Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εχει δει την «αυγή» δύο αιώνων και συνεχίζει ακάθεκτη. Την Τετάρτη (5/3) η Μισάο Οκάουα θα συμπληρώσει 116 χρόνια ζωής. Και η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο έχει πολύ απλές συμβουλές για τη μακροζωία.
Γεννημένη στην Οσάκα, το 1898, αποδίδει το μυστικό της στο καλό φαγητό και τον αρκετό ύπνο, αφού κοιμόνταν πάντα τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. «Να τρώτε, να κοιμάστε και θα ζήσετε πολλά χρόνια. Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της Telegraph.
Η κόρη ενός ράφτη κιμονό αναγνωρίστηκε και επίσημα ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όταν ο συμπατριώτης της Χιρεομόν Κιμούρα πέθανε τον περασμένο Ιούνιο. Οι ειδικοί δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο τους προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα, που στην τελευταία απογραφή είχε 54.397 αιωνόβιους, ανάμεσά τους 282 υπερ-αιωνόβιους, οι οποίοι έχουν φτάσει στα 110 τους. Το φαινόμενο αποδίδεται στο καλό σύστημα υγείας, όπως και στο γεγονός ότι οι Ιάπωνες συνήθως γυμνάζονται και ακολουθούν υγιεινή διατροφή, καθώς το ψάρι, το ρύζι και τα λαχανικά έχουν ιδιαίτερη θέση στην κουζίνα της χώρας.
Η Οκάουα ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο προφίλ. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν έπεσε και έσπασε το πόδι της- στα 102 της- δεν το έβαλε κάτω. Οι υπάλληλοι στο γηροκομείο που τη φιλοξενεί διαπίστωσαν ότι μόλις επέστρεψε από το νοσοκομείο, εκείνη σηκωνόταν μετά βίας και έκανε ασκήσεις, απαντώντας στα απορημένα βλέμματά τους πως δεν ήθελε να χάσει τη φόρμα της.
Στις 17 Μαρτίου του 1982 ο Ζαν Πιερ Ανταμς πήγε στο νοσοκομείο της Λιόν για να υποβληθεί σε μία επέμβαση ρουτίνας στο γόνατο.
Ο 34χρονος Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής θα ναρκώνονταν για μερικές ώρες, αλλά 32 χρόνια αργότερα ακόμη δεν έχει ξυπνήσει.
Αν και εκτός της Γαλλίας δεν θυμούνται πολλοί έναν από τους πρώτους Γαλλο-αφρικανούς ποδοσφαιριστές που διέπρεψαν, με 22 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, στη χώρα του, κατά καιρούς θυμούνται το δράμα του παίκτη που ξαφνικά εγκλωβίστηκε σε ένα στάδιο ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.
Γεννήθηκε στο Ντακάρ, το πρώτο παιδί μίας μεγάλης οικογένειας. Αν και το ποδόσφαιρο ήταν στο αίμα του -ο θείος του είχε ήδη διαπρέψει με τη στρογγυλή θεά- προτεραιότητά του έγινε η εκπαίδευση. Η βαθιά θρησκευόμενη καθολική οικογένειά του δεν του επέτρεπε να γίνει ποδοσφαιριστής, αν δεν τελείωνε τουλάχιστον τη βασική εκπαίδευση, όπως αναφέρει o Guardian.
Γι’ αυτό το λόγο τον έστειλαν και στη Γαλλία, όπου τον ανέλαβε μία ανάδοχη οικογένεια σε προάστιο της Γαλλίας. Ο «Λευκός Λύκος», όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο τελειώνοντας τις σχολικές του υποχρεώσεις, αλλά προτίμησε να μην σπουδάσει. Αντιθέτως επέλεξε να δουλέψει σε εργοστάσιο, αλλά η ατυχία τον κυνηγούσε από τότε. Σε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ο ίδιος γλίτωσε με ελαφριά τραύματα, όμως ο κολλητός του σκοτώθηκε. Μετά από αυτό, στα 19 του, έχασε κάθε όρεξη για ποδόσφαιρο. Η στρατιωτική του θητεία, όμως, αποδείχθηκε σημείο καμπή στη ζωή του. Αρχισε να παίζει με την ομάδα του στρατού και το ταλέντο του δεν πέρασα απαρατήρητο.
Ακολούθησε το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά γρήγορα ήρθαν προτάσεις από μεγάλες ομάδες, περνώντας από τη Νιμ, τη Νις και την Παρί Σεν Ζερμέν. Επειτα από διαδοχικούς τραυματισμούς, αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Οι έντονοι πόνοι στο γόνατο, όμως, τον ανάγκασαν να τακτοποιήσει πρώτα αυτό το ζήτημα, μπαίνοντας στο χειρουργείο.
«Ολα θα πάνε καλά. Είμαι σε καλή κατάσταση» είπε στη σύζυγό του, Μπερναντέτ, αποχαιρετώντας την όταν έφυγε από το σπίτι. Ηταν τα τελευταία λόγια που άκουσε από το στόμα του. Λίγη ώρα αργότερα εκείνη δέχθηκε επείγον τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. Μόλις έφτασε εκεί την ενημέρωσαν πως ο σύζυγός της είχε πέσει σε κώμα. Oλα είχαν πάει στραβά. Υπήρχε πρόβλημα με τη δοσολογία του αναισθητικού που του είχαν δώσει, ο αναισθησιολόγος επέβλεπε ταυτόχρονα οχτώ επεμβάσεις εκείνη τη στιγμή, το φάρμακο ήταν προβληματικό, ενώ στην περίπτωση του Ανταμς o βοηθός ήταν ένας εκπαιδευόμενος.
Από τότε δεν ξύπνησε ποτέ. Η σύζυγός του είναι ακόμη στο πλευρό του, 32 χρόνια αργότερα. Οταν το νοσοκομείο της είπε πως δεν μπορεί να τον φροντίζει άλλο, εκείνη τον πήρε στο σπίτι. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες στις οποίες είχε παίξει και η γαλλική ομοσπονδία τη βοήθησαν οικονομικά, ενώ αρκετές φορές έχουν διοργανωθεί φιλανθρωπικοί αγώνες για την ενίσχυσή της.
«Για εμένα ο χρόνος σταμάτησε στις 17 Μαρτίου του 1982» λέει η Μπερναντέτ, αλλά αρνείται να εγκαταλείψει τον Ανταμς. Η ευθανασία δεν είναι επιλογή για την ίδια. «Εκείνος δεν μπορεί να μιλήσει κι εγώ δεν μπορώ να πάρω μία τέτοια απόφαση για τον ίδιο» εξηγεί.

http://www.4news.gr 
Ποιοι ελέγχουν το διαδίκτυο; Τι είναι η υπηρεσία ICANN και ποια η αποστολή της;
Μοιάζει σαν είναι κάτι που «βγαίνει» από τις ιστορίες του συγγραφέα Νταν Μπράουν: Όλο το διαδίκτυο ελέγχεται κυριολεκτικά από επτά «κλειδιά». Πρόσφατα δημοσιογράφος της εφημερίδας Guardian βρέθηκε στο κέντρο της υπηρεσίας ICANN και παρακολούθησε την υψηλής ασφαλείας «τελετή του κλειδιού».
Ο οργανισμός ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) είναι μάλλον άγνωστος για τους περισσότερους, αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζει τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων, μιας και έχει ως αποστολή το να επιβλέπει τις διευθύνσεις ολόκληρου του ίντερνετ. Ο ICANN είναι ο μεγάλος ελεγκτής του Δικτύου. Βασίζεται σε ένα τεχνικό υπόβαθρο που αποτελείται από δεκατρείς ισχυρούς υπολογιστές, τους λεγόμενους και ως «διακομιστές βάσης », οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ (τέσσερις στην Καλιφόρνια και έξι κοντά στην Ουάσινγκτον), την Ευρώπη (Στοκχόλμη και Λονδίνο) και την Ιαπωνία (Τόκιο).
Κύρια αποστολή του ICANN είναι ο συντονισμός των διευθύνσεων (Domain Name System, DNS), τις οποίες πληκτρολογεί ο χρήστης για να έχει πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα. Με απλά λόγια, κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με το Διαδίκτυο διαθέτει μία μοναδική διεύθυνση, που ονομάζεται «διεύθυνση ΙΡ» (διεύθυνση του Πρωτοκόλλου Ίντερνετ). Οι διευθύνσεις αυτές αποτελούνται από αριθμούς, τους οποίους είναι δύσκολο να θυμόμαστε. Όμως το DNS επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε γράμματα και οικείες λέξεις, δηλαδή ένα «όνομα», αντί για αριθμούς. Πώς; Το DNS μετατρέπει το όνομα στους αριθμούς που αντιστοιχούν στη διεύθυνση ΙΡ, και έτσι επιτρέπει στον υπολογιστή μας να συνδεθεί με την ιστοσελίδα που θέλει.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, «το ICANN έχει αποστολή να διατηρεί τη λειτουργική σταθερότητα του Διαδικτύου, να προωθεί τον ανταγωνισμό, να εξασφαλίζει την παγκοσμιότητα των διαδικτυακών επικοινωνιών και να επεξεργάζεται την πολιτική που αντιστοιχεί στην αποστολή του, σύμφωνα με μια συναινετική διαδικασία».
Για να πραγματοποιήσει την παραπάνω αποστολή ο ICANN επέλεξε επτά ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του, δίνοντας στο καθένα ένα «κλειδί» για το διαδίκτυο. Ως υποστήριξη σε αυτή την ομάδα υπάρχουν ακόμα επτά εφεδρικοί, ενώ η καταγωγή των εκλεχτών είναι από όλο το κόσμο. Τα φυσικά πλήκτρα ξεκλειδώνουν χρηματοκιβώτια κρυμμένα σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτά τα κουτιά είναι έξυπνες κάρτες-κλειδιά. Βάλτε τις επτά έξυπνες κάρτες μαζί και έχετε το «κύριο κλειδί». Το κύριο κλειδί είναι κώδικας υπολογιστή, ένας κωδικός πρόσβασης στη βάση δεδομένων του ICANN.
Από το 2010 αποφασίστηκε οι επτά κάτοχοι των «κλειδιών» να συναντιούνται τέσσερεις φορές το χρόνο, σε μια τελετή όπου ανανεώνουν τους κωδικούς. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, οι κανόνες ασφαλείας σε αυτές τις τελετές είναι πολύ αυστηροί.

http://peiraxtiri.gr

Όταν αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα υγείας ή οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε καμία όρεξη για σεξ...



Ωστόσο, νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ερωτική επαφή μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι τα μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είναι πιο ευτυχισμένα όταν καταφέρνουν να διατηρήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Έχει αποδειχθεί πως η χρόνια νόσος συνδέεται με τη μειωμένη ικανοποίηση από το γάμο, αν και παράμενε ασαφές το γιατί. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όμως, η υγιής σεξουαλική ζωή είναι το μυστικό της αισιοδοξίας για τα ζευγάρια που περνούν δύσκολα. Παράλληλα, η έλλειψη σεξ φαίνεται πως επιδεινώνει την κατάσταση.

Η νέα μελέτη περιελάμβανε 732 ζευγάρια, τα περισσότερα ηλικίας 65-74 ετών. Η συχνότητα του σεξ φάνηκε να συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της σχέσης.

Κατά μέσο όρο, τα ζευγάρια ανέφεραν πως έκαναν σεξ μία φορά το μήνα. Όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ικανοποίηση από το γάμο.


http://simantra.blogspot.gr 
Μια φωτογραφία μέσα από την αίθουσα απονομής των βραβείων όσκαρ, ήταν αρκετή για να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ των retweets, ένα ρεκόρ το οποίο κατείχε μέχρι τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα. Αν σας αρέσουν οι αριθμοί, δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί

Στην φωτογραφία, όπως θα δείτε, πρωταγωνιστούν προσωπικότητες που δεν είναι εύκολο να τις συγκεντρώσεις σε ένα κάδρο.

Και Μέριλ Στριπ, και Τζούλια Ρόμπερτς και Κέιβιν Σπέισι, και Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, και Τζένιφερ Λόρενς και Λουπίτα Νιόνγκο. Πώς λοιπόν να μην γίνει χαμός με το συγκεκριμένο τιτίβισμα; Τα retweets έφτασαν σε λίγες ώρες τα…1,8 εκατομμύρια. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στο Μπαρακ Ομπάμα ο οποίος την ημέρα που επανεξελέγη ως πρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε να συγκεντρώσει κάτι περισσότερο από 700.000 retweets. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Ασφαλώς το θέμα που «πουλάει». Έχει σημασία όμως και ποιος έκανε την αρχή. Η φωτογραφία αναρτήθηκε από την Ελεν Ντε Τζενέρις όπως μεταδίδει ο Guardian. Τι σημασία έχει αυτό; Η κωμικός έχει …26.733.038 followers και καταλαμβάνει τη 13η θέση σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς ξεπερνάει μέχρι και τον Christiano Ronaldo ή ακόμη και τη Shakira.






http://www.fpress.gr




Ο Κάρλες Πουγιόλ ανακοίνωσε πως στις 30 Ιουνίου θα αποχαιρετήσει τη Μπαρτσελόνα, αλλά όχι και οριστικά την καριέρα του.

«Στο τέλος της σεζόν θα αποχαιρετήσω τη Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι θα κάνω μετά. Αισθάνομαι πως μετά από δύο εγχειρήσεις στο γόνατο, δεν μπορώ να βρεθώ εκεί που θα ήθελα και ότι χρειάζομαι ξεκούραση. Μέχρι το τέλος της σεζόν όμως θα βοηθήσω όπως μπορώ, ώστε η ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της» Με αυτά τα λίγα λόγια ο Κάρλες Πουγιόλ πιστοποίησε με κάθε επισημότητα αυτό που άπαντες υποπτεύονταν από καιρό: πως μετά από 18 χρόνια υπηρεσίας στη Μπάρτσα, θα φύγει φέτος από το «Καμπ Νόου».

Οι διαδοχικοί τραυματισμοί φυσικά είναι ο λόγος, καθώς ο Καταλανός σέντερ μπακ παλεύει τα τελευταία δύο χρόνια να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο και αυτοί δεν τον αφήνουν. Προφανώς λοιπόν το πήρε απόφαση και έκανε το πιο σωστό: για την ομάδα και τον εαυτό του και δεν πάτησε στο συμβόλαιο του που έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2016.


Στις 9 του περασμένου Οκτωβρίου το Gazetta.gr είχε αναρτήσει εδώ ένα θέμα με γράφημα με όλους τους τραυματισμούς του που τον οδήγησαν σε αυτό το φινάλε!

Δείτε περισσότερα στο http://www.gazzetta.gr


Ο καπετάνιος Καρλ-Άντολφ Σλιτ, έμεινε στην ιστορία, όχι για την ηρωική του πορεία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ως ο άνθρωπος που βύθισε ένα ολόκληρο υποβρύχιο, επειδή δεν ήξερε να τραβάει το καζανάκι της τουαλέτας.
Βέβαια, δεν μιλάμε για ένα απλό καζανάκι.
Τα υποβρύχια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εξοπλισμένα με ειδικές τουαλέτες, υψηλής πίεσης. Η χρήση τους ήταν τόσο περίπλοκη, που υπήρχαν ειδικοί ναύτες, εκπαιδευμένοι αποκλειστικά για να «τραβάνε καζανάκι». Δουλειά τους ήταν να περιμένουν έξω απ’ το μπάνιο και να αναλαμβάνουν δράση μετά από κάθε επίσκεψη.
Στις 14 Απριλίου του 1945, το γερμανικό υποβρύχιο U-1206 βρισκόταν στη Βόρεια Θάλασσα, 16 χιλιόμετρα από το Πίτερχεντ της Σκωτίας, όταν ο καπετάνιος του, Καρλ-Άντολφ Σλιτ, θέλησε να επισκεφτεί «το μέρος». Αργότερα, ο καπετάνιος υποστήριξε ότι η τουαλέτα είχε πάθει βλάβη. Το πιο πιθανό σενάριο, όμως, ήταν ότι απλώς ντράπηκε να ζητήσει απ’ τον υπεύθυνο «τουαλέτας» να τον βοηθήσει κι αποφάσισε να «καθαρίσει» μόνος του. Το αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση, ήταν το ίδιο.
Τράβηξε τις βαλβίδες με λάθος σειρά και η τουαλέτα πλημμύρισε από θαλασσινό νερό και… ακαθαρσίες.
Ο καπετάνιος φώναξε τον ειδικό και η βλάβη επιδιορθώθηκε, αλλά ήταν πολύ αργά. Τα νερά είχαν περάσει στο δωμάτιο από κάτω, όπου στεγαζόταν η μπαταρία του υποβρυχίου. Όπως αναφέρει η mixanitouxronou.gr, όταν το νερό ήρθε σε επαφή με το οξύ της μπαταρίας, απελευθερώθηκε ποσότητα του πολύ τοξικού αερίου χλωρίου. Το υποβρύχιο αναγκάστηκε να ανέβει στην επιφάνεια, για να πάρει κυριολεκτικά αέρα.
Τότε, το εντόπισαν τα βρετανικά αεροσκάφη και ξεκίνησαν αμέσως να το βομβαρδίζουν. Το έκαναν «σουρωτήρι» και ο Καπετάνιος Σλιτ διέταξε τους ναύτες να εγκαταλείψουν το υποβρύχιο. Πέθαναν 4 Γερμανοί ναύτες και όλοι οι υπόλοιποι, 46 άτομα, αιχμαλωτίστηκαν. Ήταν μια απ’ τις ευκολότερες νίκες των Βρετανών, αφού τη μισή δουλειά την είχε κάνει το καζανάκι των Γερμανών.

http://www.4news.gr 
Μετά από προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, επιστρέφουν στις θέσεις τους 20 σχολικοί φύλακες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι οι σχολικοί φύλακες προέβησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να επανέλθουν στη δουλειά τους, έως ότου συζητηθεί στην ουσία της η υπόθεση, διαδικασία που ορίστηκε να γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Όπως προκύπτει μετά την προσωρινή τους δικαίωση, θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά.
Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, καταθέτοντας στο δικαστήριο, τόνισε ότι με την απομάκρυνση διαφόρων κλάδων εργαζομένων «διαλύεται ο δήμος».
Οι παραπάνω εργαζόμενοι ήταν μεταξύ των 90 σχολικών φυλάκων, των οποίων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε απορριφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Παντελή Ραδίση, το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες επρόκειτο να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας με βάση την κινητικότητα, κάτι το οποίο όμως, όπως είπε ο κ. Ραδίσης, δεν συνέβη, με συνέπεια να καταθέσουν νέο αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής.
aftodioikisi.gr
Τα θαλασσινά κατά τη διάρκεια της νηστείας έχουν την τιμητική τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι... αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου, βιταμίνης Β12 και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, συστατικά που εκτός νηστείας τα παίρνουμε κυρίως από ζωικής προέλευσης τρόφιμα και κατά συνέπεια λείπουν από το νηστίσιμο διαιτολόγιο.

Ακόμη, αποτελούν από τις καλύτερες πηγές πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αν τώρα φοβάστε τη χοληστερίνη σας, για εσάς που δεν είναι ανεβασμένη μην ανησυχείτε, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι η χοληστερίνη που παίρνουμε από τις τροφές επηρεάζει τη χοληστερίνη στο αίμα μας σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 30 %.

Για εσάς τώρα που έχετε λίγο τσιμπημένη χοληστερίνη επιλέξτε το χταπόδι που έχει πολύ μικρές ποσότητες.

Τέλος, να έχετε υπόψη ότι και τα κατεψυγμένα προϊόντα , αν και πολλές φορές φθηνότερα, δεν υπολείπονται θρεπτικά σε σχέση με τα φρέσκα θαλασσινά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβε αυτή η αγωνιστική για τους ‘Έλληνες της διασποράς’ και κατ’επέκταση για την Εθνική ομάδα ενόψει του φιλικού της Τετάρτης με τη Νότιο Κορέα. Παπασταθόπουλος και Κονέ τραυματίστηκαν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου και αποκλείστηκαν από την αποστολή . Κατά τα άλλα οι κλήσεις του Σάντος δεν έκρυβαν κάποια έκπληξη πέραν  ίσως από τη μη κλήση του Βαγγέλη Μόρα που κάνει μια εξαιρετική σεζόν με την Verona . Επίσης η συνεχιζόμενη απραξία του Καρνέζη στη Granada άνοιξε την πόρτα σε Τζόρβα και Γλύκο. Τέλος να επισημάνουμε ότι στην αποστολή υπάρχουν μόλις δυο καθαρά ακραία μπακ ( Χολέμπας, Τοροσίδης) ενώ οι υπόλοιποι ( Τζαβέλας,Βύντρα) ναι μεν μπορούν να αγωνιστούν εκεί αλλά στις ομάδες τους παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να φέρει την επόμενη φορά στις κλήσεις τους Καράμπελα και Γκαλίτσιο που επίσης κάνουν πολύ καλά πρωταθλήματα σε Ισπανία και Βέλγιο αντίστοιχα. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στον τελικό του Capital One Cup που έληξε με νίκη της ManCity με σκορ 3-1.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Εκτός αποστολής στη νίκη με 1-0 επί της West Ham.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Παρά την απουσία του Shay Given ο Κωνσταντόπουλος έμεινε πάλι στον πάγκο αφού ο προπονητής του προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Tomas Mejias που ήρθε τον Φεβρουάριο ως δανεικός από τη Real. Η Boro γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Sheffield Wednesday.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Ήττα για τη Fulham, μάλλον αναμενόμενη , από την Chelsea με 1-3. Ο Μήτρογλου έμεινε στην εξέδρα με τον Magath να τον θεωρεί ανέτοιμο ενώ ο Καραγκούνης μπήκε ως αλλαγή στο 79’ κι ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Ξεκίνησε βασικός αλλά αντικαταστάθηκε στο 36’ λόγω τραυματισμού , ελπίζουμε όχι σοβαρού. Η ομάδα του τελικά νίκησε με 3-0 τη Nurnberg και επέστρεψε στη 2η θέση της Bundesliga.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στη νέα εντός έδρας ήττα από τη Mainz με 0-1.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Επιστροφή μετά από πολλούς μήνες στην βασική ενδεκάδα αλλά δυστυχώς με άσχημο τρόπο μέσα στο Allianz Arena . Η Bayern ασταμάτητη βρέθηκε να προηγείται στο 28’ με 4-0 και κάπου εκεί τελείωσε και ο αγώνας. Ο Παπαδόπουλος αποβλήθηκε στο 76’ όταν και ανέτρεψε τον Mandzukic εντός περιοχής και με το πέναλτι του Robben διαμορφώθηκε το τελικό 5-1.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Ήταν στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στην ήττα με 1-0 από τη  Cottbus.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Νίκη με 2-0 επί της Bielefeld και τους δύο Έλληνες παίκτες εκτός αποστολής.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Από το καλό στο καλύτερο η Levante που νίκησε και την Osasuna 2-0 με τους δυο παίκτες μας παρόντες  στη βασική ενδεκάδα και με καλή απόδοση.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Συντριβή από τη Bilbao με 4-0. Ο Καρνέζης έμεινε πάλι στον πάγκο.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της ομάδας στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Verona. Ο Κονέ αντικαταστάθηκε στο 33’ λόγω τραυματισμού ενώ ο Χριστοδουλόπουλος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μια κίτρινη κάρτα στο 83’.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Παρακολούθησε από τον πάγκο την εντός έδρας ήττα από τη Sampdoria με 0-2.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και ως συνήθως έκανε αισθητή την παρουσία του βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει σε νίκη 2-0 επί  της Catania.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) :  Βασικός  στη λευκή ισοπαλία με την Bologna. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 81’. Μεσοβδόμαδα με ανάρτηση του στο Tweeter εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη μη κλήση του στην Εθνική ομάδα για το φιλικό με την Κορέα. Έχοντας μια τόσο γεμάτη σεζόν και μάλιστα με καλές εμφανίσεις , με τραυματία τον Παπασταθόπουλο και ανέτοιμο τον Παπαδόπουλο νομίζουμε ότι δικαιούτο μιας ευκαιρίας.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Επιστροφή στη βασική ενδεκάδα για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό στην ισοπαλία 0-0 με την Inter .
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Εκτός αποστολής στη μεγάλη νίκη 3-0 επί της Udinese.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Έμεινε στον πάγκο της ομάδας του χωρίς να χρησιμοποιηθεί στην ισοπαλία 2-2 με την Ternana.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) : Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό στην άνετη επικράτηση με 5-0 επί της Inverness. Θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται στο φιλικό με την Κορέα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Ξεκίνησε πάλι ως βασικός  σε ένα φαινομενικά εύκολο εντός έδρας ματς με τη Nijmegen, το οποίο παρά το γρήγορο 2-0 εξελίχθηκε σε θρίλερ και τελικά ισοπαλία 3-3. Ο νεαρός μέσος αντικαταστάθηκε στο 56’ με το σκορ  στο 2-2.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Ξεκίνησε πάλι βασικός και αγωνίστηκε για 90’ λεπτά στην ήττα με 1-0 από τη Mechelen.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Εκτός αποστολής .

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Βαριά εντός έδρας ήττα με 0-4 και μάλιστα σε παιχνίδι ζωή και θανάτου με την επίσης ουραγό Erciyesspor. Ο Τζιώλης αγωνίστηκε ως βασικός για όλο το παιχνίδι .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Βασικός και πάλι, δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 45’ κι έγινε αλλαγή στις καθυστερήσεις , στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την ουραγό Corona Brasov.

Από τις 18 Απριλίου και όχι τις 18 Μαρτίου ξεκινούν οι εκλογικές απαγορεύσεις περί προσλήψεων και αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων, μία τροποποίηση που προκύπτει από την επικείμενη κάλπη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το Μάιο.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή των διατάξεων των χρονικών ορίων των με στόχο να προλάβει το πρόγραμμα της κινητικότητας στους ΟΤΑ, εθελοντικής και υποχρεωτικής, καθώς επιδιώκει να ενταχθούν σε αυτό 4.000 εργαζόμενοι στους δήμους και στις περιφέρειες.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση οι εκλογικοί περιορισμοί ξεκινούν ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές, και όχι δύο. Συνεπώς εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, οι εκλογικοί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 18 Απριλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου και όχι από τις 18 Μαρτίου.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», και είναι ενδεικτικό ότι αναρτήθηκε στο opengov.gr προς δημόσια διαβούλευση στις 28 Φεβρουαρίου. Με άλλα λόγια, ξεκίνησε το τριήμερο της αργίας, και έμεινε ανοιχτό για σχόλια μέχρι τις 4 Μαρτίου, δηλαδή μόλις μία μέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Τι προβλέπει το άρθρο
Η τροποποίηση του άρθρου 17 του Ν. 3870 περί εκλογικών περιορισμών περιλαμβάνεται στο άρθρο 80 του σχεδίου νόμου, το οποίο αναφέρει:
«Το άρθρο 17 του ν.3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (28/Α΄) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι περιορισμοί του παρόντος δεν ισχύουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών».
Στην αιτιολογική έκθεση το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι με την προτεινόμενη διάταξη εξισώνεται εκ νέου η περίοδος αναστολής προσλήψεων και πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με την περίοδο αναστολής λόγω των εθνικών εκλογών.
Υπογραμμίζει δε, λόγω της άμεσης ανάγκης στελέχωσης των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης, ιδίως εν όψει των εποχικών θερινών αναγκών αλλά και με σκοπό την άμεση απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, ότι ειδικά για τις εκλογές του 2014 εξαιρούνται από την αναστολή των προσλήψεων και των προπαρασκευαστικών αυτών διαδικασιών οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου στους φορείς της Αυτοδιοίκησης. «Πρόκειται ιδίως για συμβασιούχους με αντικείμενο τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων, τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, την πυρασφάλεια κ.λπ.».
Οι αντιδράσεις
Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα κόμματα να αντιδράσουν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ότι «αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση.»
Από την πλευρά της η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας (ΕΚΕΔΑ) τονίζει:
«Δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο περιορισμός στις υπηρεσιακές μεταβολές αφορά και στο υπό διαθεσιμότητα προσωπικό, καθώς η παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 εξαιρεί από την απαγόρευση μόνο την έκδοση πράξεων διαθεσιμότητας, και όχι τη μεταφορά θέσης/μετάταξη. Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κινητικότητας δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, το οποίο αναμένεται να γίνει στο προ εκλογών διάστημα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Προτείνεται η εξής διάταξη: »Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (28/Α΄) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, με εξαίρεση πράξεις που αφορούν σε διαδικασίες μετακίνησης/μεταφοράς θέσης για το προσωπικό που έχει τεθεί υπό διαθεσιμότητα.
 
»Εναλλακτικά ρητή πρόβλεψη για αναδρομικό διορισμό την ημέρα εγκατάστασης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, αν η ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας εμπίπτει στο χρονικό διάστημα απαγόρευσης».
 
Και συμπληρώνει η ΕΚΕΔΑ: «Τέλος εφιστούμε την προσοχή σας ότι το υπό διαθεσιμότητα προσωπικό δεν προστατεύεται από την απόλυση σε περίπτωση προκήρυξης εθνικών εκλογών, καθώς δεν υπάρχει σχετική μέριμνα στη νομοθεσία. Είναι ευκαιρία να ρυθμιστεί και το θέμα των εθνικών εκλογών σε αυτό το άρθρο».
aftodioikisi.gr
 
Η Microsoft ετοιμάζει μία έκδοση των Windows 8.1 με ενσωματωμένες online υπηρεσίες, με σκοπό να διατεθεί δωρεάν στους καταναλωτές, ώστε να αυξηθούν οι χρήστες των Windows.
Όπως φαίνεται, η εταιρία εργάζεται στο project Windows 8.1 with Bing που όπως λέει το όνομά του, θα ενσωματώνει τις υπηρεσίες της.
Ο στόχος της Microsoft είναι να δει το μερίδιό της στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων να αυξάνεται, και μία δωρεάν ή πολύ φθηνή έκδοση των Windows θα είναι μια καλή λύση, μιας και θα μειωθεί και η τιμή των υπολογιστών με προεγκατεστημένα τα Windows.
H Microsoft πιστεύει ότι η έκδοση με το Bing θα περιλαμβάνεται σε laptops με τιμή 250 δολάρια περίπου.
Προφανώς η εταιρία θέλει, μεταξύ άλλων, να μάθει και να μεταφέρει χρήστες της, στις online υπηρεσίες της, όπως είναι το OneDrive.
Αυτό το μοντέλο λειτουργεί ήδη στο Android, όπου με ένα λογαριασμό GMail, οι χρηστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αρκετές εφαρμογές της Google, στο Android, αλλά και σε οποιοδήποτε λειτουργικό μέσα από έναν web browser.

Βρετανοί χειρουργοί ακρωτηρίασαν το πόδι ενός άντρα και το μεταμόσχευσαν στο χέρι του, για να το κρατήσουν ζωντανό έως ότου ολοκληρωθεί μία πρωτοποριακή εγχείρηση που του έσωσε τη ζωή.
Ο άντρας πάσχει από προχωρημένο καρκίνο που είχε δημιουργήσει έναν τεράστιο όγκο ψηλά στο μηρό του.
Το πόδι του έπρεπε να ακρωτηριαστεί, αλλά η τρύπα που θα απέμενε έπειτα από την αφαίρεση του όγκου θα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι γιατροί φοβούνταν πως δεν θα μπορούσαν να την κλείσουν.
Έτσι σκέφτηκαν να αφαιρέσουν πρώτα τη γάμπα του και να την προσκολλήσουν στο μπράτσο του, ώστε να διατηρηθεί η παροχή του αίματος και να μην νεκρωθούν οι ιστοί της.
Αφού αφαίρεσαν το πόδι και τον όγκο, αποκόλλησαν τη γάμπα του από το χέρι και την χρησιμοποίησαν για να κλείσουν την τρύπα του όγκου.
Η εγχείρηση στον Ίαν ΜακΓκρέγκορ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, διήρκησε 18 ώρες και πιστεύεται ότι είναι η πρώτη του είδους.
Ο 59χρονος ασθενής, που αναρρώνει καλά και πλέον περιμένει να βάλει προσθετικό μέλος, δήλωσε ότι «είναι αδύνατον να περιγραφεί με λόγια τι έκαναν».
Ο κ. ΜακΓκρέγκορ είχε πρωτοδιαγνωστεί με καρκίνο στην πύελο πριν από μία δεκαετία, αλλά απέτυχαν όλες οι προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί για να τον θεραπεύσουν και ο όγκος εξαπλώθηκε στο μηρό του.
Όπως δήλωσε στο BBC ο κ. ΜακΓκρέγκορ, όταν οι γιατροί τον ενημέρωσαν τι σκέφτονται να κάνουν, δεν μπορούσε καν να φανταστεί τι του έλεγαν και πως θα το έκαναν, ούτε αν θα ξυπνούσε από την εγχείρηση.
Ωστόσο συναίνεσε σε αυτήν διότι πονούσε ασταμάτητα και πλέον πιστεύει ότι η εγχείρηση του έσωσε τη ζωή.
Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε από χειρουργούς του Νοσοκομείου Freeman, στο Νιούκασλ,οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι η πρώτη επέμβαση του είδους. Ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει και στις ΗΠΑ, αλλά με δύο ξεχωριστές χειρουργικές επεμβάσεις και όχι ταυτοχρόνως.
Όπως είπαν ο πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός Mani Ragbir και οι συνεργάτες του, ετοιμάζουν ένα ιατρικό άρθρο για την περίπτωση του κ. ΜακΓκρέγκορ, το οποίο θα δημοσιεύσουν σε ιατρική επιθεώρηση, διότι πιστεύουν ότι ανοίγει νέους δρόμους στην επανορθωτική χειρουργική του καρκίνου.

http://www.seleo.gr

Ο «Ηρακλής Πουαρό» αποδείχθηκε… άξιος του ονόματός του!
Ο «Ηρακλής» είναι ένας οικόσιτος παπαγάλος που… βοήθησε την αστυνομία να διαλευκάνει μια υπόθεση δολοφονίας και να συλλάβει τον δολοφόνο της ιδιοκτήτριάς του στη βόρεια ινδική πόλη Άγκρα. Η αστυνομία προσπαθούσε να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας μέχρι που ο παπαγάλος του θύματος, ο Ηρακλής, συνεισέφερε με ένα σημαντικό στοιχείο στην έρευνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India.
Η 45χρονη Νιλάμ Σάρμα βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στις 20 Φεβρουαρίου. Ο σύζυγός της Βιτζάι, διευθυντής εφημερίδας, παρατήρησε ότι ο παπαγάλος παρήγαγε συγκεκριμένους έντονους ήχους κάθε φορά που ο ανιψιός του Ασουτός επισκεπτόταν το σπίτι μετά τη δολοφονία.
«Κάθε φορά που γινόταν συζήτηση επίσης, όποτε αναφερόταν το όνομα του Ασουτός, ο παπαγάλος έκρωζε. Αυτό μου κίνησε τις υποψίες και ενημέρωσα την αστυνομία», είπε στην εφημερίδα ο Σάρμα.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Άγκρα Σαλάμπ Μαθούρ είπε στους Times ότι ο ανιψιός ομολόγησε την πράξη του κατά την ανάκριση.
Όπως είπε ο δράστης, είχε διαρρήξει το σπίτι μαζί με έναν συνεργό του για να το κλέψουν. Αλλά φοβούμενος ότι η θεία του μπορεί να τον αναγνωρίσει, την μαχαίρωσε τραυματίζοντάς την θανάσιμα μαζί, μάλιστα, με τον σκύλο της που άρχισε να γαβγίζει.
Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι το πτηνό, που πήρε το όνομά του από τον πρωταγωνιστή των βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι, τον Ηρακλή Πουαρό, αποδείχθηκε άξιο του ονόματός του.

http://www.alexiptoto.com 



Το λογισμικό Android κατακτά την παγκόσμια αγορά των υπολογιστών - ταμπλέτων. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gartner, οι πωλήσεις υπολογιστών - ταμπλετών που τρέχουν με λογισμικό Android το 2013 κατέγραψαν αύξηση 68% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Έτσι, πλέον, το 62% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών - ταμπλετών «τρέχει» με λογισμικό Android.

Συνολικά, κατά την περασμένη χρονιά πωλήθηκαν 195,4 εκατομμύρια υπολογιστές - ταμπλέτες σε όλο τον κόσμο.
Το λογισμικό Android, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε υπολογιστές - ταμπλέτες της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Samsung, «μέτρησε» 121 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών.

Αύξηση κατέγραψε και το λογισμικό iOS της Apple καθώς 70,4 εκατομμύρια συσκευές που το χρησιμοποιούν πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2013.

newsit.gr
Από τα μέσα της άνοιξης αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προσλήψεις για φέτος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Την αυλαία των προσλήψεων θα ανοίξει το Λιμενικό με 337 μόνιμες προσλήψεις αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Θα ακολουθήσουν έπειτα οι 500 μόνιμοι ειδικοί φρουροί, 75 Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως με θητεία, 1.500 εποχικοί δασοπυροσβέστες και 160 ψυχολόγοι, μεταφραστές και κοινωνικοί λειτουργοί στην ΕΛ.ΑΣ. με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Παράλληλα, με πανελλαδικές εξετάσεις θα εισαχθούν 820 υποψήφιοι στις στρατιωτικές σχολές.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:







http://www.enikos.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία όταν το ημερολόγιο έδειχνε 4 Μαρτίου.

-Το 1851, γεννιέται στην Σκιάθο ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Ο «άγιος των ελληνικών γραμμάτων» υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους διηγηματογράφους της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας.

-Το 1881, ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ αρχίζει να γράφει την πρώτη ιστορία του με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, με τίτλο «Σπουδή στο Κόκκινο».

-Το 1912, οι σουφραζέτες, το πρώτο οργανωμένο φεμινιστικό κίνημα, πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου και σπάνε κάθε παράθυρο που βρίσκουν στο διάβα τους, επειδή η αγγλική κυβέρνηση δεν τους χορηγεί δικαίωμα ψήφου.

-Το 1928, η ΑΕΚ πετυχαίνει την πρώτη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, με 2-1 σε φιλικό παιχνίδι, μετά από 10 αγώνες.

-Το 1944, αρχίζει η μάχη της Κοκκινιάς μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και των Γερμανών κατακτητών αλλά και των ντόπιων συνεργατών τους. Η μάχη θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου με την αποχώρηση των Γερμανών εισβολέων.

-Το 1966, θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ προκαλεί η δήλωση του Τζον Λένον. «Είμαστε οι Beatles, πιο δημοφιλείς και από τον Χριστό».

-Το 2010, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915. Οργισμένη είναι η αντίδραση της Άγκυρας, που επισημαίνει ότι το ψήφισμα μπορεί να βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

http://www.enikos.gr 
Ο χαρταετός που πετάμε την Καθαρά Δευτέρα, δεν είναι απλώς ένα ακόμα παιχνίδι, που ίπταται στον αέρα εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το πέταγμά του στα ύψη και ο χορός του με τον άνεμο, ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, υποδηλώνει την ανάταση, την κάθαρση της ψυχής μετά το διονυσιακό ξεφάντωμα της Αποκριάς. Μολονότι ο χαρταετός πρωταγωνιστεί στα δικά μας Κούλουμα, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι πατρίδα του είναι η μακρινή Ανατολή.
Η ιστορία του χαρταετού έχει βαθιές ρίζες στην αρχαία Κίνα ξεπερνώντας τα 2.400 χρόνια ζωής. Αρχικά, βέβαια, υλικό κατασκευής των χαρταετών δεν υπήρξε το χαρτί, αλλά το ξύλο. Οι λαοί της Ανατολής χρησιμοποιούσαν τους χαρταετούς σε μαγικές τελετές, θρησκευτικές εκδηλώσεις και σε τελετουργίες για τον εξορκισμό του κακού. Πίστευαν ότι όσο ψηλότερα ανεβεί ο αετός τόσο πιο τυχεροί θα είναι.
Ο αυτοκράτορας της Κίνας Γουέν Χσουν έκανε πειράματα πτήσεων με αετούς φτιαγμένους από μπαμπού, χρησιμοποιώντας για επιβάτες τους κρατούμενούς του. Οι τυχεροί που επιζούσαν κέρδιζαν την ελευθερία τους.
Μια από τις πιο εντυπωσιακές γιορτές με χαρταετούς που ''χορεύουν'' στους αιθέρες πραγματοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Βόρεια Ινδία, για την υποδοχή της άνοιξης, με εντυπωσιακές τελετές που έχουν τις ρίζες τους στην ινδουιστική μυθολογία. Για τον ίδιο λόγο, στη Λαχώρη του Πακιστάν κάθε Φεβρουάριο γίνονται πανηγυρικές εκδηλώσεις, που επανα- φέρουν στη μνήμη παγανιστικές συνήθειες του παρελθόντος.
Αλλά και στην ελληνική αρχαιότητα, ο χαρταετός δεν ήταν άγνωστος. Αναφέρεται ότι ο αρχιμηχανικός Αρχύτας του Τάραντα -4ος αι. π. Χ.- χρησιμοποίησε στην αεροδυναμική του τον αετό, ενώ υπάρχει και ελληνικό αγγείο της κλασικής εποχής με παράσταση κόρης, η οποία κρατά στα χέρια της μια μικρή λευκή σαΐτα (είδος αετού) με το νήμα της, έτοιμη να την πετάξει.
Πιθανότατα βέβαια, τα πειράματα ή τα παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων με τους "αετούς" θα πρέπει να γίνονταν με πανί τουλάχιστον ως το Μεσαίωνα, καθώς η χώρα μας δεν διέθετε σε αφθονία το χαρτί.
Πολύ αργότερα ο Μάρκο Πόλο γυρίζοντας από τα ταξίδια του, φέρνει το χαρταετό στην Ευρώπη του Μεσαίωνα, όπου τον περιγράφει και για τις επικίνδυνες επανδρωμένες πτήσεις του.
Τα νεότερα χρόνια, πολλές λεπτομέρειες για την παρουσία του χαρταετού στη Γηραιά Ήπειρο έχουμε το 1450 στη Γερμανία και το 1606 στην Ισπανία. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας κληρικός αναφέρει στο ημερολόγιό του ότι χρησιμοποιούσαν τον χαρταετό σαν παιχνίδι χαράς την ημέρα του Πάσχα.
Ακολουθούν οι χρόνοι της επιστημονικής χρησιμοποίησης των χαρταετών (ή και υφασματαετών) ώσπου το 1752 στην Αμερική ο Βενιαμίν Φραγκλίνος εκτέλεσε το διάσημο πείραμά του, διαπιστώνοντας με τεχνητό αετό τον ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρας και του κεραυνού, οπότε και κατασκεύασε το αλεξικέραυνο. Το 1880 ο Αυστραλός Hargrave σχεδίασε έναν τεράστιο αετό για μετεωρολογικές παρατηρήσεις.
Υπάρχει προφορική παράδοση που αγγίζει τα όρια του μύθου, ότι τη μεγάλη γέφυρα του Νιαγάρα την άρχισαν, ρίχνοντας απέναντι με χαρταετό το πρώτο σχοινί.
Ο Χαρταετός έφθασε στην Ελλάδα πρώτα από τα λιμάνια Ανατολής (Σμύρνη-Χίο-Κωνσταντινούπολη), τα λιμάνια της Επτανήσου, της Σύρας, των Πατρών και ακολούθησαν τα αστικά κέντρα, όπου μπορούσε κανείς να αγοράσει σπάγκο και χρωματιστό χαρτί. Η κατασκευή ενός χαρταετού σήμερα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα.
Απαιτείται βέβαια κοφτερό μυαλό από τον κατασκευαστή, επιδέξια χέρια και φυσικά φαντασία! Ο χαρταετός στη μακραίωνη ιστορία του χρησιμοποιήθηκε με διάφορους τρόπους, για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της ταχύτητας των ανέμων, για μελέτες της ατμόσφαιρας και του ηλεκτρισμού, αλλά ακόμα και για αεροφωτογραφίσεις.
Για το πέταγμα του χαρταετού πρέπει με προσοχή να επιλέγουμε ανοιχτούς χώρους χωρίς ηλεκτροφόρα καλώδια. Ακόμη να είναι μακριά από γκρεμούς και ποτέ σε ταράτσες, εξ αιτίας των δυστυχημάτων από τις πτώσεις. Πάντως, είτε ως άθυρμα ή συνήθεια του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο, έχει τη δύναμη, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους για κάθε χώρα, να ξεσηκώνει όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σ' ένα διαφορετικό παιχνίδι, επίπονο και επίμονο, αγωνιώδες και πολύχρωμο, με επιτυχίες ή απογοητεύσεις, αλλά πάντοτε ένα πανηγύρι συγκινήσεων, συναγωνισμού και χαράς.

http://www.thestival.gr
Κάποτε ένας χωρικός αγόρασε πέντε αγελάδες, να παίρνει το γάλα της ημέρας του και να βγάζει και το κάτιτίς του από ότι θα περίσσευε. Από τότε όμως που τις πήρε δεν είδε ούτε σταγόνα γάλα.
Είδε κι αποείδε ο χριστιανός και παίρνει τηλέφωνο τον κτηνίατρο στο κεφαλοχώρι:
- Δεν κατεβάζουν οι τσούπρες μου γάλα γιατρέ μου. Τι να τις κάνω; Για φιγούρα θα τις έχω;

- Βρε χαζέ, του λέει ο γιατρός, πως να κατεβάσουν γάλα άμα δεν έχουνε πιάσει παιδί; Πήγαινε τις στο ταύρο να τις γκαστρώσει και θα δεις που θα χεις μπόλικο γάλα.
- Τώρα μάλιστα !!! Τη κάτσαμε τη βάρκα, λέει απελπισμένος ο χωρικός. Εδώ δεν υπάρχει ταύρος σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.
- Ε τότε δεν σου μένει παρά να τις γκαστρώσεις εσύ, του απαντά με πολύ φυσικό τρόπο ο γιατρός. Φόρτωσε τις στο φορτηγό σου πρωί πρωί, πήγαινε τις στο βουνό, διάβασε κανένα πορνοπεριοδικό και δώσε τις να καταλάβουν !!
- Τι λες μωρέ γιατρέ; διαμαρτύρεται ο φουκαράς ο χωρικός, θα πηδάω τα γελάδια μου; Για ποιον με πέρασες;
Ο γιατρός τσαντίζεται και τον αποπαίρνει:
- Ακου να δεις, άμα δεν μπορείς να το κάνεις κακό του κεφαλιού σου. Καλύτερα πέτα τις !! Δεν είναι και τόσο φοβερό ρε παιδί μου. Δοκίμασε αύριο το πρωί και θα με ευγνωμονείς. Μόλις τις ξαναφέρεις, παρατήρησε τη συμπεριφορά τους. Αμα πιάσει από ένα δένδρο η κάθε μία και βόσκει με σκυμμένο το κεφάλι, η δουλειά πέτυχε, ενώ άμα κοιτάνε σα χαζές δεξιά και αριστερά, πρέπει την άλλη μέρα να τις ξαναπηδήξεις μέχρι να πιάσουν.
"Μ ένα πούστη που μπλέξαμε" σκέφτεται ο χωρικός, αλλά τι να κάνει, την άλλη μέρα το πρωί, φορτώνει τις αγελάδες στο φορτηγάκι, τις πάει στο βουνό, χτυπάει και δύο Viagra και αρχίζει το "τι σου κάνω μάτια μου"
Κάποτε, τελειώνει το θεάρεστο έργο του και ξαναγυρνάει στο σπίτι του μαζί με το τετράποδο χαρέμι του. Με πολλή αγωνία αρχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις των ζωντανών, αλλά δυστυχώς οι αγελάδες χαζεύουν δεξιά κι αριστερά και με κάθε τρόπο δείχνουν ότι οι βολές ήτανε άσφαιρες.
Αναγκαστικά, την άλλη μέρα νωρίς νωρίς το πρωί, η μοναξιά του κτηνοβάτη συνεχίζεται. Τι την Ορνέλα Μούτι φαντασίωνε, τι τη γειτόνισσα, τι τη φουρνάρισσα, τελικά κακήν κακώς τα κατάφερε να ολοκληρώσει για μια ακόμη φορά την πρωινή του ηδυπάθεια και πτώμα στη κυριολεξία να ξαναγυρίσει στο σπίτι του. Μάταια όμως και πάλι, γιατί η αγελάδες εξακολουθούσαν να έχουν το χαζοβιολέ στυλ και να τον δαιμονίζουν.
Η δουλειά αυτή συνεχίστηκε για άλλη μια μέρα, οπότε ο άνθρωπος είχε ρέψει στα πόδια του πια και τεζάρισε στο κρεβάτι όπου κοιμήθηκε για 24 ώρες σχεδόν. Ξυπνώντας το άλλο πρωί, λέει στη γυναίκα του:
- Κοίταξε βρε Κρουστάλλω μου, τι κάνουν αυτές οι αναθεματισμένες. Είναι κάτω από ένα δένδρο ή κοιτάνε σα χαζές δεξιά κι αριστερά;
- Δεν ξέρω τι μ λες εσύ Μήτρο μ , αλλά αυτές έχουν ανέβει στο φορτηγάκι και σε περιμένουνε. Η μία μάλιστα κορνάρει...

http://simantra.blogspot.gr 
Η βιταμίνη C, τα αντιοξειδωτικά των τροφών, κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β κ.α., σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας.

Για το λόγο αυτό σε περιόδους έξαρσης ιώσεων και κρυολογημάτων θα πρέπει καθημερινά να προσλαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες. Τα περισσότερα από αυτά όμως τα συστατικά σύμφωνα με τα neadiatrofis, είναι πολύ ευαίσθητα στο φως και τον αέρα. Κατά συνέπεια, η εκτεταμένη έκθεση των φρούτων, των λαχανικών στο φως και τον αέρα, καταστρέφει ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών τους. Για αυτό και οι ειδικοί του χώρου της διατροφής λένε : όταν στύβετε ένα χυμό πορτοκάλι ή κόβεται ένα φρούτο, μην το τρώτε μετά από μίση ώρα, γιατί καταστρέφεται ένα σημαντικό ποσοστό της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών τους.

Άρα για να αποκομίζετε το μεγαλύτερο δυνατό βιταμινικό όφελος για το ανοσοποιητικό σας :

- Όταν στύβετε ένα χυμό πίνετε τον αμέσως.
- Όταν κόβετε και ξεφλουδίζετε ένα φρούτο ή λαχανικά φάτε τα αμέσως.
- Μην αφήνετε εκτεθειμένα τα φρούτα και τα λαχανικά στο φώς.
- Όταν τα φυλάσσετε καθαρισμένα ή/και κομμένα βάζετέ τα σε τάπερ ή τυλίγετέ τα με αδιαφανή σακούλα ή μεμβράνες.

Τελειώνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα συστατικά είναι όπως λέμε υδατοδιαλυτά και ευαίσθητά στη θερμοκρασία, γεγονός το οποίο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το μαγείρεμα τους. Για αυτό και τα ωμά λαχανικά είναι προτιμότερα από τα βρασμένα. Αν ωστόσο τα προτιμάτε βρασμένα, όπως π.χ. το μπρόκολο, θα πρέπει να θυμάστε ότι η παρασκευή στον ατμό είναι προτιμότερη από το σύνηθες βράσιμο.

Αν πάλι πρέπει να καταφύγουμε στο βράσιμο, θα πρέπει να θυμόμαστε να μην τα διατηρούμε στο νερό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί ως υδατοδιαλυτά θα περάσουν στο νερό και πιθανότατα στον νεροχύτη.

http://www.thestival.gr 
Μπορει στην Ελλάδα η πρακτική εξάσκηση να είναι συνυφασμένη με την δουλειά χωρίς αμοιβή αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στο εξωτερικό όπου πολλές εταιρίες και ειδικά «κολοσσοί» όχι απλά αμείβουν τους απασχολούμενους κατά τη διάρκεια τις πρακτικής τους αλλά τύφλα νάχει ο κανονικός μισθός. 

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας Glassdoor. Συγκεκριμένα από τις 25 εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα οι 19 ανήκουν στο χώρο της τεχνολογίας, με τον υψηλότερο μισθό πρακτικής άσκησης να προσφέρει η εταιρεία Palantir που κατασκευάζει λογισμικό για τη συλλογή δεδομένων (Data mining= εξόρυξη πληροφορίας/γνώσης από δεδομένα).
Την ίδια ώρα στην δεύτερη θέση βρίσκεται άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας, η Vmware, με κύριο αντικείμενο το λογισμικό εικονικοποίησης που επιτρέπει σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα να εκτελούνται ταυτόχρονα στον ίδιο υπολογιστή . Στην 3η θέση βρίσκεται το γνωστό σε όλους Twitter με μισθό που ανέρχεται στα… 6.791 δολάρια!
Όπως θα ανέμενε κανείς στην ίδια λίστα με τις 25 εταιρείες συναντάμε Facebook, Microsoft, Apple, Ebay, Google, Yahoo, Amazon, Nvidia και Adobe.
Βέβαια, όπως αναφέρει το Forbes, ο μισθός δεν αποτελεί το μοναδικό ζητούμενο για όσους πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση. Οι παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο στην επιλογή μια θέσης εργασίας είναι κατά σειρά:
Δυνατότητα εξέλιξης (77%)
Μισθός (74%)
Τοποθεσία- μετακινήσεις (41%)
Εταιρική κουλτούρα- αρχές και αξίες της επιχείρησης (41%)

Εταιρεία Μισθός σε δολάρια
1. Palantir 7.012
2. Vmware 6.966
3. Twitter 6.791
4. Linkedin 6.230
5. Facebook 6.213
6. Microsoft 6.138
7. Ebay inc 6.126
8. Exxonmobil 5.972
9. Google 5.969
10. Apple 5.723
11. Amazon 5.631
12. Nvidia 5.446
13. Chevron 5.424
14. Adobe 5.409
15. Conocophillips 5.357
16. Salesforce 5.158
17. Blackrock 5.049
18. Yahoo 5.039
19. Capitalone 4.850
20. Qualcomm 4.823
21. Netapp 4.691
22. Autodesk 4.684
23. Intel 4.648
24. Juniter networks 4.648
25. Schlumberger 4.634

http://www.seleo.gr

Η ρεβάνς στο Old Trafford, ενώπιον 76.000 θεατών αποκτά τεράστια σημασία και για τις δύο ομάδες. Δεν είναι μόνο η δίψα για την πρόκριση. Είναι και τα λεφτά στη μέση. Κι είναι πολλά τα λεφτά …Ρούνει.

Ο Ολυμπιακός…
Ασφαλώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά και οι φίλαθλοι που υποστηρίζουν την πρόκριση της ελληνικής ομάδας θέλουν οι Πειραιώτες να φύγουν με το κεφάλι ψηλά από την έδρα της βρετανικής ομάδας για να πανηγυρίσουν μια ελληνική πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League. Αυτό, εκτός από το  ηθικό και την ελληνική περηφάνια θα τονώσει και το …ταμείο. Με πόσα; Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός έχει κάνει την καλύτερη οικονομική επίδοση από τη συμμετοχή του στο Champions League. H νίκη επί της Manchester προσέθεσε άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ στο ταμείο με αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα να έχουν εκτοξευτεί περίπου στα 29,5 εκατ. ευρώ. Πώς προκύπτει αυτό το ποσό;
  1. 8,6 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή,
  2. 3,5 για τις τρεις νίκες και τη μια ισοπαλία στον όμιλο,
  3. 3,5 για την πρόκριση στους «16»,
  4. 13 εκατ. ευρώ από τους ομίλους (πέρυσι ήταν 11.646.000).
  5. Η νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ που ανεβάζουν το ποσό στα 29,5 εκατομμύρια
Αν πανηγυρίσουμε πρόκριση στους 8 αυτομάτως θα μπουν στα ταμεία του Ολυμπιακού περίπου 3,9 εκατ ευρώ ενώ αν προστεθούν και τα έσοδα από τον εντός έδρα αγώνα της προημιτελικής φάσης, τότε είναι σίγουρο ότι θα σπάσουμε και το όριο των 35 εκατ. ευρώ.
…Και η Manchester
Με το που κυκλοφόρησε το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός-Manchesterη μετοχή της βρετανικής ομάδας κατέρρευσε. Για πρώτη φορά, οι επενδυτές βλέπουν την τρεις φορές νικήτρια του ευρωπαϊκού κυπέλλου να κινδυνεύει και να αποκλειστεί πρόωρα  από το πιο κερδοφόρο θεσμό και να βρεθεί εκτός Ch.Lτην επόμενη χρονιά καθώς η πορεία της στο βρετανικό πρωτάθλημα είναι άθλια. «Υπάρχει κίνδυνος απώλειας 100 εκατ. λιρών», τονίζει ο Σάιμον Τσαντγουίκ, καθηγητής επιχειρηματικής στρατηγικής στον αθλητισμό στο Coventry University.
Εκτός από τον κίνδυνο μειωμένων εσόδων, η Manchesterέχει να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο αυξημένων δαπανών. Ο Ρούνεϊ αύξησε το μισθό του σε 300.000 λίρες την εβδομάδα από 250.000 λίρες, όταν συμφώνησε σε ένα νέο συμβόλαιο στις 21 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τον Guardian. Η συμφωνία διαρκεί μέχρι το 2019, όταν θα είναι 33 ετών. Οι δαπάνες προσωπικού αυξήθηκαν 17% σε 51,6 εκατ. λίρες κατά το δεύτερο τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω της επίδρασης των εξαγορών παικτών και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων των παικτών, όπως ανακοίνωσε η United.
Η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει αισθητά, παρόλο που ο σύλλογος σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων 122,9 εκατ. λίρες κατά το δεύτερο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης μίας αύξησης στα έσοδα από χορηγίες της τάξης του 39%. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη μετοχή της Manchester United έχει κάνει βουτιά το τελευταίο διάστημα καθώς από τα 17,5 δολάρια τον περασμένο Δεκέμβριο, βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι και τα 14,5 δολάρια πριν κάνει ένα reboundτις τελευταίες 2-3 ημέρες ανακτώντας τα επίπεδα των 15,5 δολαρίων.
Η United δήλωσε στο Bloomberg News ότι δεν θα σχολιάσει τις οικονομικές προοπτικές του επόμενου έτους πριν την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων των Σεπτέμβριο.

http://www.fpress.gr
Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της παχυσαρκίας φαίνεται ότι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Πιο συγκεκριμένα μετέφεραν βακτήρια από το έντερο λεπτών ανθρώπων σε πειραματόζωα και με αυτό τον τρόπο πέτυχαν να μειώσουν το βάρος υπέρβαρων ποντικιών.

Απώτερος σκοπός είναι η τεχνική αυτή να εφαρμοστεί σε ανθρώπους, προκειμένου να αναπτυχθεί μία μέθοδος δίαιτας με τη βοήθεια των κατάλληλων μικροοργανισμών, σε συνδυασμό πάντα με τη σωστή διατροφή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέφρι Γκόρντον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Μισούρι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το "Nature", επισήμαναν ότι το ανθρώπινο σώμα βρίθει από χιλιάδες είδη «καλών» και «κακών» μικροβίων, που επηρεάζουν ανάλογα την υγεία και συνεπώς θα ήταν δυνατό να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες πήραν βακτήρια από δύο ζευγάρια διδύμων γυναικών (η μία αδελφή παχιά και η άλλη λεπτή). Η ανάλυση έδειξε ότι τα βακτήρια των παχουλών αδελφών διέφεραν από εκείνα των αδύνατων.

Όταν οι ερευνητές μεταμόσχευσαν βακτήρια από το έντερο των υπέρβαρων ανθρώπων σε ποντίκια που είχαν μεγαλώσει σε πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον και δεν διέθεταν καθόλου δικά τους βακτήρια, τότε τα τελευταία πάχυναν. Όταν, αντίθετα, η μεταμόσχευση έγινε από τις λεπτές αδελφές, τότε τα αποστειρωμένα ποντίκια έμειναν λεπτά και δεν πήραν επιπλέον κιλά.

Όπως δήλωσε ο Γκόρντον, «δεν τρώμε μόνοι μας, αλλά παρέα με τρισεκατομμύρια φίλους, γι' αυτό πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τα μικρόβια που ζουν στο έντερό μας». Επισήμανε όμως ότι μια μελλοντική βακτηριακή θεραπεία της παχυσαρκίας θα πρέπει να συνδυάζεται με την κατάλληλη δίαιτα.

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μια θεραπεία παχύσαρκων ανθρώπων μέσω βακτηρίων από λεπτούς ανθρώπους ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.
Το Ranger τερμάτισε 22ο στο Ράλι Ντακάρ, το δυσκολότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Ν. Αμερική με πλήρωμα τον Αργεντινό οδηγό LucioAlvarez και συνοδηγό τον RonnieGraue.
Το 5.0 V8 φορτηγάκι της Φορντ άντεξε στον εξουθενωτικό αγώνα των 14 ημερών και των 9300km, μέσα από κακοτράχαλες βραχώδεις διαδρομές, κοίτες ποταμών και αμμόλοφους στην Αργεντινή και τη Χιλή σε θερμοκρασίες –πολλές φορές- άνω των 45°C.
Το DakarRanger βασίζεται στο στάνταρ 4x4 double-cabFordRanger με πλήρως συνθετικό αμάξωμα και προηγμένα εξαρτήματα ελαφρού βάρους. Ο αλουμινένιος κινητήρας αποδίδει 350PS, με διπλό, ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων. Έχει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός/πίσω, αερόψυκτα φρένα εμπρός και υγρόψυκτα πίσω φρένα. Χρησιμοποιεί 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο και έχει μόνιμη τετρακίνηση.
«Οι αγώνες αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία και ένα κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας δίνοντας το στίγμα της αγωνιστικής εμπλοκής.
Dakar Rally Ford Ranger – τεχνικέςπροδιαγραφές
Βασικό Όχημα
Ford Ranger 4x4 Double Cab
Κανονισμοί
FIA / ASO T1
Κινητήρας
Ford Aluminum 5.0L-4V V8 with
Twin Independent Variable Cam Timing
Ισχύς
260kW (354PS) @ 4500r/min
Ροπή
560nm@ 4100r/min
Αμάξωμα
Συνθετικό
Ανάρτηση
Independent front and rear
ΔύοαποσβεστήρεςBOS /τροχό
Αντιστρεπτικές δοκοί, εμπρός / πίσω
Φρένα
Brembo υγρόψυκτα πίσω
Brembo αερόψυκτα εμπρός
Ρεζερβουάρ
500 L
Κιβώτιο
Sadev 6-τάχυτο σειριακό, μόνιμη τετρακίνηση
Διαφορικό
LSD εμπρός και πίσω
Κινητήριοι τροχοί
Ζάντες 16 Evocorse με ελαστικά Michelin 245/85 – 16
Τελική ταχύτητα
170km/h
Βάρος
1975kg

Πηγή: News.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!