Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ήρθε από τη Ρωσία κι έκρυψε τη νύφη στη... βαλίτσα του
Ένας 60χρονος Γάλλος είχε ξεκινήσει με τρένο από τη Μόσχα με τελικό προορισμό τη Νίκαια, και προσπαθούσε να δώσει την εικόνα του αθώου ταξιδιώτη. Όταν όμως το τρένο έμπαινε στην Πολωνία, στους τελωνειακούς έκανε εντύπωση η ασυνήθιστα και ύποπτη μεγάλη βαλίτσα που είχε μαζί του.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση τούς έκανε τι, και ακριβέστερα... ποιος, ήταν μέσα στη βαλίτσα.

«Ήταν μία γυναίκα ηλικίας κοντά στα 30» ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο εκπρόσωπος των πολωνικών υπηρεσιών Ντάριους Σιενίκι στο Τέρεσπολ.

Η νεαρή γυναίκα ήταν η σύζυγος που είχε φέρει από τη Μόσχα ο Γάλλος. Ήταν καλά στην υγεία της, παρά το μάλλον άβολο ταξίδι, και δεν χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπαμε κάποιον να προσπαθεί να περάσει έτσι τα σύνορα, θα μπορούσε να είναι ακόμη και θύμα τράφικινγκ» είπε ο Σιενίκι.

Το ζευγάρι τελικά δεν πέρασε στην Πολωνία και αφού ανακρίθηκε από τους τελωνειακούς οδηγήθηκε στη Λευκορωσία. Σε βάρος τους μπορεί να κινηθεί αγωγή για απόπειρα αποφυγής συνοριακού ελέγχου.

Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι, καθώς η κοπέλα είχε παντρευτεί τον Γάλλο, δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτήν την περιπέτεια. Οι σύζυγοι ευρωπαϊκών υπηκόων κανονικά μπορούν χωρίς πρόβλημα να μπουν στη ζώνη Σένγκεν.
in.gr

Όταν αποφασίζεις να κάνεις ένα τατουάζ είναι δύσκολο να μην σκεφτείς πώς αυτό θα δείχνει στο σώμα σου και πώς θα σε επηρεάζει καθώς μεγαλώνεις. Θα είσαι ένας σούπερ κουλ ηλικιωμένος τύπος ή μήπως θα μοιάζεις γραφικός; Κι αν μια μέρα σου δημιουργήσει πρόβλημα στη δουλειά σου; Κι όταν κάνεις εγγόνια, πώς θα σε βλέπουν;
Επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ακόμα ερωτήματα, το Buzzfeed συγκέντρωσε τις φωτογραφίες 24 ηλικιωμένων, τα τατουάζ των οποίων, συναγωνίζονται τα χρόνια τους.
1. Γραφικός ξε-γραφικός τα εγγόνια του ποτέ δεν θα σκεφτούν ότι μικρός ήταν σπασικλάκι


2.Αυτό δεν εξακολουθεί να είναι σέξι;


3. Άσε που αυτό το πρόσωπο θα σε διαχωρίζει από τον μέσο παππού

 
4. Κι αυτός ο λαιμός από τη μέση γιαγιά

 
5. Μπορείς να είσαι γεμάτος τατουάζ και αυτοπεποίθηση


6. Αναρωτιέσαι, όμως, πώς θα δείχνουν σε ένα χαλαρό ανδρικό σώμα με λίγη κοιλίτσα


7. Ή περισσότερη κοιλίτσα


8. Φοβάσαι ότι τα τατoυάζ σου θα ξεθωριάσουν;


9. Ε λοιπόν δεν ξεθωριάζουν όλα


10. Σίγουρα όμως φοβάσαι ότι μπορεί να τα βαρεθείς


11. Και αναρωτιέσαι αν θα δείχνεις αρκετά "επαγγελματίας" γεμάτος τατουάζ. Μπορείς όμως πάντα να τα κρύψεις


12. Ή να μην τα κρύψεις αν δεν θες


13. Άσε που αν μοιάζεις έτσι, κανείς δεν θα τολμήσει να μπλέξει σε καυγά μαζί σου


14. Και τα "μανίκια" θα δείχνουν πάντα εντυπωσιακά


15. Ακόμα κι αν είσαι γεμάτος τατουάζ, μπορείς να τα κρύψεις εντελώς με τα κατάλληλα ρούχα





16. Σίγουρα όμως θα αγαπάς πάντα τα τατουάζ που αγαπούσες πολύ όταν ήσουν νέος, είτε γιατί σημαίνουν κάτι για σένα, είτε γιατί απλά σου αρέσουν πολύ


17. Θα μεγαλώνουν μαζί σου


18. Και πάντα θα έχεις την επιλογή να τα αφαιρέσεις, αν αυτό θέλεις


19. Ακόμα κι αν σταματήσουν να σημαίνουν αυτό που σήμαιναν παλιά, θα εξακολουθούν να αποτελούν ένα πολύ δικό σου κομμάτι


20. Θα σου θυμίζουν την ενηλικίωσή σου


21. Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις τατουάζ και διστάζεις





22. Απλά κάν' το


23. Όλοι αυτοί οι τύποι είναι απλώς εκπληκτικοί


24. Έτσι θα είσαι κι εσύ


Πηγή: Buzzfeed


Οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες μια έκθεση ιδιαίτερης θεματικής και αξίας, με τίτλο «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» (Eurolog - Projekt), του Μουσείου της Καρλσρούης.

Με το ερώτημα «Πώς και τι μπορούμε να διδαχτούμε από την αρχαιότητα;», η έκθεση αναδεικνύει τη σημασία της μελέτης των γεγονότων του παρελθόντος για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που απασχολούν έντονα την Ευρώπη του σήμερα, όπως η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση και ο τοπικισμός.  Αφετηρία αυτού του ιδιαίτερου «διαλόγου» αποτελεί ένα κοινό ιστορικό παρελθόν, όπου η ελληνική και η ρωμαϊκή αρχαιότητα έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ευρωμεσογειακού χώρου.

Η έκθεση «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» ταξιδεύει τον επισκέπτη στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάζοντας την ιστορική διαδρομή της πολιτισμικής ανταλλαγής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των λαών, σε ένα χώρο όπως το αεροδρόμιο,  τόπο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμικών και εθνικών ταυτοτήτων.

Η περιοδική έκθεση «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται έως τις 29 Μαρτίου, στο επίπεδο Αναχωρήσεων (Είσοδος 4, περιοχή check-in 153-157), περιοχή προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Το Eurolog - Projekt υποστηρίζεται επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τεσσάρων πολιτιστικών Ιδρυμάτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

naftemporiki.gr
AppleTV
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Wall Street Journal, η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει μία συνδρομητική online υπηρεσία τηλεοπτικού περιεχομένου.
H υπηρεσία της Apple αναμένεται να προσφέρει περίπου 25 κανάλια και να διατίθεται αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2015 με μηνιαίο κόστος 30 ή 40 δολαρίων στις ΗΠΑ. Μερικές από τις εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου και κανάλια με τα οποία φέρεται να συνομιλεί η Apple για τη νέα της υπηρεσία είναι το ABC, το FOX και το CBS.
Ένας από τους λόγους που η Apple φαίνεται να επιλέγει τον δρόμο του λανσαρίσματος μίας τέτοιας υπηρεσίας είναι επειδή η συνεργασία της με την Comcast για ένα set top box που θα μπορούσε να συνδεθεί με την τηλεόραση μάλλον έχει φτάσει σε τέλμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φημολογούμενη τηλεοπτική υπηρεσία της Apple δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο στις τηλεοράσεις των συνδρομητών της, αλλά και στις mobile συσκευές τους, με λειτουργικό σύστημα iOS.
Όλα δείχνουν ότι εδώ δημιουργείται ένα πεδίο ανταγωνισμού στο κομμάτι της διανομής τηλεοπτικού περιεχομένου online, καθώς πέρα από τις φήμες για την Apple, ήδη η Sony ασχολείται με μία παρόμοια υπηρεσία, το Vue, η οποία και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί. Παράλληλα, παρόμοιες υπηρεσίες έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως είναι το Sling TV, καθώς και η αντίστοιχη υπηρεσία του Dish Network.
pestaola.gr

Πραγματικό θαύμα χαρακτηρίζουν οι γιατροί και οι διασώστες το γεγονός ότι ο γνωστός ηθοποιός Χάρισον Φορντ σώθηκε μετά την πτώση του με το μικρό του αεροπλάνο. Όπως αποκαλύπτει το People, το τραύμα του ηθοποιού στο κεφάλι του έχει το μέγεθος ενός αμερικάνικου pancake- τηγανίτας!
Ο Φορντ έχει σπασμένη λεκάνη και χτυπήματα στους αστραγάλους.

Παρά το μέγεθος του τραύματος στο κεφάλι πάντως, οι γιατροί λένε ότι η πληγή θα γιατρευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για την σπασμένη λεκάνη, που θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο και ειδικού τύπου αποθεραπεία.

Στο πλευρό του μεγάλου ηθοποιού βρίσκεται διαρκώς η 50χρονη σύζυγός του, Καλίστα Φλόκχαρτ, η οποία του κρατά συντροφιά, και του φέρνει καθημερινά φαγητό και περιοδικά για διάβασμα.

Το ατύχημα συνέβη όταν το αεροπλάνο που οδηγούσε ο ηθοποιός παρουσίασε μηχανική βλάβη και συνετρίβη σε γήπεδο γκολφ στην περιοχή της Καλιφόρνια. Ο Φορντ είχε τις αισθήσεις όταν τον έβγαλαν, υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες.

ΠΗΓΗ: tff.gr

Με ανακούφιση έγινε δεκτή στην Αυστραλία η ανακοίνωση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Telstra για την ανάπτυξη μίας νέας υπηρεσίας παρακολούθησης συσκευών εξ αποστάσεως.

Μπορεί αυτή η τεχνολογία να χαρακτηρίζεται σαν ένα είδος "μεγάλου αδελφού", απευθύνεται όμως σε γονείς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ελέγχουν την χρήση κινητών από τα παιδιά τους.

Χάρη σ' αυτήν τη νέα τεχνολογία, που είναι διαθέσιμη μέσω της δικτυακής πύλης "Mobile Protect" εκατομμύρια Αυστραλοί γονείς θα μπορούν να ελέγχουν από τον υπολογιστή τους τις συσκευές των παιδιών τους, αποκλείοντας ανεπιθύμητες κλήσεις και διακίνηση επικίνδυνου υλικού και ρυθμίζοντας τις ώρες που ξοδεύουν σε αυτήν την απασχόληση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, ποσοστό μεγαλύτερο του 68% των Αυστραλών εφήβων διαθέτει "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο, ξοδεύοντας περισσότερες από τρεις ώρες την μέρα σ' αυτό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ξεκινά από την ηλικία των τριών ετών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτή η εξέλιξη έχει αυξήσει σημαντικά την ανησυχία των γονέων. Σημειώνεται ότι τρεις στους τέσσερις γονείς αγωνιούν σχετικά με το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά τους, οι παιδοψυχολόγοι τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να θέτουν στα παιδιά όρια στη χρήση της τεχνολογίας, παράλληλα όμως επισημαίνουν ότι τα παιδιά που αποκλείονται από τη χρήση κοινωνικών δικτύων επηρεάζονται αρνητικά, παρουσιάζοντας σημάδια χειρότερης ψυχολογικής κατάστασης, σε σχέση με εκείνα που έχουν δικτυακή παρουσία.

St. Patrick's Day θα πει αλκοόλ, θα πει πράσινο, και θα πει ευκαιρία να το γιορτάσεις μαζί με έναν αγαπημένο Ιρλανδό ήρωα της μεγάλης ή της μικρής οθόνης. Ο οποίος είτε θα πίνει, είτε θα είναι γενικώς γαμάτος, είτε και τα δύο μαζί.
Να ο οδηγός σου για τους κορυφαίος σκληρούς Ιρλανδούς της οθόνης, για πολλούς από τους οποίους ίσως να μη θυμόσουν καν πως είναι Ιρλανδοί.

Τζίμι ΜακΝάλτι

Κάθε αναφορά σε Ιρλανδούς της οθόνης πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με τον μέθυσο μα λατρεμένο ήρωα του "Wire". Έχει χίλια στραβά πάνω του ο Τζίμι, αλλά ήταν αυτές οι σκηνές με τον Μπανκ που κοίταγαν μεθυσμένοι τα τρένα να περνούν ή που τα έπιναν σε κάποιο μπαρ. Πιο Ιρλανδία, μεταμορφώνεσαι σε Λίαμ Νίσον.

Τζίμι 'Ποπάι' Ντόιλ

Ο μεγάλος Τζιν Χάκμαν έπαιξε τον χαρακτήρα στα δύο "French Connection", για το πρώτο εκ των οποίων κέρδισε και Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Σκληρός ντετέκτιβ με χαρακτηριστικά που σήμερα συνδέουμε με τους μεγάλους τηλεοπτικούς αντιήρωες: Πίνει, βρίζει, είναι ρατσιστής, είναι πέφτουλας, φέρεται άσχημα στους από κάτω του. Αλλά πάνω από όλα, επιδεικνύει τρομακτική αφοσίωση στην αποστολή του.

Άλεξ Μέρφι

Ελπίζω να μην αναρωτιέσαι ποιος είναι ο Άλεξ Μέρφι. Ίσως τον ξέρεις με το άλλο του όνομα.

Φρανκ Ντρέμπιν

Ο Ντρέμπιν είναι ο σκληρός μπάτσος στο σουρεαλιστικό σύμπαν του "Τρελές Σφαίρες". Σκληρός, δε ζητάει συγγνώμες, δε νοιάζεται για τα αισθήματα κανενός (σε μια κλασική σκηνή αφηγείται μια εξωφρενικά τραβηγμένη ιστορία θανάτου την ώρα που μια χήρα προσπαθεί να συνέλθει από το χαμό του άντρα της) και γενικότερα δε νοιάζεται για τίποτα. (Στους τίτλους τέλους των επεισοδίων της σειράς τύχαινε να αφήνει εγκληματίες να το σκάνε.)

Στιβ Ρότζερς

Ναι, ο ίδιος ο Κάπτεν Αμέρικα αυτοπροσώπως. Γεννήθηκε στη φτωχή πλευρά του Μανχάταν, γιος φτωχών Ιρλανδών μεταναστών, κι οι δύο νεκροί πριν ο Στιβ ενηλικιωθεί. Χωρίς πολλές βοήθειες, από μικρός προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα μόνος του, σπουδάζοντας και εκφράζοντας την καλλιτεχνική του πλευρά. Μέχρι που ήρθε ο πόλεμος και ήρθε ο ορός και ήρθαν και τα ανδραγαθήματα του πολέμου και τα υπόλοιπα όπως λένε, είναι ιστορία. Κινηματογραφική, με το "Avengers" 3η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών και τον Κρις Έβανς να γίνεται σταρ.

Χάρι Κάλαχαν

Τι θέμα είχαν τα '70s με τους Ιρλανδούς αντιήρωες; Δε μας έφτανε ο Ποπάι του Χάκμαν, είχαμε και τον Dirty Harry του Κλιντ Ίστγουντ, σε μια ακόμα πιο ακραία εκδοχή της λευκής κοινωνίας να αντιδρά στην κοινωνική αλλαγή. Κι ο "Franch Connection" μπορεί να πήρε το Όσκαρ, όμως ο Χάρι έγινε απόλυτο έμβλημα για κάθε σκληρό αστυνόμο, αφήνοντας παράλληλα στο κινηματογραφικό λεξικό την ιστορική φράση "Do I feel lucky? Well, do you, punk?".

Οράτιος Κέιν

Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00

Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
1
    • Quality:
      Loading
    • Speed:
      Loading


    Play Button

    Skip in 0

    ΥΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΗ.

    Τζον Κέλι

    Επίσης ο Ντέιβιντ Καρούζο έπαιξε Ιρλανδικής καταγωγής μπάτσο και στο "NYPD Blue", τον Τζον Κέλι, που ήταν και ιδρυτικό στέλεχος της σειράς. Είναι προφανές πως ο Καρούζο λόγω physique δε θα ήταν δυνατόν να παίξει ποτέ στην καριέρα του κάτι άλλο.

    Στίβεν Κολμπέρ

    Η θρυλική συντηρητική περσόνα του διάσημου κωμικού μόλις οριακά προκρίνεται ως fictional, αλλά έπρεπε, καθότι από τους διασημότερους Ιρλανδούς της οθόνης. Μάλιστα, όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος, καθότι είναι Ιρλανδικής καταγωγής το όνομά του κανονικά προφέρεται Κόλμπερτ, αλλά προτίμησε την Γαλλική εκφορά του ώστε να πάρει με το μέρος του τις "πολιτιστικές ελίτς". Σπουδαίος ακόμα και στις λεπτομέρειες.

    Σαουλ Γκούντμαν

    Όπως κι ο Κολμπέρ, έτσι κι ο αγαπητός sleazebag δικηγόρος από το "Breaking Bad" και το "Better Call Saul" προσάρμοσε το όνομά του για επαγγελματικούς σκοπούς, εν προκειμένω εδώ αλλάζοντάς το σε κάτι που ακούγεται εβραϊκό. ("The Jew thing I do for the homeboys.") Ο Γκούτμαν / Τζίμι ΜακΓκίλ είναι ο άνθρωπος που θες να έχεις δίπλα σου όταν πρόκειται να χρειαστείς κάποια κομπίνα, αλλά μέσα του κρύβει κάτι πολύ ανθρώπινο, όπως η spin-off σειρά του μας δείχνει. Τίμιος Ιρλανδός αδερφός.

    Νίκολας Μπρόντι

    Τόσο σκληρός που αλλαξοπίστησε, τρομοκράτησε, ερωτεύθηκε και εξελέγη στη βουλή, όλα σε διάστημα 2 τηλεοπτικών κύκλων. (Στον 3ο καθόταν στον πάγκο κι έμπαινε αλλαγή μια στο τόσο.) Ο Νίκολας Μπρόντι δεν είναι ακριβώς το πιο περήφανο Ιρλανδικό τέκνο της τηλεόρασης μα σε κάθε περίπτωση μαγνήτισε τα βλέμματα και μας έκανε να κοιτάξουμε καθηλωμένο το είναι-ή-δεν-είναι παιχνίδι με το οποίο μας τον εισήγαγε το "Homeland". Ίσως αν έκανε κανά διάλειμμα για καμιά Guinness να ήταν λίγο πιο χαλαρός, να σταμάταγε για να απολαύσει λίγο και μια αγάπη. Πολύ σκληροί οι Ιρλανδοί για τέτοια.

    Τζακ Ντόναγκι

    Ο σπουδαίος διευθυντής του NBC στον φανταστικό κόσμο του "30 Rock", ο Ντόναγκι χαρακτηρίζεται από τις διαρκείς του κόντρες με την Λιζ Λέμον, απέναντι στην όποια διάθεση της οποίας επιδεικνύει τρομερό κυνισμό και αδιαφορία. Στη διάρκεια της σειράς γνωρίζουμε σταδιακά όλη του την οικογένεια και μαθαίνουμε πράγματα για την παιδική του ηλικία (η μητέρα του επέρριπτε σε αυτόν ακόμα και τη δολοφονία του Κένεντι!) και τα στερεότυπα που έχει περάσει μια ζωή προσπαθώντας να αποφύγει. Από τους κορυφαίους κωμικούς χαρακτήρες στην ιστορία του σίτκομ, απέφερε στον Άλεκ Μπόλντουιν 2 βραβεία Έμμυ και 3 Χρυσές Σφαίρες.

    Βικ Μάκι

    Ο σκληρός των σκληρών, ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης τηλεοπτικής αντιηρωικής τραγωδίας, ο μπάτσος για τον οποίον δεν υπήρχαν κανόνες παρά μόνο προσωρινά εμπόδια. Τον ερμήνευσε στο "Shield" ο Μάικλ Τσίκλις εντοπίζοντας την ανθρώπινη φρίκη μέσα στη μανία του στερεοτυπικού αντιήρωα. Κέρδισε Έμμυ και Χρυσή Σφαίρα.

    Τζον Μακλέιν

    Δεν πιστεύουμε να νομίσατε πως θα αφήναμε έξω τον απόλυτο μερακλή action ήρωα;


     oneman.gr
    Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!