Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018


Σε αδιέξοδο περιήλθε ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών στην Αγγλία, βλέποντας έναν πελάτη του να γυρίζει πίσω την μία τηλεόραση μετά την άλλη, σε διάστημα τριών ετών.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Πολ Τσέιμπερς, ο οποίος αρχικά είχε αγοράσει μία τηλεόραση αξίας 900 λιρών από τα «John Lewis», όμως τόσο αυτή, όσο και τις άλλες 11 που ακολούθησαν τις αλλαγές, τις επέστρεψε πίσω.
Ο λόγος; Πάντα είχε να κάνει με την εικόνα λόγω ενός θέματος υγείας που αντιμετωπίζει.
Όπως εξήγησε και ο ίδιος ο 54χρονος μιλώντας στην Birmingham Mail, πάσχει από επιληψία και θέλει η εικόνα στην τηλεόραση να είναι τέλεια.
Έτσι, η γνωστή αλυσίδα του έστειλε ένα έγγραφο με το οποίο τον ενημέρωνε πως πλέον δεν μπορεί να αγοράσει κάτι από τα καταστήματά της, καθώς όπως φαίνεται δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Η εταιρεία που παρασκευάζει το Jack Daniel’s στις ΗΠΑ μάλλον θα χρειαστεί ένα… ποτό για να πάνε τα «φαρμάκια κάτω»,
Οι δασμοί 25% που επέβαλε ο Τραμπ αναμένεται να αυξήσουν την τιμή του γνωστού ουίσκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία περνά στην αντεπίθεση αυξάνοντας επίσης κατά 25% τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Brown-Forman, Φίλιπ Λιντς, η τιμή του αμερικάνικου ουίσκι θα αυξηθεί κατά 10% στη Γηραιά Ήπειρο.
«Η αύξηση των δασμών κατά 25% δεν συνεπάγεται και αύξηση της τιμής του μπουκαλιού κατά 25%», εξήγησε ο Λιντς. Η μετοχή της εταιρείας -η οποία παρασκευάζει επίσης μπέρμπον- κατρακύλησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών μετά τις ανακοινώσεις τη Δευτέρα.
Τι εκτιμά η Goldman
Ο Λιντς δεν διευκρίνισε, πάντως, τι αντίκτυπο θα έχει η άνοδος της τιμής στις ευρωπαϊκές πωλήσεις και αρκέστηκε να σημειώσει μόνο ότι «συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση των πωλήσεων του αμερικανικού ουίσκι στην ΕΕ».
Σύμφωνα με την αναλύτρια της Goldman Sachs, Τζούντι Χονγκ, η ανατίμηση του μπουκαλιού θα «ροκανίσει» τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας κατά 4-5% το τρέχον και το επόμενο έτος.
Ο πρόεδρος Τραμπ, πάντως, δεν φαίνεται να πτοείται. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν άνετα στους εμπορικούς πολέμους, ωστόσο, τα «θύματα» της πολιτικής αυξημένων δασμών έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή του εντός και εκτός συνόρων.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, η οποία κατασκευάζει τα πολυτελή αυτοκίνητα Mercedes-Benz, προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κλίμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα περιορίσει τα κέρδη από το εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα και θα κάμψει την κερδοφορία της. Η Harley-Davidson δήλωσε ότι σκοπεύει να μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής μηχανών εκτός των ΗΠΑ προκειμένου να γλιτώσει τους αυξημένους ευρωπαϊκούς δασμούς.
Αύξηση αποθεμάτων
Η παραγωγός εταιρεία του Jack Daniel’s, πάντως, δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι πολύ «θολό» ακόμη το τοπίο για να εκτιμήσει κανείς την επίπτωση των αυξημένων δασμών στις πωλήσεις. Αυτό που κάνει η εταιρεία για να αμυνθεί είναι να συσσωρεύει αποθέματα στις αγορές τις εκτός ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Πολωνία, όπου βρίσκονται τα ευρωπαϊκά κέντρα διανομής της.
«Στις αγορές όπου δεν έχουμε το δικό μας δίκτυο διανομής, ο τοπικός διανομέας μας θα αποφασίσει εάν πρέπει να αυξήσει ή όχι την τιμή του προϊόντος», δήλωσε ο Λιντς.

Με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, όπως επίσης με τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο»κανονικός» χρόνος εργασίας θα συνεχίσει να παραμένει στις οκτώ ώρες ημερησίως ή σαράντα ώρες εβδομαδιαίως, ενώ με την νέα παράταση του ωραρίου χαλαρώνουν οι κανόνες για την απασχόληση και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απασχολούνται έως και δώδεκα ώρες την ημέρα ή έως και 60 ώρες την εβδομάδα.
Αυτό, σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης και του νόμου, «υποτίθεται» ότι θα είναι προαιρετικό και θα αφορά υπερωρίες που προβλέπονταν και στο παρελθόν, αν και είναι βέβαιο, όπως σημειώνουν πως οι εργαζόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να υποκύπτουν στις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Έκκληση στους πολίτες να μην αγγίζουν τίποτα από το δρόμο απευθύνουν οι βρετανικές αρχές καθώς το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από το νευροτοξικό παράγοντα Novichok δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Όπως λένε τα αντικείμενα που είναι πεταμένα μπορεί να έχουν μολυνθεί με νευροτοξικές ουσίες που έχουν βάλει Ρώσοι κατάσκοποι.
Η 44χρονη Ντάουν Στάρτζες και ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλει φέρονται να είναι χρήστες ναρκωτικών και σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, μπορεί να χρησιμοποίησαν μία σύριγγα πεταμένη στο δρόμο την οποία χρησιμοποίησαν οι επίδοξοι δολοφόνοι του Σεργκέι Σκρίπαλ για να μεταφέρουν το δηλητήριο.
Το ζευγάρι βρέθηκε λιπόθυμο σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από το σημείο που δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του, Γιούλια.
Η Αντιτρομοκρατική της Βρετανίας έστειλε δείγματα στο εργαστήριο του Porton Down του Υπουργείου Υγείας και επιβεβαίωσε ότι η ουσία ήταν Novichok, με την οποία είχε δηλητηριαστεί ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος.
Η γιατρός Ντέιμ Σάλι Ντέιβις εξέδωσε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες:«Θα πρέπει να προειδοποιήσω το κοινό να προσέχει τα άγνωστα αντικείμενα που είναι πεταμένα στους δρόμους.»
Ο εμπειρογνώμονας χημικών όπλων,Χάμις ντε Μπρίτον Γκόρντον δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το Novichok θα μπορούσε να επιβιώσει για «μήνες ή και περισσότερο» μέσα σε μια σύριγγα.
Στο μεταξύ ο Βρετανός υπουργός Ασφάλειας κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να δώσει λεπτομέρειες για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok στον πρώην διπλό πράκτορα και στην κόρη του αφού δύο Βρετανοί πολίτες δηλητηριάστηκαν με την ίδια ουσία.
«Το ρωσικό κράτος θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το «λάθος», θα μπορούσαν να μας πουν τι συνέβη, τι έκαναν και να συμπληρώσουν κάποια από τα σημαντικά κενά που εμείς προσπαθούμε να κλείσουμε», δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας Μπεν Γουάλας σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ θα κάνει σήμερα μια ανακοίνωση στο κοινοβούλιο για τον νευροτοξικό παράγοντα που δηλητηρίασε τους δύο Βρετανούς.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!