Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017


Ο ισχυρότερος καύσωνας της τελευταίας δεκαετίας αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα τη χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου για 4 συνεχόμενες ημέρες αγγίζοντας ακόμα και τους 45 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Η κατάσταση αναμένεται να είναι αφόρητη κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές όπου η θερμοκρασία ακόμα και τη νύχτα θα είναι πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σήμερα Πέμπτη η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 39 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Φόβοι για μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα


Αύριο Παρασκευή, που θα είναι και από τις πιο δύσκολες ημέρες του καύσωνα, στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα ξεπεράσει τους 43 και σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει τους 45 βαθμούς Κελσίου!

Και το Σάββατο η χώρα θα θυμίζει καμίνι με την Αθήνα να «βράζει» στους 43 βαθμούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα  η θερμοκρασία να φτάνει και πάλι στους 43 έως 45 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι πόλεις που θα "ψηθούν"

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι πόλεις που θα υποφέρουν περισσότερο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο είναι η Λάρισα, η Σπάρτη, η Θήβα, το Άργος και οι Σέρρες.

Ανάσα δροσιάς

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα οπότε και προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμών και για ένα δεκαήμερο ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 18 έως 38, στη Θεσσαλία και της Στερεά από 21 έως 41, στην Πελοπόννησο από 20 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 36, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 38 με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα κυμανθεί από 18 έως 37.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από νωρίς το πρωί θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς.

Κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό στην Περιφέρεια Αττικής

Κατά τη θερινή περίοδο λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνας). Δείτε εδώ αναλυτικά
real.gr
Πρόστιμο- μαμούθ έξι εκατομμυρίων ευρώ σε σουβλατζίδικο!

Η επιχείρηση δεν έκοψε 15.919 αποδείξεις

Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 6.367.600 ευρώ, επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά, καθώς από τους ελέγχους διαπιστώθηκε μη έκδοση λιανικών αποδείξεων.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον 15.919 αποδείξεις, με τους υπολογισμούς να καθορίζουν την «καθαρή αξία» στα 70.743,34 ευρώ και το ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, σύνολο δηλαδή, 85.884,90 ευρώ. !
Η Αρχή αναφέρει ότι η επιχείρηση είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις, και καταλήγει σε ένα πρώτο διαπιστωτικό πρόστιμο πρόστιμο-μαμούθ των 6.367.600.

Επισημαίνεται πάντως πως αυτό δεν είναι το οριστικό πρόστιμο αφού ο φορολογούμενος μπορεί να καταθέσει παραστατικά ως δικαιολογητικά καθώς και να επιδείξει μια συμμόρφωση, ως προς τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών και τελικά το πρόστιμο να μειωθεί κατά πολύ.

Εσύ ιδρώνεις και αυτό παίζει μουσική. Μηχανικοί στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ραδιόφωνο που μπορεί να παίζει για δύο μέρες, χρησιμοποιώντας τον ιδρώτα του σώματος στη θέση της μπαταρίας, προκειμένου να τροφοδοτείται με ρεύμα.

Οι ερευνητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Νανομηχανικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον Τζόζεφ Γουάνγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ενεργειακής και περιβαλλοντικής επιστήμης "Energy & Environmental Science", σύμφωνα με το "New Scientist".

Πρόκειται για ένα είδος βιολογικής μπαταρίας με τη μορφή ενός εύκαμπτου επιθέματος (τσιρότου) μεγέθους λίγων εκατοστών, το οποίο προσκολλάται πάνω στο δέρμα.

Το τσιρότο-μπαταρία -ή πιο σωστά η κυψέλη βιοκαυσίμων- περιέχει ένζυμα που αντικαθιστούν τα μέταλλα της συμβατικής μπαταρίας και αλληλεπιδρούν με τον ιδρώτα για να παράγουν ηλεκτρισμό.

Η τεχνολογία αυτή αναμένεται στο μέλλον να δώσει νέες δυνατότητες στις ηλεκτρονικές συσκευές που δεν είναι απλώς φορητές (mobile) αλλά φορετές (wearable).

Μεταξύ άλλων, τέτοιες συσκευές και αισθητήρες θα παρακολουθούν το σώμα και την ανθρώπινη υγεία σε πραγματικό χρόνο.

Ο ιδρώτας του χρήστη θα παράγει αρκετό ρεύμα για να στέλνονται τα δεδομένα των αισθητήρων στο κινητό τηλέφωνό του μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth.

Μπορεί η αργία του Αγίου Πνεύματος να παραμένει ως ανάμνηση, ωστόσο πλησιάζουν και οι επόμενες αργίες του 2017.
Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από αυτές είναι σταθερές, ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
  • Κοίμηση της Θεοτόκου
    • 15 Αυγούστου 2017 Τρίτη
  • Ημέρα του Όχι
    • 28 Οκτωβρίου 2017 Σάββατο
  • Χριστούγεννα
    • 25 Δεκεμβρίου 2017 Δευτέρα
  • Σύναξη της Θεοτόκου
    • 26 Δεκεμβρίου 2017 Τρίτη
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!