Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Δε χωρά αμφιβολία ότι οι υψηλές χρηματικές απολαβές σε μία εργασία αποτελούν ισχυρότατο κίνητρο ειδικότερα δε σε μία περίοδο που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη. Φαίνεται, ωστόσο, ότι τα λεφτά δεν είναι το παν, καθώς η παραμονή σε ένα επάγγελμα προϋποθέτει και άλλα πιο σημαντικά πράγματα.
Η ιστοσελίδα «CareerBliss», η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της απασχόλησης και της εύρεσης εργασίας, ανέλυσε 25.000 αξιολογήσεις χρηστών για περισσότερα από 7.500 επαγγέλματα.
Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το επάγγελμά τους με άριστα το πέντε στις παρακάτω κατηγορίες:
1. Ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής
2. Σχέση με τους συναδέλφους και το αφεντικό
3. Περιβάλλον εργασίας
4. Διαθέσιμοι εργασιακοί πόροι
5. Αμοιβή
6. Δυνατότητες εξέλιξης
7. Εταιρικές πολιτικές
8. Φήμη της εταιρείας
9. Καθημερινές υποχρεώσεις
10. Έλεγχος για το αποτέλεσμα της εργασίας
Δείτε ποια είναι τα 10 επαγγέλματα που έλαβαν τις χειρότερες αξιολογήσεις:
1. Υπάλληλος ασφάλειας
2. Διευθυντής τράπεζας
3. Λογιστής
4. Υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών
5. Γενικός διευθυντής
6. Υπάλληλος πωλήσεων
7. Υπάλληλος τεχνικής υποστήριξης
8. Διευθυντής μάρκετινγκ
9. Μάνατζερ πωλήσεων
10. Χειριστής μηχανών
Αν απασχολείστε σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς, καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε αν η δουλειά σας συμβάλλει πραγματικά στην ευτυχία σας.
aftodioikisi.gr
Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος σε περίπτωση που κέρδισε 34.000.000 ευρώ στο λαχείο; Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σκεφτόταν όπως η Βορειοιρλανδή, Μάργκαρετ Λάφρεϊ. Η Λάφρεϊ είναι άνεργη και μέχρι πρότινος ζούσε με 58 λίρες - 78 ευρώ - την εβδομάδα, από επίδομα του Ταμείου Ανεργίας.
Μία μέρα επιστρέφοντας από το «Κέντρο Εργασίας» όπου είχε πάει για να υποβάλει αίτηση για δουλειά, αγόρασε ένα λαχείο. "Συνήθως δε μου μένουν χρήματα για τέτοια, αλλά αυτή τη φορά είχα κάποια κέρματα στο πορτοφόλι μου», δήλωσε η ίδια, που δεν μπορούσε να πιστέψει στην τύχη της καθώς αυτό ήταν το τυχερό «χαρτάκι" που της κλήρωσε 27 εκατομμύρια λίρες (34 εκατομμύρια ευρώ) .
Παρόλ' αυτά αποφάσισε να τα μοιράσει. Έχοντας περάσει ήδη τη μισή ενήλικη ζωή της στο Ταμείο Ανεργίας και την υπόλοιπη μισή ζώντας με χαμηλούς μισθούς, η 48χρονη ξέρει πολύ καλά τι θα πει να ζει κανείς με λίγα. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Sunday Life», θα κρατήσει για τον εαυτό της μόνο ένα εκατομμύριο λίρες (περίπου 1,2 εκ. ευρώ) και τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας για τους συντοπίτες της. Μέχρι τώρα η γυναίκα έχει δημιουργήσει εννιά επιχειρήσεις και έχει προσφέρει εργασία στους συμπατριώτες της, ενώ δηλώνει ότι έδωσε ένα εκατομμύριο λίρες για να δημιουργήσει στον τόπο της τουριστικό χωριό και να δώσει δουλειά σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Η Μάργκαρετ Λάφρεϊ αναφέρει: «Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν για να ζήσουν, να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους».
news.gr

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει  τη διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας Φορέων χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της ημεδαπής − Αναγνώριση φορέων και  αντιστοίχιση τίτλων γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της αλλοδαπής.
Η νέα Υπουργική Απόφαση κατήργησε την προηγούμενη με αριθμό 4204 που μεταξύ των άλλων στο άρθρο 13 και στην παράγραφο 7 ανέφερε ότι τα πιστοποιητικά πληροφορικής είχαν τριετή ισχύ.  Το εν λόγω χωρίο δεν περιλαμβάνεται στη νέα απόφαση και με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί κάθε τρία χρόνια να δίνουν εξετάσεις ανανέωσης των πιστοποιητικών οι κάτοχοί τους αφού πλέον θα ισχύουν δια βίου.
Θυμίζουμε ότι η τριετής ισχύς δημιουργούσε προβλήματα σε χιλιάδες κατόχους πιστοποιητικών πληροφορικής γεγονός που είχε οδηγήσει τους φορείς πιστοποίησης να ζητήσουν την ακύρωση της Υ.Α 4204.  
news.gr
Αποστολή στον Άρη... Ανθρώπινες πόλεις στον Άρη ή σε άλλους πλανήτες...
Σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας αλλά και τεράστια επιστημονικά στοιχήματα που ίσως κληθούν να πάρουν οι επιστήμονες του μέλλοντος.
Η ανθρωπότητα πάντα είχε όνειρο να "σπάσει" τα σύνορα του πλανήτη Γη και να ταξιδέψει έξω από αυτόν. Πόσο όμως θα αντέχαμε να ζήσουμε σε άλλους πλανήτες;

Ο γνωστός αστροφυσικός, με το εξαιρετικό χιούμορ και τις γλαφυρές περιγραφές, Neil deGrasse Tyson μας εξηγεί πόσο θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε στους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Ερμής: Μόνον όσο μπορούμε να κρατήσουμε την αναπνοή μας
Αφροδίτη: Θα μπορούσαμε να περπατήσουμε κανονικά στην επιφάνεια της λόγω της βαρύτητας αλλά θα... εξαερωνόμασταν λόγω της ζέστης
Άρης: Κάτι λιγότερο από 2 λεπτά, καθώς η ατμόσφαιρά του είναι πάρα πολύ λεπτή για να μας εξασφαλίσει αέρα
Δίας: Θα μας στροβίλιζαν οι πανίσχυροι άνεμοι του μέχρις ότου διαλυόμασταν από την τεράστια πίεση της ατμόσφαιρας του. Επιβίωση: λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο!
Κρόνος: Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Και πάλι θα μας έλιωνε η τεράστια πίεση στην ατμόσφαιρά του πλανήτη.
Ουρανός και Ποσειδώνας: Ούτε δευτερόλεπτο δεν θα επιβιώναμε στους δυο αέριους γίγαντες του ηλιακού μας συστήματος.
Δείτε εδώ το βίντεο του Business Insider
Συμβουλή; Καλύτερα να μείνουμε στον πλανήτη μας.
Και αφού είναι τόσο καλός μαζί μας, μήπως κι εμείς θα έπρεπε να τον προσέχουμε λίγο περισσότερο;
news.gr
Σύμφωνα με μία νέα έκθεση της Net Applications, οι χρήστες iOS είναι επτά φορές πιο δραστήριοι στο Internet από ότι οι χρήστες Android.

Η εταιρεία Net Applications ελέγχει τη κίνηση στο Internet από χρήστες φορητών συσκευών χρησιμοποιώντας δεδομένα που προέρχονται από 40.000 ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της, το 44.62% των χρηστών χρησιμοποιούν συσκευές Android, ενώ το 44.19% των χρηστών χρησιμοποιούν συσκευές iOS (το υπόλοιπο ποσοστό αφορά σε χρήστες που χρησιμοποιούν άλλες mobile πλατφόρμες).

Αν και το Android, έστω και για μικρό ποσοστό ξεπερνάει το iOS, η εταιρεία ανακάλυψε ότι οι χρήστες συσκευών της Apple, περνούν εφτά φορές περισσότερο χρόνο σερφάροντας στο Internet σε σχέση με τους χρήστες Android.

Η εξήγηση είναι απλή: το μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευών Android, αποτελούν φτηνές συσκευές, που έχουν αγοραστεί από ανθρώπους που δεν θέλουν να επενδύσουν πολλά χρήματα και που πιθανόν δεν γνωρίζουν πολλά από τεχνολογία ή δεν χρησιμοποιούν το κινητό τους για να σερφάρουν στο Internet.

Οι συσκευές iOS από την άλλη, είναι όλες τους high-end, και οι χρήστες που τις αγοράζουν είναι πολύ πιο πιθανό να γνωρίζουν τις δυνατότητες τους στο Internet και να τις χρησιμοποιούν περισσότερο για αυτό το σκοπό. Τα στοιχεία αυτά, δεν απέχουν πολύ από τον αριθμό των εφαρμογών που αγοράζονται, και κατά μέρος εξηγεί το λόγο που οι developers και οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν στόχο το iOS περισσότερο.

Πηγή: techgear.gr
Ένα νέο πακέτο επιδοτούμενων προγραμμάτων που θα εξασφαλίσει εργασία σε 145.000 άτομα για πέντε μήνες, προετοιμάζει η κυβέρνηση.  Πρόκειται για επτά νέα προγράμματα, με στόχο την καταπολέμηση κυρίως της ανεργίας σε νεαρή ηλικία, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν ως στο τέλος του Αυγούστου.
Το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και αφορά σε επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher), σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.  Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 25-29 ετών με επιδότηση 2.550 ευρώ για 12.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.280 ευρώ για 18.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε νέους 18-24 ετών με επιδότηση 2.410 ευρώ για 3.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.240 ευρώ για 9.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιπλέον, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 μακροχρόνια άνεργους, που αφορά νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. Ακόμη, το πακέτο περιλαμβάνει πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής για 15.000 νέους έως 24 ετών σε τομείς όπως η πληροφορική, η ναυτιλία και ο τουρισμός.
Ένα ακόμη πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 16.000 ανέργους άνω των 30 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα δηλαδή, σε ανειδίκευτους εργαζόμενους.
aftodioikisi.gr
Με μοναδικό εφόδιο την κοινωνικότητά του, ένα μικρό ρομπότ διασχίζει θαρραλέα τον Καναδά με ωτοστόπ. Το HitchBot, δημιούργημα ερευνητών στα πανεπιστήμια McMaster και Ryerson, είναι ταυτόχρονα ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ και ένα κοινωνικό πείραμα που εξετάζει τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ρομπότ.

Σύμφωνα με το in,gr, το ανθρωποειδές μηχανάκι, με κυλινδρικό κορμό, μια οθόνη LED για πρόσωπο, και κίτρινα γάντια για να κάνει ωτοστόπ, ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου από το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας στην ανατολική ακτή του Καναδά. Τελικός του προορισμός είναι η Βικτόρια της Βρετανικής Κολομβίας στη δυτική ακτή, σε απόσταση περίπου 6.000 χιλιομέτρων.

Μέχρι τη Δευτέρα 4 Αυγούστου είχε φτάσει στο νησί Μανιτούλιν του Οντάριο, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος φιλόξενος οδηγός τον μετέφερε μαζί του με φεριμπότ.

Την περασμένη Παρασκευή έκανε μια στάση στο Τορόντο για να συναντήσει τους δημιουργούς του στο Πανεπιστήμιο Ryerson. «Πρέπει να σταματήσω στο Τορόντο για να δω την οικογένειά μου» είχε ανακοινώσει στο Twitter.

Στο μεταξύ, οι οδηγοί που δέχονται τον συνοδοιπόρο αναφέρουν ότι συζητούν μαζί του για διάφορα θέματα, από την αγάπη μέχρι την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης.

Μπορείτε να παρακολουθείτε το ταξίδι του ρομπότ στους λογαριασμούς του στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

http://www.thestival.gr
Οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την όσφρηση τους πίνοντας λιγάκι αλκοόλ, χωρίς όμως να το παρακάνουν, γιατί θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με μία έρευνα επιστημονική έρευνα.
Στην έρευνα, με επικεφαλής τον Γιάαρα Έντεβελτ του επιστημονικού Ινστιτούτου Weizmann του Ισραήλ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Behavioural Brain Research», 20 εθελοντές κλήθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα να διακρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικές οσμές.
Η δοκιμή επαναλήφθηκε, αφότου οι εθελοντές είχαν πιει λίγη βότκα (35 χιλιοστόλιτρα) ή χυμό φρούτων, ενώ ένα παρόμοιο πείραμα διεξήχθη με άλλους 45 εθελοντές όχι πλέον στο εργαστήριο, αλλά σε παμπ πόλεων.
Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα ενός ανθρώπου και στην οσφρητική ικανότητά του.
Ενώ οι μικρές ποσότητες αλκοόλ βελτιώνουν την συγκεκριμένη αίσθηση, οι μεγάλες την χειροτερεύουν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η όσφρηση στους ανθρώπους μπορεί να βελτιωθεί με εξάσκηση, ενώ σε λίγες περιπτώσεις έχει αναφερθεί βελτίωσή της λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή εγκεφαλικής βλάβης.

Πηγή metrogreece.gr
Το καλογυμνασμένο κορμί δεν είναι αρκετό, το ταλέντο δεν παίζει ρόλο, σημασία έχει η εκπαίδευση και το δίπλωμα από αρμόδια σχολή…

Ο λόγος για την ακαδημία πορνοστάρ που άνοιξε τις πύλες του στον Καναδά και υπόσχεται να προσφέρει τα κατάλληλα… εργαλεία για τους επίδοξους ηθοποιούς ερωτικών ταινιών.


Με πρωτοβουλία της εταιρίας παραγωγής Pegas Production, η σχολή άνοιξε τις πύλες της, παρέχοντας ημερήσια μαθήματα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, έναντι 149 δολαρίων.

Μάλιστα, η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, καθώς μόνο την πρώτη ημέρα εμφανίστηκαν στην ροζ ακαδημία 50 άνδρες, από τους οποίους επελέγησαν οι δέκα και οι τέσσερις πέρασαν με άριστα δέκα την πρώτη φάση της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η σχολή εκπαιδεύει τους ηθοποιούς σε θεωρητικό επίπεδο, όπου οι σπουδαστές καλούνται να μάθουν τα πάντα γύρω από την προφύλαξη και εφόσον περάσουν με επιτυχία τα τεστ, τότε ακολουθεί δεύτερη φάση με την πρακτική εξέταση, όπου θα κληθούν να αποδείξουν έμπρακτα όσα έμαθαν, με την παρτενέρ που θα επιλέξει η σχολή.

http://www.seleo.gr
Μία νέα έκδοση προστίθεται στη γκάμα των VolvoV40 και V40 CrossCountry, του πετυχημένου μοντέλου της σουηδικής μάρκας , που βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων των premium χάτσμπακ για το 2014. Η νέα έκδοση ονομάζεται Livstyl (διαβάζεται Λίιβ-στυλ), με το όνομα να αποτελεί μετάφραση της λέξης lifestyle στα σουηδικά. Η έκδοση Livstyl χαρακτηρίζεται από ένα πολύ πλούσιο πακέτο αναβαθμισμένου εξοπλισμού συνολικής αξίας άνω των 3.000 €, το οποίο διατίθεται χωρίς επιπλέον χρέωση. Προσφέρει μία ακόμη επιλογή, στους υποψήφιους αγοραστές του 5θυρου χάτσμπακ της Volvo, το οποίο σύμφωνα με τις απαιτητικές δοκιμές του έγκυρου ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας EuroNCAP, είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο!
Ο επιπλέον εξοπλισμός της έκδοσης Livstyl περιλαμβάνει:
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 8'' TFT υψηλής ανάλυσης και τρία διαφορετικά θέματα απεικόνισης (Elegance, Eco και Performance), τα οποία ο οδηγός επιλέγει κατά την προτίμησή του
  • Cruise Control
  • Ηχοσύστημα HighPerformance με CDplayer με χειριστήρια στο τιμόνι, Bluetooth & έγχρωμη οθόνη 5'' στην κεντρική κονσόλα
  • Ενεργούς κατευθυντικούς προβολείς Xenon, οι οποίοι στρέφονται ακολουθώντας την πορεία κίνησης του αυτοκινήτου (περιλαμβάνουν φώτα ημέρας LED με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης)
  • Σύστημα πλυσίματος προβολέων υψηλής πίεσης
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος στο πίσω προφυλακτήρα
  • Πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED με δυνατότητα ρύθμισης (φωτισμός ανάγνωσης πίσω με δυνατότητα ρύθμισης από το μενού, φωτιστικά σημεία στο χώρο αποσκευών δεξιά, στις θήκες των εμπρός θυρών και στη βάση τους, στη θύρα πορτ-μπαγκαζ και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων)
  • Φωτιζόμενο επιλογέα ταχυτήτων
  • Κεντρική κονσόλα με διακοσμητικά αλουμινίου με ένθετα διακοσμητικά SilkMetal σε επιφάνειες των θυρών και του ταμπλό
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόσθετος εξοπλισμός έρχεται να προστεθεί στον πλούσιο εξοπλισμό που ήδη διαθέτει το αυτοκίνητο, που εκτός των άλλων ενδεικτικά περιλαμβάνει: CitySafety δεύτερης γενιάς για αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητα έως και τα 50 χλμ./ώρα, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής τύπου κουρτίνας και γονάτου για τον οδηγό αλλά και αερόσακο πεζού (που μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει απ’ όλη την αυτοκινητοβιομηχανία!), σύστημα Start/Stop και σύστημα κλιματισμού, ζάντες αλουμινίου 16”, εξωτερικούς καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, δερμάτινο τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, τα γνωστά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Volvo κλπ.
Η έκδοση Livstyl για το V40 έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 22.570 € ενώ για το V40 CrossCountry η αντίστοιχη τιμή διαμορφώνεται στα 24.270 €. Και στις δύο περιπτώσεις συμπεριλαμβάνεται όφελος απόσυρσης καθώς και όφελος προσφοράς, η οποία θα ισχύσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
news.gr
Δείχνοντας το πιο σκληρό τους πρόσωπο, οι υπεύθυνοι μιας εκκλησίας στο Λος Άντζελες αποφάσισαν να προχωρήσουν και να υποβάλουν μήνυση εναντίον αστέγου, τον οποίο κατηγορούν πως έκλεψε μπισκότα, τα οποία μάλιστα είχαν αξία 2,25 δολάρια!
Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, πρόκειται για την «Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών» στο Παλμ Μπιτς και το περιστατικό έχει ως εξής: Ο άστεγος άντρας μπήκε στο κτήριο αναζητώντας βοήθεια, όταν πρόσεξε το βάζο με τα μπισκότα ανοιχτό πάνω σε ένα τραπέζι.
Αφού ήδη είχε πάρει μερικά μπισκότα και έτρωγε, τον είδε η καθαρίστρια του κτηρίου, η οποία και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.
Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αστυνομικών και των μελών της εκκλησίας, οι τελευταίοι αποφάσισαν να υποβάλουν κατηγορίες εναντίον του αστέγου, ο οποίος συνελήφθη και προσήχθη στο τμήμα.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εκκλησίας, η μήνυση υποβλήθηκε για το... καλό του άντρα: «Αυτός ο νέος άντρας τώρα θα μπορεί να μπει στο σύστημα και να βοηθηθεί», εξήγησαν.

Είναι ίσως η μοναδική ξανθιά, που συνοδεύει τις εξόδους των ανδρών και με την οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι γυναίκες. Ο λόγος για την «παγωμένη-αγαπημένη» του καλοκαιριού: τη μπύρα.
Αφήνοντας όμως στην άκρη τους στερεοτυπικούς προλόγους, η μπύρα ανήκει στη λίστα με τα πιο αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού (και όχι μόνο) τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες, είτε στην ξανθιά, είτε στην κόκκινη ή και τη μαύρη εκδοχή της.
Με αφορμή λοιπόν, τη Διεθνή Ημέρα Μπύρας (η πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου), που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αλλά έχει αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου, ας γνωρίσουμε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου.
Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα BusinessInsider.
Η αξιολόγηση γίνεται με άριστα το 5 και εξετάζονται χαρακτηριστικά όπως το άρωμα, η εμφάνιση και η γεύση, σύμφωνα με ένα σύστημα που ανέπτυξαν δύο ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

10. Adam TraditionalAle

Η μπύρα AdamTraditionalAle της ζυθοποιίας HairoftheDog παρασκευάζεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και έχει αξιολογηθεί με 4,277 με άριστα το 5.
Ακολουθεί μια «ιστορική συνταγή» που προέρχεται από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας και φτιάχτηκε προς τιμήν του AdamKerchival, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

9. Bourbon County Stout

Με 4,283 βαθμούς –σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης RateBeer- η συγκεκριμένη μπύρα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει χάρη στη διετή ωρίμανσή της σε βαρέλια μπέρμπον 18 ετών, τους σοκολατένιους τόνους της και φυσικά την ποσότητα αλκοόλ που περιέχει (13%). Παρασκευάζεται στο Σικάγο, στη ζυθοποιία GooseIslandbrewery.

8. Temptation

Η SourAle της ζυθοποιίας RussianRiverBrewingCo. αξιολογήθηκε με 4,284 βαθμούς. Παρασκευάζεται στο εργαστήριο RussianRiverSantaRosa στην Καλιφόρνια. Είναι ξανθιά και ωριμάζει για 9-15 μήνες μέσα σε βαρέλια Chardonnay, στα οποία οφείλεται το ιδιαίτερο άρωμα και η γεύση της.

7. Pliny the Elder

Η ίδια ζυθοποιία (βλ. Νο.8) παρασκευάζει και τη μπύραPlinytheElder, η οποία βαθμολογήθηκε με 4,289 στα 5, χάρη σε ένα μείγμα από εσπεριδοειδή, πεύκα και φρέσκο ​​λυκίσκο, που την έχουν μετατρέψει σε θρύλο σε όλη τη χώρα για την ισορροπημένη γεύση και το ξηρό τελείωμα που προσφέρει.

6. KBS (KentuckyBreakfastStout)

Η ImperialStout της ζυθοποιίας FoundersBrewingCo. παρασκευάζεται στην περιοχή GrandRapids του Μίσιγκαν. Έχει βαθμολογηθεί με 4.29 στα 5. Ζυμώνεται με καφέ και σοκολάτα, για να πάρει το σκούρο χρώμα και το πλούσιο άρωμά της και ωριμάζει μέσα σε παλιά δρύινα βαρέλια ουίσκι.

5. Three Floyds Brewing's Dreadnaught Imperial IPA

Ημπύρα Three Floyds Brewing's Dreadnaught φτιάχνεταιστο Munster τηςΙντιάνα. Έχει αποσπάσει 4,3 από τα πέντε αστέρια της κλίμακας RateBeer, χάρη στους τόνους μάνγκο και ροδάκινου που της χαρίζουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

4. Expedition Stout

Η διακεκριμένη μπύρα της ζυθοποιίας Bell'sBrewery παρασκευάζεται στο Kalamazoo του Μίσιγκαν και έχει αποσπάσει 4,34 βαθμούς.

3. Speedway Stout

Παρασκευάζεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στη ζυθοποιία AleSmithBrewingCo. Έχει βαθμολογηθεί με 4,372 στα 5 αστέρια της κλίμακας Ratebeer. Περιέχει 12% αλκοόλ και ζυμώνεται με κόκκους καφέ.

2. Dark Lord

Η DarkLordRussianStout της ζυθοποιίας ThreeFloydsBrewing ζυμώνεται με καφέ μελάσακαι μέλι. Πωλείται μόνο το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου. Παρασκευάζονται μόνο 6.000 μπουκάλια και οι πελάτες πρέπει να αγοράσουν από καιρό πριν ειδικά κουπόνια.

1. Westvleteren's 12

Η No. 1 μπύρα –σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης RateBeer- αξιολογήθηκε με 4,499 στα 5 αστέρια.
Η Westvleteren 12 φτιάχνεται από μοναχούς στο Βέλγιο και πωλείται κάθε εβδομάδα μόνο στις πόρτες του μοναστηριού. Τα μοναδικά συστατικά της είναι μαγιά,λυκίσκος, βύνη, ζάχαρη, καραμέλα και νερό.

news.gr
Είναι γνωστό ότι η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας επικεντρώνεται κυρίως σε σουβλατζίδικα και καφετέριες. Ομως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την πόλη δεν συμβαίνει πουθενά αλλού.

Είναι άλλωστε από τις λίγες πόλεις της χώρας όπου αν κάνεις μία βόλτα θα ανακαλύψεις αναρίθμητα καφέ.
Πρόκειται για την Λάρισα όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο Λάρισας στην πόλη και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.). Αυτό το νούμερο γίνεται περισσότερο σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο φτάνει τις 16.308.
Σύμφωνα με το larissanet με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ.
Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον να δούμε την αναλογία καφετεριών προς τους κατοίκους που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα. Ο Δήμος Λαρισαίων με βάση την απογραφή του 2011 είχε 162.591 κατοίκους. Με δεδομένα ότι: κάποιοι που διαμένουν στη Λάρισα δεν απογράφηκαν σε αυτή, την πόλη επισκέπτονται καθημερινά πολίτες από όλο το νομό, κάτοικοι άλλων πόλεων κλπ. μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι στη Λάρισα δραστηριοποιούνται 200.000 άνθρωποι.
Η αναλογία που προκύπτει με βάση των αριθμό των καφετεριών είναι καταλυτική. Στη Λάρισα υπάρχει μία καφετέρια για 119 κατοίκους και επισκέπτες… Αν δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία τότε σίγουρα η πόλη καταγράφει μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις καφετεριών εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Με άλλα λόγια, η πώληση καφέ είναι η βαριά βιομηχανία της Λάρισας.
Παράλληλα, σημαντικοί είναι οι αριθμοί και για τις επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούνται στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τοπικού Επιμελητηρίου στο Δήμο Λαρισαίων υπάρχουν 1.269 επιχειρήσεις εστίασης (ταβέρνες, τσιπουράδικα, fastfood κλπ.). Άρα και το ποσοστό των σημείων όπου σερβίρεται φαγητό, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο, καθώς φτάνει το 8%. Συνοψίζοντας, το 18% των επιχειρήσεων που υπάρχουν στη Λάρισα πωλούν είτε καφέ, είτε φαγητό.

Περισσότερες καφετέριες και ταβέρνες στην κρίση
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την «αντοχή» που δείχνουν να έχουν οι τομείς των καφέ, αλλά και των επιχειρήσεων εστίασης, στη Λάρισα και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Από την 1/1/2011 έως τις 30/6/2014 στο Δήμο Λαρισαίων άνοιξαν 3.597 επιχειρήσεις, ενώ διέκοψαν τη λειτουργία τους 4.349.
Δηλαδή το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 752 επιχειρήσεις. Η κατάσταση, για την ίδια χρονική περίοδο, είναι εντελώς διαφορετική στους κλάδους καφέ και εστίασης.
Αναλυτικά, από την 1/1/2011 έως και τις 30/6/2014 έκαναν έναρξη 447 επιχειρήσεις καφέ, ενώ το ίδιο διάστημα έκλεισαν 372. Το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 75 επιχειρήσεις.
Παράλληλα, από την 1/1/2011 έως και τις 30/6/2014 άνοιξαν 316 επιχειρήσεις εστίασης, ενώ έκλεισαν 272. Το ισοζύγιο και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι θετικό κατά 44 επιχειρήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστροφη τάση, δηλαδή να κλείνουν περισσότερες επιχειρήσεις καφέ – εστίασης απ’ όσες ανοίγουν παρατηρείται στην πόλη της Λάρισας μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2014 έκαναν έναρξη 61 επιχειρήσεις καφέ και εστίασης, ενώ την ίδια περίοδο έκλεισαν 103.

http://www.fpress.gr
Μια ...ταμπόν θα μπορούσε να προσφέρει σύντομα στις γυναίκες ταχύτερη προστασία έναντι του ιού του HIV, λένε οι επιστήμονες.
Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δημιούργησαν ένα διαλυόμενο φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να περιστρέφεται και εισάγεται στον κόλπο χρησιμοποιώντας έναν εφαρμογέα, κατά παρόμοιο τρόπο με ένα ταμπόν. Λένε ότι η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των γυναικών από τον ιό του HIV γρηγορότερα. Το φάρμακο περιλαμβάνει ίνες από μετάξι εμποτισμένες με φάρμακο, οι οποίες διαλύονται γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή με την υγρασία. Αυτό σημαίνει υψηλότερες δόσεις του φαρμάκου θα μπορούσαν να χορηγηθούν από ό, τι είναι δυνατόν όταν χρησιμοποιούνται γέλες ή κρέμες.
«Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει στις γυναίκες έναν δυνητικά πιο αποτελεσματικό, και διακριτικό τρόπο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον ιό HIV με την προσθήκη των φορτωμένων με φάρμακο υλικών μέσα στον κόλπο πριν από το σεξ», ανέφερε ο επικαφαλής της μελέτης Δρ. Κάμερον Μπολ.
Τα ευρήματα βασίζονται σε προηγούμενη έρευνα από την ομάδα, η οποία διαπίστωσε ότι τα υλικά των ινών μπορούν να κρατήσουν έως και 10 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση του φαρμάκου από ότι το τζελ κατά του HIV που υπάρχει σήμερα. Εν τω μεταξύ, μια σειρά από επίκαιρα φάρμακα σε μορφή πηκτωμάτων και ταινιών αρχίζουν να αναπτύσσονται, τα οποία τοποθετούνται μέσα στον κόλπο πριν από τη σεξουαλική επαφή, επιτρέποντας στο φάρμακο να διαλυθεί και να διαχυθεί. Αλλά μέχρι σήμερα σε κλινικές δοκιμές έχει φανει ότι τα τοπικά φάρμακα ήταν αναποτλεσματικά στην προστασία από τον ιό λόγω της δυσκολία στην χρήση τους και την εφαρμογή τους.
news.gr
Ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Antonio Pastore από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, δίνουν λύση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης.
Σύμφωνα με στατιστικά, ποσοστό έως και 40% των ανδρών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση κάποια στιγμή στη ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το χρόνο που θα εκσπερματώσουν.
Άλλοι λόγω ευαίσθητων νευρικών απολήξεων και άλλοι εξαιτίας του στρες και της ψυχολογικής πίεσης που αισθάνονται.
Μάλιστα, πολλές φορές ο χρόνος της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι μικρότερος του ενός λεπτού.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ένα συγκεκριμένο είδος ασκήσεων υπόσχεται να δώσει τέλος στο πρόβλημα.
Πρόκειται για τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, που εκγυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης.
Δώδεκα εβδομάδες καθημερινής εξάσκησης είναι αρκετές για να δώσουν σημαντική ώθηση στην ερωτική ζωή των ανδρών, ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα.
Οι ασκήσεις Kegel ενδείκνυνται, επίσης, για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακράτειας, ιδιαίτερα μετά από χειρουργική επέμβαση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δοκίμασαν για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άνδρες που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή.
Έπειτα από 12 εβδομάδες εξάσκησης, ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές. Από τους 40 άνδρες που συμμετείχαν στη δοκιμή, οι 33 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.
Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Ουρολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!