Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μπορεί να μην έχει πάει ακόμη στο νηπιαγωγείο, ωστόσο η τρίχρονη Αλέξις Μάρτιν από την Αριζόνα των ΗΠΑ έγινε δεκτό στη Mensa, τον διεθνή οργανισμό για τους ανθρώπους με υψηλό δείκτη ευφυίας (IQ).
Με το δείκτη ευφυίας της να έχει ήδη ξεπεράσει το 160, η μικρή από το προάστιο Κουίν Κρικ του Φοίνιξ, αποτελεί αυτή τη στιγμή το νεότερο μέλος του τοπικού τμήματος της Mensa α στην Αριζόνα, όπως μετέδωσε ένα τηλεοπτικό δίκτυο του Φοίνιξ.
Η Αλέξις, η οποία έχει αναπτύξει την ικανότητα ανάγνωσης ενός παιδιού της 5ης δημοτικού και η οποία έχει μάθει ισπανικά μόνη της, χρησιμοποιώντας το iPad των γονιών της, κατάφερε να εισαχθεί στη Μένσα επιτυγχάνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ του ανώτερου 2% του γενικού πληθυσμού στο τυποποιημένο τεστ ευφυίας, ανέφερε ο πατέρας της.
Ο Ίαν Μάρτιν δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό δίκτυο ABC15 ότι η οικογένεια άρχισε να παρατηρεί ότι κάτι το διαφορετικό συνέβαινε με την κόρη όταν εκείνη ήταν σε ηλικία μόλις 1 έτους.
Το κοριτσάκι «διηγείτο το παραμύθι που της διαβάζαμε για να κοιμηθεί την προηγούμενη νύχτα» είπε στο δημοσιογράφο. «Δεν το διηγείτο απλά, το διηγείτο αυτολεξεί».
Ο Μάρτιν υπογράμμισε στο δίκτυο ABC15 ότι η Αλέξις, που ξεκίνησε την ανάγνωση σε ηλικία των 2 ετών, προκαλεί το θαυμασμό με τις ικανότητές της.
«Κάθε φορά που μαθαίνει μία λέξη, και το κάνει οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε περίσταση, δεν την χρησιμοποιεί ποτέ με λάθος περιεχόμενο», εξήγησε ο ίδιος.
Η Αλέξις είναι πλέον ένα από τα 3.300 μέλη στη Mensa ηλικίας κάτω των 18 ετών στις ΗΠΑ, ενώ άλλοι 56.000 ενήλικες ανήκουν στην αμερικανική οργάνωση, όπως διευκρίνισε μια εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού.
aftodioikisi.gr
Με έναν σκληρό και μάλλον ασυνήθιστο τρόπο επέλεξε για να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ένας άνδρας από την Κίνα: μπήκε στο κλουβί με τις τίγρεις της Βεγγάλης που φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο του Πεκίνου και έκανε τα πάντα για να τον φάνε τα ζώα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Chengdu Business Daily, ο 27χρονος ανέβηκε σε ένα δέντρο και πήδηξε μέσα στο κλουβί μπροστά στα έκπληκτα μάτια των σοκαρισμένων επισκεπτών.
Κατόπιν για περίπου 20 λεπτά έκανε απότομες κινήσεις για να του επιτεθούν οι τίγρεις.
Τα ζώα αν και του επιτέθηκαν, δεν του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα.
Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου έριξε υπνωτικά βέλη για να ναρκώσει τα ζώα και απομάκρυνε τον 27χρονο από το κλουβί.
Όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός πάσχει από χρόνια και βαρειά κατάθλιψη.
news.gr
Η σαρωτική επικράτηση του Σεμπαστιάν Φέτελ και της Red Bull τα τελευταία χρόνια στο μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1, μείωσαν κάθετα το ενδιαφέρον του κοινού και κατά συνέπεια τις "μετοχές του τσίρκου" στο χρηματιστήριο των χορηγιών.
Αυτός ήταν και ο λόγος που το bigboss, ο Μπέρνι Έκλστοουν, παρότι "πάει με χίλια" τον Φέτελ, αναγκάστηκε να πάρει άμεσα δραστικά μέτρα, προκειμένου να διατηρήσει το ενδιαφέρον στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μέσω αυτού την τεράστια περιουσία του.
Τα μέτρα αυτά ήταν πολλές ριζικές αλλαγές στις κατασκευαστικές προδιαγραφές των μονοθεσίων, αλλά και του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων.
Οι κινητήρες είναι πλέον V6 Turbo 1,6 λίτρων με κόφτη στις 15.000 στροφές, αντί των V8 2,4 lt που είχαμε πέρσι με τον κόφτη στις 18.000 rpm.
Στα καύσιμα δεν επιτρέπει κατανάλωση πάνω από 100 κιλά/ώρα, γεγονός που αναγκάζει τις ομάδες να ξεκινούν τα GP με 100 κιλά καυσίμου στο ρεζερβουάρ, από 150 που ήταν ο μέσος όρος πέρσι.

Στον τομέα της απόδοσης, εκτός από τo KERS που έδινε 80 ίππους για 6,7 δευτερόλεπτα, φέτος θα αποθηκεύεται ενέργεια και στο ERS που θα δίνει 161 ίππους για 33 δευτερόλεπτα!
Ακόμα, επιτρέπονται 5 αλλαγές κινητήρων ανά σεζόν χωρίς ποινή, με τον κινητήρα (power unit) να ορίζεται τόσο σαν μοτέρ όσο και σαν ERS, που θα πρέπει να αντέχουν για 4.000 km, διπλάσια από αυτά του 2013. Όσον αφορά τη μετάδοση, θα έχουμε νέα κιβώτια 8 ταχυτήτων (από 7) τα οποία θα πρέπει να αντέχουν για 6 (αντί για 5) συνεχείς αγώνες.
Πλέον αυτών, το βάρος του μονοθεσίου από ελάχιστο 642 κιλά που ήταν, ανεβαίνει στα 691 κιλά.
Μέχρι εδώ καλά. Αυτό όμως που θα βγάλει… μάτια στη φετινή σεζόν που αρχίζει 16 Μαρτίου στη Μελβούρνη, είναι το ρύγχος των μονοθεσίων που με μειωμένο μήκος (1,65 αντί 1,80) αφήνει περισσότερο εκτεθειμένα τα ελαστικά στη ροή του αέρα, όντας ταυτόχρονα στο 185 mm από το έδαφος, έναντι 550 mm, με στόχο να μειωθεί η πιθανότητα απογείωσης του μονοθέσιου όταν πέσει στην πίσω ρόδα κάποιου προπορευόμενου. Εκτός αυτών, υπάρχουν και αλλαγές στο βασικό σκέλος του ρύγχους το οποίο πρέπει να έχει συγκεκριμένη διάσταση και διάμετρο.
Τα παραπάνω ευθύνονται για τη σχεδιαστική οπισθοδρόμηση των F1 2014, με αποκορύφωμα την Caterham.
Με όλα αυτά οι δυσκολίες προσαρμογής των 22 οδηγών που θα σταθούν στο γκριντ της Μελβούρνης σε 3 εβδομάδες, είναι μεγάλες. Νικητής δε θα είναι όποιος μπορεί να οδηγήσει δυο ώρες με «τέρμα γκάζι», αλλά αυτός που θα συνδυάσει ιδανικά ταχύτητα, τεχνική, επιλογή ρυθμού, αξιοπιστία και φυσικά οικονομία καυσίμου. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι, μετά από πολλά χρόνια θα δούμε μονοθέσια να εγκαταλείπουν από έλλειψη βενζίνης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα είναι σίγουρο, ή σχεδόν σίγουρο. Η τράπουλα ανακατεύτηκε δραματικά και μόνο ένα θαύμα θα κρατήσει Φέτελ και Red Bull ξανά στην κορυφή.
Ποιος θα τους αντικαταστήσει; Θεατές και Έκλστόουν έχουν κοινή γραμμή σε αυτό το ερώτημα. Να το μάθουν την ώρα που θα πέσει η καρώ σημαία του τελευταίου αγώνα.
news.gr

Μια από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις, σύμβολο του έρωτα, της αριστοκρατίας και της πολυτέλειας ανοίγει για ακόμα μια χρονιά τις πύλες της στο κοινό, προσκαλώντας το να συμμετάσχει σε μια μεγαλειώδη γιορτή, το περίφημο Καρναβάλι της Βενετίας!

Ντυθείτε με εντυπωσιακές στολές εποχής, φορέστε μια περίτεχνη μάσκα και ετοιμαστείτε να ζήσετε από κοντά το πιο διάσημο καρναβάλι της Ευρώπης!
Το φετινό φαντασμαγορικό πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου, με επίκεντρο την Piazza San Marco και το Gran Teatro.

Μια πολύχρωμη πομπή από μασκαρεμένους αρλεκίνους, ντόμινο και κυρίες με εντυπωσιακά φορέματα κατακλύζει τους δρόμους, τις πλατείες και τα αριστοκρατικά παλάτια της πόλης, σε ένα υπερθέαμα, που έχει τις ρίζες του στις αρχές του 11ου αιώνα, όταν οι Ενετοί χρησιμοποιούσαν τις μάσκες για να καλύψουν τις παρανομίες και την ηθική παρακμή μιας πόλης με καλά κρυμμένα μυστικά.
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η “Φανταστική Φύση” και επί της ουσίας αναδεικνύει τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στα παραμύθια και τους μύθους. Αυτά τα παραμύθια θα αποτελέσουν και την έμπνευση για τις ποικίλες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού, αλλά και για τις στολές των συμμετεχόντων.

Ένα ατέλειωτο πάρτι με παρελάσεις, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικά δρώμενα και φυσικά άφθονη μουσική και χορό θα στηθεί σε κάθε σημείο της πόλης, με αποκορύφωμα τα πανέμορφα παλάτια των Δόγηδων, που θα φιλοξενήσουν, όπως κάθε χρόνο, μοναδικούς χορούς.
Ποιες εκδηλώσεις δεν πρέπει να χάσετε:

Festa delle Marie - Η γιορτή της Μαρίας


Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα αναδειχθεί η βασίλισσα Μαρία του φετινού Καρναβαλιού, μια παράδοση που ξεκίνησε όταν ο Δόγης της Βενετίας, αποφάσισε να επιλέγει κάθε χρόνο 12 όμορφα κορίτσια, στα οποία και θα δώριζε τα κοσμήματα του γάμου τους.

Η παρέλαση των 12 κοριτσιών, που έχουν επιλεγεί με κλήρωση τις προηγούμενες ημέρες, καταφθάνει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, περίπου στις 16:00 το μεσημέρι συνοδευόμενοι από καρναβαλικές ομάδες της πόλης, που τις παρουσιάζουν στο πλήθος που τους περιμένει.

Il Volo dell'Angelo - Το “πέταγμα” του Αγγέλου


Μια μέρα αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δρώμενα του Καρναβαλιού, το “Πέταγμα του Αγγέλου”. Το μυστικό της ταυτότητας του “αγγέλου” φυλάσσεται μέχρι την τελευταία στιγμή και η μαγευτική “πτήση” του ξεκινά από την κορυφή του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου για να καταλήξει στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο της πλατείας.

Πολλά παραδοσιακά συγκροτήματα θα παρελάσουν στη σκηνή, που έχει στηθεί στο κέντρο, δίνοντας χρώμα στην εκδήλωση με τα υπέροχα κοστούμια τους. Ο άγγελος θα παραλάβει ένα συμβολικό δώρο και η γιορτή θα συνεχιστεί με αμείωτο κέφι. Σύμφωνα με την παράδοση, ο άγγελος θα είναι η Μαρία, που κέρδισε κατά την περσινή “Festa delle Marie”.

Svolo del Leon – Το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου


Το σύμβολο της πόλης της Βενετίας είναι ένα μεγαλόπρεπο φτερωτό λιοντάρι, το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου. Στις 4 Μαρτίου, προς τιμήν του θα διοργανωθεί μια μεγαλειώδης γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας, μια μεγάλη σημαία με τον περίφημο λέοντα θα “πετάξει” πάνω από το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Είναι μια από τις εκδηλώσεις που δηλώνουν το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στην οποία συμμετέχουν εκτός από τις 12 Μαρίες, η χορωδία της πόλης και φυσικά πλήθος κόσμου.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης στολής


Ο πιο καρναβαλικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, όπως και οι περισσότερες εκδηλώσεις, στο Gran Teatro της πλατείας του Αγίου Μάρκου. Οι ανταγωνιστές παρελαύνουν στην σκηνή, προσπαθώντας να κλέψουν τις εντυπώσεις και να μαγέψουν το κοινό με τη φαντασία και την πρωτοτυπία, με την οποία επέλεξαν το κοστούμι και τη μάσκα τους.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται καθημερινά και συγκεκριμένα δυο φορές της μέρα, στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια του, διεξάγονται παρελάσεις, δρώμενα από καλλιτέχνες δρόμου και παραδοσιακοί χοροί, δημιουργώντας ακόμα πιο έντονα συναισθήματα έκπληξης και χαράς!

Αυτή η χρόνια , το κοινό θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό, επιλέγοντας τους νικητές, που θα βραβεύονται καθημερινά με όμορφα δώρα. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί την τελευταία μέρα του Καρναβαλιού, όταν και θα αναδειχθεί η καλύτερη στολή για το 2014.

Vogata del silenzio - Η πομπή με τις γόνδολες


Μια μεγαλειώδης πομπή με γόνδολες, το σήμα κατατεθέν της πόλης, θα ξεκινήσει το βράδυ της 4ης Μαρτίου και θα διασχίσει ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης έως την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Περνώντας από μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, όπως η γέφυρα του Ριάλτο και το Μεγάλο Κανάλι, οι γόνδολες θα κινηθούν σε ένα μυστηριακό σκηνικό, υπό το φως των κεριών.

Ο χορός των Δόγηδων


Ίσως η κορυφαία στιγμή του Καρναβαλιού είναι ο Gran Ballo delle Maschere, ο περίφημος Χορός των Δόγηδων, που πραγματοποιείται τη δεύτερη Παρασκευή των εορταστικών εκδηλώσεων. Στον χορό συμμετέχουν μόνο ντόπιοι, ενώ το μέρος που θα διεξαχθεί αλλάζει κάθε χρόνο, προσπαθώντας να εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο.
news.gr
Το Facebook επενδύει στο live chat. Μετά την εξαγορά του Instagram το 2012, ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζεται να δώσει 19 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές για να εξαγοράσει την εφαρμογή στιγμιαίων μηνυμάτων WhatsApp.

Ακριβέστερα, η συμφωνία συμπεριλαμβάνει 12 δισ. δολάρια σε μετοχές, 4 δισ. δολάρια μετρητά και 3 δισ. δολάρια σε προνομιούχες μετοχές. Αν ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει γίνει στο διαδίκτυο σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο μιας δεκαετίας!

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν τεθεί στη διάθεση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, η εφαρμογή WhatsApp αριθμεί συνολικά 450 εκατομμύρια μέλη, με παραπάνω από 1.000.000 μέλη να προστίθενται καθημερινά μέχρι τις μέρες μας.

Εκτιμάται ότι αυτή η κίνηση γίνεται για να ανταγωνιστεί το Facebook το Twitter και το Snapchat.
news.gr
O εικονιζόμενος ιδιοκτήτης της ταβέρνας βρήκε τον τρόπο να κάνει γνωστό το μαγαζί του σε ολόκληρη τη χώρα - Η ταμπέλα που θα δείτε προκαλεί πολλές συζητήσεις στα social media...

 Ο θρυλικός «ροζ πάνθηρας» των Τρικάλων (κατά κόσμον Νίκος Μπακατσιάς) με... ταμπέλα στην είσοδο της ψησταριάς του αναζητά πελατεία εν μέσω κρίσης.
Επαναστάτης από φύση ο ίδιος, με συμμετοχή σε όλους τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες και πρωτοστάτης σε απεργιακές κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα βρήκε το δικό του χιουμοριστικό τρόπο, να περάσει μηνύματα.

Στην είσοδο του καταστήματός του, στη Μπάρα Τρικάλων (έναντι Αγίου Νεκταρίου) έβαλε μια μεγάλη ταμπέλα μέσα από την οποία εκφράζεται η αγωνία όλων των επαγγελματιών των Τρικάλων... «Ζητούνται πελάτες!... Πληροφορίες εντός»....

«Βουλιάζουνε τη χώρα» λέει στο trikalavoice.gr «και σε λίγο ο κοσμάκης δε θα μπορεί να κάνει ούτε καν αυτό, να έχει τα απαραίτητα για φαγητό. Ανατροπή τώρα» καταλήγει...





http://simantra.blogspot.gr
H UEFA τιμώρησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της με αποτέλεσμα η ρωσική ομάδα να παίξει τον πρώτο εντός έδρα ευρωπαϊκό της αγώνα για την επόμενη περίοδο κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο στην ΤΣΣΚΑ είχε επιβληθεί κλείσιμο τμήματος της εξέδρας για τον ίδιο λόγο και ειδικότερα για ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος του Γιάγια Τουρέ στον αγώνα του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι.

Επίσης για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της η UEFA τιμώρησε τον Απόλλωνα Λεμεσού με κλείσιμο των εξεδρών εκατέρωθεν της φυσούνας των αποδυτηρίων. Ανάλογη ποινή επιβλήθηκε επίσης στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας, για περιστατικά που σημειώθηκαν σε αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με το Βέλγιο, τον Νοέμβριο.

 http://www.4news.gr
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς της προσφέρουν θέση. Γνωστοί και φίλοι τη ρωτούν σε ποιο μήνα της εγκυμοσύνης βρίσκεται... Μόνο που η κοιλιά της Χέιλι Μπάρλει μεγαλώνει χωρίς όμως να είναι έγκυος.

Η 24χρονη Βρετανίδα, μητέρα τεσσάρων παιδιών πάσχει από τη νόσο Hirschprung.

Πρόκειται μία ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από έλλειψη εντερικών γαγγλιακών κυττάρων που οδηγεί σε αδυναμία να δοθεί εντολή για χάλση του εντέρου ώστε να μπορεί να δεχθεί εντερικό περιεχόμενο και μετά να συσπασθεί για το προωθήσει.

Η Hirschprung «χτυπάει» 1 στα 5.000 παιδιά, κυρίως αγόρια.

Συνήθως, η διάγνωση γίνεται σε παιδιά πολύ κρής ηλικίας. Η Χέιλι όμως δεν το αντιλήφθηκε παρά σε ηλικία 12 ετών. Η ίδια εξομολογείται ότι οι πόνοι είναι αφόρητοι. Από το 2009 εισήχθη στο νοσοκομείο 69 φορές.

Τώρα ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα. Θα υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση και ευελπιστεί να καταφέρει να επιστρέψει στη φυσιολογική ζωή που είχε με το 42χρονο σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους.

http://peiraxtiri.gr


Πάει η Έρη να ζητήσει από τον πατέρα της χαρτζηλίκι: - Μπαμπά θέλω λεφτά να βγω σήμερα. - Πάρε παιδί μου 5 ευρώ, λέει ο πατέρας. - Είναι λίγα τα πέντε πατέρα, χρειάζομαι 10 να πάω για καρτ, όπως όλα τα άλλα παιδιά. - Αποκλείεται είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά, απαντά αυτός αλλά με τα πολλά και μετά από πολύ γκρίνια της τα δίνει. Πάει η Έρη, παίρνει το αμαξάκι, τσακίζεται στη στροφή, αίματα, μελανιές... Γυρνάει στο σπίτι και την ρωτάει ο πατέρας: - Τι έγινε παιδάκι μου, πώς έγινες έτσι;;; - Τράκαρα πατέρα, μου 'φυγε το καρτ στη στροφή. Οπότε της απαντά: - Εμ, στα 'λεγα εγώ! Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτ, Έρη!

http://www.pinnokio.gr 
Πρεσβευτές της ανακύκλωσης θα γίνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Από τις 25 Φεβρουαρίου, οι μπλε κάδοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ θα τοποθετηθούν, επίσης, χάρτινοι κάδοι συλλογής εντύπων-χαρτιών και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία και με τίτλο «Ανακύκλωση στις αυλές μας», που θα εφαρμόσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα.

Το πρόγραμμα αφορά την καθημερινή βιωματική συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Αρχικά, η δράση θα ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και ακολούθως θα επεκταθεί σε γυμνάσια και λύκεια.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γίνουν πρεσβευτές της ανακύκλωσης. Θα κάνουν καθημερινή πρακτική, θα αντιληφθούν την χρησιμότητα της ανακύκλωσης για τη μείωση των απορριμμάτων και θα την αναγνωρίζουν ως λύση για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Οι Κεφαλονίτες μπορεί να μαζεύουν ακόμη τα κομμάτια τους, έπειτα από τα διαδοχικά «χτυπήματα» του Εγκέλαδου, αλλά έχουν μία καλή παρηγοριά. Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί έως τώρα το... ερωτεύτηκαν. Σημάδι πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι επισκέπτες. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πέντε ελληνικά νησιά, που φαίνεται πως έχει λατρέψει ο κόσμος. Συνολικά πέντε μπήκαν στην πρώτη δεκάδα του TripAdvisor, για τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης.

Η Νάξος έχει κατακτήσει την καρδιά των τουριστών, που την κατατάσσουν δεύτερη στη λίστα της «γηραιάς» ηπείρου, ενώ έκτη είναι η Κεφαλονιά, ακριβώς κάτω από τη Μήλο και πάνω από τη Σαντορίνη, ενώ τη δεκάδα κλείνει η Πάρος. Η κατάταξη βγήκε με βάση την άποψη των τουριστών που έχουν ήδη επισκεφθεί τα νησιά, ενώ η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη λίστα. Ακολουθεί η Σκωτία, με τρία νησιά, ανάμεσά τους και το Λιούις και Χάρις, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο στην Ευρώπη.

Τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης σύμφωνα με το TripAdvisor

Λιούις και Χάρις, Σκωτία
Νάξος
Γκόζο, Μάλτα
Νησιά Ορκνεϊ, Σκωτία
Μήλος
Κεφαλονιά
Σαντορίνη
Κάπρι, Ιταλία
Μουλ, Σκωτία
Πάρος

http://www.thestival.gr
Νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στον Όμιλο ΟΤΕ,

με την ανακοίνωση 50 θέσεων μηχανικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΟΤΕ θα προσλάβει:
• 18 τηλεπικοινωνιακούς μηχανικούς στη Αττική,
• 13 τεχνικούς υπηρεσιών & επιχειρησιακών συστημάτων στην Αττική και το Ηράκλειο Κρήτης,
• 7 τεχνικούς λειτουργίας δικτύου σε Αττική και Νεμέα, καθώς και
• 12 μηχανικούς χωματουργικών έργων σε διάφορους Νομούς πλην Αττικής.

Η προθεσμία για την υποβολή βιογραφικών λήγει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται εδώ.

Οι νέες θέσεις μηχανικών έρχονται να προστεθούν στις θέσεις τεχνικών πεδίου, πωλητών καταστημάτων, εταιρικών πωλητών και συμβούλων τηλεφωνικών πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα από τον Όμιλο ΟΤΕ, ενώ στο σύνολό τους το 2014 γίνονται πάνω από 500 προσλήψεις

http://www.fpress.gr 
Στις 20 Φεβρουαρίου 1857 τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.

1472 - Ο βασιλιάς της Δανίας και της Νορβηγίας, Χριστιανός Α', παραχωρεί στη Σκωτία τα νησιά Ορκάδες και Σέτλαντ εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής της προίκας της κόρης του, Μαργαρίτας, η οποία παντρεύτηκε τον βασιλιά της Σκωτίας Ιάκωβο Γ’.

1547 - Ο Εδουάρδος ΣΤ' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

1685 - Ο Ρενέ-Ρομπέρ Καβελιέ ιδρύει το οχυρό Σεν Λουί στον κόλπο Ματαγκόρντα δημιουργώντας έτσι τη βάση για την αξίωση της Γαλλίας στο Τέξας.

1810 - Εκτελείται ο Αντρέας Χόφερ, ηγέτης της εξέγερσης του Τιρόλου ενάντια στις δυνάμεις του Ναπολέοντα.

1816 - Η όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αρτζεντίνα της Ρώμης.

1822 - Ναυμαχία των Πατρών, όπου 26 Υδρέικα, 20 Σπετσιώτικα,16 Ψαριανά πλοία, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχούν τον Τουρκικό στόλο.

1857 - Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.

1872 - Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.

1891 - Ιδρύεται ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος.

1913 - Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β' Βαλκανικού Πολέμου.)

http://www.enikos.gr 
Νιώθετε κούραση και ατονία, επειδή δεν κοιμηθήκατε καλά το βράδυ; Αρκεί να ζητήσετε από κάποιον να σας πει ότι... έχετε κοιμηθεί καλά για να… νιώσετε άμεσα να «ζωντανεύετε» και τα επίπεδα της ενέργειάς σας να ανεβαίνουν.

Σύμφωνα με το φαινόμενο του «placebo ύπνου» (εικονικός ύπνος), ακόμη κι αν δεν έχετε κοιμηθεί καλά την προηγούμενη νύχτα, θα νιώσετε καλύτερα μόλις κάποιος σας πει ότι είχατε έναν ύπνο βαθύ!

Αμερικανοί ερευνητές παρατήρησαν ότι οι μαθητές που τους είχαν πει ότι είχαν κοιμηθεί καλά τη νύχτα απέδωσαν καλύτερα σε τεστ που μετρούσαν την προσοχή και τις ικανότητες μνήμης τους, συγκριτικά με όσους νόμιζαν ότι δεν είχαν κοιμηθεί αρκετά.

Ερευνητές από το Colorado College στις ΗΠΑ επινόησαν ένα τέχνασμα σύμφωνα με το οποίο έλεγαν στους μαθητές ότι χάρη σε μια νέα τεχνική -που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε- θα μπορούσαν να μετρήσουν την ποιότητα του ύπνου τους το προηγούμενο βράδυ.

Αφού τους συνέδεσαν με ένα μηχάνημα που μετρούσε τα εγκεφαλικά κύματα, τους είπαν ότι ο ύπνος τους το προηγούμενο βράδυ ήταν βαθύς (στάδιο REM), πάνω από τον μέσο όρο, κάτι που σήμαινε ότι νοητικά βρίσκονταν σε εγρήγορση.

Σε άλλους είπαν ότι ο ύπνος REM ήταν κάτω του μέσου όρου.

Οι μαθητές και των δύο ομάδων συμμετείχαν στη συνέχεια σε ένα πεντάλεπτο μάθημα γύρω από την ποιότητα του ύπνου και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτός στη γνωστική λειτουργία.

Όσοι πίστευαν ότι είχαν κοιμηθεί πολύ καλά το προηγούμενο βράδυ είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ όπου υποβλήθηκαν στη συνέχεια, με τα οποία αξιολογήθηκε η ικανότητά τους να ακούν και να επεξεργάζονται πληροφορίες, αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Mail».

Ο «ύπνος placebo» ακολουθεί τη γενικότερη θεωρία πίσω από τα «εικονικά φάρμακα», που σχετίζονται με τη νοοτροπία και την αντίληψη του ατόμου γύρω από τη θεραπεία που ακολουθεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory and Cognition».

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Την αύξηση του ορίου συνταγογράφησης όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών κατά 10% ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Η αύξηση αφορά όσους γιατρούς κατέγραψαν αυξήσεις σε επισκέψεις από 200 σε 400. Η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι Μονάδες.

Επίσης, οι ιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου που αφορά το πλαφόν στην συνταγογράφηση, τόσο για νοσηλευόμενους όσο και για εξωτερικούς ασθενείς.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ από ένα σύνολο 43.143 ιατρών μόνο οι 950 από αυτούς είχαν στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή στα μισά του μήνα, ξεπεράσαν το πλαφόν στην συνταγογράφηση, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 2% του συνόλου.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ παρακολουθούν την εξέλιξη του μέτρου της συνταγογράφησης και θα λάβουν το επόμενο διάστημα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο για την επάρκεια της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και για τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης.

http://www.seleo.gr

Τα 1.143.034 άγγιξε ο αριθμός των οχημάτων που τέθηκαν σε ακινησία από το 2009 έως και το 2013, στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, 438.842 οχήματα έκαναν άρση ακινησίας.
Αναλυτικά στοιχεία για τις άρσεις ακινησιών και τις θέσεις σε ακινησία οχημάτων, ανά κατηγορία, την τελευταία πενταετία, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Όπως εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών, το υπουργείο ενημερώνεται για τις κινήσεις και παρακολουθεί τα οχήματα όσον αφορά την υποχρέωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και συνεπώς στο πληροφοριακό σύστημα οχημάτων καταχωρούνται οι θέσεις σε ακινησία και οι άρσεις ακινησιών από τη ΔΟΥ στην οποία κάθε φορά παραδίδονται τα στοιχεία κυκλοφορίας.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας διαβιβάζει στη Βουλή και έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνει ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα το 2008 ήταν 7.729.262 και στο τέλος του 2012 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 8.069.872 οχήματα.
Ως προς τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αυτά δείχνουν ότι το 2009 έγινε άρση ακινησίας σε 73.180 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 169.205 οχήματα. Το 2010 έγινε άρση ακινησίας σε 55.330 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 189.666 οχήματα. Το 2011 έγινε άρση ακινησίας σε 72.831 οχήματα ενώ σε ακινησία τέθηκαν 193.922 οχήματα. Το 2012 έγινε άρση ακινησίας σε 91.310 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 271.744 οχήματα. Το 2013 έγινε άρση ακινησίας σε 146.191 οχήματα και τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σύνολο 1.143.034 οχημάτων που τέθηκαν σε ακινησία την πενταετία 2009- 2013, ταο 1.035.290 είναι οχήματα ΕΙΧ και ΔΙΧ.
Το έγγραφο του κ. Στουρνάρα διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος.
Πριν από λίγες ημέρες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών στοιχεία για τα οχήματα που τέθηκαν σε ακινησία στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα στην εκπνοή του 2013. Τα στοιχεία έδειχναν ότι η ΔΟΥ Χανίων είναι η εφορία στην οποία προσήλθαν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προκειμένου να θέσουν τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία.
aftodioikisi.gr

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή είναι η «Ατλαντίδα» της Κίνας. Μία πόλη βυθισμένη 40 μέτρα κάτω από το νερό που καταφέρνει και παραμένει αναλλοίωτη σχεδόν 50 χρόνια τώρα.
Η αποκαλούμενη «Πόλη των Λεόντων» ήταν κάποτε η Shi Cheng, το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της ανατολικής επαρχίας Zhejiang. Το 1959 όμως η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε πως ήταν απαραίτητη η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού ενέργειας. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε μια τεχνητή λίμνη και σταδιακά η ιστορική μητρόπολη γέμισε με νερό και άρχισε να βυθίζεται.
Έτσι βυθισμένη και ξεχασμένη παρέμεινε για χρόνια, μέχρι τη στιγμή που δύτες την ανακάλυψαν και πάλι μένοντας έκπληκτοι από το πόσο καλά ήταν συντηρημένη. Ένας λαβύρινθος με λευκούς ναούς, μνημειώδεις αψίδες, πλακόστρωτους δρόμους και σπίτια, που ορισμένα από αυτά χτίστηκαν πριν από 1.300 χρόνια, αποκαλύφθηκαν μπροστά στα μάτια των δυτών που αποφάσισαν να εξερευνήσουν την συγκεκριμένη περιοχή.
Στα άμεσα σχέδια των τοπικών αρχών είναι η εκμετάλλευση του χώρου. Η «Ατλαντίδα» της Κίνας αναμένεται να μετατραπεί σε δημοφιλές αξιοθέατο. Στόχος, να αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις της κατάδυσης. Μάλιστα μία ομάδα δυτών, ανέλαβε το έργο να εξερευνήσει την υποβρύχια πόλη πριν ξεκινήσουν να σχεδιάζονται οι τουριστικές καταδύσεις.
Είναι εντυπωσιακό το πως η πόλη έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Όντας προστατευμένη από τους ανέμους, τον ήλιο και τη βροχή, σχεδόν όλες οι κατασκευές έχουν παραμείνει άθικτες, ακόμα και πολλά ξύλινα δοκάρια και σκάλες.

echoes.gr
Πρόσφατα η ΝΟΑΑ (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) παρουσίασε ένα video διάρκειας 60 δευτερολέπτων, το οποίο συνοψίζει το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής τα τελευταία 25 χρόνια. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Επιστημονική Πρόοδο.
Το video που δημιούργησε η ΝΟΑΑ είναι βασισμένο σε μετρήσεις δορυφόρων αλλά και πλωτήρων στην περιοχή της Αρκτικής από το 1987 έως το 2012. Παρακολουθώντας το animation μπορεί να παρατηρήσει κανείς το κάλυμμα του πάγου να επεκτείνεται το φθινόπωρο και να συστέλλεται την άνοιξη. Στο τέλος κάθε τέτοιου κύκλου ο πάγος που παραμένει μειώνεται αισθητά.
Η ΝΟΑΑ διευκρινίζει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας περιορίζει τη συσσώρευση παλιού, συμπιεσμένου πάγου ο οποίος παρασύρεται από τα ρεύματα στον Πορθμό του Fram ανατολικά της  Γροιλανδίας. Είναι ενδεικτικό ότι στο σύνολο του καλύμματος πάγου της Αρκτικής, το ποσοστό του ανθεκτικού πάγου ηλικίας τουλάχιστον 4 ετών, παρουσίασε μείωση από το 26% το 1987 σε μόλις 7% το 2003. Το υπόλοιπο του πάγου είναι πολύ νεότερο, περίπου ενός έτους, με αποτέλεσμα να λιώνει πιο εύκολα κάθε άνοιξη.
Τα σκούρα νερά της Αρκτικής τα οποία δεν καλύπτονται από πάγο απορροφούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και ανεβάζουν παραπάνω τη θερμοκρασία.
echoes.gr
Πάνω από 7.000 από τους 12.500 «διαθέσιμους» του περασμένου Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, δηλαδή, του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας,  πρόκειται να οδηγηθούν στην έξοδο το επόμενο διάστημα.  «Είναι πιο εύκολο για την κυβέρνηση να απολύσει από το Δημόσιο υπαλλήλους που, σύμφωνα με τη λογική της, βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παρά να βρει νέους να απολύσει», εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ενώ το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 23 Μαρτίου για τους σχολικούς φύλακες που είναι οι πρώτοι που εντάχθηκαν σε αυτό το καθεστώς, μέχρι στιγμής κανένας από τους 12.500 υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν έχει τοποθετηθεί σε νέα θέση».
Να σημειωθεί ότι οι μόνες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τοποθέτηση «διαθέσιμων» είναι:
-          Οι  2.858 δημοτικοί αστυνομικοί
-          Περί τους 1.000 από 2.114 εκπαιδευτικούς τεχνικής εκπαίδευσης που θα τοποθετηθούν σε νοσοκομεία
-          526 από τους 2.234 σχολικούς φύλακες που, επίσης, θα τοποθετηθούν σε νοσοκομεία
-          Άγνωστος αριθμός από τους 1.672 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας και νοσοκομείων
Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις  50 από τους 53 οδηγούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Παράλληλα έχουμε και ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης με τελευταίες αυτή του  Μονομελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς  που έκανε δεκτή αγωγή δεκαπέντε σχολικών φυλάκων, οι οποίοι απασχολούνταν στον Δήμο Καστοριάς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Η πιο σημαντική όμως είναι η δίκη-πρότυπο που πραγματοποιήθηκε στις 7  Φεβρουαρίου ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του θεσμού της διαθεσιμότητας. Κατά την ακροαματική διαδικασία την Παρασκευή συζητήθηκαν ομαδικές αιτήσεις αλλά και ατομικές χιλιάδων: 1) Εκπαιδευτικών διαφόρων κλάδων, 2) υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και 3) υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα δίμηνο.
Ποιοι ήταν οι 12.500 του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας είχαν ενταχθεί:
-1.349  υπάλληλοι από οκτώ ΑΕΙ
- 2.114 εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας
- 2.234 σχολικοί φύλακες από το υπουργείο Εσωτερικών
- 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
-1.672 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας
- 1.929 υπάλληλοι από εννέα υπουργεία (αναλυτικά εδώ): Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου.
- 2.858 δημοτικοί αστυνομικοί
aftodioikisi.gr
Και όμως, η «νύμφη του Θερμαϊκού» ανακηρύχτηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future 2014», του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times.
Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 468 περιοχές ανάμεσα στις οποίες οι 46 ήταν πόλεις μεσαίου μεγέθους στην κατηγορία «Best Mid- Sized city for human capital and lifestyle». Τα αποτελέσματα που βγήκαν στην δημοσιότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο χάρισαν στην Θεσσαλονίκη την πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή.
Η αξιολόγηση των πόλεων είχε ως κριτήρια το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, τον αριθμό των πανεπιστημίων, τους φοιτητές, την ποιότητα ζωής και τον αριθμό των γιατρών.
Στον διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments για τις ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος, γενικότερα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια τα οποία ταξινομούνται σε ευρύτερες κατηγορίες όπως για παράδειγμα η δυναμική της οικονομίας, το εργασιακό περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό, η φιλικότητα προς τις επιχειρήσεις και η στρατηγική προώθησης ξένων άμεσων επενδύσεων.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν δήλωσε: «Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων».
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!