Πέμπτη 5 Απριλίου 2018


Εδώ και καιρό δίνει μια γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας δείξει απίστευτη δύναμη και μεγαλειώδη επιμονή να νικήσει τον εφιάλτη αυτής της επιθετικής νόσου.
Ο λόγος για τη Shannen Doherty που τον τελευταίο καιρό έδειχνε να αφήνει πίσω της τις δύσκολες μέρες και να επιστρέφει στη μέχρι πρότινος ζωή της. Οι τελευταίες της εξετάσεις, ωστόσο, έδειξαν ανεβασμένους τους δείκτες κάτι που προμηνύει πιθανότατα την επιστροφή της νόσου. Η ηθοποιός μοιράστηκε τα δυσάρεστα νέα με τους διαδικτυακούς της φίλους, επιβεβαιώνοντας ότι δε χάνει στιγμή την ελπίδα και την πίστη της.

«Εξετάσεις και αποτελέσματα. Η μία εξέτασή μου ήταν πολύ καλή. Ωστόσο, ο άλλος δείκτης φάνηκε να είναι ανεβασμένος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνω κι άλλες εξετάσεις. Αλλά ακόμη και μετά από αυτό, εγώ παραμένω αισιόδοξη και συνεχίζω τη ζωή μου. Σίγουρα βοηθά να θέτεις τα πράγματα σε μια προοπτική και να θυμάσαι ό,τι έμαθες από αυτό το ταξίδι του καρκίνου. Και κάποιες φορές, χρειάζεσαι την υπενθύμιση. Όπως έχω πει στο παρελθόν ο καρκίνος αλλάζει τη ζωή σου, με τρόπους που δεν φαντάζεσαι…».


Αυτές οι 15 ερωτήσεις αντιστοιχούν στις ερωτήσεις της θεωρητικής εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης. Μπορείς να απαντήσεις σωστά σε όλες, χωρίς καμία βοήθεια; Δοκίμασε τις γνώσεις σου στην οδική κυκλοφορία και σύγκρινε το αποτέλεσμα σου με τα αποτελέσματα των φίλων σου.
Πάτησε εδώ για να κάνεις το τεστ

Το Facebook ανακοίνωσε απόψε ότι η εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica ενδέχται να είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών και όχι μόνο 50 εκατομμυρίων, όπως ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
«Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών –οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ– αποκτήθηκαν αθέματα από την Cambridge Analytica», ανέφερε η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Την πληροφορία αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα του Faceboo Μάικ Σρέπφερ, σε μια ανάρτησή του που αφορούσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση τρίτων στα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του Facebook.
Τον περασμένο μήνα το Facebook παραδέχτηκε ότι τα προσωπικά στοιχεία «εκατομμυρίων» χρηστών κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica, μιας εταιρείας που μεταξύ άλλων είχε εργαστεί και στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2016.

Στις 18 Απριλίου θα ανοίξει τις πύλες του ο πρώτος κινηματογράφος στη Σαουδική Αραβία, στην πρωτεύουσα της χώρας Ριάντ, μετά την άρση της 35χρονης σχετικής απαγόρευσης στο συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.
Τα σινεμά, όπως και πολλά ακόμη δημόσια θεάματα, είχαν απαγορευθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στο μουσουλμανικό βασίλειο.
Ωστόσο, πλέον οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας θα μπορούσε να ωφελήσει την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία πλήττεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προβολές ταινιών στη χώρα, σε αίθουσες που είχαν διαμορφωθεί προσωρινά σε σινεμά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, χιλιάδες Σαουδάραβες ταξιδεύουν στο Μπραχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλες χώρες προκειμένου να διασκεδάσουν, με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να επιθυμεί να παραμείνουν στη χώρα τα χρήματα που δαπανώνται στα ταξίδια αυτά.
Βάσει των κυβερνητικών σχεδίων, μέχρι το 2030 στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να λειτουργούν περισσότεροι από 300 κινηματογράφοι με 2.000 αίθουσες, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία 30.000 – 40.000 θέσεων εργασίας.
Η λειτουργία των σινεμά εκτιμάται πως θα ενισχύσει κατά 24 δισ. δολάρια την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας έως το 2030.

«Δεν νομίζω ότι σιώπησα. Καθόλου» υπογράμμισε η Κέιτ Μπλάνσετ, σε εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ, αναφερόμενη στις κατηγορίες ότι ο Γούντι Άλεν παρενόχλησε την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου όταν ήταν παιδί.

«Την περίοδο που δούλευα με τον Γούντι Άλεν, δεν ήξερα τίποτα για τους ισχυρισμούς, βγήκαν στην επιφάνεια όταν άρχισε να προβάλλεται η ταινία. Είπα, τότε, ότι είναι πολύ οδυνηρή και περιπεπλεγμένη κατάσταση για την οικογένεια, την οποία πιστεύω ότι θα έχουν την ικανότητα να επιλύσουν» συνέχισε η 48χρονη ηθοποιός.

«Αν πρέπει να επανεξεταστούν αυτοί οι ισχυρισμοί - και, απ' ό,τι έχω καταλάβει έχουν περάσει από το δικαστήριο - τότε το υποστηρίζω μ' όλη μου την καρδιά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φανταστικά στο να οξύνουν την ευαισθησία για διάφορα ζητήματα, αλλά δεν είναι δικαστής και ένορκοι, κατά συνέπεια πιστεύω ότι πρέπει (αυτά τα θέματα) να εξετάζονται σε δικαστήριο» πρόσθεσε.

«Αν αυτή η κακοποίηση συνέβη, να ασκηθεί δίωξη κατά του δράστη ώστε κάποιος που δεν είναι, όπως εγώ, στη λαμπερή βιομηχανία να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το νομικό προηγούμενο για να προστατέψει τον εαυτό του. Πάντα, ο κόσμος σ' αυτή τη βιομηχανία ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία γίνεται βορά, γιατί είναι ευάλωτος» τόνισε.

Ο Γούντι Άλεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Τον Ιανουάριο που πέρασε, η εφημερίδα The New York Times σε τουίτ της έγραφε: «Η Κέιτ Μπλάνσετ, που συμμετέχει σε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν διστάζει να εκφράζεται δημόσια γι' αυτό, θα είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής στις Κάννες, φέτος. Το εκλαμβάνουμε ως στροφή ενός φεστιβάλ με φτωχό ιστορικό όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων».

Η Ντίλαν Φάροου απάντησε σε αυτό το τουίτ: «Μπορεί να είναι κανείς "κάποιος που συμμετέχει σε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν διστάζει να εκφράζεται δημόσια γι' αυτό" και να είναι, δημόσια, υποστηρικτής του Γούντι Άλεν; Μοιάζει να είναι λίγο σχήμα οξύμωρο».

Όπως και να 'χει, η Κέιτ Μπλάνσετ δεν είναι η μόνη που αρνείται να συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν. Προσφάτως, ο Άλεκ Μπάλντουιν και η Νταϊάν Κίτον εκφράστηκαν και οι δύο υπέρ του σκηνοθέτη. Την ίδια στιγμή, οι Μπλέικ Λάιβλι, Μάιλι Σάιρους, Σελένα Γκόμεζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Σκάρλετ Γιόχανσον δεν έχουν ακόμη μιλήσει για την απόφασή τους να δουλέψουν με τον Άλεν ενώ είναι υποστηρικτές των κινημάτων Time's Up και #MeToo.

Η τύχη λένε είναι με τους δυνατούς και στην προκειμένη περίπτωση η Μπαρτσελόνα είχε... και με το παραπάνω στον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Ρόμα.

Χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο και με δύο αυτογκόλ (Ντε Ρόσι στο 38΄, Μανωλάς στο 55΄) η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 4-1 των «Ρωμαίων» και ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (η ρεβάνς στις 10 Απριλίου στο «Ολίμπικο»).

Δεν είχε πολλές φάσεις το πρώτο μέρος στο «Καμπ Νόου». Η Ρόμα παρατάχθηκε με προφανή στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα κι αν εξαιρέσει κανείς το δοκάρι του Ράκιτιτς στο 18΄ μέχρι το 38ο λεπτό δεν είχε επιτρέψει στους Καταλανούς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Άλισον.

Η «Μπαρτσα» στάθηκε τυχερή λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς ο Ντε Ρόσι στην προσπάθειά του να μην πάρει τη μπάλα ο Μέσι άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ του Ιταλού διεθνούς οι γηπεδούχοι μπήκαν με προβάδισμα (1-0) στ΄ αποδυτήρια.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ήρθε το 2-0 για τους «μπαουγκράνα». Μετά από σύγχυση στα καρέ των «Ρωμαίων», η μπάλα βρήκε στον πεσμένο Μανωλά και... βασανιστικά κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον (2-0).

Στο 59΄ ο Πικέ πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Άλισον και σε άδεια εστία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ακολούθησαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν σε σουτ των Σαράουϊ και Περότι, ωστόσο, ο Τζέκο βρήκε την ευκαιρία στο 80΄ να ξαναδώσει ελπίδες στη Ρόμα (1-3).

Ο Σουάρες, όμως, μίλησε στο φινάλε και με το πρώτο του γκολ στο Championw League στο 87΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
Κίτρινες: Κολάροφ, Στρότμαν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (66΄ Παουλίνιο), Ινιέστα (85΄ Ντένις Σουάρεθ), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (83΄ Αντρέ Γκόμες), Ουμτιτί

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Στρότμαν, Πελεγκρίνι (60΄ Γκοναλόν), Περότι, Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (77΄ Ντεφρέλ), Φάζιο, Φλορέντσι (72΄ Ελ Σαράουϊ), Πέρες, Μανωλάς

Η φανέλα της Λίβερπουλ είναι πολύ βαριά!

Οι «κόκκινοι» χρειάστηκαν ένα «μαγικό» 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο για να «στείλουν στα σχοινιά» την Μάντσεστερ Σίτι και με το εμφατικό 3-0 έβαλαν από τον πρώτο προημιτελικό του Champions League τις βάσεις για να βρεθούν στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (10/04) στο «Έτιχαντ» με τους «πολίτες» να αναζητούν μία επική ανατροπή για να περάσουν.

Από το λάθος του βοηθού του Μπριχ να μην υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Σαλάχ προήλθε το γκολ της Λίβερπουλ στο 12΄. Ο Αιγύπτιος άσος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Σίτι μετά την προσπάθεια του Φιρμίνο και με πλασέ από κοντά έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» (1-0).

Το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 21΄ με τον «κεραυνό» του Τσαμπερλέιν πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0). Το «πάρτι» που είχε στήσει η ομάδα του Κλοπ στην άμυνα των «πολιτών» συνεχίστηκε. Στο 31΄ από την ασίστ του Σαλάχ, ο Μανέ με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να μη μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε...

Με σωστή τακτική στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και δικαιολογημένα πανηγύρισαν στο φινάλε τη μεγάλη νίκη που σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους δίνει από το πρώτο ματς το «εισιτήριο» για την τετράδα της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Χέντερσον - Οταμέντι, Ζεσούς, Ντε Μπράιν, Στέρλινγκ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (71΄ Σολάνκε), Σαλάχ (53΄ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μανέ, Τσαμπερλέιν (85΄ Μορένο), Ρόμπερτσον, Άρνολντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Γκιντογκάν (57΄ Στέρλινγκ), Λαπόρτ, Ντε Μπράιν, Σανέ, Σίλβα, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Ζεσούς
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!