Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

φοδρή κριτική έχει δεχθεί ο αμερικανός youtuber, Logan Paul για ένα βίντεο που ανέβασε  στο οποίο φαίνεται μία σορός ανθρώπου στην Ιαπωνία, ο οποίος είχε δώσει τέλος στη ζωή του.
Το βίντεο έδειχνε τον Logan μαζί με τους φίλους του να περιπλανιούνται στο δάσος Aokigahara στην Ιαπωνία, ένα σημείο το οποίο πολλοί έχουν χαρακτηρίσει «στοιχειωμένο» έπειτα από το γεγονός ότι πολλοί το επισκέπτονται για να αυτοκτονήσουν.
Ο YouTuber, ο οποίος έχει περισσότερους από 15 εκατ. συνδρομητές, έσπευσε ν’ απολογηθεί μέσω Twitter, ισχυριζόμενος ότι «παρασύρθηκε από το σοκ και τον φόβο», ενώ υποστήριξε ότι δεν το έκανε για τα views.
Ο Πολ αναγκάστηκε τελικά να αποσύρει το επίμαχο βίντεο από το κανάλι του και να ζητήσει συγγνώμη, αναγνωρίζοντας ότι έκανε λάθος.

Ο Βιν Ντίζελ κατατάχτηκε πρώτος στη λίστα του Forbes με τους ηθοποιούς που έχουν το μεγαλύτερο εισόδημα, καθώς έφτασε τα 1,6 δισ. δολάρια από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να προέρχεται από την κινηματογραφική σειρά «Fast and the Furious».
Η όγδοη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 και έφτασε τα 1,2 δισ. δολάρια στο διεθνές box office. Η ίδια ταινία ώθησε στη δεύτερη θέση της λίστας τον Ντουέιν Τζόνσον με ακαθάριστο ποσό εισπράξεων 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2017, ο Τζόνσον πρωταγωνίστησε στο «Baywatch» και το «Jumanji: Welcome to the Jungle».
Η αστέρας της ταινίας «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντόν κατατάχθηκε τρίτη με ακαθάριστο ποσό εσόδων 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Έμα Γουάτσον ακολούθησε με σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο υπολογισμός έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις των ταινιών μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ δεν συμπεριλήφθηκαν οι ταινίες κινούμενων σχεδίων, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν οι φωνές των ηθοποιών.
Στη λίστα του 2016 πρώτη ήταν η Σκάρλετ Τζοχάνσον, η οποία είχε φτάσει τα 1,2 δισ. δολάρια από την επιτυχία της ταινίας «Captain America: Civil War». Στη δεύτερη θέση ήταν οι συμπρωταγωνιστές της στο «Captain America» Κρις Έβανς και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ με 1,5 δισεκατομμύρια έκαστος. Κανένας από τους τρεις ηθοποιούς δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του 2017.
Ο πλήρης κατάλογος των 10 κορυφαίων εισπρακτικά ηθοποιών για το 2017:
1. Βιν Ντίζελ (1,6 δισ. δολάρια)
2. Ντουέιν Τζόνσον (1,5 δισ. δολάρια)
3. Γκαλ Γκαντόν (1,4 δισ. δολάρια)
4. ‘Εμα Γουάτσον (1,3 δισ. δολάρια)
5. Τζόνι Ντεπ (1,1 δισ. δολάρια)
6. Ντέιζι Ρίντλεϊ (1,08 δισ. δολάρια)
7. Τομ Χόλαντ (888 εκατ. δολάρια)
8. Κρις Πρατ (864 εκατ. δολάρια)
9. Κρις Χέμσγουορθ (845 εκατ. δολάρια)
10. Τζον Μπογιέγκα (815 εκατ. δολάρια)

Η υπερθέρμανση του πλανήτη καταστρέφει με ταχείς ρυθμούς τα κακαόδεντρα, οι καρποί των οποίων είναι βασικό συστατικό της σοκολάτας.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα της Αμερικάνικης Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, η οποία εξηγεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει επιπτώσεις και στα συγκεκριμένα φυτά.
Για να ευδοκιμήσει το κακαόδεντρο στις περιοχές του Ισημερινού, χρειάζεται πολλή υγρασία και ζέστη, κάτι που σύμφωνα με την έρευνα δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει κλιματικά τα επόμενα 40 χρόνια, αφού λόγω της υπερθέρμανσης το κλίμα θα αλλάξει σε πολλές περιοχές της γης.
Η σοκολάτα είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται σε κάθε γωνία του πλανήτη σήμερα, και βασικό συστατικό της είναι το κακάο.

Τη λίστα με τις καλύτερες χώρες για να εργαστεί κάποιος δημιούργησε το Better Life Index του ΟΟΣΑ για όσους σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό.
Η κατάταξη έχει διαμορφωθεί από έναν αριθμό δεικτών, όπως ο αριθμός του εργατικού δυναμικού που εργάζεται στη χώρα, το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας, ο βαθμός εξασφάλισης της θέσης εργασίας και το ύψος του μέσου ετήσιου εισοδήματος.
1) Ισλανδία (9,5 βαθμοί) Με 82% του εργατικού της δυναμικού σε εργασία, 1,18% μακροχρόνια ανέργους και 55.716 δολάρια μέσο ετήσιο εισόδημα, η Ισλανδία κατακτά την πρώτη θέση.
2) Ελβετία (9,4 βαθμοί) Η χώρα της σοκολάτας και των ακριβών ρολογιών είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για να αναζητήσεις εργασία, με 80% του δυναμικού να εργάζεται, μόνο 1,46% μακροχρόνια ανέργους και 54.236 δολάρια μέσες ετήσιες απολαβές.
3) Νορβηγία (9 βαθμοί) Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα της σκανδιναβικής διατηρεί 75% των εργαζομένων της σε εργασία, με 0,32% μακροχρόνια ανεργία (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη) και 50.282 δολάρια ετήσιο εισόδημα.
4) Αυστραλία (8,3 βαθμοί) Η αγαπημένη χώρα των Ελλήνων για μετανάστευση βρίσκεται στην 4η θέση, χάρη στο 72% ποσοστό εργατικού δυναμικού σε εργασία, το μόλις 1,08% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και τα 50.449 δολάρια μέσο ετήσιο εισόδημα.
5) Ολλανδία (8,2 βαθμοί) ¶λλη μια βορειοευρωπαϊκή χώρα στην κορυφαία δεκάδα, που, αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας από τις δέκα (2,4%), το 74% εργατικού δυναμικού σε εργασία, η ασφάλεια στην εργασία και τα 47.590 δολάρια ετησίως την ανεβάζουν στις πρώτες θέσεις της λίστας.
6) Λουξεμβούργο (8,2 βαθμοί) Με 66% των εργαζομένων του να δουλεύουν και με 1,78% μακροχρόνια ανέργους, το Λουξεμβούργο σώζεται από τις πολύ υψηλές μέσες ετήσιες απολαβές (οι υψηλότερες μετά τις ΗΠΑ), στα 56.021 δολάρια.
7) Αυστρία (8,2 βαθμοί) Στην έβδομη θέση η Αυστρία, με 72% των πολιτών της σε εργασία, 1,9% ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας και 45.199 δολάρια μέσος μισθός ετησίως.
8) Γερμανία (8,1 βαθμοί) Η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη δεκάδα, με 73% του εργατικού της δυναμικού να έχει προσληφθεί και με 2,37% ποσοστό μακροχρόνια ανέργων, ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 43.682 δολάρια.
9) ΗΠΑ (8,1 βαθμοί) Η χώρα με τον υψηλότερο ετήσιο μισθό στα 56.340 δολάρια χάνει αρκετά λόγω του χαμηλού ποσοστού εργαζομένων (67%), του 1,91% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και της σημαντικής ανασφάλειας στον χώρο εργασίας.
10) Δανία (8,0 βαθμοί) Τη δεκάδα συμπληρώνει άλλη μια σκανδιναβική χώρα, η Δανία, με 73% εργατικό δυναμικό σε εργασία, 1,78% μακροχρόνια ανέργους και μέσες ετήσιες απολαβές της τάξης των 48.347 δολαρίων.

Πολλές φορές η εναλλαγή από το ένα Wi-Fi δίκτυο στο άλλο δεν είναι πάντα εύκολη. Υπάρχει όμως λύση που θα κάνει τη χρήση του κινητού πιο εύκολη.
Αν ανοίξετε το Quick Settings μενού σέρνοντας το δάχτυλό σας από την κορυφή της οθόνης προς τα κάτω δύο φορές θα δείτε το εικονίδιο του Wi-Fi. Αντί λοιπόν να πατήσετε το εικονίδιο, που το μόνο που κάνει είναι να απενεργοποιεί το Wi-Fi, πατήστε το όνομα του δικτύου που εμφανίζεται.
Έτσι, έχετε μπροστά σας τη λίστα των δικτύων της περιοχής και σίγουρα αυτό που σας ενδιαφέρει να συνδεθείτε.

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για προϊόντα που υπάρχουν σε δεκάδες νοικοκυριά και μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των μικρών παιδιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην επιθεώρηση Pediatrics, τα τοπικά κέντρα δηλητηριάσεων των ΗΠΑ δέχθηκαν περισσότερες από 17.000 επείγουσες κλήσεις το 2012 και το 2013 λόγω δηλητηρίασης μικρών παιδιών (κάτω των έξι ετών) από υγρές κάψουλες απορρυπαντικού.
Τα μικρά παιδιά μπορεί να μπερδέψουν τις πολύχρωμες κάψουλες με ζαχαρωτά και να μη διστάσουν να τις βάλουν στο στόμα τους, διαφεύγοντας της προσοχής των γονέων τους.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Κέντρων Δηλητηριάσεων (AAPCC), ορισμένα από τα παιδιά που κατάπιαν τις κάψουλες εκδήλωσαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, τάση προς έμετο, δύσπνοια ή αϋπνία. Μάλιστα, η μελέτη αναφέρει πως υπήρξε και ένας επιβεβαιωμένος θάνατος παιδιού λόγω της δηλητηρίασης από το απορρυπαντικό.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι οποιοδήποτε πιθανώς τοξικό αντικείμενο θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά, κλειδωμένο σε ντουλάπι.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι συνηθέστερες αιτίες δηλητηρίασης στα μικρά παιδιά είναι τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης, τα καθαριστικά αλλά και ορισμένα σκευάσματα που απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ενήλικες.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός National Capital Poison Center με έδρα την Ουάσινγκτον έχει καταρτίσει μια λίστα με τα πλέον επικίνδυνα δηλητήρια για τα μικρά παιδιά:
1. Φαρμακευτικά σκευάσματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες ή περιέχουν σίδηρο
2. Καθαριστικά που προκαλούν χημικό έγκαυμα (προϊόντα για την απόφραξη σωληνώσεων και καθαρισμό τουαλέτας, καθαριστικά για το φούρνο και προϊόντα που απομακρύνουν τη σκουριά)
3. Ασετόν και προϊόντα περιποίησης μαλλιών
4. Αλκοόλ και προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη (οινόπνευμα, αντιμικροβιακά)
5. Εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα
Σε περίπτωση κατάποσης από το παιδί σας κάποιου από τα παραπάνω προϊόντα, καλέστε αμέσως το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» στο τηλέφωνο 210 7793777 ή το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο 166.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!