Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Νέα παράταση παίρνει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αφού η καταληκτική ημερομηνία είναι 31/8 δηλαδή η ερχόμενη Δευτέρα.

Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζεται πως: «Εάν η εκπνοή προθεσμίας για την εκπλήρωση υποχρέωσης, συμπίπτει με επίσημη αργία, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη ημέρα, κατά την οποία η Φορολογική Διοίκηση λειτουργεί για το κοινό», οπότε από τη στιγμή που 30/8 είναι αργία, η τελευταία μέρα θα είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Διευκρινίζεται επίσης ότι, η Δευτέρα 31/8/2015 είναι η τελευταία ημέρα για την:

1. Εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:
o νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,
o φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

2. Καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:
o Νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),
o Φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν τη Δευτέρα 31/8/2015 μέσω web – banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.

Για τις δηλώσεις Φ.Ε. φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα άρθρ. 54 ν.4174/2013.

http://www.thestival.gr
Πολλά έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής σχετικά με το γεγονός πως το επερχόμενα iPhone 6S και iPhone 6S Plus θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία των S μοντέλων της Apple.

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά του 9to5 Mac έχουμε σήμερα μια καλύτερη εικόνα ως προς το τι αναμένουμε να δούμε για αυτά τα δύο μοντέλα στον τομέα της κάμερας τους.

12 megapixels

Στην οπίσθια κάμερα θα έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση με τον αισθητήρα από τα 8 megapixel να πηγαίνει στα 12 megapixel. Τα iPhone 6S και 6S Plus λοιπόν θα έχουν μέχρι και 50% περισσότερα pixels για ακόμη καλύτερες λήψεις.

Τον νέο αυτό αισθητήρα της κάμερας θα τον βοηθήσει σημαντικά και ο νέος επεξεργαστής εικόνας που θα υπάρχει μέσα στον Α9 επεξεργαστή τόσο στα νέα iPhones αλλά και iPads.

Συμπερασματικά ο νέος αισθητήρας δεν θα μειώνει την ποιότητα των φωτογραφιών και αναμένουμε πως η νέα οπίσθια κάμερα των 6S και 6S Plus θα κάνει εντυπωσιακές λήψεις χάρη και στο άριστο λογισμικό της εταιρείας που και αυτό με την σειρά του θα υποστηρίξει τον αισθητήρα των 12 Megapixels.

Αναβάθμιση FaceTime κάμερας και 4K Λήψεις

Η εμπρόσθια κάμερα των iPhones γνωστή και ως FaceTime θα αναβαθμιστεί και αυτή σημαντικά. Ο τωρινός αισθητήρας δίνει δυνατότητα λήψεων βίντεο έως και 720p. Πάρα αυτά στον τομέα των σταθερών εικόνων οι λήψεις υποφέρουν μιας και έρχονται με μια ανάλυση 1.3 megapixel.

To 9to5Mac αναφέρει λοιπόν – χωρίς όμως να δίνει πολλές λεπτομέρειες – πως ο νέος αισθητήρας θα δώσει καλύτερες λήψεις βίντεο ειδικά σε κλήσεις αλλά και την δυνατότητα καλύτερων selfies. Φήμες θέλουν μάλιστα την FaceTime κάμερα να φτάνει τα 5 Megapixel με δυνατότητες λήψεων στα 1080p.

Τέλος η αναφορά κάνει λόγο πως η εμπρόσθια κάμερα θα εμπλουτιστεί με δυνατότητες panorama και slow mo βίντεο.

Στην οπίσθια κάμερα περιμένουμε να δούμε την δυνατότητα λήψεων με 4Κ αναλύσεις και έτσι τα νέα iPhones να είναι τα πρώτα στην ιστορία της Apple που θα έρθουν με μια τέτοια δυνατότητα – Ο συνδυασμός της Apple αριθμών pixels του αισθητήρα και της FULL HD λήψης βίντεο αναμένεται να οδηγήσει σε απίστευτα καθαρά βίντεο με ζωντανά χρώματα ικανά να αναδειχτούν μέσα από 4K τηλεοράσεις και οθόνες.

http://www.thestival.gr 
Μια βόμβα που είχαν τοποθετήσει Κούρδοι αντάρτες σε μια ανισόπεδη διάβαση στην επαρχία Μάρντιν της Τουρκίας εξερράγη καθώς διερχόταν από αυτή ένα λεωφορείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 24 άνθρωποι αργά χθες το βράδυ, αναφέρει η Daily Sabah, η αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Μεταξύ των τραυματιών είναι 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με τη Ντέιλι Σαμπάχ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στην ίδια πηγή ότι τη βόμβα τοποθέτησαν και πυροδότησαν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν.Το PKK, μια ένοπλη οργάνωση που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μάχεται για την αυτοδιάθεση των Κούρδων της Τουρκίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων της δολιοφθοράς ενός αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν στην Τουρκία αλλά και εφόδων εναντίον πολλών αστυνομικών τμημάτων. Η αναζωπύρωση της βίας ακολούθησε την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2012.

Έπειτα από μια επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, στο νότιο τμήμα της χώρας, η Τουρκία εξαπέλυσε την 24η Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κυρίως του PKK, το οποίο, σε αντίποινα, διέκοψε την εκεχειρία με την Άγκυρα που είχε θέσει σε ισχύ από το 2013.

http://www.enikos.gr 
Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει και μαζί με αυτό και οι διακοπές, με τίποτα όμως δεν θέλεις να αποχωριστείς το μαύρισμα που με τόσο ...κόπο απέκτησες.

Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα καταφέρεις να παρατείνεις την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας σου.

Όχι στο ζεστό νερό
Απόφυγε να κάνεις μπάνιο με πολύ ζεστό νερό, το οποίο ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει και να παίρνει μαζί και το μαύρισμά σου. Κάνε λοιπόν μπάνιο με δροσερό νερό.

Ενυδάτωση
Χρησιμοποίησε καθημερινά ενυδατικά προϊόντα σώματος που θρέφουν την επιδερμίδα και αποτρέπουν το ξεφλούδισμα.

Απολέπιση
Κάνε peeling μια φορά την εβδομάδα και διώξε τα νεκρά κύτταρα. Έτσι το δέρμα σου θα είναι πιο λαμπερό.

Ειδικά προϊόντα
Χρησιμοποίησε καθημερινά κάποιο από τα δεκάδες προϊόντα που επιμηκύνουν το μαύρισμα. Μπορείς επίσης να διαλέξεις ένα μπρόνζερ, προϊόν με χρώμα που δημιουργεί την εικόνα μαυρίσματος. Πρόσεξε όμως να μην απέχει πολύ από το χρώμα του προσώπου.

Διατροφή και β-καροτίνη
Βάλε στη διατροφή σου τροφές που έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν τη μελανίνη και να παρατείνουν το μαύρισμα όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι, ο κρόκος αυγού και οι ντομάτες.

Ανοιχτόχρωμα ρούχα
Το κλασικό λευκό μπλουζάκι θα τονίσει την αντίθεση με την επιδερμίδα σου και θα σε κάνει να δείχνει πιο μαυρισμένη απ' όσο είσαι πραγματικά.

Νερό
Όταν ο οργανισμός είναι ενυδατωμένος τα κύτταρα της επιδερμίδας ζουν περισσότερο, άρα και το μαύρισμα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!