Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ STARXEIAMAS.BLOGSPOT.GR ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ, ΝΕΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

Μετά από αρκετές συζητήσεις, ανακοινώσεις, δοκιμές, διαρροές, το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες και κουμπί αποδοκιμασίας ή “αντιπάθειας” ή αλλιώς… το dislike button.

Η νέα αυτή δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο Facebook Messenger και πρόκειται ουσιαστικά για το γνωστό εμότικον – χεράκι, μόνον που αυτή τη φορά ο αντίχειρας θα δείχνει κάτω.

Εκτός από αυτό, διαθέσιμα θα είναι και άλλα εικονιδιάκια – stickers έκφρασης:


Πώς μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε;

1. Πηγαίνετε στη συνομιλία chat.
2. Πατήστε το smiley logo κάτω δεξιά στο παράθυρο του chat.
3. Πατήστε την shopping cart για να ανοίξει το Sticker Store.
4. Από εκεί κατεβάστε το πακέτο stickers “Likes”.
5. Τώρα μπορείτε να κάντε dislike.

Παρ’ ότι εδώ και πολύ καιρό υπήρχε από τους χρήστες αίτημα να υπάρχει η δυνατότητα να εκφράζονται και άλλα συναισθήματα πέραν του “like” η εταιρεία επέμενε στην “θετική κοινωνική αλληλεπίδραση” όπως έλεγε.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχαν υπάρξει πολλές διαρροές ότι ετοιμάζονται κουμπιά συμπάθειας ή έκφρασης άλλων συναισθημάτων.

Πάντως η Facebook δεν επιτρέπει προς το παρόν τη χρήση του dislike σε άλλα πεδία πλην του chat από το φόβο έκφρασης έντονης αποδοκιμασίας από τους χρήστες προς διαφημίσεις ή άλλες αναρτήσεις που φέρνουν έσοδα στην εταιρεία.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1507 και ο αποτελεί τον μοναδικό ολοκληρωμένο πίνακα ζωγραφικής από την ώριμη περίοδο του Michelangelo, που έχει διασωθεί.
Συχνά αναφέρεται ως Doni Madonna ή «Η Αγία Οικογένεια» και βρίσκεται στη γκαλερί Uffizi, στη Φλορεντία της Ιταλίας τοποθετημένη μάλιστα στο πρωτότυπο πλαίσιό της. Ο πίνακας πιθανολογείται ότι ανατέθηκε από τον Agnolo Doni για να τιμήσει το γάμο του με την Maddalena Strozzi, γόνο μεγάλης και ισχυρής οικογένειας της Τοσκάνης.
Οι θεωρίες για το πότε ακριβώς φιλοτεχνήθηκε το έργο ποικίλουν. Άλλοι λένε μετά το γάμο του Doni, το 1503 ή 1504, άλλοι μετά την ανασκαφή του Laocoön περίπου το 1506, ενώ υπάρχουν και οι φήμες που αναφέρουν ότι έγινε πριν από τις τοιχογραφίες της οροφής της Καπέλα Σιξτίνα, άρα πριν από το 1508.
Σε γενικές γραμμές πάντως υπολογίζεται στα τέλη περίπου του 1506 ή 1507. Ο πίνακας απεικονίζει τον Ιησού μωρό, μαζί με την Παναγία και τον Ιωσήφ ενώ κάτω δεξιά φαίνεται ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και πέντε διφορούμενες γυμνές αντρικές φιγούρες. Χαρακτηριστικό του πίνακα είναι η κυκλική δομή του, που παραπέμπει στην τεχνική της Ιταλικής Αναγέννησης.
Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςparapolitika.gr
Τα τηλεσκόπια που παρακολουθούν το Διάστημα δίνουν τις ομορφότερες φωτογραφίες της χρονιάς που μας αποχαιρετά σε μερικά εικοσιτετράωρα.



Τον Νοέμβριο, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν τη φωτογραφία του Κρόνου από τον δορυφόρο της την Κασσιανή.



Ο Καναδός αστροναύτης και επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Chris Hadfield δίνει τη δική του εκδοχή του "Space Oddity" του David Bowie. Έγινε ένα από τα αξιομνημόνευτα... διαστημικά γεγονότα καθώς αυτός είναι το πρώτο μυοσικό video στο Διάστημα.



Ένας χρόνος ανακαλύψεων από το Curiosity στον Άρη.



Η πιο διάσημη φωτογραφία της χρονιάς από το τηλεσκόπιο Hubble είναι το νεφέλωμα Horsehead.



Άλλη μία φωτογραφία που μας δίνει η NASA, από την Κασσιανή, είναι ο βόρειος πόλος του Κρόνου που προσομοιάζει με τριαντάφυλλο.



Ο Chris Hadfield φωτογραφίζει την κορυφογραμμή ενός όρους στη Βραζιλία, όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.



Ο κομήτης Ison την ώρα που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Ήλιο στις 28 Νοεμβρίου. Η φωτογραφία ανήκει στον διάσημο φωτογράφο του Διαστήματος, Damian Peach στις 15 Νοεμβρίου με τηλεσκόπιο 20 εκατοστών.



Ο φωτογράφος Robert Gendler συνεργαζόμενος με το προσωπικό από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη, έλαβε δεδομένα από το τηλεσκόπιο Hubble και τα συνδύασε με τις δικές του παρατηρήσεις ώστε να δημιουργήσει αυτήν την εκπληκτική εικόνα του σπειροειδούς γαλαξία  M106.



Ο Ήλιος εξαπέλυσε τέσσερις εκρήξεις ακτινοβολίας. Αυτές είναι οι πιο διάσημες εκλάμψεις του Ήλιου από το Solar Dynamics Observatory της NΑSA.

ΠΗΓΗ: BBC 
Ψυχική υγεία σημαίνει κατάκτηση της ισορροπίας μεταξύ όλων των πτυχών της ζωής: κοινωνικής, φυσικής, πνευματικής, οικονομικής και ψυχικής. Η κατάκτηση της ισορροπίας είναι μια διαδικασία από την οποία μαθαίνουμε καθημερινά. Ενίοτε, μπορεί να ανατρέψετε την ισορροπία προς μία κατεύθυνση και να χρειάζεται να ανασυνταχθείτε πάλι. Η προσωπική σας ισορροπία θα είναι μοναδική και η πρόκληση θα είναι να παραμείνετε ψυχικά υγιείς διατηρώντας αυτή την ισορροπία.
Η ενότητα που ακολουθεί περιλαμβάνει μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε και να διατηρήσετε την ισορροπία σας.
Από την επιστημονική ομάδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κλίμακα
Οικοδόμησε Υγιή Αυτό-Εκτίμηση
Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι περισσότερο από τη κατανόηση των προτερημάτων σου. Είναι η δυνατότητα να αντιληφθείς ταυτόχρονα όλες τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες σου στο σύνολό τους, να τις αποδεχτείς, ώστε να επιτύχεις ότι καλλίτερο μπορείς. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να μην παίζεις τένις τόσο καλά όπως ένας πρωταθλητής, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε εμποδίσει να απολαύσεις το παιχνίδι.
Δράση – Απόκτησε Αυτοπεποίθηση
Ρίξε μια ματιά στα θετικά σου σημεία. Τι είναι αυτό που κάνεις καλύτερα από όλα; Σε ποιους τομείς διαθέτεις δεξιότητες και ενδιαφέροντα; Πως θα σε περιέγραφε ένας φίλος; Τώρα ρίξε μια ματιά στις αδυναμίες σου. Σε τι δυσκολεύεσαι; Ποιά είναι αυτά που σου προκαλούν σύγχυση; Ρίξε μια ματιά στο κατάλογο. Θυμήσου ότι ο καθένας μας έχει τις θετικές και τις αρνητικές του πλευρές. Αναδεικνύουμε τα δυνατά μας σημεία και χτίζουμε πάνω στις αδυναμίες μας που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε και να ωριμάσουμε.
Δέξου αλλά και δώσε
Πολλοί από εμάς συγχέουμε την ρεαλιστική εικόνα των πλεονεκτημάτων μας με το αίσθημα της έπαρσης. Δυσκολευόμαστε να δεχτούμε τη καλοσύνη από τους άλλους. Συχνά διαχωρίζουμε την θέση μας από μία φιλοφρόνηση που μας κάνουν λέγοντας “Ναι αλλά..” και υποτιμούμε τον εαυτό μας.
Δράση — Δέξου τις Φιλοφρονήσεις
Την επόμενη φορά που κάποιος σου κάνει μία φιλοφρόνηση πες “σε ευχαριστώ! Χαίρομαι που το σκέφτηκες να μου το πεις!”. Στη συνέχεια σκέψου όσες φορές σου έκαναν φιλοφρονήσεις και όμορφα σε έκανα να νοιώσεις.
Δημιούργησε καλές οικογενειακές σχέσεις
Ασχολήσου με την οικοδόμηση καλών οικογενειακών σχέσεων. Μάθε να εκτιμάς τις δεξιότητες και τις ικανότητες κάθε μέλους της οικογένειας σου. Μάθε πώς να υποστηρίζει και να υποστηρίζεσαι.
Δράση – Βρες Χρόνο
Βρες χρόνο για να βρεθείς απλά με την οικογένεια σου. Προγραμμάτισε το χρόνο για τις σοβαρές υποχρεώσεις αλλά και για την ευχαρίστηση. Άκου με σεβασμό χωρίς να διακόπτεις εκείνον που θέλει να σου πει κάτι. Κάντο συχνά.
Απόκτησε πραγματικούς φίλους
Οι φίλοι σε βοηθούν να κατανοήσεις ότι δεν είσαι μόνος. Σε βοηθούν να μοιραστείς αυτά που νοιώθεις είτε όταν είσαι “στα πάνω σου” είτε όταν είσαι “στα κάτω σου”, με την σειρά σου βοήθησε τους. Μαζί, οι φίλοι σου και εσύ μπορείτε να μοιραστείτε τις προκλήσεις της ζωής και να απολαύσετε τις χαρές της.
Δράση – Φτιάξε ένα περιβάλλον φίλων
Κράτα επαφές — προσκάλεσε έναν φίλο για φαγητό. Ενθάρρυνε καινούργιες φιλίες — ζήτα από τους φίλους σου να φέρουν κάποιον μαζί που δεν έχεις ήδη γνωρίσει.
Θέσε τις προτεραιότητες σου
Οι διαφημιστές προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν ότι “έχουμε ανάγκη” τα προϊόντα και υπηρεσίες που διαφημίζουν. Η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι να γνωρίζουμε την διαφορά μεταξύ των πραγματικών μας αναγκών (φαγητό, κατάλυμα, ρούχα, μεταφορά) από των “θέλω” μας (μεγαλύτερη τηλεόραση, καινούργιο cd player, ακριβά ρούχα, εντυπωσιακό αυτοκίνητο) αλλά και να βρίσκουμε την κατάλληλη ισορροπία στα έξοδα μας. Τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν άγχος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τις σπατάλες.
Δράση – Δημιούργησε ένα λογικό προϋπολογισμό
Κατέγραψε τα έσοδα και έξοδα σου. Είναι ρεαλιστικά; Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με τα χρήματα που θα φυλάξεις στην άκρη για να καλύψεις κάποια “θέλω” σου? Ποια είναι τα πιο σημαντικά “θέλω” για σένα?
Ασχολήσου
Ασχολήσου με πράγματα που πραγματικά έχουν νόημα και σου προσφέρουν ένα αίσθημα εκπλήρωσης του σκοπού και ικανοποίησης. Θα πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι κάνεις την διαφορά ανεξάρτητα από πόση προσπάθεια έχεις καταβάλλει..
Δράση – Γίνε εθελοντής
Βοήθησε στα μαθήματα παιδιά που έχουν ανάγκη, επισκέψου έναν ηλικιωμένο στο σπίτι του ή στο νοσοκομείο, προσέφερε εθελοντική εργασία σε μια φιλανθρωπική οργάνωσης, κάνε πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες σου στο καθάρισμα του γειτονικού πάρκου ή μίας παραλίας, βοήθησε το γείτονα σου σε μια δουλειά που έχει να κάνει.
Μάθε να Διαχειρίζεσαι Αποτελεσματικά το Αγχος σου
Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μας. Ο τρόπος διαχείρισης του σχετίζεται με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Είναι πιθανόν να κυριευτείς από πράγματα που σε άλλους φαίνονται παιχνίδι. Το να μάθεις να κρατάς ισορροπία μεταξύ δουλειάς, οικογένειας και ελεύθερου προσωπικού χρόνου είναι μια δύσκολη διαδικασία η οποία απαιτεί δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου. Ο σχεδιασμός βοηθά και σε κρατά σε ηρεμία.
Δράση – Κάνε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα
Κάθε μέρα, φύλαξε πέντε λεπτά για ένα διάλειμμα για την ψυχικά σου υγεία. Κλείσε την πόρτα του γραφείου σου εάν είναι εφικτό ή πήγαινε σε ένα άλλο δωμάτιο και φέρε στο μυαλό σου ένα όμορφο μέρος, ένα πρόσωπο ή μια ιδέα ή μην σκέφτεσαι τίποτα απολύτως!! Θα αισθανθείς σαν να κάνεις μίνι διακοπέςl!
Προσαρμόσου στις Αλλαγές που σε Επηρεάζουν
Θα ήταν ωραίο να “ζήσεις καλά και εμείς καλύτερα”, αλλά η ζωή βάζει συχνά εμπόδια στο δρόμο μας. Όταν προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις αναπάντεχες (και συχνά ανεπιθύμητες) αλλαγές μπορεί να αγχωνόμαστε. Τα παιδιά παθαίνουν ατυχήματα, οι γονείς αρρωσταίνουν, οι δουλειές χάνονται, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ελαστικοί και να μαθαίνουμε τρόπους να προσαρμοζόμαστε.
Δράση – Βρες δύναμη στο σύνολο
Αναζήτησε ομάδες στήριξης ανθρώπων που βιώνουν προβλήματα σαν τα δικά σου. Όταν βρίσκεσαι με ανθρώπους που μοιράζονται τα προβλήματα σου, είναι πιθανόν να ανακαλύψεις μια νέα λύση. Προσπάθησε να δημιουργήσεις μία ομάδα, αναζητώντας τέτοιους ανθρώπους με ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ‘η τα μαζικά μέσα ενημέρωσης
Αντιμετώπισε τα συναισθήματα σου
Όλοι δυσκολευτήκαμε να βρούμε ασφαλείς και εποικοδομητικές τρόπους για να εκφράσουμε και να μοιρασθούμε τα συναισθήματα θυμού, λύπης, χαράς, απόλαυσης, και φόβου. Οι δικοί σου τρόποι που βιώνεις και εκφράζεις τα συναισθήματα σου είναι μοναδικά.
Δράση – Αναγνώρισε και αντιμετώπισε την διάθεση σου
Ψάξε να βρεις τι σε κάνει ευτυχισμένο, λυπημένο, χαρούμενο και θυμωμένο. Τι σε ηρεμεί; Μάθε τρόπους να διαχειρίζεσαι τη διάθεση σου. Μοιράσου χαρούμενα γεγονότα με έναν φίλο, “κλάψε στον ώμο” του αν χρειαστεί. Η φυσική άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς τον θυμό σου. Κράτα κάπου τα αγαπημένα σου αστεία κινούμενα σχέδια ή μία συλλογή από αστείες ιστορίες, για τις περιπτώσεις που νοιώθεις πως θέλεις να γελάσεις.
Διαμόρφωσε ένα πνεύμα ανεξαρτησίας
Μάθε πώς να είσαι σε αρμονία με τον εαυτό σου. Μάθε ποιος είσαι: τι είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά χαρούμενο ή σε γεμίζει πάθος. Μάθε να κρατάς μια ισορροπία μεταξύ αυτών που μπορείς να αλλάξεις στον εαυτό σου και αυτών που δεν μπορείς. Γνώρισε τον εαυτό σου και δείξε του εμπιστοσύνη.
Δράση – Εξέλιξε τον Εαυτό Σου
Κάθισε λίγο στην άκρη και φύλαξε λίγο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου. Κάνε μια άσκηση χαλάρωσης- προσπάθησε να μετρήσεις τις αναπνοές σου από το ένα έως το τέσσερα και ξεκίνα πάλι από την αρχή. Αλλιώς κάνε κάτι που αγαπάς όπως ο χορός, παρακολούθησε έναν αγώνα.
boro.gr

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αστρικά συστήματα που γνωρίζουμε και είναι μάλιστα στην διαστημική γειτονιά μας. Το σύστημα βρίσκεται στον αστερισμό του Νότιου Ιχθύος και έχει λάβει την ονομασία Fomalhaut που στα αραβικά σημαίνει «το στόμα του ψαριού». Αποτελείται από τρία αστέρια και έχουν εντοπιστεί εκεί πλανήτες αλλά και εντυπωσιακά δαχτυλίδια με κομήτες.

Το σύστημα

Το Fomalhaut A είναι ο… βασιλιάς του συστήματος. Βρίσκεται σε απόσταση 25 ετών φωτός από τη Γη και είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του ουράνιου θόλου. Το Fomalhaut Α είναι ένα πολύ νεαρό άστρο η ηλικία του οποίου υπολογίζεται στα 100-300 εκατομμύρια έτη. Εχει περίπου διπλάσια διάμετρο και μάζα από τον Ηλιο και είναι 16 φορές πιο φωτεινό από το μητρικό μας άστρο. Oμως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το άστρο αυτό θα σβήσει σχετικά σύντομα αφού εκτιμούν ότι η διάρκεια της ζωής του δεν θα ξεπεράσει το ένα δισ. έτη.

Από τη δεκαετία του 1980 οι αστρονόμοι είχαν εντοπίσει ενδείξεις για την ύπαρξη ενός πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το άστρο. Μετά από περίπου 30 έτη διαφωνιών στην επιστημονική κοινότητα στα τέλη του 2012 ερευνητική ομάδα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του πλανήτη που έλαβε την ονομασία Fomalhaut b. Πιστεύεται ότι είναι ένας πλανήτης αερίων περίπου δύο φορές μικρότερος από τον Δία. Το δεύτερο άστρο του συστήματος είναι το Fomalhaut B και το τρίτο και μικρότερο σε μέγεθος το Fomalhaut C.

Τα δαχτυλίδια και οι πλανήτες

Στο Fomalhaut A είχε εντοπιστεί η ύπαρξη ενός εντυπωσιακού δαχτυλιδιού που δεν αποτελείται από «παγάκια» όπως αυτά του Κρόνου αλλά από… κομήτες. Διεθνής ερευνητική ομάδα χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Herschel ανακάλυψε ότι και το Fomalhaut C φιλοξενεί ένα εξίσου εντυπωσιακό δαχτυλίδι κομητών. Η ανακάλυψη σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να φωτίσει κάποια φαινόμενα στο αστρικό σύστημα για τα οποία οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να βρουν απαντήσεις.

«Είναι πολύ σπάνιο να βρίσκουμε δύο ζώνες κομητών σε ένα αστρικό σύστημα και αναρωτιόμαστε τώρα αν αυτές οι δύο ζώνες συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο» αναφέρει ο Γκράντ Κένεντι, αστρονόμος του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Η ανακάλυψη αναμένεται να φωτίσει τις αλληλεπιδράσεις των τριών άστρων μεταξύ τους και να προσφέρει νέα στοιχεία για τις τροχιές τους αλλά και την τροχιά του πλανήτη που έχει εντοπιστεί εκεί. Πολλοί επιστήμονες με βάση τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα από το αστρικό σύστημα Fomalhaut έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να υπάρχει εκεί ένας ακόμη πλανήτης. Τα ευρήματα που θα προκύψουν από την ανακάλυψη του δεύτερου δαχτυλιδιού κομητών αναμένεται να δώσουν απάντηση στο αν υπάρχει τελικά και άλλος/άλλοι πλανήτες στο Fomalhaut. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society».
Πηγή: tovima.gr


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Washington State University συνέκριναν την περιεκτικότητα των λιπαρών οξέων σε 400 μάρκες γάλακτος που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και διαπίστωσαν ότι τα βιολογικά γάλατα ήταν πλουσιότερα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη, που είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ για το γάλα, έδειξε ότι τα βιολογικά γάλατα περιείχαν παραπάνω από τη διπλάσια ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων συγκριτικά με τα υπόλοιπα γάλατα. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική διαπίστωση, καθώς τα συγκεκριμένα λιπαρά είναι πολύ ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα κάνουν καλό στην καρδιά, σε αντίθεση με τα ω-6 λιπαρά που αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών ασθενειών, καρκίνου, φλεγμονών και αυτοάνοσων παθήσεων. Στα βιολογικά γάλατα η αναλογία μεταξύ ω-6 και ω-3 λιπαρών οξέων ήταν 2.3 προς 1, σε αντίθεση με τα μη βιολογικά γάλατα, στα οποία η αναλογία ήταν 5.8 προς 1.

Ο Dr Charles Benbrook, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τόνισε: «Μείναμε έκπληκτοι από το μέγεθος των διατροφικών διαφορών όσον αφορά την ποιότητα. Ενώ η συνολική περιεκτικότητα λίπους ήταν σταθερή σε όλα τα γάλατα, βρέθηκε μεγάλη ποικιλία στην αναλογία μεταξύ “υγιών” και “ανθυγιεινών” λιπαρών οξέων. Αλλαγές στη διατροφική ποιότητα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων μακροπρόθεσμα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας και ειδικά την υγεία των έγκυων γυναικών, των νεογέννητων, των παιδιών και των ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοαγγειακών παθήσεων». Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE.
Πηγή: vita.gr

Για πρώτη φορά στα 34 χρόνια ιστορίας του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ιαπωνία, ο τίτλος απονεμήθηκε σε εισαγόμενο όχημα!
Νικητής αναδείχθηκε το Volkswagen Golf που έσπασε το κατεστημένο και κατέκτησε τη πρώτη θέση με διαφορά! Συγκεκριμένα, το γερμανικό μοντέλο που βρίσκεται αισίως στην έβδομη γενιά του, συγκέντρωσε 504 βαθμούς, έναντι 373 του Honda Jazz και 167 του Volvo V40.
Εξηγώντας την απόφασή της, η κριτική επιτροπή αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δημοφιλή πλατφόρμα MQB (που χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα του VW Group), τα επίπεδα άνεσης και ασφαλείας, την ποιότητα του εσωτερικού, το σχεδιασμό αλλά και τους σύγχρονους κινητήρες TSI.
Η βράβευση αυτή έρχεται να προστεθεί στη λίστα διακρίσεων του Golf που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους τίτλους: «Car of the Year 2013 (Ευρώπης)», «World Car of the Year 2013» και «Golden Steering Wheel 2013». Επίσης, έχει κερδίσει τα βραβεία «ACVmobil Umweltpreis» (Βραβείο Περιβάλλοντος) και «ADAC Eco Test», ενώ τιμήθηκε για τον διαχρονικά κομψό σχεδιασμό του από τους κριτές του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού (Deutscher Rat für Formgebung).
Επιπλέον, σε ψηφοφορίες αναγνωστών που πραγματοποίησαν γερμανικά περιοδικά, το Golf κέρδισε τα «Auto Trophy» (της εφημερίδας Auto Zeitung) και «Best Cars» (του περιοδικού ΑΜuS).
Πηγή: newsauto.gr

Πρωτοχρονιάτικο δώρο έκανε η Δικαιοσύνη σε 21 συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου Μαρκοπούλου, οι οποίοι είχαν κερδίσει αρχικά τη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων. Συγκεκριμένα, με σχετική δικαστική απόφαση επί της τακτικής αγωγής ανοίγει ο δρόμος να μετατραπούν οι συμβάσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων που εργάζονται στο δήμο μέχρι και δέκα χρόνια, σε αορίστου χρόνου.  «Έχοντας κερδίσει την μεγαλύτερη και κρισιμότερη των δικαστικών μαχών, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος, προκειμένου οι εικοσιένα (21) αυτοί Συμβασιούχοι Υπάλληλοι, να αποκτήσουν Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Μαρκοπούλου και διαβεβαιώνει ότι «η Δημοτική Αρχή, θα καταστήσει τελεσίδικη και αμετάκλητη την απόφαση του Δικαστηρίου, μέσω της παραίτησής της από το ένδικο μέσο της εφέσεως. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θα χρειαστεί αρχικά η σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, ενώ θα ακολουθήσει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, με την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε επιβεβαιωθεί ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται στην πλειοψηφία τους, στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και της ύδρευσης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, πρέπει να παραμείνουν σ’ αυτόν, γιατί η ενδεχόμενη απουσία τους, θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.
aftodioikisi.gr
Στο χώρο των αυτοκινήτων επεκτείνεται ο κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας, Google: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, την επόμενη εβδομάδα, στην Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας η εταιρεία, μαζί με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi AG, σχεδιάζουν να ανακοινώσουν ότι συνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη συστημάτων ψυχαγωγίας και πληροφόρησης για αυτοκίνητα, τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες για το συγκεκριμένο θέμα πηγές, προβλέπεται να ανακοινωθούν και συνεργασίες με άλλες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, στις οποίες περιλαμβάνεται η διάσημη από τον χώρο των καρτών γραφικών Nvidia. Ο απώτερος στόχος είναι η εδραίωση του Android ως αναπόσπαστου τμήματος της τεχνολογίας που θα ενσωματώνουν τα οχήματα του μέλλοντος.
Η συγκεκριμένη κίνηση της Google θα αποτελεί την «απάντηση» της Google σε αντίστοιχη πρωτοβουλία της Apple (iOS in the Car), που είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο, με στόχο την «συνεργασία» μεταξύ iPhones και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της, iOS, με συστήματα ελέγχου αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Apple συνεργάζεται με τις BMW, Daimler, General Motors και Honda, και εκτιμά ότι πολλές εταιρείες αναμένεται να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2014. Η διαφορά μεταξύ των «φιλοσοφιών» της Google και της Apple επί της προκειμένης είναι ότι η Apple φιλοδοξεί να καταστήσει τις συσκευές της «εγκεφάλους» για τον χειρισμό των ηλεκτρονικών συστημάτων των αυτοκινήτων, ενώ η Google στοχεύει να «περάσει» το Android στα ίδια τα συστήματα των αυτοκινήτων.
Όπως είναι γνωστό, οι δύο εταιρείες είναι ανταγωνίστριες σε μεγάλο αριθμό τομέων του κόσμου της τεχνολογίας, από τις αγορές smartphones και tablets μέχρι τους χώρους των εφαρμογών και των web browsers. Ο χώρος του αυτοκινήτου μπορεί να αποτελέσει ένα εντελώς νέο πεδίο ανταγωνισμού για τις τεχνολογικές φίρμες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Ίντερνετ. «Το αυτοκίνητο εξελίσσεται στην απόλυτη φορητή συσκευή» αναφέρει σχετικά ο Θίλο Κοσλόβσκι, αναλυτής της εταιρείας ερευνών Gartner. «Η Apple και η Google προσπαθούν να συγκεντρώσουν συμμάχους για να φέρουν τις τεχνολογίες τους στα αυτοκίνητα» προσθέτει.
Πέρα από τη συνεργασία της με τη Google, η Audi αναμένεται να παρουσιάσει στο πλαίσιο της CES νέες τεχνολογίες για αυτοοδηγούμενα οχήματα, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την έξοδό τους στην αγορά. Σημειώνεται ότι πέρυσι στη CES είχε παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορούσε να κινηθεί σε έναν χώρο πάρκινγκ και να παρκάρει μόνο του, χωρίς να χρειάζεται οδηγό. Σε παρεμφερή πλαίσια αναμένεται να κινηθούν και παρουσιάσεις από τη Ford και τη BMW.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται γενικότερα προς τη σύνδεση των αυτοκινήτων με το Ίντερνετ, καθώς εταιρείες όπως η Audi και η GM έχουν ανακοινώσει σχέδια για τον εξοπλισμό αυτοκινήτων με τεχνολογία που θα τους επιτρέπει να συνδέονται με το Ίντερνετ χωρίς να απαιτείται «μεσολάβηση» smartphone. Ειδικότερα η GM σκοπεύει να ενσωματώσει σε όλα της τα μοντέλα του 2015 τεχνολογία που θα επιτρέπει συνεχή πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης. Επίσης, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τεχνολογίες τύπου Siri, που θα επιτρέπουν την αλληλεπίδραση του οδηγού με τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου (από ακρόαση και υπαγόρευση email και μηνυμάτων μέχρι πλοήγηση) χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ποιοι είναι οι 10 value for money προορισμοί για το 2014; Είναι αυτοί που συνδυάζουν οικονομική διαμονή, φαγητό και μετακινήσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με τα κριτήρια των αναγνωστών του lonelyplanet.com του πιο δημοφιλούς ταξιδιωτικού site στον κόσμο.
1. Ελληνικά νησιά
Τι κι αν άλλοι κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να χαρούν τις ομορφιές της; Εμείς την έχουμε κυριολεκτικά στα... πόδια μας. Ο λόγος για την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα ελληνικά νησιά όπου οι μειωμένες τιμές, ελέω κρίσης, τα έφεραν στην κορυφή της κατάταξης. Ήλιος, ιστορικά αξιοθέατα και πεντακάθαρες θάλασσες είναι μόλις μερικά από τα ατού που θα απολαύσουν στο έπακρο οι επισκέπτες.
2. Νότια Ιταλία
Ίσως να είναι το 2014 η χρονιά που θα μας παρασύρει στον ιταλικό Νότο, στο τακούνι της γειτονικής χώρας, όπου, η διαμονή μας σε πόλεις όπως οι Puglia, Basilicata και Calabria θα είναι πολύ πιο προσιτή από ότι θα φάνταζε ένα τριήμερο ταξίδι στην Βενετία για παράδειγμα.
3. Νικαράγουα
Αν εξαιρέσεις το κόστος των εισιτηρίων προς την Κεντρική Αμερική, το ταξίδι σου στην Νικαράγουα, θα σου βγει πιο οικονομικό από ότι φανταζόσουν, σε αντίθεση με την Κόστα Ρίκα. Σε αυτό βάζουν το λιθαράκι τους οι χαμηλές τιμές διαμονής, το φθηνό φαγητό, αλλά και τα δωρεάν αξιοθέατα, όπως η πανέμορφη λίμνη της Νικαράγουα με τα βαρκάκια, τα μικρά εστιατόρια στις όχθες του αλλά και τους πλανόδιους που θα κάνουν τη διαμονή σου αρκετά συμφέρουσα. Οι λάτρεις των σπορ μπορούν να επιδοθούν σε πεζοπορία ή Canopy και στο ηφαίστειο Μομπάτσο.
4. Βουλγαρία
Η Βουλγαρία παραμένει αινιγματικά υποτιμημένη, μιας και έχει μπόλικα μέρη χάρμα οφθαλμών, είτε για χειμερινές, είτε για καλοκαιρινές αποδράσεις. Πόλεις όπως η Plovdiv ή η Varna έχουν αρκετά λογικές τιμές, από τη διαμονή, μέχρι το φαγητό και τις μεταφορές.
5. Πορτογαλία
Aπό την Algarve, μέχρι την Λισσαβόνα, η Πορτογαλία είναι ένα υπέροχο μέρος με εξαιρετικές ευκαιρίες για μια value for money διαμονή. Αν εξαιρέσεις το καλοκαίρι όπου λόγω του θερμού κλίματος οι τιμές ανεβαίνουν (κάτι αντίστοιχο με εμάς στην Ελλάδα), μπορείς να ψάξεις το κατάλληλο πακέτο σε μια άλλη περίοδο του χρόνου. Οι υπόλοιπη λίστα των αναγνωστών του lonely planet, ξεφεύγει λίγο από τον μέσο όρο των budget κι αυτό, λόγω του κόστους των εισιτηρίων.
Η λίστα συνεχίζεται με:
6. Τα Νησιά Φίτζι, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, είναι το πιο "προσιτό" κομμάτι του παραδείσου του Ειρηνικού Ωκεανού.
7. Στο Μεξικό η διαμονή ανά βράδυ σε ξενώνα ξεκινάει από μόλις 30-40 δολάρια.
8. Επισκέψου την Karnataka στην Ινδία κατά τη διάρκεια του (ευρωπαϊκού) χειμώνα, όπου τα πακέτα είναι πιο οικονομικά από τις άλλες περιόδους του χρόνου.
9. Το ήρεμο Palawan στις Φιλιππίνες με την τροπική φύση εντάσσεται στους 10 value for money προορισμούς, σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού site.
10. Τα οικονομικά ξενοδοχεία αφθονούν στην Αιθιοπία, αν και οι οργανωμένες περιηγήσεις προβλέπεται να βγουν ακριβότερες από ότι υπολογίζει ο επισκέπτης.
Πηγή: lonelyplanet.com/cosmo.gr


Πολλά και αξιόλογα ήταν τα gadgets που είδαμε το 2013. Smartphones, tablets, κονσόλες παιχνιδιών και άλλα γκατζετάκια ξεχώρισαν την χρονιά που αφήνουμε σιγά-σιγά για να περάσουμε στο 2014.
Δείτε τα gadgets που ξεχωρίσαμε.
1) iPhone 5s
Το πιο πρόσφατο iPhone της Apple είναι σχεδιαστικά ίδιο με το προηγούμενο iPhone 5, ενσωματώνοντας ωστόσο νέα χαρακτηριστικά. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι ο αισθητήρας αφής “touch ID” μέσω του οποίου μπορεί κανείς να ξεκλειδώσει την συσκευή χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του, αλλά και η κάμερα με το νέο dual LED φλας για καλύτερη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.
2) Playstation 4

Η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών που φτιάχτηκε ποτέ και την οποία περίμεναν διακαώς οι gamers σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η παιχνιδομηχανή εξαντλήθηκε τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας της στη χώρα μας. Οι gamers μπορούν να επιλέξουν τα παιχνίδια της αρεσκείας τους μέσα από μια φανταστική σειρά διαθέσιμων τίτλων, με εκατοντάδες ακόμη παιχνίδια να βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.
3) Nokia Lumia 1020
Πολλά smartphones κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2013 με καλή κάμερα, όμως το Nokia Lumia 1020 είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα. Διαθέτει αισθητήρα μεγέθους 41 Megapixel, που θα σας επιτρέψει να τραβήξετε ποιοτικές φωτογραφίες και βίντεο. Το κινητό τρέχει το λειτουργικό Windows Phone της Microsoft, στο app store της οποίας θα βρείτε χιλιάδες εφαρμογές.
4) iPad Air & iPad mini Retina
Τα καλύτερα tablet της αγοράς που είδαμε το 2013. Η Apple παρουσίασε το iPad Air και το iPad mini Retina. Το iPad Air είναι το ταχύτερο, ελαφρύτερο και πιο λεπτό iPad της εταιρίας που είδαμε ποτέ, ενώ το iPad mini αναβαθμίστηκε σημαντικά με την προσθήκη οθόνης Retina.
5) LG G2
Το συγκεκριμένο smartphone μπορεί να μην τα πήγε ιδιαίτερα καλά όσον αφορά τις πωλήσεις, επιλέξαμε να του δώσουμε όμως μία θέση στη δεκάδα των top gadgets του 2013 λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών και των καινοτομιών του. Η LG κατάφερε να εντάξει μία οθόνη 5,2 ιντσών σε ένα smartphone με ελάχιστα περιθώρια δεξιά κι αριστερά της οθόνης και είναι η πρώτη εταιρία που τόλμησε να μεταφέρει τα πλήκτρα στο πίσω μέρος της συσκευής, κάτι απίστευτα βολικό για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες.
6) Amazon Kindle Fire HDX

Το τρίτης γενιάς Amazon Kindle Fire κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις των 7 και 8.9 ιντσών και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Με το συγκεκριμένο tablet μπορεί κανείς να διαβάσει άνετα βιβλία, αλλά και να ακούσει μουσική, να παίξει παιχνίδια κλπ. Η Amazon παρέχει ξεχωριστή εξυπηρέτηση στους χρήστες του Kindle Fire, με εκπρόσωπό της να εμφανίζεται στην οθόνη ζωντανά σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι ο χρήστης.
7) Xbox One
Μία από τις δημοφιλέστερες παιχνιδομηχανές που είδαμε το 2013, που ενσωματώνει πολύ περισσότερες δυνατότητες όμως. Ιδανική για gamers, αλλά και για όσους θέλουν να συνδυάσουν κονσόλα παιχνιδιών και υπολογιστή σε μία συσκευή για το σαλόνι τους. Ο νέος αισθητήρας Kinect αναγνωρίζει πρόσωπα, προφορικές εντολές και... μετράει μέχρι και τον καρδιακό σας ρυθμό!
8) Leap Motion Controller
Ένα πολύ μικρό εξάρτημα για υπολογιστές με Windows και Mac OS, χάρη στο οποίο μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά εργασιών κουνώντας απλά τα χέρια σας στον αέρα, αφού ανιχνεύει τη γωνία της παλάμης σας ή τα δάχτυλα που κινείτε. Πώς σας φαίνεται να παίξετε παιχνίδια ή να διαβάσετε άρθρα κουνώντας μόνο τα χέρια σας;
9) Google Chromecast
Το Google Chromecast είναι ένα γκατζετάκι για τους χρήστες που θέλουν να προβάλουν περιεχόμενο στην τηλεόρασή τους από άλλες συσκευές και θέλουν να το κάνουν ασύρματα, χωρίς να μπλέκονται με καλώδια. Απλά το συνδέεις στην θύρα HDMI της τηλεόρασής σου και στη συνέχεια μπορείς να προβάλεις σε αυτήν περιεχόμενο από το laptop, το smartphone ή το tablet σου εύκολα και γρήγορα.
10) Smart ρολόγια
Το 2013 είδαμε περισσότερα «έξυπνα» ρολόγια στην αγορά. Samsung, Sony και άλλες εταιρίες διέθεσαν στην αγορά τα smart watches, ρολόγια που επικοινωνούν άψογα με το smartphone σου και σου επιτρέπουν να εκτελέσεις μια σειρά εργασιών χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις το κινητό σου από την τσέπη ή την τσάντα σου.

Ο θηλυκός Κασπάροβ είναι... Ελληνίδα, είναι 13 ετών, λέγεται Σταυρούλα Τσαλακίδου και πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι και συγκεκριμένα στην κατηγορία U14.
Επειτα από 14 χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και η μικρή Καβαλιώτισσα πήρε το... στέμμα με το σπαθί της.
Το 1999 στο Ερεβάν της Αρμενίας η Μαρία Κουβάτσου έκανε για πρώτη φορά πραγματικότητα το όνειρο πολλών Ελλήνων και Ελληνίδων που παίζουν κορυφαίο σκάκι με διεθνείς επιτυχίες. Εγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις σκακίστριες μέχρι 20 ετών.
Το Σάββατο το απόγευμα η ταλαντούχα σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Σταυρούλα Τσολακίδου, ολοκλήρωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που παίχτηκε στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα).
Συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους ακριβώς χρειαζόταν για να αφήσει πίσω της την Ουζμπέκα Αμπντουσατόροβα, που έκανε επίσης 9 βαθμούς αλλά βγήκε 2η με το κριτήριο ισοβαθμίας, και άλλες 124 αθλήτριες από 63 χώρες!
Η επιτυχία της Σταυρούλας δεν αποτελεί έκπληξη για τους γνώστες του πνευματικού αθλήματος και της ανθρωπογεωγραφίας του. Η Τσολακίδου είναι ένα μεγάλο ταλέντο που τον τελευταίο καιρό παίζει στην Εθνική μας ομάδα. Η συμμετοχή της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα γυναικών πριν από έναν μήνα στη Βαρσοβία ήταν παραπάνω από εκπληκτική.

Πηγή: iefimerida.gr

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πλημμυρίζουν τον ουρανό, λίγα λεπτά μετά την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της νέας χρονιάς. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου, η βραδιά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι η ιδανική ευκαιρία για ξέφρενα πάρτι, άφθονο ποτό και εορταστική διάθεση!

Το Conde Nast Traveller μας προτείνει τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για ένα ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες και υποδεχθείτε τι 2014 με τον καλύτερο τρόπο!

Ρεβεγιόν στο Εδιμβούργο


Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη ξεκινούν από τις 30 Δεκενβρίου, όταν περίπου 35.000 άτομα μεταφέρουν δάδες από την πλατεία του Κοινοβουλίου στο Calton Hill, όπου τα πυροτεχνήματα φωτίζουν εντυπωσιακά τον ουρανό.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς γίνετε ένα με τους υπόλοιπους 80.000, που θα βγουν στους δρόμους για να τραγουδήσουν Auld Lang Syne και να συμμετάσχουν σε ένα μεγαλειώδες πάρτι, με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων Django Django και The Chvrches.
Την ίδια ώρα σε μια ξεχωριστή συναυλία, οι Pet Shop Boys θα ξεσηκώσουν τους θαυμαστές τους πριν από τα διάσημα πυροτεχνήματα.
Η εορταστική διάθεση μεταφέρεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με τη διοργάνωση παιχνιδιών όπως τα “scotch hoppers” και “dreadnought”, από ντόπιους καλλιτέχνες, στην Παλιά Πόλη.

Τα πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στον κόσμο


Το να γιορτάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κάτω από τον ήλιο, είναι από μόνο του ξεχωριστό! Το λιμάνι του Σίδνεϊ γεμίζει ασφυκτικά με κόσμο, που συρρέει για να απολαύσει από κοντά το πιο εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στον κόσμο.
Μπορείτε να νοικιάσετε μια βάρκα και έχοντας τις απαραίτητες προμήθειες ποτού και φαγητού να ξεκινήσετε την αντίστροφη μέτρηση από νωρίς. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το Cockatoo Island και οργανώστε ένα φεγγαρόλουστο πικ-νικ μέχρι την ώρα της γιορτής. Υπάρχει και η δυνατότητα διανυκτέρευσης στο εκεί κάμπινγκ αρκεί να έχετε κλείσει θέση από πριν.
Οι πιο ρομαντικοί ίσως προτιμήσουν να κλείσουν ένα εξωτερικό τραπέζι σε ένα από τα εστιατόρια της προκυμαίας της διάσημης Harbour Bridge, ώστε να έχουν την καλύτερη θέα στα πυροτεχνήματα.

Χορεύοντας κάτω από τα αστέρια στη Goa


Αν και μερικοί ισχυρίζονται ότι τα πάρτι στη Goa έχουν χάσει κάτι από την παλιά τους αίγλη, παρόλα αυτά το να χορεύεις στην παραλία, με την άμμο να σου χαϊδεύει τα πόδια και τον ήλιο να χάνεται σε κρυστάλλινα νερά, παραμένει ένα ονειρικό σκηνικό.
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να απολαύσετε ένα μοναδικό πάρτι στη Goa, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό και τις εκδηλώσεις να δημιουργούν μια εορταστική ατμόσφαιρα.
Αναπόφευκτα, τα μεγαλύτερα και δυνατότερα πάρτι διοργανώνονται στην Anjuna, αλλά και στο Palolem. Τη νέα χρονιά επισκεφθείτε την Agonda για γιόγκα και ρέικι.

Φορέστε λευκά στο Ρίο


Είναι σχεδόν κατακαλόκαιρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο αυτή την εποχή, γι' αυτό και οι περισσότεροι αποφεύγουν τα κλειστά κλαμπ και διοργανώνουν πάρτι στο δρόμο. Ενωθείτε με τα δυο εκατομμύρια επισκέπτες που κατακλύζουν την παραλία και απολαύστε την απίστευτη επίδειξη πυροτεχνημάτων.
Η παραλία Copacabana είναι στο επίκεντρο των εορτασμών και οι γιορτές εκεί ξεκινούν επίσημα στις 8 το βράδυ, όταν η ζωντανή μουσική από βραζιλιάνικη σάμπα έως ροκ, ξεσηκώνει το πλήθος.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι σύνηθες να φορούν λευκά στο Ρίο, καθώς λέγεται ότι φέρνει τύχη για το νέο έτος. Καλύτερα όμως να αφήσετε τα αγαπημένα σας ρούχα στο σπίτι, εκτός κι αν δεν σας πειράζει να τα λερώσετε με σαμπάνια!
Πριν τη μεγάλη γιορτή, πολλά εστιατόρια προσφέρουν αποκλειστικά μενού, ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο Copacabana Palace, εκτός από το δείπνο διοργανώνει και μεγαλειώδη πάρτι.

Υποδεχθείτε το νέο χρόνο στο Βερολίνο


Ετοιμαστείτε να σας ανοίξει η όρεξη στον ετήσιο αγώνα τηγανίτας, Berliner Silvesterlauf. Δρομείς με φανταχτερές στολές ακολουθούν διάφορες διαδρομές, των δυο, τεσσάρων, έξι, δέκα ή δεκαπέντε χιλιομέτρων από την καλλιτεχνική περιοχή Grunewald, δοκιμάζοντας τηγανίτες σε όλη τη διαδρομή.
Το βράδυ η μεγαλύτερη γιορτή του Βερολίνου πραγματοποιείται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Τα Teufelsberg και Viktoriapark είναι επίσης καλές επιλογές για να παρακολουθήσετε τα πυροτεχνήματα.

Ημέρες ντίσκο στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά


Το μεγαλύτερο πάρτι στο Τορόντο, ο ετήσιος εορτασμός Citytv, που περιλαμβάνει μουσικές παραστάσεις, επιστρέφει στην πλατεία Nathan Phillips, από τις 10 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιά. Κερδίστε την καλύτερη θέα, κάνοντας κράτηση στο εστιατόριο 360, στην κορυφή του Πύργου CN. (www.cntower.ca )

Χορεύοντας στην παραλία του Koh Pha Ngan


Μοναδικά πάρτι διοργανώνονται όλο το χρόνο στις παραλίες των νησιών της Ταϊλάνδης, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι το πάρτι για την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Koh Pha Ngan, που φιλοξενεί επίσης το πιο διάσημο πάρτι πανσελήνου του κόσμου. Η γιορτή ξεκινά στην παραλία Sunrise Beach στο Had Rin, αμέσως μόλις σκοτεινιάσει και διαρκεί έως το απόγευμα της επόμενης μέρας.

Γιορτάστε στο Άμστερνταμ


Το Άμστερνταμ είναι μια “μαζεμένη” πόλη και έτσι είναι εύκολο να δείτε πολλά σόου πυροτεχνημάτων στις 31 Δεκεμβρίου. Μην εκπλαγείτε αν τα δείτε να φωτίζουν τον ουρανό, μια ή και δυο μέρες πριν.
Οι γέφυρες της πόλης προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα σημεία για να δει κανείς τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα. Για να είστε πιο κοντά στη δράση, προτιμήστε μια από τις πλατείες Rembrandtplein, Nieuwmarkt, Museumplein και Dam, όπου διοργανώνονται πάρτι.
Γευτείτε οliebollen, τηγανητή ζύμη με μήλο και σταφίδες, σε αφθονία και συνοδεύστε το με το αγαπημένο σας ποτό.

Πάρτι στο Μαϊάμι


Γνωστό ως μια από τις διάσημες πόλεις του κόσμου για τα πάρτι που διοργανώνει, το Μιάμι καταφέρνει να κλέψει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας , οι οικογένειες μπορούν να επισκεφθούν το Παιδικό Μουσείο, όπου μια απογευματινή αντίστροφη μέτρηση, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες θα κρατήσει σε εγρήγορση τα παιδιά.
Στο Bayfront Park οι συναυλίες ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και για αργότερα ιδανική είναι μια βόλτα στο South Beach, που τα μεσάνυχτα φωτίζεται από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πιο διάσημη πλατεία του κόσμου


Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη προσφέρει πολλές επιλογές και μια από αυτές είναι το R Lounge του ξενοδοχείου Renaissance. Σίγουρα , η Times Square δεν είναι η πιο πρωτότυπη σύσταση, αλλά τα παράθυρα του μπαρ που ξεκινούν από το δάπεδο και αγγίζουν την οροφή προσφέρουν μια μοναδική θέα.
Στη θέα περιλαμβάνεται και το διάσημο κτίριο One Times Square, όπου μια μεγάλη μπάλα πέφτει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , καθώς και οι τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες της πλατείας. Παράλληλα, το lounge σερβίρει great Manhattan, Mojito και Martinis, τρία Μ που είναι ζωτικής σημασίας για κάθε Πρωτοχρονιά στο μεγάλο μήλο.
news.gr
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Okaz η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας έθεσε σε ισχύ ένα φάτβα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται στη χώρα όλοι οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά.

Τα μέλη της θρησκευτικής αστυνομίας απευθύνονται με την οδηγία (φατβά) κυρίως στους ανθοπώλες και στους πωλητές δώρων και ζητούν να μη πωλούνται κόκκινα τριαντάφυλλα, αρκουδάκια γούνινα ή άλλα δώρα που δίνονται σε παρόμοιες ευκαιρίες. Ωστόσο ανθοπώλης που μίλησε στην εφημερίδα Okaz η ζήτηση για κόκκινα τριαντάφυλλα αυτές τις ημέρες έχει κορυφωθεί.
Η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει θεσμοθετηθεί για να τηρεί τους ηθικούς κανόνες, έχει συχνά κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας. Οι άνδρες του σώματος κυνηγούν στο δρόμο τα ανύπαντρα ζευγάρια, επιβλέπουν αν οι γυναίκες φοράνε σωστά τη μαντίλα, ελέγχουν μήπως και κάποια γυναίκα συλληφθεί να οδηγεί αυτοκίνητο και κλείνουν τα καταστήματα την ώρα της προσευχής.

Πηγή: iefimerida.gr
Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία κρύβουν μέθοδοι μανικιούρ που υπόσχονται διατήρηση του αποτελέσματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι το συνηθισμένο.Βέβαια οι κίνδυνοι εξανεμίζονται όταν κάθε γυναίκα επιλέγει προσεκτικά σε ποιον θα εμπιστευτεί την περιποίηση των νυχιών της.
Σύμφωνα με το onmed.gr θεραπείες ημιμόνιμου μανικιούρ κάνουν τα νύχια πιο εύθραστα, ενώ κάτω από ορισμένες συνθήκες είναι δυνατό να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και λοιμώξεις. Μάλιστα, ειδικοί τονίζουν ότι τα βερνίκια και οι συνθετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο μανικιούρ μπορεί να προκαλέσουν λοίμωξη όχι μόνο στα νύχια αλλά και στα μάτια.Η αλλεργία μπορεί να προκύψει έπειτα από αρκετά χρόνια έκθεσης στο προϊόν. Από τη στιγμή όμως που θα εμφανιστεί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Πηγή:iefimerida.gr

Σαν σήμερα, το 1958, ο δικτάτορας Μπατίστα εγκαταλείπει την Αβάνα και ουσιαστικά η Κούβα μπαίνει σε μια νέα εποχή υπό την καθοδήγηση του Φιντέλ Κάστρο.

406 - Βάνδαλοι, Αλανοί και Σουηβοί διασχίζουν το Ρήνο και εισβάλλουν στη Γαλατία.

535 - Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος ολοκληρώνει την κατάκτηση της Σικελίας νικώντας τη φρουρά των Οστρογότθων στις Συρακούσες.

1600 - Ιδρύεται η Αγγλική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών.

1857 - Η Βασίλισσα Βικτωρία επιλέγει την Οττάβα για πρωτεύουσα του Καναδά.

1879 - Ο Τόμας Έντισον επιδεικνύει για πρώτη φορά δημόσια τον λαμπτήρα πυρακτώσεως.

1911 - Οι βενιζελικοί Χανίων και Σφακίων προσχωρούν στο επαναστατικό κίνημα για την απελευθέρωση της Κρήτης.

1957 - Ανακαλύπτεται στη Πύλο ο κυψελοειδής τάφος του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα, βασιλιά της Πύλου, όπως και πτέρυγα του αρχαίου ανακτόρου ηλικίας 3000 ετών.

1958 - Κούβα, ο Κουβανός δικτάτορας Μπατίστα εγκαταλείπει την Αβάνα. Οι μπαρμπούδος του Φιντέλ Κάστρο βρίσκονται εγγύτατα.

1961 - Επίσημη λήξη του Σχεδίου Μάρσαλ.

1989 - Ξεκινάει τις εκπομπές του ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

1999 – Ο Μπορίς Γιέλτσιν, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ρωσίας, παραιτείται και ονομάζει υπηρεσιακό πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

2005 - Κλείνει η ελληνική υπηρεσία του BBC.

http://www.enikos.gr 
Ο ανθρωπολόγος Daniel Miller έχει μελετήσει Βρετανούς έφηβους, και έχει ένα τρομερό μήνυμα για το Facebook: Το κοινωνικό δίκτυο είναι «νεκρό» σε άτομα 16 με 18 ετών της Βρετανίας επειδή «αισθάνονται ντροπή ακόμη και να συσχετίζονται με αυτό.»
Σε ένα πρόσφατο άρθρο για το ακαδημαϊκό κέντρο πληροφόρησης «The Conversation», ο Miller δημοσιεύει τα ευρήματα από μια 15 μηνη εθνογραφική μελέτη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε οκτώ χώρες, και εξηγεί ότι το Facebook είναι «τόσο ξενέρωτο» για τους εφήβους, επειδή οι γονείς τους και άλλα μέλη της οικογενείας το χρησιμοποιούν για να τους παρατηρούν.
“Δεν μπορείς να είσαι νέος και ελεύθερος, όταν γνωρίζεις ότι οι γονείς σου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε αδιακρισία.” γράφει ο Miller. "Οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το στυλ και την κατάσταση των συνομηλίκων τους, και το Facebook δεν είναι πια η καλύτερη λύση.”
Για να διατηρούν επαφή με τους φίλους τους μακριά από τη μαμά και τον μπαμπά, ο Miller βρήκε ότι οι έφηβοι στρέφονται πιο συχνά στο Twitter, στο Instagram (το οποίο ανήκει στο Facebook), το Snapchat, το οποίο στέλνει αυτο-καταστρεφόμενες φωτογραφίες, και το WhatsApp, μια εναλλακτική λύση για μηνύματα κειμένου.
Αλλά αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα το Facebook ή τους επενδυτές του.
Το ζήτημα του κατά πόσον οι έφηβοι θα εγκαταλείψουν το Facebook έχει συναρπάσει παρατηρητές για τουλάχιστον τέσσερα έτη (από τότε που πέρασε η υστερία για τον εθισμό των εφήβων στο Facebook). Αλλά το μόνο που πραγματικά έχει σημασία για την υπηρεσία είναι το τι θα συμβεί όταν οι έφηβοι περάσουν στο πανεπιστήμιο και μπουν στον "πραγματικό κόσμο των ενηλίκων”. Πώς θα μείνουν σε επαφή με παλιούς φίλους και πως θα συνδεθούν με τους νέους φίλους όταν εισέλθουν στην κρίσιμη ηλικία των 18 με 25 ετών όπου ο τρόπος ζωής και οι αγοραστικές συνήθειες διαμορφώνονται έντονα;
Για το μεγαλύτερο μέρος, αυτό το παλαιότερο δημογραφικό δεν στρέφεται σε εργαλεία όπως το Snapchat ή το Instagram για την διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων. Αυτά τα εργαλεία είναι κατάλληλα για την συνομιλία με το άμεσο κοινωνικό κύκλο, ειδικά όταν ακόμα ζεις με τους γονείς σου και θα πρέπει να κρατάς τα πράγματα σε ήπια επίπεδα. Αλλά δεν υπάρχουν αντικαταστάσεις για ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό εργαλείο που θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε όλα τα είδη των αναγκών.
Ο Miller, γράφει ότι ακόμη και έφηβοι γυμνασίου ντρέπονται να χρησιμοποιήσουν το Facebook παρόλο που αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματά του. "Τα περισσότερα από τα παιδιά που πηγαίνουν ακόμα σχολείο, στην έρευνά μας, αναγνώρισαν ότι με πολλούς τρόπους, το Facebook είναι τεχνικά καλύτερο από το Twitter και το Instagram", γράφει. "Είναι πιο ολοκληρωμένο, καλύτερο για φωτογραφικά άλμπουμ και διοργάνωση πάρτι, και είναι πιο αποτελεσματικό για την παρακολούθηση σχέσεων των ανθρώπων."
Το Facebook θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το πρόβλημα σχεδίασης των ορίων εντός του συστήματος, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες που προορίζονται για την οικογένεια να μην διαρρέουν προς τους φίλους και συνεργάτες - ή το αντίστροφο.
Αλλά ο συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, λέει εδώ και χρόνια ότι θέλει να μετατρέψει την υπηρεσία σε ένα παγκόσμιο βοήθημα, παρόμοιο με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ή ύδρευσης - κάτι που τροφοδοτεί οτιδήποτε άλλο κάνετε. Τα παιδιά δεν εκτιμούν υπηρεσίες κοινής ωφελείας, αλλά καθώς μεγαλώνουν, τελικά καταλήγουμε όλοι να κοιτάζουμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά.

Πηγή:iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!