Τρίτη 9 Αυγούστου 2016


Η Joanne Froggatt - αν και είχε κουραστεί από τα γυρίσματα της σειράς «Downton Abbey» που ολοκληρώθηκε πέρυσι -, δεν θα έλεγε όχι στο να φορέσει ξανά τη στολή της Anna Bates και να εμφανιστεί στο πλάι της Lady Mary Crawley και του αγαπημένου της συζύγου, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη.
«Νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να γυριστεί μία ταινία», δήλωσε στο CNN η Βρετανίδα ηθοποιός, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν γνωρίζει κάτι επίσημο.           

«Γίνονται πολλές συζητήσεις για το θέμα αυτό», τόνισε, και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι ήδη είναι έτοιμο ένα σενάριο για μία συνέχεια της σειράς. «Δεν το γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι έχει γραφτεί ένα σενάριο ή κάποιες ιδέες για ένα σενάριο», είπε η 35χρονη ηθοποιός.
Μάλιστα, και ο δημιουργός της σειράς, Julian Fellowes, σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μία ταινία για την επιτυχημένη σειρά.
Όπως είπε η Froggatt, ελπίζει η ταινία να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε η σειρά και πρόσθεσε γελώντας: «Αν κάνουν το “Downton 10: The movies”, ίσως και να είμαστε εκεί. Ίσως να προχωρήσουν στη νέα γενιά. Θα πρέπει να δούμε από πού θα ξεκινήσει». Και πρόσθεσε: «To σίγουρο, για την ώρα, είναι πως  το  καστ της σειράς δείχνει πρόθυμο να συμμετάσχει σε μία συνέχεια της σειράς, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η σωστή στιγμή και να καθοριστούν οι όροι».
Η σειρά έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη με βραβεία Emmy, Golden Globes, και Bafta.

Η μία στις δύο γυναίκες παρουσιάζει διακοπές στην αναπνοή της την ώρα που κοιμάται, αλλά οι περισσότερες δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από υπνική άπνοια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως γράφουν ερευνητές από την Σουηδία στην επιθεώρηση «Respiratory Journal», οι μισές από τις 400 εθελόντριές τους είχαν τουλάχιστον πέντε επεισόδια άπνοιας ανά ώρα ύπνου, στη διάρκεια των οποίων σταματούσε η αναπνοή τους επί περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Τα πέντε επεισόδια ανά ώρα, με διακοπή της αναπνοής γα πάνω από 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά, είναι το ελάχιστο όριο για να διαγνωστεί σε έναν άνθρωπο υπνική άπνοια.

Μεταξύ των εθελοντριών οι οποίες έπασχαν από υπέρταση ή ήταν παχύσαρκες (και τα δύο αποτελούν παράγοντες κινδύνου για υπνική άπνοια), τα ποσοστά όσων παρουσίαζαν υπνική άπνοια ήταν υψηλότερα, φθάνοντας το 80% και 84% αντιστοίχως.

Τα καλά νέα είναι πως οι περισσότερες γυναίκες είχαν ήπια έως μέτρια υπνική άπνοια, ενώ ήταν λιγοστές όσες είχαν σοβαρή. Τα άσχημα είναι πως κατά κανόνα η ήπια έως μέτρια υπνική άπνοια επιδεινώνεται δίχως θεραπεία, κατά την δρα Τέρι Γιανγκ, καθηγήτρια στην Σχολή Ιατρικής & Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ουϊσκώνσιν.

Η σοβαρή υπνική άπνοια αποτελεί παράγοντα κινδύνου για διαβήτη, εγκεφαλικό, έμφραγμα και πρόωρο θάνατο, ενώ πρόσφατη μελέτη έδειξε πως ειδικά οι γυναίκες που πάσχουν από αυτήν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα μνήμης και άνοια.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Καρλ Φράνκλιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Umea, στη Σουηδία, στόχος της μελέτης ήταν να εξακριβωθεί πόσο συχνή είναι η υπνική άπνοια.

Έτσι, επιστρατεύθηκαν 400 γυναίκες ηλικίας 20 έως 70 ετών και τους ζητήθηκε να κοιμηθούν για ένα βράδυ στο σπίτι τους, συνδεδεμένες με αισθητήρες που κατέγραφαν τον καρδιακό παλμό, τις κινήσεις των ματιών και των ποδιών τους, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα τους, την ροή του αέρα και την εγκεφαλική λειτουργία τους.

Κάθε επεισόδιο άπνοιας ορίστηκε ως κάθε διακοπή της αναπνοής επί τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, που συνοδευόταν από μείωση των επιπέδων του οξυγόνου στο αίμα.

Τα στοιχεία έδειξαν πως η συχνότητα της υπνικής άπνοιας αυξάνεται με την ηλικία. Έτσι, στις ηλικίες 20-44 ετών άπνοια είχε το 25% των γυναικών, έναντι του 56% στις ηλικίες 45-54 ετών και του 75% στις ηλικίες 55-70 ετών.

Η σοβαρή υπνική άπνοια, πάντως, η οποία ορίζεται ως τουλάχιστον 30 διακοπές της αναπνοής ανά ώρα, ήταν σπάνια: αφορούσε το 4,6% των γυναικών ηλικίας 45-54 ετών και το 14% όσων είχαν ηλικία 55-70 ετών.

Μεταξύ των γυναικών κάθε ηλικίας με υπέρταση, το 14% είχαν σοβαρή άπνοια, ενώ μεταξύ των παχύσαρκων γυναικών το 19% είχαν σοβαρή άπνοια.

Πηγή: tanea.gr

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε στη βορειοανατολική Ιορδανία τα αρχαιότερα στον κόσμο ίχνη ζωικών πρωτεϊνών πάνω σε λίθινα εργαλεία, που χρονολογούνται προ 250.000 ετών, περίπου. Τα εργαλεία είχαν χρησιμοποιηθεί προφανώς για τον τεμαχισμό ζώων.

Τα απομεινάρια των πρωτεϊνών πάνω στα λίθινα εργαλεία προέρχονται από διάφορα ζώα, όπως άλογα, ρινόκερους, καμήλες, πάπιες κ.ά., τα οποία πιθανώς είχαν σκοτωθεί από κυνηγούς.

Οι επιστήμονες έφεραν στο φως περίπου 10.000 λίθινα εργαλεία στη διάρκεια των τριετών ανασκαφών τους στην περιοχή Άζρακ, που σήμερα είναι έρημος αλλά κάποτε εκτιμάται ότι ήταν υγρότοπος. Από αυτά τα εργαλεία, μετά από δειγματοληπτικές αναλύσεις, στα 17 βρέθηκαν ίχνη ζώων (αίματος και άλλων πρωτεϊνών).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αυστραλή Παλαιοανθρωπολόγο Έιπριλ Νόγουελ του Πανεπιστημίου της Βικτόρια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αρχαιολογικό περιοδικό "Journal of Archaeological Science", ανέφεραν ότι η ανακάλυψη δείχνει πως εκείνοι οι πρόγονοί μας είχαν αξιοσημείωτες ικανότητες επιβίωσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον, πολλές χιλιάδες χρόνια προτού εμφανισθεί ο «Έμφρων άνθρωπος» (Homo sapiens) στην Αφρική και αρχίσει τις μεταναστεύσεις του σε άλλα μέρη.

Η νέα ανακάλυψη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες, που φέρνουν σταδιακά στο φως μια διαφορετική εικόνα για τη Μέση Ανατολή και την Αραβία, περιοχές που παλαιότερα θεωρούνταν έρημες, προτού αποικισθούν από τον αφρικανό Homo sapiens.

Όμως φαίνεται πως στην πραγματικότητα κατοικούνταν ήδη από πληθυσμούς ικανούς να φτιάχνουν εργαλεία και να κυνηγούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους διάσημους του διεθνούς jet set αποδεικνύεται και φέτος η χώρα μας.

Παρά την οικονομική κρίση, αστέρες του Χόλιγουντ και celebrities, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και εκφράζουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους για τις ομορφιές της χώρας μας.

Ο κατάλογος με τους σταρ που έχουν επισκεφτεί τα νησιά μας είναι μακρύς, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη φροντίσει να αποκτήσουν σπίτι επί ελληνικού εδάφους.

Πρώτος και καλύτερος ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του, οι οποίοι έχουν γίνει πλέον μόνιμοι επισκέπτες της Πάρου. Ο ηθοποιός και η ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, διαθέτουν δικό τους σπίτι στην Αντίπαρο και έτσι απολαμβάνουν τις οικογενειακές τους διακοπές πότε στην Πάρο και πότε στην Αντίπαρο.





Μία από τις πιο διάσημες και απρόσμενες παρουσίες στο «Νησί των Ανέμων», ήταν αυτή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο διάσημος σταρ, μαζί με την 24χρονη σύντροφό του Νίνα Αγντάλ, περπάτησαν στα σοκάκια της Μυκόνου, ενώ το βράδυ ξεφάντωσαν σε γνωστό μαγαζί της περιοχής, χορεύοντας μέχρι πρωίας υπό τους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής.





Τη Μύκονο επέλεξε για τις διακοπές του και ο Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος βρέθηκε εκεί μετά το Κάπρι της Ιταλίας. Μαζί με τη σύντροφό του Μόργκαν Μπράουν, ο ηθοποιός απήλαυσε τις ομορφιές του νησιού και χαλάρωσε στις αμμουδιές, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.





Μπορεί η Μύκονος να μην έφερε γούρι στην Λίντσεϊ Λόχαν, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός βρίσκεται στο νησί. Η σταρ αποφάσισε φέτος να γιορτάσει τα τριακοστά γενέθλιά της στον αγαπημένο της ελληνικό προορισμό μαζί με τον πρώην, από ότι φαίνεται, ρώσο αρραβωνιαστικό της.







Στη Μύκονο κατέφτασαν και δύο «άγγελοι» της Victoria's Secret συνδυάζοντας διακοπές και κοινωνικές υποχρεώσεις. Αλεσάντρα Αμπρόσιο και Αντριάνα Λίμα βρέθηκαν, προκειμένου να παρευρεθούν στο γάμο του έτερου «αγγέλου» Ανα Μπεάτρις Μπάρος. Τα δύο μοντέλα, δεν παρέλειψαν να ποστάρουν φωτογραφίες τους στο Instagram, με την Αλεσάντρα Αμπρόσιο να γράφει χαρακτηριστικά σε μία εξ αυτών: «Μύκονος, μου έλειψες».







Η Κέιτ Χάντσον κάνει τις διακοπές της στη Σκιάθο, αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις. Στις λιγοστές της βόλτες στο νησί , συνοδεύεται από την κόρη της ενώ κυκλοφορεί απλά ντυμένη, με ατημέλητα μαλλιά και φορώντας μεγάλα γυαλιά πίσω από τα οποία προσπαθεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η ηθοποιός έρχεται κάθε χρόνο στην Σκιάθο, ενώ αυτή την φορά φωτογραφήθηκε και με την Ελληνική σημαία.





Στην Κρήτη βρίσκεται η εκθαμβωτική Σαρλίζ Θέρον. Η διάσημη ηθοποιός και τα 2 παιδιά της βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές κάτω από άκρα μυστικότητα, και μένουν σε πολυτελές θέρετρο της Κρήτης.Η Χολιγουντιανή σταρ έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου την περασμένη Πέμπτη. Λέγεται μάλιστα ότι έκανε λογαριασμό ύψους 16.000 ευρώ στο ξενοδοχείο ενώ οι σερβιτόροι που την εξυπηρέτησαν, έκαναν την τύχη τους αφού τους έδινε πουρμπουάρ ύψους 300 ευρώ!



Την Ελλάδα διάλεξαν για τις διακοπές τους η Κέιτ Μος και η δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον.Το διάσημο μοντέλο συνοδευόταν από τον σύντροφό της, τον 29χρονο κόμη Nikolai von Bismarck, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες στον Ισθμό της Κορίνθου.



Οικογενειακές διακοπές στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα στην Ερμιόνη έκανε το ζεύγος Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ μαζί με τα παιδιά τους.Το ζευγάρι, αποφάσισε φέτος να βρεθεί σε ένα λιγότερο διάσημο προορισμό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι ίδιοι δε σταμάτησαν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο instagram, με την Βικτόρια να δηλώνει απερίφραστα ότι η οικογένεια αγαπάει την Ελλάδα.






Εκτός της αύξησης των ορίων ηλικίας αφήνει ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων με ανήλικα παιδιά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 50 έτη εάν έχουν ανήλικα τέκνα.

Πιο αναλυτικά, από τα 50 μπορεί να λάβει πλήρη σύνταξη μία μητέρα δημόσιος υπάλληλος εάν είχε ανήλικο παιδί, θεμελιωμένη 25ετία το 2010 και ήταν 50 ετών μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015.

Στην περίπτωση που συμπλήρωσε τα 50 μετά τις 19 Αυγούστου μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 55. Εάν τα συμπληρώσει το 2017 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 58,5 έτη ηλικίας.

Δημόσια υπάλληλος με ανήλικο και συμπληρωμένα 25 έτη μέχρι το 2012 εάν είχε γίνει 55 ετών έως τις 18 Αυγούστου του 2015 μπορούσε να βγει σε σύνταξη από τα 55 έως όποτε το θελήσει. Αν έγινε 55 το 2016 μπορεί να βγει σε σύνταξη στα 58. Αν γίνει 55 το 2017 μπορεί να βγει σε σύνταξη μόλις γίνει 59 ετών και 6 μηνών

Δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν 25ετία το 2011 και ανήλικο παιδί και είχαν συμπληρώσει το 52 έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015 μπορούν να βγουν σε σύνταξη όποτε το θελήσουν.

Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ με 5.500 ένσημα που μέχρι το τέλος του 2010 είχαν ανήλικο και είχαν συμπληρώσει το 55 έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015 μπορούν να βγουν σε σύνταξη όποτε το θελήσουν, αν συμπλήρωσαν τα 55 το 2016 βγαίνουν σε σύνταξη στα 58, ενώ αν τα συμπληρώσουν το 2017 θα βγουν σε σύνταξη μόλις γίνουν 59 ετών και 6 μηνών.

Μητέρες ανηλίκων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που έως τις 18 Αυγούστου του 2015 ήταν 50 ετών μπορούν να βγουν σε σύνταξη όποτε θελήσουν, ενώ αν έγιναν 50 ετών το 2016 μπορούν να βγουν σε σύνταξη όταν γίνουν 56,9 ετών.

Να σημειωθεί πως με βάση το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε τον Μάιο, οι νέες συντάξεις που εκδίδονται είναι μειωμένες κατά 30%.
real.gr

Ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Checkpoint εντόπισαν σοβαρά κενά ασφάλειας στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και σε άλλες κινητές συσκευές Android, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερς για να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά λογισμικό που «τρέχει» στους επεξεργαστές της αμερικανικής εταιρείας Qualcomm. Υπολογίζεται ότι περίπου 900 εκατομμύρια τέτοια «τσιπάκια» βρίσκονται μέσα σε συσκευές Android σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα πάντως με την Checkpoint, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις πως κακόβουλοι χάκερ έχουν μέχρι στιγμής εκμεταλλευθεί αυτές τις «κερκόπορτες».

Όμως, ο εκπρόσωπός της Μάικλ Σόλοβ δήλωσε «αρκετά σίγουρος πως θα δούμε αυτά τα κενά να αξιοποιούνται για κυβερνοεπιθέσεις μέσα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες. Πρόκειται πάντα για ένα αγώνα δρόμου ποιός θα βρει πρώτος, ο καλός ή ο κακός, το ευάλωτο σημείο».

Οι συσκευές που, μεταξύ άλλων, διαθέτουν επεξεργαστές με τέτοιο λογισμικό, είναι οι: BlackBerry Priv, Blackphone, Google Nexus, HTC One, M9 και 10, LG G4, LG G5, and LG V10, Moto X, OnePlus, Sony Xperia Z Ultra κ.α.

Η Qualcomm, που ενημερώθηκε από την Checkpoint, πιστεύεται ότι άρχισε να προχωρεί σε διορθωτικές κινήσεις, διανέμοντας ενημερώσεις λογισμικού στους κατασκευαστές συσκευών. Είναι όμως ακόμη ασαφές σε ποιό βαθμό οι τελευταίες έχουν ενημερώσει ανάλογα τους χρήστες.

Για το λόγο αυτό, η Checkpoint έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή, που βοηθά τον χρήστη να ελέγξει αν στη συσκευή του έχουν εγκατασταθεί τα αναγκαία «μπαλώματα» του λογισμικού του. Οι χρήστες μπορούν να την «κατεβάσουν» μέσω Google Play από τη διεύθυνση:

color="#0000FF" size="3" face="Courier New Greek">https://play.google.com/store/apps/details?id=com.checkpoint.quadrootersize="3" face="Courier New Greek"> και να την εγκαταστήσουν στο κινητό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου.
Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του προστίμου, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Να αποφεύγουν να κοινοποιούν την παρουσία τους μακριά από την περιοχή κατοικίας τους, ενώ είναι σε διακοπές, καλεί τους πολίτες η Αστυνομία προκειμένου να μην δίνουν στόχο σε διαρρήκτες.
Με μήνυμά της στο Twitter αναφέρει: «Φέτος το #καλοκαίρι δεν ανακοινώνουμε την απουσία μας με #CheckIn στις #διακοπές. Δεν βοηθάμε τα σχέδια των διαρρηκτών!»
tweet elas check in

Μέσα σε λίγες ημέρες, περισσότεροι από 2.000 “ειδικοί” στο Pokemon Go έκαναν αίτηση για να γίνουν “οδηγοί” σε ομάδες παικτών, παθιασμένων με αυτό το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο “κυνήγι” των εικονικών χαριτωμένων τεράτων που οργανώνει ένα τουριστικό γραφείο.
Η εταιρεία Junior Travel, που εδρεύει στη Γρανάδα, ελπίζει ότι θα επωφεληθεί από την παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι αυτό: την περασμένη Πέμπτη ανήρτησε μια μικρή αγγελία ζητώντας να προσλάβει έμπειρους παίκτες (θα πρέπει να έχουν φτάσει στο 20ό από τα 40 επίπεδα του παιχνιδιού) για να εργαστούν ως “οδηγοί” άλλων παικτών, ακολουθώντας τους από τη μια ισπανική πόλη στην άλλη.
Σύμφωνα με τον Αντόνιο Μπαράγκαν, τον διευθυντή της εταιρείας, μολονότι το ημερομίσθιο θα είναι μόλις 30 ευρώ, έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις. “Λαμβάνουμε τρία-τέσσερα βιογραφικά το λεπτό. Το παιδί που έχει αναλάβει τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού έχει εξαντληθεί”, σχολίασε.
Η Junior Travel προτείνει στους παίκτες να τους μεταφέρει με πούλμαν από τη μία πόλη στην άλλη, ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο από την Ανδαλουσία. Οι “σύμβουλοι” θα αναλάβουν να καθοδηγούν τις ομάδες των 25-30 παικτών που θα πληρώνουν 18-43 ευρώ την ημέρα ο καθένας για να συμμετάσχουν στο κυνήγι των τεράτων μέσω των “έξυπνων τηλεφώνων” τους.
Κι άλλες ισπανικές εταιρείες σχεδιάζουν να επωφεληθούν από τον… “ποκετουρισμό”: η Felices Vacaciones (“Καλές διακοπές”) προτείνει στον ιστότοπό της ένα “σαφάρι Pokemon Go” στις ΗΠΑ. Η εκδρομή διαρκεί 11 νύχτες, στοιχίζει 1.695 ευρώ και περιλαμβάνει μεγάλες πόλεις όπως το Λας Βέγκας, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη. Μια άλλη, η Weekendesk, προσφέρει “τριήμερες ποκεμονικές αποδράσεις” σε διάφορα ξενοδοχεία στα ισπανικά παράλια.

Καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα σήμερα Τρίτη. Σταδιακή βελτίωση θα πραγματοποιηθεί από το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 5 με 7 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
  • Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: στο ιόνιο γενικά αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Ευβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα κυρίως στη Θεσσαλία. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχής λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: στις Κυκλάδες γενικά αίθριος στην Κριτή τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
καιρός: παροδικές νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα κυρίως το απόγευμα.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 290.000 ανθρώπους από τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για περισσότερους από 10.000 θανάτους μόνο τους δύο τελευταίους μήνες.
Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 26 Μαΐου το Παρατηρητήριο, η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και παρακολουθεί τις εξελίξεις του πολέμου από την πρώτη ημέρα, έκανε λόγο για περισσότερους από 282.283 νεκρούς.
Από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις 31 Ιουλίου ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 292.817, εκ των οποίων οι 84.472 ήταν άμαχοι και οι 14.711 παιδιά, σημειώνει ο οργάνωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο απολογισμό, έχουν σκοτωθεί στις μάχες 50.548 αντάρτες και μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (της αραβοκουρδικής συμμαχίας) καθώς και 49.547 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχασαν 104.656 άνδρες, εκ των οποίων οι 57.909 ήταν στρατιώτες.
Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι 3.594 από τα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα.
Τα δωρεάν του Αυγούστου: 10 καλά νέαΚαθώς η πόλη αδειάζει, οι (δωρεάν και μη) εκδηλώσεις της λιγοστεύουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα μείνουμε σπίτι φέτος τον Αύγουστο. Δωρεάν θερινό σινεμά, θέατρα και συναυλίες υπόσχονται να μας βγάλουν έξω, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.

Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει την καλοκαιρινή του δράση στις γειτονιές της Αθήνας, με την συναυλία των Μπάμπη Τσέρτου και Νάντιας Καραγιάννη στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή την Δευτέρα 1/08 στις 21.00, και τους μουσικούς περιπάτους της Φιλαρμονικής στο Πεδίον του Άρεως την Τετάρτη 3, την Κυριακή 7 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 19.30.

Θερινό σινεμά και θέατρο σκιών στην Καλλιθέα

Στις 4 και 5 Αυγούστου το Πάρκο Ιζόλα της Καλλιθέας μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο για όλους, και προβάλλει τις ταινίες «Διακοπές για Παντρεμένους» και «Taxi 4» αντίστοιχα. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.00.

Επίσης στην Καλλιθέα, στον πεζόδρομο του Δημαρχείου την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 20.00 θα δούμε την παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Μήτρος και ο Τζίμης», βασισμένη σε έναν από τους μύθους του Αισώπου. Και την επόμενη Τετάρτη, 10 Αυγούστου, «ο Καραγκιόζης (πάει) στο πανηγύρι» στην Πλατεία Κύπρου στις 20.00, ενώ μια ώρα πριν, στις 19.00 θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο εργαστήριο κατασκευής κούκλας θεάτρου σκιών.

Φεστιβάλ στη δροσιά της Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, επανέρχεται δριμύτερο στο τέλος Αυγούστου, και φιλοξενεί την παράσταση «Πέρσες» από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία την Τετάρτη 24 Αυγούστου, την συναυλία του Θοδωρή Αμπαζή την Παρασκευή 26/08, τη μουσική παράσταση της Κλεονίκης Δεμίρη «Στον ουρανό μια νύχτα με τ' αστέρια» το Σάββατο 28/08 και την συναυλία των Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου και Γιώργου Τοσικιάν την Τετάρτη 31/08. Και οι τέσσερις εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20.30. Λεπτομέρειες εδώ.

Δωρεάν θερινό σινεμά – Μέρος Δεύτερον

- Το ολοκαίνουριο καμάρι της Αθήνας, το υπέροχο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, προβάλλει κάθε Παρασκευή στις 21.00 δωρεάν ταινίες πλάι στο ρυάκι, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το μίνι φεστιβάλ ονομάζεται Park your Cinema, και λεπτομέρειες για την ταινία της εβδομάδας βρίσκουμε κάθε φορά εδώ.

- Το θερινό σινεμά Αιολίς στην Καισαριανή (Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, τηλ.: 2107247600) έχει όλο το καλοκαίρι ελεύθερη είσοδο από Δευτέρα έως Πέμπτη, και εισιτήριο στα 5€ από Παρασκευή έως Κυριακή. Το πρόγραμμα των προβολών θα το βρείτε εδώ.

- Στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) προβάλλεται, στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival, την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 21.30 η ταινία «Το Θέατρο του Αίματος» με τον Vincent Price. Πληροφορίες εδώ.

- Το ίδιο φεστιβάλ φέρνει στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, τον σαιξπηρικό Ερρίκο Ε’, με τον Λόρενς Ολίβιε, την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 21.30. Πληροφορίες εδώ.

Έκθεση ζωγραφικής στην Ελευσίνα

Μια ωραιότατη αφορμή για να βολτάρουμε στην παραλιακή περαντζάδα της Ελευσίνας μας δίνει η έκθεση που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» η Δημοτική Συλλογή Έργων Τέχνης Ελευσίνας, μέχρι τις 10 Αυγούστου. Με έμφαση στο τελάρο και τις πλαστικές αξίες της ζωγραφικής, παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελευσινίων καλλιτεχνών, όπως ο Χρήστος Λεβέντης (1929 -2014) και ο Σπύρος Λυμπέρης (1922 - 1992), χωρίς όμως να λείπουν και τα χαρακτικά «διαμαντάκια» κάποιων μεγάλων δασκάλων, όπως ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος (1883-1965) και ο Γιάννης Μόραλης (1916-2009). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!