Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι το κόκκινο κρέας είναι το πιο θρεπτικό τρόφιμο για ένα παιδί. Επίσης αποτελεί την βασική λύση για την αποφυγή της αναιμίας και γενικότερα την αντιμετώπιση των χαμηλών επιπέδων σιδήρου στο αίμα του παιδιού.

Η σύσταση του κόκκινου κρέατος

Ας ξεκινήσουμε προσπαθώντας να παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά την σύσταση του κρέατος. Σίγουρα αποτελεί μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπλέον προσφέρει σημαντικές ποσότητες σιδήρου αίμης. Δηλαδή περιέχει σίδηρο σε μορφή που είναι πιο εύκολα απορροφήσιμη από τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα όμως περιέχει σημαντικές ποσότητες χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών οξέων. Η χοληστερόλη μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη, μέχρι κάποια ποσότητα από ένα παιδικό οργανισμό, αλλά τα κορεσμένα λιπαρά οξέα επιβαρύνουν την αγγειακή και καρδιακή λειτουργία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι από την πρώτη παιδική ηλικία δημιουργούμε τις σημαντικότερες διατροφικές συνήθειες, όπως επίσης και το γεγονός ότι εάν τρώει το παιδί κόκκινο κρέας, συνήθως τρώνε και οι γονείς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση κρέατος βλάπτει, τόσο το παιδί, όσο και τον γονέα.

Διεθνείς συστάσεις

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνεται έως 2 φορές τον μήνα ή το πολύ μία φορά την εβδομάδα. Η Food Standard Agency, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνει ότι η συχνή κατανάλωση κρέατος σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και καρκίνου του παχέος εντέρου.

Σχετικά με την κάλυψη των αναγκών σε σίδηρο, το κοτόπουλο και το ψάρι, επίσης περιέχουν σίδηρο αίμης, αλλά σε λίγο μικρότερη ποσότητα. Αυτός σε συνδυασμό με την προσλαμβανόμενη ποσότητα σιδήρου από το αυγό και τα όσπρια, μπορεί με ευκολία να καλύψει τις ανάγκες ενός παιδιού.

Πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνεται τελικά το κόκκινο κρέας

Καταλήγοντας, διά της ατόπου απαγωγής, επιλέγοντας για το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο του παιδιού, 2 φορές ψάρι, 1 φορά κοτόπουλο, 1 φορά όσπρια, 1 φορά ζυμαρικά και 1 φορά κάποιο λαδερό φαγητό, το κόκκινο κρέας μπορεί να υπάρχει μόλις 1 φορά ανά εβδομάδα. Δώστε προσοχή όμως, να μην υπάρχει σαν συνοδευτικό στα υπόλοιπα γεύματα, όπως για παράδειγμα τα ζυμαρικά με κιμά.

http://www.enikos.gr 
Το ζευγάρι δικάζεται για το περιστατικό που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2012 
 
 Ένα ζευγάρι φέρεται να άφησε τον εννέα μηνών μωρό τους στην  μπανιέρα ενώ ο πατέρας έψαχνε για πάνες και η μητέρα μίλαγε με κάποιον γείτονα!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μητέρα είχε αφήσει το μωρό στον πατέρα του προκειμένου η ίδια να πάει και να μιλήσει με ένα γείτονα που έμενε εκεί κοντά. Ο πατέρας συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πάνες για το μωρό το οποίο έκανε μπάνιο.

Αποφάσισε λοιπόν να αφήσει το παιδί και να πάει να αγοράσει. Ωστόσο, όταν επέστρεψε ανακάλυψε ότι το μωρό ήταν μπρούμυτα στην μπανιέρα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πατέρα και της μητέρας, που στο μεταξύ είχε επιστρέψει, το μωρό ήταν νεκρό.

Το δικαστήριο συνεχίζεται και είναι πιθανό να πάρουν την επιμέλεια και των υπόλοιπων παιδιών.

http://www.newsbomb.gr
Ήταν μια φορά μια κοπέλα και θα πήγαινε να συναντήσει για πρώτη φορά τους γονείς του γκόμενου τις οι οποίοι τις είχανε τραπέζι . Δυστυχώς όμως το πρωί η κοπέλα είχε κατεβάσει κάνα δύο πιάτα μπρόκολο και ένα πιάτο γίγαντες και είχε κάποιες στομαχικές διαταραχές . Το βράδυ ήρθε και η κοπέλα καθότανε στο τραπέζι με τους γονείς του δικού της και τον δικό της όταν ξαφνικά εκεί που μιλάγανε ακούγεται πςςςςςς?. π! Πω πω έγινα ρόμπα, σκέφτηκε η κοπέλα. Αμέσως ο πατέρας φωνάζει:
-Τζακ έλα εδώ τώρα.
Η κοπέλα κοιτάει κάτω και βλέπει τον σκύλο του σπιτιού να είναι δίπλα της. Πω πω ρε πο***η μου, σκέφτεται, γλίτωσα από του χάρου τα δόντια. Ευτυχώς νομίσανε ότι το σκυλί το έκανε. Αμέσως, αμέσως η κοπέλια ξεθάρρεψε οπότε μετά από λίγο πάλι ακούγεται ένα Πρρρρρ?.. πςςςς. Και τότε ο πατέρας ξαναφωνάζει:
-Τζακ δεν σου είπα να έρθεις εδώ;
(στα αρ***δια του ο Τζακ, ούτε που κουνήθηκε από την θέση του).
Η κοπέλα την είχε καταβρεί. Ωραίο πράγμα να κλάνεις και μετά να τα φορτώνουν στο σκυλί, σκέφτηκε. Δεν περάσανε 10 λεπτά και ακούγεται ένα Πρρρρρρ?.. πςπςπρρρρ? πφφφφφφφ. κλανιά 20δεπτερολέπτων μιλάμε κόντεψαν να πέσουν τα σερβίτσια από το τραπέζι και τότε ο πατέρας:
-Τζακ τσακίσου έλα εδώ τώρα γιατί όπως πάει αυτή σε λίγο θα σε χέσει!

http://www.anekdota.gr 
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι το Facebook χρησιμοποίησε περίπου 700.000 λογαριασμούς χρηστών του προκειμένου να διεξάγει ένα ψυχολογικό πείραμα.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία χρησιμοποίησε 689,003 αγγλόφωνους λογαριασμούς για να χειραγωγήσει την ψυχολογία των χρηστών.

Προκειμένου να δει αν τα συναισθήματα των χρηστών επηρεάζονται από αυτά που διαβάζουν και αν είναι μεταδοτικά, επί μια εβδομάδα ορισμένοι χρήστες έβλεπαν περισσότερα news feeds που είχαν θετική αποδοχή ενώ άλλοι αυτά που σχολιάζονταν αρνητικά από τους φίλους τους.

Τα αποτελέσματα του ψυχολογικού τεστ που διεξήχθη το 2012 έδειξαν ότι όσοι δέχονταν θετικά μηνύματα στη συνέχεια προχωρούσαν σε δικές του κοινοποιήσεις και μηνύματα που κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση ενώ όσοι εκτέθηκαν σε αρνητικές ειδήσεις, σχόλια και μηνύματα υιοθέτησαν την ίδια συμπεριφορά. Επομένως, αυτά που βλέπουμε στο Facebook επηρεάζουν και τα δικά μας συναισθήματα και συμπεριφορά.

Οι χρήστες δεν ήταν ενημερωμένοι για το συγκεκριμένο τεστ.

Μετά τον τεράστιο αντίκτυπο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε χθες η είδηση ο επιστήμονας που συνέταξε το τεστ αλλά και εκπρόσωποι της εταιρείας σχεδόν υποχρεώθηκαν να δώσουν εξηγήσεις που θα ελαχιστοποιούσαν το θόρυβο.

Στον απόηχο της έντονης κριτικής από δικηγόρους, ψηφιακούς ακτιβιστές, πολιτικούς, φορείς αλλά χρήστες και χρησιμοποιώντας όπως ήταν φυσικό το Facebook ο επιστημονικός αναλυτής της πλατφόρμας Adam D. I. Kramer ανέφερε χαρακτηριστικά: "Πολλοί άνθρωποι ρωτάνε για την διεξαγωγή της μελέτης που πρόσφατα δημοσιεύθηκε και θα ήθελα να δώσω μια σύντομη δημόσια εξήγηση. Ο λόγος που κάναμε αυτή την έρευνα είναι γιατί νοιαζόμαστε για το συναισθηματικό αντίκτυπο του Facebook και τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το προϊόν μας. Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να διερευνηθεί η κοινή ανησυχία ότι βλέποντας τους φίλους μας να κοινοποιούν θετικό περιεχόμενο οδηγεί τους υπόλοιπους στο να αισθάνονται αρνητικά ή παραγκωνισμένοι. Την ίδια στιγμή, υπήρχε ανησυχία ότι η έκθεση σε στο αρνητικό περιεχόμενο μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αποφεύγουν να επισκέπτονται το Facebook. Εμείς δεν είχαμε αποσαφηνίσει τα κίνητρα μας επισήμως."

Όσον αφορά τη μεθοδολογία ο Adam D. I. Kramer αναφέρει πως η έρευνά διεξήχθη παρεμβάλλοντας στο ελάχιστο στα newsfeed των χρηστών και για πολύ λίγο χρόνο, δίνοντας ως περίοδο διεξαγωγής του "πειράματος" μια μόλις εβδομάδα το 2012. "Ο στόχος όλων των ερευνών μας στο Facebook είναι να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Έχοντας ο ίδιος οργανώσει και σχεδιάσει αυτό το πείραμα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο στόχος μας δεν ήταν να σας αναστατώσουμε. Μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί άνθρωποι ανησύχησαν και οι συνεργάτες μου και εγώ λυπούμαστε για τον τρόπο που η γραπτή έκθεση περιέγραψε την έρευνα. Εκ των υστέρων, τα ερευνητικά οφέλη του χαρτιού δεν δικαιολογηθούν όλη αυτή την ανησυχία. Το εν λόγω πείραμα διεξήχθη στις αρχές του 2012, και από τότε έχουμε διανύσει πολύ δρόμο. Οι πρακτικές αυτές θα αναθεωρηθούν λαμβάνοντας υπόψιν και τις αντιδράσεις από την πρόσφατη μελέτη.''

http://www.newsbomb.gr
H Ελλάδα πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των 16 ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, και αυτή η... πορεία μεταφράστηκε σε άλμα 14 θέσεων στη βαθμολογία όλων των εποχών των Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA η Ελλάδα από την 61η θέση και τους 3 βαθμούς συγκομιδής που είχε πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, βρίσκεται πλέον στην 47η θέση με τους πέντε βαθμούς που συγκέντρωσε βάσει αποτελεσμάτων (νίκη με Ακτή Ελεφαντοστού, ισοπαλίες με Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα).

Έτσι, η Εθνική μας προσπέρασε τις Νέα Ζηλανδία, Ονδούρα, Τζαμάικα, Βόρεια Κορέα, Σλοβενία, Σλοβακία, Κούβα, Ιράν, Ουαλία, Τυνησία, Ουκρανία και «έπιασε» στους οκτώ βαθμούς τις Σενεγάλη, Ανατολική Γερμανία, Σαουδική Αραβία. 

http://peiraxtiri.gr
Ένας αστυνομικός στην Salt Lake City των ΗΠΑ τέθηκε σε αργία μετά την άρνησή του να εργαστεί σε μια παρέλαση ομοφυλόφιλων (“gay pride”)...

Ο αστυνομικός ήταν μεταξύ των περίπου 30 αστυνομικών στους οποίους ανατέθηκε ο έλεγχος της κυκλοφορίας και της ασφάλειας στην ετήσια παρέλαση ομοφυλόφιλων στην Salt Lake City της Γιούτα, δήλωσε η εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Lara Jones.

«Δεν ανεχόμαστε την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία στο τμήμα και οι υπηρεσίες είναι υπηρεσίες ... Το να επιτρέψουμε την προσωπική γνώμη του καθενός να οδηγεί τον κάθε αστυνομικό αν θα λάβει μια θέση δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα αστυνομικό τμήμα», είπε η Jones.

Ο αστυνομικός, του οποίου το όνομα δεν έχει κυκλοφορήσει, τέθηκε σε αμειβόμενη διοικητική άδεια, εν αναμονή της έκβασης της έρευνας των εσωτερικών υποθέσεων.

Ο εκπρόσωπος του “Utah Pride Center” είπε ότι η ομάδα είναι ευχαριστημένη με τη στάση της υπηρεσίας και θεωρεί ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να εκπαιδεύονται σε θέματα ευαισθησίας πριν από την ένταξή τους στο σώμα, ενώ χαρακτήρισε την στάση του αστυνομικού μια απόδειξη ότι ο «φανατισμός είναι ζωντανός».

Ο αρχηγός της αστυνομίας Chris Burbank έχει συμμετάσχει στην παρέλαση στο παρελθόν, και τρεις υπαρχηγοί παρέλασαν φέτος.

Το τμήμα είχε επίσης και περίπτερο στο “φεστιβάλ υπερηφάνειας”, «για την αντιμετώπιση ζητημάτων δημόσιας ασφάλειας που σχετίζονται με λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικούς και τρανσεξουαλικούς κατοίκους».

«Έχουμε ομοφυλόφιλους άνδρες και ομοφυλόφιλες γυναίκες που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα», είπε η Jones στην Salt Lake Tribune. «Η στάση ενός αστυνομικού δεν αντικατοπτρίζει αυτή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών που εργάζονται στο Αστυνομικό Τμήμα»

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Όσοι έχουν ευτυχισμένους γάμους έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ότι παρουσιάζουν μια συνολική βελτίωση της υγείας τους σε σχέση με τους ανθρώπους που είναι μόνοι, ή ακόμα και συγκριτικά με τα ανύπαντρα ζευγάρια που ζουν μαζί.
Τώρα, μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, έρχεται να δείξει ότι ο γάμος κάνει καλό συγκεκριμένα στην υγεία της καρδιάς.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 281 υγιών, εργαζόμενων, μεσήλικων, παντρεμένων ζευγαριών, και κατέγραψαν για περίοδο 4 ημερών το πόσο χρόνο περνάνε μαζί, αλλά και την ποιότητα των επαφών τους (θετικές ή αρνητικές περιστάσεις) μέσα στην διάρκεια της ημέρας. Επίσης μετρήθηκε το μέγεθος των καρωτίδων αρτηριών τους με τη βοήθεια υπερήχων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ζευγάρια με αρνητικές αλληλεπιδράσεις είχαν παχύτερες καρωτίδες από εκείνα που ανέφεραν θετικές αλληλεπιδράσεις μέσα στην ημέρα. Τα ευρήματα αυτά δεν επηρεάστηκαν από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η φυλή ή το επίπεδο εκπαίδευσης.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα με αρνητικές αλληλεπιδράσεις είχαν 8,5% μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρουν από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο από ό,τι εκείνα που είχαν καλύτερες σχέσεις.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η ποιότητα και τα πρότυπα των κοινωνικών σχέσεων ενός ατόμου συνδέονται με μια σειρά θεμάτων υγείας, όπως οι καρδιοπάθειες.
Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Natria Joseph υποστηρίζει ότι «οι συζυγικές ή σοβαρές ερωτικές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην γενική υγεία του ατόμου. Οι βιολογικές, οι ψυχολογικές και οι κοινωνικές διεργασίες επηρεάζουν σημαντικά την σωματική υγεία των ανθρώπων».
Πολλοί παράγοντες πιστεύεται ότι συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο, συμπεριλαμβανομένης της τάσης των παντρεμένων ζευγαριών να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν τακτικά εξετάσεις υγείας, ενώ είναι και πιο πιθανό να μην καπνίζουν και να μην πίνουν. Η ψυχική κατάσταση των παντρεμένων ζευγαριών, τείνει επίσης να είναι πιο υγιείς. Η συνεχής αλληλεπίδραση με τον/την σύζυγο αποτρέπει την απομόνωση, ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος.
Πηγή: onmed.gr
Είναι σ' όλους μας γνωστό ότι τα πόδια πρήζονται το καλοκαίρι και αυτές που υποφέρουν περισσότερο είναι οι γυναίκες .Μία από τις κυριότερες αιτίες γι αυτό είναι οι υψηλές θερμοκρασίες , οι οποίες προκαλούν διαστολή των φλεβών των κάτω άκρων, λίμναση και στάση του αίματος εντός αυτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως αίσθημα καύσου, αιμωδίες, κόπωσης και γενικά ένα αίσθημα που περιγράφεται ως «βαριά και κουρασμένα πόδια».

Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ορθοστασία, ο «καθιστικός τρόπος ζωής» ορμονικές διαταραχές.

Μπορούν άραγε τα διάφορα προϊόντα που στοχεύουν στην ανακούφιση των «βαριών» και πρησμένων κάτω άκρων να μας εγγυηθούν «ξεκούραστα» χωρίς πόνο και οίδημα (πρήξιμο) πόδια το καλοκαίρι;

Τι μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με το onmed:

Μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, σκευάσματα, όπως το Antistax, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των bio- φλαβονοειδών , που προέρχονται από το εκχύλισμα των φύλλων της κόκκινης αμπέλου. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα δισκίο Antistax την ημέρα με φυσικά φλαβονοειδή:
- μειώνει κατά 65% το οίδημα των ποδιών4 μετά τις 12 εβδομάδες
- αποτελεσματικά θεραπεύει τα συμπτώματα της ΧΦΑ3-5 μειώνοντας σημαντικά (p<0,001) τα συμπτώματα (πόνος, οίδημα, βαριά πόδια) 1 μετά τις 12 εβδομάδες
- βελτιώνει κατά 84% τη μικροκυκλοφορία του αίματος μετά τις 6 εβδομάδες

Το Antistax είναι το μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία, το οποίο έχει εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) με τεκμηριωμένες τις παραπάνω δράσεις και καλό προφίλ ασφάλειας.

Είναι επίσης το μοναδικό προϊόν που διατίθεται σε δισκία, σε gel και σε κρέμα Massage. Η καθημερινή λήψη ενός δισκίου Antistax με συνδυασμένη επάλειψη με cooling gel ή με massage κρέμα εξασφαλίζει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.Για να πάρετε τα μέγιστα, φυλάξτε το gel και την κρέμα στο ψυγείο. Η ψύξη θα δώσει μια επιπλέον ώθηση την κυκλοφορία σας.

Αλλά ας το παραδεχτούμε: ενώ ο συνδυασμός λήψης ενός δισκίου σε συνδυασμό με την καθημερινή επάλειψη με την κρέμα ή το gel μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας καθημερινά, αποφεύγοντας συστηματικά ότι δημιουργεί κατακράτηση υγρών και κακή κυκλοφορία.

Με άλλα λόγια θα πρέπει:

• Να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή. Η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ένας πρόσθετος παράγοντας καταπόνησης για τις φλέβες και τις αρτηρίες σας.
• Να βάλετε κίνηση στη ζωή σας. Ο δραστήριος τρόπος ζωής ωφελεί τους πάντες, σε οποιασδήποτε ηλικία, και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να εξασφαλίσετε την υγεία των ποδιών σας, καθώς διευκολύνεται η επιστροφή της ροής του αίματος στην καρδιά.
Το περπάτημα, είναι η καλύτερη άσκηση, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Το ποδήλατο και το κολύμπι, είναι επίσης ιδανικές ασκήσεις για πόδια με φλεβικά προβλήματα.
• Να ξεκουράζετε τα πόδια σας, με κάθε ευκαιρία, υψώνοντας τα πάνω σε δυο μαξιλάρια.
• Να αποφεύγετε την ζέστη σε όλες της τις μορφές (σάουνα, χαμάμ, ηλιοθεραπεία), διότι ευνοεί το πρήξιμο στα πόδια.
Ίσως χρειαστεί να φορέσετε ελαστικές κάλτσες και καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης, που ανακουφίζουν, ξεκουράζουν και προστατεύουν τα πόδια.
Η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη, γιατί είναι ο μόνος, που μπορεί να διαγνώσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

http://www.thestival.gr
Στον ανθρώπινο οργανισμό συμβαίνουν αρκετές παράξενες λειτουργίες, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ανεξήγητες ιδιότητες πού παρουσιάζει η τελειότερη μηχανή του κόσμου.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, το ότι κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του δαχτυλικά αποτυπώματα, με τους δίδυμους να μην αποτελούν εξαίρεση στην μυστήρια και απίστευτη μοναδικότητα του σώματος.
Ξεχωριστή και η μυρωδιά του σώματος που αλλάζει όχι μόνο από φύλο σε φύλο αλλά και από ηλικία σε ηλικία. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες που μεταβάλλονται όσο περνάει ο χρόνος, με αποτέλεσμα κάθε ηλικία να έχει τη δική της μυρωδιά.
Παραξενιά του σώματος καθορίζει και την πυκνότητα των μαλλιών μας, με τους ξανθούς να διαθέτουν χιλιάδες θύλακες επιπλέον από τους μελαχρινούς και τους καστανούς. Παράλληλα το δέρμα των μελαχρινών ανθρώπων έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και από τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που αυτές προκαλούν.
Η κλασική μουσική  «συμμαχεί» με τον οργανισμό των νεογέννητων και χαρίζει ταχύτερη μεταφορά σκέψεων και πληροφοριών. Το φαινόμενο γνωστό ως "Mozart effect" δίνει καθαρό προβάδισμα σε ότι αφορά το IQ στα μωρά που ακούνε κλασική μουσική τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Όταν το σώμα ξεκουράζεται τις ώρες που κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να δουλεύει και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που δεχτήκαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια τις ταξινομεί και τις αποθηκεύει, λειτουργώντας σαν ένα είδος σκληρού δίσκου για τον οργανισμό μας. Επιπλέον έχει την δυνατότητα να ανανεώνεται συνεχώς με τη δημιουργία νέων κυττάρων, διατηρώντας τον οργανισμό και το μυαλό μας σε σωστή λειτουργία.
Οι πιο πολλές γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες και το γεγονός οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αγγείων που έχουν και στις συνεχόμενες συσπάσεις τους, όταν οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλές.
Τέλος, κάθε πρωί ξυπνάμε πιο ψηλοί αλλά το σώμα μας συρρικνώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μας επαναφέρει κατά τις βραδινές ώρες που ξεκουραζόμαστε.
echoes.gr
Περίπου 600.000 Κινέζοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την υπερβολικά σκληρή εργασία, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Youth Daily, ενώ το κινεζικό Radio International, τον Απρίλιο, ανέφερε ότι 1.600 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα.

Η ιστοσελίδα Weibo είναι γεμάτη με καταγγελίες και παράπονα από νέους αλλά και μεγαλύτερους Κινέζους, για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που φτάνουν τους εργαζομένους μέχρι και στο θάνατο.

Σύμφωνα με το Bloomerg, ένα εικοσιτετράχρονος υπάλληλος στο Ogilvy Public Relations Worldwide, μια εικοσιπεντάχρονη ελεγκτής στο PricewaterhouseCoopers και ένας από τους κύριους σχεδιαστές της επόμενης γενιάς μαχητικών αεροσκαφών της Κίνας, ήταν μερικά από τα θύματα της υπερεργασίας.

“Ποιό είναι το νόημα στο να εργάζεται κανείς υπερωρίες; Το να φτάνει στον θάνατο;” σχολίασε κάποιος Κινέζος στο Weibo, αναφερόμενος στο αφεντικό του, που ζήτησε από τους υπαλλήλους του να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην εργασία.

http://www.seleo.gr 
Χωρίς βέβαια το πόσες επαναλήψεις χρειάζονται στην ανανέωση του αντιηλιακού και το αν το κλιματιστικό κάνει καλό ή κακό, να είναι λόγοι παρεξηγήσεων, είναι σίγουρα μερικές από τις καλοκαιρινές παρανοήσεις που πολλοί στηρίζουν με σθένος και πολλοί απορρίπτουν, επίσης, με σθένος. Ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο, ακολουθεί παρακάτω:
Ο κλιματισμός κάνει κακό
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν σθεναρά πως η εναλλαγή της θερμοκρασίας, από κλιματιζόμενα κτήρια στη ζέστη του δρόμου, μπορεί εύκολα να κρυολογήσει κάποιον. Οι ειδικοί όμως επιμένουν πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, ενώ όπως συμβαίνει και με τα κρυολογήματα του χειμώνα, δεν φταίει η παγωνιά, αλλά οι ίδιοι οι ιοί.
Αν λοιπόν φέτος αρχίζετε να φτερνίζεστε, είναι πιθανότερο να έχετε αρπάξει κάποιον ιό ή ακόμα πιο πιθανό να προκείται για κάποιου είδους καλοκαιρινή αλλεργία, παρά να φταίει η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.
«Το μαύρισμα κάνει καλό»
Μπορεί να επικρατεί η αντίληψη πως όσο πιο μελαχρινοί είμαστε, τόσο πιο υγιείς δείχνουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και έγκυρη μια τέτοια αντίληψη. Ο οργανισμός έχει ανάγκη την ηλιακή ακτινοβολία για την παραγωγή της D, αλλά η υπερέκθεση κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αφού υπονομεύει το ανοσοποιητικό καθιστώντας τον οργανισμό περισσότερο αδύναμο και ευάλωτο σε ιούς και λοιμώξεις.
Η αυξημένη δε, έκθεση στον ήλιο ακόμα, κάνει το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητά του, προξενώντας σημάδια πρόωρης γήρανσης. Αν και η ηλιοθεραπεία είναι μια από τις χαρές του καλοκαριού, και όσο είμαστε νέοι, δεν αντιλαμβανόμαστε το κακό που κάνουμε στο δέρμα μας, η αλήθεια είναι πως όταν το δέρμα μαυρίζει, είναι ένας τρόπος να μας δείξει, ότι δεν αντέχει πολύ ήλιο ακόμα.

«Το μελαχρινό δέρμα δεν χρειάζεται αντιηλιακό»
Μπορεί όσοι έχουν μελαχρινό δέρμα, να μην καίγονται το ίδιο εύκολα από τον ήλιο, όσο όσοι έχουν πιο λευκό δέρμα, αλλά η μελαμψή τους απόχρωση δεν σημαίνει ότι τους προστατεύει από την πρόωρη γήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.  Μπορεί οι μελαμψοί της παρέας να αρκούνται σε ένα αντιηλιακό με λιγότερους βαθμούς προστασίας, αλλά η ανάγκη της χρήσης και τακτικής ανανέωσής του,  ισχύει και γι’ αυτούς, όπως για όλους. Στο δε πρόσωπο, χρειάζεται πάντα υψηλή προστασία λόγω του πάντα ευαίσθητου δέρματος.
«Πίνετε μονάχα όταν διψάτε»
Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός, τόσο περισσότερα υγρά χάνουμε και τόσο πιο σημαντικό είναι να πίνουμε νερό, ώστε να προστατεύουμε τον οργανισμό από την αφυδάτωση. Η δίψα είναι ένας τρόπος να σας ζητήσει το σώμα σας νερό, αλλά δεν είναι ο μοναδικός τρόπος. Συμπτώματα, που είναι πιθανό να εμφανιστούν πριν τη δίψα, είναι η ζαλάδα, ο πονοκέφαλος, η κούραση, τα σκούρα ούρα και η ξηροδερμία, γι’ αυτό ανάλογα με τη θερμοκρασία και τη δραστηριότητα σας, φροντίστε να ακούτε όσα σας λέει το σώμα σας ή ακόμα καλύτερα να το προλαβαίνετε και να πίνετε τουλάχιστον 2,5 λίτρα νερό την ημέρα.

«Όλα τα γυαλιά ηλίου παρέχουν προστασία»
Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες του ήλιου, μπορούν και διαπερνούν τους κακής ποιότητας φακούς, γι’ αυτό δεν παρέχουν όλα τα γυαλιά ηλίου την επιθυμητή προστασία στα μάτια σας. Οι φακοί πρέπει να συνοδεύονται από την ταμπέλα UV400, καθώς αυτή υποδηλώνει σχεδόν 100% προστασία των ματιών, από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μην διστάζετε να επενδύετε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά και έχετε πάντα υπόψη σας πως η τιμή δεν ανεβαίνει λόγω του ποιοτικού φακού, αλλά του στυλάτου σκελετού.
«Ο χυμός από λεμόνι ξανθαίνει τα μαλλιά»
Η εφαρμογή χυμού λεμονιού στα μαλλιά σας και η έκθεσή τους στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα καταφέρει να τα ξηράνει και όχι να τα ξανθύνει, που είναι ο αρχικός σας στόχος. Μπορεί ωστόσο να παρατηρήσετε ένα μερικό «άνοιγμα» στο χρώμα, αλλά αυτό δεν θα οφείλεται στο λεμόνι.
Αντιθέτως, η εκτεταμμένη έκθεση των μαλλιών στον ήλιο τα κάνει περισσότερο εύθραστα και κατσαρά, ενώ είναι σημαντικό όπως προστατεύετε το δέρμα σας με αντιηλιακό, να προμηθευτείτε αντίστοιχο προϊόν για τα μαλλιά, αν σκοπεύετε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών σας στην παραλία.

«Το καλοκαίρι ενδείκνυται για περισσότερο αλκοόλ»
Η αλήθεια είναι πως οι διακοπές ενδείκνυνται για μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά οι θερμοκρασιακές συνθήκες δεν ευνοούν αυτή την κατανάλωση. Καλό είναι το καλοκαίρι να μειώνεται η κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και τσαγιού, καθώς αυξάνεται το ρίσκο αφυδάτωσης. Δεδομένου ότι η αφυδάτωση συχνά παραβλέπεται και το αλκοολούχο ποτό ξεγελάει, αν δεν αντέχετε να μειώσετε τις μπύρες που θέλετε να πίνετε στην παραλία, τουλάχιστον πίνετε πολύ περισσότερο νερό, απ’ όσο συνηθίζατε.
«Το αντιηλιακό δεν χρειάζεται ανανέωση μετά το μπάνιο»
Η αλήθεια είναι μια και είναι παγκόσμια: η αντιηλιακή κρέμα χρειάζεται ανανέωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνούν τις δύο ώρες. Όσο περνάει η ώρα το δέρμα απορροφά την κρέμα και όσο περισσότερο ιδρώνετε ή κάνετε βουτιές στη θάλασσα, τόσο περισσότερο χάνετε από την αντιηλιακή σας προστασία.
Κανένα αντιηλιακό δεν είναι «αδιάβροχο» και καλό είναι να μην αμελείτε την ανανέωσή του μετά τα μακροβούτια σας. Εάν δε η ετικέτα του αντιηλιακού «επιμένει» για την αντοχή του στο νερό, έχετε υπόψη σας πως αυτή η αντοχή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 40-80 λεπτά.
Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να σας τσιμπήσει κάποιο έντομο στην παραλία, ή εκεί που παραθερίζετε.

Αν σας συμβεί αυτό, τότε υπάρχουν μερικά απλά βήματα που, εφόσον τα κάνετε σωστά, θα ταλαιπωρηθείτε λιγότερο και ο πόνος θα περάσει γρηγορότερα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα:

-Αφαιρέστε το κεντρί από το δέρμα σας: Δοκιμάστε να το πιάσετε με τα νύχια σας ή με ένα τσιμπιδάκι, Προσοχή: Μην πιέσετε το κεντρί προς τα μέσα επειδή θα απελευθερώσει περισσότερο δηλητήριο.

-Περιορίστε το πρήξιμο: Βάλτε πάγο στο σημείο που σας τσίμπησε το έντομο. Αν το τσίμπημα βρίσκεται στα πόδια ή τα χέρια σας, τότε ανυψώστε τα προς τα πάνω. Αφαιρέστε οποιαδήποτε κοσμήματα (κυρίως δαχτυλίδια) φοράτε, αφού το πρήξιμο μπορεί να τα κάνει δύσκολο να τα βγάλετε αργότερα.

-Επιμεληθείτε των συμπτωμάτων: Για τον πόνο, μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο από το φαρμακείο που να περιέχει ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη. Προσοχή: Αν είστε κάτω των 18 ετών, μην πάρετε ασπιρίνη. Για την φαγούρα πάρτε ένα αντισταμινικό. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό στο σημείο του τσιμπήματος.

-Έχετε στο νου σας ότι η ενόχληση μπορεί να κρατήσει 2-5 μέρες. Θυμηθείτε να έχετε πάντα καθαρή την πληγή.

Αν ένα άτομο πάθει σοβαρή αλλεργική αντίδραση από το τσίμπημα:

-Επικοινωνήστε άμεσα με έναν γιατρό: Περιγράψτε του τα συμπτώματα που παρατηρείτε. Συνήθως αυτά είναι δυσκολία στην αναπνοή, συριγμός, στένωση του αναπνευστικού σωλήνα, δυσκολία στην ομιλία, ζαλάδα, ναυτία, έμετος, αύξηση καρδιακών παλμών, έντονη φαγούρα, πρήξιμο, ερυθρίαση και άγχος.

-Χορηγήστε του επινεφρίνη: Σε ακραίες περιπτώσεις αναφυλακτικού σοκ, πρέπει να γίνει ένεση επινεφρίνης. Αν το άτομο έχει ιστορικό αναφυλακτικού σοκ μην χάσετε καθόλου χρόνο, μην περιμένετε να δείτε συμπτώματα και κάντε την ένεση αμέσως. Προσοχή: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κάνετε την ένεση.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!