Τετάρτη 19 Απριλίου 2017


«Σας γράφω για να σας ενημερώσω πως εγώ, ο αρχηγός Μπερκ, παραβίασα το νόμο λόγω υπερβολικής ταχύτητας στο αυτοκινητόδρομο 103» έγραψε ο ίδιος στην σελίδα του αστυνομικού τμήματος στο Facebook.
Η πόλη Σπέρι, στην οποία ανήκει, έχει πληθυσμό 1.206 κατοίκων.
«Ένας πολίτης υπέβαλε καταγγελία σχετικά με αυτό και αναγνωρίζω το λάθος μου» έγραψε, προσθέτοντας: «Είχα λόγο που οδηγούσα τόσο γρήγορα, αλλά η ταχύτητα δεν ήταν λογική. Πρέπει να λογοδοτήσω όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Έδωσα κλήση στον εαυτό μου και θα την πληρώσω όπως κάθε άλλος πολίτης. Μετανιώνω για τις πράξεις μου και ζητώ ειλικρινά συγνώμη».
Φυσικά, η σελίδα της αστυνομίας στο Facebook δέχθηκε δεκάδες σχόλια, με πολλούς να επαινούν την ειλικρίνειά του.

Το εργαστήριο Skipping Rocks Lab (με έδρα, το Λονδίνο), που πριν τέσσερα χρόνια παρουσίασαν ως πρωτότυπο το Ooho, που έρχεται να… καταργήσει τα πλαστικά μπουκάλια νερού.
Μια φούσκα από βρώσιμη μεμβράνη -κατασκευασμένη από εκχύλισμα φυκιών- η οποία περικλείει νερό! Εάν δεν θέλεις να την καταπιείς, η εύπλαστη μεμβράνη θα βιοδιασπαστεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ακριβώς όπως ένα κομμάτι φρούτου.
Επιπλέον, μπορεί να κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, σε διάφορα χρώματα και να χρησιμοποιηθεί και για αναψυκτικά, οινοπνευματώδη, καλλυντικά.
Η εφεύρεση του Skipping Rocks Lab γίνεται, πλέον, πραγματικότητα.
Για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ στράφηκαν στο Crowdcube, βάζοντας στόχο τις 400.000 λίρες Αγγλίας. Και φιλοδοξούν να εμφανίσουν την Ooho! σε μεγάλες εκδηλώσεις. Όπως το φεστιβάλ στο Γκλάστονμπερι, το μεγαλύτερο στη Βρετανία, όπως στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, το 2018.
Με 750.000 φιάλες νερού να μοιράζονται σε μαραθώνιο, αυτό θα είναι πραγματικό τεστ για το σε ποιο βαθμό η χρήση Ooho μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών σκουπιδιών
Ηλεκτροσόκ! Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

- Οι αυξήσεις αφορούν όλους τους λογαριασμούς ανεξάρτητα από την κατανάλωση
- Οι χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας θα αυξηθούν και πάλι
- Τρύπα 600 εκατομμυρίων ευρώ θα... κλείσει με χέρι στη τσέπη του καταναλωτή
- Την τελική απόφαση θα πάρει η ΡΑΕ μέσα στις επόμενες ημέρες


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θέλει να βάλουν οι καταναλωτές η ΔΕΗ. Αυτό καθώς ζητά την άμεση αύξηση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ οι χρεώσεις αυτές δεν έχουν αναθεωρηθεί από το 2012 με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει απώλειες της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Ουσιαστικά πρόκειται για το κόστος για το ρεύμα των πολυτέκνων, το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, τη διασύνδεση των νησιών κ.α. Ένα επιπλέον κόστος το οποίο κάθε χρόνο η ΔΕΗ πρέπει να ανακτά.
Οι τιμές ωστόσο από το 2012 δεν έχουν αναθεωρηθεί και η ΔΕΗ εμφανίζει μεγάλες ζημιές, ειδικά για την περίοδο του 2015 οπότε είχαν αυξηθεί κατά πολύ οι τιμές του πετρελαίου.
Τώρα ζητά να γίνει αύξηση στους λογαριασμούς ώστε να αρχίσουν να εισρέουν χρήματα από τα χαμένα κέρδη στα ταμεία της.
Την τελική απόφαση θα πάρει η ΡΑΕ και μάλλον θα είναι πολιτική καθώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι ήδη φουσκωμένοι από χρεώσεις που δεν αφορούν στην κατανάλωση ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το κενό τουλάχιστον πέντε ετών για τις ΥΚΩ θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καλυφθεί και αυτό θα σημάνει αυξήσεις στους λογαριασμούς.
newsit.gr

Την ιστορία με τη γριά που ζούσε μέσα σ' ένα παπούτσι την ξέρουμε όλοι. Και στις ΗΠΑ τα πάντα είναι μεγαλύτερα. Ακόμη και τα παπούτσια. Αυτό το «παπούτσι» είναι τόσο μεγάλο που μπορεί κανείς να ζήσει μέσα σ' αυτό.

Ο Νταν Φίλιπς, Τεξανός αρχιτέκτονας, σχεδίασε και έχτισε στη Χάντσβιλ μια κατοικία που ακούει στο όνομα «The Cowboy Boot House».

Η μπότα-σπίτι έχει ως προέκταση ένα μπανγκαλόου, πράγμα το οποίο σημαίνει 66 τετραγωνικά, διαθέσιμα.

Δύο υπνοδωμάτια, γρανίτινο μωσαϊκό στο πάτωμα (από τον ίδιο τον Νταν Φίλιπς - είναι σπουδαίος μάστορας), σπειροειδής σκάλα που οδηγεί στην οροφή της «μπότας».

Όλα αυτά - στον αριθμό 2649, στην 11η οδό, στην Χάντσβιλ - για μόλις 1.200 δολάρια τον μήνα.

Η μεσίτρια Νταλίνε Ζέντερ είπε (σύμφωνα με την εφημερίδα «The Houston Chronicle») ότι δίπλα στο «The Cowboy Boot House» θα χτιστεί ένα «The Cowboy Hat House».

Πάλι από τον Νταν Φίλιπς. Είπε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης (που παρήγγειλε τη μπότα-σπίτι στον Φίλιπς) θέλει να το νοικιάσει σ' έναν καλλιτέχνη. «Είναι ένα εκπληκτικό μέρος με χειροποίητες καλλιτεχνικές πινελιές, παντού» τόνισε η Ζέντερ.

Μοιάζει να είναι ευκαιρία να ζει κάποιος σε ένα έργο τέχνης και να κάνει τέχνη και ο ίδιος.

Πάτήστε εδώ και δείτε τις φωτογραφίες

Το 71,8% των Κινέζων δήλωσαν ότι αγοράζουν νέο κινητό τηλέφωνο κάθε δύο χρόνια, ενώ το 16,8% αλλάζουν κάθε χρόνο κινητό, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα China Youth Dail.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε σε δείγμα 2.004 ατόμων, το 42% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι πιθανόν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, ακόμη και αν τα σημερινά κινητά τους δεν έχουν προβλήματα.

Πάνω από το 60% των Κινέζων δήλωσαν ότι βασικό στοιχείο για την επιλογή κινητού είναι η μάρκα. Το 51,6% όσων συμμετείχαν στην έρευνα γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1980, το 21,1% στη δεκαετία του 1990 και το 19,6% στη δεκαετία του 1970.

Σχεδόν το 82,4% των ερωτηθέντων σημείωσαν ότι τα smartphones είναι απαραίτητα στη ζωή τους, ενώ βασίζονται επίσης πολύ στους φορητούς υπολογιστές, όπως και στους υπολογιστές γραφείου και τα tablets.

Εκτός από τη μάρκα, τα άλλα στοιχεία που λαμβάνουν υπόψη οι Κινέζοι για την αγορά κινητών τηλεφώνων είναι η τιμή καθώς και η επίδοση του επεξεργαστή και της κάμερας.

Η Lady Gaga ανέβηκε στη σκηνή του 18ου ετήσιου Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Coachella αναπληρώνοντας την έγκυο Μπιγιονσέ και προέβη σε αρκετές αποκαλύψεις.

Η ντίβα της ποπ, ερμήνευσε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, με τίτλο «The Cure» και μέσω Instagram μοιράστηκε με τους ακολούθους της τον ενθουσιασμό της επειδή οδεύει προς τη μεγάλη οθόνη, καθώς πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη της ταινία, συγκεκριμένα στο ριμέικ του μιούζικαλ «A Star Is Born» (Ένα αστέρι γεννιέται).

Όσον αφορά τους θαυμαστές της που θέλουν να συμμετάσχουν στην ταινία, η Lady Gaga τους δίνει την ευκαιρία να βρίσκονται στο πλήθος, καθώς οι πρώτες σκηνές θα γυριστούν σήμερα και αύριο στο Empire Polo Club, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Η πρώτη ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1937 και ακολούθησαν δύο ριμέικ, το 1954 και το 1976.

Στην ταινία η Lady Gaga θα υποδυθεί τον ρόλο που ενσάρκωσαν η Τζούντι Γκάρλαντ και η Μπάρμπρα Στράιζαντ, ενώ ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα εμφανιστεί στον ρόλο που υποδύθηκαν οι Τζέιμς Μέισον και Κρις Κριστόφερσον.

Το μιούζικαλ, στο οποίο ο Μπράντλεϊ Κούπερ κάνει σκηνοθετικό ντεμπούτο θα είναι βασισμένο στην πρώτη ταινία του 1937 του Γουίλιαμ Γουέλμαν. Πρόκειται για την ιστορία μίας νεαρής τραγουδίστριας που γίνεται διάσημη με τη βοήθεια ενός αστέρα της μουσικής η καριέρα του οποίου έχει αρχίσει να δύει.

«Όλα εσείς τέρατα (littlemonsters όπως αποκαλεί η Lady Gaga τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο) που μπορείτε να παρακολουθήσετε θα πρέπει να φορέσετε το πιο άνετο τζιν και τις μπότες σας, πάρτε ένα Stetson (αφήστε τα ροζ καπέλα Joanne στο σπίτι) και ελάτε να δείξετε την υποστήριξή σας!» ανέφερε η τραγουδίστρια στην ανάρτησή της.

Για να πάρουν μέρος στην ταινία, ως κοινό οι θαυμαστές της τραγουδίστριας θα πρέπει να καταβάλουν αντίτιμο εισιτηρίου 10 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για το ίδρυμα της Lady Gaga, Born This Way Foundation. Η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων απαγορεύεται, διευκρινίζεται στο post.

Το φεστιβάλ που γίνεται στο Empire Polo Club στο Indio ξεκίνησε στις 14 Απριλίου και θα συνεχιστεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!