Κυριακή 13 Αυγούστου 2017


Ενώπιον ενός… ασυνήθιστου θεάματος βρέθηκαν όσοι θέλησαν να πάνε σήμερα στην παραλία της Βαρκελώνης.
Εξοργισμένοι κάτοικοι της καταλανικής πόλης βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τους «φασαριόζους» και μεθυσμένους τουρίστες.
Δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα και έκλεισαν την πρόσβαση στη θάλασσα. Μάλιστα, όλα αυτά την ώρα που κάποιοι στην παραλία προσπαθούσαν να κοιμηθούν!





Πηγή: iefimerida.gr
Προφυλάξτε τα σκυλιά από τη ζέστη
Με τον καύσωνα να επιμένει δώστε μερικές ανάσες δροσιάς στα κατοικίδια σας. Η ζέστη μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα σκυλιά, απώλεια όρεξης, μέχρι και λιποθυμία.
Μερικά τρικ για να δροσίσετε τα κατοικίδιά σας είναι τα εξής:
  1. Κουρέψτε το περισσότερο από το τρίχωμα τους.
  2. Μειώστε τη ποσότητα φαγητού.
  3. Βγλακτε τα βόλτα όταν δεν υπάρχει πολύ ήλιος.
  4. Ανανέωνετε συχνά το νερό τους.
  5. Αφαιρέστε τα χαλιά από το σπίτι.
  6. Βάλτε τους δροσερό σεντόνι στο μαξιλάρι τους.
  7. Αποφύγετε τα συχνά μπάνια γιατί μετά νιώθουν περισσότερο αυξημένη τη θερμοκρασία τους.

 
Κι όμως, η μοναξιά προκαλεί περισσότερους θανάτους από την παχυσαρκία
Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η μοναξιά μπορεί να σε οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο και επιπλέον είναι πιο επικίνδυνη από την παχυσαρκία! Η έρευνα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει παγκοσμίως μέχρι στιγμής και αναδεικνύει, μέσω των αποτελεσμάτων της, την μοναξιά ως έναν τεράστιο παράγοντα για την δημόσια υγεία.
Οι ερευνητές, όπως ανακοίνωσαν σε έναν αμερικανικό ψυχολογικό συνέδριο με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζούλιαν Χολτ – Λουνσταντ, ύστερα από μελέτη 218 ολοκληρωμένων μελετών, κατέληξαν ότι οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν κατά μέσο όρο 50% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου πριν πατήσουν τα 70 τους χρόνια. Οι έρευνες έγιναν συνολικά πάνω σε 3, 7 εκατ. ανθρώπους. Το ακόμα πιο παράξενο είναι πως οι παχύσαρκοι έχουν 30% αυξημένη πιθανότητα για πρόωρο πριν τα 70 τους. Αυτό καθιστά την μοναξιά πιο επικίνδυνη και από την παχυσαρκία.
Η μοναξιά, όπως είπαν οι ερευνητές, η μοναξιά αυξάνεται μετά την συνταξιοδότηση και ο άνθρωπος θα πρέπει να προετοιμάζεται, κοινωνικά, ψυχολογικά αλλά και οικονομικά για εκείνη την στιγμή. Όπως τόνισαν, η κοινωνικότητα είναι μια θελμελιώδης αν΄’αγκη του ανθρώπου από την αρχή της ύπαρξής του, έως και ζωτική, παρόλο που πολλοί άνθρωποι τείνουν να απομωνόνται όλο και περισσότερο. Η τηλεόραση τείνει να γίνεται ο καλύτερος φίλος πολλών ανθρώπων.
Όμως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και άτομα από 18 ως 35 μέχρι και εφήβους. Η σταδιακή γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού θα αυξήσει το πρόβλημα της μοναξιάς. Και μεταξύ άλλων, οι πιο μοναχικοί άνθρωποι έχουν 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Η έλλειψη ενός φίλου αυξάνει το στρες, σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ και αυξάνει ταυτόχρονα μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις στο αίμα.
«Πολλές χώρες σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες με μια επιδημία μοναξιάς και το πρόβλημα θα χειροτερέψει. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, είναι τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό», δήλωσε η Τζούλιαν Χολτ-Λούνσταντ.

 
Θρίλερ με κλεμμένο δαχτυλίδι αξίας 540 χιλ. ευρώ σε στpιπτιτζάδικο της Λ. Συγγρού
Μία περίεργη υπόθεση αρπαγής ενός δαχτυλιδιού αξίας 540 χιλ. ευρώ σε στpιπτιζάδικο της Λ. Συγγρού, απασχόλησε τον Ιούλιο από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι τις μυστικές υπηρεσίες και την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, το θύμα άφησε άφωνους τους αστυνομικούς με την απίστευτη αφέλειά του και όσα συνέβησαν στο νυκτερινό κέντρο προκάλεσαν σημαντικά ερωτήματα.
Το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου, παρουσιάστηκε στο Α.Τ της Αθήνας ένας 29χρονος Αμερικάνος, αραβικής καταγωγής, που υποστήριξε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του.
Δύο μέρες πριν τον αρραβώνα αποφάσισε να επισκεφτεί ένα στpιπτιζάδικο για να…πιει ένα χυμό, όπως είπε.
Στο μαγαζί υπήρξε μία απρόσμενη εξέλιξη. Ενώ μία κοπέλα παρουσίαζε τα κάλλη της στον πελάτη, αυτός της είπε ότι έμενα από μπαταρία το κινητό του.
Τότε, μία κοπέλα μαζί με τον μάνατζερ του μαγαζιού τον συνόδευσαν σπίτι του για να πάρει τον φορτιστή.
Το σημείο αυτό των ισχυρισμών του Αμερικάνου, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών. Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι ο Αμερικάνος, είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας ένα οίκημα που έχει καταγραφεί ως χώρος παραμονής μεταναστών. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Αντριτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών, για παρουσία φανατικών ισλαμιστών!
Κατά την επιστροφή του στο μαγαζί ο πελάτης κέρασε ένα ποτό μία κοπέλα του μαγαζιού. Τότε, παρουσιάστηκε το περιβόητο δαχτυλίδι.
«Εκείνο το βράδυ είχα πάνω μου για λόγους ασφαλείας ένα εξαιρετικά μεγάλης αξίας δαχτυλίδι, που θα έδινα στη μελλοντική γυναίκα μου. Το δαχτυλίδι αυτό κοστίζει 540 χιλ. ευρώ».
Ο πελάτης υπό την επήρεια του…χυμού το έδειξε στη στpιπτιζέζ και μετά το δαχτυλίδι άρχισε να περιφέρεται και στα άλλα κορίτσια του μαγαζιού.
«Μετά από λίγα λεπτά και ενώ εγώ συνεχίζω να αναζητώ την περιουσία μου, η Μαρία μου ζητά να με καθησυχάζει και να μου λέει να πάμε σπίτι μου, να χαλαρώσουμε και εκεί θα μου έδινε και το δαχτυλίδι… Τότε ο μάνατζερ άρχισε να με απωθεί, ενώ με έκαψε στο χέρι με το τσιγάρο».
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η απώλεια του δαχτυλιδιού είναι υπαρκτή ιστορία.

 
Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ την «έπεσε» στις γυναίκες συμπαικτών του
Δεν φαίνεται πως θα μάθει τον τρόπο ζωής στην Πορτογαλία ο Αιγύπτιος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Αμρ Ουάρντα.
Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του σίριαλ σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και την ανακοίνωση της συμφωνίας του με τη Φεϊρένσε, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Πορτογαλία έχοντας ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.
Η παραμονή του εκεί ωστόσο ίσως να ολοκληρωθεί πρόωρα καθώς, σύμφωνα με την πορτογαλική «Record», ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής έχει βρεθεί ήδη στο στόχαστρο των νέων του συμπαικτών.
Αφορμή για αυτό στάθηκε η κίνηση του να … φλερτάρει τις συζύγους δύο συμπαικτών του μετά το τέλος της προπόνησης της Τετάρτης (9/8). Η κίνηση του αυτή ανάγκασε τις δύο κυρίες να αναφέρουν το περιστατικό με αποτέλεσμα να έχει ήδη ανοίξει κουβέντα περί αποχώρησης του.
Μάλιστα τις σκέψεις αυτές επιβεβαίωσε και ο νέος του προπονητής, Νούνο Μάντα ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «έχει απλά περάσει από ιατρικές εξετάσεις, δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί στην ομάδα» ενώ από το περιστατικό αυτό και μετά ο Ουάρντα έχει μείνει εκτός προπονήσεων και γυμνάζεται μόνος του.

 
Η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για την Ευρωβουλή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο
Αρκετές εισηγήσεις έχουν φτάσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ενταχθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με το Secret, στην Πειραιώς έχουν φθάσει εισηγήσεις ώστε ο δημοσιογράφος και γνωστός παρουσιαστής να μην αξιοποιηθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Αθηνών, αλλά στην εκλογική «γαλάζια» λίστα για την Ευρωβουλή, κάτι που λέγεται ότι ο ίδιος ενθαρρύνει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του.

 
Ο Σαββίδης έδιωξε τον Μένιο Φουρθιώτη από το EpsilonΟ πρώην μάνατζερ και παρουσιαστής δεν θα βρίσκεται στο νέο πρόγραμμα του Epsilon. Όπως αναφέρει το mononews.gr, ήταν το πρώτο που ζητήθηκε να μείνει εκτός του νέου προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού από τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη.
Ο όρος - σύμφωνα με το παρασκήνιο - τέθηκε στο στάδιο των συζητήσεων και η πλευρά Σαββίδη δεν δέχθηκε καν να συζητήσει το θέμα παραμονής του Μένιου Φουρθιώτη στο νέο Epsilon, ακόμη και στην μεταβατική περίοδο μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018, όπου το πρόγραμμα θα τρέχει με το υπάρχον δυναμικό του καναλιού και κάποιες νέες προσθήκες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει μια πολύ μικρή περίπτωση να παρουσιάσει την εκπομπή του μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, όμως η πλευρά του νέου ιδιοκτήτη φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!