Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Άδοξο τέλος στη σχέση της Σαρλίζ Θερόν με τον Σον Πεν
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ, οι Σαρλίζ Θερόν και Σον Πεν, διέλυσαν τον αρραβώνα τους έπειτα από περίπου δύο χρόνια σχέσης.
Η τελευταία φορά που το διάσημο ζευγάρι έκανε κοινή εμφάνιση ήταν στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.
Σύμφωνα με το περιοδικό US Weekly, η 40 ηθοποιός ήταν εκείνη που έβαλε τέλος στη σχέση της με τον 54χρονο Σον Πεν.
Το 2004, ο Πεν βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Σκοτεινό Ποτάμι», ενώ ένα χρόνο νωρίτερα η Θερόν είχε λάβει το Όσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Monster».
Ο Πεν τιμήθηκε και με δεύτερο Όσκαρ το 2009 για την ταινία «Harvey Milk».
Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τίποτα δεν προμήνυε τον χωρισμό του ζευγαριού καθώς η Θερόν είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα στη βρετανική έκδοση του γυναικείου περιοδικού Elle για τον Σον Πεν: «Εκτός του ότι είναι ο σύντροφός μου, είναι και ο άνδρας της ζωής μου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Αθήνα
Πλήθος συναυλιών, ξεναγήσεων και άλλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής.

Αναλυτικά:

Μουσείο Ακρόπολης Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Σάββατο 20 Ιουνίου (21:00): Με την συμπλήρωση του έκτου έτους λειτουργίας του Μουσείου και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας», με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας. 

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Επίσης θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, Δημήτρη Μάτσα. Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς εκθέσεων με έργα από την ελληνική περιφέρεια έτσι ώστε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων μουσείων να έρθουν στην Αθήνα και να παρουσιαστούν σε ένα πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό.

Η περιοδική έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9μμ έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Επίσης, το Σάββατο οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.

Κυριακή 21 Ιουνίου (10:00): Θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

Σάββατο 20 Ιουνίου (20:30): Συναυλία με θέμα «Από την Όπερα στον Μίκη Θεοδωράκη» από την Πολυφωνική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «HARMONIA JURIS». Θα παρουσιαστούν έργα από το κλασικό και το σύγχρονο διεθνές ρεπερτόριο. Συμμετέχουν η υψίφωνος Ρωξάνη Παπαδημητρίου και ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης. Στο πιάνο ο Φρίξος-Διονύσιος Μόρτζος. Διευθύνει ο Γιάννης Βρυζάκης.

Είσοδος ελεύθερη

Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΒασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»:
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής με ξεναγήσεις στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, μουσικά happenings για μεγάλους και εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά. Αναλυτικά:

Πολυχώρος:
Κυριακή 21 Ιουνίου (16:15): Θεατρική παράσταση για παιδιά: «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή». Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση της ομάδας Kοπέρνικος δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 4-9 ετών να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας, μέσα από πολλές εκπλήξεις και έντονη διαδραστικότητα.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Κυριακή 21 Ιουνίου (17:30): Πρόγραμμα με μουσική από το σύνολο Think Sax Quintet: Τάσος Φωτίου, τενόρος και σοπράνο σαξόφωνο, Νικήτας Νανίδης, άλτο σαξόφωνο, Κώστας Βασιλειάδης, τενόρο σαξόφωνο, Ηλίας Κόρδας, τενόρο σαξόφωνο, Γιάννης Μεταλληνός, βαρύτονο σαξόφωνο. Συμμετέχουν επίσης: Νίκος Βαρδής, ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννης Νοταράς, τύμπανα, Γιώργος Κατσανός, πιάνο.

Είσοδος ελεύθερη με Δελτία Εισόδου

Φουαγιέ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη:
Κυριακή 21 Ιουνίου (18:00): Το παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής Camerata Junior ερμηνεύει γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής. To μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί με τη χορωδία του Campion School, τα Παραδοσιακά Σχήματα του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και του Παναρμόνιου Ωδείου και την Banda del Sol. Η βραδιά θα κλείσει με τα τέσσερα ζευγάρια της χορευτικής ομάδας Athens Swing Cats, που θα αναλάβουν να παρασύρουν τους καλεσμένους στους ρυθμούς τού swing.

Είσοδος ελεύθερη

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής:
Κυριακή 21 Ιουνίου (20:00): Το τμήμα χορωδίας Polyphonica Voices (μουσική διεύθυνση: Μαρίζα Βαμβουκλή) και το τμήμα κρουστών Polyphonica Drums (μουσική διδασκαλία: Γιώργος Φασόλης) έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και φτάνει μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με γνωστά τραγούδια και κομμάτια από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Στη συνέχεια, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνει μια απολαυστική περιήγηση σε συνθέσεις που γράφτηκαν από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Τα σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσουν οι τρομπετίστες Παναγιώτης Καίσαρης και Γιάννης Καραμπέτσος και ο βιολονίστας Γιώργος Μάνδυλας. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο μαέστρος Ουίλιαμ Κούνχαρντ.

Θα ακολουθήσουν ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο τους δίσκο με τίτλο «Της ημέρας τα σκοτάδια». Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Καραμπίλας (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητικά), η Έλσα Παπέλη (τσέλο), ο Σταύρος Χύνδας (μπάσο), ο Κωστής Αφεντάκης (ντραμς) και η Άννα Σαράντη (φωνητικά-τραγούδι).

Η Ημέρα της Μουσικής θα κλείσει με τους Happy Dog Project, και τις γεμάτες ρυθμό μουσικές τους. Αποτελείται από τους: Mc Jeff “BNC” Gonzalez (Mc/rap), Αποστόλη Λαμπούρη (τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο), Γιάννη Τσερώνη (βαρύτονο σαξόφωνο), Stel McRice (τρομπέτα), Γιάννη Δημητριάδη (όργανο, keybords), Βαγγέλη Κασβίκη (τύμπανα), Πάνο Τομαρά (μπάσο) και Γιάννη Δημάκο (κιθάρα).

Είσοδος ελεύθερη

Εθνική Λυρική Σκηνή
Κυριακή 21 Ιουνίου (11:00): Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο)

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης Μάτας Κατσούλη, θα ερμηνεύσει τραγούδια και χορωδιακά που αγαπά. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα συνθετών, όπως οι Purcell, Schumann, Verdi, Bizet, Rossini, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Κουρουπός κ.α.
Είσοδος ελεύθερη.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών
Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 (18:30): Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων με τίτλο: «Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Φιλοπάππου» με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών. Το σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους είναι επί των οδών Απ. Παύλου και Διον. Αρεοπαγίτου (μπροστά στο φυλάκιο).

Λόφος Μελίτης:
Κυριακή 21 Ιουνίου (20:00): «Ταξίδι στην Ελληνική μουσική»: Έντεχνη μουσική και τραγούδια από το Μουσικό Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στο πλάτωμα Μελίτης (όπου γίνονται οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας).  Τραγουδούν: Δώρα Λουίζου, Μανώλης Σκουλάς
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Κυριακή 21 Ιουνίου (22:15): «Jazz in Time»: ένα μουσικό ταξίδι στην πορεία της Jazz από τη δεκαετία του ’30 έως σήμερα από την Big Band του Δήμου Αθηναίων, στο πλάτωμα Μελίτης.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

Λόφος Πνύκας:
Κυριακή 21 Ιουνίου (22:15): «Μια περιήγηση στον κόσμο του λυρικού θεάτρου και του κινηματογράφου»: Συμφωνική μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη, Ειρήνη Κώνστα. Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνη

Είσοδος ελεύθερη

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πατησίων 44, Αθήνα

Αίθουσα Βωμού:

Κυριακή 21 Ιουνίου (18:30): Συναυλία με τίτλο «Η αιώνια αναζήτηση της ομορφιάς». Η «Αιώνια Αναζήτηση της Ομορφιάς» αποτελεί το κεντρικό θέμα της ενότητας Το έκθεμα του μήνα για το 2015 όπου παρουσιάζονται επιλεγμένα αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου με θέμα τον καλλωπισμό. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να ρίξει μία «αδιάκριτη» ματιά στην αέναη μάχη των ανθρώπων της αρχαιότητας για να ξεγελάσουν το χρόνο.

Η κοπιώδης αναζήτηση της ομορφιάς, από την αρχαιότητα ως σήμερα που θέλγει και καταδυναστεύει τον άνθρωπο αποτέλεσε την αφορμή για τη σύνθεση μιας πρωτότυπης μουσικής που προσπαθεί να αποδώσει με έναν διαφορετικό τρόπο την εικόνα του κάθε εκθέματος. Οι εικόνες, ο λόγος και η μουσική δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μύησης στον προσωπικό κόσμο των γυναικών.

Μουσική Σύνθεση: Νίκος Ξανθούλης
Παρουσίαση: Ολύνα Ξενοπούλου
Τραγούδι: Φένια Χρήστου

Συμμετέχουν: Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο, Ελένη Σαββανή, όμποε, Χριστίνα Κολοβού, βιολοντσέλλο, Μυρτώ Τζέλησι, πιάνο, Νίκος Ξανθούλης, αρχαία ανακατασκευασμένη λύρα, τρομπέτα, κρουστά.

Νομισματικό ΜουσείοΕλ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, Αθήνα

Κυριακή 21 Ιουνίου (12:00): Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με την παρουσίαση του έργου του συνθέτη και ερμηνευτή Πασχάλη Τόνιου, ο οποίος θα ερμηνεύσει με τους συνεργάτες του έργα δικά του και άλλων Ελλήνων συνθετών στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου.

Συμμετέχουν: στο πιάνο ο Ανδρέας Βουδούρης, στην κιθάρα ο Χρήστος Ζούμπος, στο μπάσο ο Γιώργος Πολίτης, στα κρουστά ο Σπύρος Σούτσης, στο μαντολίνο ο Νίκος Κρέτσης. Στο τραγούδι η υψίφωνος Αγάπη Παπαμήτσου, η Μαρία Αναματερού, η Μήδεια Χρυσουλίδου και η Νατάσα Μωισόγλου.  Παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων- Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη
Διογένους 1-3, Πλάκα, Αθήνα

Κυριακή 21 Ιουνίου (18:00): Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου σε συνεργασία με τη διαδικτυακή ομάδα «Λαϊκά Αερόφωνα», μουσικοί-μέλη της οποίας θα καλύψουν ικανό δείγμα από το φάσμα του ρεπερτορίου των λαϊκών πνευστών μουσικών οργάνων στην Ελλάδα.

Είσοδος ελεύθερη

Ωδείο AthenaeumΑδριανού 3, Αθήνα

Κυριακή 21 Ιουνίου (20:00): Στον πεζόδρομο της οδού Αδριανού στο Θησείο το Swinging Jazz ATHENAEUM θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια συναυλία μπροστά από το κτίριο του Ωδείου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής.

Είσοδος ελεύθερη

Ωδείο ΑθηνώνΡηγίλλης και Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

Κυριακή 21 Ιουνίου: Εκδήλωση στον προαύλειο χώρο του Ωδείου

Είσοδος ελεύθερη

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Κυριακή 21 Ιουνίου (19:00): Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το El-Culture, το Μουσικοδρόμιο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της KOA.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πασίγνωστα κλασικά έργα του συμφωνικού και του οπερετικού ρεπερτορίου και από την εγχώρια δημιουργία, η οποία θα εκπροσωπηθεί από έργα του Νίκου Σκαλκώτα και του Μάνου Χατζιδάκι.

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου, όμποε, Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 21 Ιουνίου (21:00): Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής (MOYSA) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο κτήριο Μ1.

Οι ορχήστρες θα συμπράξουν σε έργα Gustav Holst (Οι Πλανήτες, Έργο 32 i. Άρης/ ii. Δίας) και Edward Elgar (Pomp and Circumstance Military Marches, Έργο 39, i. March Αρ. 1, σε Ρε μείζονα).

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει και το έργο του Richard Strauss (Δον Ζουάν, Έργο 20).

Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Βράνος

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη)Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 21 Ιουνίου (21:15): Με αφορμή την Ημέρα της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Μουσείου μουσική εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης "Ιωάννης Δαμασκηνός".

Συνδιοργάνωση με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 24 Ιουνίου (20.00): Στο Αίθριο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα «Αιγαίο - Μεσόγειος: Μύθος και πραγματικότητα».

Πρόκειται για μια συνάντηση των χορωδιών του Σωματείου Φίλων Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, της Εστίας Πιερίδων Μουσών (Κατερίνης) και της Δημοτικής Χορωδίας Λιτόχωρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης».

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της περιοδικής έκθεσης «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (ΑΠΘ)» (5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης)

Συνδιοργάνωση με τη Χορωδία του Σωματείου Φίλων Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο ΦωτογραφίαςΑποθήκη Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Κυριακή 21 Ιουνίου (19:00): Συναυλία του τμήματος κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στον προαύλειο χώρο του μουσείου.

Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Ιωάννου

Είσοδος ελεύθερη

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης

Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης

Σάββατο 20 Ιουνίου (19:30): Συναυλία του νεανικού φωνητικού συνόλου «Al-Sol» του μουσικού κολλεγίου Shostakovich της Μόσχας και του συνόλου εγχόρδων της Μουσικής Σχολής Αμαντέους, που αποτελείται από δεκαπέντε βιολιστές-σπουδαστές.

Η συναυλία εντάσσεται και στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ - Διαγωνισμού συνόλων μουσικής δωματίου και χορωδιών «Πνευματική Γέφυρα ΧΧΙ» (14-24.6.2015).

Το φεστιβάλ οργανώνεται από τη Μουσική Σχολή Αμαντέους, το Σύλλογο Βοήθειας και Υποστήριξης σε Νέους Καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και του Δήμου Θερμαϊκού.

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 21 Ιουνίου (20:30): Συναυλία από ομαδικό σύνολο κρουστών που αποτελείται από μαθητές του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη
Samsung-Galaxy-S4-mini-01
Μία εταιρεία mobile security προειδοποιεί για ένα κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy smartphones, το οποίο φέρεται να επηρεάζει 600 εκ. συσκευές. 
Σύμφωνα με το ZDNet, το κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy smartphones φέρεται να οφείλεται στα πακέτα γλώσσας του πληκτρολογίου, τα οποία αναβαθμίζονται με μη κρυπτογραφημένη εντολή, στοιχείο που μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού. Η εταιρεία ασφαλείας NowSecure, η οποία ειδικεύεται στο πεδίο του mobile security, προειδοποιεί ότι το εν λόγω πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συσκευές που έχουν αγοραστεί τα τελευταία δύο χρόνια και ανήκουν στην οικογένεια Galaxy.
H Samsung φέρεται να είναι ενήμερη για το κενό ασφαλείας από τη διαδικασία αναβάθμισης του πληκτρολογίου Swiftkey, από τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με το ZDNet. H Swiftkey δηλώνει ότι δεν επηρεάζεται το λογισμικό της και το πρόβλημα αφορά στην συσκευή. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μέσω της αναβάθμισης του πληκτρολογίου, μπορεί κάποιος να αποκτήσει έλεγχο του GPS, των αισθητήρων του smartphone, να πάρει στοιχεία από την χρήση εφαρμογών και να διαβάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κατόχου ενός Samsung Galaxy.
Σύμφωνα με το Forbes, η Samsung έδρασε μετά την σχετική ενημέρωση της NowSecure και επικοινώνησε με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για να βρεθεί λύση στο ζήτημα, αν και δεν προέβη σε κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι έκανε τελικά.
pestaola.gr

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, εκθέσεις… Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, εκτός από ήλιο και θάλασσα, διαθέτει και πολιτισμικά δρώμενα σε διάφορα μέρη της χώρας, ικανά να σας δώσουν μια αφορμή να κάνετε διαφορετικού τύπου διακοπές φέτος. Διακοπές που και θα σας χαλαρώσουν και θα ψυχαγωγήσουν το πνεύμα σας.
Φεστιβάλ Επιδαύρου, Επίδαυρος
Εξερευνήστε την Επίδαυρο και τις ομορφιές της σε απόσταση μόλις 130 χιλιομέτρων από την Αθήνα, κάντε τη βόλτα σας στη Νέα Επίδαυρο, μια παραθαλάσσια και όμορφη κωμόπολη με πολλές φυσικές ομορφιές, επισκεφθείτε το Κάστρο της Νέας Επιδαύρου και φυσικά μη χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε την εμπειρία του αρχαίου θέατρου της Επιδαύρου. Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τη Νέα Επίδαυρο, η αρχαία Επίδαυρος στο θέατρό της φιλοξενεί κάθε χρόνο αξιόλογες παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που ξεκινάει από την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Στις 24 και 25 Ιουλίου φέτος αξίζει τον κόπο να βρεθείτε στην ιστορική αυτή πόλη του νομού Αργολίδας και να απολαύσετε μια σπουδαία θεατρική συνάντηση, χάρη στη συνεργασία του Μιχαήλ Μαρμαρινού με το θέατρο Νο της Ιαπωνίας και τον μέγα δάσκαλο Γκένσο Ουμεουάκα, πάνω στη ραψωδία λ της Οδύσσειας, την περίφημη Νέκυια. Πληροφορίες: http://greekfestival.gr/gr/events

Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, Ηλεία
Κατευθυνθείτε στο Νομό Ηλείας της Πελοποννήσου, εξερευνήστε τις ομορφιές του νομού που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τις πυρκαγιές του 2007, βουτήξτε στα κρυστάλλινα νερά της Ζαχάρως, περιπλανηθείτε στην αρχαία Ολυμπία και κάντε μια στάση στην αρχαία Ήλιδα για να απολαύσετε το 25o Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και από φέτος επεκτείνεται και σε άλλα σημεία του δήμου, πέραν του θεάτρου Αρχαίας Ήλιδας, όπως στο Τατάνειο στο Καλίτσα και στην Κουρούτα, αποτελώντας ένα μεσογειακό πολιτιστικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που ξεκινούν από 21 Ιουνίου με ζωντανή μετάδοση από το Αίθριο του Μεγάρου από το Ράδιο Ήλιδα 91,2 και για όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την «Όπερα Τσέπης με τίτλο ΠΙΜΠΙΝΟΝΕ» στο Τατάνειο στις 4/7, τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο θέατρο Κουρούτας στις 27/7, την παράσταση «Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων» στο θέατρο Ήλιδας στις 29/7, το «Παραμύθι δίχως όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα στο θέατρο Ήλιδας την 1/8, την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» στο θέατρο Ήλιδας στις 7/8 και πλήθος άλλων θεατρικών και μουσικών παραστάσεων που θα χαρίσουν άρωμα πολιτισμού στις διακοπές σας. Πληροφορίες: www.ilialive.gr

Έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής του Man Ray, Άνδρος
Το πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων, σε απόσταση περίπου 2 ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας, η Άνδρος, εκτός από τις περίφημες παραλίες της, το…ξακουστό της Γριάς το Πήδημα, τα Άχλα, το Ζόρκο, τη Χρυσή Άμμο και τον Άγιο Πέτρο, την ξεχωριστή Χώρα και το τουριστικό  κέντρο, το Μπατσί, μας επιφυλάσσει και μια καλλιτεχνικού περιεχομένου έκπληξη φέτος το καλοκαίρι. Από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, στο νησί θα βρείτε μια μεγάλη έκθεση που οργανώνει το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Χώρα της Άνδρου, με έργα του σουρεαλιστή ζωγράφου, γλύπτη και φωτογράφου Man Ray με θέμα τη γυναίκα. Στην έκθεση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη που εκτείνεται από το 1912 ως το 1971 μέσα από 150 έργα όλων των ειδών, όπως φωτογραφίες, ζωγραφικά έργα, χαρακτικά, σχέδια, γλυπτά και ready-mades. Σε αυτά θα αναγνωρίσετε θρυλικές μορφές, όπως την Catherine Deneuve, την Gertrude Stein, την Peggy Guggenheim, την Coco Chanel, την Kiki de Montparnasse, τη Lee Miller, την Ava Gardner και άλλα δημοφιλή ονόματα του θεάματος, από τη ματιά ενός καλλιτέχνη που παθιάστηκε, ερωτεύθηκε και αφοσιώθηκε σε γυναίκες που έγιναν μούσες και ερωμένες του. Πληροφορίες: http://www.moca-andros.gr/el/

RIVER PARTY FB PAGE
River Party, Καστοριά
Κάθε καλοκαίρι η Καστοριά μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό φιλόμουσων και φυσιοδιφών, με το River Party που συγκεντρώνει περίπου 50 χιλιάδες επισκέπτες ετησίως σε μια ονειρική τοποθεσία, το Νεστόριο, στους πρόποδες του Γράμμου και στις πηγές του Αλιάκμονα. Οι τυχεροί που επιλέγουν να κατευθυνθούν βόρεια για τις διακοπές τους, έχουν την ευκαιρία να κατασκηνώσουν δίπλα στο ποτάμι σε 4 ζώνες κατασκήνωσης με ονόματα «Παράδεισος», «Χαβάη», «Ινδιάνικο χωριό» και «Ζούγκλα» και να περάσουν ένα 5ήμερο, από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου γεμάτο μουσική από αγαπημένους καλλιτέχνες που επέλεξε ο κόσμος με ψηφοφορία από το Φεβρουάριο. Ανάμεσά στους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως Active Member, Φοίβος Δεληβοριάς, Imam Baildi, Maraveyas ilegal, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλούς άλλους, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και τον Gramatik, σλοβένο dj και παραγωγό που βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια με τα hip-hop beats του, αλλά και τον Βρετανό James Arthur. Κι όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, το 37ο River Party πρόκειται να είναι το δυναμικότερο στην ιστορία του.
Πληροφορίες: http://riverparty.org/line-up-2015/

MOΥΝΤΆΔΟΣ FB PAGE
Εικαστική Περιπλάνηση στο Μουντάδο, Τήνος
Μπορεί η Παναγιά της Τήνου να «κλέβει» την παράσταση, το πανέμορφο αυτό νησί όμως δεν περιορίζεται μόνο στο θρησκευτικό τουρισμό. Το κυκλαδίτικο τοπίο της, τα στενά της Μαλαµατένιας, του Άη Νικόλα του καθολικού και των Τριών Ιεραρχών, αλλά και οι παλιές γειτονιές της Παλλάδας και του Αγ. Ελευθερίου-Βαρύ, τα χωριά της, με πιο φημισμένο τον Πύργο και οι τουλάχιστον 30 παραλίες της αρκούν για να προσελκύσουν κόσμο από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου. Φέτος έχετε άλλον ένα λόγο για να βγάλετε εισιτήρια για το νησί της Παναγίας, με αφορμή την έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που θα γίνει στο Μουντάδο, από τις 26 Ιουλίου έως και τις 23 Αυγούστου 2015, με θέμα «Αποκάλυψη». Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκτεθούν επτά έργα τέχνης, σε επτά σημεία μέσα στο χωριό, τα οποία προέρχονται από επτά διαφορετικούς καλλιτέχνες και από πέντε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης: Romina Remmo (Βέλγιο), Albertine Meunier (Γαλλία), Yvonne Mostard (Ολλανδία), Γεωργία Δαμοπούλου (Ελλάδα), Domenico Pievani (Ιταλία), Yasmina Assbane (Bέλγιο) και Patrick Guaffi ( Γαλλία/Βέλγιο). Πληροφορίες: www.mountados.gr


Το αρχαίο θέατρο Δωδώνης θα ανοίξει συμβολικά, φέτος, μόνο για τρεις παραστάσεις του έργου του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Καινοτομία θα αποτελέσει το γεγονός ότι οι παραστάσεις θα δοθούν το απόγευμα, όσο ακόμα υπάρχει φυσικό φως, τόσο για λόγους πρακτικούς - καθώς το μνημείο βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης, όσο και προσέγγισης του αυθεντικού τρόπου απόδοσης του αρχαίου δράματος. Όπως ειπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης – στο οποίο συνεχίζονται οι εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης, οι οποίες ξεκίνησαν το 2000 -  θα λειτουργήσει φέτος συμβολικά μόνο με τις παραπάνω παραστάσεις, που θα δοθούν στις 17, 18 και 19 Ιουλίου, με πρόβες δύο ημερών.

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
Η λειτουργία του θα περιοριστεί στις τέσσερις έτοιμες κερκίδες του A΄ διαζώματος, ενώ από πλευράς Επιστημονικής Επιτροπής Δωδώνης προτάθηκαν μια σειρά μέτρων - που υιοθετήθηκαν τόσο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, όσο και από το ΚΑΣ, με μικρές μόνο τροποποιήσεις - τα οποία θα πρέπει να ληφθούν πριν από την παράσταση.

Οι συντελεστές της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
Τα μέτρα αυτά προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι ο αριθμός των θεατών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 500, η κίνησή τους θα γίνεται από συγκεκριμένη διαδρομή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να περισχοινισθεί ο χώρος του θεάτρου όπου θα δοθεί η παράσταση, να τοποθετηθεί φορητό κιγκλίδωμα στον ανατολικό τοίχο και να επιδιορθωθεί η ξύλινη ράμπα ανόδου στο κοίλο. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί εκτενείς καθαρισμοί και να έχουν απομακρυνθεί οι λίθοι από τα εδώλια ώστε να γίνει επισκέψιμος ο χώρος. Επίσης, σημειώνεται ότι ο χώρος είχε δοθεί πριν δύο χρόνια για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης του «Διαζώματος», του σωματείου που βοηθά στην εξεύρεση πόρων, αλλά και ειδικών ως προς την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης αρχαίων θεάτρων.

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
Όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση, στις παραστάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν σκηνικά, παρά μόνο υφάσματα, σκαμπό και μια ελαφριά ξύλινη κατασκευή, ενώ ως προς τα τέλη παραχώρησης, αυτά θα είναι μειωμένα κατά 50%, όπως προβλέπει ο νόμος για φορείς που επιβλέπονται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί σε διάφορα κοινοτικά πλαίσια (Γ΄ ΚΠΑ, ΕΣΠΑ), με χρηματοδότηση που συνεχίζεται και στα νέα επιχειρησιακά προγράμματα, γίνονται εργασίες στις κερκίδες του Α΄ διαζώματος, με αποτέλεσμα να έχουν σήμερα αποκατασταθεί οι τέσσερις από αυτές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τις υπόλοιπες. Το ΚΑΣ έχει εγκρίνει όλες τις μελέτες αποκατάστασης του μνημείου, που στο παρελθόν, μακρινό αλλά και πολύ πρόσφατο, έχει δεχθεί πολλές φθορές από ακατάλληλες επεμβάσεις. Οι εργασίες είναι μεγάλης κλίμακας, γι’ αυτό και ο περιβάλλων χώρος του μνημείου βρίσκεται σε εργοταξιακή κατάσταση.

Το μεγαλύτερο θέατρο της εποχής του

Το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. επί βασιλείας Πύρρου και ακολουθεί το σχέδιο που έχουν όλα τα ελληνικά θέατρα. Χωρούσε 18.000 θεατές και ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του. Κατά την τέλεση των Ναΐων προς τιμήν του Νάιου Δία, εκτός από τους αγώνες στο στάδιο γίνονταν και θεατρικοί αγώνες.

Το θέατρο καταστράφηκε και επισκευάστηκε δυο φορές. Την πρώτη φορά το κατέστρεψαν οι Αιτωλοί με τον βασιλιά Δωρίμαχο το 219 π.Χ., αλλά την επόμενη χρονιά ο βασιλιάς Φίλιππος Ε΄ της Μακεδονίας άρχισε τις επισκευές. Το 167 π.Χ., ο Ρωμαίος στρατηγός Αιμίλιος Παύλος το κατέστρεψε ξανά ώσπου το 31 π.Χ. το επισκεύασε πάλι ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος για να χρησιμοποιηθεί ως αρένα για θηριομαχίες από τους Ρωμαίους. Ο τοίχος που υπάρχει μπροστά από τα πρώτα καθίσματα χτίστηκε εκείνη την εποχή, για την προστασία των θεατών από τα θηρία.

naftemporiki.gr

«Είναι μοντέλο ή τραγουδιστής;», αναρωτιούνται οι νεαροί φαν του Τζάστιν Μπίμπερ, καθώς ο νεαρός ποπ σταρ ετοιμάζεται να κάνει μια σύντομη εμφάνιση και ως ηθοποιός στην πολυαναμενόμενη cult κωμωδία «Ζουλάντερ 2».

Αυτό είναι ένα ερώτημα που προβληματίζει και τον ίδιον τον καλλιτέχνη, που δηλώνει ότι η μουσική παραμένει προτεραιότητά του.

Είναι όμως σαφές ότι η μόδα γίνεται όλο και πιο σημαντική για την εικόνα του, καθώς ο νεαρός Καναδός καλλιτέχνης οδεύει προς την ενηλικίωσή του και θέλει να αλλάξει την εικόνα του.

Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή του στη διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση εσωρούχων και τζιν της Κάλβιν Κλάιν, δείχνοντας τους καλοσχηματισμένους και τονισμένους μύες του, ενώ την 'Ανοιξη εμφανίστηκε στο Met Gala ντυμένος με ένα σπορ σακάκι του σχεδιαστή Ολιβιέρ Ρουστέινγκ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Μπίμπερ είπε ότι οι δύο τους είναι καλοί φίλοι και αποκάλυψε ότι είναι θέμα χρόνου να σχεδιάσει τα δικά του αντρικά ρούχα.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την συμμετοχή μου στην προώθηση της νέας κολεξιόν της Κάλβιν Κλάιν.

Αληθινά είναι κάτι που πάντα μου άρεσε πολύ, αλλά τώρα αποφάσισα να προχωρήσω προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε ο Μπίμπερ πριν από την εκδήλωση της εταιρείας.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι η μόδα - ειδικά η εκστρατεία του Κάλβιν Κλάιν- τον βοηθά να αλλάξει την εικόνα του τώρα που ενηλικιώνεται.
real.gr

Οι Ιάπωνες θα μπορούν πλέον να χορεύουν νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τα ξημερώματα, χάρη σε ένα νέο νόμο που εγκρίθηκε και ακυρώνει την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι σήμερα στις ντισκοτέκ και τα κλαμπ. Με βάση τον προηγούμενο νόμο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Ιαπωνία δεν επιτρεπόταν να λειτουργούν πίστες χορού από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας καθώς η αστυνομία πίστευε ότι το λίκνισμα των πελατών υπό τους ήχους της μουσικής θα ενθάρρυνε μια “υπερβολικά ηδονιστική ατμόσφαιρα”, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πολλά είναι τα προϊόντα εκείνα που θεωρούνται αλληλένδετα με συγκεκριμένες χώρες, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που φαντάζεται κανείς πως θα είναι τα πρώτα σε κατανάλωση άρα και σε αναζήτηση για τις χώρες αυτές. Είναι όμως πράγματι η μπύρα αυτό που αναζητούν στην πλειονότητά τους οι Γερμανία, τα χαλιά η βασική αναζήτηση για την Τουρκία ή η τεχνολογία στην περίπτωση της Ιαπωνίας; Και σε μια παγκόσμια καταγραφή, μεσούσης της κρίσης και δεδομένων των συνθηκών ποιο είναι το προϊόν εκείνο που αναζητούν στο διαδίκτυο κατά κύριο λόγο οι Έλληνες;
Σε αυτά τα ερωτήματα σκέφτηκαν να απαντήσουν οι διαχειριστές του ιστότοπου Fixr.com , δημιουργώντας, βάσει του ιστορικού των αναζητήσεων που πραγματοποιεί κάθε χώρα στη μηχανή αναζήτησης Google, έναν χάρτη που καταδεικνύει το δημοφιλέστερο «προϊόν» σε κάθε χώρα. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τους το ερώτημα για το κόστος του κάθε προϊόντος συμπέραναν και μας παρουσιάζουν τα παρακάτω
Ρωσία: Πως πετάει ένα MIG
Βραζιλία: Πόσο κοστίζει η πορνεία
Νότια Κορέα: Απίστευτο κι όμως αληθινό οι Νοτιοκορεάτες αναζητούν πόσο κοστίζει η… ρινοπλαστική.
Γερμανία: Αν και λουκάνικα και μπύρες θα μπροούσαν να έχουν το προβάδισμα αυτό που αναζητούν κατά βάση οι Γερμανοί είναι … BMW
Ιταλία: Την φήμη των καλόγουστων στηρίζουν οι Ιταλοί ψάχνοντας κυρίως πόσο κοστίζει η…. Ferrari
Ισπανία : Ψάχνουν κυρίως για φαγητό
Γαλλία : Αποδεικνύουν την αγάπη τους για τα ….croissant
Ιρλανδία : Αποδεικνυόμενοι λίγο μακάβριοι οι Ιρλανδοί ψάχνουν κυρίως για …κηδείες
Ρουμανία: Το βασικό τους μέλημα είναι το … σπιτικό
Τουρκία: Σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς τους τούρκους έλκε το απαγορευμένο και κυρίως ψάχνουν για … αλκοόλ
Τσεχία: Αν και μακριά από την Βραζιλία και οι Τσέχοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για την… πορνεία
Πολωνία: Τάσεις φυγής φαίνεται πως έχουν οι Πολωνοί οι οποίο αναζητούν κυρίως πληροφορίες και κόστη για.. ταξίδια
Κίνα: Παρομοίως με την Ισπανία και οι Κινέζοι οπαδοί της γαστρονομικής απόλαυσής κυρίως ψάχνουν πληροφορίες για φαγητό
Αλβανία: Πέραση φαίνεται να έχει στην Αλβανία το επάγγελμα του νοσοκόμου αφού η πλειονότητα ψάχνει να απασχοληθεί σε αυτό
Τέλος, όπως μαρτυρά κι η ελληνική παροιμία «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο αυτό που ψάχνουν περισσότερο οι κάτοικοι είναι… τα είδη γάμου…

 

Ένας παπάς και μία καλόγρια χάνονται σε μία χιονοθύελλα και εκεί που περπατούσαν εντελώς αποπροσανατολισμένοι ξαφνικά βλέπουν ένα ωραίο σπίτι. Ανοίγουν την πόρτα και μπαίνουν μέσα, αλλά δεν ήταν κανείς. Δεν πειράζει σκέφτηκαν και πήγαν να κοιμηθούν, αλλά υπήρχε μόνο ένα κρεβάτι κι έτσι ο παπάς το παραχώρησε στην καλόγρια και θα κοιμόταν ο ίδιος στο πάτωμα μέσα σε έναν υπνόσακο.
Εκεί που είχε ξαπλώσει ο παπάς και είχε κλείσει και το φερμουάρ του υπνόσακου, του λέει η καλόγρια:
– Πάτερ, κρυώνω.
– Αδερφή, κάτσε στο κρεβάτι, θα πάω να σου φέρω εγώ να σκεπαστείς.
Πάει μέσα, ανοίγει τη ντουλάπα, της φέρνει μία κουβέρτα.Ξανα πέφτει για ύπνο στο πάτωμα, όταν μέσα σε δύο λεπτά:
– Πάτερ, ακόμα κρυώνω.
– Αδερφή, μην ανησυχείς, θα σου φέρω εγώ κουβέρτα.
Πάει πάλι μέσα, ανοίγει τη ντουλάπα και της φέρνει κι άλλη κουβέρτα. Ξανα πέφτει για ύπνο, οπότε γυρνάει σε ένα λεπτό πάλι η καλόγρια:
– Πάτερ, κάνει πολύ κρύο γιατί εγώ ακόμα κρυώνω.
– Αδερφή, κοίτα. Είμαστε μόνοι μας στη μέση του πουθενά και δεν μας βλέπει κανένας. Θα σε πείραζε για απόψε να κάνουμε σαν να ήμασταν ένα παντρεμένο ζευγάρι και να κάνουμε ότι κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι;
– Οχι πάτερ, δεν θα με πείραζε.
.– Ε τότε σήκω πάνω και πάρε την μόνη σου την καταραμένη την κουβέρτα!!!!

H οικονομική αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε το πόσο των περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ σε χαρτονομίσματα τα οποία ανακαλύφθηκαν θαμμένα στον κήπο της βίλας του αρχηγού ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών κοντά στο Τορίνο (βορειοδυτικά).
Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουν εκδοθεί 15 εντάλματα σύλληψης: 8 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί – 7 στην Ιταλία και ένας στην Πορτογαλία – και άλλοι 7, περιλαμβανομένων 3 Βραζιλιάνων, αναζητούνται ακόμα.
Τα πρόσωπα αυτά θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε μία οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που εισήγαγε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική για λογαριασμό της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, όπου έχει ως έδρα την επαρχία του Τορίνου ενώ έχει και πολλά παρακλάδια» σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.
Τα χαρτονομίσματα που εντοπίστηκαν θαμμένα στον κήπο αποτελούν τον «θησαυρό» της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός των χρημάτων, βρέθηκαν πολλά πολυτελή ρολόγια, ανάμεσά τους 26 Ρόλεξ, κοσμήματα και άλλα πολυτελή αντικείμενα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που διήρκησε μήνες, κατασχέθηκαν 415 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ, σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις στο λιμάνι της Βαλένθιας της Ισπανίας.
aftodioikisi.gr
H ιδέα του Beer Academy γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τον κ. Ιωάννη Αδάμη.Η ιδέα του να δημιουργηθεί μια μπυραρία στα ευρωπαϊκά πρότυπα έφερε ένα πολύμηνο ταξίδι στην Ευρώπη για τη συλλογή γεύσεων και γνώσεων.

Το ταξίδι έφερε το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος το 1992 και σήμερα, τα Beer Academy είναι μια αλυσίδα με 14 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η αλυσίδα επεκτείνεται μέσω franchising. Θα σας ενδιέφερε πόσο κοστίζει το να αποκτήσετε τη δική σας επώνυμη μπυραρία; Ιδού όλα τα στοιχεία…

Το ιστορικό

Το ιστορικό της μπυραρίας έτσι όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, έχει ως εξής:

Το 1992 ο κος Ιωάννης Σ. Αδάμης αποφασίζει να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο “Beer Academy”. Μία μπυραρία με ευρωπαϊκό αέρα, στην καρδιά της πρωτεύουσας! Συνοδευμένος από μια οργανωμένη ομάδα πραγματοποίησε ένα πολύμηνο ταξίδι στην Ευρώπη με ένα και μοναδικό στόχο, να γνωρίσουν τα πάντα γύρω από την μπύρα και τις γεύσεις που την συνοδεύουν ώστε να δημιουργήσουν την πρώτη αυθεντική μπυραρία στην Ελλάδα. Επιστρέφουν με ένα container γεμάτο με εκατοντάδες άγνωστες μπύρες, με περίεργα μπουκάλια, πρωτόγνωρες και ξεχωριστές συνταγές, ποτήρια και σκεύη μοναδικού σχήματος. Έτσι παίρνει σάρκα και οστά το πρώτο Beer Academy Restaurant στην Στουρνάρη. Το εστιατόριο δημιούργησε νέα δεδομένα στον τρόπο εξόδου των Ελλήνων, τους έμαθε ότι οι μπύρες δεν είναι μόνο ξανθές και είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν σε πάνω από 300 είδη. Το «Βeer Αcademy» κατάφερε να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των καταναλωτών και να δημιουργήσει μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από την μπύρα, έγινε συνώνυμο της καλής μπύρας, του καλού φαγητού (κότσι, οσομπούκο, αχνιστά μύδια, λουκάνικα, κ.ά.) και της καλής παρέας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια πολύ καλή επιχειρηματική πρόταση.

Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο αυτής της οικονομικής πρότασης;

Η εξειδικευμένη στο franchise ιστοσελίδα franchise market δίνει όλα τα οικονομικά δεδομένα τα οποία έχουν ως εξής:

1. Μέσο κόστος επένδυσης: 150.000 ευρώ
2. Ελάχιστη έκταση χώρου: 300 τετραγωνικά
3. Διαρκή δικαιώματα: 700 ευρώ τον μήνα
4. Διαφημιστική συμμετοχή: δεν υπάρχει
5. Ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό: ένα άτομο
6. Διάρκεια σύμβασης: 15 έτη
7. Απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία συνεργάτη / επενδυτή στον κλάδο: όχι
8. Απαραίτητη ενασχόληση συνεργάτη / επενδυτή στο σημείο: Όχι


http://www.fpress.gr

Πόσες φορές έχει τύχει σε μία παρέα οι φωτογραφίες που θα αποθανατίσουν το γεγονός να έχουν τραβηχτεί από ένα κινητό, με τον ιδιοκτήτη του κινητού να υπόσχεται να τις στείλει σε όλους, αλλά τελικά να μην το κάνει;
Αυτό το πρόβλημα θέλει να λύσει η νέα εφαρμογή του Facebook με την ονομασία Moments.
Τα Creative Labs του Facebook δημιούργησαν αυτή την εφαρμογή με στόχο να μπορούν οι χρήστες να διαμοιράζουν με ασφάλεια και μυστικότητα τις φωτογραφίες με τους φίλους τους. Με την εφαρμογή αυτή, η διαδικασία αποστολής και διαμοιρασμού φωτογραφιών γίνεται ευκολότερη και ταχύτερη.
Όπως αναφέρει το pcmag.com, οι χρήστες θα ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους από ένα event επιτρέποντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένους φίλους τους.
Το σημαντικό στοιχείο ωστόσο της εφαρμογής είναι η αναγνώριση προσώπου ώστε να αναγνωρίζει το πρόσωπο στις φωτογραφίες. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα καταστήματα εφαρμογών [App Store και Google Play] για iPhone και Android συσκευές των ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.
Σίγουρα μέχρι σήμερα προσπαθείτε να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια, χρησιμοποιώντας χημικά εντομοαποθητικά, πολλά εκ των οποίων έχουν εξαιρετικά άσχημη μυρωδιά, ενώ μπορεί να είναι και τοξικά.

Εάν αναζητάτε τρόπο να τα κρατήσετε μακριά, χωρίς τη βοήθεια των χημικών, τότε οι επιστήμονες έχουν να σας προτείνουν έναν εξίσου αποτελεσματικό, αλλά και μη βλαβερό για το περιβάλλον τρόπο.

Είναι τεκμηριωμένο ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί μία από τις κύριες ουσίες που προσελκύουν τα κουνούπια, το ίδιο και ο ιδρώτας, το γαλακτικό οξύ και η θερμότητα που αναδίδει το σώμα όταν ιδρώνουμε.

Η λύση, λοιπόν, φαίνεται να βρίσκεται στη χρήση... ανεμιστήρα.

Η εξήγηση είναι, εν μέρει, προφανής... Καθώς ο ανεμιστήρας δημιουργεί γύρω του ένα κύμα αέρα, εμποδίζει τα έντομα από το να προσγειώνονται δίπλα ή πάνω μας, όπως ακριβώς εμποδίζει μια δυνατή καταιγίδα την προσγείωση ενός αεροπλάνου.

Υπάρχει, όμως, ακόμα μία επιστημονική εξήγηση: ο αέρας διαλύει και διαχέει γύρω μας το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε, ενώ ελαττώνει τις συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα και του γαλακτικού οξέος, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να μένουν μακριά.

Αρκετές είναι οι μελέτες που επιβεβαιώνουν την αξιοποίηση ρευμάτων αέρα για την προστασία από τα κουνούπια. Σε μία από αυτές, η οποία δημοσιεύθηκε το 2003, εντομολόγοι από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν πραγματοποίησαν πείραμα με διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια του οποίου διαπίστωσαν πως, όσο περισσότερο απελευθέρωναν σε μια «παγίδα» για κουνούπια τόσο περισσότερα έντομα μαζεύονταν εκεί. Όταν όμως άρχισαν να δοκιμάζουν ανεμιστήρες σε διάφορες ταχύτητες, τα κουνούπια έμεναν μακριά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!