητές - και μάλιστα μακράν- στο σεξ αναδεικνύονται οι Έλληνες, παρά την κρίση και τα ψυχολογικά προβλήματα (ίσως επειδή είναι δωρεάν αγχολυτικό).
Σε έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, οι Έλληνες είναι οι Ευρωπαίου που κάνουν περισσότερο σεξ από όλους: έχουν τουλάχιστον 164 σεξουαλικές επαφές το χρόνο.
Δεύτεροι έρχονται οι una faccia una razza Ιταλοί με 121 φορές και ακολουθούν οι Γερμανοί με 117.
Από την άλλη, το κλίμα και ο βροχερός καιρός φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά τις ερωτικές διαθέσεις των Ολλανδών (94 φορές ετησίως) και των Βρετανών (92 φορές).
Στην έρευνα της Bild για τις ερωτικές συνήθειες των ευρωπαίων περιλαμβάνονται στοιχεία για τα «γούστα», τη διάρκεια και τις ερωτικές συνήθειες.
Πως «ολοκληρώνουν» φραστικά οι Ευρωπαίοι...
«Τελειώνω», λέμε στην Ελλάδα στη λήξη του ερωτικού παιχνιδιού. Όσο για τους ευρωπαίους γείτονες:
•Στην Ουγγαρία αναστενάζουν φωνάζοντας «ELMENTEM!» , που σημαίνει «φεύγω»
•στην Ισπανία κραυγάζουν «MADRE MIA!» («Μάνα μου!»)
•στην Ιταλία «MADONNA!»
•στη Γαλλία «MON DIEU!»
• «JUZ-JUZ-JUZ!» φωνάζουν οι Πολωνοί (όπερ έστι μεθερμηνευόμενον «ήδη-ήδη-ήδη»)
• κι οι Ρουμάνοι καταλήγουν με τη φράση: «A TERMINA!», δηλαδή «είμαι έτοιμος»...
Διάρκεια
Πόσο διαρκεί η ερωτική πράξη απ' την έναρξή της μέχρι τον οργασμό ανά την Ευρώπη; Τα πιο «γρήγορα πιστόλια» αποδεικνύονται οι Ολλανδοί καθώς «εκπυροσκροτούν» μέσα σε μόλις 5,1 λεπτά. Όσο κι αν ξενίζει, πρωταθλητές στη διάρκεια αναγορεύονται οι Βρετανοί: καθώς χρειάζονται περίπου 7,6 λεπτά για... Brexit.
Ομαδικό σεξ
Να και κάτι που δεν αρέσει σε όλους: πιο συντηρητικοί εν προκειμένω εμφανίζονται οι Ιταλοί (12%), οιι Γερμανοί κι οι Ισπανοί (13%), οι Βέλγοι (15%), οι Γάλλοι (16%). Λίγο πιο «ανοικτοί» στην ιδέα φαίνονται οι Αυστριακοί (18%). Ενώ οι Σκανδιναβοί -και ειδικά οι Νορβηγοί- φαίνεται πως λατρεύουν τα παιχνίδια... της παρέας, αφού τουλάχιστον ένας στους πέντε (21%) τα έχουν δοκιμάσει.
Ερωτική προφορά
Ποια γλώσσα τονώνει περισσότερο την ερωτική διάθεση; Τα ελληνικά απουσιάζουν από την πρώτη δεκάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δεν περνάει «η μπογιά» μας στην Ευρώπη...
Οι Ευρωπαίοι, πάντως, ψηφίζουν:
1. Γαλλικά (52,8%)
2. Ιταλικά (16%)
3. Ισπανικά (8,5%)
4. Αγγλικά (7,9%)
5. Ολλανδικά (3,5%)
6. Σουηδικά (3,3%)
7. Δανέζικα (1,9%)
8. Πορτογαλέζικα (1,2%)
9. Πολωνέζικα (0,8%)
10. Τουρκικά (0,7%)
Σεξ με αγνώστους 
Η ιδέα του one night stand φαίνεται ότι μαγεύει περισσότερο τους Ολλανδούς (43,4%) και τους Γερμανούς (40,3%). Πιο πουριτανοί οι Γάλλοι ακολουθούν με 37,7%.
Έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας και ο φετεινός Σεπτέμβριος
Ένας ακόμη μήνας του 2016, ο Σεπτέμβριος, έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας στα μετεωρολογικά χρονικά και ήταν -έστω οριακά- ο πιο ζεστός των τελευταίων 136 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), στη Νέα Υόρκη.
Η θερμοκρασία του φετινού Σεπτεμβρίου ήταν κατά 0,004 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη, από εκείνη του Σεπτεμβρίου 2014, που έως τώρα κατείχε το ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα. Η διαφορά είναι τόσο μικρή πάντως, που ουσιαστικά πρόκειται για «ισοπαλία».
 Σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, ο Σεπτέμβριος 2016 ήταν κατά 0,91 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τον μέσο όρο των ετών 1951-1980, που χρησιμοποιείται ως περίοδος αναφοράς από τη NASA. Ο φετινός Αύγουστος ήταν κατά 0,16 βαθμούς θερμότερος από τον περσινό Αύγουστο.
Το νέο - έστω και οριακό -ρεκόρ του φετινού Σεπτεμβρίου σημαίνει ότι στους 11 από τους 12 τελευταίους συνεχόμενους μήνες (ξεκινώντας από τον Οκτώβριο 2015) έχουν σημειωθεί απανωτά θερμοκρασιακά ρεκόρ.
Οι επιστήμονες θεωρούν σχεδόν δεδομένο (με πιθανότητα πάνω από 99%) ότι, με βάση την έως τώρα τάση, το 2016 θα σπάσει το ετήσιο ρεκόρ ζέστης στη Γη. Ήδη το πρώτο εξάμηνο φέτος, σύμφωνα με τη NASA, ήταν το θερμότερο στα μετεωρολογικά χρονικά. 
Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Goddard βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων από περίπου 6.300 μετεωολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Η σύγχρονη καταγραφή των θερμοκρασιών σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρείται ότι άρχισε το 1880, επειδή προηγουμένως δεν υπήρχαν επαρκείς μετρήσεις που να καλύπτουν όλον τον πλανήτη.
Βόμβα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό: Παραιτήθηκε ο Πεδουλάκης!
Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Παναθηναϊκός Superfoods!

Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Κοντός, ο Αργύρης Πεδουλάκης υπέβαλλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Εξάστερου, με τη διοίκηση να κάνει αποδεκτή την απόφαση του Έλληνα τεχνικού.

Αυτή η εξέλιξη, ΔΕΝ σχετίζεται με την χθεσινή εικόνα του τριφυλλιού και τον διασυρμό από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Άρτζι» δεν δέχθηκε να προστεθεί στο προπονητικό τιμ κόουτς από το NBA, ο οποίος θα ειδικεύεται στο επιθετικό πλάνο της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει το καλοκαίρι οι δύο πλευρές, υπήρχε όρος που έλεγε πως η διοίκηση έχει το δικαίωμα να φέρει Αμερικανό προπονητή με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Σήμερα, τέθηκε εκ νέου στο τραπέζι το θέμα, ο Πεδουλάκης δεν το δέχθηκε και κάπως έτσι ήρθε η παραίτηση, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να βγαίνει στην αγορά για αντικαταστάτη, ο οποίος αναμένεται να είναι ξένος.

Υπενθυμίζουμε πως προ ημερών, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πλέξει το εγκώμιο του Πίνι Γκέρσον και είχε χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος του το γεγονός πως δεν είχε προσλάβει τον Πίνι Γκέρσον στο τιμόνι της ομάδας το 2013. Μένει να φανεί αν θα στραφεί στην περίπτωση του Ισραηλινού...

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσια του Παναθηναϊκού Superfoods υπέβαλε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΚΑΕ. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή».
Πηγή: sport-fm.gr
Champions League: Πεντάρα η Ρεάλ, παλικαρίσιο διπλό η Γιουβέντους
Η άνετη πεντάρα της Ρεάλ Μαδρίτης και το παλικαρίσιο διπλό της Γιουβέντους στην έδρα της Λιόν ήταν τα δύο αποτελέσματα που ξεχώρισαν στα αποψινά παιχνίδια για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Στον 5ο Όμιλο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε μέσα από τα χέρια της μια μεγάλη νίκη επί της Μονακό, καθώς οι Μονεγάσκοι “χτύπησαν” στο 87' με τον Μπερνάρντο Σίλβα, ισοφαρίζοντας το γκολ που είχε πετύχει από το 34' ο Τραορέ και γράφοντας το τελικό 1-1. Ισόπαλο (χωρίς τέρματα) έληξε και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, το ντέρμπι ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Τότεναμ.

Στον 6ο Όμιλο, εύκολο έργο είχε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου κόντρα στην πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας. Η “Βασίλισσα” επικράτησε με σκορ 5-1, με σκόρερ τους Μπέιλ, Μάρκο Ασένσιο, Λούκας Βάθκεθ, Μοράτα και με ένα αυτογκόλ του Γιοντλόβιετς. Ο Ράντοβιτς είχε μειώσει προσωρινά στο 22' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντόρτμουντ πέρασε νικηφόρα από τη Λισαβόνα, με τους Ομπαμεγιάνγκ και Βάιγκλ να σκοράρουν στο 2-1 επί της Σπόρτινγκ (το γκολ των Πορτογάλων ο Μπρούνο Σέζαρ).

Στον 7ο Όμιλο, το απόλυτο των νικών διατήρησε η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ, που επικράτησε και της Κοπεγχάγης με 1-0, χάρη σε γκολ του Μαχρέζ, ενώ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Σίλβα στις καθυστερήσεις η Πόρτο πέτυχε μία εντυπωσιακή ανατροπή στην έδρα της Κλαμπ Μπρις, παίρνοντας τη νίκη με 2-1, αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στο 12'.

Στον 8ο Όμιλο, η Γιουβέντους πήρε μία μεγάλη νίκη με 1-0 στην έδρα της Λιόν, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 54' λόγω αποβολής του Λεμινά, με τον Κουαδράδο στο 76' να “σκοτώνει” τη γαλλική ομάδα, που στο 35' είχε χάσει πέναλτι, με τον δαιμόνιο Μπουφόν να νικά τον Λακαζέτ. Εκτός έδρας νίκη και για τη Σεβίλλη, που πέρασε με το ίδιο σκορ από την έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με σκόρερ τον Νασρί.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

5ος Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μονακό 1-1
Λεβερκούζεν – Τότεναμ 0-0

6ος Όμιλος

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ντόρτμουντ 1-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Λέγκια Βαρσοβίας 5-1

7ος Όμιλος

Λέστερ – Κοπεγχάγη 1-0
Κλαμπ Μπριζ – Πόρτο 1-2

8ος Όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σεβίλλη 0-1
Λιόν – Γιουβέντους 0-1
Οι βαθμολογίες των ομίλων
5ος Όμιλος
Μονακό 5
Τότεναμ 4
Λεβερκούζεν 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2
6ος Όμιλος
Ντόρτμουντ 7
Ρεάλ Μαδρίτης 7
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
Λέγκια Βαρσοβίας 0

7ος Όμιλος
Λέστερ 9
Κοπεγχάγη 4
Πόρτο 4
Κλαμπ Μπριζ 0

8ος Όμιλος
Γιουβέντους 7
Σεβίλλη 7
Λιόν 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!