Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Έρευνα: 1 στους 4 «τσεκάρει» το κινητό του πάνω από 100 φορές την ημέρα
Οι άνδρες και οι γυναίκες 20 έως 40 ετών παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό συμπτώματα εθισμού στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό είναι από τα κύρια συμπεράσματα μιας νέας διεθνούς έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία B2X σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου.
25% όσων γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 2000 (Millennials) ξοδεύουν περισσότερες από 5 ώρες με το κινητό τους τηλέφωνο κάθε μέρα. Ένα ποσοστό 50% δεν πέφτει κάτω από τις 3 ώρες ημερησίως. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις κοιτάζει το κινητό του περισσότερες από 100 φορές την ημέρα.
«Η εξάρτησή μας από τα κινητά τηλέφωνα εντείνεται διαρκώς και αρκετοί νέοι πλέον είναι κυριολεκτικά εθισμένοι στις φορητές συσκευές τους», υπογραμμίζει ο καθηγητής Τόμας Χες.Για να αποτυπώσουν την σχέση εξάρτησης των millennials με τα κινητά τους, οι ερευνητές έθεσαν στους συμμετέχοντες μία σειρά από υποθετικά σενάρια και θεωρητικά κίνητρα, με αντάλλαγμα να εγκαταλείψουν το κινητό τους - όχι για πάντα - αλλά για έναν μόλις μήνα.
Όπως προκύπτει, ούτε η αύξηση 10% στο μισθό τους είναι αρκετή, αφού το 56% των ερωτηθέντων προτιμά να μείνει με τα ίδια λεφτά από το να στερηθεί το smartphone για 30 ημέρες.
Αντίστοιχα το 50% προτιμά να μην κλειδώσει το κινητό του στο συρτάρι για έναν μήνα, ακόμα κι αν λάβει ως αποζημίωση μία επιπλέον εβδομάδα άδειας από την δουλειά του.
Μάλιστα το 41% δεν θα εγκατέλειπε το κινητό του για ένα μήνα, ούτε για 1.000 δολάρια μετρητά, ενώ το 28% των ερωτηθέντων δεν θα το άφηνε για ένα μήνα ακόμη κι αν τους προσφερόταν δωρεάν ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στον προορισμό των ονείρων του.
Όταν οι ερευνητές «πίεσαν» ακόμα περισσότερο τους χρήστες, εκείνοι παραδέχθηκαν πως θα προτιμούσαν να αποχωριστούν για μία εβδομάδα την οικογένειά τους, τα γλυκά, τους φίλους τους, τα κατοικίδιά τους, ακόμα και το σεξ, αντί να αφήσουν το κινητό τους για έναν μήνα
Στο πλαίσιο της ίδιας συλλογιστικής, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ορισμένες «ακραίες θυσίες» ώστε να μην στερηθούν το κινητό τους για έναν χρόνο, ήτοι 365 ημέρες (366 αν μιλάμε για δίσεκτο).
Έτσι, το 32% είναι πρόθυμο να τρέχει υποχρεωτικά κάθε μέρα για μία ώρα, το 27% θα προτιμούσε να «ξεχάσει» το αγαπημένο του φαγητό, το 18% θα ξύριζε το κεφάλι του και το 4% θα έμενε ακόμα και σε κελί φυλακής για έναν μήνα, αντί να στερηθεί το κινητό του για 365 ημέρες.
Όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι νιώθουν πλέον την ανάγκη να είναι μονίμως συνδεδεμένοι. Το 85% των χρηστών κρατούν το κινητό τους συνέχεια σε «απόσταση χειρός», ενώ το ένα τέταρτο παραδέχεται πως κρατά το κινητό πάνω του, ακόμα και τις ώρες που κοιμάται.
Ανάλογες με την «εξάρτηση» είναι και οι προσδοκίες τους από τις κοντινές επαφές τους στο δίκτυο, αφού το 57% των συμμετεχόντων περιμένει από τους φίλους και τους γνωστούς του να απαντά σε οποιοδήποτε μήνυμα του, «το πολύ εντός ολίγων λεπτών».
Χαρακτηριστικά είναι και τα συναισθήματα που προκαλεί στους νέους η αποχή, η στέρηση ή η ολιγόωρη απόσταση από το κινητό τους, όταν, για παράδειγμα το έχουν ξεχάσει κάπου αλλού και πρέπει να περιμένουν λίγο μέχρι να το ξαναπάρουν.
Το 27% ταράζεται ακόμα και στην ιδέα, το 26% δηλώνει πως θα ήταν «χαμένο» χωρίς το κινητό του, το 19 % εμφανίζει χαρακτηριστικά σημάδια στρες ενώ 16 στους 100 αισθάνονται λυπημένοι στην προοπτική ενός τέτοιου σεναρίου.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.600 άτομα 20 έως 40 ετών, από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τη Γερμανία την Ινδία και τη Βραζιλία.
Αν και στατιστικά, η γενιά αυτή διαθέτει σημαντικά μικρότερη αγοραστική δύναμη από την προηγούμενη γενιά, οι άνδρες και οι γυναίκες έως 40 ετών, ξοδεύουν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά για τα smartphones τους.
Ένας στους δέκα σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από 750 δολάρια για την επόμενη συσκευή του ενώ το 26% θα δώσει τουλάχιστον 500 δολάρια για το επόμενό του κινητό.
Κι όλα αυτά ενώ οι (πιο) εξοικειωμένοι με την τεχνολογία Millennials παραμένουν για περισσότερα χρόνια κάτω από την οικογενειακή στέγη (συγκριτικά με την Generation X και τους baby boomers), και αποταμιεύουν πολύ λιγότερα χρήματα από τους γονείς τους.
 
Οι 5 πιο ακριβές συνοδοί πολυτελείας στον κόσμο
Δεν είναι και κανένα νέο να πούμε ότι οι συνοδοί πολυτελείας έχουν συγκεκριμένο πελατολόγιο που αποτελείται κυρίως από άντρες με βαριά πορτοφόλια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολλά σκάνδαλα στις ζωές των διασήμων, συμπεριλαμβάνουν πολλές φορές μια συνοδό πολυτελείας. Είναι αυτοί που έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε... επαφή μαζί τους.
Γιατί αν δείτε τις τιμές των πιο ακριβοπληρωμένων συνοδών πολυτελείας θα καταλάβετε. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει μια συνοδό πολυτελείας τόσο ακριβοπληρωμένη; Είναι κατά βάση ο «κύκλος» που έχει χτίσει κατά την διάρκεια της πορείας της, με «συστατικές επιστολές» μεταξύ των πελατών αλλά φυσικά και η ζήτηση που προκύπτει. Έτσι, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, κάποιες γυναίκες μπορούν να βγάλουν μια μικρή περιουσία.
5. Ashley Dupre – 4.300 δολάρια την βραδιά
Είναι γνωστή και ως Kristen και είναι πασίγνωστη στην high society της Νέας Υόρκης, όπου συναναστρέφεται με όλους του σημαντικούς ανθρώπους της πόλης. Ένας από τους γνωστούς πελάτες της είναι ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας, Eliot Spitzer.
4. Ms. Maya Blue - 4.500 δολάρια την βραδιά
Όσο κι αν ψάξεις δεν θα δεις πουθενά το πρόσωπό της. Ακόμα και ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες της προσωπικής της ιστοσελίδας. Ο κανόνας λέει ότι μόνο οι πελάτες της το βλέπουν, που μάλλον είναι πολλοί λίγοι. Αν λοιπόν έχετε την τεράστια περιέργεια να δείτε το πρόσωπό της, θα πρέπει να πληρώσετε 4.500 δολάρια για μόνο μια βραδιά.
3. Ava Xian – 6.500 δολάρια την βραδιά
Οδηγήθηκε σε αυτήν την δουλειά από την φτώχεια και την ανάγκη να βρει λεφτά ώστε να εγχειριστεί ο πατέρας της που δεν είχε ασφάλεια. Από τότε έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια. Η Ava Xian βγάζει περίπου 45.000 δολάρια την εβδομάδα...
2. Natalie McLennan: 2.000 δολάρια την ώρα
Από τις πιο παλιές συνοδούς πολυτελείας με αρκετά πλούσιο πελατολόγιο. Κάποτε ήταν στην πρώτη θέση αυτής της λίστας. Κάποια στιγμή αποφάσισε να γράψει και βιβλίο, που όμως δεν πήγε και τόσο καλά.
1. Michelle Braun – 50.000 δολάρια την βραδιά
Πρόκειται για μαι από τις πιο παλιές συνοδούς πολυτελείας και την πιο ακριβοπληρωμένη. Η Braun κερδίζει πια 50.000 δολάρια την βραδιά αλλά δεν είναι η μοναδική πηγή εισοδημάτων της. Γιατί έχει και δικό της πρακτορείο, με όλα τα μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου να απευθύνονται πρώτα σε εκείνη.

 
Γιατί νιώθουμε ότι πέφτουμε από ψηλά όταν κοιμόμαστε;
Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, καθώς τον παίρνει ο ύπνος. Αυτές οι ακούσιες μυϊκές συσπάσεις είναι πραγματικά πολύ κοινές και αβλαβείς.
Είναι γνωστές ως “υπναγωγικοί σπασμοί”. Είναι, δηλαδή, σπασμοί, που μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε σαν να “πέφτετε από ψηλά”, ή σαν να σας ξυπνούν ξαφνικά μέσα σε κατάσταση σοκ.
Ο ύπνος εξακολουθεί να είναι ένα θέμα με άγνωστες πτυχές για την επιστήμη, η οποία ακόμα τον μελετάει. Οι περισσότεροι ειδικοί εικάζουν ότι αυτά τα “τινάγματα” του σώματος είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης του νευρικού σας συστήματος, καθώς το σώμα μπαίνει σε κατάσταση “αναστολής λειτουργίας”.
Είναι επίσης πιθανό ότι οι νευρώνες αντιδρούν “λανθασμένα”, επειδή ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται εξίσου λανθασμένα την χαλάρωση των μυών, ως πραγματική πτώση.
Ο υπναγωγικός σπασμός συμβαίνει πιο συχνά, όταν έχετε αυξημένο στρες, ή αν σας λείπει ύπνος γενικά, ή αν είχατε ασκηθείτε λίγο πριν πέσετε για ύπνος, ή αν έχετε αυξημένα επίπεδα καφεΐνης ακόμα στον οργανισμό σας, όταν ξαπλώνετε για να κοιμηθείτε.
Προσοχή: Αν αυτοί οι σπασμοί είναι πολύ συχνοί και διαταράσσουν τακτικά την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε, ή να μείνετε κοιμισμένοι, είναι σώφρον να σας δει ένας ειδικός για τον ύπνο. Μπορεί το φαινόμενο αυτό να συνδέεται με μια υποκείμενη διαταραχή, όπως το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, ή η υπνική άπνοια.

 
Τρεις συμβουλές για να διώξετε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι
Ένα είστε καπνιστής ή εάν ζείτε με κάποιον καπνιστή θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν έρχεστε από έξω και μπείτε στο σπίτι, η μυρωδιά του τσιγάρου είναι εξαιρετικά έντονη αλλά και άκρως ενοχλητική.
Επιπλέον, εάν το κάπνισμα μέσα στο σπίτι γίνεται συχνά, τότε θα παρατηρήσετε πως οι τοίχοι και οι κουρτίνες κιτρινίζουν, απορροφώντας συγχρόνως και την ενοχλητική μυρωδιά.
Υπάρχουν τρείς έξυπνοι τρόποι ώστε να καταφέρετε να μειώσετε ή και να διώξετε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι σας.
1. Ρίξτε στα τασάκια μικρή ποσότητα βανίλιας σε σκόνη. Η βανίλια εξουδετερώνει την άσχημη μυρωδιά κάθε φορά που σβήνετε το τσιγάρο.
2. Πάρτε ένα μπολάκι, γεμιστέ το με νερό και ρίξτε μέσα ένα αιθέριο έλαιο. Όποιο προτιμάτε εσείς. Αυτό θα βοηθήσει ώστε ο χώρος να μυρίζει πιο όμορφα, εξουδετερώνοντας την μυρωδιά του τσιγάρου.
3. Το πιο γνωστό κόλπο είναι να ανάβουμε πολλά κεριά, αφού οι φλόγες τους εξουδετερώνουν τον καπνό.

 
Πώς διατηρούνται τα σώματα των Αγίων;
Μετά τον θάνατο μας, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Το σώμα δεν πρόκειται να παραμείνει ίδιο, αλλά θα υποστεί κάποιες δυσάρεστες αλλαγές από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι να αποσυντεθεί πλήρως.
Χωρίς ζωή η κυκλοφορία του αίματος και ο μεταβολισμός παύουν και το σώμα αρχίζει να αποικοδομείται. Το δέρμα πέφτει, τα μάτια αποσυντίθεται, τα μαλλιά μετατρέπονται σε σκόνη και τελικά μένουν μόνο τα οστά μας. Όλα αυτά είναι καλά νέα για τα σκουλήκια και τα βακτήρια που ζουν στο έδαφος και κάνουν γιορτή για σάπια υλικά, όπως το νεκρό σώμα μας. Μια φυσική διαδικασία ανακύκλωσης που δίνει ζωή από τον θάνατο.
Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι στην εκταφή χρόνια μετά τον θάνατό τους, βρέθηκαν ανεξήγητα διατηρημένοι. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν διατηρηθεί για αιώνες.
Κατά την Εκκλησία
Η Εκκλησία το αντιμετώπισε αυτό ως ένα γεγονός ιερότητας και άνθρωποι οι οποίοι μυστηριωδώς ματαίωσαν την αποσύνθεση, αγιοποιήθηκαν. Πιστεύει ότι αφθαρσία είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι που ευαρεστούν τον Θεό, γίνονται τα όργανα με τα όποια οδηγεί άλλους στη σωτηρία.
Η επιστημονική εξήγηση
Από την άλλη όμως, υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση. Υπάρχουν δύο βασικοί μηχανισμοί οι οποίοι μπορούν να καθυστερήσουν την αποσύνθεση: η φυσική ή ξηρά μουμιοποίηση και η σαπωνοποίηση.
Κατά τη φυσική ή ξηρά μουμιοποίηση, η οποία ξεκίνησε από τους Αιγυπτίους, τα εσωτερικά όργανα αφαιρούνται προσεκτικά και οι κοιλότητες του σώματος γεμίζουν με βότανα και άλλα φυσικά υλικά που καταπολεμούν την φθορά. Το σώμα στη συνέχεια λούζεται με έλαια και τυλίγεται σε λινό ύφασμα.
Αν και ακούγεται σαν μια επίπονη διαδικασία, η μουμιοποίηση μπορεί επίσης να συμβεί κατά λάθος. Δηλαδή: υπό τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες, όταν δηλαδή επικρατεί ξηρό κλίμα στο χώρο ταφής και υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και κατ' επέκταση έλλειψη βακτηριδίων διατηρείται αναλλοίωτο το νεκρό σώμα.
Ο δεύτερος και πιο συχνός μηχανισμός είναι η σαπωνοποίηση (saponification). Πρόκειται για χημική αντίδραση κατά τη διάρκεια της οποίας το ανθρώπινο ή ζωικό λίπος έρχεται σε επαφή με μία ισχυρή αλκαλική βάση, με αποτέλεσμα η σορός του νεκρού να διατηρείται αναλλοίωτη παίρνοντας μια κέρινη όψη. Η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται σε μέρη με εξαιρετικά υγρό κλίμα ή όπου το έδαφος περιέχει μεγάλες ποσότητες θείου.
Στη θρησκευτική πίστη, λέγεται ότι η αφθαρσία συχνά συνοδεύεται από άλλα υπερφυσικά φαινόμενα, όπως μια γλυκιά μυρωδιά που είναι γνωστή ως η "οσμή της ιερότητας", την έλλειψη νεκρικής ακαμψίας, στίγματα ή πληγές μαρτυρίου που συνεχίζουν να αιμορραγούν, φυσική ζεστασιά καιρό μετά το θάνατο, ακόμα και κίνηση.
Τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα είναι μια εσωτερική ακτινοβολία του σώματος πριν από την ταφή και η γλυκιά λουλουδένια οσμή που αποπνέει και πιστεύεται ότι έχει θαυματουργές θεραπευτικές δυνάμεις.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!