Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Οι 10 πιο μορφωμένες χώρες στον κόσμο - Δεν είμαστε μέσα
Ο ΟΟΣΑ καθόρισε το επίπεδο εκπαίδευσης των ενηλίκων σε μια χώρα ως το ποσοστό των ατόμων ηλικίας μεταξύ 25 και 64 ετών που έχουν ολοκληρώσει κάποιο είδος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη μορφή διετούς, τετραετούς ή επαγγελματικού προγράμματος.
Εδώ είναι οι 10 πιο μορφωμένες χώρες
ΜΟΡΦΩΣΗ
10. Λουξεμβούργο
42,86%
9. Νορβηγία
43,02%
8. Φινλανδία
43,60%
7. Αυστραλία
43,74%
6. Ηνωμένες Πολιτείες
45,67 %
104790550-Radcliffe Camera.600x400

5. Ηνωμένο Βασίλειο
45,96%
4. Κορέα
46,86%
3. Ισραήλ
49,90%
2. Ιαπωνία
50,50%
1. Καναδάς
56,27%

Οι δημιουργοί του «Game of Thrones», Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις θα υπογράψουν το σενάριο και θα είναι παραγωγοί σε νέα σειρά ταινιών «Star Wars», όπως ανακοίνωσε η Disney.
Η νέα σειρά θα είναι ξεχωριστή από το έπος των Skywalker που ξεκίνησε με το «Star Wars: A New Hope» και αναμένεται να ολοκληρωθεί με το Επεισόδιο IX το 2019. Θα είναι επίσης ανεξάρτητη από τη σειρά ταινιών που ετοιμάζει ο Ράιαν Τζόνσον και η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με το Variety.
«Ο Ντέιβιντ και ο Νταν είναι δύο από τους καλύτερους αφηγητές που εργάζονται σήμερα. Ο τρόπος που χειρίζονται πολύπλοκους χαρακτήρες, το βάθος της ιστορίας και ο πλούτος της μυθολογίας τους θα ανοίξει νέους ορίζοντες και θα ωθήσει το Star Wars μπροστά, με τρόπο που βρίσκω εξαιρετικά συναρπαστικό» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κάθλιν Κένεντι, προέδρου της Lucasfilm.
Η επόμενη είναι μία περίοδος μετάβασης για τους Μπένιοφ και Γουάις.
Το «Game of Thrones», το εκπληκτικό φανταστικό τους έπος, θα ολοκληρώσει τον κύκλο του στο HBO το 2019. Η σειρά ήταν τεράστια επιτυχία για τον όμιλο καλωδιακών καναλιών και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από κριτικούς και θαυμαστές για την ικανότητά της να αναμιγνύει θέαμα και πολιτικές διαμάχες. Το «Game of Thrones» είναι μεταφορά στη μικρή οθόνη της ομώνυμης σειράς βιβλίων του Τζορτζ. Ρ.Ρ. Μάρτιν.
Οι Μπένιοφ και Γουάις προηγουμένως ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μία άλλη σειρά για το HBO με τίτλο «Confederate».
Ωστόσο, η σειρά δημιούργησε μεγάλη διαμάχη με αφορμή την πλοκή της – είναι μια εναλλακτική σειρά ιστοριών που παρουσιάζει τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο να τελειώνει αδιέξοδα και τη δουλεία να παραμένει νόμιμη – ιδέα που ορισμένοι θεωρούν ότι δείχνει έλλειψη ευαισθησίας. Το HBO αρνήθηκε να σχολιάσει το μέλλον αυτής της σειράς.
«Το καλοκαίρι του 1977 ταξιδέψαμε σε έναν γαλαξία πολύ μακριά και από τότε ονειρευόμαστε» ανέφεραν οι Μπένιοφ και Γουάις σε κοινή δήλωσή τους. «Μας τιμά η ευκαιρία, είμαστε λίγο τρομαγμένοι από την ευθύνη και τόσο ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε μόλις ολοκληρωθεί ο τελευταίος κύκλος του «Game of Thrones»».
Το 2012, η Disney εξαγόρασε τη Lucasfilm, την εταιρεία πίσω από τη σειρά «Star Wars», για περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τότε, το στούντιο αναζητά νέους τρόπους να επεκτείνει έναν γαλαξία πολύ μακριά, πέρα από τους αγώνες της οικογένειας Skywalker και να μεγιστοποιήσει την επένδυσή του.

Απίστευτες εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο Hollywood. Μία συνέντευξη του παλαίμαχου παίκτη του μπέιζμπολ, Lenny Dykstra βάζει σε μπελάδες τον αγαπημένο ηθοποιό. Ο πρώην κολλητός του Charlie Sheen αναφέρθηκε σε συμβάντα, που θέτουν τον καλλιτέχνη ύποπτο για δολοφονία.
Ο Dykstra ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε πως ο Sheen είχε αποκρύψει από πολλές σεξουαλικές συντρόφους του πως έχει διαγνωστεί θετικός στον HIV. Η πιο σημαντική πληροφορία ωστόσο είναι πως βοήθησε να κανονιστεί η δολοφονία ενός πρώην βοηθού του!
Τον Ιούλιο του 2012 η καμαριέρα του Charlie Sheen βρήκε τη σορό του προσφάτως απολυμένου βοηθού του, Rick Calamaro. Η νεκροψία και οι τοξικολογικοί έλεγχοι, έδειξαν πως ο 50χρονος είχε αυξημένες τιμές σε φαιντανύλη. Πρόκειται για την «ψευδο-ηρωίνη» ή όπως λέγεται «το ναρκωτικό που μπορεί να σκοτώσει με μια ανάσα».
Ο Calamaro υπέφερε από κατάθλιψη και έπαιρνε αρκετά σκευάσματα για να καταπολεμήσει τις κρίσεις άγχους και την κατάθλιψή του. Η νεκροψία ανέφερε πως βάσει του ιστορικού του, «η αιτία θανάτου του, οφείλεται σε ατύχημα».
Ωστόσο ο πρώην κολλητός του Sheen έχει μία διαφορετική εκδοχή για τον θάνατο του Calamaro. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει ότι εκείνο το διάστημα, ο βοηθός έγραφε ένα βιβλίο που αποκάλυπτε όλες τις άγνωστες πτυχές της ταραχώδους ζωής του ηθοποιού.
Το γεγονός αυτό φαίνεται πως έκανε τον ηθοποιό να αποφασίσει να τον «παγώσουν». Ο Dykstra, που πέρασε και αυτός μεγάλο διάστημα στην φυλακή εξομολογήθηκε στον φίλο του για το βιβλίο. «Πριν μπω στη φυλακή του είπα: “Φίλε, αυτός ο τύπος γράφει βιβλίο, πρέπει να τον απολύσεις”».
Όταν βγήκε όμως από τη φυλακή ενημερώθηκε για την υπερβολική δόση και τον θάνατο του Calamaro. Έτσι αποφάσισε να ρωτήσει τον Sheen σχετικά με το τι είχε συμβεί.
Ο ηθοποιός είπε στον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ: «Εννοείς τον Νεκρό Rick; Αυτό που συνέβη είναι ότι αυτός ο κ**όλης προσπάθησε να με εκβιάσει, όπως μου είπες. Ήθελε 5 εκατομμύρια δολάρια. Έβαλα να τον “παγώσουν”. Του έβαλα μία “ζεστή δόση”».
Η συγκεκριμένο ορολογία χρησιμοποιείται για θανατηφόρες ενδοφλέβιες ενέσεις που προετοιμάζονται και χρησιμοποιούνται σε ανυποψίαστα θύματα!
Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες οφείλουμε να σημειώσουμε πως ο Dykstra δεν έχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του Charlie Sheen, Shane Bernand, αρνείται καθέτως το γεγονός αυτό
Πηγή: peoplegreece

Το εργατικό συνδικάτο IG Metall της Γερμανίας κατάφερε να επιτύχει μία αξιοσημείωτη νίκη. Εξασφάλισε μειωμένα ωράρια εργασίας για τα 2,3 εκατομμύρια μέλη της, αλλά και μεγάλες αυξήσεις μισθών, όπως αναφέρει το CNNi.
Από την επόμενη χρονιά, σε πολλές κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες – μεταξύ αυτών η Mercedes-Benz του Daimler (DDAIF) – μπορούν να εργάζονται 28 ώρες εβδομαδιαίως για έως και δύο έτη, πριν επανέλθουν και πάλι στο σύστημα των 35 ωρών που ισχύει σήμερα.
Οι εκπρόσωποι περισσότερων από 700 επιχειρήσεις στη νοτιοδυτική Γερμανία συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, τα αποτελέσματα της οποίας θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη γερμανική βιομηχανία.
«Αυτό θέτει ένα πρότυπο για όλους του άλλους», δήλωσε η Megan Greene, επικεφαλής οικονομικών μεγάλης γερμανικής επιχείρησης.
Το συνδικάτο τόνισε πως το ευέλικτο ωράριο θα βοηθήσει τους εργαζομένους που θέλουν να φροντίσουν τα παιδιά ή συγγενείς τους. Ο μισθός τους θα μειωθεί για να ανταποκρίνεται πλέον στις εργάσιμες ώρες τους, στον αντίποδα όμως θα δίνεται και η ευκαιρία σε όσους θέλουν να αυξηθεί ο μισθός του να εργάζονται 40 ώρες εβδομαδιαίως ώστε να το επιτύχουν.
Οι Γερμανοί εργάτες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους μικρούς δείκτες ανεργίας και την μεγάλη ανάπτυξη για να προωθήσουν τα αιτήματά τους.
«Μπορείτε να αναμένεται περισσότερες τέτοιες συμφωνίες σε άλλους τομείς και περιοχές σύντομα», ανέφερε συνιδιοκτήτης άλλης επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι που δεν μετέχουν σε συνδικάτα έχουν επίσης τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τους όρους της συμφωνίας, καθώς οι επιχειρήσεις που συμφώνησαν με την IG Metall θα εφαρμόσουν το μέτρο σε όλους, ανεξαιρέτως.
Το μέτρο θα είναι δύσκολα εφαρμόσιμο σε ορισμένες εταιρίες. Η Südwestmetall, η ένωση των εργαζομένων που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, επεσήμανε πως η τελική συμφωνία έχει «μερικές επίπονες πλευρές». Θα είναι «αρκετά δύσκολη για πολλές επιχειρήσεις».
Ο εκπρόσωπος της Südwestmetall, Volker Steinmaier, τόνισε πως τα μειωμένα ωράρια θα δημιουργήσουν ελλείψεις προσωπικού. Βέβαια, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα θέλουν κατά πάσα πιθανότητα να εργάζονται μερικές ώρες παραπάνω για να βγάζουν επιπλέον χρήματα, εκτίμησε ο ίδιος.
«Μερικές εταιρίες δίνουν (ήδη) στους εργαζομένους τους τη δυνατότητα να εργάζονται 30, 35 και 40 ώρες. Οι περισσότεροι επιλέγουν να εργάζονται περισσότερο για να κερδίζουν περισσότερα».
Η οικονομία της Γερμανίας μπορεί να είναι ο τελικός νικητής της συμφωνίας, καθώς οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα, άρα και θα ξοδεύουν περισσότερα.
Το συνδικάτο IG Metall εκτίμησε πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν μία αύξηση της τάξης του 4.3%. Πηγή: cnn.gr

Υπάρχει ένα είδος φαγητού που ιστορικά απαγορεύεται η βασιλική οικογένεια να παραγγείλει όταν γευματίζει έξω. Ο λόγος για τα οστρακοειδή, από τα οποία απέχουν οι διάδοχοι του θρόνου, αλλά και τα κοντινά συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δηλητηριαστούν από αυτά. Εκτός αυτών όμως, η βασιλική οικογένεια απαγορεύεται να καταναλώσει ωμό κρέας και νερό βρύσης ξένων χωρών, προκειμένου να γλιτώσει από πιθανές ασθένειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το πολυάσχολο πρόγραμμα της.
Όπως φαίνεται, η βασίλισσα είναι πρόθυμη να τηρήσει τη συγκεκριμένη παράδοση, αν και πολλές από τις νεότερες γενιές, όπως ο Πρίγκιπας Κάρολος, είναι γνωστό ότι αγνοούν τις εν λόγω υποδείξεις.

Οριστικά κλείνει το κεφάλαιο «Αθηνά Ωνάση» ο πρώην σύζυγός της Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο ο οποίος όχι μόνο έχει γυρίσει σελίδα στην προσωπική του ζωή με την εντυπωσιακή Βραζιλιάνα παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Ντενίζ Σεβέρο αλλά ετοιμάζουν μαζί και τον γάμο τους.

Λίγο μόλις καιρό μετά την έκδοση του διαζυγίου τους, ο Βραζιλιάνος αναβάτης και η σύντροφός του με την οποία αρραβωνιάστηκαν αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο σοβαρό βήμα στη σχέση τους, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο γάμος του ζευγαριού, σύμφωνα με το Bunte ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα γίνει στην Ευρώπη, πιθανόν στην Πορτογαλία μιας και ο διάσημος αθλητής των ιππικών αγώνων έχει και πορτογαλικό διαβατήριο.


(Ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο και η καινούργια του αγαπημένη)

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο και η πρώην σύζυγός του, η χρυσή Ελληνίδα κληρονόμος έχουν κόψει κάθε επικοινωνία μεταξύ τους και δεν δείχνουν πρόθυμοι να γεφυρώσουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους.

Την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού προκάλεσε η νέα αποτυχία της ομάδας. Μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, περισσότεροι από 250 εξ αυτών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όπου και περίμεναν την αποστολή με συνθήματα όπως «ομάδα μοντέλο, την κάνατε μπουρ..λο» και «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Αρκετοί παίκτες αποδοκιμάστηκαν, με τον Κώστα Φορτούνη να συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά, ενώ μαζί τους μίλησε το στέλεχος της διοίκησης της ΠΑΕ Γιάννη Βρέντζος.

Στον άμεσο συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους για την εικόνα της ομάδας και απαίτησαν να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για να επιστρέψει η ομάδα στον ίσιο δρόμο.

ΠΗΓΗ: filathlos

Οκτώ στις δέκα κινητές εφαρμογές για θέματα υγείας (mobile health apps) μεταδίδουν σε τρίτες εταιρείες ευαίσθητα στοιχεία σχετικά με την υγεία των -ανυποψίαστων- χρηστών.

Μάλιστα, μόνο οι μισές το κάνουν αυτό μέσω ασφαλούς διαδικτυακής σύνδεσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούν και κινδύνους κυβερνο-ασφάλειας, εκτός από την παραβίαση της ιδιωτικότητας εκατομμυρίων χρηστών.

Αυτό διαπίστωσε μια έρευνα Ελλήνων και Ισπανών ερευνητών, οι οποίοι αξιολόγησαν σε βάθος τις 20 δημοφιλέστερες εφαρμογές υγείας για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλες κινητές συσκευές με λειτουργικό Android, που οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν μέσω του Google Play.

Για κάθε μία από τις εφαρμογές έχουν γίνει 100.000 έως ένα εκατομμύριο downloads, ενώ η βαθμολογία από άλλους χρήστες είναι τουλάχιστον 3,5/5.

Οι κινητές αυτές εφαρμογές διαχειρίζονται, παρακολουθούν και αποθηκεύουν διάφορα βιοϊατρικά στοιχεία των χρηστών, σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας τους, συγκεκριμένες παθήσεις και ιατρικά ραντεβού.

Αυτό που τέθηκε επί τάπητος από τη νέα μελέτη, η οποία διήρκεσε από τον Ιανουάριο 2016 έως τον Αύγουστιο 2017, είναι κατά πόσο αυτά τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν μόνο στη συσκευή.

Όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, το «ανησυχητικό συμπέρασμα» είναι ότι στην πραγματικότητα οι περισσότερες εφαρμογές (το 80%) προχωρούν σε ανάρμοστη και ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των στοιχείων, αποκαλύπτοντάς ευαίσθητα δεδομένα σε τρίτα μέρη, χωρίς γνώση ή συναίνεση του χρήστη.

Πέντε ερευνητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά, οι Κώστας Πατσάκης (επίκουρος καθηγητής - υπεύθυνος της έρευνας), Αχιλλέας Παπαγεωργίου, Μιχαήλ Στρίγκος, Ευγενία Πολίτου και Ευθύμιος Αλέπης, καθώς και ο Αγκούστι Σολάνας του Πανεπιστημίου Ροβίρα ι Βιργίλι της Ταραγόνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «IEEE Access» για θέματα ηλεκτρονικών εφαρμογών, διαπίστωσαν ότι μόνο το 20% των εφαρμογών αποθηκεύουν τα δεδομένα υγείας μόνο στα smartphones και στις άλλες συσκευές των χρηστών.

Οι μισές εφαρμογές που εξετάσθηκαν, μοιράζονται με τρίτα μέρη, τόσο δεδομένα κειμένου όσο και πολυμέσων, όπως εικόνες από ακτινογραφίες. Το 50% των εφαρμογών δεν χρησιμοποποιούν ασφαλή κρυπτογραφημένη online σύνδεση (HTTPS), με αποτέλεσμα τα δεδομένα των χρηστών να είναι εύκολα προσβάσιμα από άλλους. Αυτό, πέρα από τα προσωπικά στοιχεία για την υγεία, αφορά και τους κωδικούς ασφαλείας της συσκευής (passwords) ή τις αποθηκευμένες φωτογραφίες των χρηστών.

Μερικές εφαρμογές υγείας, όταν εγκαθίστανται στη συσκευή του χρήστη, απαιτούν πρόσβαση σε στοιχεία γεωεντοπισμού της θέσης του, στο μικρόφωνο, στην κάμερα, στον κατάλογο επαφών, στην εξωτερική κάρτα αποθήκευσης δεδομένων και στο bluetooth, παρόλο που τέτοια δικαιώματα δεν είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή.

«Υποστηρίζουμε σαφώς τη χρήση κινητών εφαρμογών υγείας, αλλά οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημοφιλία των εφαρμογών δεν διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν», επεσήμαναν οι ερευνητές.

Έκαναν επίσης γνωστό ότι, αφότου ενημέρωσαν τους δημιουργούς των εφαρμογών για τα ευρήματα της έρευνάς τους, σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένα ζητήματα διορθώθηκαν, όπως η ανασφαλής μετάδοση των δεδομένων.

Όμως, αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο, το σημαντικότερο θέμα, η διαρροή των προσωπικών ιατρικών δεδομένων σε τρίτους, δεν αντιμετωπίσθηκε καθόλου.

Η μελέτη έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου CRYPTACUS, το οποίο -με χρηματοδότηση από την ΕΕ- αποσκοπεί στο να αναπτύξει καλύτερες λύσεις για την online ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!