Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013


Έχουμε ξανατονίσει στο παρελθόν τη σημασία της ξεκούρασης και πως αυτή είναι που θα σου δώσει τα αποτελέσματα που περιμένεις. Γιατί πάντα υπάρχει ένα όριο που όταν το περάσεις αρχίζεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου. Τότε γκρεμίζεις αντί να χτίζεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Είχαμε ασχοληθεί με το πότε χρειάζεσαι ξεκούραση και πως μπορείς χωρίς να το καταλάβεις να αρχίσεις να φορτσάρεις και όταν δε σου βγαίνει να προσπαθείς παραπάνω και ακόμα παραπάνω ενώ το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα γερό off. Και είχαμε εξηγήσει και τη θεωρία.
Που σημαίνει ότι οι τρεις-τέσσερις προπονήσεις που κάνεις την εβδομάδα πρέπει αν είναι χαρά και όχι μόχθος. Η προπόνηση σου είναι στα φυσιολογικά όρια, στο τέλος και την επόμενη μέρα θα πρέπει να νιώθεις όμορφα. Ο οργανισμός σου μπαίνει στη φάση της ανάρρωσης, έχεις κάνει ένα μικρό βηματάκι προς το στόχο σου.
Δηλαδή, είναι εντάξει να προσπαθείς να βγάλεις μια άσκηση ή μια επανάληψη παραπάνω αλλά όταν προσπαθείς συνέχεια να βγάλεις την κάθε άσκηση και την κάθε προπόνηση τότε υπάρχει θέμα. Αν αυτό που ήταν πολλά μικρά βηματάκια προς το στόχο σου έχει γίνει πολλές “δύσκολες” προπονήσεις υπάρχει θέμα. Σε κάθε περίπτωση να τι πρέπει να προσέξεις:
Οι σφυγμοί σου είναι πολύ αυξημένοι στην προπόνηση. Αν έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο (κάνε ένα break και μέτρα το σε κάποιο ποδήλατο ή με κάποιο μετρητή) πρέπει οπωσδήποτε να το κοιτάξεις. Μπορεί να κουράζεσαι γρήγορα, μπορεί η επιβάρυνση να είναι υπερβολική, μπορεί το πρόγραμμα σου να μην έχει τις σωστές προσαρμογές. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ελέγξεις τι γίνεται, δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι.
Η δίψα σου είναι πολύ μεγάλη. Ο οργανισμός σου έχει μπει σε καταβολική φάση και “ρουφάει” όλο το νερό που του δίνεις. Πιες όσο νερό χρειάζεται αλλά ξεκουράσου περισσότερο από ό,τι συνήθως. Κοινώς μην ξαναπάς γυμναστήριο αν δεν νιώθεις φρέσκος.
Πιάνεσαι. Ακόμα και όταν δοκιμάζεις καινούρια πράγματα δε θα πρέπει να είσαι πιασμένος πάνω από 72 ώρες (με την προυπόθεση ότι η αποθεραπεία σου στο τέλος είναι επαρκής). Πρόσεξε πόσο διαρκούν οι προπονήσεις σου (λίγο πάνω από τα 45 λεπτά είναι το ιδανικό) και αν φτάνουν τα διαστήματα που ξεκουράζεσαι.
Αυπνίες. Η υπερβολική προπόνηση στρεσάρει τον οργανισμό. Αν νομίζεις ότι δε συντρέχει άλλος λόγος (έχεις τις σχετικές βεβαιώσεις από το γιατρό σου) και δε σε παίρνει ο ύπνος ή δεν ξυπνάς ξεκούραστος κάτι πρέπει να κάνεις. Δοκίμασε αρχικά να ξεκουραστείς και αν δεν γίνεται τίποτα στο γιατρό κατευθείαν.
Κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι δύσκολο να αυτοδιαγνωστεί αλλά αν νιώθεις συνεχή ανησυχία, εκνευρισμό και βλέπεις το γυμναστήριο σαν αγκαρία, ίσως ο οργανισμός σου να σου λέει κάτι. Τσέκαρέ το. Τσέκαρε, επίσης, αν αυτό που κάνεις είναι στους αρχικούς σου στόχους (είναι κλασσικό λάθος ό,τι ξεκινάμε για κάτι και στην πορεία στρίβουμε).
Αρρωσταίνεις κάθε τρεις και λίγο. Αυτό είναι σοβαρή ένδειξη ότι πέφτει το ανοσοποιητικό σου. Η λύση είναι ξεκούραση και φαγητό.
Τραυματίζεσαι πολύ συχνά. Όταν ξεκινάς την προπόνηση αποδυναμωμένος, δύο τινά θα συμβούν. Ή θα τραυματιστείς ή θα σου ξαναβγούν παλιοί τραματισμοί. Ισως είναι μια καλή λύση να κόψεις τα βάρη και για ένα διάστημα να κάνεις αερόβιο.
Δεν βλέπεις βελτίωση. Αν οργανισμός σου είναι υγιής και ξεκούραστος, η προπόνηση πρέπει να σε βελτιώνει. Αν όχι ή έχεις πιάσει πλατό ή, ακόμα χειρότερα, έχει μπει σε φάση καταβολισμού και καίει μυς.
Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Αν σου λένε συχνά ότι κάτι τρέχει ή ότι είσαι πολύ επιθετικός ή ότι εκνευρίζεσαι εύκολα τότε μάλλον οι ισχύει. Οι γύρω σου παρατηρούν καλύτερα απ’ ότι εσύ. Και αν δεν είσια ο ίδιο τελευταία κάτι τρέχει.
Δε σηκώνεις όσο σήκωνες. Τα βάρη που είχες για πρωινό είναι πλέον όνειρο. Εδώ κάτι τρέχει, δεν είναι μόνο πλατό. Κάνε ένα γερό off και μία και δύο εβδομάδες.
oneman.gr
O τρόπος που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Ποια είναι λοιπόν τα «θανάσιμα αμαρτήματα» που πρέπει να αποφεύγουμε όταν σερφάρουμε.

Ο Μάικ Μάρβει, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού κινητής τηλεφωνίας vipOrbit προειδοποιεί ότι ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά ισχυρά και χρήσιμα στη κοινωνική ζωή, θα μπορούν επίσης να βλάψουν την ικανότητά σας να δημιουργήσετε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, αν δεν το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Προκειμένου να διευκρινίσει τον σωστό τρόπο διαδικτυακής συμπεριφοράς, μεταφέρει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα που παρουσιάζονται στην Κόλαση του Δάντη και τα προσαρμόζει στη σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας τα «7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου»

Αλαζονεία
Αν δεν πιστεύετε εσείς στον εαυτό σας, τότε ποιος θα πιστέψει σε σας; Η αυτοπροβολή απαιτεί διακριτικότητα. Το να αυτοδιαφημίζεστε συνέχεια το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να γίνετε περίγελος και να κερδίσετε μαζικά delete. Οι άνθρωποι έλκονται από την αυθεντικότητα και το να δημιουργείτε μια ψευδή εικόνα για τον εαυτό σας είναι αρνητικό. Μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας μόνο με όσους συνέβαλαν στην επιτυχία σας.

Απληστία
Εάν οι προσωπικές ανησυχίες σας είναι το μόνο που σας νοιάζει, τότε γιατί θα πρέπει οι άλλοι αντίστοιχα να νοιάζονται για σας; Μόνο όταν προσπαθείτε να καλύψετε τις ανάγκες και των άλλων εκτός από τις δικές σας, τότε και εκείνοι θα είναι περισσότερο διατεθειμένοι να ανταποδώσουν.

Λαγνεία
Αν απαιτείτε ή προσπαθείτε με ακραίους τρόπους να τραβήξετε την προσοχή των άλλων μπορεί να αποκτήσετε πολύ αντιεπαγγελματική φήμη. Κανείς δεν εκτιμάει τους ανθρώπους που ξεπερνούν τα όρια και προσπαθούν να αναγκάσουν τους άλλους να ανταποδώσουν. Τηρήστε ότι έχετε υποσχεθεί και αφήστε τα υπόλοιπα να συμβούν φυσικά.

Οργή
Αν διαβάσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ακούσιο σαρκασμό ή ερμηνεύσετε ένα μήνυμα αρνητικά τότε αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τη διαδικτυακή σας εικόνα. Η δύναμη του χαμόγελου και της αισιοδοξίας μπορεί να παράγει ανεκτίμητες ευκαιρίες δεσίματος με τους φίλους σας, αλλά οι συνέπειες της αγένειας είναι άμεσες και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα καταστροφικές. Εξετάστε προσεκτικά τι σας γράφει ο άλλος. Απαντώντας με οργή μπορεί να καταστρέψει τη φήμη σας και τις σχέσεις σας.

Λαιμαργία
Αν στέλνετε μαζικά e-mail και μηνύματα για να γλυτώνετε χρόνο τότε οι αποδέκτες σταματάνε να σας παίρνουν στα σοβαρά. Καλό είναι να τηρείτε τις ανακοινώσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Φθόνος
Αν χτίζετε την καριέρα σας πατώντας τους άλλους κάτω  η ανάγκη σας για τα φώτα της δημοσιότητας θα σας καταστρέψει. Μην εστιάζετε σε αυτό που οι άλλοι ανεβάζουν ή παρουσιάζουν στο διαδίκτυο. Ρυθμίστε τους δικούς σας στόχους με βάση ό, τι έχετε να προσφέρετε εσείς στο δίκτυό σας και όχι αυτό που επιδιώκετε να κερδίσετε.

Οκνηρία
Αν οι προσπάθειες σας να συνδεθείτε ή να μείνετε σε επαφή με τους διαδικτυακούς φίλους σας είναι μηδαμινές θα πρέπει να το διορθώσετε. Η έλλειψη κίνησης και αποφασιστικότητας κάνει τις σχέσεις να ατροφούν. Ο ]προγραμματισμός μίας τακτικής επικοινωνίας μπορεί να ακούγεται αγγαρεία , αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα αποδείξουν την αξία του χρόνου και της προσπάθειας.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Παίρνουμε τρεις συνιστώσες: τη γραμμή του ορίζοντα,, «τυλίγουμε» τα δέντρα με λευκό υλικό, παίρνουμε την δανική θέση για την φωτογραφία και αυτό είναι! Το αποτέλεσμα καταπληκτικό!
Ένα μέσο σύννεφο σε καλοκαιρία ζυγίζει ...........................................................

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η κρυφή συμφωνία που είχε συνάψει το ελληνικό δημόσιο με τους εκπροσώπους των δανειστών στην προσπάθειά τους να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα σκληρά μέτρα για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», στα πλαίσια αυτής της υποχρέωσης, οι δανειστές έπρεπε να εμφανίσουν μια προσωπικότητα που θα τραβήξει όλη την αρνητική δημοσιότητα και το μένος των πολιτών. Τον άτυπο ρόλο του «μπαμπούλα» έπρεπε να αναλάβει ένας από τους τρεις εκπροσώπους των δανειστών που θα επισκέπτονταν συχνά τη χώρα, ώστε να τραβάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την οργή και την χλεύη του ελληνικού λαού και να την εκτρέπει από την κυβέρνηση που θα ψηφίζει στην ουσία τα μέτρα.

Οι τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας, Ματίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και Πολ Τόμσεν αποφάσισαν δημοκρατικά και έπειτα από μακρές συζητήσεις ποιος από τους τρείς θα παίξει αυτόν τον ρόλο. Τελικά ο Πολ Τόμσεν τράβηξε Ρήγα ενώ ο Ματίας και ο Κλάους εφτά και τέσσερα αντίστοιχα. Από τότε ο Πολ Τόμσεν λαμβάνει ένα παχυλό μπόνους, αλλά είναι υποχρεωμένος να είναι «μουρτζούφλης» σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, ενώ θα πρέπει κάθε φορά που κάνει σχόλιο για την Ελλάδα να κάνει και γκριμάτσες αηδίας. Αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια είναι ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σόιμπλε που συχνά πυκνά ρίχνει λάδι στη φωτιά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ που φροντίζουν να αναμεταδίδουν μόνο τις πιο «μουρτζούφλικες» στιγμές του κ. Τόμσεν. 

Είναι προφανές πως το σχέδιο λειτουργεί άψογα μέχρι στιγμής, αν εξαιρέσουμε κάποιες παραφωνίες, όπως αυτές του Θ. Πάγκαλου. Ο πρώην υπουργός φαίνεται πως δεν ενημερώθηκε αρμοδίως από το ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο του κυρίου Τόμσεν και συνεχίζει να κάνει δηλώσεις που τραβούν την προσοχή του κόσμου περισσότερο από τα μειωτικά σχόλια του κύριου Τόμσεν.


Η άλλη όψη του νομίσματος όμως έχει να κάνει με τον κ. Τόμσεν και τις επιπτώσεις που έχει αυτός του ο ρόλος στην προσωπική του ζωή. Ο κ. Τόμσεν πίστευε πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές από το 2012 και ότι θα μπορούσε να αντέξει για 3 χρόνια, οπότε και θα τελείωνε το συμβόλαιό του. Δυστυχώς όμως η κρίση επιμένει και ο κ. εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει αρχίσει να φτάνει στα όρια του. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που περιγράφεται από τους φίλους του ως άνθρωπος καλοκάγαθος και πράος με χόμπι που δεν συνάδουν καθόλου με την εικόνα του άτεγκτου και απόμακρου οικονομολόγου. Όπως μας λένε με ενθουσιασμό άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, ο Πολ κάνει πολλά χρόνια μαθήματα σωματικού θεάτρου και έχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας ως θλιμμένος μίμος στην πόλη που γεννήθηκε, στην γραφική Aabenraa, ενώ δεν παραμελεί να στολίζει τα παράθυρά του με εκπληκτικά origami που φτιάχνει ο ίδιος.


«Είναι σε άσχημη κατάσταση… η συνεχής κατσουφιά τον έχει καταβάλει, έχει σταματήσει ακόμα και κυνηγά πεταλούδες, μια αγαπημένη ασχολία που εξασκούσε στον ελεύθερό του χρόνο. Ελπίζουμε να βγει σύντομα από την κρίση η Ελλάδα, για να μπορέσουμε να ξαναδούμε έστω κι ένα δειλό χαμόγελο να σχηματίζεται στο πρόσωπο του Πωλ» δήλωσε στο «Κουλούρι» η ξαδέρφη του, Agnete Tomsen.

Βγάλτε τα ακουστικά και δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Η υποδοχή των ακουστικών στο iPhone σας μπορεί να χρησιμεύσει και για άλλα πράγματα, πέρα από το να ακούτε μουσική απομονωμένοι από το περιβάλλον σας ή για να μιλάτε στο κινητό όταν κάνετε παράλληλα κάτι άλλο.

Δείτε παρακάτω με ποια «τρελά» εξαρτήματα και αξεσουάρ μπορείτε να «διακοσμήσετε» το κινητό σας τηλέφωνο, σύμφωνα με αυτά που προτείνει η ιστοσελίδα tuaw.com.

Υπέρυρθρο θερμόμετρο BBQ 
όμετρο BBQ

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα σας επιτρέπουν να μετρήσετε τη θερμοκρασία ενός αντικειμένου χωρίς να χρειαστεί να το ακουμπήσετε. Τοποθετήστε το κατάλληλο εξάρτημα στην υποδοχή των ακουστικών, κατεβάστε την αντίστοιχη εφαρμογή και... ψήστε τα μπριζολάκια σας χωρίς να φοβάστε ότι θα γίνουν κάρβουνο!

Laser pointer

Για κάποιους είναι ενοχλητικά, άλλοι διασκεδάζουν απίστευτα με αυτά. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία με το X-Pointer μπορείτε να έχετε το δικό σας λέιζερ... στο κινητό σας! Αν μάλιστα έχετε μια γάτα ως κατοικίδιο, μπορείτε να την απασχολείτε για... ώρες!

Μετρητής γκάιγκερ

Ίσως να μη χρειαστεί να μετρήσετε την ακτινοβολία στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας, πάντως το εξάρτημα αυτό υπάρχει και ακούει στο όνομα iXR2012 Personal Radiation Meter. Φυσικά χρειάζεται να κατεβάσετε και την αντίστοιχη εφαρμογή.

«Έξυπνο» θερμόμετρο

Το θερμόμετρο Kinsa θα μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και θα διαπιστώσει ποια ασθένεια σας ταλαιπωρεί. Συνοδεύεται από αντίστοιχη εφαρμογή.

Γάτα και καφές latte από τα Starbucks

Δεν προσφέρουν κάτι, απλά λειτουργούν ως διακοσμητικά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μην συγκεντρώνετε σκόνη στην υποδοχή των ακουστικών.  


http://www.newsbeast.gr

Mεξικάνικοι λαθρέμποροι προσπάθησαν να διασχίσουν τον τοίχο μεταξύ των συνόρων των ΗΠΑ και του Μεξικού κοντά στην Yuma, στην Αριζόνα με τη δημιουργία μιας κεκλιμένης ράμπας, την οποία το αυτοκίνητο θα μπορούσε περάσει. Εντούτοις, όταν απέτυχαν να επιτύχουν αυτό, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο επάνω στον φράκτη όπου η περιπολία συνόρων το βρήκε!
Ο καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές «σιωπηλές» ασθένειες. Ωστόσο, σύμφωνα με το reader’s digest, το σώμα στέλνει «οιωνούς» που εμείς συχνά αγνοούμε.
Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή
Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι η αναπνοή. Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως άσθμα, καθυ
στερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.
Χρόνιος βήχας ή πόνος στο στήθος
Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, που μιμούνται τον έντονο βήχα ή τη βρογχίτιδα. Ένας τρόπος για να δούμε τη διαφορά είναι, ότι τα πρόβλημα επιμένει ή επανέρχεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν επιπλέον πόνο στο στήθος, που επεκτείνεται επάνω στο ώμο ή κάτω από το βραχίονα.

Συχνοί πυρετοί ή λοιμώξεις
Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα της λευχαιμίας, μιας μορφής καρκίνου των κυττάρων του αίματος, που ξεκινά από το μυελό των οστών. Η λευχαιμία προκαλεί το μυελό να παράγει μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία παραγκωνίζουν τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια, υποσκάπτοντας την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Συχνά, οι γιατροί παρατηρούν ότι ασθενείς με λευχαιμία (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες) διαμαρτύρονται για πυρετό, γενικευμένο πόνο και συμπτώματα γρίπης, για αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.

Δυσκολία στην κατάποση
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκολία κατάποσης συνήθως συνδέεται με καρκίνο του οισοφάγου ή του λαιμού, ωστόσο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο σύμπτωμα για καρκίνο του πνεύμονα.

Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα
Η διόγκωση των λεμφαδένων δείχνει τις αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου. Για παράδειγμα, ένα εξόγκωμα ή οι διευρυμένοι λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα, μερικές φορές είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού. Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της λευχαιμίας.

Υπερβολικοί μώλωπες ή ακατάπαυστη αιμορραγία
Αυτό το σύμπτωμα υποδηλώνει συνήθως, ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας.
Ασθενείς με λευχαιμία ανέφεραν, ότι είχαν μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και τα χέρια, καθώς και κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αιμορραγία των ούλων. Η εξήγηση ενδεχομένως βρίσκεται στο γεγονός, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα «της λευχαιμίας» παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο.

Αδυναμία ή κόπωση
Η γενικευμένη κόπωση και η αδυναμία είναι ένα σύμπτωμα πολλών διαφορετικών μορφών καρκίνου, που θα πρέπει κανείς να το δει σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Στην περίπτωση που αισθάνεστε εξαντλημένοι χωρίς εξήγηση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Φούσκωμα στην κοιλιά ή αύξηση του σωματικού βάρους
Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ενδέχεται να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του καρκίνου. Στην περίπτωση μάλιστα των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών, το σώμα διογκώνεται και παρατηρείται ένα ανεξήγητο κοιλιακό φούσκωμα, το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά και συνεχίζει να υπάρχει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αίσθημα κορεσμού ή ανορεξία
Αυτό το σύμπτωμα αφορά επίσης στις γυναίκες και συγκεκριμένα σε όσες πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών. Κάθε γυναίκα που βιώνει υπερβολικό φούσκωμα ή αύξηση του σωματικού βάρους (ειδικά μάλιστα αν συνοδεύεται από πυελικό άλγος ή αίσθημα υπερκορεσμού) θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο της και να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα πυέλου.

Κοιλιακό άλγος
Ο πόνος στην κοιλιά ή την πύελο, από μόνος του μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον γυναικείο καρκίνο. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι ένα κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων, κύστεων των ωοθηκών και άλλων αναπαραγωγικών διαταραχών του ουροποιητικού συστήματος, οι γιατροί δε μπορούν πάντα να υπολογίσουν τον καρκίνο ως πιθανότητα, όταν οι ασθενείς περιγράφουν πυελικό πόνο. Βεβαιωθείτε, ότι ο γιατρός σας εξετάζει όλες τις πιθανές εξηγήσεις και κάνει μια πλήρη εξέταση, αφού ο πόνος και οι κράμπες στην πύελο και την κοιλιακή χώρα μπορεί να συνοδεύουν το φούσκωμα, που, όπως προαναφέρθηκε, ενδεχομένως να σηματοδοτεί καρκίνο των ωοθηκών. Η λευχαιμία μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό πόνο που προκύπτει από μια διευρυμένη σπλήνα.

Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα
Συχνά παρερμηνεύονται ως αιμορροΐδες, αλλά η αιμορραγία από το ορθό ή στα κόπρανα μπορεί να σημαίνει καρκίνος του παχέος εντέρου. Το αίμα στην τουαλέτα είναι ένας σοβαρός λόγος για να καλέσετε το γιατρό σας και να προγραμματίσετε μια κολονοσκόπηση.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Εάν παρατηρήσετε, ότι χάνετε κιλά χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας ή να ασκείστε, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό. Η απώλεια βάρους είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος.
Είναι επίσης ένα σημάδι του καρκίνου, που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ, επηρεάζοντας την όρεξη και την ικανότητα του σώματός να απαλλαγεί από τα απόβλητα.

Στομαχικές διαταραχές ή στομαχόπονος
Όσο απλό και να ακούγεται, ένα συνηθισμένο κοιλιακό άλγος μπορεί να είναι ο οιωνός για καρκίνο και όχι έλκος, όπως πολλοί ασθενείς νομίζουν. Οι κράμπες στο στομάχι ή οι συχνοί στομαχόπονοι ενδέχεται να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διόγκωση των χαρακτηριστικών του προσώπου
Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα παρουσιάζουν πρήξιμο ή ερυθρότητα στο πρόσωπο. Η εξήγηση για αυτό είναι, ότι οι μικροί όγκοι του πνεύμονα μπλοκάρουν συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος, εμποδίζοντας το αίμα να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Μια πληγή που δεν επουλώνεται ή αιμορραγεί εύκολα
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις κρεατοελιές για αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα, όπως μικρά κηρώδη εξογκώματα ή ξηρά φολιδωτά σημάδια, τα οποία δύσκολα παρατηρεί κάποιος. Άλλα συμπτώματα καρκίνου του δέρματος μπορούν να είναι το μελάνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.
Αλλαγές στα νύχια
Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Μία καφέ ή μαύρη ράβδωση ή ακόμα και μία «τελεία» κάτω από το νύχι μπορούν να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε, ότι ένα σημάδι καρκίνου του πνεύμονα είναι και η διεύρυνση των άκρων των δακτύλων, με τα νύχια να κάνουν καμπύλη πάνω από τις άκρες. Τα ωχρά ή άσπρα νύχια μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη, ότι το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά, γεγονός που ενδεχομένως προϊδεάζει για καρκίνο του ήπατος.

Πόνος στην πλάτη ή τα κάτω δεξιά πλευρά
Μπορεί να ακούγεται ασαφές ως σύμπτωμα, αλλά πολλοί ασθενείς με καρκίνο παρατήρησαν τον πόνο αυτό ως το πρώτο σημάδι του καρκίνου του ήπατος, γνωστή μορφή καρκίνου, που κοινά αναφέρεται και ως «σιωπηλός δολοφόνος».
Στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, ο καρκίνος του μαστού συχνά διαγιγνώσκεται με τον πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να συμβαίνει όταν ο όγκος πιέζει πίσω στο στήθος ή όταν ο καρκίνος εξαπλώνεται στη σπονδυλική στήλη ή τις νευρώσεις.

http://www.clickatlife.gr


Αρχικά, η αγορά καταστρατηγεί τον νόμο επικαλούμενη την κρίση. Και επειδή η παρανομία παίρνει τόσο εκτεταμένες διαστάσεις, ερχόμαστε να την νομιμοποιήσουμε. Το ίδιο συνέβη με το ωράριο εργασίας, με το πενθήμερο, με τις ομαδικές απολύσεις. Τώρα, πέφτει και το τελευταίο …κάστρο. Η έγκαιρη καταβολή του μισθού.
 
Ο συνάδελφος Γιώργος Γάτος αποκαλύπτει με δημοσίευμά του στην εφημερίδα «Ημερησία» ότι προ ημερών, υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση η οποία δίνει το δικαίωμα στην επιχείρηση να καταβάλλει τον μισθό ακόμη και με καθυστέρηση 90 ημερών. Η επιχειρησιακή σύμβαση, υπεγράφη σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης. Τι αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο; «Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους»
Ούτε λίγο ούτε πολύ, με την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι –προφανώς υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας- αναλαμβάνουν το βάρος για το γεγονός ότι και η επιχείρηση θα πληρώνεται με καθυστέρηση από τους δικούς της πελάτες. Πρόκειται για μια νόμιμη πλέον μετακύλιση ενός ακόμη προβλήματος στις πλάτες των εργαζόμενων. Η μη καταβολή μισθού, αποτελεί ποινικό αδίκημα. Η εταιρεία, με την συγκεκριμένη επιχειρησιακή σύμβαση, φαίνεται να επιδιώκει να αποτρέψει και το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων σε περίπτωση μη καταβολής της μισθοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουν ότι η μη έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας αποτελεί πλέον τον κανόνα στην αγορά και όχι. Αυτή όμως η επιχειρησιακή σύμβαση που αποκάλυψε η Ημερησία, απλώς νομιμοποιεί την παρανομία. Το μόνο που μένει να φανεί είναι πόσο γρήγορα αυτή η πρακτική θα βρει τους μιμητές της. Βοήθειά μας…
fpress.gr
Περιθώριο για μεγάλα κέρδη έχει η εκτροφή σαλιγκαριών στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες αγροτικές επενδύσεις το τελευταίο διάστημα, καθώς με σωστή διαχείριση μπορεί να αφήσει μεγάλα κέρδη στους εκτροφείς.

Βασική προϋπόθεση για την σωστή εμπορική τους εκμετάλλευση, είναι η εμπορική συμφωνία για την εκμετάλλευση του προϊόντος, καθώς όπως αναφέρει το Εθνος, σε τέτοια περίπτωση ο επενδυτής μπορεί να κερδίσει έως και 2.500 ευρώ ανά στρέμμα από τα δύο είδη σαλιγκαριών τα οποία εκτρέφονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Helix aspersa maxima και το Helix aspersa Muller.

Τι θα πρέπει να ξέρει ο αγρότης- Πως θα πρέπει να είναι η μονάδα εκτροφής

Ο εκτροφέας θα πρέπει να έχει γνώσεις αγροτικών εργασιών, αλλά και να είναι οπλισμένος με υπομονή, καθώς το πρώτο εισόδημα θα το λάβει μετά από 18 μήνες

Παράλληλα, προκειμένου να έχει ένα ικανοποιητικό κέρδος, θα πρέπει να διαθέτει εδαφική έκταση τουλάχιστον 5 στρεμμάτων.

Η απόδοση αρχίζει μετά από 1,5 χρόνο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διαχείριση του καλλιεργητή. Ενας μέσος όρος είναι τα 800 κιλά ανά στρέμμα, με το μέγιστο όριο τα 1.500 κιλά ανά στρέμμα. Με βάση τον μέσο όρο, τα εισόδημα αγγίζουν τα 2.500 ευρώ ανά στρέμμα και ετήσια λειτουργικά έξοδα 500 ευρώ.

Η παραγωγική περίοδος, δηλαδή ο χρόνος που απαιτείται από την είσοδο του γόνου στο εκτροφείο μέχρι την τελική πάχυνση και την παραλαβή των εμπορεύσιμων σαλιγκαριών, είναι περίπου 4 μήνες.

Πως θα πρέπει να στηθεί η μονάδα εκτροφής

Το χωράφι θα πρέπει να είναι εκτός οικιστική ζώνης και να πληροί κριτήρια όπως αποστάσεις από οικιστική ζώνη, ιδρύματα κτλ.

Το έδαφος θα πρέπει να στραγγίζει καλά, να έχει μικρή κλίση, να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τόπο διαμονής και να έχει εύκολη προσβασιμότητα.

Απαραίτητη στα αρχικά στάδια είναι η μυοκτονία, ενώ το χωράφι θα πρέπει να απαλλαγεί από γυμνοσάλιαγκες, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο πρόβλημα.

Το νερό θα πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς τοξικά και βαρέα μέταλλα με ουδέτερο Ph.

Θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα

Η καλλιέργεια που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι το λευκό έρπον τριφύλλι, που να φτάνει από ύψος 20-30 εκατοστά Το εν λόγω τριφύλλι δημιουργεί μια πολύ καλή σκίαση για τα σαλιγκάρια και τα προστατεύει από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Τα μπεκ των αγωγών θα πρέπει να είναι σε ύψος 1,80 με 2 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους και οι σταγόνες πρέπει να είναι μικρές.

Απαιτείται εξωτερική περίφραξη με λαμαρίνα, προκειμένου να μην διαφύγουν τα σαλιγκάρια από τον καθορισμένο χώρο.

Συνίσταται να γίνεται συγχρόνως διατροφή των σαλιγκαριών με ζωοτροφή καλής ποιότητας, ενώ συμπληρωματικά καλό θα είναι να δίνεται μια ποσότητα μαρμαρόσκονης καλής ποιότητας.

Να γίνεται σχολαστική παρακολούθηση και σχολαστική καθαριότητα.

http://www.cretalive.gr
Πότε είναι η τελευταία φορά που γράψατε κάτι χωρίς να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο, ή το smartphone;
Ένα ημερολόγιο, στίχοι που δεν θα γίνουν ποτέ τραγούδι- ακόμη και αποτυχημένα ποιήματα όταν γράφονται σε χαρτί μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία. Έτσι εκτός από την ψυχική ευφορία που μπορεί να προσφέρει το γράψιμο εξασκεί το μυαλό και επιτρέπει την σωστή διαχείριση των συναισθημάτων τους.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε  από ερευνητές της Νέας Ζηλανδίας απέδειξε ότι το γράψιμο έχει μεγαλύτερη- και άρα πιο θετική- επίδραση τους άνδρες, όπως και ότι ο εγκέφαλος επωφελείται περισσότερο όταν γράφει κανείς με το χέρι σε σχέση με την πληκτρολόγηση. 
 
Αναλυτικότερα η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γράφοντας με το χέρι εξασκείτε η μνήμη ενώ μπορείτε να  διαχειρίζεστε καλύτερα τις πληροφορίες  για το θέμα που γράφετε.
 
 
ξεπερνάς ότι σε αναστατώνει
 
Η αποτύπωση των συναισθημάτων στο χαρτί βοηθά τον εγκέφαλο να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει.Έτσι μέσα από τις λέξεις μπορεί να επιταχυνθεί η επούλωση από ένα τραυματικό γεγονός.
 ¨Όπως τεκμηριώθηκε από την έρευνα όσοι χρησιμοποιούσαν χαρτί και μολύβι  κατάφεραν να αποθεραπευτούν πιο γρήγορα από  όσους δεν το έκαναν.
 
αλλάζει τον τρόπο σκέψης
 
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό lancet έδειξε ότι η εκφραστική γραφή θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο αφού αποτυπώνοντας τις σκέψεις τους σε γραπτό κείμενο αλλάζει τον τρόπο σκέψης τους και βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους. "
 
 
 
διώχνει την κατάθλιψη
 
Σύμφωνα με έρευνα ομάδας ψυχολόγων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, καταγράφοντας κανείς τα συναισθήματά του βοηθάει τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει, με αποτέλεσμα να νιώθει πιο ήρεμος και χαρούμενος.
 
Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος υπεβλήθησαν σε μια εγκεφαλική εξέταση με την έναρξη του προγράμματος, αλλά και στο τέλος, αφού έγραφαν τις σκέψεις τους επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες επί είκοσι λεπτά την ημέρα. Οι μισοί έπρεπε να γράφουν για πρόσφατα συναισθήματά τους και οι άλλοι μισοί ό,τι ήθελαν.
Η πρώτη ομάδα έδειξε μεγαλύτερη δραστηριότητα στον δεξιό πλάγιο προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος ευθύνεται για την άμβλυνση της νευρικής δραστηριότητας που συνδέεται με τα έντονα συναισθήματα. 
iatropedia.gr
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Φίλους της Αντικαρκινικής Εταιρίας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος μαστού: Ο άγνωστος γείτονας-πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης (χειρούργος μαστού, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, συντονιστής συζήτησης), Γλυκερία Μπουλογιάννη (ακτινοδιαγνώστης μαστού), Κωνσταντίνα Μπαζάκα (κλινική ψυχολόγος).

info:

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Θάλεια Ζαγναφέρη.

http://www.thestival.gr
Από γιορτές του σεξ μέχρι και sex toys για τους πιο τολμηρούς υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα  ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει να κάνουν σεξ , ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με το ποτό ή το φαγητό.

Όσοι μάλιστα στην Αρχαία Ελλάδα  ασκούσαν την ιατρική συνιστούσαν την σεξουαλική επαφή ως τρόπο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου φάσματος παθήσεων όπως: η κατάθλιψη, η δυσπεψία, ο ίκτερος, οι πόνοι στη μέση, η αδύναμη όραση κ.ά. 
 
Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι η χωρίς όρια σεξουαλική επαφή μπορούσε να θεραπεύσει τη δυσεντερία. Ακόμη, ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει από το δάγκωμα ενός φιδιού ή σκορπιού καθώς επίσης και να κάνει καλό στη διανοητική υγεία του ατόμου.
Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης,πίστευε ότι το μέγεθος… μετράει, όμως είχε μια διαφορετική θεωρία! Πίστευε ότι όσο πιο υπερ -μεγέθη ήταν τα προσόντα ενός άντρα, τόσο πιο μακριά έπρεπε να «ταξιδέψει» το σπέρμα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η τεκνοποίηση!
Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη  με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι. 
Έτσι αν  κάποιος ήθελε να κάνει τα προσόντα του  να δείχνουν… μεγαλύτερα, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δεν έχει βρεθεί σε ποιο- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του.
 
Ο συγγραφέας J.C. McKeown με αφορμή την κυκλοφορία  του βιβλίου του «The Cabinet of Greek Curiosities: Strange Tales and Surprising Facts From the Cradle of Western Civilization» δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στην ιστοσελίαδα huffingtonpost.com καθώς και ορισμένες πληροφορίες που αναφέρει στο βιβλίο του.
 

Σεξ επί πληρωμή: «Το αγόρι είναι όμορφο» αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής της εικόνας.
Να σημειωθεί εδώ ότι οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονταν στην Αθήνα στερούνταν  τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ για όσα δημόσια πρόσωπα υπήρχε η υποψία ότι είχαν τέτοιου είδους επαφές,υπήρχε κατακραυγή.
 


Ένα περίεργο… στήριγμα: Πέτρινα αγάλματα που αναπαριστούσαν έναν μουσάτο άντρα με στύση τοποθετούνταν σε πολλά σημεία στις πόλεις, για να διασφαλίζουν τη θεϊκή προστασία σε αυτές. Η συγκεκριμένη εικόνα μάλλον διακωμωδεί την κατάσταση.



Κουβαλώντας τα υπερμεγέθη προσόντα: Στο αγγείο απεικονίζεται μια γυναίκα η οποία κουβαλά τα... πλούσια προσόντα.

Ο Διόνυσος... στη Δήλο

 Μια γυναίκα περιποιείται το χωράφι της που είναι ...σπαρμένο απά ανδρικά γεννητικά όργανα
iatropedia.gr
Είσαι ένας από τους 10.000 επιτυγχόντες της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την κοινωφελή εργασία; Τρέξε τώρα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Οι προθεσμίες πιέζουν ασφυκτικά

Ο κατάλογος με τα ονόματα των επιτυγχόντων, ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ την Παρασκευή. Πρόκειται για την τελική λίστα η οποία ενσωμάτωσε και τις όποιες αλλαγές επήλθαν κατά τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων. Αν λοιπόν είστε ένας από τους 160.000 που διεκδίκησαν μια θέση εργασίας των 490 ευρώ μέσα από την 1η φάση, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

1.       Να ελέγξετε αν το όνομά σας περιλαμβάνεται στην τελική λίστα με τους επιτυγχόντες. Τη λίστα θα την βρείτε κάνοντας κλικ εδώ

2.       Να μεταβείτε άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Από εκεί θα πάρετε το παραπεμπτικό για τη θέση εργασίας που έχετε εξασφαλίσει

3.       Να μεταβείτε στην θέση εργασίας σας μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΑΕΔ, η πρόσληψη θα είναι άμεση. Μάλιστα, στις αρχές Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται από τώρα ο εργαζόμενος να πληρωθεί για τις ημέρες που θα εργαστεί μέσα στον Νοέμβριο.

http://www.fpress.gr
Μπορεί να μην πηγαίνει το μυαλό σας στο συγκεκριμένο φαράγγι αλλά έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι σε αναλογία με το πλάτος του.
Είναι το φαράγγι του Βίκου, με μήκος 20 χλμ περίπου και μέγιστο ύψος 1000 μέτρα. Είναι από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου και αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Γηραιάς Ηπείρου.
Η αρχή του βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσεπέλοβο (πολλοί υποστηρίζουν πως η αρχή του είναι κοντά στο χωριό Μονοδέρι, γιατί απλά δεν συμπεριλαμβάνουν και το υπόλοιπο τμήμα του το γνωστό Βικάκι) Το τέλος του φαραγγιού βρίσκεται πίσω από το χωριό Βιτσικό στη γέφυρα της Αρίστης.
30 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων, το φαράγγι του Βίκου αποτελεί πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Η χλωρίδα που υπάρχει στην περιοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλης ποικιλίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν από πρακτικούς γιατρούς, τους λεγόμενους «Βικογιατρούς» για θεραπευτικούς σκοπούς.
Με κάθετους γεωλογικούς σχηματισμούς και εναλλαγή διαφορετικών οικοσυστημάτων, με πανδαισία πανίδας και χλωρίδας, αποτελεί ένα από τα λίγα πλέον καταφύγια άγριας ζωής στην Ευρώπη.Μέσα στη χαράδρα υπάρχει και ο ποταμός Βοϊδομάτης.
Αν βρεθείτε στο φαράγγι του Βίκου, μην παραλείψετε να θαυμάσετε τη θέα που προσφέρει από ψηλά. Υπάρχουν τρεις τοποθεσίες που προσφέρουν μοναδική θέα στον επισκέπτη. Η θέση Οξυά, η Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδέρι και η θέση Μπελόη.
echoes.gr
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα προχωρήσει στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 17 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του δήμου.

Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

5 ΔΕ Οδηγοί (Με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

2 ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργου (σάρωθρο)

10 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417, Τ.Κ. 153 43, Αγία Παρασκευή, απευθύνοντας την στο τμήμα Διοίκησης-Τοπικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινου Δυναμικού (τηλ. επικοινωνίας: 213 2004 501).

http://aftodioikisi.gr 
Ανακαλύφθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο (τον περασμένο Σεπτέμβριο) και πλησιάζει γρήγορα, με ταχύτητα 377 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο τον πυρήνα του ηλιακού μας συστήματος, τον Ήλιο.
Πρόκειται για τον κομήτη ISON ή όπως τον αποκαλούν «κομήτης του αιώνα» και είναι ήδη τόσο φωτεινός που είναι ορατός με κιάλια ή με μικρό τηλεσκόπιο.  Μέχρι τον Δεκέμβριο, θα μπορούμε να τον δούμε και με γυμνό μάτι!
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι πρώτες εικόνες του, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του στον νυχτερινό ουρανό της 8ης Νοεμβρίου και όλοι περιμένουν τη στιγμή που θα είναι ορατός απλά κοιτώντας τον ουρανό.
Ο παγωμένος αυτός κομήτης, τώρα διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το Space.com, θα φτάσει στο πιο κοντινό σημείο με τον Ήλιο στις 28 Νοεμβρίου. Θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,2 εκατ. χιλιομέτρων από αυτόν και όλα τα τηλεσκόπια θα είναι στραμμένα πάνω του για να δουν αν θα επιβιώσει από τη στενή επαφή του με το άστρο μας, οπότε η θερμοκρασία του κομήτη αναμένεται να ανέβει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου.
Ευχή όλων να μην διαλυθεί κατά την προσέγγισή του με τον Ήλιο.
Εφόσον καταφέρει και επιβιώσει θα προσφέρει ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα στη Γη. Είναι πιο ευδιάκριτος από το βόρειο ημισφαίριο, ορατός στον ανατολικό ορίζοντα πριν την ανατολή και στο δυτικό πριν τη δύση του ηλίου.
Οι νέες εικόνες του κομήτη ISON δείχνουν ότι ο κομήτης έχει αποκτήσει διπλή ουρά! Η μία ουρά είναι από ιόντα και η άλλη είναι μια ουρά σκόνης.
echoes.gr

«Μία μεγάλη καταιγίδα έρχεται. Θα χτίσουμε μία κιβωτό για να σωθούμε» εμφανίζεται να λέει ο Ράσελ Κρόου με μακριά μαλλιά και πλούσια γεννειάδα στο trailer που κυκλοφόρησε από την πολυαναμενόμενη ταινία «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι ...

γνωστό για τη δουλειά του στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» (2010), για την οποία έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Στο νέο του κινηματογραφικό project, ο Αμερικανός σκηνοθέτης μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη βιβλική ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης με blockbuster όρους- η ταινία λέγεται ότι στοίχισε 78 εκατομμύρια δολάρια. Στα πρώτα πλάνα που κυκλοφόρησαν, φωτιές, βροχές, κεραυνοί και η τεράστια ξύλινη κιβωτός συνθέτουν μία υπερπαραγωγή που αν μη τι άλλο αναμένεται να προσφέρει θέαμα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Τζένιφερ Κόνελι, Έμα Γουάτσον, Άντονι Χόπκινς (στον ρόλο του Μαθουσάλα).

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:




Μπορεί να ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους και σήμερα να είναι πολύ επιτυχημένοι και πολύ πλούσιοι, αλλά πολλοί διάσημοι στην αρχή της καριέρας τους έχουν αναγκαστεί να κάνουν δουλειές για τις οποίες μερικοί δεν είναι πολύ περήφανοι πλέον. Η δουλειά όμως δεν είναι ντροπή κι έτσι πολλοί έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις επιλογές του παρελθόντος.
Courtney Love
Courtney Love
Η Courtney Love πριν γίνει διάσημη, δούλευε ως stripper σε γνωστό club στο Hollywood, βέβαια για την συγκεκριμένη ίσως είναι ότι λιγότερο ένοχο έχει κάνει στο παρελθόν της.
carmen electra
Carmen Electra
Η Carmen Electra δεν έχει ντραπεί και δεν έχει κρύψει ποτέ το γεγονός ότι ήταν stripper, έχει ακόμα και μία δική της σειρά με στύλους.
Cameron Diaz
Cameron Diaz
H Cameron Diaz στην αρχή της καριέρας της, όταν ήτα δεκαεννιά χρονών και πριν παίξει στη ταινία The Mask, είχε πρωταγωνιστήσει σε μία soft πορνό ταινία που λεγόταν She’s No Angel.
Renee Zelleweger
Renee Zellweger
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο και η Renne Zellweger έχει λίγο ένοχο παρελθόν. Όταν ήταν μικρή δούλευε στο Τέξας σε ένα strip club ως σερβιτόρα. Μπορεί να μην ήταν στην σκηνή χωρίς ρούχα, αλλά σίγουρα δεν θα φόραγε και πολλά για να σερβίρει.

Channing Tatum
Είναι γνωστό ότι ο Channing Tatum πριν γίνει ηθοποιός, ήταν stripper με το όνομα Chan Crawford και δούλευε σε ένα σόου που ονομαζόταν Male Encounter, όλα αυτά το 1999. Πλέον είναι πολύ επιτυχημένος ηθοποιός και πατέρας.
Brad Pitt
Brad Pitt
Όσο κι αν δεν το πιστεύετε και ο Brad Pitt έχει ένοχο παρελθόν, όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, ήταν σε ένα γκρουπ που κάνανε σόου με ερωτικούς χορούς, το γκρουπ ονομαζόταν The Dancing Bares. Αυτό είναι ένα θέαμα που σίγουρα όλοι θέλουμε να απολαύσουμε.
parapolitika.gr

Οι 2 γειτονες...
-Ρε μαλακα χθες ανοιξα την μπαλκονοπορτα και ειδα που εκανες
σεξ με τη γυναικα σου...

Η παρασκευή αυτής της σπιτικής μαγιονέζας διαφέρει ως προς τον χρόνο, διότι ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε 30’’, αλλά και ως προς τα εργαλεία/συσκευές που απαιτούνται. Στην περίπτωση αυτήν δεν χρησιμοποιώ το παραδοσιακό μίξερ αλλά την ράβδο του multi και το σχετικό δοχείο. Να προσθέσω ότι, ακριβώς επειδή η ράβδος του multi αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα περιστροφής, δένει την μαγιονέζα άμεσα δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος να "κόψει".
 
Η σπιτική μαγιονέζα στο μίξερ προϋποθέτει το λάδι να πέφτει πολύ αργά με ροή «σαν κλωστή» ωσότου εξαντληθεί. Σε τούτη εδώ την περίπτωση όμως τοποθετούνται όλα τα υλικά μαζί στο δοχείο του multi και ανακατεύονται ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή. Μέσα σε 30’’ η μαγιονέζα είναι έτοιμη! Για την σπιτική μαγιονέζα θα χρειαστώ:

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (250 ml)
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (250 ml),
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου),
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας (προτιμώ την Colmans που είναι πικάντικη),
  • χυμό από ½ λεμόνι (και βλέπουμε...),
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι,
  • άσπρο πιπέρι (γιατί οι άσπρες σάλτσες θέλουν άσπρο πιπέρι!),
  • προαιρετικά ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως εστραγκόν, μαϊντανό, φρέσκο κόλλιανδρο, άνηθο, μαντζουράνα (ή ότι άλλο προτιμώ), την ράβδο του multi και το δοχείο της.

Εκτέλεση

Τοποθετώ όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο, (όλα ανεξαιρέτως!) και βάζω σε λειτουργία την ράβδο στην δυνατή ένταση. Κατά την διάρκεια, κινώ την ράβδο πάνω-κάτω προκειμένου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Μετά από 30’’ η μαγιονέζα έχει «δέσει» και είναι έτοιμη!
Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει στην γεύση ως προς το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα κι ανακατεύω ξανά με την ράβδο πολύ σύντομα. Προσέχω όμως να μην το παρακάνω με το ανακάτεμα γιατί κινδυνεύει να αραιώσει η μαγιονέζα. Στην συνέχεια προσθέτω κι ανακατεύω με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά κι η μαγιονέζα μου είναι έτοιμη!
Πηγή: dailycious.gr

Μια ...βόλτα από την εφορία θα πρέπει να κάνουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet προ του Δεκεμβρίου του 2010, προκειμένου να παραλάβουν καινούργιους κλειδάριθμους.

Η προθεσμία παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αυτή τη φορά υποστηρίζεται αρμοδίως πως είναι «καταληκτική», αν και την τελευταία διετία, έχουμε μετρήσει πέντε διαδοχικές καταληκτικές προθεσμίες και ισάριθμες παρατάσεις.

Την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, υπενθύμισε με μαζική αποστολή email σε φορολογούμενους χρήστες του taxisnet, το Σαββατοκύριακο, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δίνοντας και οδηγίες για την ενεργοποίηση του νέου λογαριασμού.

Στην ηλεκτρονική επιστολή Θεοχάρη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο τμήμα μητρώου οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ. προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».

Η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων, σύμφωνα με το euro2day αφορά φορολογούμενους οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010. Στην αντίθετη περίπτωση από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του taxisnet.

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ, πριν την επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΔΕ η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στη ΓΓΠΣ, μετά τη λήψη του νέου κλειδαρίθμου και έχοντας πρόχειρο τον ΑΦΜ, γίνεται σε τέσσερα βήματα:

1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων http://link.minfin.gr/register

2. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού»(3η στη σειρά υπηρεσία)

3. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο«Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».

4. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό, πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε.

Η ΓΓΔΕ σημειώνει πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φυλάξουν τον κλειδάριθμό τους σε ασφαλές μέρος, καθώς θα τους χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσουν το συνθηματικό (password), για την έκδοση νέου.

http://www.iefimerida.gr

Οι επιστήμονες προσπαθούσαν χρόνια να ανακαλύψουν, που ακριβώς οφείλεται αυτή η μοναδική αίσθηση χαράς και ευφορίας, που ένιωθαν οι αθλούμενοι κυρίως μετά το τρέξιμο.
Και η απάντηση φαίνεται, πως βρέθηκε στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου και στις θαυματουργές ενδορφίνες. Μετά από μακρόχρονες μελέτες, οι επιστήμονες κατέληξαν, στο συμπέρασμα, πως μια βιοχημική αντίδραση, που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο και που προκαλείται από την άσκηση, δημιουργεί φυσικά «οπιοειδή» στοιχεία, που χαρίζουν μια ανεξήγητη χαρά στον αθλητή αμέσως μετά την άσκηση.
Σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε Γερμανοί ερευνητές ανέφεραν πως το τρέξιμο όντως προκαλεί έκκριση ενδορφινών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης, που λίγο έως πολύ είχαν διατυπωθεί και στο παρελθόν από διάφορες άλλες επιστημονικές ομάδες, επιβεβαίωσαν αυτό που χρόνια υπήρχε ως υποψία.
Ότι δηλαδή, οι «ορμόνες της χαράς», όπως χαρακτηριστικά λέγονται οι ενδορφίνες, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της ευφορίας, που νιώθουν οι αθλητές μετά από κάθε προπόνηση.
Και όσον αφορά στο γιατί οι θαυματουργές ενδορφίνες έχουν ισχυρότερη δράση όταν ο αθλητής αποφασίζει να τρέξει εκτός γυμναστηρίου, οι επιστήμονες αναφέρουν, πως το εξωτερικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την εναλλαγή εικόνων και τη προσπάθεια που καταβάλλει το σώμα να ανταπεξέλθει τόσο στην άσκηση όσο και στα εξωτερικά ερεθίσματα, προκαλούν μεγαλύτερη έκκριση ενδορφινών και επομένως, περισσότερη... χαρά.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Το θυμάστε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ με σήμα την Ολλανδέζα, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων; Στη μέση και λίγο προς τα κάτω υπήρχε μία εικόνα με μία Oλλανδέζα η οποία θήλαζε ένα μωρό. Τώρα η εικόνα έχει αλλάξει και η Ολλανδέζα δεν θηλάζει πια ένα μωρό αλλά κρατάει στην αγκαλιά της μία ανθοδέσμη από τουλίπες.


Ναι, καλά διαβάσατε - αν δεν το έχετε δει ήδη.
Γιατί όλα αυτά;

Στα τόσα γάλατα δεν ήταν ποτέ δυνατόν να υπάρχει μόνον ένα Noυvoύ. Το τεκμήριο δεύτερο Νουνού (βλέπε φώτο) βέβαια, δεν έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις στο πλήθος των ερωτημάτων, που στο, μεταξύ είχαν κατακλύσει τον κοινό νου µου.

Όπως το γιατί η νεαρά Ολλανδέζα (της ετικέτας του) ανασκουμπώθηκε αιφνιδίως, στερώντας µας έτσι τη θέα του υπέροχου µμητρικού στήθους της. Ή, ποιοι ακριβώς λόγοι εξανάγκασαν την Friesland Frico Domo-Holland (την παραγωγό εταιρεία, δηλαδή) σε αυτή την αναδρομική...κρίση σεμνοτυφίας;

Ο λόγος είναι απλός...!

Δεν γουστάρουν να πατρονάρουν τον θηλασμό από την στιγμή που έχουν πάρα πολλά προϊόντα για αντικατάσταση του. Οι καιροί αλλάζουν και όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.Έτσι αντικατέστησαν το...μωρό με...τουλίπες κάνοντας εσκεμμένη...στείρωση στην μικρή Oλλανδέζα.




www.pinnokio.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!