Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Πώς να κάνετε τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη
Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να στείλουν το γράμμα τους όλα τα παιδάκια στον Aη – Βασίλη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr
Δέκα απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν το λαχείο
Αν πιστεύετε πως τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, ξανασκεφτείτε το. Μπορεί όντως τα λεφτά σήμερα να αγοράζουν ένα μεγάλο κομμάτι ανέσεων, καλοπέρασης και καλοζωίας, όμως αυτή η τύχη πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από σεμνότητα, ταπεινότητα και –κυρίως- καλή διαχείριση. Γιατί, όπως θα δείτε και παρακάτω, δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις ανθρώπων που κέρδισαν μεν το λαχείο, αλλά στη συνέχεια κατέληξαν με ακόμα λιγότερα χρήματα ή και τελείως άφραγκοι. Ακολουθούν δέκα απίστευτες ιστορίες τύχης, πλούτου, απληστίας -και εντέλει, κακοτυχίας.

Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο

Ο 87χρονος καθηγητής μουσικής Φράνε Σέλακ από την Κροατία, είναι μάλλον ο πιο τυχερός άνθρωπος στην υφήλιο. Και προτού πείτε «έλα, τώρα, υπερβάλεις», θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι στο τέλος αυτής της παραγράφου: ο, γεννημένος το 1928, Σέλακ το 1962 ταξίδευε σε ένα τρένο που εκτροχιάστηκε. Ενώ πνίγηκαν 17 συνεπιβάτες του, εκείνος κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας και να βγει στην ακτή. Την επόμενη χρονιά ταξίδευε με αεροπλάνο, όταν ξαφνικά η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε (!) και ο ίδιος βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από τα 3.000 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο. Κι ενώ το αεροπλάνο συνετρίβη κι όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν, εκείνος προσγειώθηκε πάνω σε έναν μεγάλο σωρό από άχυρα και σώθηκαν. Το 1966 μπήκε σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε στο ποτάμι με αρκετούς νεκρούς. Ο ίδιος επέζησε. Τη δεκαετία του 1970 έπιασε δυο φορές φωτιά το αυτοκίνητο του εν κινήσει, αλλά ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Το 1995 τον χτύπησε λεωφορείο. Τραυματίστηκε, αλλά επέζησε. Και το 1996 έπεσε με το αυτοκίνητο του σε έναν γκρεμό από ύψος 300 μέτρων. Και πάλι βγήκε σώος κι άβλαβης. Και σαν να μην έφτανε το γεγονός πως γλίτωσε επτά φορές τον θάνατο, για κερασάκι στην τούρτα… στο τέλος κέρδισε το τζάκποτ στο κροατικό λαχείο, κερδίζοντας 800.000 ευρώ! Η ταραχώδης, όσο και τυχερή ζωή του έχει γίνει και βίντεο στο Υoutube.





Οι σωλήνες αερίου έκρυβαν τον τυχερό λαχνό
Ο Αμερικανός Αντονι Περόσι και ο συνονόματος γιος του αγόρασαν από κοινού ένα λαχείο. Κάπου το καταχώνιασαν και το θέμα ξεχάστηκε. Όταν βγήκαν οι τυχεροί αριθμοί, ο (υδραυλικός το επάγγελμα) Περόσι άκουσε πως ο νικητής είχε αγοράσει τον τυχερό λαχνό από ένα πρακτορείο στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε. Και τότε θυμήθηκε πως, όταν αγόρασε τον τυχερό λαχνό, τον είχε τοποθετήσει πίσω από κάτι… σωλήνες αερίου στο υπόγειο ενός από τα σπίτια που είχε επισκεφτεί εκείνη την ημέρα. Ο λαχνός βρέθηκε έξι εβδομάδες μετά στη θέση του και η οικογένεια Περόσι έγινε πλουσιότερη κατά 136 εκατομμύρια δολάρια (128 εκατ. ευρώ).





«Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο»
Ο Αντριου Τζακ Ουίτακερ, ένας επιχειρηματίας από τη Δυτική Βιρτζίνια, κέρδισε το 2002 πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας έναν λαχνό του λαχείου Powerball. Δέκα χρόνια μετά, η ζωή του είχε πάρει τον κατήφορο, λες και τον χτύπησε κάποια κατάρα: η κόρη του και η εγγονή του πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ η γυναίκα του τον χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου λόγω της άστατης εξωσυζυγικής ζωής του και την συχνότητας με την οποία επισκεπτόταν όλα τα στριπτιζάδικα της πολιτείας της Βιρτζίνια. Πριν λίγα χρόνια, σε συνέντευξη του δήλωσε «μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο».





Το καλό κάρμα δεν επιστρέφεται (πάντα)
Οι Beatles τραγούδησαν τον στίχο «και στο τέλος, η αγάπη που έδωσες, είναι όση κι η αγάπη που πήρες», κάτι που σίγουρα δεν ισχύει στην περίπτωση της Τζάνιτ Λι. Το 1993 κέρδισε 18 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο και έσπευσε αμέσως να κάνει αυτό που θεώρησε ως σωστό: να βοηθήσει αυτούς που είχαν ανάγκη. Έτσι, άρχισε αμέσως τις δωρεές και τις φιλανθρωπίες. Μέσα στους επόμενους δεκαπέντε μήνες είχε ήδη δωρίσει σε ιδρύματα πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, αναγκάζοντας μέχρι και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον να την βραβεύσει για το φιλανθρωπικό της έργο. Ωστόσο, η 60χρονη Λι δεν έβαλε φρένο στις αγαθοεργίες της και το 2001 είχε μόλις 700 δολάρια (περίπου 600 ευρώ) στον τραπεζικό της λογαριασμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε με κάποιο τρόπο να χρωστάει στην εφορία 2.5 εκατ. δολάρια (δυο εκατ. ευρώ), δηλαδή ήταν πλέον σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν κερδίσει το λαχείο. Είναι αυτό που λένε οι Αμερικανοί, πως μερικές φορές… karma is a bitch.




Έγινε εκατομμυριούχος στα 16 της χρόνια και… ξεσάλωσε
Η Κάλι Ρότζερς, ένα υιοθετημένο 16χρονο κορίτσι, αγόρασε ένα λαχείο τον Ιούλιο του 2003, και κέρδισε πάνω από δυόμισι εκατομμύρια ευρώ -το νεαρότερο άτομο που κέρδιζε ποτέ σε λοταρία στην Αγγλία. Τόσα χρήματα όμως θέλουν μυαλό προκειμένου να τα διαχειριστείς και η Καλι έκανε μάλλον αυτό που θα έκανε ένας οποιοσδήποτε έφηβος στη θέση της: άρχισε να ξοδεύει τα χρήματα αγοράζοντας σπίτια, αυτοκίνητα, έκανε και δυο αυξητικές επεμβάσεις στήθους, ενώ ξόδευε αλόγιστα ποσά σε ξέφρενα πάρτι και ναρκωτικά. Όλα αυτά όμως δεν εξαγόρασαν την ευτυχία της και κάποια στιγμή, το 2009, δήλωσε πως έφτασε να σκέφτεται μέχρι και την αυτοκτονία. Φυσικά σε κάποιο σημείο όλα της τα λεφτά τελείωσαν, οπότε η Κάλι αναγκάστηκε να πουλήσει όλα της τα (ακριβά) υπάρχοντα και να πιάσει δουλειά ως οικιακή βοηθός για να επιβιώσει. Στα 28 της χρόνια πλέον, δουλεύει τρεις δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, αναλογιζόμενη σε πόσο καλύτερη κατάσταση θα μπορούσε να είναι η ζωή της αν είχε λίγο δράμι παραπάνω μυαλό στο κεφάλι της.




Έξι γάμοι και μια κηδεία
Ο Γουίλιαμ Ποστ κέρδισε το 1988 πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό λαχείο. Ο Ποστ εκείνη την περίοδο ήταν σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση, ώστε είχε αγοράσει τον τυχερό λαχνό με χρήματα που του είχε δανείσει η σπιτονοικοκυρά του, Ανα Κάρπικ. Με τα υπόλοιπα χρήματα άνοιξε μια επιχείρηση με τον αδελφό του, ο οποίος μάλιστα προσέλαβε πληρωμένο δολοφόνο για να τον σκοτώσει! Ο Ποστ τελικά γλίτωσε από την απόπειρα δολοφονίας του, αλλά δεν απέφυγε άλλα βάσανα, όπως την μήνυση της Κάρπικ για χρήματα που δικαιούταν, καθώς εκείνη είχε πληρώσει για την αγορά του λαχνού –ο Ποστ της είχε εξαρχής επιστρέψει μόνο το πόσο της τιμής αγοράς του λαχνού. Το δικαστήριο επιδίκασε το 1/3 των χρημάτων στην Κάρπικ, ενώ ο Ποστ στη συνέχεια αγόρασε μέχρι κι ένα ιδιωτικό αεροσκάφος (που, φυσικά, σπανίως χρησιμοποιούσε). Μετά από έξι αποτυχημένους γάμους, ο Γουίλιαμ πέθανε το 2006 (ίσως και κυριολεκτικά) στην ψάθα καθώς χρωστούσε σε διάφορους και στην εφορία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο τέλος της ζωής του εκμυστηρεύτηκε στη τότε γυναίκα του πως «ήμουν πολύ πιο χαρούμενος όταν δεν είχα μια στην τσέπη μου».




Ο βασιλιάς της απληστίας
Ο Βρετανός Μάικλ Κάρολ αποτελεί την ενσάρκωση της αγγλοσαξονικής έκφρασης «from rags to riches», δηλαδή «απ’ τα αλώνια στα σαλόνια»: γεννήθηκε και μεγάλωσε πάμφτωχος και ξαφνικά βρέθηκε, στα 19 του χρόνια, με ένα χρηματικό ποσό στα χέρια του που δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί, για διάφορους λόγους. Δείτε πως ήταν ο Μάικλ το 2002 όταν κέρδισε το λαχείο των 12 εκατομμυρίων ευρώ.




Και δείτε τον μετά από πέντε χρόνια, «μεταμορφωμένο» προς το χειρότερο από την απληστία και τα πλούτη.




Το 2010 δεν του είχε μείνει ούτε ευρώ, αφού σπατάλησε όλο το ποσό που κέρδισε αγοράζοντας σπίτια και ακριβά αυτοκίνητα, τα οποία κατέστρεψε κάνοντας αγώνες ράλι στους κήπους των σπιτιών του. Φυσικά σπατάλησε και πολλά χρήματα για τις ερωμένες του ή για την αγορά τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης, κυρίως) που κατανάλωνε με τους φίλους του στην πολυτελή του έπαυλη. Σήμερα ζει στην πόλη Ελγκιν της Σκωτίας, δουλεύοντας σε ένα εργοστάσιο. Λέει πως δεν μετανιώνει στιγμή για τον τρόπο που ξόδεψε τα χρήματα του, αν και η αυτοβιογραφία του έχει τον αμφίσημο τίτλο «Πρόσεχε τι εύχεσαι να αποκτήσεις».

Υπάρχει ωστόσο και η αντίθετη πλευρά, αυτή των περιπτώσεων που από ένα καπρίτσιο της τύχης (ή της δικής τους αμέλειας), δεν κατάφεραν να κερδίσουν το λαχείο.

Όπως η περίπτωση του Μάρτιν και της Κέι Τοτ, γνωστού στη Βρετανία ως «το πιο άτυχο ζευγάρι σε όλη την Αγγλία». Το 2001 το ζεύγος αγόρασε έναν λαχνό της Εθνικής Λοταρίας, αλλά κάπου το καταχώνιασε. Το λαχείο τους κέρδισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: το τυχερό δελτίο δεν μπορούσε να βρεθεί, όσο άνω κάτω κι αν έκαναν το σπίτι τους. Ο Μάρτιν ζήτησε από το National Lottery να τους κατακυρωθεί το χρηματικό ποσό, καθώς στα συστήματα της λοταρίας υπήρχε το ηλεκτρονικό ίχνος της αγοράς του λαχνού, ενώ μέχρι και ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον τάχθηκε στο πλευρό τους. Ωστόσο, οι κανόνες ήταν σαφείς και ίδιοι για όλους: χωρίς την επίδειξη του τυχερού δελτίου, κανείς δεν μπορεί να εισπράξει τα κερδισμένα χρήματα. Κάπως έτσι, ο Μάρτιν και η Κέι Τοτ έγιναν «το πιο άτυχο ζευγάρι σε όλη την Αγγλία».





Είδαν λάθος αριθμούς και πέταξαν τον τυχερό λαχνό
Δυο φίλοι από την Νέα Υόρκη, ο Σαλβατόρε Κάμπρια και ο Ερικ Ονιάνγκο αγόρασαν το 2013 έναν λαχνό του λαχείου Powerball και περίμεναν τα αποτελέσματα. Έκαναν λάθος όμως κι αντί να δουν τους τυχερούς αριθμούς της κλήρωσης εκείνης της ημέρας, είδαν τους αντίστοιχους μιας προηγούμενης κλήρωσης. Θεωρώντας λοιπόν πως δεν έχουν κερδίσει, πέταξαν το λαχείο. Μετά από 24 ώρες όμως, έλεγξαν ξανά στην ιστοσελίδα και είδαν πως στην πραγματικότητα είχαν κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Για κακή τους τύχη, το κερδισμένο δελτίο ήταν μέσα σε ένα απορριμματοφόρο κι είχε ήδη γίνει πολτός. Οι δυο φίλοι κυριολεκτικά πέταξαν στα σκουπίδια ένα εκατομμύριο δολάρια. Ηθικό δίδαγμα: να διπλοτσεκάρετε τους κερδισμένους αριθμούς.




Τον κυνηγάει η… κατάρα του Επίτιμου
Ο Κωστής Μητσοτάκης θα ακούει συνεχώς πως πρέπει να αλλάξει το όνομα του, καθώς μάλλον έχει την κατάρα του Επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του παρατσουκλιού «γκαντέμης» που τον ακολουθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο Έλληνας σκηνοθέτης Κωστής Μητσοτάκης (που δεν έχει καμία σχέση με τον Επίτιμο) πήγε στην Ισπανία εξαιτίας του έρωτά του για μια Ισπανίδα. Το ζευγάρι διέμενε μόνιμα στο χωριό Σοδέτο, κοντά στη Σαραγόσα, όταν τον Δεκέμβριο του 2011 όλοι οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να αγοράσουν από κοινού, μέσω ενός οικοδομικού συνεταιρισμού, λαχνούς για το ισπανικό Λόττο, το Ελ Γκόρντο. Όλοι οι κάτοικοι πλην ενός: του Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν αγόρασε λαχνό, καθώς, όπως δήλωσε κατόπιν, αυτοί που πουλούσαν τους λαχνούς, απλά προσπέρασαν το σπίτι του. Το λαχείο κέρδισε 722 εκατομμύρια ευρώ και το μερίδιο που κόπηκε για καθέναν από τους νικητές ήταν 130.000 ευρώ. Ο Έλληνας σκηνοθέτης τόνισε νέτα πως «δεν κρατάει κακία σε κανέναν για την ατυχία του».



in.gr
Ειδική επιτροπή θα εξετάσει τη... σχέση του Ερντογάν με το Γκόλουμ
Η σύγκριση του Ερντογάν με το Γκόλουμ μπορεί να θεωρηθεί εξύβριση; Με κάθε σοβαρότητα, τουρκικό δικαστήριο όρισε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να μελετήσει ενδελεχώς τον χαρακτήρα του Γκόλουμ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν ώστε να αποφανθεί σχετικά. Η απόφαση μπορεί να στοιχίσει δύο χρόνια φυλάκισης σε χρήστη του Twitter...

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο τούρκος γιατρός Μπιλγκίν Τσιφτσί ανήρτησε γι' αυτό στον λογαριασμό του στο Twitter δύο φωτογραφίες: Μία, ασυνήθιστα εκφραστική, του Ερντογάν με το πρόσωπο παραμορφωμένο από την έκπληξη· και μια άλλη, με τα μάτια εξίσου γουρλωμένα, του Γκόλουμ από την επιτυχημένη τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Η σύγκριση δεν άρεσε καθόλου στον αφέντη της χώρας, ο οποίος, όπως πλέον συνηθίζει, κατέθεσε μήνυση εναντίον του ασεβούς, ο οποίος συνελήφθη πάραυτα μέσα στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν και απαγγέλθηκε σε βάρος του κατηγορία για «εξύβριση του αρχηγού του κράτους».

Πιο επιφυλακτικοί, οι δικαστές της επαρχίας του Αϊδινίου στη νοτιοδυτική Τουρκία, που εξέτασαν τον φάκελο, παραδέχθηκαν κατά την ακροαματική συνεδρίαση πως αγνοούν το έργο του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν και ως εκ τούτου αδυνατούν να αποφανθούν αν η σύγκριση του Ερντογάν με το τερατώδες Γκόλουμ να θεωρηθεί εξύβριση, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Milliyet.

Το δικαστήριο ανέθεσε κατά συνέπεια σε εμπειρογνώμονες -δύο ακαδημαϊκούς, δύο ψυχολόγους και έναν ειδικό στον κινηματογράφο- να δώσουν την απάντηση στο ερώτημα κατά την επόμενη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης, που ορίσθηκε για τον Φεβρουάριο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον δρα Τσιφτσί.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία τον Αύγουστο του 2014, ο Ερντογάν έχει πολλαπλασιάσει τις διώξεις δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και απλών πολιτών, οι οποίοι παραπέμπονται με την κατηγορία της εξύβρισης του προσώπου του. Οι επικριτές του επισημαίνουν στη στάση αυτή μια ένδειξη της αυταρχικής παρέκκλισής του και τον κατηγορούν ότι θέλει να φιμώσει την κριτική.

Την περασμένη εβδομάδα, η φυλάκιση δύο δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet για κατασκοπεία προκάλεσε σάλο στην Τουρκία και το εξωτερικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Η Πάμελα Άντερσον στο ιστορικό τελευταίο γυμνό του Playboy
Μία παράδοση εξήντα και πλέον ετών φτάνει στο τέλος της με την απόφαση του περιοδικού Playboy να σταματήσει να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες – όμως πριν γίνει αυτό, θα κυκλοφορήσει ένα τελευταίο τεύχος του περιοδικού που θα περιλαμβάνει μία ακόμα γυμνή φωτογράφηση. Και ποια θα ήταν ιδανικότερη για αυτήν την ιστορική τελευταία φωτογράφηση από την πρώην σταρ του Baywatch και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα sex symbols των τελευταίων δεκαετιών, την Πάμελα Άντερσον;

Η 48χρονη σήμερα Πάμελα Άντερσον θα εμφανιστεί για 14η φορά στο εξώφυλλο του Playboy (περισσότερες από κάθε άλλη celebrity) στο τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του 2016, και όπως δήλωσε η ίδια στο Entertainment Tonight, δεν θα αφήνει τίποτα στη φαντασία.

“Μου τηλεφώνησε ο δικηγόρος (του Χιου Χέφνερ), που μου είπε 'δεν θέλουμε καμία άλλη, δεν υπάρχει καμία άλλη, θα μπορούσες να κάνεις το τελευταίο εξώφυλλο του Playboy'”, ανέφερε η Άντερσον, που σημείωσε πως προτού κάνει τη φωτογράφιση το συζήτησε με τους δύο γιους της, τον 19χρονο Μπράντον και τον 17χρονο Ντίλαν, οι οποίοι όπως παραδέχθηκε έχουν... παίξει ξύλο κατά καιρούς, αντιδρώντας στα πειράγματα συμμαθητών τους για τις “καυτές” πόζες της μητέρας τους.

“Έβγαλα όλα μου τα ρούχα”, δηλώνει για τη φωτογράφιση. “Απλώς ούρλιαζα, τα μαλλιά και τα στήθη μου πήγαιναν από 'δω κι από 'κει, τα παπούτσια μου πετάγονταν παντού”.

Το Playboy κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1953, με τη Μέριλιν Μονρόε να ποζάρει γυμνή στο εξώφυλλο, και μέχρι σήμερα είναι γνωστό για τις αμέτρητες γυμνές φωτογραφίσεις διάσημων γυναικών που έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του. Ωστόσο, τον Οκτώβριο το περιοδικό ανακοίνωσε ότι από το τεύχος του επόμενου Μαρτίου η φιλοσοφία του περιοδικού θα αλλάξει, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις συνεντεύξεις και τη μυθοπλασία. Ο λόγος; Πολύ απλά, με την υπερπληθώρα πορνογραφικού υλικού που είναι πια διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο στο Διαδίκτυο, οι γυμνές φωτογραφίσεις του Playboy θεωρήθηκαν πια ξεπερασμένες.

Φυσικά, οι περίφημες playmates θα συνεχίσουν να κάνουν τις εμφανίσεις τους σε κάθε τεύχος με τις γνωστές αισθησιακές τους πόζες – μόνο που πλέον θα είναι ντυμένες...
news.gr
Τα πιο περίεργα dating sites
Αγρότης μόνο ψάχνει..
FarmersOnly.com



Αυστηρό qualification: να είσαι και εσύ αγρότισσα, ή έστω κάποια που εκτιμά την αξία της αγροτικής οικογένειας - άντε και κάποια που θέλει να την, εχμ, εκτιμήσει.

Gingers του κόσμου ενωθείτε…

Αν ανήκεις στις τυχερές κοκκινομάλλες (παρεμπιπτόντως, πόσο πιο όμορφοι θα δείχναμε όλοι αν ήμασταν gingers;) που θέλουν και το άλλο τους μισό να είναι ginger head, αυτό είναι το site σου.

"Αχ, σου αρέσει και εσένα αυτή η μπάντα;"…
Tastebuds.fm


Το app που σε κάνει connect με άτομα που έχουν τα ίδια μουσικά γούστα με σένα. Κάντο download όταν θες να βρεις cool άτομα να έρθουν μαζί σου σε εκείνη την πολύ ψαγμένη συναυλία.

"Τι ζώδιο είσαι; "…

Προς το παρόν είναι προνόμιο μόνο του Λος Άντζελες αλλά αναμένεται να εξαπλωθεί σύντομα και στις υπόλοιπες πολιτείες. Και ναι, κάνει αυτό που φαντάζεσαι: ανάλογα με το ζώδιο, τον ωροσκόπο και τους υπόλοιπους αστερισμούς σου, σου εμφανίζει εκείνους με τους οποίους είναι πολύ πιθανό να ταιριάζετε. Ο κρυφός παράδεισος των γυναικών in other words.

Διάβασέ μου…

Το dating γίνεται intellectual. Το ALikeWise, με το που κάνεις register, σε ρωτάει ποιους συγγραφείς προτιμάς και ποια βιβλία και ποιήματα διαβάζεις και βάση των απαντήσεών σου μαντεύει το εν δυνάμει άλλο σου μισό.

Talk me British…

Επειδή ξαφνικά όλα ακούγονται πιο όμορφα όταν στα λέει ένας hot Λονδρέζος. Ή αλλιώς, η τελευταία ελπίδα των Αμερικανίδων να γίνουν πριγκίπισσες. Αν λοιπόν οι Βρετανοί και η σέξι προφορά τους είναι το φετίχ σου, κάνε κλικ. Και που ξέρεις, μπορεί να βρεις τον David Gandy των ονείρων σου.

Smart is Sexy



Σε αυτό το dating site γίνεσαι δεκτή μόνο αν είσαι απόφοιτη συγκεκριμένων πανεπιστημίων (από Ivy League και πάνω). Και ναι, πρέπει να κάνεις upload το πτυχίο σου για να το αποδείξεις.



Θετικό βήμα για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους γονείς αποτελεί ο σαφής ορισμός της άδειας φροντίδας παιδιού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4342/2015 που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 9η Νοεμβρίου 2015.
Με το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι της άδεια φροντίδας παιδιού, με σκοπό να εξυπηρετείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο και να χορηγείται, εναλλακτικά αλλά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, στους εργαζόμενους γονείς και των δύο φύλων, ως μία μορφή γονικής άδειας με αποδοχές.
Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται σχετικό έλλειμμα της νομοθεσίας προκειμένου η άδεια φροντίδας παιδιού να χορηγείται πλέον και στον εργαζόμενο γονέα στην περίπτωση που ο άλλος γονέας δεν εργάζεται, ανεξάρτητα από το φύλο του.
Επιπρόσθετα, ρυθμίζεται ότι σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια φροντίδας παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια, εκτός και αν συμφωνήσουν διαφορετικά.
Η άδεια χορηγείται έπειτα από κοινή δήλωση των γονέων προς τον εργοδότη ή τους εργοδότες τους για το ποιος θα κάνει χρήση της άδειας, ενώ μπορούν επίσης να συμφωνήσουν να μοιραστούν την άδεια αυτή για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα τα οποία γνωστοποιούν.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θεωρεί την ανωτέρω ρύθμιση απαραίτητη και απολύτως αναγκαία την εφαρμογή της ώστε να μπει τέλος σε αυθαιρεσίες και παρερμηνείες της γονικής άδειας στους εργασιακούς χώρους.
Αναλυτικά το άρθρο 38 του νόμου 4342/2015 (ΦΕΚ Α 143/9-11-2015)
Άδεια φροντίδας παιδιού
1. Δικαιούχοι της άδειας φροντίδας παιδιού του άρθρου 9 της ΕΓΣΣΕ 1993, του άρθρου 6 της ΕΓΣΣΕ 2002−2003 το οποίο κυρώθηκε με την περίπτωση Β΄ του άρθρου 7 του ν. 3144/2003 (Α΄ 111), του άρθρου 9 της ΕΓΣΣΕ 2004−2005, της περίπτωσης γ΄ του άρθρου 7 της ΕΓΣΣΕ 2006−2007, του άρθρου 6 της ΕΓΣΣΕ 2008−2009 και του άρθρου 2 της ΕΓΣΣΕ 2014, όπως ισχύουν κάθε φορά, ή, σύμφωνα με τυχόν ευνοϊκότερες ειδικές ρυθμίσεις, είναι εναλλακτικά οι εργαζόμενοι φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς και των δύο φύλων, ανεξάρτητα από το είδος της δραστηριότητας που ασκεί ο άλλος γονέας ακόμη και αν ο άλλος γονέας δεν εργάζεται. Σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια φροντίδας παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια, εκτός και αν συμφωνήσουν διαφορετικά.
2.Η άδεια χορηγείται έπειτα από κοινή δήλωση των γονέων προς τον εργοδότη ή τους εργοδότες τους για το ποιος θα κάνει χρήση της άδειας, ενώ μπορούν επίσης να συμφωνήσουν να μοιραστούν την άδεια αυτή για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα τα οποία γνωστοποιούν. Οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν στους εργαζόμενους σχετικές βεβαιώσεις
3. Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ή Διαιτητικών Αποφάσεων, κανονισμών εργασίας, για την άδεια φροντίδας παιδιού εξακολουθούν να ισχύουν ανεξάρτητα από το κριτήριο του φύλου.
Η πολλή τηλεόραση προμηνύει ταχύτερη γήρανση του εγκεφάλου
Οι νέοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου τους κατά την μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο και του Ιατρικού Κέντρου Βετεράνων, με επικεφαλής την Τίνα Χόανγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής "JAMA Psychiatry", μελέτησαν πάνω από 3.200 ανθρώπους, που ήσαν 18 έως 30 ετών (κατά μέσο όρο 25 ετών) στην αρχή της μελέτης. Μετά από 25 χρόνια, έγινε αξιολόγηση μέσω τεστ της υγείας του εγκεφάλου τους, σε σχέση με ώρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση και ασκούνταν.
Όσοι ήδη από τη νεότητά τους παρακολουθούσαν πάνω από τρεις ώρες τηλεόραση τη μέρα, είχαν ως μεσήλικες γενικά χαμηλότερες επιδόσεις στα νοητικά-γνωσιακά τεστ (ταχύτητας σκέψης, μνήμης, προσοχής κ.α.), σε σχέση με όσους έβλεπαν λίγη τηλεόραση.
Επίσης όσοι ασκούνταν στο παρελθόν λιγότερο (συχνά ήσαν οι ίδιοι με αυτούς που έβλεπαν πολλή τηλεόραση), είχαν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ, σε σχέση με όσους ασκούνταν τακτικά. Αυτοί που συνδύαζαν και τα δύο - έβλεπαν την περισσότερη τηλεόραση και ασκούνταν λιγότερο από όλους- είχαν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν άσχημες επιδόσεις στα κατοπινά τεστ.
Δεν είναι ακόμη σαφές στους επιστήμονες γιατί η πολλή παρακολούθηση τηλεόρασης φαίνεται να σχετίζεται με χειρότερες νοητικές επιδόσεις αργότερα στη ζωή. Μία υπόθεση, σύμφωνα με τη Χόανγκ, είναι ότι η τηλεόραση ως δραστηριότητα δεν εξασκεί τον εγκέφαλο. Μία άλλη ερμηνεία είναι ότι όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, ακολουθούν γενικότερα έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, κάνοντας π.χ. κακή διατροφή, πράγμα που επίσης έχει ως συνέπεια την πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου.

Σε μία μεγάλη σκηνή ενός παραμυθιού θα μετατραπεί τα Χριστούγεννα η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου, όπου οι πρωταγωνιστές των γιορτών, τα παιδιά, είναι καλεσμένοι για να ακούσουν μαγικές ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων, τις οποίες διηγούνται οι ίδιοι ταξιδεύοντας τους μικρούς μας φίλους σε παραμυθένιες διαδρομές.
Πρόκειται για τον κύκλο εκδηλώσεων «Αναγνώσεις στον Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη. Οι αναγνώσεις θα ξεκινήσουν με τη συγγραφέα Άννη Θεοχάρη, η οποία θα συναντήσει τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, για να τους διαβάσει το βιβλίο της «Για πάντα Χριστούγεννα» (εκδόσεις Λιβάνη).
Άννη Θεοχάρη.
Μέσα στη μικρή μας χιονόμπαλα ζει ένας χιονάνθρωπος που κάνει µία και µόνο ευχή, να βγει από τη γυάλα του και να περάσει τα Χριστούγεννα µε τους φίλους του. Παραμονή Χριστουγέννων η ευχή του γίνεται πραγµατικότητα… Όμως, θα βρεθεί μπροστά σε µια φοβερή ανακάλυψη: Τα Χριστούγεννα δεν κρατούν για πάντα! Μια συναρπαστική περιπέτεια ξεκινάει. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα τελειώσουν, ο μικρός χιονάνθρωπος θα βρει τον τρόπο να τα κάνει να κρατήσουν για πάντα! Τη διερμηνεία στη νοηματική θα κάνει η Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Σημείο συνάντησης: Είσοδος Εθνικού Κήπου επί της λεωφ. Αμαλίας.
naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!