Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Οι αντιδράσεις των χρηστών, έκαναν το facebook να αναθεωρήσει
Το Facebook σταματά το επίμαχο πείραμά του, στο πλαίσιο του οποίου εδώ και μήνες είχε αφαιρέσει από το News Feed των χρηστών του σε έξι χώρες τις ειδήσεις από επαγγελματικά μέσα ενημέρωσης, μια ιδέα που είχε επικριθεί ως «οργουελική».
Οι έξι χώρες είναι η Σρι Λάνκα, η Γουατεμάλα, η Βολιβία, η Καμπότζη, η Σερβία και η Σλοβακία. Στις χώρες αυτές, από πέρυσι τον Οκτώβριο, το News Feed είχε «σπάσει» στα δύο: στο «κανονικό» υπήρχαν μόνο αναρτήσεις από συγγενείς και φίλους αλλά όχι από ΜΜΕ, ενώ είχε δημιουργηθεί ένα δεύτερο News Feed με την ονομασία Explore, όπου υπήρχε το περιεχόμενο από τα επαγγελματικά ΜΜΕ, επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς.
Σε αρκετές από αυτές τις χώρες, αλλά και σε άλλες, οι αντιδράσεις από τα μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο) υπήρξαν έντονες ότι με τον τρόπο αυτό τελικά ενισχύονταν η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις. Οι ίδιοι οι χρήστες δεν φάνηκαν να ενθουσιάζονται με τα δύο ξεχωριστά News Feeds.
Ο 'Ανταμ Μοσερί, επικεφαλής του News Feed, δήλωσε σε ιστολόγιο: «Μας δώσατε την απάντηση: οι άνθρωποι δεν θέλουν δύο ξεχωριστά feeds. Κάτι τέτοιο δεν τους βοήθησε τελικά να συνδεθούν περισσότερο με τους φίλους και την οικογένειά τους».
Ο ίδιος αναγνώρισε ότι το πείραμα του Facebook είχε χωρίς προειδοποίηση αλλάξει τελείως το μιντιακό τοπίο στις έξι χώρες. Διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον η εταιρεία θα αναθεωρήσει τον τρόπο που αξιολογεί και δοκιμάζει τα νέα προϊόντα της.
Γιατί αποφάσισε να καλέσει 100 άγνωστους στο σπίτι του
Οι στατιστικές στη Δανία δείχνουν ότι περισσότεροι από 210.000 Δανοί συχνά αισθάνονται μοναξιά, αριθμός που είναι περίπου το 1/25 του συνόλου του πληθυσμού.
Ο Patrick Cakirli, δημιούργησε τον Δεκέμβριο του 2016 ένα ελεύθερο πανεθνικό δίκτυο peer-to-peer στη Δανία, όπου οι μοναχικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν νέους φίλους. Ο ίδιος λέει ότι «για να βοηθήσω τα νέα μέλη, τους προσκαλούσα στο σπίτι μου κάθε εβδομάδα για δείπνο, πάρτι ή βραδιές παιχνιδιών. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα, κάθε μέλος να έχει μια καλή πρώτη εμπειρία και να αισθανθεί μέρος μιας κοινότητας. Τον Ιανουάριο του 2017 αποφάσισα να πάρω ένα φοιτητικό δάνειο για να μπορώ να παρέχω δωρεάν εβδομαδιαία γεύματα καθώς ήξερα ότι τα περισσότερα από τα μέλη μας ήταν φοιτητές με περιορισμένα μέσα, οπότε ήθελα να εξαλείψω τις δυσκολίες του οικονομικού ώστε όλοι να μπορούν να πάρουν μέρος».
Last-Year-I-invited-more-than-100-lonely-strangers-into-my-home-5a950ef7912c7  880
Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 το δίκτυο είχε αποκτήσει 10.000 μέλη και ο Patrick πήρε την απόφαση να αφιερωθεί 100% στην εθελοντική εργασία του. Περισσότερα για τον αγώνα του κατά της μοναξιάς μπορείτε να δείτε στη σχετική σελίδα που έχει κάνει στο Facebook.«Νιώθω ότι η ιστορία μου θα μπορούσε να βοηθήσει και να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους που κάθονται σπίτι και αισθάνονται μοναξιά» τονίζει.
Last-Year-I-invited-more-than-100-lonely-strangers-into-my-home-5a93f9d6e0288  880

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025” η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη, προωθεί μέσω του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. Πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κλπ.). Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους και να διαρκέσει έως το 2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120 εκ. € και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 6.000 – 8.000 δίκτυα WiFi σε όλη την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση των δικαιούχων γίνεται με τη χορήγηση δελτίου (voucher) το οποίο εξαργυρώνεται από την ΕΕ, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου.
Δικαιούχοι είναι οι δήμοι της χώρας. Κάθε δήμος μπορεί να λάβει ένα μόνο δελτίο για όλη τη διάρκεια της δράσης, δηλαδή δήμοι που έχουν επιλεγεί να λάβουν δελτίο στο πλαίσιο συγκεκριμένης πρόσκλησης δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τυχόν μεταγενέστερες προσκλήσεις (δήμοι που υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν έλαβαν δελτίο, μπορούν να ξαναδοκιμάσουν σε περίπτωση επόμενης πρόσκλησης). Για το τρέχον έτος η αξία του δελτίου είναι 15.000 € και καλύπτει το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης. Ο δικαιούχος αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα του δικτύου (μηνιαία συνδρομή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο και συντήρηση εξοπλισμού). Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιούν το δελτίο WiFi4EU για τη μερική χρηματοδότηση έργου μεγαλύτερης αξίας· συνεπώς, οποιεσδήποτε δαπάνες εξοπλισμού και εγκατάστασης πέραν της αξίας του δελτίου θα καλύπτονται από άλλους πόρους που θα εξασφαλίζει ο δήμος και θα αποδίδονται στον προμηθευτή. Το κάθε δελτίο θα πρέπει να εξαργυρωθεί εντός 18 μηνών από την απόκτησή του.
Εντός του Μαρτίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σχετική δικτυακή πύλη, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εγγραφεί προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στη δράση. Για τη χρήση της δικτυακής πύλης ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να διαθέτει λογαριασμό EU Login. Κατά την εγγραφή στη δικτυακή πύλη της δράσης οι ενδιαφερόμενοι θα παρέχουν βασικές πληροφορίες που τους αφορούν και τα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου τους. Η διαδικασία εγγραφής θα είναι απλή, ώστε κάθε δήμος να μπορεί να υποβάλει αίτηση στη γλώσσα της επιλογής του, χωρίς να χρειάζεται τη μεσολάβηση τρίτου. Στην ίδια πλατφόρμα θα εγγραφούν και οι εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν παρέχοντας εξοπλισμό και υπηρεσίες εγκατάστασης,  δηλώνοντας και τις περιοχές της χώρας όπου δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες.
Η διαδικασία των εγγραφών αναμένεται να διαρκέσει 6-8 εβδομάδες και στο επόμενο στάδιο θα αρχίσει η διάθεση των δελτίων. Σημειώνεται ότι η διάθεση των δελτίων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής του ηλεκτρονικού αιτήματος (και όχι της εγγραφής στη δικτυακή πύλη) και για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη προετοιμασία των ενδιαφερομένων, καθώς είναι πολύ πιθανό τα διαθέσιμα δελτία να εξαντληθούν εντός των πρώτων ωρών από την έναρξη της διαδικασίας διάθεσης. Προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ελάχιστο επίπεδο ισορροπίας στην κατανομή των πόρων του προγράμματος, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για το έτος 2018 θα κατανεμηθούν τουλάχιστον 15 δελτία ανά χώρα, ενώ η συνολική αξία των δελτίων ανά χώρα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 8 % του προϋπολογισμού της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων. Σημειώνεται ότι κατά την υποβολή των αιτημάτων δεν υποβάλλονται τεχνικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του δικτύου. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε ειδική συμφωνία που υπογράφεται με τον προμηθευτή μετά την απόκτηση του δελτίου. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση είναι διαθέσιμες στον σχετικό ιστότοπο.
Γιατί πάχυνε τόσο η γνωστή ποπ σταρ;ελικά, ούτε εγκυος είναι, ούτε κάτι άλλο, πιο περίεργο συμβαίνει. Η σούπερ σταρ της ποπ, απλώς φαίνεται ότι έχει παραδοθεί στη... λαιμαργία της.
Ο λόγος φυσικά για τη Rihanna - RiRi για τους απανταχού φίλους και θαυμαστές της-, η οποία φωτογραφήθηκε με μπικίνι και... απαντήθηκαν τα πάντα.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από σύντομες διακοπές της, η Riri έχει πάρει κάμποσα παραπανίσια κιλά και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα.
Μάλλον οι φανς της θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι, προς το παρών, τουλάχιστον η σιλουέτα της σιλφίδας δεν απασχολεί τη Rihanna...
Ο λόγος φυσικά για τη Rihanna -RiRi για τους απανταχού φίλους και θαυμαστές της-, η οποία φωτογραφήθηκε με μπικίνι και... απαντήθηκαν τα πάντα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από σύντομες διακοπές της, η Riri έχει πάρει κάμποσα παραπανίσια κιλά και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα.

 
Ο μικροσκοπικός σκύλος που αναζητά τον ιδιοκτήτη του κάθε βράδυ
Θα έχετε ακούσει πολλές ιστορίες με πρωταγωνιστές σκύλους , οι οποίοι επιδεικνύουν τεράστια πίστη και αφοσίωση στο αφεντικό τους. Ας μην αναφερθούμε συγκεκριμένα, γιατί κάθε τέτοια ιστορία είναι μοναδική. Όπως αυτό του μικροσκοπικού σκύλου, που κάθε βράδυ κάνει την ίδια «τελετουργία» στον σταθμό Kanjurmarg της Βομβάης.
Εμφανίζεται γύρω στις 11 το βράδυ. Περιμένει το τρένο να έρθει για λίγο και μόλις ανοίγουν οι πόρτες κοιτά με λαχτάρα, ψάχνοντας προφανώς κάποιον να βγει έξω. Όταν αυτός ο κάποιος δεν κατεβαίνει από το τρένο και αυτό φεύγει, ο σκύλος το κυνηγά.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως ο σκύλος κάνει το ίδιο πράγμα κάθε μέρα την ίδια ώρα για δυο μήνες τώρα. Εκτιμούν πως το πιο πιθανό είναι πως αναζητά τον χαμένο του φίλο – ιδιοκτήτη.
Το μικροσκοπικό σκυλάκι είναι θηλυκό, αφού έχει και τέσσερα κουτάβια. Όμως η βραδινή του επίσκεψη στο τρένο δεν σταματά. Και είναι αυτή που έχει κάνει πολύ κόσμο, ακόμα και από μακριά, να το βοηθά, να το ταΐζει και να το φροντίζει. Ένας εργαζόμενος δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της ημέρας δεν είναι και πάρα πολύ δραστήριο. Μόνο το βράδυ, την συγκεκριμένη ώρα.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες πέφτουν βροχή, με την ιστορία του σκύλου να φτάνει μέχρι και τον υπουργό Μεταφορών. Πολύς κόσμος προσπαθεί να βρει τον ιδιοκτήτη του, χωρίς αποτέλεσμα ακόμα. Ελπίζουμε πραγματικά να βρει αυτόν που ψάχνει, γιατί το να το βλέπεις αυτό κάθε βράδυ ή έστω και μια φόρα σου ραγίζει την καρδιά…

 
Σπίτι 8 τετραγωνικών στο Παρίσι!
Είναι η πραγματικότητα χιλιάδων ενοικιαστών στο Παρίσι: να πληρώνεις πολλά, για ένα μικρό διαμέρισμα. Πολύ μικρό. Καμιά φορά και τόσο μικρό, 8 τ.μ.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το παρακάτω στούντιο 8 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο όμως ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο «Kitoko» και το μετέτρεψε σε ένα πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα!
Μία τεράστια ντουλάπα είναι το μυστικό: από εκεί ξεφυτρώνουν κρεβάτια, ντουλάπες, τραπέζια και μπάνιο!
 

 
Γιατί το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό;
Οι ερευνητές προσπάθησαν να συνδέσουν τις διατροφικές συνήθειες μας, με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε. Μέσα από τεστ και πειράματα προέκυψε ότι οι περισσότερες διαταραχές στην υγεία μας, προέρχονται από τα παγάκια στο ποτό.
Μέσα στα παγάκια ζουν δεκάδες βακτήρια, ικανά να προκαλέσουν πολλές και διαφορετικές λοιμώξεις, ειδικά αν τα παγάκια έχουν μείνει καιρό στο καταψύκτη. Το θετικό όμως που προέκυψε από την έρευνα, είναι το ουίσκι σκότωνε σχεδόν όλα τα βακτήρια από τα παγάκια.
Η μελέτη με την ονομασία «Η παρουσία παθογόνων βακτηρίων σε παγάκια και η αξιολόγηση της επιβίωσης τους σε διάφορα συστήματα» και που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό «Springer» εξέτασε τους τύπους των βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο.
Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, αφού σχεδόν το σύνολο των αλκοολούχων ποτών δεν μπορούσε να σκοτώσει τα βακτήρια, εκτός από το ουίσκι που σε ποσοστό 99% εξολόθρεψε όλους τους εχθρούς της υγείας μας.
Στην υγεία μας λοιπόν, και απολαύστε το ποτό σας.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!