Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ομπάμα: "Οι γυναίκες είναι αναμφισβήτητα καλύτερες από τους άνδρες"
Αν οι γυναίκες κυβερνούσαν όλες τις χώρες του κόσμου, θα υπήρχε μια γενική βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα του το BBC.
Μιλώντας στη Σιγκαπούρη, ο Ομπάμα είπε ότι οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά είναι "αδιαμφισβήτητα καλύτερες" από τους άνδρες.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο πηγάζουν από μεγάλους στην ηλικία πολιτικούς, κυρίως άνδρες, που κατέχουν θέσεις εξουσίας.
Ο Ομπάμα μίλησε ακόμη για την πολιτική πόλωση και για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.
Μιλώντας σε μια ιδιωτική εκδήλωση με θέμα την ηγεσία, ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι, όσο βρισκόταν ο ίδιος στην εξουσία, σκεφτόταν πώς θα ήταν ο κόσμος αν κυβερνούσαν γυναίκες.
"Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, αν κάθε χώρα του κόσμου κυβερνάτο για δύο χρόνια από γυναίκες, θα βλέπαμε μια σημαντική βελτίωση σχεδόν στα πάντα ... στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα".
Ερωτηθείς αν θα σκεφτόταν ποτέ να επιστρέψει στην πολιτική ηγεσία, απάντησε ότι πιστεύει στους ηγέτες που αποσύρονται όταν έρχεται η ώρα.
"Είναι σημαντικό για τους πολιτικούς ηγέτες να προσπαθούν να υπενθυμίζουν στους εαυτούς τους ότι βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια δουλειά, αλλά δεν βρίσκονται εκεί δια βίου, δεν είσαι εκεί για να θρέφεις με την υπεροψία σου την εξουσία σου".
Ο Μπαράκ Ομπάμα διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2009 ως το 2017.
Έκτοτε, ο ίδιος και η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα ασχολούνται με το ίδρυμά τους που παρέχει συμβουλές σε νεαρούς ηγέτες σε όλον τον κόσμο.
Την περασμένη εβδομάδα, το ζευγάρι βρισκόταν στην Κουάλα Λουμπούρ για μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ομπάμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με δύο μεγάλα ματς ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τους 16 του Champions League.
Πρώτο ζευγάρι που βγήκε ήταν αυτό της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Η Ρέαλ Μαδρίτης κληρώθηκε με την Μάντσεστερ Σίτι με τρίτο ζευγάρι αυτό της Αταλάντα με την Βαλένθια ενώ στο τέταρτο ζευγάρι κληρώθηκαν η Ατλέτικο Μαδρίτης με την Λίβερπουλ.
Η Τσέλσι κληρώθηκε με την Μπάγερν Μονάχου στο πέμπτο ζευγάρι και η Λιόν κληρώθηκε με την Γιουβέντους.
Στην κληρωτίδα μπαίνουν οι ακόλουθες 16 ομάδες χωρισμένες σε δύο γκρουπ, τους πρώτους και τους δεύτερους της φάσης των ομίλων.
Η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει τη Λειψία ενώ το τελευταίο ζευγάρι ήταν αυτό της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα.
kliros-1
Στην κλήρωση μπήκαν 16 ομάδες:
Πρώτοι ομίλων: Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπάγερν (Γερμανία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Λειψία (Γερμανία), Βαλένθια (Ισπανία).
Δεύτεροι ομίλων: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Τότεναμ (Αγγλία), Αταλάντα (Ιταλία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Νάπολι (Ιταλία), Ντόρτμουντ (Γερμανία), Λιόν (Γαλλία), Τσέλσι (Αγγλία).
Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στα γκρουπ θα έχουν την ρεβάνς στην έδρα τους και οι δεύτερες θα παίξουν το πρώτο ματς εντός έδρας. Ομάδες που ήταν στην πρώτη φάση στο ίδιο γκρουπ ή που προέρχονται από την ίδια χώρα δεν μπορούν να αναμετρηθούν σε αυτή τη φάση.
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 18, 19, 25 και 26 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 10, 11, 17 και 18 Μαρτίου.

Νέα επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκαλώντας «nasty little bitch» τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποδυόταν ποτέ τον συγκεκριμένο ρόλο σε κινηματογραφική ταινία.
Ο Ντε Νίρο αν και παραδέχθηκε, μιλώντας στο BBC, ότι στο παρελθόν έχει υποδυθεί «απάνθρωπους» χαρακτήρες τους οποίους «προσπάθησα να δω από τη δική τους οπτική», είπε για τον Τραμπ ότι «είναι ένα άτομο χωρίς, για μένα, ηθική, χωρίς καμία αίσθηση του σωστού και του λάθους, είναι ένας βρώμικος παίχτης».
Παράλληλα σε συνέντυξή του στους New York Times είπε ότι «δεν θα ήθελα να υποδυθώ τον συγκεκριμένο ρόλο. Είναι κακός άνθρωπος. Δεν υπάρχει τίποτα από το οποίο να μπορείς να πιαστείς και δεν το έχω πει ποτέ αυτό για κάποιον χαρακτήρα».
Όπως υπενθυμίζει ο Independent, ο Ντε Νίρο στο παρελθόν έχει υποδυθεί ψυχωτικούς όπως ο Τράβις Μπικλ, ο Ρούπερτ Πούπκιν και ο Μαξ Κάντι στις ταινίες Taxi Driver (1976), The King of Comedy (1983) και Cape Fear (1991) ενώ στο παλμαρέ του υπάρχει και ο ρόλος του Φράνκεσταϊν στην ομώνυμη ταινία του 1994.
Ο Ντε Νίρο είναι από τους μεγαλύτερους επικριτές του Τραμπ τον οποίο σε προηγούμενες συνέντευξεις και ομιλίες του έχει αποκαλέσει «κάθαρμα» και «ουτε καν έναν καλό γκάνγκστερ».
Χριστούγεννα 2019: Τα ποσά που “χαλάνε” οι Έλληνες και… ο πιο σπάταλος λαός στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη ο εορταστικός τζίρος τα φετινά Χριστούγεννα του αναμένεται να κυμανθεί κάπως καλύτερα από τα περυσινά 3,5 δισ. ευρώ, αλλά πολύ μακριά από τα 5,4 δισ. ευρώ τζίρου του 2009.
“Η σωρευτική μείωση οκταετίας του χριστουγεννιάτικου τζίρου, υπολογίζεται στο -35%, με απώλειες σχεδόν 2 δισ. ευρώ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ. «Οι εκτιμήσεις δείχνουν για το 2019 μία αύξηση στον τζίρο της λιανικής 1,5% επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις προβλέψεις οριακής αύξησης 1,8% της ιδιωτικής κατανάλωσης».

Πως ψωνίζουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα

-Ο προϋπολογισμός των Ελλήνων για τις αγορές των Χριστουγέννων κυμαίνεται στα 450 ευρώ, όταν ο μέσος όρος των Ευρωπαίων καταναλωτών είναι 455 ευρώ. Οι δαπάνες αυτές επιμερίζονται σε 157 ευρώ για φαγητό, 136 ευρώ για δώρα, 82 ευρώ για ταξίδια και 75 ευρώ για διασκέδαση.
Αντίστοιχα ο μέσος όρος των Ευρωπαίων καταναλώνει 188 ευρώ για δώρα, 131 για φαγητό, 77 για ταξίδια και 49 ευρώ για διασκέδαση.
Τα περισσότερα χρήματα τα Χριστούγεννα ξοδεύουν κατά σειρά οι Ισπανοί με 633 ευρώ, οι Βρετανοί με 614 ευρώ και οι Ιταλοί με 529 ευρώ, με τους Έλληνες να είμαστε στη 5η θέση της λίστας.
Στην Ελλάδα, η πρώτη καταναλωτική προτίμηση για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι τα είδη ρουχισμού και υπόδησης, η δεύτερη το φαγητό και το ποτό και η τρίτη κατηγορία κατά σειρά επιλογής, είναι τα παιδικά παιχνίδια, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους παρατηρήθηκε μία επιπλέον μετατόπιση τζίρου κατά 4% από τα μικρά στα μεγαλύτερα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις κόβουν τον τζίρο

-Η πορεία του τζίρου στα καταστήματα λιανικής, επηρεάζεται εν πολλοίς από τη πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων του Δεκεμβρίου, ύψους 2,1 δις ευρώ, που πρέπει να διευθετηθούν από 6 εκ. φορολογούμενους, έως το τέλος του έτους. Πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις καλύπτονται από τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών στις τράπεζες και αλλού, ενώ μετά από αρκετό καιρό παρατηρείται και πάλι μία αύξηση 15% στη χρήση πιστωτικών καρτών.
-Από τη χορήγηση του δώρου Χριστουγέννων σε 1,9 εκ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα διοχετευθούν στην οικονομία 1,6 δις ευρώ. Όμως γνωρίζουμε πως από το μισθό, το δώρο και τα επιδόματα τα περισσότερα, δεν θα πάνε ούτε φέτος στην εορταστική αγορά, αλλά σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.
– Θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού παραμένει σταθερό στα 82 ευρώ, με βάση τη μέση τιμή σε 22 κατηγορίες τροφίμων και μετά από τιμοληψίες στα μεγάλα και μικρά Σούπερ Μάρκετ.
-Πολλές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου πραγματοποιούν εντός του Δεκεμβρίου ακόμα και έως το 20% του ετήσιου τζίρου τους. Η πλειονότητα των καταναλωτών ξεκινά τις αγορές το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, την περίοδο 15-24 Δεκεμβρίου και μόνο 2 στους 10 κάνουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα, έως και την 31η Δεκεμβρίου. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών στρέφεται στα φυσικά καταστήματα και το παραδοσιακό εμπόριο, ενώ το διαδίκτυο επιλέγεται περισσότερο για ιδέες και τιμές.

To Σάββατο 14 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα του Airbnb «κράσαρε» και δημιούργησε τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία σε χρήστες, ενοικιαστές και πελάτες, οι οποίες δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν τις συναλλαγές τους.
Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, η εφαρμογή του Airbnb έπαυσε για αρκετές ώρες να λειτουργεί, με συνέπεια να μην μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή – ούτε από υπολογιστές ούτε από smartphones.
«Το Airbnb είναι προσωρινά μη διαθέσιμο, αλλά εργαζόμαστε σκληρά για να επιδιορθώσουμε το πρόβλημα» ήταν το μήνυμα που εμφανιζόταν στους περισσότερους χρήστες, με τον κωδικό σφάλματος (error code) 500.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Twitter, το Facebook και φόρουμ τεχνολογίας άρχισαν να κατακλύζονται από οργισμένα μηνύματα χρηστών (πελατών) και ιδιοκτητών ακινήτων που εκμισθώνουν τα σπίτια τους μέσω του Airbnb.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που δήλωναν ότι… ξέμειναν στους δρόμους, καθώς δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του Airbnb.
Από την πλευρά τους, ιδιοκτήτες ανέφεραν ότι λόγω του σφάλματος της ιστοσελίδας του Airbnb έχασαν σημαντικές κρατήσεις.
Σύμφωνα με το downdetector.com, η ιστοσελίδα του Airbnb παρουσίασε προβλήματα στις 13 Δεκεμβρίου, στις 5 Δεκεμβρίου και στις 22 Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι χρήστες (71%) δήλωσαν ότι είχαν πρόβλημα στην είσοδο στην υπηρεσία, ενώ το 28% ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την κράτηση (check out) μέσω του Airbnb…
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!