Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ανάκληση αυτοκινήτων Suzuki τύπου IGNIS και IGNIS SPORT
Ανάκληση αυτοκινήτων Suzuki τύπου IGNIS και IGNIS SPORT για έλεγχο ή / και αντικατάσταση του διακόπτη ανάφλεξης ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
Η ανάκληση αφορά 6945 οχήματα, κατασκευής Ιαπωνίας, με ημερομηνίες ταξινόμησης: Ignis Sport: 8/2003 έως 9/2006, Ignis: 9/2000 έως 3/2005, και αριθμούς πλαισίου:
IGNIS 1.3L 2WD 3ΘΥΡΑ: Από JSAFHV51S00101103 έως JSAFHV51S00103309
IGNIS 1.3L 2WD 5ΘΥΡΑ: Από JSAFHX51S00100717 έως JSAFHX51S00159675
IGNIS 1.3L 4WD: Από JSAFHY51S00101513 έως JSAFHY51S00154587
IGNIS SPORT 1.5L: Από JSAFHV81S00100188 έως JSAFHV81S00106203
Στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του διακόπτη ανάφλεξης. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη του διακόπτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI , για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το 210 9988168.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν μετακομίζουμε σε μια καινούργια χώρα, πέρα από τη γλώσσα, είναι ότι δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε διάφορα πρακτικά πράγματα, όπως για παράδειγμα να ανοίξουμε έναν λογαριασμό στην τράπεζα, τι χρειάζεται για να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα ή τι πρέπει να κάνουμε με τις κρατικές υπηρεσίες.

Μια γερμανική start-up εταιρία δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που ονομάζεται Jinger.

Βοηθά ευρωπαίους που ενδιαφέρονται να δουλέψουν, να σπουδάσουν ή να ζήσουν στη Γερμανία, απαντώντας σε διάφορα στοιχειώδη ερωτήματα που έχουν σχέση με την εργασία, τη ζωή, αλλά και τις μετακινήσεις τους.

«Το Jinger δεν είναι ενδιαφέρον μόνο για ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν στη Γερμανία, αλλά και για ξένους φοιτητές που έρχονται εδώ για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο.

Είχα παρόμοια εμπειρία στο πανεπιστήμιό μου, καθώς υπήρχαν πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό. Θεωρώ ότι είναι σπουδαίο γι’ αυτούς να προσανατολίζονται στη Γερμανία και να ενσωματώνονται» τόνισε η Σόναλι Κουρέι, διευθύντρια μάρκετινγκ του Jinger, ενώ η επικεφαλής του πρότζεκτ Αντρέεα Μουντεάνου συμπλήρωσε:

«Το Jinger με βοήθησε να καταλάβω πολύ καλύτερα τα γερμανικά ήθη και έθιμα που έχουν οι κάτοικοι εδώ, κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές συμπεριφορές και το εργασιακό περιβάλλον, που αλλιώς δεν θα είχα κατανοήσει».

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε πιλοτική βάση από τον Απρίλιο και διατίθεται σε τέσσερις γλώσσες: Γερμανικά, Ισπανικά, Ρουμάνικα και Αγγλικά. Σου παρέχει ένα πανόραμα όλων των σχετικών νόμων, αλλά και ένα λεξικό όλων των όρων που έχει ανάγκη ο ενδιαφερόμενος.

«Η υποδοχή αυτής της εφαρμογής ήταν πολύ θετική, γιατί υπάρχουν διαθέσιμες, πολλές πληροφορίες, αλλά δεν είναι πολύ συγκεκριμένες. Και οι οργανισμοί, αλλά και η νεολαία ενθουσιάστηκαν με το περιεχόμενο» επισήμανε ο επικεφαλής του πρότζεκτ Αλμπέρτο Ρουίζ.

Το όνειρο της ομάδας που έφτιαξε το JinGER είναι να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για κινητά για κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντίστοιχες πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: euronews.com
Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο για το 2015

Ο παράδεισος υπάρχει και βρίσκεται κάπου στον Ινδικό Ωκεανό και συγκεκριμένα, σε ένα μικρό νησάκι των Μαλδίβων. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, στο νησάκι Lankanfushi, όπου βρίσκεται το καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου για το 2015, σύμφωνα με το TripAdvisor.


Το ονειρεμένο θέρετρο περιβάλλεται από μια γαλήνια, καταγάλανη λιμνοθάλασσα, με τις προβλήτες του να εκτείνονται στα κρυστάλλινα νερά και να καταλήγουν σε 45 υπέροχες βίλες.
Ένας από τους βασικούς κανόνες λειτουργίας του ξενοδοχείου είναι ο «nonews, noshoes», που σημαίνει ότι εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ξεφύγετε απ’ όλους και από όλα… περπατώντας συνεχώς ξυπόλητοι! Άλλωστε από το κρεβάτι σας, μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας μια βουτιά στα φανταστικά νερά.
Οι βίλες έχουν κατασκευαστεί από βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά και συνδυάζουν αρμονικά τη ρουστίκ γοητεία με σύγχρονες ανέσεις.
Κάθε βίλα διαθέτει το δικό της μπαλκόνι, ταράτσα και ένα μπάνιο με απίθανη θέα στη λιμνοθάλασσα.
Και για όσους αναρωτιούνται ποια ακόμη ξενοδοχεία ξεχώρισαν οι χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας, παρακάτω σας παραθέτουμε την πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου:
1. Gili Lankanfushi Maldives, Lankanfushi -Μαλδίβες
2. Nayara Hotel, Spa & Gardens, La Fortuna de San Carlos – ΚόσταΡίκα
3. Shinta Mani Club Siem Reap, Siem Reap -Καμπότζη
4. Four Seasons Hotel Gresham Palace, Βουδαπέστη -Ουγγαρία
5. Belmond Palacio Nazarenas, Κούσκο -Περού
6. Cocoa Island by COMO, Cocoa Island -Μαλδίβες
7. Hotel Alpin Spa Tuxerhof, Tux -Αυστρία
8. Al Maha Resort & Spa, Murqquab –ΗνωμέναΑραβικάΕμιράτα
9. Hotel Estalagem St Hubertus, Gramado -Βραζιλία
10. Tambo del Inka, a Luxury Collection Resort & Spa, Urubamba -Περού
news.gr

Έχουμε δει πολλά, αλλά νεόνυμφο ζευγάρι να επιλέγει να φωτογραφηθεί σε… διαδήλωση, είναι μάλλον πρωτοφανές. Ο λόγος για τους δύο εικονιζόμενους, οι οποίοι θέλησαν να μοιραστούν αυτή την μοναδική τους στιγμή, στην πλατεία Συντάγματος, στο περιθώριο της διαδήλωσης «Μένουμε Ευρώπη».
nyfi708

Στην ιατρική χρησιμοποιείται σήμερα ευρύτατα ο εμβολιασμός ως προληπτική μέθοδος για την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού από πολλές ασθένειες. Με την εξέλιξη και πρόοδο της επιστήμης παρασκευάζονται συνεχώς καινούργια εμβόλια για τις λοιμώδεις παθήσεις, ακόμη και για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ έπεται συνέχεια. Όμως, πότε ο εμβολιασμός άρχισε να εφαρμόζεται ως ιατρική μέθοδος για την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού; Πότε εισήχθη η επιστημονική εφαρμογή του εμβολιασμού και ποιοι ήταν οι εισηγητές του;
Αυτό είναι το θέμα της ομιλίας του δρ. Δημ. Καραμπερόπουλου, παιδίατρου, ιστορικού της Ιατρικής και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας της Παιδιατρικής, «Εμβολιασμός, η πρώτη επιστημονική εφαρμογή του από τους Εμμ. Τιμόνη και Ιάκ. Πυλαρινό (1701)» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στις 12:00, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ.
Οι Έλληνες γιατροί, Ιάκωβος Πυλαρινός από την Κεφαλονιά και ο Εμμανουλήλ Τιμόνης από τη Χίο, που είχαν σπουδάσει Ιατρική στην Πάδοβα της Ιταλίας, σύμφωνα με τον κ. Καραμπερόπουλο, μετά το 1701 άρχισαν να χρησιμοποιούν τον εμβολιασμό των παιδιών για την προστασία από την ευλογιά, της οποίας η θνησιμότητα ανερχόταν στο 10-30% των νοσούντων παιδιών. Έπαιρναν υγρό από τις φλύκταινες νοσούντων και το εμβολίαζαν στα υγιή παιδιά μετά τους σχετικούς σκαριφισμούς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα εμβολιαζόμενα παιδιά αποκτούσαν ανοσία και προστατεύονταν από τις επιδημίες της ευλογιάς.
Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραμπερόπουλος, οι δύο γιατροί δημοσίευσαν τις παρατηρήσεις τους για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού που εφήρμοζαν για την προστασία της ευλογιάς, στο αξιόλογο αγγλικό περιοδικό της εποχής «Philosophical Transactions» από το 1714 έως το 1716. Τότε, για πρώτη φορά καταγράφεται η επιστημονική εφαρμογή του εμβολιασμού για την προστασία των παιδιών από την φθοροποιό ασθένεια της ευλογιάς. Αυτές οι δημοσιεύσεις έγιναν αιτία να γενικευθεί τα επόμενα χρόνια του 18ου αιώνα ο εμβολιασμός έναντι της ευλογιάς στην Ευρώπη και την Αμερική.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του περιηγητή Aubry De La Montraye, ο οποίος το 1712 επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, συνάντησε τον γιατρό Εμμ. Τιμόνη, που ήταν φημισμένος για τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς, και στο ταξιδιωτικό βιβλίο του που εκδόθηκε το 1727 με τίτλο Voyage en Europe, Asie et Afrique δημοσιεύει επιπλέον τη μελέτη του κ. Τιμόνη.
Επίσης, στην επιδημία της ευλογιάς το 1721 στη Βοστώνη ο γιατρός Zabdiel Boylston αναδημοσίευσε από το «Philosophical Transactions» τις εργασίες των Τιμόνη και Πυλαρινού και άρχισε να εφαρμόζει τον εμβολιασμό τους με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμπερόπουλο, ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση της συζύγου του Άγγλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, Lady Mary Worthley Montagu, η οποία αφού ενημερώθηκε για την καινούργια μέθοδο του εμβολιασμού για την προστασία από την ευλογιά από τον κ. Τιμόνη, δέχθηκε να εμβολιασθεί ο γιος της. Στη συνέχεια βοήθησε στη δημοσιοποίηση του εμβολιασμού στην Αγγλία.
Με την εφαρμογή του εμβολιασμού του ονομασθέντος ευλογιασμού, η θνησιμότητα από την ευλογιά κατήλθε στο ποσοστό του 1 έως 2%. Η μέθοδος του εμβολιασμού των δύο γιατρών έδωσε την ευκαιρία μετά από 80 χρόνια, το 1798, στον Ed. Jenner να την τροποποιήσει, αντί για υγρό από τις φλύκταινες του ανθρώπου έπαιρνε υγρό από τις φλύκταινες των αγελάδων.
Ο Ιάκωβος Πυλαρινός θεωρείται ως ο πρώτος ανοσολόγος στο βιβλίο Morton’s Medical Bibliography «He is accredited with the “medical” discovery of variolation, and thus is the first immunologist» διότι το 1701 άρχισε την επιστημονική εφαρμογή του εμβολιασμού.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Κατά την έναρξη της ομιλίας του στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού με θέμα «Η ρήξη που έχει ανάγκη η χώρα – το Κίνημα που έχει ανάγκη ο τόπος», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργο: «Είχα ελπίδες για τον Αλ. Τσίπρα. Εν τέλει συνειδητοποιώ πως είναι μπολσεβίκος. Μεγάλωσε στην ΚΝΕ, στα αμφιθέατρα και τις διαδηλώσεις. Δεν ξέρει τι θα πει μεροκάματο»
Χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το γεγονός ότι «αλλάζει η ομάδα των διαπραγματευτών 4-5 φορές για να έρθει αύριο ο Πρωθυπουργός και να πει ”νικήσαμε γιατί υπογράψαμε μια πολιτική συμφωνία”». «Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούν;» διερωτήθηκε.
Ο Γ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι «ζούμε έναν εφιάλτη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θυμίζει κάτι μεταξύ Κούβας και Τσαουσέσκου» σχολιάζοντας σκωπτικά:
«Μιλάς με ανθρώπους στα υπουργεία και νομίζεις ότι μιλάς σε καφενείο»…
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδεοληψίες και καταστάσεις στη σκέψη του που είναι εκτός πραγματικότητας», χαρακτήρισε την ιστορία της διαπραγμάτευσης «άλλοθι».
Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «το Ποτάμι είναι η πιο σοβαρή πολιτική ομάδα σκεπτόμενων ανθρώπων» εξ ου και συντάχθηκε όπως είπε με τον Σταύρο Θεοδωράκη από την πρώτη στιγμή.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!