Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Αντόνιο Μπαντέρας
Ο διάσημος ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας, πρωταγωνιστής ταινιών όπως «Η μάσκα του Ζορό», γνωστοποίησε σήμερα, ανήμερα των 60ών γενεθλίων του, πως διαγνώστηκε με τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και βρίσκεται σε καραντίνα.
«Θα ήθελα να προσθέσω πως νιώθω σχετικά καλά, λίγο παραπάνω κουρασμένος απ’ ό,τι συνήθως και είμαι πεπεισμένος πως θα αναρρώσω όσο το δυνατόν συντομότερα», έγραψε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter, με αφορμή τα γενέθλιά του, προσθέτοντας πως έκλεισε τα 60 «γεμάτος όρεξη και προσδοκίες».
Ο Μπαντέρας ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο του στην καραντίνα για να διαβάσει, να γράψει, να ξεκουραστεί και να κάνει σχέδια για το μέλλον
Με την καριέρα του να περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ταινίες, ο Αντόνιο Μπαντέρας ήταν υποψήφιος στα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία του Α΄ Ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Πόνος και Δόξα».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αντόνιο Μπαντέρας

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.
changi-airport-sigkapouri
Για όγδοη συνεχή χρονιά, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης βρίσκεται στην κορυφή σύμφωνα με την Skytrax, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα τα βραβεία των Αεροδρομίων του Κόσμου για το 2020.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα αεροδρόμια που κυριαρχούν στη λίστα βρίσκονται στην Ασία και την Ευρώπη.

Παρ’ όλο που τα αεροπλάνα ήταν προσγειωμένα για το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας και τα αεροδρόμια ήταν έρημα, η Skytrax αποφάσισε να ανακηρύξει τους φετινούς νικητές, με στόχο να δώσει λίγη χαρά στη βιομηχανία αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης θεωρείται εδώ και χρόνια το καλύτερο αεροδρόμιο, χάρη σε στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως οι ορχιδέες, οι κήποι με πεταλούδες και η πισίνα στην οροφή του. Το περασμένο έτος, όμως, το αεροδρόμιο πρόσθεσε ένα ζωντανό δάσος, μονοπάτια περιπάτου και τον πιο υψηλό καταρράκτη εσωτερικού χώρου ύψους 40 μέτρων, εκμηδενίζοντας για ακόμη μια φορά τον ανταγωνισμό.


Δείτε την τελική δεκάδα για το 2020 σύμφωνα με την Skytrax. 1. Αεροδρόμιο Changi Σιγκαπούρη
2. Αεροδρόμιο Haneda Τόκιο
3. Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad Ντόχα
4. Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon
5. Αεροδρόμιο Μονάχου
6. Διεθνές Αεροδρόμιο Χονγκ Κονγκ
7. Διεθνές Αεροδρόμιο Narita
8. Διεθνές Αεροδρόμιο Κεντρικής Ιαπωνίας
9. Αεροδρόμιο Schiphol Άμστερνταμ
10. Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai

Μια παράδοση που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα αναβιώνει στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού.
Πριν από αιώνες, η βουβωνική πανώλη, γνωστή και ως «Μαύρος Θάνατος», πέρασε από την Ευρώπη, με θύματα το 1/3 του πληθυσμού της. Προερχόμενη από την Ασία, η βουβωνική πανώλη έφτασε στην Ιταλία στα τέλη του Μεσαίωνα και εξαπλώθηκε από εκεί στον βορρά.
Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την New York Post, τα «παράθυρα του κρασιού», ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο που εμφανίστηκε κατά τα χρόνια της βουβωνικής πανώλης, ανοίγουν ξανά στην Τοσκάνη.
Τα «παράθυρα κρασιού», ή «buchette del vino», της Τοσκάνης, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά τους. Μικρά ανοίγματα στους τοίχους των οινοποιείων και των καταστημάτων μέσα από τα οποία οι έμποροι εξυπηρετούσαν τους πελάτες τους κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας.
Τα παράθυρα του κρασιού «εγκαινιάστηκαν» για πρώτη φορά γύρω στο 1600 αλλά έμειναν αναξιοποίητα για αιώνες μετά το πέρας της πανώλης, μέχρι φέτος.
«Όλοι περιορίστηκαν στο σπίτι τους για δύο μήνες και μέχρι η κυβέρνηση να επιτρέψει το σταδιακό άνοιγμα» διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα του Wine Window Association η οποία αναφέρει ότι ορισμένοι επιχειρηματίες «γύρισαν πίσω το ρολόι» και μέσα από τα παράθυρα αυτά διανέμουν ποτήρια με κρασί, φλιτζάνια καφέ, ποτά, σάντουιτς και παγωτά, «χωρίς να μεταδίδουν μικρόβια».
Σύμφωνα με τον Matteo Faglia, πρόεδρο του Wine Window Association, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χτυπήσουν τα μικρά ξύλινα παντζούρια και μετά από λίγο να τους παραδοθούν μπουκάλια με τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας.
Τα «παράθυρα κρασιού» σταδιακά καταργήθηκαν και ορισμένα «χάθηκαν για πάντα» στις πλημμύρες του 1966.   Η ένωση της οποίας είναι επικεφαλής ξεκίνησε τη χαρτογράφηση αυτών των ξεχασμένων και ορισμένες περιπτώσεις βανδαλισμένων στοιχείων μίας περασμένης εποχής.
Η Wine Window Association με ειδικά σήματα ενημερώνει ντόπιους και επισκέπτες για τη σημασία των «παραθύρων του κρασιού». Ο Matteo Faglia φιλοδοξεί στην χαρτογράφηση και την ανάδειξη όλων ώστε οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν, πληρέστερα, την ιστορική τους σημασία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!