Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Και οι διακοπές τελειώνουν… Από τη χαλάρωση του καλοκαιριού μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς πιο φθινοπωρινούς και είναι καιρός να ξαναδούμε λίγο πάλι τη διατροφή μας.

Και όταν ανεβαίνουμε στη ζυγαριά, εκεί σκεφτόμαστε το πώς θα χάσουμε αν γίνεται σε μία ημέρα ότι πήραμε μέσα το καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι λάθος.

Δεν μπορούμε από μια περίοδο απόλυτης διατροφικής απελευθέρωσης, όπως αυτή των διακοπών του καλοκαιριού, να σοκάρουμε τον οργανισμό μας, ξεκινώντας απότομα και αυστηρά διαιτητικά σχήματα, τα οποία άλλωστε δεν είναι και απαραίτητα.

Η θέσπιση και μόνο κάποιων βασικών κανόνων και η επαναφορά ενός σωστού προγραμματισμού, είναι συνήθως ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να απαλλαγούμε από τα πρηξίματα και τα κάποια κιλά παραπάνω του καλοκαιριού.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί :

1ο) Εντοπίζουμε τα λάθη του καλοκαιριού και τα απαλείφουμε

Πολύ μεγάλο πρωινό, μεγάλες αποστάσεις μέχρι το κυρίως γεύμα,, φαγητό εκτός σπιτιού κυρίως βραδινές ώρες, αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, γλυκά και παγωτά, αποτελούν τα βασικά διατροφικά λάθη του καλοκαιριού, τα οποία θα πρέπει να εξαλείψουμε

2ο) Καλύτερος προγραμματισμός με καλύτερη συχνότητα γευμάτων

Καλό πρωινό , μικρά ενδιάμεσα γεύματα (στο σπίτι, στη δουλειά) ανά τρεις ώρες, το κυρίως γεύμα μεσημεριανές ή νωρίς το απόγευμα ώρες, ελαφρύ βραδινό, θα πρέπει να αποτελέσουν το νέο διατροφικό μας ωράριο.

3ο) Μείωση ή εξάλειψη του αλκοόλ

4ο) Αποφυγή του φαγητού εκτός σπιτιού

5ο) Διατήρηση ή και αύξηση της καθημερινής μας φυσικής δραστηριότητας

Εφαρμόστε λοιπόν αυτούς τους απλούς και ρεαλιστικούς κανόνες και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr
Η πενταετής οικονομική κρίση, όπως προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», έχει επιδράσει καταλυτικά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Στο ερώτημα ποια θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα για τη χώρα σήμερα, το 79,1% απαντά «η δημιουργία θέσεων εργασίας» και το 19,7% «η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Το 59,6% δηλώνει ότι θα άλλαζε τομέα απασχόλησης, προκειμένου να βρει εργασία. Στο ίδιο ερώτημα, δηλαδή «τι θα ήσασταν διατεθειμένος να κάνετε για βρείτε εργασία» 4 στους 10 θα δεχόντουσαν μερική απασχόληση και 41,9% να δεχτεί να εργαστεί «μαύρα».

Σημαντικό είναι και το ποσοστό εκείνων που θα έπαιρναν την απόφαση να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα (38,2%).

Οι Έλληνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, πιστεύουν ότι σε ποσοστό 80,2% η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι αδικαιολόγητος φόρος, ενώ το ποσοστό για τον ΕΝΦΙΑ αγγίζει το 66% και για το πετρέλαιο θέρμανσης το 75,5%.

Οι αγρότες (73,8%), οι επιχειρηματίες (72%) και οι νέοι επιστήμονες (64,1%) είναι κατά σειρά οι τρεις πρώτες κοινωνικο-επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται, χειροτερεύει ή παραμένει περίπου ίδια σε σχέση με πέρυσι το 40,5% απαντά «χειροτερεύει», το 34,1% «παραμένει ίδια», ενώ το 25,1% «βελτιώνεται».
Αύξηση θα σημειωθεί στους μισθούς τους όσων εργαζόμενων διαθέτουν πτυχίο και εξειδίκευση, ενώ όσοι δεν έχουν πτυχίο θα δουν τις απολαβές τους να μειώνονται.
Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υπάρξουν διορθώσεις στη μισθοδοσία του Δημοσίου, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με αλλαγή στα ποσά (σ.σ. το συνολικό μισθολογικό κόστος του Δημοσίου θα παραμείνει σταθερό στα 15,75 δισ.) αλλά με αναδιανομή.
Συγκεκριμένα, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει μειώσεις στους μισθούς 204.414 υπαλλήλων που ανήκουν στις κατηγορίες της υποχρεωτικής και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζόμενων σε Υγεία και Παιδεία.
Το νέο  ειδικό μισθολόγιο που θα αφορά εργαζόμενους στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας θα φέρει, σύμφωνα με το Έθνος, ευνοϊκές ρυθμίσεις για καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και νοσηλευτές. Οι αποδοχές τους θα αυξηθούν κατά ένα μικρό ποσό σε ό,τι αφορά στον βασικό μισθό. Η αύξηση αυτή ωστόσο θα υπολογίζεται σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια και έτσι θα ευνοηθούν όλοι.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που θα ευνοηθούν είναι γύρω στις 124.000, 9.000 είναι οι πανεπιστημιακοί και άλλες 9.000 οι νοσηλευτές.  Συνολικά, 142.000 υπάλληλοι θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται.
Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, θα υπάρξουν μειώσεις στους υπαλλήλους “χαμηλών προσόντων” , χωρίς όμως να είναι τόσο μεγάλες ώστε να φτάσουν στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.
Οι ανισότητες στους σημερινούς μισθούς
Ενδεικτικές για τις ανισότητες  των μισθών που λαμβάνουν εργαζόμενοι του Δημοσίου είναι οι οι αμοιβές εκπαιδευτικών, νοσηλευτών και διοικητικών ΔΕ. Συγκεκριμένα:
Πρωτοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός λαμβάνει 639 ευρώ
Πρωτοδιοριζόμενος διοικητικός υπάλληλος ΔΕ λαμβάνει 712 ευρώ
Πρωτοδιοριζόμενος νοσηλευτής λαμβάνει 773 ευρώ
Λέκτορας Πανεπιστημίου λαμβάνει 1.065 ευρώ
Μέχρι που θα μειωθεί ο μισθός των υπαλλήλων χαμηλών προσόντων
Αν και η Τρόικα πιέζει προς την εξίσωση της των εισαγωγικών μισθών στο Δημόσιο με αυτούς του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή από τα 780 ευρώ που είναι σήμερα, να πέσει στα 580 ευρώ (κάτι το οποίο αν γίνει θα παρασύρει προς τα κάτω όλους τους μισθούς που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους που χτίζονται με βάση το βαθμολόγιο), η κυβέρνηση φαίνεται να μην προκρίνει κάτι τέτοιο. Κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι θα γίνουν μεν μειώσεις στο Δημόσιο αλλά δεν φθάσουν οι μισθοί στο επίπεδο αυτών που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.
aftodioikisi.gr
Στην απολαυστική, τρελή κωμωδία "Ένα περιστέρι κάθισε στο κλαδί, διαλογιζόμενο για την ύπαρξη" του Σουηδού σκηνοθέτη Ρόι Αντερσον απονεμήθηκε, όπως αναμέναμε οι περισσότεροι, το Χρυσό Λιοντάρι του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας.

Πρόκειται για μια όμορφη, με έξυπνα, απολαυστικά ευρήματα (συχνά μαύρη) κωμωδία, με διάφορα επεισόδια που διακωμωδούν σκηνές από την καθημερινή ζωή της σύγχρονης αστικής κοινωνίας μας.

"Επεισόδια που αντλώ από όσα βλέπω καθημερινά", όπως μας είπε σε συνομιλία που είχαμε με τον σκηνοθέτη πριν από τη βράβευσή του. "Μου αρέσει να πηγαίνω και να κάθομαι σε διάφορα καφέ και άλλα μέρη και να σημειώνω διάφορα πράγματα που βλέπω. Από τα απλά αυτά επεισόδια μπορείς να φτιάξεις καταπληκτικά πράγματα. Πολλά από αυτά τα χρησιμοποίησα στην ταινία μου, ενώ άλλα τα αφήνω για μιαν επόμενη. Δεν πετώ τίποτα. Είναι όπως με το φαγητό, αν μείνει κάτι δεν το πετάς αλλά το κρατάς για αργότερα".

Ο Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Κοντσαλόφσκι απέσπασε το Αργυρό Λιοντάρι σκηνοθεσίας για τη δοσμένη με λυρισμό ταινία του "Οι λευκές νύχτες του ταχυδρόμου", ενώ το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής, με πρόεδρο τον ελληνικής καταγωγής Γάλλο μουσικοσυνθέτη Αλεξάντρ Ντεπλά, απονεμήθηκε στον Αμερικανό ντοκιμαντερίστα Τζόσουα Οπενχάιμερ για το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του, "Η όψη της σιωπής" με θέμα την γενοκτονία στην Ινδονησία.

Στον Αμερικανό Ανταμ Ντράιβερ και την Ιταλίδα Αλμπα Ρόρβάχερ, πρωταγωνιστές της ταινίας "Hungry Hearts", που ερμηνεύουν ένα παντρεμένο ζευγάρι σε κρίση όταν ετοιμάζονται να αποκτήσουν παιδί, απονεμήθηκαν τα βραβεία Βόλπι καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας. Το βραβείο σεναρίου κέρδισε ο Ιρανός σκηνοθέτης Ρακσάν Μπάνι-Ετεμάντ για την ταινία του "Ιστορίες", σχόλιο πάνω στην κοινωνική κατάσταση στο Ιράν μέσα από μικρές καθημερινές ιστορίες, ενώ στον Τούρκο σκηνοθέτη Καάν Μουζντετσί απονεμήθηκε ειδικό βραβείο για την ταινία του "Σίβας", που αφηγείται την ιστορία ενός μικρού παιδιού και του σκύλου του στην Ανατολία.

Διπλό βραβείο καλύτερης ταινίας του διαγωνιστικού τμήματος στο ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Οπενχάιμερ "Η όψη της σιωπής", απένειμαν οι κριτικοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) και οι κριτικοί της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Κινηματογράφου (FEDEORA). Ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας του τμήματος "Μέρες των Δημιουργών" έδωσαν στην κορεάτικη "Ένα προς ένα" του Κιμ Κι-Ντουκ οι κριτικοί της FEDEORA.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Όλα τα ονόματα έχουν τη ρίζα τους, την προέλευσή τους, το λόγο υπαρξής τους τέλοσπάντων… Και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν πώς να μεταφράζουμε το όνομά μας σε άλλες γλώσσες…
Αναρωτήθηκες ποτέ σε ποιο ινδιάνικο όνομα αντιστοιχεί το πραγματικό σου ονοματεπώνυμο; Το διαδίκτυο έχει και σε αυτήν την περίπτωση την λύση!!
Η ιστοσελίδα ntemek-quizio.gr μπορεί να σε βοηθήσει στην αναζήτησή σου..
Κάνοντας κλικ ΕΔΩ και ακολουθώντας τις περαιτέρω οδηγίες που θα βρεις, θα ανακαλύψεις την «ινδιάνικη» σημασία του ονόματός σου
Πρόκειται για το quiz που σαρώνει τελευταία στο διαδίκτυο! Το σίγουρο είναι ότι θα σε κάνει να γελάσεις!!
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 3-5% των ανθρώπων εμφανίζει συμπτώματα εθισμού στο σεξ και η τάση δείχνει ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα στους νέους ανθρώπους, ενώ πριν και μερικά χρόνια αφορούσε κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες συμπεριφοράς που αποτελούν πρώιμα σημάδια ενός ατόμου που πάσχει από «διαταραχή υπερσεξουαλικότητας» (ΔΥ).
Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 207 ατόμων που είχαν διαγνωστεί με ΔΥ και με επιστημονικό τρόπο αξιολόγησαν την υπερσεξουαλικότητα, την παρορμητικότητα, την συναισθηματική απελευθέρωση και το άγχος/στρες που παρουσίαζαν στην συμπεριφορά τους, παράγοντες που έχουν ταυτιστεί με την ροπή προς ΔΥ.
Τα συμπτώματα που διαπιστώθηκε ότι ισχύουν κατά κανόνα σε κάθε άτομο που έχει ΔΥ έδειξαν ότι ως ασθένεια, πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως πρόβλημα ψυχικής υγείας και όχι ως βιολογικό πρόβλημα.
Τα πρώιμα σημάδια ενός ατόμου που είναι εθισμένο στο σεξ είναι:
Διαρκής ανάγκη σεξουαλικής επαφής ή/και ενασχόλησης με το σεξ
Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να ασχολείται με την πορνογραφία και άλλα ερωτικά ερεθίσματα, τακτικά, αλλά όχι σε υπερβολική συχνότητα. Ωστόσο, ένας σεξομανής εκδηλώνει εμμονή με τα πάντα σε σχέση με το σεξ και επισκέπτεται πάρα πολύ συχνά (ακόμα και πολλές φορές κάθε ώρα!) ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου. Η ενασχόληση ενός εθισμένου με το σεξ ατόμου επηρεάζει τη ζωή του και θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστρέψει τις σχέσεις του στον χώρο της εργασίας, το σχολείο και στο σπίτι.
Διάγουν «διπλή ζωή»
Πολλές φορές τα άτομα που είναι εθισμένα στο σεξ κρύβουν πολλές πτυχές της προσωπικής τους ζωής ή/και ψεύδονται συχνά για τις δραστηριότητές τους, προκειμένου να «αποκρύψουν» τις σεξουαλικές τους εμμονές. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι σεξομανείς απατούν συχνά τους ερωτικούς τους συντρόφους.
Οικονομικά απερίσκεπτοι
Οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο σεξ είναι πιθανό να αναζητήσουν εναλλακτικές της… παραδοσιακής πηγές «εκτόνωσής» τους και αυτό τους οδηγεί πολλές φορές στο να ξοδεύουν χρήματα αλόγιστα σε πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο, σε επισκέψεις σε καταστήματα με «εξωτικές χορεύτριες» κ.α. Η απερίσκεπτη αυτή συμπεριφορά οδηγεί πολλές φορές σε απώλεια της δουλειάς τους και σε προβλήματα στην συζυγική ζωή.
Επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά
Ο εθισμός στο σεξ κάνει τους ασθενείς να εκδηλώνουν ακραίες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη ακόμα και με άτομα που δεν τα γνωρίζουν καλά. Αυτή, μάλιστα, είναι μια συμπεριφορά που ενισχύεται όταν το άτομο δεν έχει άλλο τρόπο να εκτονώσει το στρες και την κατάθλιψη που πολλές φορές νιώθει επειδή αισθάνεται ότι δεν ικανοποιείται σεξουαλικά ποτέ.
Τα άτομα που είναι εθισμένα στο σεξ συχνά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο «κυνήγι» της σεξουαλικής επαφής παρά στην καθεαυτή σεξουαλική πράξη. Ενώ οι σεξομανείς μπορεί να φαίνονται επιπόλαιοι και πως στερούνται της ικανότητας να εκδηλώσουν συναισθήματα αγάπης και εκτίμησης, η πλειοψηφία από αυτούς έχουν κακοποιηθεί ως παιδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 82% των σεξομανών έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ως παιδιά και συχνά περιγράφουν τους γονείς τους ως «απόμακρους» και «αδιάφορους».
Η ιδέα ότι ο εθισμός στο σεξ αφορά κυρίως τη σεξουαλική ικανοποίηση έχει καταρριφθεί από έρευνες που δείχνουν ότι είναι περισσότερο ζήτημα υφισταμένων προβλημάτων όπως το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την ακραία αυξημένη σεξουαλική συμπεριφορά.
Πηγή: onmed.gr/
Δώδεκα συμβουλές για να θωρακιστούν τα κινητά τηλέφωνα από επιθέσεις δίνει η Δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.
1)Διασφάλιση του λογαριασμού με κωδικό επιβεβαίωσης που θα έρχεται στο κινητό εφόσον αλλαχθεί η συσκευή.
2)Δεν ανεβάζετε προσωπικές στιγμές στο icloud.
3)Αναβάθμιση λογισμικού μέσω του επίσημου προγράμματος της εταιρείας.
4)Εγκατάσταση αντιιικού λογισμικού
5)Χρήση σύνθετου κωδικού με πεζά, κεφαλαία, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες
6)Συχνή αλλαγή κωδικών
7)Δεν αφήνετε τη συσκευή εκτός οπτικού πεδίου - δεν την παραχωρείτε σε τρίτους.
8)Αποφεύγετε να έχετε γραμμένους τους κωδικούς.
9)Μην ανοίγετε μηνύματα άμεσης επικοινωνίας
10) Αν αντιληφθείτε ότι σας πήραν το iphone συνδεθείτε στο icloud και διαγράψτε τη συσκευή σας.
11)Μέσω της Apple μπορείτε να επιλέξετε στοιχεία που δεν θέλετε να συγχρονίζονται στο icloud.
12)Απαντάται με ειλικρίνεια στις μυστικές απαντήσεις για να τις θυμάστε και να μπορείτε να καταργήσετε κωδικούς.
news.gr
Νέα τσουχτερά πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν στους δρόμους με ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας...

Συγκεκριμένα, όσοι «συλλαμβάνονται» να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια θα τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες για έξι μήνες, ενώ όσοι εμπλέκονται σε ατύχημα για δύο χρόνια. Πέρα της άδειας οδήγησης και των πινακίδων που θα αφαιρούνται στους παραβάτες θα επιβάλλονται και τα εξής πρόστιμα:



  •    500 ευρώ για τα ΙΧ
  •    250 ευρώ για τα δίκυκλα.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στις 15 του μήνα ο πρίγκιπας Harry κλείνει τα 30 και, φέτος, τα γενέθλιά του, θα είναι διαφορετικά. Ο Βρετανός γαλαζοαίματος, και ο αδερφός του, William, πρόκειται να δεχθούν ένα ξεχωριστό δώρο από την μητέρα τους, πριγκίπισσα Diana, 17 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό της. Η διαθήκη της αποθανούσας πριγκίπισσας αναφέρει ότι, στα 30α γενέθλια του μικρού γιού της, κληροδοτεί στα παιδιά της το iconic νυφικό που φόρεσε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, το 1981.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής TODAY, οι δύο πρίγκιπες, εκτός από το –βικτοριανής αισθητικής- νυφικό από ταφτά (του οποίου η ουρά, μήκους σχεδόν 8 μέτρων είναι η μακρύτερη στην ιστορία των βασιλικών γάμων ), θα κληρονομήσουν και άλλα προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στην μητέρα τους, όπως φωτογραφίες, γράμματα και κοσμήματα.
Ξεχωριστή σημασία είχε το γκολ που σημείωσε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 24ο λεπτό στο φιλικό της Σουηδίας με την Εσθονία, τέρμα με το οποίο έφτασε τα 50 με την εθνική, όντας και πρώτος σκόραρε στην ιστορία της εθνικής του...

Με το γκολ στο συγκεκριμένο λεπτό, ο διεθνής άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταφέρει πλέον να γράψει το όνομά του ως σκόρερ και στα... 90 λεπτά που διαρκεί ένας αγώνας! Παίζοντας φυσικά τόσο με την εθνική όσο και με συλλόγους.
real.gr
Δύο καρυάτιδες αποκαλύφθηκαν στην Αμφίπολη. Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις, επίσης, μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες , από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ.
Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει. Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών. Οι μορφές, επί των οποίων σώζονται ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, παραπέμπουν στον τύπο της Κόρης. Ανάμεσα στα αμμώδη χώματα βρέθηκαν θραύσματα των γλυπτών, όπως τμήμα παλάμης και μικρότερα θραύσματα από τα δάκτυλα τους. Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις καρυάτιδες αποτελεί σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας.

Μπροστά από τις καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω, αποκαλύπτεται τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ. Πρόκειται για δεύτερο τοίχο σφράγισης που ακολουθεί την ίδια τεχνική, όπως και στην πρόσοψη του ταφικού μνημείου. Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσπάθειας των κατασκευαστών για την αποτροπή εισόδου στο μνημείο.
Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον εργοταξιακό χώρο του λόφου Καστά, υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την διεπιστημονική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Κ. Περιστέρη και τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

Έγινε συνολική εκτίμηση των μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία του μνημείου, μετά και την καταρρακτώδη βροχή του προηγούμενου 24ωρου, τα οποία και κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά. Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα έργα υποστήλωσης και αντιστήριξης των δομικών στοιχείων στο εσωτερικό του μνημείου, προκειμένου να εξελιχθούν, με ασφαλή τρόπο οι ανασκαφικές εργασίες.
Δείτε όλες τις φωτογραφίες από τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν τα χώματα, πίσω από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι γεωστατικές ωθήσεις των γαιών μεταξύ των δύο χώρων. Με την αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε, σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και 4,5 μέτρων, περίπου, από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση. Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο.
Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου.

Στον ίδιο χώρο, που δημιουργείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, διαπιστώθηκε σημαντική απομείωση διατομής των θολιτών, σε τμήματα τόσο του δυτικού, όσο του ανατολικού τμήματος της θόλου. Αντιστηρίχθηκε η στέψη της θόλου, με την τοποθέτηση ξύλινων δοκών σε επαφή με αφρώδες υπόστρωμα και κατακόρυφη υποστύλωση.
Έγιναν εργασίες αντιστήριξης και του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου, το οποίο φέρει επιστύλιο και γείσο, με ξύλινο πλαίσιο και εγκάρσια στηρίγματα από μεταλλικές σωληνωτές δοκούς. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες έδρασης του επιστυλίου. Διαπιστώθηκε ότι η κατακόρυφη ρωγμή του επιστυλίου εκτείνεται σε όλο το ύψος του και είναι διαμπερής. Στον χώρο μπροστά από το επιστύλιο τοποθετήθηκε τριγωνικό μεταλλικό πλαίσιο, παράλληλα με την νότια πλευρά του.
Το επιστύλιο αντιστηρίχθηκε με τέσσερα πλάγια στηρίγματα, τα οποία εδράζονται στο μεταλλικό πλαίσιο.
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η αφαίρεση του χώματος μπροστά από το επιστύλιο, επέτρεψε την σοβαρή ενίσχυση της υποστύλωσης του θραυσμένου τμήματος του, με κατακόρυφες σωληνωτές δοκούς, σε ξύλινη επαφή.

news.gr
Όσοι αισθάνονται τα μάτια τους να κουράζονται βλέποντας ταινίες ή πληκτρολογώντας στο iPad τους, σύντομα θα βρουν την υγεία τους.

Όπως ακούγεται, η Apple ετοιμάζει ένα νέο iPad το οποίο θα έχει μέγεθος Α4.

Κοινώς πρόκειται για ένα εργαλείο, που όχι μόνο θα προσφέρει ευκρίνεια και εντυπωσιακή εικόνα, αλλά η οθόνη του θα έχει μέγεθος ίσο με αυτό ενός laptop, η οποία δεν θα κουράζει τον χρήστη.

http://www.enikos.gr 
Ο εν λόγω dj συνηθίζει να φοράει σε κάθε συναυλία του τη μάσκα του… Micky Mouse!

Σε μπελάδες έμπλεξε ένας πολύ γνωστός DJ, ο οποίος έχει βρεθεί για αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Deadmau5, ο οποίος συνηθίζει να φοράει σε κάθε συναυλία του τη μάσκα του… Micky Mouse.

Μάλιστα, αυτή την εμφάνιση την έχει κάνει μέχρι στιγμής σε πάνω από 30 χώρες.

Ωστόσο, όταν φόρεσε αυτή τη μάσκα και στις Η.Π.Α., δέχθηκε μήνυση από την εταιρεία της Disney.

Αυτό έγινε καθώς η εταιρεία πιστεύει ότι ο Deadmau5 κάνει κακό τόσο στην όλη εικόνα αλλά και στις δουλειές της Disney.


http://peiraxtiri.gr
Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών.

Μια νέα μελέτη από την Ισπανία δείχνει όμως ότι ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός είναι ο καταλληλότερος για την πρόληψη του διαβήτη.

Στα άτομα που πάσχουν από το λεγόμενο προ-διαβήτη, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, όχι όμως τόσο υψηλά ώστε να δοθεί διάγνωση για διαβήτη. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, ο προ-διαβήτης εξελίσσεται σε διαβήτη εντός πέντε ετών στο 15-30% των περιπτώσεων, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι προ-διαβητικοί που κατανάλωναν περίπου 60 γραμμάρια φιστίκια καθημερινά παρουσίασαν αξιοσημείωτη μείωση στα επίπεδα της γλυκόζης αλλά και βελτιωμένη λειτουργία στην επεξεργασία της γλυκόζης και της ινσουλίνης από τον οργανισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφηκε επίσης σημαντική μείωση στους δείκτες φλεγμονής.

Τα βιοενεργά συστατικά του φιστικιού –αλλά και πολλών άλλων ξηρών καρπών– φαίνεται πως λειτουργούν ευεργετικά, επηρεάζοντας τις βιολογικές διεργασίες που οδηγούν στην αντίσταση στην ινσουλίνη και την εκδήλωση του διαβήτη.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Diabetes Care πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαν Χοάν, στην πόλη Ρέους της Ταραγόνα και το Ινστιτούτο Υγείας Κάρλος ΙΙΙ στη Μαδρίτη.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!