Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019


Συνέβη στη Βόρεια Καρολίνα. Ο Κέβιν Χάουαρντ είδε την οικογενειακή του ζωή να διαλύεται όταν η επί 12 χρόνια σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, για να ανακαλύψει στη συνέχεια ότι τον απατούσε μ’ έναν συνάδελφό του.
Αλλά ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος όταν δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο εραστής της πρώην του ευθυνόταν για τη διάλυση του γάμου και επιδίκασε στον Χάουαρντ αποζημίωση 750.000 δολαρίων!
«Η γυναίκα μου είχε πει ότι ήθελε το διαζύγιο επειδή εργάζομαι πάρα πολλές ώρες και απουσιάζω από το σπίτι», είπε ο Κέβιν Χάουαρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο WITN της Βόρειας Καρολίνας. Αλλά επειδή του “μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά” προσέλαβε ιδιωτικό ντέτεκτιβ, ο οποίος ανακάλυψε ότι η γυναίκα του είχε δεσμό μ’ έναν συνάδελφό του, που μάλιστα τους επισκεπτόταν κατά καιρούς.
Δικαιώθηκε βάσει νόμου του 19ου αιώνα
Έτσι προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση εις βάρος του εραστή της πρώην του επικαλούμενος νόμο που ισχύει από τον 19ο αιώνα στην Βόρεια Καρολίνα, μια εποχή που οι γυναίκες θεωρούνταν ιδιοκτησία των συζύγων τους. Ο νόμος αυτός, που ισχύει και σε άλλες πέντε αμερικανικές Πολιτείες, επιτρέπει στον ένα εκ των δύο συζύγων να μηνύει ένα τρίτο πρόσωπο, που θεωρούν ότι είναι η αιτία της διάλυσης του γάμου τους λόγω “κακόβουλων ενεργειών”.
«Κατέθεσα τη μήνυση επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος τη σημασία της ιερότητας του γάμου, ειδικά στην εποχή μας που αμφισβητούνται έντονα οι ηθικές αξίες», είπε ο Χάουαρντ. Η δικηγόρος του, Σίντι Μιλς, καταθέτει τουλάχιστον μια τέτοια αγωγή κάθε χρόνο σε δικαστήρια της Βόρειας Καρολίνα και μάλιστα πριν από εννέα χρόνια ένας από τους πελάτες της έλαβε αποζημίωση 5,9 εκατ. δολάρια σε μια παρόμοια υπόθεση.
Πηγή: ant1news.gr

Ένας Ρώσος κατηγορεί την Apple επειδή, όπως υποστηρίζει, έγινε… ομοφυλόφιλος εξαιτίας μιας εφαρμογής του iPhone. Μάλιστα, υποστηρίζει πως υπέστη ηθική βλάβη και ζητά 1 εκατ. ρούβλια (περισσότερα από 14.000 ευρώ).
Η ομοφυλοφιλία στην Ρωσία έπαψε να συνιστά ποινικό αδίκημα μόλις το 1993, ωστόσο οι αντι-ομοφυλοφιλικές προκαταλήψεις εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες.
Το 2013, η Ρωσία πέρασε ένα νόμο που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» δηλαδή την «προώθηση ενός μη παραδοσιακού τρόπου ζωής σε ανηλίκους» αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύει τον LGBT ακτιβισμό.
Τι συνέβη λοιπόν στην περίπτωση του Ρώσου;
Σύμφωνα με το BBC, η αγωγή κατατέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και στο κείμενο αυτής ο ενάγων υποστηρίζει πως του παραδόθηκε ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία «GayCoin» μέσω εφαρμογής για smartphone αντί του Bitcoin που είχε παραγγείλει.
Οπως αναφέρει στην καταγγελία του, to GayCoin έφτασε μαζί με ένα μήνυμα που έλεγε: «Μην κρίνεις πριν το δοκιμάσεις».
«Ειλικρινά το σκέφτηκα: πώς μπορώ να κρίνω κάτι χωρίς να το έχω δοκιμάσει; Αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω σχέσεις με το ίδιο φύλο» αναφέρει στην αγωγή του, σύμφωνα με το BBC.
«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου» σημειώνει, ενώ προσθέτει: «η ζωή μου έχει αλλάξει προς το χειρότερο» και «ποτέ δεν θα ξαναγίνει κανονική».
Όπως υποστηρίζει, η Apple τον «έσπρωξε» στην ομοφυλοφιλία «μέσω της χειραγώγησης» και καταλήγει πως οι αλλαγές που έγιναν στη ζωή του του προκάλεσαν «ηθική και ψυχική βλάβη».
«Το Βόρεια Μακεδονία δεν μου βγαίνει», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει δηκτικά τον προκάτοχό του, Γιάννη Μπουτάρη, ηγέτη των «επαγγελματιών της ευαισθησίας» και επιρρεπή στις δημόσιες σχέσεις, εξαπολύοντας βέλη για τα πεπραγμένα του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!