Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Αν έχετε κουραστεί από τους συνεχείς ελέγχους ασφαλείας στα αεροδρόμια, τις μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια καρτών επιβίβασης και τα άβολα καθίσματα των αεροπλάνων, κάντε υπομονή, έρχεται τι ταξίδι του μέλλοντος!

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα skyscanner.net κυκλοφόρησε την τελευταία της έρευνα σχετικά με το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.
Πάνω από 50 εμπειρογνώμονες του ταξιδιού συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν μια έκθεση, που παρουσιάζει πως θα είναι τα ταξίδια το 2024. Σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση, τα αεροπορικά ταξίδια θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα.
Τα γκισέ για το check-in θα έχουν εξαλειφθεί πλήρως και οι επιβάτες θα μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν το χρόνο αναμονής μέσω των κινητών συσκευών τους.
Η ασφάλεια θα ενισχυθεί με την χρήση καρτών με βιομετρικά δεδομένα στη θέση των διαβατηρίων και τα σκάνερς θα είναι σε θέση να επεξεργάζονται τα άτομα που περνούν από το αεροδρόμιο, εξασφαλίζοντας ότι οι απαγορευμένες ουσίες θα αφαιρούνται άμεσα, με την ταυτόχρονη μείωση των μακρών ελέγχων ασφαλείας.
Η ανησυχία για τις χαμένες αποσκευές θα ανήκει στο παρελθόν, με προκαθορισμένες, ανιχνευτό ψηφιακές ετικέτες, που θα διαθέτουν όλα τα στοιχεία της πτήσης και τις πληροφορίες προορισμού.
Παράλληλα, τα αεροδρόμια θα αλλάξουν δραστικά και θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως γκαλερί τέχνης, κινηματογράφους 3D, κήπους, ακόμα και κέντρα για γιόγκα.
Οι καινοτομίες κατά τη διάρκεια της πτήσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συνομιλίας των επιβατών με φίλους και συγγενείς με ένα σύστημα ολογράμματος, που θυμίζει την εφαρμογή του Skype και θα είναι εξοπλισμένο με κορυφαία ηχητικά συστήματα, ενώ τέλος τα καθίσματα θα προσαρμόζονται στο σώμα κάθε ταξιδιώτη, προσφέροντας άνετο ταξίδι.
news.gr
Ένας στους τρεις Έλληνες (ποσοστό 34,4%) δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του ηλεκτρονικό υπολογιστή και αντίστοιχο ποσοστό (36,3%) δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που διεξήχθη το 2013, σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες.

  • Ακόμη, η έρευνα έδειξε ότι περισσότερες γυναίκες (ποσοστό 40,8%) παρά άνδρες (35,9%) δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ.

  • Απεναντίας όσοι είναι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιούν συστηματικά το διαδίκτυο: 81% σε καθημερινή βάση.

  • Ο προσωπικός υπολογιστής παραμένει η πιο δημοφιλής συσκευή πρόσβασης στο διαδίκτυο (ποσοστό 91,5% των χρηστών), ενώ χάρη στην τεχνολογία 3G και στα έξυπνα κινητά αυξάνεται σημαντικά πλέον και η πρόσβαση μέσω κινητών συσκευών (18,7%).

  • Το 61,5% δηλώνουν, ότι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους και το 37,5% όχι.

  • Από άποψη ηλικιακών ομάδων, περίπου τρία στα τέσσερα άτομα ηλικίας 66 έως 74 ετών (ποσοστό 73,4%) λένε ότι δεν έχουν οικιακή πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς επίσης το 57,3% των ατόμων 55-65 ετών, ενώ το μικρότερο ποσοστό μη πρόσβασης αφορά στους νέους 16-25 ετών (18,4%). Μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ, το 81%, το χρησιμοποιούν κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα και το 14% μερικές φορές την εβδομάδα.

Αν και το υψηλό τεχνολογικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας παραμένει υψηλό, αυξάνεται διαρκώς στην Ελλάδα, το ποσοστό των ατόμων που αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες για ιδιωτική χρήση μέσω του διαδικτύου, με δημοφιλέστερες κατηγορίες προϊόντων τα είδη ένδυσης και υπόδησης και τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι Έλληνες, ακολουθώντας την τάση και των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών, προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές από εγχώριους πωλητές και παρακινούνται κυρίως από τις δυνητικά χαμηλότερες τιμές. Πραγματοποιούν μία έως πέντε ηλεκτρονικές αγορές ανά τρίμηνο και δαπανούν έως και 500 ευρώ συνολικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η απόκτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες (76,7%), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (74,6%), η ανάγνωση ηλεκτρονικών περιοδικών και εφημερίδων (70.5%), η ψυχαγωγία (παιγνίδια-φωτογραφίες-μουσική-ταινίες - 63,9%) και η ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook (51,4%) είναι οι πέντε κυριότερες ηλεκτρονικές δραστηριότητες των χρηστών.
Όσον αφορά στις online αγορές, ως βασικότερο κίνητρο (76%) δηλώνεται η εύρεση χαμηλότερων τιμών από ό,τι στα φυσικά καταστήματα. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (45%) πληρώνουν τις παραγγελίες του μέσω αντικαταβολής, το 29% μέσω πιστωτικής κάρτας και το 25% μέσω προπληρωμένης κάρτας. Το 27,5% των ηλεκτρονικών αγορών γίνεται από εγχώρια ηλεκτρονικά καταστήματα.
Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών πιστεύουν, ότι χάρη στην διαδικτυακή πρόσβαση βελτιώνονται οι συναλλαγές τους με το Δημόσιο (90%) και αποκτούν μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινά (88%). Αναφορικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το 60% δηλώνουν ότι έχουν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα, ενώ το 40% όχι.
Στον τομέα της εκπαίδευσης, περισσότερα από τα μισά ελληνικά σχολεία (το 54%) έχουν πλέον δική τους ιστοσελίδα, ενώ το 30% των μαθητών χρησιμοποιούν πια ‘έξυπνο' κινητό τηλέφωνο στο σχολείο τους.
Η έρευνα επίσης εστιάζει σε επιμέρους πληθυσμιακές ομάδες, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μετανάστες, άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και ανέργους, με σκοπό να αναδείξει τον τρόπο που αξιοποιούν το διαδίκτυο και τις ιδιαίτερες ψηφιακές ανάγκες τους.
Πηγή: Novasports.gr

Το Grey's Anatomy, η σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες από το κοινό σ’ όλο τον κόσμο, που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές και έγινε παγκόσμια μανία, έρχεται με τον 9ο κύκλο, σε Α’ τηλεοπτική προβολή στον ΑΝΤ1!

Μετά το συγκλονιστικό φινάλε της προηγούμενης σεζόν, τα νέα επεισόδια  είναι καθηλωτικά. Πλέον, όλοι οι ασκούμενοι έχουν γίνει επικεφαλής γιατροί και διδάσκουν τους νέους ειδικευόμενους, ζώντας τα επακόλουθα της συντριβής του αεροσκάφους που κόστισε τις ζωές της Λέξι και του Μαρκ.
Για ακόμη μια φορά, οι πρωταγωνιστές ζουν την ένταση, την αγωνία, τους  έρωτες, τα πάθη, τον πόνο, την απώλεια, την επιτυχία, την προδοσία, τη φιλία, την αγάπη, τα διλήμματα και τις  χαρές, προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.
Μείνετε συντονισμένοι, ο 9ος κύκλος του Grey's Anatomy θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά, από τις 16 Ιουλίου στις 00:15.
news.gr
Οι πάσχοντες από υπνική άπνοια, οι οποίοι διαθέτουν περιττά κιλά, μπορεί να τριπλασιάσουν τις πιθανότητες να απαλλαγούν από τα προβλήματα στον ύπνο τους εάν αδυνατίσουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τεμπλ μελέτησαν 264 υπέρβαρους και παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι είχαν τύπου 2 διαβήτη και αποφρακτική υπνική άπνοια, διαπιστώνοντας πως όσοι έχασαν 12 κιλά κατά μέσον όρο σε διάστημα ενός έτους μείωσαν σημαντικά τα επεισόδια άπνοιας, ενώ το 13,6% έπαψαν να έχουν άπνοιες.

Αντίστοιχα, από όσους εθελοντές έχασαν ελάχιστο βάρος (περίπου 1 κιλό), μόλις το 3,5% είδαν τις άπνοιες να υποχωρούν.

Το μεγαλύτερο όφελος παρατηρήθηκε στους άνδρες και σε όσους είχαν την πιο σοβαρή άπνοια, αλλά και σε όσους έχασαν το 10% του αρχικού σωματικού βάρους τους.

Όταν ένας άνθρωπος έχει υπνική άπνοια, η αναπνοή του διακόπτεται προσωρινά αλλά πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου, με επακόλουθο να ξυπνάει επειδή ασφυκτιά. Η άπνοια μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως το εγκεφαλικό και η υπέρταση, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Πηγή: tanea.gr
Πρωταθλήτρια στη φτώχεια αναδεικνύεται η δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς στις περισσότερες από τις γειτονιές της εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και τους υπολογισμούς της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), με βάση στοιχεία του ΚΕΠΥΟ και τους ταχυδρομικούς κωδικούς κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας προσδιορισμού των γεωγραφικών περιοχών που πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια αλλά και των ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο από διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό, επιχειρήθηκε η αποτύπωση εκείνων που φιλοξενούν πληθυσμό που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας για τα έτη 2009 και 2012 (κατά την ΕΛΣΤΑΤ πρόκειται για τον πληθυσμό που ζει με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας).


Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και των κοινωνικών ανισοτήτων στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς στις φτωχές περιοχές για το 2012 στο πολεοδομικό συγκρότημα περιλαμβάνονται οι δημοτικές ενότητες Αμπελοκήπων, Ελευθερίου Κορδελιού, Ευκαρπίας, Νεάπολης, Σταυρούπολης, Πολίχνης, Συκεών και Μενεμένης.

Παρόλα αυτά, περιοχές που συγκεντρώνουν πληθυσμό με χαμηλά εισοδήματα βρίσκονται και σε υποενότητες της Θεσσαλονίκης, της Τριανδρίας και της Καλαμαριάς.

Από την άλλη πλευρά, οι δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, καθώς και υποενότητες των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς εμφανίζουν τα υψηλότερα εισοδήματα και για το 2012 αλλά και για το 2009.

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η τελευταία το 2009 περιλαμβάνει μόνο μια περιοχή κάτω από το όριο της φτώχειας (Περιοχή Ασκού – Δ. Λαγκαδά και Δ. Βόλβης).

Για το 2012, εκτός από την περιοχή του Ασκού, κάτω από το όριο φτώχειας βρίσκονται επίσης ο Σοχός (Δήμος Λαγκαδά και Δήμος Βόλβης), η Ξυλόπολη (Δ. Λαγκαδά), η Ασπροβάλτα, τα Λαγκαδίκια και ο Σταυρός (Δ. Βόλβης).

Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των περιοχών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας μεταξύ των ετών 2009 και 2012. Για το 2009, οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας και Χαλκιδικής δεν περιλαμβάνουν καμία περιοχή κάτω από το όριο της φτώχειας. Το 2012, ωστόσο, όλες οι ενότητες περιλαμβάνουν φτωχές περιοχές. Επιπλέον, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας εμφανίζουν χαμηλότερο μέσο εισόδημα το 2012, σε σύγκριση με το 2009.

Η πιο φτωχή περιοχή της Περιφέρειας, για το 2012, ήταν η περιοχή της Ειρηνούπολης Ημαθίας, ενώ για το 2009 ήταν η περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, οι πλουσιότερες περιοχές της Περιφέρειας και στα δύο έτη αναφοράς βρίσκονται στην ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη).

Αναλυτικά στην Ημαθία για το 2009, οι περιοχές που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι η Ειρηνούπολη, η Μελίκη, και ο Κοπανός. Για το 2012, στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές προστίθενται το Μακροχώρι και η περιοχή του Πλατέος.

Στο Κιλκίς, η ευρύτερη περιοχή Μουριών (ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο Δ. Κιλκίς) είναι η μόνη περιοχή της περιφερειακής ενότητας που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας για το 2009. Η συγκεκριμένη περιοχή παραμένει κάτω από το όριο και το 2012. Επιπλέον, για το 2012, φτωχές θεωρούνται οι περιοχές του Κεντρικού και της Βάθης (Δ. Κιλκίς), καθώς και της Ειδομένης και του Ευρωπού (Δ. Παιονίας).

Στην ενότητα της Πέλλας, για το 2009, οι κάτοικοι των περιοχών της Κρύας Βρύσης (Δ.Πέλλας), της Φούστανης και του Εξαπλάτανου (Δ.Αλμωπίας) εμφάνιζαν εισοδήματα που βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας. Για το 2012, στις παραπάνω περιοχές προστίθενταν η Άρνισσα (Δ.Έδεσσας), η Σκύδρα (Δ.Σκύδρας) και η Καρυώτισσα (Δ.Πέλλας).

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι η μία από τις δύο ΠΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου για το έτος 2009, όλες οι περιοχές της βρίσκονταν πάνω από το όριο φτώχειας. Η οικονομική κρίση, ωστόσο, επέφερε σημαντικές αλλαγές στα εισοδήματα των κατοίκων καθώς τέσσερις περιοχές (Κορινός του Δ. Κατερίνης, και Κίτρος, Μεθώνη, Κολινδρός του Δ. Πύδνας - Κολινδρού) βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2012.

Η περιοχή των Σερρών περιλαμβάνει πολλές περιοχές που βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας, τόσο το 2009, όσο και το 2012. Ειδικότερα, για το 2009, οι περιοχές αυτές είναι οι παρακάτω: Δράβησκος, Πρώτη (Δ.Αμφίπολης), Πεντάπολη, Χρυσό (Δ.Εμμανουήλ Παππά), Στρυμωνικός, Ηράκλεια (Δ.Ηράκλειας), Γάζωρος (Δ.Νέας Ζίχνης), Κ.Πορόια, Ν.Πετρίτσι (Δ.Σιντικής), Μαυροθάλασσα (Δ.Βισαλτίας). Για το 2012, στις παραπάνω περιοχές προστέθηκαν οι εξής: Ν.Σκοπός (Δ.Εμμανουήλ Παππά), Ροδολίβος (Δ.Αμφίπολης), Αλιστράτη, ΣΣ Αγγίστης (Δ. Νέας Ζίχνης) και Ροδόπολη (Δ. Σιντικής).

Αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, το έτος 2009, δεν υπήρχε περιοχή που να βρισκόταν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ για το 2012, οι περιοχές του Πευκοχωρίου (Δήμος Κασσάνδρας) και της Συκιάς (Δήμος Σιθωνίας) ανήκαν στην κατηγορία των φτωχών περιοχών.
tanea.gr
Φαίνεται ότι κάποιους δεν τους ικανοποίησαν τα «αντρικά» στρινγκ μαγιό και αποφάσισαν να βγουν πιο γυμνοί στις παραλίες …
Τρανό παράδειγμα τα παλικάρια στην παρακάτω φωτογραφία που εμφανίστηκαν σε παραλία της Αττικής με μαγιό «Αδάμ».


aftodioikisi.gr
Το νερό στην υγρή του μορφή μπορεί να υπάρξει στον Άρη, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και της Άνοιξης και μόνο για μερικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, οι οποίοι βρήκαν ότι παρά τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν που επικρατούν στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη», είναι πιθανό να δημιουργηθούν μικρές ποσότητες νερού σε υγρή μορφή υπό τη σωστή θερμοκρασία και με την παρουσία αλατιού, προωθώντας περαιτέρω την ιδέα ότι μπορεί να υποστηριχθεί η ζωή στο συγκεκριμένο πλανήτη.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από μια έρευνα που διεξήγαγε μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο, δημιουργώντας ειδικούς θαλάμους για να μιμηθούν τις συνθήκες παγετού στην επιφάνεια του Άρη.

Σε αυτούς τους θαλάμους διαπίστωσαν ότι μπορούσε να σχηματιστεί νερό σε υγρή μορφή για μικρά χρονικά διαστήματα, υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αυτό ήταν δυνατό μόνο εφόσον στην επιφάνεια του Άρη υπήρχε ένας τύπος αλατιού, ο οποίος εντοπίστηκε την περασμένη χρονιά από το Curiosity της NASA, γράφει σχετικό δημοσίευμα του Independent.

Ενώ ένας σημαντικός αριθμός ερευνητικών αποστολών και μελετών έχουν βρει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία γύρω από την ύπαρξη νερού στον Άρη κατά το παρελθόν, δεν έχει βρεθεί ακόμη απευθείας στην επιφάνεια του πλανήτη νερό στη φυσική υγροποιημένη κατάσταση.

Παρ 'όλα αυτά, η νέα αυτή μελέτη προσθέτει σε αυτόν τον πλούτο των αποδείξεων και δίνει στους επιστήμονες σαφείς ενδείξεις ως προς το πού μπορεί να βρεθεί νερό στον πλανήτη και σε ποια χρονική στιγμή είναι πιο πιθανό να συμβεί αυτό.

Πηγή: newsbeast.gr
Μια νεαρή ρεπόρτερ έκανε έξαλλο τον Τόμας Μίλερ στη μεικτή ζώνη λίγο μετά τον θρίαμβο της Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ.
Του έκανε ερώτηση για το γεγονός ότι ήρθε δεύτερος στη μάχη των σκόρερ πίσω από τον Χάμες Ροντρίγκες και αυτός απάντησε λίαν αθυρόστομα!

"Πρέπει να μιλήσεις βαυαρικά", ήταν το αρχικό αίτημα του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, με τη ρεπόρτερ, όμως, να παίρνει το λόγο και να ρωτάει τον Μίλερ:

"Δεν μιλάω βαυαρικά, αλλά συγχαρητήρια για το Μουντιάλ. Ήσουν πολύ κοντά στο να αναδειχτείς κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά. Πώς αισθάνεσαι;".

Η απάντηση του Μίλερ; Απαράδεκτη: "Δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι μ....ίες περί πρώτου σκόρερ στη διοργάνωση. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές! Μπορείτε να χώσετε το χρυσό παπούτσι στον κ..ο σας".
filathlos.gr
Αχώριστη έχει γίνει με τους κορσέδες η 24χρονη Michele Kobke από το Βερολίνο, η οποία, θέλοντας να αποκτήσει κυριολεκτικά μέση δαχτυλίδι, φοράει κορσέ, ακόμη και στον ύπνο της.
Μέσα σε μια τριετία, η Michele, μίκρυνε τη μέση της, από τα 64 στα 40 εκατοστά και συνεχίζει, καθώς θέλει να φτάσει στα 38 εκατοστά.
Όσο μικρή κι αν είναι η μέση της Kobke, το ρεκόρ το κατέχει η Αμερικανίδα Cathie Jung με μέση 38 εκατοστών.
Η ίδια η Kobke πιστεύει πάντως πως έχει την τέλεια θηλυκή φιγούρα.







aftodioikisi.gr
Μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί το κύμα των απολύσεων, μετά τη σχετική συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απομάκρυνση από το Δημόσιο 6.500 υπαλλήλων, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο, προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος της διετίας 2013-2014 για 15.000 απολύσεις. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2013 έχουν φύγει 8.500 υπάλληλοι.
Οι απολύσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου θα προκύψουν μέσω της συρρίκνωσης κρατικών δομών, αλλά και μέσω της λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας. Παράλληλα θα απομακρυνθούν και όσοι εξακολουθούν να εργάζονται με αποφάσεις δικαστηρίων, ενώ οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.
Βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθούν περισσότερες από 1.000 απολύσεις θα είναι ο τομέας των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κ. Μητσοτάκη 1.050 εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όσοι υπολείπονται για να επιτευχθεί ο στόχος των 6.500 αναμένεται να προκύψουν από τη διαθεσιμότητα, καθώς μετά τη λήξη του οκταμήνου που προβλέπεται, αναμένεται να απομακρυνθούν 3.600 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς και δεν έχουν απορροφηθεί σε κάποιον άλλο οργανισμό του Δημοσίου. Επίσης, ο αριθμός των υπαλλήλων που συνεχίζει να εργάζεται με αποφάσεις δικαστηρίων φτάνει τους 1.850.
Τέλος, από τη στιγμή που θα τηρηθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, η τρόικα σε «αντιστάθμισμα» δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις από το 2015.
Οι «δεξαμανές» των απολύσεων
-3.600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα
-1.050 απολύσεις από τις συγκοινωνίες
-1.850 υπάλληλοι με αποφάσεις δικαστηρίων
-Απολύσεις στο υπουργείο πολιτισμού
-Απολύσεις στο Αγροτικής Ανάπτυξης
aftodioikisi.gr
Τόπος ευλογημένος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Όπου και αν σταθεί το βλέμμα θα γοητευθεί από το ειδυλλιακό τοπίο.
Αμέτρητοι φυσικοί όρμοι και παραλίες, καταγάλανα νερά, άφθονο πράσινο και γραφικά χωριά αποτελούν εγγύηση για αξέχαστες διακοπές.
Η Χαλκιδική διατηρεί την δική της προσωπικότητα και φαίνεται πως έχει κλέψει και τις καρδιές των Σκωτσέζων. Η Herald Scotland γράφει «ύμνους» για το αυτό κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας αλλά και για την Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως προσφέρουν εντελώς διαφορετική ποιότητα διακοπών.
Το άρθρο εγκωμιάζει τα τρία πόδια της Χαλκιδικής όπως και το κέντρο της συμπρωτεύουσας που είναι γεμάτο αρώματα, χρώματα, πρόσχαρους ανθρώπους με φόντο το γαλάζιο του Θερμαϊκού. Καλό φαγητό και κρασί, όμορφες γραφικές γωνιές αλλά και χλιδή που όμως δεν μεταφράζεται σε πρόκληση.
Ο συντάκτης του αφιερώματος ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στη Χερσόνησο του Άθω σημειώνει : «…αποτελεί σημείο παγκόσμιας κληρονομιάς σύμφωνα με την UNESCO. Οι εκτάσεις είναι εντυπωσιακές, τα μοναστήρια στέκουν βλοσυρά πάνω από το κεφάλι σου και οι μοναχοί ζουν τη δική τους ήρεμη ζωή μακριά από τα εγκόσμια. Εδώ οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση, αλλά ακόμα και έτσι η θέα και το τοπίο σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω».
Αναφέρει μάλιστα πως ο Vladimir Putin και ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτονται πολύ συχνά αυτά τα μέρη, επομένως κάτι περισσότερο θα ξέρουν.
Ο επίλογος του άρθρου σίγουρα θα παρακινήσει πολλούς Σκωτσέζους να ψάξουν πακέτα διακοπών για την Χαλκιδική. «Ναι, μπορεί όλοι να ονειρεύονται παραλίες και θάλασσες, αλλά αυτού του είδους τα ταξίδια στην αθωνική πολιτεία και στα γύρω μέρη της Χαλκιδικής προσφέρουν μια ξεχωριστή μαγεία».
Χαιρόμαστε που οι Σκωτσέζοι συμφωνούν μαζί μας! …γιατί «Σαν τη Χαλκιδική, ΔΕΝ έχει» :)
echoes.gr
Αρχίζουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει:
- Να αγοράζουν, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές – οικογενειακές τους ανάγκες.
- Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά, κλπ.
- Να κάνουν έλεγχο αγοράς, πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.
- Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.
- Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.
- Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.
- Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.
- Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και, ιδίως, όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται, αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.
- Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες, γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.
- Να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.
aftodioikisi.gr
Φαίνεται πως τα κοινά γούστα στη μουσική και το σινεμά δεν είναι η μόνη ένδειξη πως ένα ζευγάρι είναι ταιριαστό.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Psychological Science δείχνει ότι η ερωτική χημεία μπορεί να κρύβεται στις ίδιες τις… λέξεις.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Texas Tech πραγματοποίησαν δύο επιμέρους μελέτες που αφορούσαν στο ταίριασμα γλώσσας και ύφους (σύστημα LSM), προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο δύο άτομα ταιριάζουν ως προς το στυλ επικοινωνίας όταν συζητούν.
Οι ερευνητές εστίασαν σε συγκεκριμένες ομάδες λέξεων, όπως οι αντωνυμίες, οι προθέσεις, οι σύνδεσμοι και τα ποσοτικά επιρρήματα. Αν και χρησιμοποιούμε τέτοιες λέξεις καθημερινά και εντελώς αυθόρμητα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά μας.
Στο πρώτο πείραμα συμμετείχαν 40 άνδρες και 40 γυναίκες και τους ζητήθηκε να κάνουν σύντομες συζητήσεις μεταξύ τους.
Οι μετέπειτα αναλύσεις έδειξαν ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα που προτιμούσαν το ίδιο λεξιλογικό μοτίβο ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν αργότερα ότι συμπαθούν ή βλέπουν ερωτικά ο ένας τον άλλο.
Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και μελέτησαν τα sms που είχαν ανταλλάξει 86 ζευγάρια, αναλύοντας και πάλι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα λέξεων. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν επίσης για τα επίπεδα ικανοποίησης στη σχέση τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα ζευγάρι που ακολουθούσε τα ίδια πρότυπα γραφής είχε διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνει μαζί τρεις μήνες μετά.
Πηγή: onmed.gr

Λόγω ενός μεγάλου κενού ασφαλείας στο Flash Player, η Adobe κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες μία αναβάθμιση για το web plugin. Και πριν λίγες ώρες η Apple επιβεβαίωσε ότι ανανέωσε τη blacklist των πρόσθετων του OS X, ώστε να αποτρέπεται η χρήση του Flash Player έκδοσης που είναι παλαιότερη από την 14.0.0.145 (ή την 13.0.0.231 σε προηγούμενα λειτουργικά).

Η Adobe ανακοίνωσε ότι το κενό ασφαλείας μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλους χρήστες να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο συστημάτων που διέθεταν τις συγκεκριμένες εκδόσεις του Flash Player.

Το μπλοκάρισμα αφορά μόνο το Safari, κι όχι άλλους browsers, οπότε και η έκδοση του Flash για κάθε τέτοιο πρόγραμμα πλοήγησης πρέπει να αναβαθμιστεί ξεχωριστά.

Πηγή: macuser.gr

Ταλαιπωρία αναμένει από σήμερα το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Ο οργανισμός έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης από το 2010, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα του ΟΑΣΘ.
Παρά την επίσχεση εργασίας, η εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με οχήματα του οργανισμού θα γίνει κανονικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η Γερμανία! Τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ νίκησαν στην παράταση 1-0 την Αργεντινή με γκολ του Γκέτσε στο 113’ και πρόσθεσαν το τρόπαιο δίπλα σε εκείνα του 1954 στην Ελβετία, 1974 στη Γερμανία και 1990 στην Ιταλία.
Άνθρωπος-κλειδί για τους νικητές αποδείχθηκε ο Σούρλε, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι Νόιερ και Λαμ. Αντίθετα, από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μασεράνο, με τον Λιονέλ Μέσι να κινείται σε πολύ ρηχά για τα δικά του «κυβικά» νερά.
Πάντως, ο Μέσι κατέκτησε τη "Χρυσή Μπάλα" της διοργάνωσης, ενώ ο Νόιερ αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας. Το "Χρυσό Παπούτσι" του πρώτου σκόρερ στο Μουντιάλ παρέμεινε στον Κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκεζ (6 γκολ)

 Η περιγραφή του τελικού
Χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγα λεπτά για να πέσουν οι «μάσκες» των δύο «μονομάχων» στο «Μαρακανά» και να εμφανίσουν τα όπλα με τα οποία θα προσπαθούσαν να κάνουν το όνειρο της κατάκτησης ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματικότητα.
Οι Γερμανοί διατήρησαν για τους εαυτούς τους (ταιριαστό από κάθε άποψη) την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Μέσι και η παρέα του προτίμησαν να στηριχθούν περισσότερο σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, ποντάροντας στο ατομικό ταλέντο και την ικανότητα –κυρίως των πλάγιων- στο ένας εναντίον ενός.
Σε αυτό το ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» θα μπορούσε να σπάσει δύο φορές η ισορροπία του τρόμου αν οΙγκουαΐν σε ισάριθμες περιπτώσεις δεν συμπεριφερόταν ως επιθετικός πολύ μικρότερης κλάσης από αυτήν που απαιτείται για να γίνει κανείς καθοριστικός σε τελικό Μουντιάλ. Πρώτα πέταξε στα σκουπίδια ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ που του χάρισε ένα λάθος γύρισμα του Κρος και λίγο αργότερα δεν έλεγξε τον ενθουσιασμό του και βιάστηκε να φύγει –σε βαθμό να συλληφθεί σε θέση οφ σάιντ- πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα γκολ που φυσικά δεν μέτρησε ποτέ.
Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει «λίγο» τον Σαμπέγια, τον τεχνικό της Αργεντινής, αλλά η αλήθεια είναι πως αποδείχθηκε ο μόνος προπονητής που αποφάσισε να επενδύσει στην αδυναμία του Χέβεντες να λειτουργήσει ως κανονικό αριστερό μπακ.
Σημαδεύοντας αυτόν τον αδύναμο «κρίκο» πότε με τον Μέσι, πότε με τον πολύ καλό Λαβέτσι ή ακόμη και με τα όβερλαπ του Σαμπαλέτα η Αργεντινή έδειχνε ικανή να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του 26χρονου κεντρικού αμυντικού της Σάλκε που στάθηκε –όπως και η Γερμανία- τυχερός. Η μοίρα όμως έπαιξε και στον ίδιο άσχημο παιχνίδι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν δική του κεφαλιά σταμάτησε στο δοκάρι και κράτησε το ματς ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο.
Με αυτήν τη φάση τρίτωσε το κακό της κακοδαιμονίας των Γερμανών που έχασαν στην προθέρμανση τον Κεντίρα και κατά τη διάρκεια του ματς τον άνθρωπο που τον αντικατέστησε, τον Κράμερ που για ώρα –προφανώς έχοντας υποστεί διάσειση- απλά περιφερόταν στο γήπεδο, χωρίς να είναι σίγουρο αν είχε την παραμικρή υποψία του πού ακριβώς βρισκόταν…
Κάθε «τικ-τακ» του χρονομέτρου που κυλούσε αδυσώπητα ενίσχυε την πεποίθηση πως παρακολουθούσαμε ματς του ενός γκολ. Ένα συναίσθημα που σταδιακά μετατρεπόταν σε βεβαιότητα από την εικόνα των παραγόντων που θεωρητικά θα καθόριζαν την τύχη του αγώνα. Ο Λαβέτσι από ώρα εκτός αγώνα, ο Μέσι σταδιακά γινόταν απρόσμενα αόρατος, ενώ από την άλλη μεριά τα βαριά «χαρτιά» των «πάντσερ» -ιδιαίτερα ο Εζίλ αλλά και ο Μίλερ δευτερευόντως- έμοιαζαν κατηγορία «φτερού», γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση του Μασεράνο.
Η παράταση ήρθε εντελώς φυσιολογικά και σημαδεύτηκε από μία και μόνη φάση. Ο Παλάσιο, όμως, όταν βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ λύγισε από το βάρος της επιθυμίας ενός λαού και τη… σκιά του Γερμανού γίγαντα… Πράγμα που δεν ίσχυσε για τον Μάριο Γκέτσε, που στα 22 του χρόνια έμελλε να γίνει ο άνθρωπος που θα έκρινε τον πιο σημαντικό τίτλο του πλανήτη. Εκμεταλλευόμενος τη φανταστική κούρσα του Σούρλε από τα αριστερά ο άσος της Μπάγερν νίκησε τον Ρομέρο άφησε τα υπόλοιπα να τα κρίνει η Ιστορία.
Η ίδια δηλαδή που θα αποφασίσει πού θα τοποθετήσει αυτό το Μουντιάλ των ρεκόρ, το οποίο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί παρά με ένα ρεκόρ ακόμα! Το τέρμα της νίκης ήρθε μετά από συνεργασία δύο παικτών που είχαν περάσει νωρίτερα ως αλλαγή. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ σε τελικό στο παρελθόν!
Πηγή: Sport-fm.gr
Οι φελλοί της σαμπάνιας τραυματίζουν κάθε χρόνο 20 Αυστραλούς και τα Χριστούγεννα θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες εποχές, προειδοποιεί το Οφθαλμολογικό Ίδρυμα του Σίδνεϊ.

«Οι περισσότεροι τραυματισμοί έχουν θύματα το ίδιο πρόσωπο που ανοίγει το μπουκάλι, διότι προσπαθούν να ανοίξουν τη φιάλη και όταν ο φελλός έχει κολλήσει, τον κοιτάζουν και αυτό εκρήγνυται», εξηγεί ο Μάικλ Λόλες του Ιδρύματος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι φελλοί μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων την ώρα και να χτυπήσουν κάποιον στο μάτι πιο δυνατά από ότι μία γροθιά.

Πηγή: tanea.gr
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ο μεγαλύτερος «πνεύμονας» πρασίνου της Γης, ήταν κάποτε… βοσκότοπος.

Σύμφωνα με ερευνητές, το τροπικό δάσος δημιουργήθηκε πριν από μόλις 2.000 χρόνια εξαιτίας μιας αλλαγής στο κλίμα που σημειώθηκε τότε.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής, όπου βρίσκεται σήμερα το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ήταν καλυμμένο με γρασίδι και πως η πλούσια βλάστηση αναπτύχθηκε επειδή το κλίμα σε κάποια φάση έγινε πιο υγρό.

Η άφιξη των ευρωπαϊκών ασθενειών, αφότου ο Κολόμβος διέσχισε τον Ατλαντικό το 1492, μπορεί επίσης να επιτάχυνε την ανάπτυξη των δασών, καθώς οι ασθένειες οδηγούσαν στο θάνατο τους αυτόχθονες πληθυσμούς που ζούσαν και καλλιεργούσαν στην περιοχή, αναφέρει μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

«Το κυρίαρχο οικοσύστημα έμοιαζε περισσότερο με σαβάνα, παρά με το τροπικό δάσος που βλέπουμε σήμερα» ανέφερε στη Daily Mail ο επικεφαλής της μελέτης, John Carson, από το πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τεχνητές χωματουργικές εργασίες, που αποκαλύφθηκαν από πρόσφατες καταγραφές στη Βολιβία, που περιλάμβαναν χαντάκια μέχρι περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά (1.100 μέτρα), μέχρι 3 μέτρα βάθος και 4 μέτρα πλάτος.

Βρήκαν ακόμη, μεγάλες ποσότητες γύρης χλόης σε αρχαία ιζήματα στις κοντινές λίμνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η περιοχή είχε καλυφθεί από σαβάνα.

Επιπλέον, βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην περιοχή γινόταν καλλιέργεια αραβοσίτου.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στο PNAS, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το πλούσιο τροπικό δάσος που υπάρχει σήμερα, δεν υπήρχε πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια και πως οι φυλές που ζούσαν εκεί πριν από 2.500 έως 500 χρόνια δεν ήταν κυνηγοί του δάσους, αλλά γεωργοί.

Πηγή: newsbeast.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!