Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη η διακίνηση αναψυκτικού με έμβλημα και βασικό συστατικό του την... κάνναβη!

Το μαύρο τσάι με σιρόπι κάνναβης είδαν εμβρόντητοι στα χέρια των παιδιών τους κάτοικοι των Αρχανών, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις, ψάχνοντας να μάθουν από πού προέρχεται το σκεύασμα και υπό ποιες συνθήκες επιτρέπεται η διακίνησή του. Και αυτό γιατί φραγμός δε φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον σε νομικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα σκεύασμα με έμβλημα την κάνναβη και βασικό συστατικό του το σιρόπι το οποίο εξάγεται από τη ναρκωτική ουσία και πωλείται ακόμη και σε περίπτερα, χωρίς καμία διάκριση απέναντι στα παιδιά. Μάλιστα, τη στιγμή που ενήλικες δηλώνουν πως διστάζουν να το δοκιμάσουν, το σκεύασμα αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές για τους ανήλικους μαθητές της περιοχής. 

 Όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, η διακίνησή του είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο ανυποψίαστοι έως τώρα γονείς δοκίμασαν μια οδυνηρή έκπληξη βλέποντας τις προηγούμενες ημέρες να παιδιά τους να καταναλώνουν το συγκεκριμένο ποτό.

Όπως επισημαίνουν οι γονείς που απευθύνθηκαν στη «Νέα Κρήτη», ακόμη και αν το σκεύασμα που περιέχει σιρόπι κάνναβης είναι πραγματικά αβλαβές, αφενός δεν μπορεί να απευθύνεται σε ανηλίκους, αφετέρου μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά αίσθημα αποδοχής της ναρκωτικής ουσίας από την οποία εξάγεται το σιρόπι που περιέχει.

Η θέση του εισαγωγέα: «Δεν προκαλεί εθισμό»
  
 
Το σκεύασμα με την ένδειξη «αυθεντικό παγωμένο τσάι κάνναβης» παρασκευάζεται στην Αυστρία και εισάγεται στην Ελλάδα από εταιρεία με έδρα την Αττική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Σταμάτη Μπακνή, το τσάι κάνναβης κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελλάδα με απόφαση που έχει δημοσιοποιηθεί σε ΦΕΚ με αριθμό 221 από το 2005. Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί το μοναδικό ανάλογο προϊόν που διαθέτει άδεια. Όπως αναγράφει η συσκευασία, δεν περιέχει τετραϋδροκανναβιόλη.

Η ελληνική μετάφραση συμπληρώνεται από τη γραπτή υπόμνηση, ότι η χρήση των ναρκωτικών διώκεται ποινικά.

«Το σιρόπι που περιέχει εξάγεται από φαρμακευτική κάνναβη και δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση εθισμό», δηλώνει ο εκπρόσωπος του εισαγωγέα.

Ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά τις ενστάσεις των θορυβημένων γονέων που απευθύνθηκαν τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και στη «Νέα Κρήτη» με το επιχείρημα ότι κανένα αναψυκτικό είτε άλλο αντίστοιχο σκεύασμα δεν αναγράφει την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται, καθώς αυτό προβλέπεται μόνο για τα αλκοολούχα ποτά.

Η ανησυχία των γονέων, ωστόσο, φουντώνει καθώς πολλοί μαθητές ανταγωνίζονται ποιος θα προλάβει να δοκιμάσει πρώτος το ποτό, ενώ η συστηματική κατανάλωσή του φαίνεται να εξελίσσετε σε «μόδα» για τα παιδιά.
news.gr
Ποιες οι πιο περίεργες αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου στο Google;
Αδιαμφισβήτητα, το Google, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, καθώς με μια αναζήτηση, κάθε χρήστης μπορεί να βρει οτιδήποτε θέλει.
Πέρα βέβαια, από τις βασικές ειδήσεις σε θέματα επικαιρότητας και showbiz και χρηστικά ζητήματα, οι αναζητήσεις στο Google ξεπερνούν κάθε φαντασία, αφού πολλοί χρήστες, «ρωτούν» απίστευτα πράγματα…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αυστραλιανή εταιρεία Search Factory, η οποία έκανε μια έρευνα πάνω στις αναζητήσεις στο Google, δημοσίευσε τα εξής απίστευτα ερωτήματα των χρηστών:
Κάθε μήνα 390 χρήστες αναζητούν τρόπους για το πώς θα τους αγαπήσει η γάτα τους, ενώ στους 110 περιορίζονται αυτοί που θέλουν να κανονίσουν διαδικτυακό «ραντεβού» στις γάτες τους.
Κατά μέσο όρο 1.900 χρήστες ανά μήνα ρωτούν το Google πως μπορούν να τη «σκαπουλάρουν» μετά από έναν φόνο, ενώ 1.000 είναι αυτοί που θα ήθελαν να ξέρουν πως θα μπορούσαν να κρύψουν ένα πτώμα. Οι συγκεκριμένες αναζητήσεις ξεπερνούν τη φαντασία…
Περιέργως υπάρχουν 5.500 χρήστες κάθε μήνα οι οποίοι αναρωτιούνται πώς θα χρησιμοποιήσουν το Google!
Σχεδόν 14.800 χρήστες κάθε μήνα θέλουν να μάθουν πως θα ζητήσουν από κάποιον να βγούν ραντεβού, ενώ 18.000 έχοντας κάποιες ανατομικές απορίες αναρωτιούνται γιατί οι άντρες έχουν θηλές.
Τις 18.100 αναζητήσεις συγκεντρώνει και η ερώτηση για το αν η Lady Gaga είναι άνδρας!
Ίσως η πιο επίκαιρη αναζήτηση αφορά σε 40.500 χρήστες κάθε μήνα, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς θα κερδίσουν το λαχείο.
Περίπου 60.500 χρήστες -προφανώς παιδιά- αναρωτιούνται κάθε μήνα αν ο Άγιος Βασίλης υπάρχει.
Το καλύτερο -ίσως και το πιο παράξενο- το αφήσαμε για το τέλος, καθώς 135.000 μηνιαίως, αναζητούν στο Google γuμvές εικόνες της Lady Gaga. Ίσως πρόκειται για τους 18.100, που αναρωτιούνται αν είναι άνδρας!

http://peiraxtiri.gr
Οι "ναοί" της υψηλής γαστρονομίας είναι υπερπολυτελείς και κάθε πιάτο στοιχίζει πολλές εκατοντάδες ευρώ. Αν μάλιστα, συνοδεύσετε το γεύμα σας και με ένα μπουκάλι κρασί, να είστε σίγουροι ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός θα σημειώσει... κάθετη πτώση!
Η Γαλλία κατέχει τα πρωτεία στα πιο ακριβά εστιατόρια της Ευρώπης, με τέσσερα στην πρώτη δεκάδα, γράφει η Mary Novakovich για τη στήλη Travel του CNN.
Τα δέκα πιο ακριβά εστιατόρια της Ευρώπης είναι:

1. Le Meurice, Παρίσι, Γαλλία


Ο βασιλιάς της υψηλής γαστρονομίας, Alain Ducasse, έχει ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας σε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία του Παρισιού.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Οποιοδήποτε πιάτο εποχής... πάντα με μια δόση πανάκριβης τρούφας. Ένα πιάτο με όστρακα και μαύρη τρούφα θα σας κοστίσει 165 δολάρια.

2. Sketch Lecture Room & Library, Λονδίνο, Αγγλία


Άνοιξε το 2002 και από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε, με τους Λονδρέζους να συρρέουν και να πληρώνουν 66 δολάρια μόνο για ένα ορεκτικό. Το μενού a la carte είναι πάρα πολύ ακριβό, ενώ το μενού δοκιμής επτά πιάτων στοιχίζει 157 δολάρια.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Αστακός μαγειρεμένος με πέντε διαφορετικούς τρόπους, από ωμός μέχρι στη σχάρα.

3. Restaurant Paul Bocuse, Λυών, Γαλλία


Οι σεφ πάνε κι έρχονται όμως ο Paul Bocuse μπορεί να είναι σίγουρος ότι το εστιατόριό του κρατά τα τρία αστέρια Michelin με τα οποία έχει βραβευθεί από το 1965.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Η χαρακτηριστική σούπα τρούφας Bocuse που είχε δημιουργηθεί ειδικά για το Γάλλο πρόεδρο Valery Giscard d'Estaing το 1975 (κόστος: 117 δολάρια) και για κυρίως μπαρμπούνια με τραγανή κρούστα πατάτας (83 δολάρια).

4. Noma, Κοπεγχάγη, Δανία


Αν κάτι δεν προέρχεται από τις σκανδιναβικές χώρες δεν μπαίνει στο πιάτο. Αυτός είναι ο απαράβατος κανόνας που ακολουθεί ο βραβευμένος σεφ Rene Redzepi. Το εστιατόριο Noma χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο του κόσμου εδώ και τρία χρόνια από το περιοδικό Restaurant.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Ντόπια αγριόπαπια... πιο ντόπια δεν πάει.

5. Restaurant Pic, Valence, Γαλλία


Η Anne-Sophie Pic είναι η μόνη γυναίκα σεφ στη Γαλλία που έχει βραβευθεί με τρία αστέρια Michelin. Φαίνεται ότι τα γονίδια πέρασαν από γενιά σε γενιά, καθώς η ίδια ακολουθεί τα χνάρια της γιαγιάς της, η οποία ξεκίνησε την οικογενειακή δυναστεία στο χώρο της κουζίνας το 1889.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Λαβράκι με χαβιάρι, συνταγή του πατέρα της από το 1971.

6. Solo Per Due, Vacone, Ούμπρια, Ιταλία


Όπως λέει και το όνομά του το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι μόνο για δύο άτομα. Διαθέτει μόλις ένα τραπέζι, ένα μενού και μία... τιμή: 345 δολάρια το άτομο. Φυσικά, χωρίς το κρασί!
Το πιο γνωστό του πιάτο: Ίσως τα καλύτερα cannoli που θα γευτείτε ποτέ.

7. La Marmite, St. Moritz, Ελβετία


Το υψόμετρο (2.468 μέτρα) ταιριάζει με τις... τιμές στο εστιατόριο La Marmite που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Corviglia.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Ένα πιάτο που περιέχει φουά γκρα, καπνιστό σολομό, αστακό και χαβιάρι... έναντι 370 δολαρίων.

8. Le Louis XV Alain Ducasse, Μόντε Κάρλο, Μονακό


Το 1987 ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό προσέλαβε τον Alain Ducasse για να φτιάξει ένα εστιατόριο στο ξενοδοχείο Hotel de Paris, το οποίο έμελλε να κερδίσει τρία αστέρια Michelin μέσα σε τέσσερα χρόνια.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Μπλε αστακός στον ατμό... για 220 δολάρια το κομμάτι.

9. Les Airelles, Courchevel, Γαλλία


Στο εστιατόριο Les Airelles ο ταπεινός espresso κοστίζει 5 ευρώ, ενώ το μενού επτά πιάτων του σεφ Pierre Gagnaire θα σας κοστίσει 342 δολάρια το άτομο.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Χαβιάρι με γρανίτα βότκας και ζελέ borscht.

10. La Pergola, Ρώμη, Ιταλία


Το μοναδικό εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin της Ρώμης έχει φανταστική, πανοραμική θέα στην αιώνια πόλη. Το μενού εννέα πιάτων στοιχίζει 290 δολάρια.
Το πιο γνωστό του πιάτο: Μπαμπούρνια με λευκή τρούφα και πουρέ από φασόλια cannellini... μόνο 135 δολάρια.
news.gr
Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά έναν στενό συγγενή του Ήλιου, έναν «αδελφό» από καιρό χαμένο στο… διάστημα. Πρόκειται για το άστρο HD 162826, σε απόσταση 110 ετών φωτός, στον αστερισμό του Ηρακλή, το οποίο γεννήθηκε, όπως και το δικό μας άστρο, από το ίδιο νέφος αερίων και κοσμικής σκόνης.

Η ανακάλυψη, με επικεφαλής τον αστρονόμο Ιβάν Ραμίρεζ του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, έγινε με το τηλεσκόπιο «Χάρλαν Σμιθ» του αμερικανικού Αστεροσκοπείου ΜακΝτόναλντ και θα παρουσιαστεί στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal".

Το άστρο που σχεδόν σίγουρα προήλθε από την ίδια «μήτρα» με τον Ήλιο, έχει μάζα 15% μεγαλύτερη. Δεν είναι ορατό με γυμνά μάτια, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί εύκολα με ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, αρκετά κοντά στο λαμπρό άστρο Βέγας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σταδιακά θα καταφέρουν να βρουν και άλλα άστρα από την «οικογένεια» του Ήλιου -κάτι όχι εύκολο, αλλά το οποίο θα βοηθήσει να κατανοηθεί καλύτερα πώς και πού σχηματίστηκε ο Ήλιος μας και πώς το ηλιακό μας σύστημα έγινε φιλόξενο για τη ζωή.

«Θέλουμε να μάθουμε πού γεννηθήκαμε. Αν καταφέρουμε να εντοπίσουμε σε ποιό μέρος του γαλαξία μας δημιουργήθηκε ο Ήλιος, θα καταλάβουμε καλύτερα το πρώιμο ηλιακό μας σύστημα και γιατί εμείς σήμερα βρισκόμαστε εδώ», δήλωσε ο Ιβάν Ραμίρεζ.

Επίσης, σύμφωνα με τον Αμερικανό αστρονόμο, υπάρχει «μία μικρή, αλλά όχι μηδαμινή» πιθανότητα τα άλλα άστρα που είναι «συγγενείς» του Ήλιου, να διαθέτουν και αυτά πλανήτες κατάλληλους για την ανάπτυξη ζωής. Γι’ αυτό, όπως είπε ο επικεφαλής αστρονόμος, αυτοί οι συγκεκριμένοι εξωπλανήτες, που πιθανώς περιφέρονται γύρω από τα «αδέλφια» του Ήλιου, πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν στόχοι για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Ο εντοπισμός ενός άστρου συγγενικού με τον Ήλιο είναι μια πολύπλοκη εργασία. Οι ερευνητές εξετάζουν διάφορα πιθανά άστρα, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο για την χημική σύνθεσή τους, όσο και για τις τροχιές τους. Το άστρο HD 162826 ήταν αντικείμενο μελέτης εδώ και περίπου 15 χρόνια, ανάμεσα σε αρκετούς άλλους υποψήφιους «συγγενείς».

Ο Ήλιος γεννήθηκε πριν από τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια σε ένα αστρικό σμήνος που περιείχε χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες άστρα, τα οποία έκτοτε έχουν διασκορπιστεί σε διαφορετικές «γειτονιές» του γαλαξία μας. Ελάχιστα, όπως το HD 162826, έχουν μείνει σχετικά κοντά στον Ήλιο, αλλά τα περισσότερα, κινούμενα σε διαφορετικές τροχιές γύρω από το γαλαξιακό κέντρο, έχουν βρεθεί πια πολύ μακριά.

Η νέα αποστολή «Γαία» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που θα μετρήσει τις αποστάσεις και κινήσεις ενός δισεκατομμυρίων άστρων, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στον εντοπισμό και άλλων «αδελφών» του Ήλιου μέσα τα επόμενα χρόνια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το φαγητό στη μέση της νύχτας χαλάει τα δόντια, προειδοποιούν Δανοί ερευνητές. Εξετάζοντας τους ιατρικούς φακέλους 2.217 εθελοντών, διαπίστωσαν πως τα δόντια χαλάνε πολύ πιο γρήγορα όταν τρώει κανείς νύχτα – ίσως διότι το βράδυ μειώνεται κατακόρυφα η παραγωγή σιέλου.

Το σάλιο είναι απαραίτητο για να απομακρύνονται τα υπολείμματα της τροφής από το στόμα και το βράδυ του η παραγωγή του μειώνεται, διότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι προγραμματισμένος να τρώει νύχτα, εξηγούν στην επιθεώρηση «Eating Behaviours».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ για να εξετάσουν τους φακέλους των εθελοντών, οι 173 εκ των οποίων (το 8%) ήταν νυκτερινοί καταναλωτές φαγητού.

Αυτό σημαίνει ότι προσλάμβαναν το 25% ή περισσότερο των ημερήσιων θερμίδων τους τσιμπολογώντας μετά το βραδινό γεύμα και πριν μπουν για ύπνο ή ξυπνούσαν στη μέση της νύχτας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να τσιμπήσουν κάτι.

Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία έξι συνεχόμενων ετών, αναδύθηκε ένα πολύ σημαντικό εύρημα: οι νυκτερινοί καταναλωτές φαγητού είχαν χάσει πολύ περισσότερα δόντια απ’ ό,τι οι υπόλοιποι – και το εύρημα αυτό δεν επηρεαζόταν από τις καπνιστικές συνήθειές τους, την ηλικίας τους, την κατανάλωση τροφίμων με υδατάνθρακες ή άλλους παράγοντες.

Αν και οι οδοντίατροι δεν μπορούν να πείσουν τους ασθενείς τους να σταματήσουν να τρώνε στη μέση της νύχτας, η δρ Τζένιφερ Λούντγκρεν και οι συνεργάτες της τονίζουν πως έστω πρέπει να τους προειδοποιούν ότι έχουν θέμα.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τη νύχτα που το στόμα είναι πιο ξερό, τα υπολείμματα του φαγητού παραμένουν πολύ περισσότερο στα δόντια, εντείνοντας τις επιπτώσεις των οξέων και των σακχάρων που περιέχουν τρόφιμα και ροφήματα.

Μία λύση θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το καλό βούρτσισμα των δοντιών μία ώρα έπειτα από την κατανάλωση φαγητού, αλλά μελέτες δείχνουν πως πολλοί δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους ούτε μία φορά την μέρα – πόσο μάλλον μέσ’ τη νύχτα...

Πηγή: tanea.gr
Ο Gilberto Valle, ο διαβόητος αστυνομικός από τις ΗΠΑ που είχε σκοπό να απαγάγει, να δολοφονήσει και να φάει δεκάδες γυναίκες βρίσκεται στη φυλακή στη Νέα Υόρκη
Το αξιοπερίεργο ωστόσο είναι το ότι ο αστυνομικός-κανίβαλος, όπως έγινε διάσημος σε όλον τον πλανήτη, έχει μέσα στη φυλακή χρέη... σεφ!
Ναι, καλά το διαβάσατε.
Ο άνδρας που ήθελε να μαγειρέψει γυναίκες, φτιάχνει πλέον εξαιρετική... πίτσα για τους φυλακισμένους, αναφέρει η μητέρα του στην Daily News.
Μάλιστα ο Valle λαμβάνει και έναν μικρό μισθό...
Ο άνδρας καταδικάστηκε στη φυλακή τον περασμένο Ιούνιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την απαγωγή.
Μολονότι ο 28χρονος αστυνομικός δεν έκανε ποτέ πράξη τις φαντασιώσεις του, ο εισαγγελέας δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι "οι αποδείξεις ήταν συντριπτικές". Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βάλε, από την άλλη, υποστήριζε ότι δεν είναι δυνατόν να καταδικαστεί ο πελάτης του για μια φαντασίωση.
Ένας πράκτορας του FBI που είχε αναλάβει να εξετάσει το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Βάλε εξήγησε ότι εντόπισε αποθηκευμένες εκατοντάδες ιστοσελίδες που αναφέρονταν σε βιασμούς, βασανιστήρια και κανιβαλισμό. Στους ενόρκους παρουσιάστηκαν επίσης σοκαριστικές εικόνες από φετιχιστικές ιστοσελίδες με αναπαραστάσεις ψησίματος γυναικών.
Η σύζυγος του Βάλε τον είχε καταγγείλει στο FBI όταν ανακάλυψε το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του. Οι δικηγόροι του πάντως υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός δεν είχε σκοπό να κάνει πράξη τις φαντασιώσεις του. Κάλεσαν μάλιστα ως μάρτυρα τον δημιουργό μιας ρωσικής ιστοσελίδας την οποία επισκεπτόταν τακτικά ο 28χρονος.
Ο Σεργκέι Μερένκοφ εξήγησε ότι οι χιλιάδες χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα φαντασιώνονται ότι βασανίζουν ή τρώνε γυναίκες, αλλά "αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να αγοράσει εκεί μια γυναίκα και να την κατασπαράξει".

http://www.newsbomb.gr 

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το βράδυ της Πέμπτης και επιβεβαιώνεται τόσο από τους Financial Times, όσο και από τη Wall Street Journal και τους New York Times: Η Apple αγοράζει τη Beats Audio έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία, το οποίο περιλαμβάνει τόσο το hardware, όσο και την καινούρια υπηρεσία music streaming της Beats Audio, αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μπορεί τα στυλάτα ακουστικά Beats να φιγουράρουν σε όλα τα Apple Stores του κόσμου και το κομψό φινίρισμά τους να ταιριάζει με την αισθητική των συσκευών της Apple, αλλά η συμφωνία δεν γίνεται για χάρη τους. Εξάλλου, επιχειρηματικά μιλώντας, το περιθώριο κέρδους που θα αφήσουν τα ακουστικά στο Cupertino δεν αξίζει τα 3,2 δισ. δολάρια.

Χρυσόμαλλο δέρας στη νέα αυτή «αργοναυτική εκστρατεία» της Apple είναι η music streaming υπηρεσία Beats Music. Εξαιρετικό user interface, τρομερή ποικιλία από ποιοτικές playlists και εγγυημένη πορεία ανάπτυξης λόγω της ενεργής παρουσίας των Dr. Dre και Jimmy Iovine, είναι οι λόγοι που απογειώνουν την υπηρεσία Beats Music. Και με τα iTunes και κυρίως το iTunes Radio να μην έχουν την αποδοχή που θα περίμενε η Apple, αυτή η βοήθεια κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη. Κι ας έχει τεράστιο οικονομικό κόστος...

Με την εξαγορά της Beats Audio και τη συγχώνευση της υπηρεσίας Beats Music, η Apple κάνει μια πολύ σωστή επιχειρηματική κίνηση. Βρίσκει διέξοδο στην (από στιγμή σε στιγμή) κορεσμένη αγορά των smartphones, επιχειρώντας να γίνει ο μεγαλύτερος διακινητής μουσικής παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν το deal κλείσει στο προαναφερθέν ποσό, θα είναι η πιο ακριβή από τις πολλές εξαγορές εταιρειών που έχει κάνει η Apple στην ιστορία της.

Πηγή: thegang.gr


Στα επίπεδα της δεκαετίας του ‘80 έχουν πέσει οι τιμές των ακίνητων σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί τα παλιά διαμερίσματα, κυρίως σε λαϊκές περιοχές της Αθήνας και πολλών επαρχιακών πόλεων, που έχουν φτάσει να πωλούνται ακόμη και 100 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ οι νεόδμητες κατοικίες πωλούνται ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι ιδιοκτήτες σπιτιών 30-40 ετών τα πουλούν όσο όσο, προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν» και να γλιτώσουν τη μόνιμη πλέον φορολόγηση μέσω του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Ετσι, διαμερίσματα που αγοράστηκαν τη δεκαετία του ’70 ή και παλαιότερα πωλούνται ακόμη και κάτω από 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Όπως αναφέρει το Έθνος υπάρχουν περιπτώσεις όπως στα Χανιά όπου ένα διαμέρισμα του 1965, 55 τετραγωνικών, πωλείται για 5.000 ευρώ το τετραγωνικό.
Στο Παγκράτι γκαρσονιέρα 25 τετραγωνικών με φυσικό αέριο πωλείται για 5.500 ευρώ ή αντίστοιχο διαμέρισμα στην Πλατεία Αμερικής με τιμή 5.000 ευρώ.
Στην Αγίου Μελέτιου διαμέρισμα 23 τετραγωνικών με κήπο 65 τετραγωνικών σε καλή κατά στάση προσφέρεται έναντι 7.500 ευρώ το τετραγωνικό.
Στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα ημιυπόγεια γκαρσονιέρα πωλείται προς 6.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχο σπίτι ανακαινισμένο το 2008 πωλείται στην Κυψέλη προς 4.800.
Πηγή: newmoney.gr

Μια νέα εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, που πιστεύεται ότι θα ρίξει φως στην ιστορία και τα έθιμα της προδυναστικής περιόδου της χώρας. 
Ένας τάφος και μια μούμια ηλικίας 5.600 ετών ανακαλύφθηκαν στην Κομ αλ Άχμαρ, σε μια περιοχή μεταξύ του Λούξορ και του Ασουάν, στα νότια της χώρα. 
Ο τάφος κατασκευάστηκε πριν από τη βασιλεία του Ναρμέρ (3185-3125 π.Χ.), του βασιλιά που φέρεται ότι ένωσε την Άνω και την Κάτω Αίγυπτο και θεωρείται από ορισμένους αιγυπτιολόγους ως ο ιδρυτής της πρώτης δυναστείας των φαραώ. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων, ο τάφος βρισκόταν στην Ιερακόπολη, την πρωτεύουσα του βασιλείου της προδυναστικής Άνω Αιγύπτου όπου λατρεύονταν τα γεράκια ως σύμβολα του θεού Ώρου.
"Η σημασία του τάφου αυτού έγκειται στο γεγονός ότι το περιεχόμενό του παρέμεινε άθικτο" ενώ οι περισσότεροι συλήθηκαν. Έχει διατηρηθεί σε σχετικά καλή κατάσταση και έτσι "θα δοθεί στους αρχαιολόγους μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα τελετουργικά αυτής της περιόδου", σχολίασε η Ρενέ Φρίντμαν, η επικεφαλής της διεθνούς ομάδας που έκανε την ανακάλυψη.
Εκτός από τη μούμια, που πιθανότατα ανήκε σε κάποιον έφηβο ή νεαρό ενήλικα, ο τάφος περιείχε ένα αγαλματίδιο ενός γενειοφόρου άνδρα από ελεφαντόδοντο, δέκα χτένες από το ίδιο υλικό, διάφορα εργαλεία και όπλα.
Στον αρχαιολογικό χώρο της Ιερακόπολης έχουν βρεθεί επίσης οι τάφοι των βασιλέων Ναρμέρ και Κα, ενός από τους τελευταίους ηγέτες της προδυναστικής περιόδου.
 news.gr
Να που η εργατικότητα αλλά και η τιμιότητα ανταμείβεται. Τουλάχιστον στην περίπτωση του Τσαμίντου Αμαρτσίγκ, επιστάτη καθαρισμού του... τηλεοπτικού καναλιού «9» της Μελβούρνης, ο οποίος βρήκε στις τουαλέτες του καναλιού, έναν κάδο με χαρτονομίσματα με πάνω από 100.000 δολάρια!

Χωρίς δεύτερη σκέψη, σαν «καλός Σαμαρείτης» ειδοποίησε αμέσως τον προϊστάμενό του και την αστυνομία. Οι έρευνες της αστυνομίας που ακολούθησαν σχετικά με την προέλευση των χρημάτων απέβησαν άκαρπες. Στο μεσοδιάστημα, οι υποψίες είχαν επικεντρωθεί στο πρόσωπο ενός άνδρα από το Σίδνεϊ, ο οποίος κατηγορούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Όταν όμως μετά από σχετικό ιατρικό πόρισμα, ο ύποπτος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν χωρίς τη θέλησή του υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε καμία γνώση για το χρηματικό ποσό, οι ερευνητές, μπερδεμένοι, εγκατέλειψαν τα όπλα και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Το... βρόμικο χρήμα δεν βρήκε λοιπόν τον ιδιοκτήτη του, με αποτέλεσμα ο τυχερός καθαριστής να λάβει αυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια, ένα τηλεφώνημα που τον ειδοποιούσε ότι 81.597 δολάρια από τα 100.000 που βρήκε στον κάδο είναι δικά του!

Το ποσό των 19.500 που υπολείπεται θα πάει στο κράτος, όπως αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Μελβούρνης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια κυρία της αριστοκρατίας παραγγέλνει σε ένα επιπλοποιό ένα ερμάρι για το δωμάτιο της. 2 μέρες αφού το είχε παραλάβει τηλεφωνεί αγανακτισμένη στον επιπλοποιό:

- Το ερμάρι που μου έφερες πρέπει να έρθεις να το φτιάξεις γιατί κάθε φορά που περνά το τρόλεϊ από κάτω, αυτό κάνει ένα πολύ παράξενο θόρυβο και μου σπάει τα νεύρα.

Ο επιπλοποιός παίρνει τα εργαλεία του και πάει στο σπίτι της κύριας. Πράγματι μετά από λίγο περνά από κάτω το τρόλεϊ και το ερμάρι κάνει ένα παράξενο τρίξιμο που ούτε και αυτός μπόρεσε να προσδιορίσει από ποιο σημείο ερχόταν ο θόρυβος.


Έτσι λέει στην κύρια:
- Θα μπω μέσα στο ερμάρι έτσι ώστε όταν περάσει το τρόλεϊ από κάτω να βρω το πρόβλημα και να το φτιάξω. Για κακή του τύχη όμως εκείνη την στιγμή έρχεται σπίτι ο σύζυγος και ανοίγοντας το ερμάρι για να κρεμάσει το σακάκι του βρίσκει μέσα τον επιπλοποιό.

- Τι κανείς εδώ μέσα εσύ ρε;;; του λέει.

- Καλά άμα σου πω τώρα ότι περιμένω να περάσει το τρόλεϊ θα με πιστέψεις;

http://www.enimerwsi.gr 
Οι πιστώσεις των δημόσιων νοσοκομείων για την προμήθεια φαρμάκων καλύπτουν μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μετά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει!
Η δήλωση αυτή ανήκει στην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του «Σισμανόγλειου», Δέσποινα Μακριδάκη, η οποία μιλώντας την Τετάρτη στο 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.
«Η φαρμακευτική πολιτική αφορά αγαθό και όχι προϊόν προς πώληση», δήλωσε η κ. Μακριδάκη, υπογραμμίζοντας πως το σύστημα οφείλει να είναι ασθενοκεντρικό.
«Περιμένουμε να γίνει εξορθολογισμός της δαπάνης, γιατί στο νοσοκομειακό φάρμακο περιλαμβάνονται νοσοκομειακοί ασθενείς, εξωτερικοί, ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός», τόνισε.
«Μιλάμε μόνο για το κόστος, αλλά ξεχνάμε την ασφάλεια και την ποιότητα. Ο Έλληνας πολίτης πληρώνει και απαιτεί», επισήμανε.
Επίσης η κ. Μακριδάκη μίλησε για τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι τιμές προϊόντων που εξασφαλίζουν τα νοσοκομεία είναι χαμηλότερες από εκείνες της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και του Παρατηρητηρίου Τιμών.

http://www.4news.gr 
Ποιος είπε ότι το baby oil χρησιμεύει μόνο ως προϊόν ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας; Το μαγικό αυτό υγρό έχει πολλαπλές χρήσεις:...

1. Νύχια: Αν βιάζεστε και το βερνίκι σας αργεί να στεγνώσει, τότε δεν έχετε παρά να περάσετε λίγη ποσότητα baby oil πάνω από το top coat σας. Θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα
2. Μαλλιά: Τελείωσε το ειδικό λαδάκι που βάζετε στις άκρες των μαλλιών σας; Ενυδατώστε τα με λίγο baby oil. Οι άκρες σας θα μαλακώσουν στη στιγμή
3. Κουνούπια: Ποιος το περίμενε. Το baby oil εκτός από ενυδάτωση θα σας χαρίσει και… ήρεμο ύπνο, καθώς αν έχετε εφαρμόσει μικρή ποσότητα στην επιδερμίδα σας να είσαστε σίγουρες ότι κανένα κουνούπι δε θα σας πλησιάσει
4. Επιδερμίδα: Αν θέλετε βελούδινη επιδερμίδα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το ακόλουθο tip: Γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα σε αυτή μερικές σταγόνες baby oil. Ξαπλώστε και χαλαρώστε. Μόλις βγείτε από το μπάνιο θα δείτε αμέσως διαφορά στην επιδερμίδα σας
5. Φτέρνες: Τραχιές φτέρνες; Αφού τις τρίψετε απλώστε λίγο baby oil στις πατούσες σας και κοιμηθείτε φορώντας κάλτσες. Το πρωί οι πατούσες σας θα είναι μαλακές σα μωρού
6. Ραγάδες: Αν θέλετε να προλάβετε τις ραγάδες (κατά την εγκυμοσύνη και όχι μόνο) τότε δεν έχετε παρά να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας με baby oil
7. Ξύλο: Αν θέλετε αστραφτερό τραπέζι στη στιγμή, τότε απλώστε πάνω στην ξύλινη επιφάνεια λίγη ποσότητα baby oil και τρίψτε τη με λίγο βαμβάκι. Το ξύλινο τραπέζι θα γυαλίσει τέλεια
8. Ντεμακιγιάζ: Αν σας τελείωσε το γαλάκτωμα, τότε μπορείτε να ξεβάψετε τα μάτια σας με baby oil. Προσοχή: Μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς η σύνθεσή του είναι πάρα πολύ λιπαρή
 
Δάκρυσαν και τα... τσιμέντα! Ο Χαβιέρ Σανέτι λέει αντίο στους φίλους της Ίντερ με το ματς κόντρα στη Λάτσιο να είναι το τελευταίο της καριέρας του στο "Τζουζέπε Μεάτσα" μετά από 19 χρόνια συνεχούς παρουσίας και η οικογένεια των "νερατζούρι" φρόντισε να του δείξει τον τεράστιο σεβασμό αλλά και την αγάπη και αναγνώριση προς το πρόσωπό του.
Διαβάστε για τη νίκη της Ίντερ με 4-1 επί της Λάτσιο που την έστειλε στο Europa League αλλά και για το εκπληκτικό γκολ του Ντι Νατάλε στην ισοπαλία της Ελλάς Βερόνα με την Ουντινέζε.
Όλοι οι παίκτες του Βάλτερ Ματσάρι έκαναν προθέρμανση πριν την έναρξη του αγώνα φορώντας μπλουζάκια με τον αριθμό "4" προς τιμήν του, στο κέντρο του γηπέδου είχε τοποθετηθεί μία μεγάλη φανέλα αφιερωμένη στον Αργεντίνο που έγραφε "Grazie" ("Eυχαριστώ") ενώ το γήπεδο σείστηκε όταν ο αρχηγός της ομάδας έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Σανέτι, ο οποίος δεν ήταν στις επιλογές του Ματσάρι για το αρχικό σχήμα, χειροκρότησε συγκινημένος τον κόσμο που είχε κατακλύσει τις εξέδρες, την ώρα που το κοινό παραληρούσε με εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του.
Μεταξύ αυτών και αρκετές γυναίκες που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όπως θα μπορέσετε να διαπιστώσετε μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες.

 










  sport24.gr

Η «γιορτή της μητέρας» ή «ημέρα της μητέρας», όπως είναι αλλιώς γνωστή, γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη.
Φέτος, η συγκεκριμένη γιορτή κλείνει 100 χρόνια ζωής. Στις μέρες μας γιορτάζεται συνήθως με ένα μπουκέτο λουλούδια, μια κάρτα, ένα κουτί σοκολατάκια, μια αγκαλιά και ένα φιλί ως ένδειξη αγάπης και τιμής προς το πρόσωπο που μας κουβαλά μέσα στην κοιλιά του επί εννιά μήνες.
Οι ρίζες της γιορτής αυτής όμως είναι πολύ διαφορετικές.
Πώς ξεκίνησε η γιορτή της μητέρας
Η ημέρα της μητέρας «γεννήθηκε» από γυναίκες που θρηνούσαν το χαμό των παιδιών τους που ήταν στρατιώτες και οι οποίες αγωνίστηκαν για την επίτευξη της ειρήνης.
Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1850, όταν οι γυναίκες της Δυτικής Βιρτζίνια με επικεφαλής την Ann Reeves Jarvis διοργάνωσαν ένα κίνημα που ονόμασαν «Ημέρα της Μητέρας» (Mother's Day), με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, καταπολεμώντας τις ασθένειες και τον περιορισμό της μόλυνσης του γάλακτος, όπως αναφέρει η ιστορικός Katharine Antolini από το West Virginia Wesleyan College.
Οι ομάδες αυτές των γυναικών φρόντιζαν ακόμη τραυματισμένους στρατιώτες και των δύο πλευρών του αμερικανικού εμφυλίου από το 1861 έως το 1865.
Στα μεταπολεμικά χρόνια, η Jarvis και άλλες γυναίκες διοργάνωναν πικ νικ και άλλες εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ημέρα Φιλίας της Μητέρας» (Mother's Friendship Day), σε μια προσπάθεια να καταφέρουν να ενώσουν ειρηνικά τους πρώην εχθρούς.
Η Julia Ward Howe-  που έγινε γνωστή ως η συνθέτρια του ύμνου της μάχης της δημοκρατίας «The Battle Hymn of the Republic»- εξέδωσε μια προκήρυξη το 1870 με τίτλο «Προκήρυξη της Ημέρας της Μητέρας», καλώντας τις γυναίκες να αναλάβουν ενεργό πολιτικό ρόλο στην προώθηση της ειρήνης.
Αυτή όμως που θεωρείται «υπεύθυνη» για τη γιορτή της μητέρας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, ήταν η Anna Jarvis, - αν και η ίδια δεν απέκτησε ποτέ δικά της παιδιά. Μάλιστα, η ίδια προς το τέλος της ζωής της, όταν είδε ότι η γιορτή άρχισε να μετατρέπεται σε μια καταναλωτική εκδήλωση, την πολέμησε έντονα.
Το 1905 έχασε τη μητέρα της και το γεγονός αυτό την οδήγησε στην έμπνευση της δημιουργία της πρώτης γιορτής για την Ημέρα της Μητέρας το 1908. 

Στις 10 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, οικογένειες συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στην πόλη καταγωγής της Jarvis στην περιοχή Grafton στη Δυτική Βιρτζίνια, καθώς επίσης και στη Φιλαδέλφεια –όπου ζούσε η Jarvis τότε- και σε άλλες πόλεις.
Χάρη στις προσπάθειες της Anna, η Ημέρα της Μητέρας άρχισε να γιορτάζεται σε ολοένα και περισσότερες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ, μέχρι που ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον το 1914 όρισε ως επίσημη ημέρα εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
«Για την Jarvis ήταν μια μέρα, κατά την οποία τα παιδιά περνούσαν χρόνο στο σπίτι με τη δική τους μητέρα και την ευχαριστούσαν για όσα τους είχε προσφέρει» αναφέρει η Antolini στη διδακτορική διατριβή της με τίτλο «Memorializing Motherhood: Anna Jarvisand the Defense of Her Mother'sDay», σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic.
Σύντομα όμως η επιτυχία της Jarvis μετατράπηκε σε αποτυχία… τουλάχιστον στα δικά της μάτια.
Η γιορτή της μητέρας μετατρέπεται σε γιορτή της κατανάλωσης
Η ιδέα της AnnaJarvis για μια προσωπική «Ημέρα της Μητέρας» σύντομα μετατράπηκε σε χρυσωρυχείο για τους εμπόρους, κάτι που ενόχλησε πολύ την ίδια.
Έτσι, αφοσιώθηκε σε ένα νέο σκοπό, στον οποίο μάλιστα ξόδεψε και όλη της την περιουσία: να επαναφέρει την Ημέρα της Μητέρας στις αρχικές της ρίζες.
Διοργάνωνε μποϊκοτάζ, απειλούσε με μηνύσεις μέχρι που επιτέθηκε και στην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Ελεάνορ Ρούζβελτ, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποίησε την Ημέρα της Μητέρας για να συγκεντρώσει πόρους για φιλανθρωπίες.
Η οργάνωση “The American Wa rMothers” -που υπάρχει ακόμη- χρησιμοποιούσε την ημέρα της μητέρας για να τη συγκέντρωση κεφαλαίων κάθε χρόνο. Η Anna δε συμφωνούσε καθόλου με την ιδέα αυτή. Έτσι το 1925 εισέβαλε στο συνέδριό τους στη Φιλαδέλφεια και συνελήφθη για διατάραξη της κοινής ειρήνης. Μια παρόμοια διαμαρτυρία ακολούθησε και δύο χρόνια μετά.
Οι προσπάθειές της να επανέλθει η Ημέρα της Μητέρας στο αρχικό της νόημα συνεχίστηκαν, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1940.
Το 1948 η Anna Jarvis πέθανε μόνη και πάμφτωχη, σε ηλικία 84 ετών, στο σανατόριο Marshall Square της Φιλαδέλφεια.
Η ημέρα της μητέρας στον κόσμο
Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, η «ημέρα της μητέρας» γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μάη.
Στον αραβικό κόσμο όμως, η αντίστοιχη ημέρα γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και εορτασμού του ερχομού της άνοιξης.
Στον Παναμά η ημέρα της μητέρας είναι η 8η Δεκεμβρίου, ενώ στην Ταϊλάνδη οι μητέρες γιορτάζουν στις 12 Αυγούστου (ημερομηνία γέννησης της βασίλισσας Sirikit).
news.gr
Η πιο αμφιλεγόμενη συμμετοχή της φετινής Eurovision είναι τελικά και η… νικητήρια!
Η τραγουδίστρια με τα… μούσια, Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία βρέθηκε στην κορυφή του 59ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού και σήκωσε ψηλά το τρόπαιο. Απέσπασε συνολικά 290 πόντους -πήρε το 12άρι και από τη χώρα μας- και καταχειροκροτήθηκε από το κατάμεστο στάδιο της Κοπεγχάγης.

Ανεβασμένη πάνω σε μια μικρή εξέδρα, η απαστράπτουσα 25χρονη drag queen τραγούδησε τη μπαλάντα «Rise like a phoenix» και κέρδισε το κοινό με την αισθαντική φωνή της, τη σκηνική της παρουσία και φυσικά με τα… μαύρα μούσια της!
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ολλανδία με 238 πόντους, την τρίτη η Σουηδία, την τέταρτη η Αρμενία και την πέμπτη θέση η Ουγγαρία.
Η ελληνική συμμετοχή -εμφανίστηκε 10η κατά σειρά στη σκηνή- κατέλαβε την απογοητευτική 20η θέση, κερδίζοντας μόλις 35 πόντους. Παρά το γεγονός πως ξεσήκωσαν τους 11 χιλιάδες θεατές του σταδίου με τη δυναμική εμφάνισής τους, οι Freaky Fortune και ο Riskykidd δεν κατάφεραν τελικά να εντυπωσιάσουν την Ευρώπη με το «Rise Up».
Η σειρά εμφάνισης των 26 φιναλίστ χωρών στον τελικό της Eurovision 2014 ήταν:
1. Ουκρανία
2. Λευκορωσία
3. Αζερμπαϊτζάν
4. Ισλανδία
5. Νορβηγία
6. Ρουμανία
7. Αρμενία
8. Μαυροβούνιο
9. Πολωνία
10. Ελλάδα
11. Αυστρία
12. Γερμανία
13. Σουηδία
14. Γαλλία
15. Ρωσία
16. Ιταλία
17. Σλοβενία
18. Φινλανδία
19. Ισπανία
20. Ελβετία
21. Ουγγαρία
22. Μάλτα
23. Δανία
24. Ολλανδία
25. Σαν Μαρίνο
26. Ηνωμένο Βασίλειο
  news.gr
Υπερθεματίζοντας τις νεοφιλελεύθερες προσταγές της τρόικας, η κυβέρνηση συνεχίζει τη συρρίκνωση των δομών και του προσωπικού του δημοσίου.
Στα σχέδια του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του είναι ενταγμένη η μελέτη των υπηρεσιών που μπορούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Η επιλογή του «outsourcing» θα έχει αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα τη «θυσία» υπαλλήλων.
Ήδη έχουν «φωτογραφηθεί» προς πλήρη κατάργηση οι υπηρεσίες της φύλαξης και της καθαριότητας. Στο «στόχαστρο» των ιδιωτών, εκτιμάται πως θα βρεθούν τομείς για τους οποίους έχουν εκφράσει εργολάβοι ήδη ενδιαφέρον, όπως ο χώρος των υποδομών, των μεταφορών και τμήματα από τους τομείς των συγκοινωνιών.
Εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζουν την απαισιοδοξία τους ότι η λογική του τύπου «ο,τι μπορεί, να φύγει από το δημόσιο και να πάει στους ιδιώτες», θα εφαρμοστεί στους παραπάνω τομείς.
aftodioikisi.gr
Οταν έχει μόλις βγει από το ηφαίστειο, η «φρέσκια» λάβα μπορεί να κυμαίνεται από 700 έως και 1200 ° C. Οσο για τα αεριούχα αναψυκτικά, καλό είναι, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, να μην εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο φωτογράφος Μπράινα Λόουρι ωστόσο αναρωτήθηκε «τι θα συνέβαινε εάν ένα κουτάκι με αεριούχο αναψυκτικό βρεθεί στο δρόμο καυτής λάβας». Ετσι αποφάσισε να κάνει την απορία του πείραμα και ταξίδεψε στην Χαβάη.

Το πείραμα έγινε σε ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης με κάμερα Go Pro και απο απόσταση ασφαλείας. Στην πρώτη φάση του πειράματος, το αλουμινένιο κουτάκι είχε μία μικρή τρύπα, προκειμένου να μην εκραγεί κατά την υπερθέρμανση του υγρού, ωστόσο το δεύτερο κουτάκι ήταν πλήρως στεγανοποιημένο.


Ναι ή όχι στο τσεκ απ; Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε τις βασικές εξετάσεις; Ποιες προληπτικές εξετάσεις όμως είναι πραγματικά απαραίτητες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές;

Δείτε αναλυτικά ποιες εξετάσεις και με ποια συχνότητα, θα πρέπει να κάνουν άνδρες και γυναίκες, ανάλογα με την ηλικία τους.

Στο αίμα

– Για λιπίδια (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια), σάκχαρο. Από 6 ετών και έπειτα κάθε 5 χρόνια
– Γενική αίματος, για ουρία, κρεατινίνη, ουρικό οξύ, χολερυθρίνη, τρανσαμινάσες, CRP. Σε κάθε ηλικία, κάθε 2 χρόνια

Στα ούρα

– Γενική ούρων από 6 μηνών και έπειτα κάθε 1-2 χρόνια

Ιατρική κλινική εξέταση

– Σε κάθε ηλικία, κάθε χρόνο

Έλεγχος πνευμόνων

– Για τους μη καπνιστές ακτινογραφία θώρακος μετά τα 45 έτη, κάθε 2-3 χρόνια
– Για τους καπνιστές, σπειρομέτρηση κάθε χρόνο από την ηλικία έναρξης του καπνίσματος και ετήσια ακτινογραφία θώρακος μετά την ηλικία των 35

Δέρμα

– Από την ηλικία των 20 ετών αυτοεξέταση ελιών κάθε 6-8 εβδομάδες
– Έλεγχος με τη μέθοδο ABCD (που αντιστοιχούν στα 4 σημεία που δηλώνουν κίνδυνο εξαλλαγής μιας ελιάς)

A. Asymmetry (ασυμμετρία του σχήματος)
B. Border (ανώμαλα όρια)
C. Color (αλλαγή χρώματος)
D. Diameter (αύξηση ή μείωση του μεγέθους)

Καρδιά

– Εκτίμηση δεκαετούς καρδιαγγειακού κινδύνου, στην ηλικία των 20 ετών και μετά την ηλικία των 40 ετών κάθε 5 χρόνια
– Μέτρηση αρτηριακής πίεσης, από 6 μηνών και κάθε 6 μήνες

Καρκίνοι
– Παχύ έντερο

Από 50 ετών ετήσιος έλεγχος αιμοσφαιρίνης κοπράνων, σιγμοειδοσκόπηση ανά 5 χρόνια, κολονοσκόπηση ανά 10 χρόνια

– Προστάτης

Από 50 ετών, ετήσιος έλεγχος με δακτυλική εξέταση και εξέταση PSA

– Μαστός

Κλινική εξέταση ανά 3 χρόνια στις γυναίκες 20-40 ετών, κατ’ έτος από την ηλικία των 40 ετών. Μαστογραφία κάθε 1-2 χρόνια από την ηλικία των 40 ετών

– Τράχηλος μήτρας

Τεστ ΠΑΠ, από 21 ετών κάθε χρόνο

- Μάτια

Οφθαλμολογική εξέταση μετά τη γέννηση, 6 μηνών, 3 ετών, πριν από το σχολείο, 40 ετών και μετά τα 60 έτη κάθε 1-2 χρόνια


Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένες εξετάσεις συνιστώνται για άτομα χωρίς προβλήματα υγείας. Εάν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, τη συχνότητα των εξετάσεων θα καθορίσει ο θεράπων γιατρός.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!