Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016


Μία μπαταρία lithium-ion η οποία αυτοθερμαίνεται εάν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά (κάτω των 0 βαθμών Κελσίου) έχει πολλαπλές εφαρμογές- αλλά η καλύτερη εξ αυτών θα ήταν η εξαφάνιση κάθε ανησυχίας όσον αφορά στη λειτουργία του αυτοκινήτου σε χαμηλές θερμοκρασίες για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με ερευνητές του Penn State και της EC Power, State College.

«Είναι ένα παλιό πρόβλημα το ότι οι μπαταρίες δεν αποδίδουν καλά σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός» αναφέρει ο Τσάο Γιανγκ Γουάνγκ, κάτοχος της έδρας William E. Diefenderfer, μηχανολογίας/ μηχανικής, καθώς και καθηγητής χημικής μηχανικής και επιστήμης υλικών.

«Αυτό μπορεί να μην είναι ζήτημα για τηλέφωνα και laptops, αλλά είναι σημαντικό πρόβλημα για ηλεκτρικά οχήματα, drones, ρομπότ εξωτερικής χρήσης και εφαρμογές στο Διάστημα».

Οι συμβατικές μπαταρίες σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγώματος) υφίστανται σημαντική απώλεια ενέργειας, που έχει ως συνέπεια την αργή φόρτιση στον κρύο καιρό, τη μείωση της εμβέλειας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων κ.α. Ως εκ τούτου, απαιτούνται μεγαλύτερες και πιο ακριβές μπαταρίες.

Οι ερευνητές, βασιζόμενοι σε παλαιότερες πατέντες της EC Power, ανέπτυξαν τη μπαταρία παντός κλίματος, που ζυγίζει ελάχιστα περισσότερο.

Η μπαταρία παντός κλίματος χρησιμοποιεί ένα φύλλο νίκελ πάχους 50 μικρομέτρων με ένα άκρο στο αρνητικό τερματικό και το άλλο να εκτείνεται εκτός, για τη δημιουργία ενός τρίτου τερματικού.

Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας κάνει τα ηλεκτρόνια να ρέουν μέσα από ένα φύλλο νίκελ για να ολοκληρώνεται το κύκλωμα. Αυτό ταχέως θερμαίνει το φύλλο νίκελ και κατ'επέκταση το εσωτερικό της μπαταρίας.

Όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από το μηδέν, ο διακόπτης κατεβαίνει και το ηλεκτρικό ρεύμα ρέει φυσιολογικά. Σημειώνεται πως το νίκελ έχει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους και των καλών επιδόσεων σε σχέση με άλλα υλικά.

«Μετέπειτα, θα θέλαμε να διευρύνουμε τη δουλειά μας σε ένα νέο παράδειγμα, την αποκαλούμενη SmartBattery. Νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε παρόμοιες δομές ή αρχές για να ρυθμίζουμε ενεργά την ασφάλεια, τις επιδόσεις και τη ζωή της μπαταρίας» λέει ο Γουάνγκ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι αναφορικά με το εάν οι Έλληνες φορολογούμενοι έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον -που έλεγε μετεκλογικά η Νάντια Βαλαβάνη- δεν μπορούν πλέον παρά να συμφωνήσουν ότι το 2015 πληρώσαμε φόρους με το τσουβάλι.
Τα οριστικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου δείχνουν μισό δισεκατομμύριο παραπάνω έσοδα σε σχέση με τα προβλεπόμενα, μόνο και μόνο από δύο πηγές: τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα οποία πιστοποιούν την υπερεκτέλεση εσόδων ύψους 1,9 δισ. ευρώ, το περασμένο έτος εισπράχθηκαν παραπάνω έσοδα σε σχέση με τους στόχους από:
– Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 187 εκατ. ευρώ ή 2,5%.
– Φόρο Εισοδήματος Ειδικών Κατηγοριών κατά 79 εκατ. ευρώ ή 6,1%.
– Φόρους στην περιουσία κατά 312 εκατ. ευρώ ή 10,9%.
– ΦΠΑ λοιπών κατά 131 εκατ. ευρώ ή 1,2%.
– Λοιπούς Φόρους Συναλλαγών κατά 125 εκατ. ευρώ ή 25%.
– ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 33 εκατ. ευρώ ή 0,8%.
– Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων κατά 33 εκατ. ευρώ ή 3,1%.
– Σύνολο μη φορολογικών εσόδων κατά 351 εκατ. ευρώ ή 9,9%, εκ των οποίων 256 εκατ. ευρώ αφορούν απολήψεις από Ε.Ε. και 94 εκατ. ευρώ λοιπά μη φορολογικά έσοδα.
Μειωμένα έναντι του στόχου την ίδια περίοδο ήταν τα έσοδα:
– Φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 15 εκατ. ευρώ ή 0,5%.
– ΦΠΑ καπνού κατά 25 εκατ. ευρώ ή 3,7%.
– Λοιπών ΕΦΚ (καπνού κ.λπ.) κατά 30 εκατ. ευρώ ή 1,1%.
– Λοιπών Φόρων Κατανάλωσης κατά 61 εκατ. ευρώ ή 17,6%.
Το χεράκι τους για την υπεραπόδοση των εσόδων έβαλαν και οι μειωμένες επιστροφές αλλά και οι αυξημένες εισροές κοινοτικών κονδυλίων. Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.922 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 448 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3.370 εκατ. ευρώ), ενώ τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 4.832 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 360 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Με αυτά τα δεδομένα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015, το ΓΛΚ ανακοίνωσε έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 3.530 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 3.697 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 2.573 εκατ. ευρώ.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.270 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.872 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3.257 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 51.421 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1.670 εκατ. ευρώ ή 3,1% έναντι του στόχου. Ωστόσο, η απόκλιση αυτή οφείλεται στα μη εισπραχθέντα έσοδα από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFA’s και SMP’s) ύψους 3.591 εκατ. ευρώ, τα οποία ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ορισμό του Προγράμματος. Συνεπώς προκύπτει υπερεκτέλεση των εσόδων σε ταμειακή βάση ύψους 1.921 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 46.589 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2.030 εκατ. ευρώ ή 4,2% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016. Η απόκλιση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οφείλεται στην ανωτέρω υστέρηση των εσόδων από ANFA’s και SMP’s, που εν μέρει αντισταθμίζεται από την υπερεκτέλεση σε άλλες κατηγορίες εσόδων.
Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 6.485 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται όμως ότι δεν εισπράχθηκαν τα έσοδα από ANFA’s και SMP’s, ύψους 1.724 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 5.558 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα ΠΔΕ για το μήνα Δεκέμβριο ανήλθαν σε 927 εκατ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηνιαίου στόχου κυρίως λόγω αυξημένων προκαταβολών για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 54.951 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 713 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (55.664 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 48.545 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 719 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 626 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 6.406 εκατ. ευρώ, δηλαδή πραγματοποιήθηκε το σύνολο του στόχου.
Ειδικά για τον μήνα Δεκέμβριο οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 8.770 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας κατά το μεγαλύτερο μέρος την υστέρηση του 11μήνου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 6.060 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 2.710 εκατ. ευρώ.
Πηγή: euro2day.gr

Να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του κινδυνεύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής λόγω της μη άσκησης ένδικών μέσων σε υπόθεση δικηγόρων του δήμου. Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών πρόκειται για υπόθεση ανάλογη με αυτή των συμβασιούχων του δήμου, η δίωξη για την οποία τελικά αποσοβήθηκε με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 12 δικηγόροι της νομικής του υπηρεσίας προσέφυγαν στα δικαστήρια, δικαιώθηκαν και έχουν λαμβάνειν συνολικά περί τις 350 χιλιάδες ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τον προϋπολογισμό του δήμου.
Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον πέραν της Θεσσαλονίκης, καθώς οι δικηγόροι με την αγωγή τους ζήτησαν να μην ισχύσουν περικοπές στις αμοιβές τους όπως αυτές που επιβλήθηκαν στο Δημόσιο με το πρώτο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 20 Οκτωβρίου 2014 από το τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε (η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 28/4/15) ότι «α) δεν υπάγονται ως έμμισθοι δικηγόροι στις περικοπές που επέβαλαν οι διατάξεις των νόμων 3833/2010 και 3845/2010, β) ότι πρέπει να υπαχθούν στον Α βαθμό μισθολογικού κλιμακίου, γ) ότι δικαιούνται να λάβουν χρονοεπίδομα 2% επί της καταβαλλόμενης αντιμισθίας για κάθε δύο έτη δικηγορίας με βάση τον χρόνο δικηγορίας του καθενός, και δ) ότι είναι παράνομη η παρακράτηση από την Οικονομική Υπηρεσία ως αχρεωστήτως καταβληθέντων των αναφερομένων στο σκεπτικό ποσών».
Δεν έγινε έφεση
Το ζήτημα έχει «ουρά», διότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν άσκησε έφεση, οπότε η απόφαση τελεσιδικεί, όπως ορίζει ο νόμος, αν και μένει αδιευκρίνιστο αν θεωρείται και ως αμετάκλητη.
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου είχε αποφασίσει στις 21 Οκτωβρίου 2015 κατά πλειοψηφία (λευκό από τον Γ. Αβαρλή) να μην ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, με τη λογική ότι υπάρχει σχετική νομολογία από το ΣτΕ και τον Αρειο Πάγο, έχει δηλαδή λίγες πιθανότητες να κερδηθεί η έφεση, απόφαση όμως που μπορεί να ερμηνευθεί ως προδικαστική ερμηνεία.
Ο κ. Αβαρλής, ερωτηθείς από την «Εφ.Συν.», είπε ότι δεν είχε ψηφίσει την απόφαση «γιατί ήταν πολλά τα λεφτά που καλείται ο δήμος να πληρώσει».
Κατ’ επέκταση, το πρόβλημα μετατοπίζεται στην κυβέρνηση, καθώς η σχετική απόφαση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, αφού και άλλοι κλάδοι επιστημόνων του Δημόσιου, επικαλούμενοι το δεδικασμένο, μπορούν να προσφεύγουν ζητώντας με αγωγές αναδρομική δικαίωση.
Η «Εφ.Συν.» ζήτησε από στέλεχος της διοίκησης να σχολιάσει την υπόθεση, αλλά απάντηση δεν δόθηκε.
Πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση να σκέφτεται να μην καταβάλει τα ποσά και να επιχειρεί προσέγγιση ενός εκάστου των δικηγόρων για να έλθουν σε συμβιβασμό.
aftodioikisi.gr

Η είδηση επιβεβαιώθηκε. Η διάσημη τραγουδίστρια θα ντυθεί ξανά νυφούλα. Στο πλευρό του αγαπημένου της Τζέιμς Πάρκερ αυτή τη φορά.

Η Μαράια Κάρεϊ πλέει σε πελάγη ευτυχίας, όταν και είπε το "Ναι" στον αγαπημένο της. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπό της ενώ το δίκτυο TMZ έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το δίκτυο TMZ, η πρόταση γάμου έγινε στο εστιατόριο "Eleven Madison Park" όπου ο Πάρκερ γονάτισε μπροστά στην Κάρεϊ ενώπιων των κολλητών τους φίλων, τους οποίους είχε καλέσει για δείπνο ο ίδιος. Όλα προγραμματισμένα στην εντέλεια. Και φυσικά εκείνη είπε το "Ναι".

Η φωτογραφία που δημοσιεύει το TMZ είναι από τη στιγμή που το ευτυχές ζεύγος φεύγει από το εστιατόριο.


Επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου της Αθήνας αποκαλύπτουν ότι ενώ στα χρόνια της ευμάρειας είτε κοινή συναινέσει είτε με διαμάχη τα διαζύγια έπεφταν βροχή, από το 2008 έως και σήμερα τα συναινετικά μειώθηκαν στο μισό και τα κατ’ αντιδικία έχουν κυριολεκτικά κατρακυλήσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος».

Συγκεκριμένα το δικαστικό έτος 2008-2009 κατατέθηκαν 9.986 αιτήσεις για συναινετικό διαζύγιο, ενώ το 2009-2010 εισήχθησαν 9.721 δικόγραφα.

Περίπου ο ίδιος αριθμός παρέμεινε και το 2010-2011 φθάνοντας τις 9.711 αιτήσεις. Από το 2011 ο αριθμός αρχίζει να μειώνεται:

2011-2012: 8.847 αιτήσεις
2012-2013: 8.876
2013-2014: 6.078, ενώ το 2014-2015 έπεσαν στις 7.100.

Μάλιστα, το ημερολογιακό έτος 2015 ο αριθμός των αιτήσεων ήταν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σαφώς χαμηλότερος, καθώς μειώθηκε στα 5.333 δικόγραφα.

«Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει πλήξει ακόμη και τη διάθεση των Ελλήνων για χωρισμό» αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου της Αθήνας Γ. Ρούσκας.

«Από τα στοιχεία που έχουμε, σε πανελλαδικό επίπεδο, η υπογραφή πληρεξουσίων για την έκδοση συναινετικών διαζυγίων είναι μειωμένη σε ποσοστό άνω του 70%» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Λιγότεροι θρησκευτικοί γάμοι

Όμως, η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στον θρησκευτικό γάμο, καθώς επιλέγεται λιγότερο με τα νέα ζευγάρια να ξεκινούν τη ζωή τους κάνοντας πολιτικό γάμο και στη συνέχεια – ένα έρθει ένα παιδί στη ζωή – και θρησκευτικό.

Τα στοιχεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που παραθέτει η εφημερίδα, δείχνουν ελαφρά μείωση τα τελευταία χρόνια στον θεσμό του θρησκευτικού γάμου, η οποία αποδίδεται τόσο στα οικονομικά προβλήματα όσο και στις εναλλακτικές μορφές συμβίωσης.

Σύμφωνα με τα βιβλία που τηρεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το 2010 έγιναν 3.261 γάμοι, ενώ το 2014 και το 2015 οι γάμοι που τελέστηκαν ήταν 2.424 και 2.435 αντίστοιχα. Τη νέα χρονιά έχουν καταγραφεί 123 γάμοι.

Η προτίμηση στον πολιτικό γάμο καταγράφηκε το 2013 καθώς σε σύνολο 53.105 γάμων, οι θρησκευτικοί ήταν 26.190 και οι πολιτικοί 26.915.

Οι πιο νέες ηλικίες φαίνεται ότι προτιμούν εξαρχής τα σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς ούτε το κόστος του γάμου έχουν, αλλά επιπλέον «λύνονται» και πολύ εύκολα με μια δήλωση στον συμβολαιογράφο.
real.gr

Η 85χρονη Μαρίγια Ζλάτιτς, η οποία κατοικεί σε μια ορεινή περιοχή κοντά στο Μπόλιεβατς της ανατολικής Σερβίας όταν ενημερώθηκε ότι κληρονόμησε 611.000 ευρώ από τον σύζυγό της ο οποίος πέθανε το 2011αποφάσισε αμέσως να τα δώσει στους συγχωριανούς της.
Ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση είναι  γιατί οι φίλοι της που ζουν σε ένα γειτονικό χωριό, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από το καλύβι της την επισκέπτονται συχνά για να της δώσουν τρόφιμα και ξύλα για τη σόμπα της καθώς η ίδια ζούσε με μια πενιχρή σύνταξη, ύψους 65 ευρώ τον μήνα.
“Δεν χρειάζομαι χρήματα, για αυτό τα χάρισα. Αυτοί, τα έχουν ανάγκη. Η σύνταξή μου των 8.000 δηναρίων (65 ευρώ) μου αρκεί”, είπε η Ζλάτιτς.
Η Μαρίγια και ο σύζυγός της ο Μομτσίλο, που ήταν μαραγκός, μετανάστευσαν το 1956 στην Αυστραλία. Εκείνη όμως επέστρεψε στη Σερβία δύο χρόνια αργότερα, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, και δεν ξαναέφυγε ποτέ από τη χώρα. Είχε μόνο σποραδική επαφή με τον Μομτσίλο ο οποίος, όπως πίστευαν οι συγχωριανοί της, είχε αποκτήσει πολλές φάρμες με βοοειδή στην Αυστραλία, αφηγήθηκε στην εφημερίδα ένας από τους φίλους της Ζλάτιτς.
Η αύξηση των τιμών της χοληστερίνης αποτελεί βασικό προδιαθεσικό παράγοντα που ενισχύει τις πιθανότητες να εκδηλώσει κάποιος στεφανιαία νόσο.

Η διατροφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μείωση της χοληστερίνης και κατά συνέπεια της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Εκτός από το να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα σας συστήσει ο γιατρός σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε το φαρμακείο της φύσης και την ποικιλία βοτάνων του διαθέτει, πολλά από τα οποία είναι σύμμαχοι στη ρύθμιση των τιμών της χοληστερίνης.

Πράσινο τσάι
Τα φλαβονοειδή και οι κατεχίνες που περιέχει έχουν ευεργετική επίδραση στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα.
Το τσάι αναστέλλει την οξείδωση της «κακής» (LDL) χοληστερίνης, που έχει συσχετιστεί με τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης, ενώ παράλληλα εμποδίζει την απορρόφησή της από το έντερο. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι μπορεί να μειώσει τα λιπίδια του αίματος έως και 10% σε μόλις 3 εβδομάδες.

Κανέλα
Η κανέλα είναι γνωστό ότι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στον οργανισμό. Έχει αποδειχθεί όμως ότι συμβάλλει και στη ρύθμιση της χοληστερίνης. Μειώνει τα επίπεδα τόσο της ολικής όσο και της «κακής» (LDL) χοληστερίνης στο αίμα, καθώς και τα τριγλυκερίδια, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερίνη. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, 1/2 κουταλάκι ημερησίως μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη έως και κατά 18% και τα τριγλυκερίδια μέχρι 30%. Θεωρείται, μάλιστα, πως η κατανάλωσή της με μέλι έχει ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Δυόσμος
Ο δυόσμος είναι σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς, καθώς εμποδίζει την παραγωγή της χοληστερίνης στο συκώτι. Παράλληλα, χάρη σε ένα συστατικό του, τη μενθόλη, διευκολύνει την έκκριση των χολικών οξέων που μεταβολίζουν τα λιπαρά.

Πικραλίδα
Η πικραλίδα ή ταραξάκο βοηθά στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση της χοληστερίνης. Συμβάλλει επίσης στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και του παγκρέατος, είναι αιμοκαθαρτικό και αποτοξινωτικό και παράλληλα έχει καταπραϋντική δράση.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ ή πιπερόριζα ρίχνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και αποτρέπει τη σύνθεση νέας χοληστερίνης. Επιπλέον, βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!