Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν θα πιστέψετε πως είναι σήμερα η Kelly από το «Beverly Hills»
Στην σειρά φανόμενο της δεκαετίας του '90, το «Beverly Hills 90210», ήταν το «μήλον της έριδος» για ρτους συμπρωταγωνιστές. Και τ'ωρα β'εβαια, έχει σχ΄'εση με τον κατά εννέα χρόνια μικρότερό της Dave Adams, αν και η ίδια έχει πει πως πρέπει να ξαναβρεί την φόρμα της ώστε να είναι όμορφη για τον σύντροφό της.
Μια βόλτα με το σκύλο της στους δρόμους του Λος Άντζελες είναι καλός τρόπος για άσκηση, ωστόσο οι φωτογραφίες της αναψοκοκκινισμένης ηθοποιού με τα πρόχειρα ρούχα δεν ήταν διόλου κολακευτικές και η ίδια θύμιζε ελάχιστα την «Kelly» που ξέραμε.

 
Τα 15 μεγαλύτερα πράγματα πάνω στον πλανήτη
Υπήρχαν περίοδοι που ο πλανήτης μας κατοικούταν από πλάσματα πολύ μεγαλύτερά μας, ήταν πραγματικά προϊστορικοί γίγαντες.
Όμως, ακόμη και σήμερα, η φύση μπορεί να μας εκπλήξει με τις γιγαντιαίες δημιουργίες της.
Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικά από τα μεγαλύτερα πράγματα στον κόσμο μας
15. Σεκοϊάδενδρο το γιγαντιαίο

Είναι τα ψηλότερα δέντρα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μπορούν να φτάσουν τα 84 μέτρα σε ύψος και τα 8 μέτρα σε διάμετρο.
14. Αμφικοίλιος

Είναι το μεγαλύτερο ζώο που έζησε ποτέ στη Γη. Αυτοί οι φυτοφάγοι δεινόσαυροι ζούσαν 145-161 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μπορούσαν να φτάσουν τα 58 μέτρα σε μήκος και ένας από τους σπονδύλους τους άγγιζε τα 2,5 μέτρα.
13. Τιτανοβόας

Είναι στενός συγγενής του βόα, αλλά πολύ μεγαλύτερος. Ζούσε 58-61 εκατομμύρια χρόνια πριν και μπορούσε να φτάσει τα 13 μέτρα σε μήκος. Ένας δικτυωτός πύθωνας του σήμερα, μπορεί να αγγίζει μόλις τα 7,5 μέτρα.
12. Τζάκφρουτ

Είναι το μεγαλύτερο φρούτο που μεγαλώνει σε δέντρο στον κόσμο. Μπορεί να φτάσει τα 90 εκατοστά σε μήκος και τα 50 εκατοστά σε διάμετρο.
11. Αρτζεντάβις

Ζούσε 5-8 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πτηνά στην ιστορία του πλανήτη. Το άνοιγμα των φτερών του μπορούσε να αγγίξει τα 7 μέτρα και τρεφόταν με τρωκτικά.
10. Σπήλαιο Χανγκ Τιεν Ντουόνγκ (Η σπηλιά του παραδείσου)

Μία από τις σπηλιές του εθνικού πάρκου Να-Κε Μπανγκ του Βιετνάμ, θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο όμορφη σπηλιά του κόσμου. Το μεγαλύτερο δωμάτιο έχει περισσότερο από 5 χιλιόμετρα σε μήκος, 200 μέτρα σε ύψος και 150 μέτρα σε πλάτος.
9. Ραφλέσια

Είναι το μεγαλύτερο λουλούδι στη Γη. Μπορεί να αγγίξει τα 100 εκατοστά σε διάμετρο και είναι γνωστή για τη μυρωδιά της, που μοιάζει με σάπιο κρέας.
8. Μεγαλόκερος

Έκανε την εμφάνισή του 2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Όταν τα δάση ξεκίνησαν να εξαπλώνονται σε ανοιχτούς χώρους, άρχισαν να εξαφανίζονται, επειδή τα μεγάλα τους κέρατα -πάνω από 5 μέτρα σε πλάτος- δεν τους επέτρεπαν να κινηθούν ανάμεσα στα πυκνά κλαδιά.
7. Μύκητας χούμονγκους

Το μελένιο μανιτάρι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη. Καλύπτει 8,4 τ.χλμ. του Εθνικού Δάσους Μαλέρ του Όρεγκον και κρύβεται κυρίως κάτω από το έδαφος.
6. Μερόστομο

Είναι το μεγαλύτερο αρθρόποδο. Μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 2,5 μέτρα και ζούσε 248-510 εκατομμύρια χρόνια πριν.
5. Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος

Είναι η μεγαλύτερη κατασκευή χτισμένη από ζωντανούς οργανισμούς. Βρίσκεται στη Θάλασσα των Κοραλλιών, επεκτείνεται σε πάνω από 2.300 χιλιόμετρα, σε μια περιοχή περίπου 344.400 τ.χλμ.
4. Κοντοπρόσωπη αρκούδα

Όταν σηκωνόταν στα πίσω πόδια, μπορούσε να αγγίξει τα 4,5 μέτρα σε ύψος. Με τα πανίσχυρα σαγόνια της, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα θηλαστικά που έζησαν στη Γη κατά τη διάρκεια των παγετώνων. Εξαφανίστηκαν πριν 14.000 χρόνια.
3. Γιγαντοπίθηκος

Ήταν ο μεγαλύτερος πίθηκος όλων των εποχών και ζούσε 1 εκατομμύριο χρόνια πριν. Δεν μπορούν να βγουν σίγουρα συμπεράσματα, γιατί υπάρχουν λίγα απομεινάρια. Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έφτανε τα 4 μέτρα σε ύψος, τα 550 κιλά σε βάρος και τρεφόταν κυρίως με μπαμπού.
2. Κέτζαλκουοτλ

Ζούσε 66-68 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ήταν ο μεγαλύτερος πτερόσαυρος και το μεγαλύτερο ιπτάμενο ζώο στην ιστορία του πλανήτη. Το άνοιγμα των φτερών του άγγιζε τα 12-15 μέτρα και τρεφόταν με κουφάρια και μικρά σπονδυλωτά.
1. Γαλάζια φάλαινα

Είναι το μεγαλύτερο ζώο που ζει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Φτάνει τα 33 μέτρα σε μήκος και τους 150 τόνους σε βάρος. Τη δεκαετία του 1960, είχαν απομείνει μόλις 5.000. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 10.000 και το να τις βλέπεις στο φυσικό τους περιβάλλον, είναι ένα υπέροχο θέαμα.
Αυτές είναι οι τροφές που μπορεί να σας στείλουν στο... νοσοκομείο
Καθημερινά δεκάδες πολίτες παθαίνουν δηλητηρίαση από φαινομενικά αθώα τρόφιμα τα οποία όμως τελικά τους στέλνουν στο νοσοκομείο. Και δεν μιλάμε μόνο για ωμό κρέας ή  θαλασσινά αμφιβόλου ποιότητος που είναι προφανώς επικίνδυνα.
Σύμφωνα με έρευνα του αντίστοιχου αμερικανικού ΚΕΕΛΠΝΟ, τα πιο επίφοβα τρόφιμα για τη δημόσια υγεία είναι τα εξής:
panaki
- Σπανάκι: Σχεδόν τα μισά περιστατικά που διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία ήταν μετά από κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού, που ήταν μολυσμένο και καταναλώθηκε ωμό. Γενικά τα πράσινα λαχανικά χαρακτηρίζονται ως τα πλέον επικίνδυνα, καθώς καταναλώνονται ως επί το πλείστον ωμά, διατηρώντας όλα τα βακτήρια που μπορεί να έχουν.
otop
- Κοτόπουλο και πουλερικά: Οι περισσότεροι θάνατοι σχετίζονται με αυτά, καθώς έχουν σημειωθεί προβλήματα στην παραγωγή τους. Από το 1998 έως το 2002 στις ΗΠΑ σημειώθηκε τρεις φορές η εμφάνιση του επικίνδυνου βακτηριδίου λιστέρια σε μεγάλη ποσότητα προϊόντων προς βρώση.
xymoi
- Μη παστεριωμένοι χυμοί: Από το 1995 έως το 2005, χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ αρρώστησαν μετά την κατανάλωση μη παστεριωμένου χυμού. Το θέμα με τους μη παστεριωμένους χυμούς είναι ότι οποιαδήποτε βακτήρια ή παράσιτα υπάρχουν στο φρούτο - όπως η σαλμονέλα, η E. Coli ή το cryptosporidium - μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο τελικό προϊόν.
thals
-Θαλασσινά – οστρακοειδή: Τα στρείδια, για παράδειγμα, μπορούν να συγκεντρώσουν βακτήρια που απαντώνται φυσιολογικά στο θαλασσινό νερό ή άλλα μικρόβια, όπως ο νοροϊός, που υπάρχουν στα ανθρώπινα λύματα που απορρίπτονται στη θάλασσα.
eggs
- Αυγά και γαλακτοκομικά: Τα τρόφιμα που αναμιγνύουν τα προϊόντα πολλών ζώων, όπως το χονδρόκοκκο νωπό γάλα ή τα ομαδοποιημένα ωμά αυγά, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, διότι κάθε βακτήριο που υπάρχει σε ένα από τα ζώα μπορεί να αλλοιώσει ολόκληρη την παρτίδα. Η σαλμονέλα είναι ο πιο συνηθισμένος ένοχος και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στα αυγά, επειδή ορισμένα είδη βακτηρίων μπορούν να μολύνουν ωοθήκες μιας κότας χωρίς να προκαλούν ορατές αλλαγές στο ωάριο.
Αξιολόγηση κι έλεγχος ποιότητας, τώρα και στις... ιερόδουλες
Ο σύλλογος ιδιοκτητών γερμανικών οίκων ανοχής, BSD, έκανε μια προσπάθεια να εισαγάγει στη βιομηχανία του σεξ της χώρας «ελεγχόμενη ποιότητα, διαφάνεια και εξυπηρέτηση» με την υποχρέωση τοποθέτησης «σφραγίδας έγκρισης» για οίκους ανοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το BSD ταξινομεί τους οίκους ανοχής για να αξιολογήσει τις συνθήκες εργασίας τους και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
Οι εγκαταστάσεις μπορούν να λάβουν ένα έως έξι «στέμματα» μετά από επιθεώρηση - με τους οίκους ανοχής έως έξι στεμμάτων να παρέχουν επίσης και άλλες υπηρεσίες, όπως φαγητό, γυμναστήριο και εκδηλώσεις.
Για να λάβουν αυτή τη σφραγίδα έγκρισης, οι οίκοι ανοχής υποβάλλονται σε αξιολόγηση που περιλαμβάνει τρία στάδια.
Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις εργασίας που περιγράφονται στη νομοθεσία περί πορνείας της Γερμανίας. Με απλά λόγια, σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ομοσπονδιών πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως θυρίδες και συναγερμούς σε κάθε δωμάτιο. Οι οίκοι ανοχής πρέπει επίσης να υποσχεθούν ότι θα καταπολεμήσουν τη βία, τον εξαναγκασμό και το έγκλημα στο εσωτερικό της βιομηχανίας.
Τα ιδρύματα πρέπει επίσης να δείχνουν ότι οι ιερόδουλες εργάζονται ανεξάρτητα και οικειοθελώς και είναι ελεύθερες να αποφασίσουν ποιους πελάτες θα εξυπηρετήσουν και ποιες υπηρεσίες θα παρέχουν.
Η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία, αλλά οι εργαζόμενες πρέπει να είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Υπάρχουν ξεχωριστά βιβλιοπωλεία, υπάρχει και η Libreria Acqua Alta.
Το "Acqua Alta", το οποίο μεταφράζεται ως "ψηλό νερό" αναφέρεται στην χρονική περίοδο, συνήθως στους χειμερινούς μήνες, όταν πλημμυρίζουν τα χαμηλά τμήματα της πόλης της Βενετίας. Συνήθως αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όταν ο σιρόκος σηκώνει το νερό και δημιουργείται μια τεράστια εισροή νερού στην πόλη...
Από τότε που οι φωτογραφίες από το μικρό αυτό κατάστημα έκαναν το γύρο του διαδικτύου δεν υπάρχει άνθρωπος που να το είδε και να μη θέλησε να το επισκεφθεί.
Τα βιβλία βρίσκονται ψηλά από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, και είναι αφημένα πάνω σε βάρκες. Γιατί; Γιατί όταν πλημμυρίσει το μαγαζί, δεν θα βραχούν!
 
Η ιστορία της μούτζας και οι θεραπευτικές της ιδιότητες
Λένε ότι η μούντζα, αυτή η χειρονομία, που ενώνουμε τα δυο μας χέρια και τα τεντώνουμε προς το τιμώμενο πρόσωπο, είναι εθνικό σπορ των Ελλήνων. Σαφώς είναι από τις αγαπημένες μας κινήσεις, βέβαια καθημερινά μας δίνονται και πολλοί λόγοι για να προσφεύγουμε σε αυτήν, αλλά είναι και μέσα στο dna μας. Και δεν το λέω εγώ, αλλά επιστήμονες που βρήκαν τις ρίζες της μούτζας.
Στην αρχαία Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε η μούτζα και ήταν ο χαιρετισμός προς τον Ηλίο. Επίσης ήταν η χαρακτηριστική κίνηση στα Ελευσίνια μυστήρια, όπου με αυτόν τον τρόπο ξορκίζαν το κακό. Χαρακτηριστικές είναι οι απεικονίσεις πάνω σε αγγεία, όπου πιστοί μουτζώναν προς το κακό και μετά έσκυβαν για αναποφύγουν το μένος του.
Μια άλλη εκδοχή, λέει ότι η μούτζα προέρχεται από το Βυζάντιο, όπου ήταν ποινή για τις μικροκλοπές. Έδεναν τον κλέφτη πάνω σε ένα γαιδούρι και τον περιέφεραν μέσα στη πόλη όπου τον μουτζώναν για εξευτελισμό.
Εκτός από ιστορική είναι θεραπευτική η μούτζα. Οι ψυχολόγοι μιλούν ίσως για την πιο εκτονωτική κίνηση που έχει ο άνθρωπος και μπορεί να εκμεταλλευτεί. Η αυθόρμητη μούτζα ρίχνει το άγχος και την καρδιακή πίεση, και αποσυμφορίζει τον οργανισμό γρήγορα και εύκολα.
Σύμφωνα με ψυχολόγους, οι χειρονομίες δείχνουν αυτά που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να ειπωθούν.
Εκφράζεται άμεσα το μήνυμα της αποδοκιμασίας και του θυμού, χωρίς πολλά λόγια. Αποβάλλονται από τον οργανισμό τα νεύρα και ο αρνητισμός και μεταφέρονται σε αυτόν που δέχεται τα…χρωστούμενα.
Έτσι, λένε «καλύτερα να μουτζώσεις παρά να κάνεις τίποτα χειρότερο».

 
Αυτή είναι μια περίεργη δουλειά που κάνει κάποιος που εργάζεται για την Kim Kardashian
Νομίζετε πως κάποιος που είναι make up artist βάφει απλώς πρόσωπα; Κι όμως στην περίπτωση ενός red carpet, ένας μακιγιέρ προσέχει όλο το σώμα.
Όπως βλέπετε ο Mario Dedivanovic ασχολείται με όλο το σώμα, ακόμη και τα οπίσθια της τηλεπερσόνας, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια του σώματός της! Δείτε τις φωτογραφίες που πόσταρε στο Instagram!

H Kim πόσταρε μάλιστα στο Facebook τα μυστικά του body contouring!

Φαίνεται ότι παλιότερες φήμες που τον ήθελαν να συνηθίζει να πίνει μια-δυο μπύρες παραπάνω αρχίζουν να επιβεβαιώνονται, αν και ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.
Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Γουέιν Ρούνεϊ συνελήφθη γιατί οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επήρεια αλκοόλ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Τσέσαϊρ στην Αγγλία.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αφού ορίστηκε δικάσιμος στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ο επιθετικός της Έβερτον συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε και διαπίστωσε ότι το αλκοόλ ξεπερνούσε κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρούνεϊ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Αγγλίας, στην οποία αγωνίστηκε για 14 χρόνια και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ με 53 τέρματα.
Τον Ιούλιο επέστρεψε στο Έβερτον, την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, μετά από 13 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήδη την εφετινή σεζόν έχει σκοράρει δύο φορές.

(πηγή: enikos.gr)
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!