Κυριακή 12 Αυγούστου 2018


Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχτηκαν στο εμβληματικό σιντριβάνι της Ρώμης, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, όταν δυο τουρίστριες επιχείρησαν να πάρουν την καλύτερη θέση για να βγάλουν μια selfie.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια 19χρονη από την Ολλανδία και μία 44χρονη Ιταλο-αμερικανίδα επιχείρησαν να στηθούν ταυτόχρονα στο καλύτερο σημείο μπροστά από το μνημείο. Καμία από τις δύο δεν ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει και έτσι τα πράγματα αγρίεψαν.
Την λεκτική αψιμαχία διαδέχτηκαν μπουνιές και μαλλιοτραβήγματα, με μέλη των οικογενειών τους να εμπλέκονται και τους παρευρισκόμενους να κοιτούν εμβρόντητοι.
Δύο αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να τους χωρίσουν αλλά οι θερμόαιμες κυρίες ξαναπιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε να καλέσουν ενισχύσεις για να δοθεί οριστικό τέλος στον καυγά.

Συγκλονισμένος από τον χαμό της Ζωής Λάσκαρη παραμένει ο Απόστολος Γκλέτσος έναν χρόνο μετά τον θάνατό της. «Η Ζωή για μένα δεν έχει φύγει. Δεν μπορεί να έχει φύγει. Και δεν αντιλήφθηκα πως έφυγε. Χωρίς ένα αντίο. Την 1η Ιουλίου είχα χάσει τον πατέρα μου. Τον Αύγουστο έχασα τη Ζωή. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν σαν να έχασα όλη μου την οικογένεια. Τόσο μεγάλος ήταν ο πόνος» εξομολογείται συγκλονισμένος στην εφημερίδα Espresso.

«Ο πόνος από την απώλεια του πατέρα μου δεν μου άφηνε περιθώρια ούτε να σκεφτώ ούτε να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα. Στις 18 Αυγούστου λοιπόν, μαθαίνω για το θάνατο της Ζωής. Ακόμα ένας θάνατος μέσα στην οικογένεια μου. Δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω το ένα σοκ πίσω από το άλλο. Έχασα την μπάλα που λένε. Είχα να της μιλήσω καιρό. Είχαμε βρεθεί με τον Αλέξανδρο και μου έλεγε ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις θεατρικές παραστάσεις της τον χειμώνα. Έκανε προετοιμασίες και όνειρα. Και ξαφνικά… θάνατος».
«Η Ζωή ήταν ο άνθρωπος που μπορούσες να εμπιστευτείς όταν είχες ένα πρόβλημα, ακόμα και αν δεν σε ήξερε, θα έκανε τα πάντα για να σου συμπαρασταθεί. Ήταν ότι πιο σπάνιο έβγαλαν το θέατρο και ο κινηματογράφος. Ανεκτίμητο διαμάντι. Ξέρεις, στην αρχή, όταν η Ζωή πέθανε, δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Ίσως ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενες να πεθάνει. Είχα πολύ μεγάλο πόνο με το θάνατο του πατέρα μου, που έφυγε την 1η Ιουλίου και ξαφνικά στα μέσα Αυγούστου μαθαίνω για τη Ζωή. Ήταν καθοριστικό το χτύπημα αυτό για μένα γιατί ήταν φίλη καρδιάς.
Ήταν συγκλονιστική προσωπικότητα η Ζωή. Κατά τη γνώμη μου, ήταν κορυφαία ηθοποιός και στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Ευτύχησα να παίξω στο πλευρό της, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά. Μεγάλη τιμή πραγματικά και παρακαταθήκη. Η Ζωή ήταν σταρ και αντιστάρ ταυτόχρονα. Και να τη ρωτούσες κάτι για το παίξιμο σου, εκείνη απέφευγε να το παίξει δασκάλα», αναφέρει ο Απόστολος Γκλέτσος.
Το καλύτερο πράγμα στον κόσμο είναι αυτή η τεράστια πίτσα
Eίναι η μεγαλύτερη πίτσα; Όχι! Είναι όμως ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια που θα βρείτε παγκοσμίως στην αγορά; NAI!
Aυτό το ιερό τέρας κασεριού έχει φτιαχτεί για να μας κάνει ευτυχισμένους!
Aν ποτέ βρεθείτε στη Νέα Υόρκη, να πάτε στο Yonkers και να βρείτε το μαγαζί Pizza Barn.

 
Μόνικα Σέλες: Η πισώπλατη μαχαιριά που μας στέρησε ένα τεράστιο ταλέντο
Η γεννημένη στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, Μόνικα Σέλες, ήταν ένα υπερβολικά αδύνατο κορίτσι, μόλις 15 ετών, που όταν εμφανίστηκε στα γήπεδα του τέννις, κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρει να ξεχωρίσει.
Κατάφερε όμως να κατεβάσει από τον θρόνο της τη θρυλική Στέφι Γκραφ, το 1990, και έγινε η νεότερη νικήτρια τουρνουά Grand Slam.
Οι άνθρωποι του τέννις δεν μπορούσαν να αντιληφθούν, πως ένα τόσο αδύνατο κορίτσι μπορούσε να εκτελεί με τόση δύναμη και ακρίβεια.
Μέχρι τα 20 της κατέκτησε άλλα 7 Grand Slam. Όμως ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι αντίπαλοι της μέσα στο γήπεδο του τέννις, το έκανε ένας παράφρων οπαδός. 30 Απριλίου του 1993, στο Αμβούργο, η Μόνικα Σέλες, δοκιμάζει τις ρακέτες της. Τότε ένας υψηλόσωμος και υπέρβαρος οπαδός, την πλησιάζει και με μια λεπίδα την τραυματίζει στη σπονδυλική στήλη.
Ο άνδρας συλλαμβάνεται, και όπως αποδείχθηκε ήταν εμμονικός με την μεγάλη της αντίπαλο, τη Στέφι Γκραφ. Δεν συλλαμβάνεται, καθώς η απόφαση των γιατρών ήταν ότι έπασχε από διπολική προσωπικότητα, και εκείνη την στιγμή δεν λειτούργησε έχοντας συνείδηση του τι έκανε.
Η Μόνικα Σέλες, αν και το τραύμα δεν ήταν βαθύ, κλονίστηκε. Έπεσε σε κατάθλιψη, απείχε από τις προπονήσεις για 6 μήνες και πήρε 30 κιλά.
Όταν ξαναπάτησε στα γήπεδα δεν ήταν ποτέ η ίδια. Ήταν γεμάτη θυμό, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο άνδρας που της επιτέθηκε, δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Οι ειδικοί λένε πως αν δεν είχε συμβεί εκείνο το έγκλημα, κανείς δεν θα μπορούσε να την ξεπεράσει σε τίτλους.

 
Το νέο αστέρι του τένις είναι Έλληνας
Την Πέμπτη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 20 του χρόνια, κέρδισε τον κάτοχο του Wimbledon και πρώην Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον 3ο γύρο του Rogers Cup που λαμβάνει χώρα στο Τορόντο. Πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα, αλλά η μέχρι τώρα πορεία του Έλληνα τενίστα, δείχνει πως θα είναι ένα από τα μελλοντικά αστέρια του παγκόσμιου τένις. Έχει άλλωστε πολλά χρόνια μπροστά του για να το αποδείξει.
Αυτή η νίκη ήρθε ως επιστέγασμα της εκπληκτικής ανόδου του τους τελευταίους μήνες. Έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας από το 1973, που αγωνίστηκε σε τελικό ATP, απέναντι στον Ράφα Ναδάλ. Μπορεί να ηττήθηκε από το No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.
Από την άλλη, η νίκη επί του Τζόκοβιτς ήρθε σε μια εποχή που ο Σέρβος θεωρείται πως ξαναβρίσκει τα πατήματά του. Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς σχολίασε στο Instagram του Έλληνα τενίστα: «Great performance Stefanos! You deserve it, file mou». Δεν είναι και λίγο αυτό. Και φυσικά ο Στέφανος δεν σταμάτησε εκεί. Κέρδισε στα προημιτελικά με τεράστια ανατροπή τον 21χρονο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη) και βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά του Rogers Cup. Βρέξει χιονίσει, μετά το τέλος του τουρνουά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο top 20 της παγκόσμιας κατάταξης (πιθανόν στο No. 18).
Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πως ο Τσιτσιπάς υπήρξε No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία Junior. Μάλιστα έχει κερδίσει το διπλό του Wimbledon στην ίδια κατηγορία, με συμπαίκτη τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα. Από τότε που ξεκίνησε το τένις, μάλλον βρήκε τον σκοπό της ζωής του. Σε χρόνο ρεκόρ, έφτασε στην κορυφή στην κατηγορία των Παίδων και σε αυτή των Εφήβων.
Σήμερα κλείνει τα 20. Γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1998 και μεγάλωσε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου οι γονείς του δούλευαν ως εκπαιδευτές τένις. Ο πατέρας του είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς, προπονητής τένις, και η μητέρα του η Γιούλια Σαλνίκοβα, πρώην No. 1 στην κατηγορία Juniors με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης. Όπως και ο γιός της, με τα ελληνικά χρώματα βέβαια.
Ήρθε σε επαφή με το τένις από ηλικία 3-4 ετών. Δοκίμασε κι άλλα αθλήματα, αλλά το τένις ήταν φτιαγμένο γι΄ αυτόν. Κι αυτός για το τένις. Πήγε σε ελληνικό σχολείο μέχρι την Γ’ Γυμνασίου. Έλειπε συχνά σε τουρνουά και κινδύνεψε αρκετές φορές να μείνει από απουσίες. Έχανε και μεγάλα κομμάτια από την διδακτέα ύλη. Οι συμμαθητές του δεν μπορούσαν να καταλάβουν την καθημερινότητά του. Έπεσε αρκετές φορές θύμα bullying. Τελείωσε το λύκειο διαδικτυακά σε αμερικανικό σχολείο.
Η θεία του, κι αυτή τενίστρια, τον βοήθησε ιδιαίτερα οικονομικά για να κατακτήσει το όνειρό του. Η οικογένειά του, παρόλο που ασχολείται με το τένις, δεν είχε τους πόρους για να τον χρηματοδοτήσει στα ταξίδια του. Άλλωστε ο Στέφανος έχει άλλα τρία αδέρφια.
Πλέον, οι αμοιβές του έχουν εκτοξευτεί. Και με τέτοιες νίκες, ίσως εκτοξευτούν ακόμα περισσότερο. Ωστόσο για τον Στέφανο το τένις είναι αγάπη και τρόπος ζωής. «Βλέπω την κορυφή μακριά, αλλά το Νο. 1 είναι ένας περιορισμός, δεν είναι ο μόνος στόχος μου, αν και πιστεύω σε μένα. Το τένις δεν είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα και όντας ο πρώτος στη χώρα μου που μπήκε στο Τop 100, θέλω να επιτύχω περισσότερα πράγματα απ’ το να κατακτήσω την πρωτιά. Νιώθω ήδη υπερήφανος, αλλά θα ήθελα να εμπνεύσω τους ανθρώπους και τα παιδιά να παίξουν τένις -αυτό είναι πολύ περισσότερο από το να κερδίζεις τίτλους Grand Slam ή Masters», δήλωσε κάποια στιγμή στην Mundo Deportivo.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν είναι υγιής, μπορεί να γίνει ένα από επόμενα αστέρια του παγκόσμιου τένις. Για έναν Έλληνα, αυτό είναι τεράστια επιτυχία, αφού το άθλημα δεν είναι πολύ δημοφιλές στην χώρα μας, αν και παγκοσμίως, όπως αναφέρουν σχετικές λίστες, είναι το 4ο πιο δημοφιλές στον κόσμο. Ίσως χρειαζόμασταν τον Στέφανο για να μας δείξει την ομορφιά του. Και είμαστε σίγουροι πως θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές...
Υ.Γ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός και στον ημιτελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο του Κέβιν Άντερσον. Έγινε ο νεότερος τενίστας που κέρδισε 4 αντιπάλους από το top 10 στο ίδιο τουρνουά. Και θα αγωνιστεί στον τελικό του Rogers Cup ανήμερα των 20ων γενεθλίων του!
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!