Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015


Τρία χρόνια μετά την ταινία «Django: Ο τιμωρός» ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Κουεντίν Ταραντίνο, με το ιδιόμορφο προσωπικό του στυλ, επιστρέφει με ένα ακόμη γουέστερν, το «The Hateful Eight».
Ο 52άχρονος Αμερικανός επιλέγει ένα εντυπωσιακό «οσκαρικό» καστ, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για τη νέα του δημιουργία, της οποίας υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία.
Στο «The Hateful Eight» πρωταγωνιστούν οι  Κερτ Ράσελ, Σάμιουελ Τζάκσον, Μπρους Ντερν, Τιμ Ροθ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, ενώ η  δράση τοποθετείται αρκετά χρόνια μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. Πρόκειται για μια συμμορία οκτώ παρανόμων, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο σε μια καλύβα στο Γουαϊόμινγκ, κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας. Η πρεμιέρα έγινε πριν από λίγες ημέρες  στο Λος Άντζελες και ο σκηνοθέτης με όλο το καστ του βρέθηκε στο κόκκινο χαλί.
«Δεν κάνω μια ταινία τη χρονιά, άρα η επόμενη θα έρθει οκτώ χρόνια μετά από σήμερα. Θα δούμε λοιπόν σε τι κατάσταση θα είναι η βιομηχανία ψυχαγωγίας τότε. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι θα κλειστώ σε ένα σπίτι, θα γράψω μυθιστορήματα ή θεατρικά ή θα σκηνοθετήσω έργα για το θέατρο. Θα δούμε. Μου αρέσει η ιδέα να μην σκηνοθετώ συνεχώς, επειδή είναι το μόνο πράγμα που ξέρω να κάνω και συνεχίζω να κάνω, μέχρι να γεράσω, επειδή δεν μπορώ πλέον να κάνω κάτι άλλο. Μου αρέσει η ιδέα να κάνω κάτι ακόμη» επισήμανε ο Ταραντίνο, όταν ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να αποσυρθεί από το σινεμά. Η ταινία - η οποία διαρκεί τρεις ώρες -  βγαίνει σε ειδική έκδοση 70mm στις 25 Δεκεμβρίου και στις υπόλοιπες κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Ιανουαρίου.
Στις ελληνικές αίθουσες, το «The Hateful Eight»  είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει  στις 7 Ιανουαρίου 2016. naftemporiki.gr

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι όταν καταναλώνουμε αλκοόλ την επόμενη μέρα το σώμα μας είναι πρησμένο και δεν χωράμε στα ρούχα μας. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το αλκοόλ παχαίνει και μάλιστα πολύ.
Γι' αυτό μελέτησαν το πόσο πρέπει να πίνουμε για να μην πάρουμε κιλά. Η μελέτη έγινε στο πανεπιστήμιο του Τέξας όπου μελετήθηκε η σχέση μεταξύ κατανάλωσης αλκοόλ και παχυσαρκίας με βάση τα στοιχεία από 8.236 άτομα, μη καπνιστές. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ ενώ εξετάστηκαν για το τι ύψος και βάρος έχουν.
Στη συνέχεια οι ειδικοί υπολόγισαν το Δείκτη Μάζας Σώματος του καθενός. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης το 46% έπινε κατά μέσο όρο ένα ποτό το μήνα. Όσοι κατανάλωναν από τέσσερα και πάνω ποτά ημερησίως ήταν αυτοί που έκαναν υπερκατανάλωση αλκοόλ. Όσοι έπιναν ένα ποτό την ημέρα είχαν 54% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.
Το ίδιο ποσοστό παρατηρήθηκε και για όσους έπιναν δυο ποτά ημερησίως.Αντίθετα, όσοι έπιναν από τέσσερα και πάνω ημερησίως είχαν 46% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι.
Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η υπερκατανάλωση συμβάλει στην παχυσαρκία. Όμως η ήπια κατανάλωση αλκοόλ, 1-2 ποτά την ημέρα, γνωρίζουμε ότι κάνει καλό στην καρδιά, αλλά δεν γνωρίζουμε αν σχετίζεται με την παχυσαρκία. Για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνει πιο αναλυτική έρευνα, ώστε να διευκρινιστούν οι βιολογικοί μηχανισμοί επίδρασης της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ στο βάρος σώματος.
clickatlife.gr
christmas-book
ΔΑΝΙΗΛΙΔΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών το Δεκέμβριο!
Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια
Μία σειρά αυτοτελών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν στη βιβλιοθήκη από 14 έως 23 Δεκεμβρίου 2015.
Οι εγγραφές γίνονται με φυσική παρουσία ή τηλεφωνικά και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Δεν γίνονται εγγραφές μέσω e-mail.
christmas-book
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα μόνο εργαστήρι (εκτός και αν υπάρξουν κενές θέσεις).
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής του παιδιού, να ενημερωθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η βιβλιοθήκη, γιατί θα υπάρχει λίστα αναμονής .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο: http://www.kalamaria.gr/lib Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη Αιμ Γρεβενών-Καρολίδου 14. Τηλ.2310456658, 2313314493 e-mail: danihlideiosl@kalamaria.gr
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
«Κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες»
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 7.15μ.μ. – 8.15μ.μ.
Για παιδιά από 4-7 ετών. Με προεγγραφή.
Με την Δώρα Οικονομίδου. Υλικά που θα χρειαστούν: 1 κανσόν κόκκινο, 1 κανσόν λευκό, «Χιονάνθρωποι με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά»
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
Φτιάχνουμε τον δικό μας χιονάνθρωπο από υλικά που έχουμε στο σπίτι μας!
Για παιδιά 7 – 11 ετών. Με προεγγραφή.
Με την Σταυρούλα Κωτούλα
Υλικά που θα χρειαστούν: 1 πλαστικό μπουκάλι νερού, 1 χριστουγεννιάτικη χαρτοπετσέτα, 1 μπάλα φελιζόλ (γύρω στα 5 εκ.), 1 καπάκι από απορρυπαντικό
«Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό»
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
Ελάτε μεγάλοι και παιδιά να φτιάξουμε στολιδάκια για το δέντρο μας!
Για γονείς και παιδιά 3,5 – 5,5 ετών. Με προεγγραφή.
Με την Δώρα Οικονομίδου
«Χριστουγεννιάτικη φάτνη από πηλό»
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 7.00μ.μ. – 8.00μ.μ.
Κατασκευή χριστουγεννιάτικης φάτνης από πηλό.
Για γονείς και παιδιά 5 – 10 ετών. Με προεγγραφή.
Με την Καρολίν Λουίτζι
Υλικά που θα χρειαστούν: 1 συσκευασία πηλό άσπρο (που στεγνώνει με τον αέρα), «Φτιάχνω πολύχρωμο βάζο μπισκότων γι’ αυτούς που αγαπώ»
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 6.00μ.μ. – 7.30μ.μ.
Ελάτε να φτιάξουμε την δική μας ζύμη μπισκότων μέσα σε πολύχρωμα βάζα.
Για παιδιά 5 – 10 ετών. Με προεγγραφή
Με την Μυρσίνη Μπεζουργιάννη
Υλικά που θα χρειαστούν: 1 και 1/2 κούπα αλεύρι, 2 βανίλιες, 1 κούπα βρώμη, 1 κούπα νιφάδες σοκολάτας, 1 κούπα ζάχαρη(καστανή κατά προτίμηση), 1σακουλάκι Μ&Μ, προαιρετικά ½ κούπα τριμμένο φουντούκι ή καρύδι, 1 καθαρό γυάλινο βάζο του 1 lt με καπάκι, 1 μικρό κομμάτι ύφασμα, 1 ξυλάκι κανέλας, χριστουγεννιάτικες κορδέλες, στολιδάκια (ότι έχει ο καθένας)
«Ο Φεγγαροσκεπαστής τα Χριστούγεννα»
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 7.30μ.μ. – 8.30μ.μ.
Θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο βιβλίο «Ο φεγγαροσκεπαστής» του Eric Puybaret
Για παιδιά 5 – 8 ετών.
Με την Χριστίνα Φωτίου.
«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για πολύ μικρά παιδάκια»
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 11.00μ.μ. – 11.40μ.μ.
Ελάτε να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικα παραμυθάκια και να φτιάξουμε στολιδάκια για μικρά χεράκια.
Για παιδιά 2, 5 – 4 ετών. Με προεγγραφή.
Με την Βασιλική Κάργα
«Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες»
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 12.30μ.μ. – 1.30μ.μ.
Ελάτε να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων με πολλές χειροτεχνίες.
Για παιδιά 8 – 11 ετών. Με προεγγραφή.
Με την Αντωνία Καρυδοπούλου
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!