Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019


Η Nissan αξιοποιεί την τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η ιαπωνική μάρκα αυτή την περίοδο δοκιμάζει την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων EV, που φέρουν την τελευταία τεχνολογία. Η νέα πρόταση καθορίζει τη χρήση διπλού μοτέρ και σύστημα ελέγχου όλων των τροχών.
Το μοντέλο της δοκιμής είναι μια παραλλαγή του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan LEAF e. Διαθέτει ένα ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς, που τροφοδοτείται από δύο κινητήρες υψηλής ισχύος εμπρός/πίσω, ενσωματωμένους στην τεχνολογία ελέγχου του σασί που έχει αναπτυχθεί από τη Nissan. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα ελέγχου όλων των τροχών, το οποίο θα αναβαθμίσει τις επιδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της δημοφιλούς μάρκας σε νέο επίπεδο.Χρησιμοποιώντας χωριστούς εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, το κινητήριο σύνολο παράγει ισχύ 305 ίππων και μέγιστη ροπή 68,8 χλγμ. Τα μεγέθη αυτά συμπληρώνονται από τον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κάθε κινητήρα, κάτι για το οποίο φροντίζει η προηγμένη τεχνολογία EV της Nissan, προσφέροντας εξαιρετική απόκριση, σε συνδυασμό με μια ασυνήθιστα ομαλή επιτάχυνση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο ακριβής έλεγχος και των δύο κινητήρων παρέχει άνεση στην οδήγηση.
Η ομαλή λειτουργία και ο περιορισμός των αναταράξεων κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης μειώνει τις πιθανότητες για ναυτία και δυσφορία. Εκτός από τη βελτιστοποίηση της κατανομής ροπής στους εμπρός και πίσω τροχούς, το σύστημα εφαρμόζει ανεξάρτητο έλεγχο φρένων σε καθέναν από τους τέσσερις τροχούς για να μεγιστοποιήσει την πλευρική δύναμη που παράγεται από κάθε ελαστικό. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να απολαμβάνουν τις στροφές με ελάχιστες διορθώσεις στο σύστημα διεύθυνσης. Στο εσωτερικό, μια οθόνη 12,3 ιντσών, τοποθετημένη στο κέντρο του πίνακα οργάνων, αναφέρει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία ελέγχου του οχήματος, μέσω ενός περιβάλλοντος γραφικών.
Η ηλεκτρική τεχνολογία ελέγχου των τεσσάρων τροχών αυξάνει την αυτοπεποίθηση των οδηγών, σε ένα ευρύ φάσμα οδικών συνθηκών. Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ακολουθήσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων.
real.gr

Σε διατηρητέα μνημεία της φύσης αναμένεται να ανακηρυχθούν τέσσερα υπεραιωνόβια πλατάνια της Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή των Κάστρων, στην πλατεία Ναυαρίνου, στην οδό Αποστόλου Παύλου και συγκεκριμένα στην είσοδο του τουρκικού προξενείου και στην περιοχή Λευκού Πύργου.
Η δενδροχρονολόγηση των πλατανιών έγινε με την επιστημονική μέθοδο των τρυπανιδίων. Το πλατάνι που βρίσκεται στα Κάστρα μετράει ...828 έτη ζωής, ενώ το δέντρο που βρίσκεται στην πλατεία Ναυαρίνου είναι αρκετά νεότερο, μόλις 310 ετών!
Τα πλατάνια στο Λευκό Πύργο και το τουρκικό προξενείο ξεπερνούν τους δύο αιώνες, καθώς το πρώτο είναι 235 ετών και το δεύτερο 205.Η κήρυξη των πλατανιών σε διατηρητέα μνημεία της φύσης θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και στόχος της διοίκησης του κεντρικού δήμου είναι να προστατευθούν και να διατηρηθούν στο διηνεκές ως φυσική κληρονομιά για την περιοχή και για τις μέλλουσες γενιές. Για το λόγο αυτό εκπονήθηκε μελέτη και ειδική έκθεση από μια ομάδα δασολόγων - περιβαλλοντολόγων και ειδικών επιστημών, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Τα υπό μελέτη αιωνόβια πλατάνια βρίσκονται όλα εντός των τειχών της παλιάς πόλης και μάλιστα σε εκείνο το κομμάτι της πόλης το οποίο δεν κάηκε το έτος της μεγάλης πυρκαγιάς (1917). Ειδικότερα η παρούσα μελέτη αφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης ή αλλιώς ονομαζόμενη και «Νύμφη του Θερμαϊκού».
Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που δικαιολογεί στη Θεσσαλονίκη την παρουσία αυξημένου αριθμού πλατανιών, αφού απαιτείται μια σημαντική ποσότητα νερού για την ανάπτυξη και επιβίωση τους.
Μπορεί να είναι νεότερος, όμως μεγαλύτερος σε μέγεθος είναι ο πλάτανος απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στην πλατεία Τσιρογιάννη, με ύψος που φτάνει τα 26,4 μέτρα και στηθιαία διάμετρο 140 εκ.
Ο πλάτανος στην περιοχή των Κάστρων, στην οδό Ακροπόλεως και Επταπυργίου, έχει ύψος 12 μέτρα και στηθιαία διάμετρο 122 εκατ. και φαίνεται πως το μέγεθος του δεν έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 120 έτη. Μέρος του κορμού του έχει νεκρωθεί, όμως διατηρεί έναν ζωντανό ιστό, που το καθιστά πολύτιμο για την οικολογία της περιοχής.
Το πλατάνι που γειτονεύει με το τουρκικό προξενείο και το Μουσείο Ατατούρκ έχει ύψος σήμερα 21 μέτρα, ενώ στην πλατεία Ναυαρίνου, δίπλα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Γαλεριανού συγκροτήματος, βρίσκεται ένα πλατάνι που έστεκε την εποχή της τουρκοκρατίας δίπλα στη δημόσια κρήνη. Το δέντρο αποτελούσε το κέντρο της συνοικίας Λευκό Τέμενος και ήταν ένας τόπος λατρείας και συνάντησης των μεσοαστικών στρωμάτων.
Ανάπτυξη αστικού πρασίνου στη Θεσσαλονίκη
Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει ψηφιακό μητρώο δέντρων, το οποίο αποτελείται από 41.672 εγγραφές, με 106 χαρακτηριστικά για κάθε μία από αυτές και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δεντροστοιχίες αποτελούνται από 39.184 ζωντανά δέντρα.
Το 60% των δένδρων των δενδροστοιχιών βρίσκονται σε καλή και μέτρια κατάσταση υγείας, ενώ η ποσότητα άνθρακα που έχει δεσμευτεί συνολικά σε όλα τα δένδρα της δημοτικής ενότητας Θεσσαλονίκης εκτιμάται σε 4.658.719,17 κιλά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να είναι κατά περίπου 33% περισσότερη, αν τα δένδρα τύγχαναν συστηματικής διαχείρισης και ανανεώνονταν συχνά.
Οι υπαίθριοι δημόσιοι χώροι στους οποίους αναπτύσσεται και συντηρείται το αστικό πράσινο σήμερα στον κεντρικό δήμο μπορούν να καταταχθούν σε επτά ομάδες και διακρίνονται ανάλογα με το μέγεθος, την επισκεψιμότητα και τη χρήση σε: μητροπολιτικά πάρκα (Χ.Α.Ν.Θ, Πεδίο Άρεως, Νέα Ελβετία και παραλιακή Λεωφόρος που έχουν δημιουργηθεί είκοσι έως πενήντα χρόνια πριν, βρίσκονται σε μια κατάσταση ωριμότητας και έχουν ανάγκη ανάπλασης και επαναπροσδιορισμού του λειτουργικού τους ρόλου), πάρκα γειτονιάς, νησίδες πρασίνου, κοιμητήρια, ζαρντινιέρες, ιστορικούς χώρους και δενδροστοιχίες- άλση.

Δυστυχώς, για όλα τα κορίτσια δεν υπάρχει ένα μαγικό ελιξίριο που να μπορεί μέσα σε ένα βράδυ να μας μετατρέψει σε σύγχρονες Ραπουνζέλ. Γιατί, ναι, όλες θέλουμε μακριά και πλούσια μαλλιά και όλο γκρινιάζουμε ότι δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε για χίλιους δυο λόγους.
Όμως, αν καθόμαστε άπραγες χωρίς να προσφέρουμε την απαραίτητη φροντίδα στο τριχωτό της κεφαλής και απλά περιμένουμε με κάποιον μαγικό τρόπο να μακρύνουν τα μαλλιά, αυτό δε θα γίνει ποτέ.
Για αρχή, πρέπει να επαναλάβουμε τα βασικά ακόμα κι αν τα έχεις ακούσει και ίσως να τα θεωρείς βαρετά. Αν θέλεις να έχεις υγιή, δυνατά, λαμπερά και μακριά μαλλιά πρέπει να τρέφεσαι σωστά και να παρέχεις μια ολοκληρωμένη φροντίδα στα μαλλιά σου, ώστε να αναπτύσσονται ακριβώς όπως τα έχεις φανταστεί.Δες τα έξι tips:
#1. Ολοκλήρωσε το μπάνιο σου με κρύο νερό. Αφού έχεις τελειώσει το λούσιμο και το ντους σου ρίξε στα μαλλιά σου δροσερό νερό για να δυναμώσεις το τριχωτό της κεφαλής.
#2. Να τρως σωστά. Τα υγιή μαλλιά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα προϊόντα που βάζεις πάνω τους. Πρέπει να αυξήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης στον οργανισμό σου με ψάρι, φασόλια και ξηρούς καρπούς.
#3. Απόφυγε τη θερμότητα. Σταμάτα να κάνεις υπερβολικό styling στα μαλλιά σου με πρέσες και άλλα εξαρτήματα που τα καίνε. Άφησέ τα φυσικά και θα τα δεις πιο γρήγορα να μακραίνουν.
#4. Να είσαι προσεκτική όταν τα χτενίζεις και είναι μούσκεμα. Τα βρεγμένα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα, γι’ αυτό ξεκίνα να τα χτενίζεις απαλά από κάτω προς τα πάνω, ώστε να γλιτώσεις τη φθορά τους.
#5. Να κουρεύεσαι συχνά. Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, αλλά αν θες μακριά μαλλιά πρέπει να τα κόβεις συχνά. Αφαιρώντας τις σπασμένες άκρες τα μαλλιά σου θα αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα και θα είναι λαμπερά και απαλά.
#6. Μη λούζεσαι κάθε μέρα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, έτσι ώστε να ενυδατώνονται και να συντηρούνται σε καλή κατάσταση τα μαλλιά σου.

Ήθελε να μεταφέρει παράνομα στην Κίνα ράβδους χρυσού: μία Ρωσίδα συνελήφθη στο τελωνείο της ρωσικής Άπω Ανατολής με περίπου 2 κιλά χρυσού κρυμμένο στα παπούτσια της. «Η νεαρή γυναίκα περπατούσε με αφύσικο τρόπο (…) και ήταν νευρική την ώρα που περνούσε από το τελωνείο» σε σημείο ελέγχου στα ρωσοκινεζικά σύνορα στην πόλη Ζαμπαϊκάλσκι, ανακοίνωσε η τοπική υπηρεσία τελωνείων.
Μετά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε με ανιχνευτή μετάλλων «παρέδωσε οικειοθελώς οκτώ ράβδους χρυσού, συνολικού βάρους 1.863 γραμμαρίων, τις οποίες είχε κρύψει στις σόλες των παπουτσιών της με κολλητική ταινία», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αξία των ράβδων αυτών, «που ήταν αυτοσχέδιοι», ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ρούβλια (περισσότερα από 70.900 ευρώ).
Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι ένας Κινέζος της ζήτησε να μεταφέρει τον χρυσό. Οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα «για παράνομη διακίνηση στρατηγικών πόρων».
Από την αρχή του έτους πολλοί Ρώσοι έχουν συλληφθεί στη Ζαμπαϊκάλσκι επειδή προσπάθησαν να μεταφέρουν χρυσό στην Κίνα, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων.
Τον Αύγουστο μία Ρωσίδα είχε προσπαθήσει να περάσει τα σύνορα με δέκα ράβδους χρυσού τις οποίες είχε επίσης κρύψει στις σόλες των παπουτσιών της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο, το σπίτι μας φαντάζει πραγματικός παράδεισος! Αλήθεια τι κάνεις όταν επιστρέφεις στο σπίτι σου;
Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν γυρίζεις σπίτι από την δουλειά. Σύμφωνα με άρθρο του Apartment Therapy, υπάρχουν 5 πράγματα που κάνουμε όλοι όταν γυρίζουμε σπίτι, ωστόσο, δεν μας κάνουν καλό και θα πρέπει να τα σταματήσουμε.
1. Πράγματα στην πόρτα
Όταν μπαίνεις στο σπίτι σου το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να αφήσεις τα πράγματα κάτω. Ωστόσο, ένα ακατάστατο χολ δεν είναι ωραία εικόνα, ούτε αισθητικά ούτε πρακτικά. Κρέμασε τα πράγματά σου και βαλτά στη θέση τους, αμέσως μόλις μπεις στο σπίτι.2. «Ένα τελευταίο πράγμα»
Μπορεί να είσαι έτοιμη να φύγεις από το γραφείο και ένα τελευταίο πράγμα να σε κρατήσει περισσότερο. Πάντα συμβαίνει και σπάνια φεύγουμε στην ώρα μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην παραμελείς τον προσωπικό σου χρόνο. Έτσι προσπάθησε να τελειώνεις on time τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις.
3. Τηλεόραση
Μπορεί το μόνο που θες όταν γυρνάς από μια ατελείωτη και κουραστική μέρα, να είναι να κάτσεις στον καναπέ και να χαλαρώσεις στην τηλεόραση. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάς ότι προηγούνται άλλα πράγματα πιο σημαντικά από το να αράξεις μπροστά στην τηλεόραση.
4. Δουλειές
Μπορείς να τσεκάρεις την to do list της ημέρας, να χαλαρώσεις με όποιον τρόπο λειτουργεί για σένα καλύτερα. Μην πέσεις με τα μούτρα στις δουλειές του σπιτιού. Σχεδίασε τον χρόνο σου, ώστε να βγουν όσες περισσότερες γίνονται...
5. Επικοινωνία
Η καθημερινότητα μας παρασύρει πολλές φορές. Η κούραση και η ανάγκη ξεκούρασης μας κάνει να απομονωνόμαστε. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς να μιλάς καθημερινά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τους φίλους ή τους συγγενείς σου. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με το να επικοινωνήσεις και να μοιραστείς μαζί τους τα νέα σας.

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο αγαπημένος τραγουδιστής Χρήστος Δάντης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Espresso", ο γνωστός τραγουδιστής όταν πληροφορήθηκε πως άγνωστος προσπάθησε να υπεξαιρέσει χρήματα από ανυποψίαστη γυναίκα προσποιούμενος τον ίδιο, κατέφυγε στις Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άγνωστος δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Messenger με το όνομα και τη φωτογραφία του Χρήστου Δάντη, με τον οποίο προσπάθησε να εξαπατήσει τον κόσμο, ζητώντας τους χρήματα δήθεν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δεν δίστασε μάλιστα να πουλήσει έρωτα στο υποψήφιο θύμα του.
Ο Χρήστος Δάντης , μάλιστα, γνωστοποίησε το γεγονός με ανάρτησή του στο facebook, προκειμένου να προστατεύσει τους διαδικτυακούς του φίλους. «Παρακαλώ πολύ,σε περίπτωση που σας προσεγγίσει κάποιος που προσποιείται ότι είναι «εγώ»,όπως στις παρακάτω φωτογραφίες,ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Είναι σοβαρό, ο συγκεκριμένος προσπάθησε μέσω του Google Hangouts να υπεξαιρέσει χρήματα από κάποια ανυποψίαστη γυναίκα. Προσέξτε την υποσημείωση που αναφέρει ότι ο χρήστης χρησιμοποιεί το messenger χωρίς λογαριασμό του Facebook. Παρακαλώ πατήστε στο: «Something's Wrong» και στη συνέχεια, στην επιλογή «Report Conversation» & «Pretending to Be Someone Else» και στείλτε το στο Facebook», έγραψε χαρακτηριστικά.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!