Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο καθένας έχει τις «μαύρες» μέρες του, αλλά γιατί προκαλούμε αρνητική ενέργεια τη στιγμή που μπορούμε να την αποφύγουμε;
Αν προσπαθήσουμε να σκεφτούμε θετικά για εμάς και τους άλλους, τότε θα κάνουμε ένα βήμα προς την ευτυχία.
Ακολουθεί μια λίστα -όπως τη δημοσιεύει το Business Insider-, με 19 πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι. Απλά προσπαθείστε να τα αποφύγετε.
1. Αγωνιούν για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν
2. Παρατάνε την όποια προσπάθεια όταν τα πράγματα δυσκολεύουν
3. Παίρνουν τον εαυτό τους (πολύ) σοβαρά
4. Δεν αθλούνται καθόλου
5. Θέτουν ανέφικτους στόχους
6. Καταναλώνουν ανθυγιεινές τροφές
7. Δυσκολεύονται στον ύπνο
8. Επικεντρώνονται στις αδυναμίες τους, όχι στα δυνατά τους στοιχεία
9. Ασχολούνται διαρκώς με τα social media
10. Δεν αφήνουν ποτέ τη βολή τους, δεν ρισκάρουν
11. Ενδιαφέρονται για τη γνώμη των άλλων
12. Αρέσκονται στο να ασκούν αρνητική κριτική στους άλλους και να κουτσομπολεύουν
13. Είναι εργασιομανείς
14. Απομονώνονται από τον κοινωνικό περίγυρο
15. Δεν «κακομαθαίνουν» τον εαυτό τους με δώρα, διακοπές κλπ.
16. Συμβιβάζονται διαρκώς
17. Αρνούνται πεισματικά να συγχωρούν
18. Αποφεύγουν να κάνουν σχέδια
19. Επικεντρώνονται μόνο στον εαυτό τους και στα δικά τους προβλήματα, παραβλέποντας; τους γύρω τους.
Βρετανός αριστοκράτης πουλάει ένα ολόκληρο βουνό και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους κληρονομιάς.
Ένα ολόκληρο βουνό στο εθνικό πάρκο της Λέικ Ντίστρικτ, στη βορειοδυτική Αγγλία, προσφέρει προς πώληση ένας Βρετανός αριστοκράτης για να μπορέσει να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς από την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του.
Το όρος Μπλενκάθρα, ύψους 869 μέτρων, είναι πολύ γνωστό στους λάτρεις της φύσης και, εδώ και 400 χρόνια, αποτελεί το καμάρι της οικογένιεας Λόουθερ. «Θα είναι πραγματικά μια μεγάλη απώλεια», δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του βουνού, Χιού Λόουθερ, κόμης του Λονσντέιλ, εξηγώντας στο BBC γιατί κατέληξε στην απόφαση να πωλήσει αυτό το «κόσμημα» έναντι 1,75 εκ. λιρών (περίπου 2,12 εκ. ευρώ).
Με το ποσό αυτό ο κόμης ελπίζει ότι θα πληρώσει ένα μέρος από τα 9 εκατομμύρια λίρες που χρωστά στην εφορία ως φόρο κληρονομιάς, μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 2006.
Ο Λόουθερ υποστηρίζει ότι το ποσό που ζητά δεν είναι μεγάλο, δεδομένου ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του βουνού θα αποκτήσει ταυτόχρονα τον τίτλο του «Λόρδου» του υποστατικού Θρέλκιλντ και το δικαίωμα βοσκής για 5.471 προβατίνες, 732 αρνάδες (προβατίνες λίγων μηνών) και 200 αρνιά.
Μολονότι η πώληση του βουνού του σπαράζει την καρδιά, ο κόμης του Λονσντέιλ προτιμά να αποχωριστεί το Μπλενκάθρα παρά κάποια άλλη ιδιοκτησία της οικογένειάς του. «Δεν θέλουμε να διώξουμε από τα σπίτια τους τους αγρότες που νοικιάζουν τη γη για να πουλήσουμε κάτι», διευκρίνισε.
Ο Τζον Ρόμπσον, ο μεσίτης που ανέλαβε να πουλήσει το βουνό, είπε ότι το Μπλενκάθρα αποτελεί «ευκαιρία ζωής» καθώς πρόκειται για το «κόσμημα της Λέικ Ντίστρικτ», του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Αγγλίας.

http://peiraxtiri.gr
Μια γυναίκα πηγαίνει την δεκαοχτάχρονη κόρη της στον γιατρό.

- «Λοιπόν, κυρία μου, ποιο είναι το πρόβλημα;», ρωτά ο γιατρός.

- «Η κόρη μου, η Καιτούλα. Εχει αρχίσει να παίρνει βάρος και το πρωί έχει αναγούλες…»

Ο γιατρός εξετάζει την Καιτούλα και μετά γυρίζει στη μητέρα της και λέει:
- «Δεν ξέρω πως να σας το πω, κυρία μου, αλλά η Καιτούλα σας είναι έγκυος. Περίπου 4 μηνών θα έλεγα!»

Η μητέρα απορεί:
- «Έγκυος; Δεν είναι δυνατόν! Η κόρη μου δεν βρέθηκε ποτέ μόνη της με άντρα!!! Έτσι δεν είναι, κούκλα μου;»

- «Έτσι, μαμά. Ούτε με φίλησε άντρας ποτέ!»

Ο γιατρός γυρνάει προς το παράθυρο και μένει εκεί κοιτάζοντας έξω.

Μετά από πέντε λεπτά η μητέρα ρωτάει:
- «Συμβαίνει κάτι, γιατρέ;»
Και ο γιατρός:
- «Οχι. Απλώς την τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο, ένα αστέρι φάνηκε στην Ανατολή και από κει ήρθαν τρεις σοφοί μάγοι… Ε, αυτή τη φορά δεν θα το χάσω με τίποτα!!!»
Εντονο ελληνικό και λατινικό «άρωμα» έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα της βρετανικής Telegraph με τα καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών.

Τη λίστα, φυσικά, μονοπωλούν συγγραφείς όπως ο Ομηρος, ο Πλάτωνας, ο Ηρόδοτος, ο Οβίδιος ως μια αναγνώριση της επίδρασης που άσκησαν οι δύο αυτοί πολιτισμοί στη διαμόρφωση του κλασσικού τρόπου σκέψης.

Μοναδικός εκτός «δυάδας» είναι ο Αγιος Αυγουστίνος ο οποίος καταγόταν από την Αφρική, αλλά ήταν, βέβαια, Ρωμαίος πολίτης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ηλιάδα και αμέσως μετά ακολουθεί το έτερο μεγάλο πόνημα του Ομήρου, η Οδύσσεια.

Αναλυτικά η λίστα:

Iλιάδα -Ομηρος (775 π.Χ.)

Οδύσσεια -Ομηρος (725 π.Χ.)

Μεταμόρφωση -Οβίδιος (8π.Χ.)

Το Συμπόσιο -Πλάτωνας (385-380π.Χ.)

Η Τέχνη της Αγάπης -Οβίδιος (2π.Χ.)

Φαίδων -Πλάτωνας (385-380π.Χ.)

Το Συμπόσιο -Ξενοφώντας (360π.Χ.)

Ποιήματα -Σαπφώ (γεννήθηκε το 612π.Χ.)

Παράλληλες Ζωές -Πλούταρχος (120π.Χ.)

The Aeneid -Βιργίλιος(19π.Χ.)

Εξομολογήσεις -Αγιος Αυγουστίνος (398π.Χ.)

Η φύση των πραγμάτων -Λουκρήτιος (55π.Χ.)

Εργα και μέρες -Ησίοδος (750π.Χ.)

Ιστορίες -Ηρόδοτος (450-420π.Χ.)

The Georgics -Βιργίλιος (29π.Χ.)

http://www.seleo.gr 
Περιμένεις κόσμο και θέλεις το σπίτι να μυρίζει υπέροχα; Τα πιο συναρπαστικά αρώματα για να μοσχομυρίσει το σπίτι βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας!

1. Δοκίμασε να βράσεις σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και την ώρα του βρασμού πρόσθεσε λίγα κλωνάρια δενδρολίβανο, λίγα φύλλα ευκάλυπτο και 3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας. Άφησέ το για ένα λεπτό και βγάλ' το από τη φωτιά. Μετέφερε αυτό το κατσαρολάκι στο χώρο που θέλεις να αρωματίσεις και άφησέ το για 20 περίπου λεπτά ώστε να αρωματίσει αρκετά το χώρο.

2. Μια άλλη λύση είναι να φτιάξεις ένα φυσικό αρωματικό από πορτοκάλια. Διαλέγεις ένα με χοντρή φλούδα, ιδανικά λίγο τζούφιο. Παίρνεις ξερά γαρίφαλα και τα καρφώνεις γύρω, γύρω από το πορτοκάλι, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Μόλις το γεμίσεις με γαρίφαλα, με ένα μαχαιράκι χαρακώνεις στο κοτσάνι και βγάζεις το πορτοκάλι σου στη βεράντα για 2-3 μέρες, γυρίζοντάς το κάθε τόσο για να ξεραθεί ομοιόμορφα. Μετά το τοποθετείς μέσα σε ένα μπολ σε κάποιο σημείο του σπιτιού και αναδίδει μια υπέροχη μυρωδιά πορτοκάλι-κανέλα, που ταιριάζει τόσο με την εποχή.

Πηγή: faysbook.gr
Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει το δορυφόρο της γης σε ρωσικό προάστιο. Δεν έχει όρια η φιλοδοξία της ρωσικής κυβέρνησης, που... θέλει να αφήσει πίσω τους Αμερικανούς στα διαστημικά προγράμματα. Η ρωσική πλευρά φροντίζει να οχυρωθεί έναντι των απαιτήσεων άλλων δυνάμεων, καθώς όπως αναφέρει η NASA οι σεληνιακοί πόροι μπορεί να αποτελέσουν «θησαυρό» πολύτιμων μετάλλων.

Οι Ρώσοι θέλουν να αποικίσουν τη σελήνη μέχρι το 2030 και πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να έχουν έτοιμα τα πρώτα ρομποτικά οχήματα σε δύο χρόνια από τώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia, το σχέδιο της κυβέρνησης Πούτιν έχει προετοιμαστεί από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, την ομοσπονδιακή διαστημική υπηρεσία «Rocosmos», το κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας και διάφορα άλλα ερευνητικά κέντρα. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 βήματα.

Ένα ρομποτικό σκάφος θα σταλεί στη σελήνη το 2016 και μέσα στην επόμενη δεκαετία. Μέχρι το 2028, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να στείλει επανδρωμένες αποστολές σε τροχιά απ' το δορυφόρο της γης. Το τελευταίο στάδιο έχει προγραμματιστεί για το 2030, οι Ρώσοι θα ταξιδέψουν στη επιφάνεια της σελήνης και θα αρχίσουν τη δημιουργία μιας αποικίας που θα λειτουργεί από τοπικούς πόρους.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος αναμένεται να κοστίσει 815 εκατ. δολάρια, είναι δύσκολο να προβλεφθεί το συνολικό κόστος για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ρωσία ελπίζει πως θα προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές που θα καλύψουν μέρος του κόστους.

Τα ιδρύματα, που συμμετείχαν στη δημιουργία του προγράμματος, προέβλεψαν τη διεθνή συμμετοχή. Όμως η επιτροπή της κυβέρνησης τονίζει «Πρέπει να εξασφαλιστεί η εθνικά ανεξαρτησία του προγράμματος, ανεξάρτητα απ' το εύρος συμμετοχής των ξένων εταίρων». Η Ρωσική πλευρά φροντίζει να οχυρωθεί έναντι των απαιτήσεων άλλων δυνάμεων, καθώς όπως αναφέρει η NASA οι σεληνιακοί πόροι μπορεί να αποτελέσουν «θησαυρό» πολύτιμων μετάλλων.

Η Σελήνη Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για μελλοντικές αποστολές στο βαθύ διάστημα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διαστημικής Πολιτικής, Ιβάν Moiseyev.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το κρεοπωλείο του εστιατορίου Barbecoa στο Λονδίνο του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, έκλεισε προσωρινά όταν επιθεωρητές εντόπισαν προβλήματα υγιεινής, όπως περιττώματα ποντικιών, μούχλα στα κρέατα και ληγμένο βοδινό κρέας wagyu. Το Barbecoa που βρίσκεται στο Σίτι του Λονδίνου, έκλεισε τον Ιανουάριο για 24 ώρες όταν οι υγειονομικές Αρχές έκριναν ότι «χρειάζεται πολλές βελτιώσεις». Άνοιξε και πάλι όταν διευθετήθηκε τα προβλήματα.

Τα κρέατα στα ψυγεία είχαν μούχλα, οι μηχανές κοπής κρέατος και συσκευασίας σε κενό αέρος ήταν βρώμικες και το ακριβό ιαπωνικό μοσχαρίσιο κρέας wagyu, αλλά και άλλα είδη κρέατος είχαν λήξει. Φιλέτα από στήθος κοτόπουλο είχαν αφαιρεθεί από τις αρχικές συσκευασίες τους, είχαν συσκευασθεί ξανά σε κενό αέρος και τους είχε τοποθετηθεί ετικέτα με ημερομηνία λήξης μία εβδομάδα αργότερα.

Το κρεοπωλείο που προμηθεύει με κρέας το ακριβό ομώνυμο εστιατόριο, βρέθηκε με βρώμικα χερούλια ψυγείων, μή επαρκείς εγκαταστάσεις καθαριότητας για το προσωπικό, χαμηλό φωτισμό, χαλασμένο δάπεδο και πολλά περιττώματα ποντικιών.

Το κρεοπωλείο του Τζέιμι Όλιβερ ήταν ένα από τα μόλις 19 καταστήματα τροφίμων (σε σύνολο 1.659) στο Σίτι που έλαβαν το χειρότερο σκορ στις συνθήκες υγιεινής. Η διεύθυνση ανακοίνωσε ότι η μούχλα που βρέθηκε στα κρέατα δεν τα καθιστούσε ακατάλληλα προς βρώση από ανθρώπους. Ωστόσο, αφού το κατάστημα έκλεισε, τα εν λόγω κρέατα πετάχτηκαν. Ένα γεύμα στο εστιατόριο Barbecoa κοστίζει πάνω από 100 ευρώ.

http://www.thestival.gr
Μόλις ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου του κόσμου.
Πρόκειται για μια εγκατάσταση που βρίσκεται στην Αριζόνα και περιέχει 5.000.000 φωτοβολταϊκά πάνελ. Η παραγωγή ενέργειας του Agua Caliente Solar Project αγγίζει τα 290 megawatts, ενέργεια ικανή για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες περίπου 250.000 νοικοκυριών.
Το κόστος ανέγερσης του πάρκου άγγιξε τα 1,8 δισ. δολάρια αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες κάθε δολάριο επένδυσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και ειδικά την ηλιακή, αποδίδει πολλαπλά και θα αποδίδει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
Πάντως το Agua Caliente ίσως χάσει σύντομα τα "πρωτεία" αφού πολλά ακόμη τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα βρίσκονται υπό κατασκευή σε όλο τον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί πως αν μπορούσε να αξιοποιηθεί πλήρως η δυναμική της ηλιακής ενέργειας (κάτι αδύνατο ακόμη με τη σημερινή τεχνολογία) τότε η ενέργεια που υπάρχει σε μόλις μια ώρα απόλυτης ηλιοφάνειας, θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του πλανήτη για ένα χρόνο!
Στα πάνελ του Agua Caliente χρησιμοποιείται ένα νέο υλικό απορρόφησης και αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας που αυξάνει την αποδοτικότητα τους σε σχέση προς τα καθιερωμένα πάνελ από σιλικόνη.
news.gr
Οι ένστολοι μπορούν να έχουν τατουάζ, αλλά όχι σε εμφανές σημείο του σώματός τους και η απεικόνισή του να μην προκαλεί αλλά και να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλει για τους ενστόλους.

Αυτό έκρινε το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας με τις υπ' αριθμ. 1722 και 1723/2014 αποφάσεις του, δικαιώνοντας δύο ειδικούς φρουρούς οι οποίοι διαγράφηκαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν τατουάζ στο σώμα τους. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο ένας είχε τατουάζ στην αριστερή κνήμη.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και τη νομοθεσία, αποφάσισε ότι επιτρέπεται να προβλεφθεί από τη νομοθεσία ότι «η δερματοστιξία συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου, εφόσον όμως αυτή είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των αστυνομικών υπαλλήλων, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Όμως, προσθέτουν οι δικαστές, «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη σχετική διαδικασία επιλογής» αλλά απαιτείται να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως είναι να μην είναι εξωτερικά εμφανής από την ενδυμασία, κλπ.

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακυρώσεως των δύο υποψηφίων ειδικών φρουρών και ακύρωσε ως μη νόμιμα αιτιολογημένες τις παραλείψεις των προσλήψεων τους.

http://www.seleo.gr 
Σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων για το νέο κατάστημα της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη προχωρούν αυτή την περίοδο τα Attica- πέραν των εργαζομένων που έχουν ήδη δεσμευθεί ότι θα προσλάβουν από την πτωχευμένη Fokas- την ίδια στιγμή που οι τζίροι του τετραμήνου του 2014 στα πολυκαταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι παραπάνω από ενθαρρυντικοί. Θεαματική στο 40%, εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους, είναι η αύξηση στις πωλήσεις tax free για τα δύο Attica του Συντάγματος και της Θεσσαλονίκης, άλλος ένας παράγοντας ο οποίος πιστοποιεί τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Οι εργαζόμενοι
Ειδικότερα, όπως γράφει το newmoney.gr, όσον αφορά τις προσλήψεις, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στα καταστήματα και στις διοικητικές υπηρεσίες είναι περίπου 2100, ενώ το νέο πολυκατάστημα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην ‘’καρδιά’’ της Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο φθινόπωρο, εκεί όπου λειτουργούσε στο πρόσφατο παρελθόν το πολυκατάστημα της Fokas, υπολογίζεται ότι θα απασχολεί επιπλέον 250 εργαζομένους. Αυτή την περίοδο η εταιρεία ζητεί να προσλάβει 100 πωλητές- ταμίες για το νέο κατάστημα στην Τσιμισκή με προϋπηρεσία στον κλάδο, ενώ θα εκτιμηθούν σπουδές σχετικές με τη μόδα ή το styling. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης αποτελεί και το γεγονός ότι πέραν των αγγλικών είναι επιθυμητή η γνώση ακόμη μίας ξένης γλώσσας όπως για παράδειγμα …ρωσικών!!! Γεγονός το οποίο φυσικά δείχνει και ποιοι είναι οι ξένοι που κινούν το …χρήμα στη συμπρωτεύουσα. Τουλάχιστον 50 πρώην εργαζομένους από την πτωχευμένη Fokas έχει δεσμευθεί η εταιρεία ότι θα προσλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας μίσθωσης με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου της Τσιμισκή, τη Μονή της Αγ. Θεοδώρας, ενώ επιπλέον εργαζόμενους θα φέρουν και οι προμηθευτές της εταιρείας.
Οι πωλήσεις στο τετράμηνο
Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τις επιδόσεις του ομίλου για το τετράμηνο του έτους, είναι παραπάνω από ικανοποιητικές και αντιστοιχούν σε συγκρίσιμα μεγέθη σε αύξηση 6,5% των πωλήσεων, ενώ σε μη συγκρίσιμα σε αύξηση 9,2% με τις συνολικές πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 40,79 εκατ. ευρώ από 37,33 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Ειδικότερα, το Attica στο Citylink στο Σύνταγμα πραγματοποίησε τζίρο της τάξεως των 23,44 εκατ. ευρώ (+6,5%), στο Golden Hall 12,1 εκατ. ευρώ (+7,3%), στο Mediteranean Cosmos το κεντρικό πολυκατάστημα είχε πωλήσεις ύψους 4,1 εκατ. ευρώ και το δεύτερο (έναρξη Μάρτιος του 2013) 550 χιλ. ευρώ, ενώ στο The Mall Athens το νέο εγχείρημα της εταιρείας που άνοιξε πέρυσι το Σεπτέμβριο πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 600 χιλ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου.
Οι προβλέψεις για το σύνολο του 2014 είναι αύξηση τζίρου κατά 10% δηλαδή πάνω από 136 εκατ. ευρώ χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις που θα προκύψουν από το νέο σημείο της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη οι οποίες υπολογίζονται στο τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας στα 20 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων για εφέτος υπολογίζονται στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ η ρευστότητα σήμερα αγγίζει τα 52 εκατ. ευρώ.

Ετσι τα ‘φερε η μοίρα, να παίξουν τους κόπους μια χρονιάς σε ένα παιχνίδι! Τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης (89 βαθμούς), όσο και η Μπαρτσελόνα (86 βαθμούς) δεν κατάφεραν να νικήσουν κόντρα σε Μάλαγα (1-1) και Έλτσε (0-0) αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η διαφορά τους να παραμείνει στους τρεις πόντους.

Κάτι που σημαίνει πως στο μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη εβδομάδα, στο «Καμπ Νου», αν οι Καταλανοί πάρουν το τρίποντο παίρνουν το πρωτάθλημα, διαφορετικά το στέμμα θα καταλήξει στους Μαδριλένους, που βολεύονται και με ισοπαλία!

Οι «ροχιμπλάνκος» είναι αλήθεια πως… κλώτσησαν την ευκαιρία τους για το τρίποντο, διότι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για το ροζ φύλλο αγώνα και το γκολ του Άλντερβερελντ (74’) δεν ήταν αρκετό, αφού οι Ανδαλουσιάνοι είχαν πάρει το προβάδισμα με τον Σαμού (65’). Μάλιστα, στο φινάλε ο Σόσα ήταν πρωταγωνιστής σε δύο μεγάλες στιγμές που αν είχαν ευτυχή κατάληξη, θα είχε χαρίσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Απ’ την άλλη, η Μπάρτσα εμφάνισε κακό πρόσωπο και δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στην Έλτσε, ενώ ευτυχώς για την ομάδα του Μαρτίνο που δεν δέχθηκε και γκολ, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είχε πει «αντίο» ήδη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης… πέταξε οριστικά λευκή πετσέτα, καθώς ηττήθηκε 2-0 απ’ την Θέλτα (με ισάριθμα γκολ του Τσαρλς) και έμεινε στους 84 πόντους, ρίχνοντας αποκλειστικά την προσοχή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Αναλυτικά, η 37η αγωνιστική τη Primera Division στο www.sport-fm.gr
«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, προσανατολίζεται στην έκδοση Ανακοίνωσης με την οποία θα καθορίζονται οι θέσεις οι οποίες δύνανται να καλυφθούν από υπαλλήλους που δεν έχουν μετακινηθεί και βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η εν λόγω Ανακοίνωση θα εκδοθεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος«. Δεύτερο γύρο κινητικότητας για τους αδιάθετους π. Δ.Α. «υπόσχεται» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε επιστολή του δημάρχου Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΔΜ

Σε απάντηση της 3316/1.4.2014 Αναφοράς, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, με θέμα: «Απορρόφηση Δημοτικών Αστυνομικών», σας διευκρινίζουμε ότι:
Με την θέσπιση των περί κινητικότητας διατάξεων του ν. 4172/2013, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης μέσω ευέλικτων και αντικειμενικών διαδικασιών. Στόχος του ανωτέρω νόμου και των αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ.21634/2-8-2013 (ΦΕΚ 1914Β/7-8-2013) και ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9-8-2013 (ΦΕΚ 1992Β/14-8-2013) Υπουργικών Αποφάσεων κατ” εξουσιοδότηση των άρθρων 90 και 91 του ν.4172/2013 είναι η επίτευξη της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα αλλά και η αξιοποίηση των ικανών δημοσίων υπαλλήλων μέσω μοριοδότησης.
Η διαδικασία κινητικότητας υπαλλήλων διέπεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται η ορθολογική ανακατανομή προσωπικού βάσει αντικειμενικών και αξιοκρατικών διαδικασιών. Για την μοριοδότηση λαμβάνονται υπόψη κατά κύριο λόγο ο τρόπος εισαγωγής των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους. Επιπλέον, στα προβλεπόμενα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια στα Υπουργεία συμμετέχει ένα μέλος του ΑΣΕΠ ως πρόεδρος, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα. Η αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων που υπέβαλαν αίτηση για πλήρωση θέσεων γίνεται βάσει μοριοδότησης, όπως ορίζεται στην ΚΥΑ ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738/16.8.2013. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, προσανατολίζεται στην έκδοση Ανακοίνωσης με την οποία θα καθορίζονται οι θέσεις οι οποίες δύνανται να καλυφθούν από υπαλλήλους που δεν έχουν μετακινηθεί και βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η εν λόγω Ανακοίνωση θα εκδοθεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.
Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΗΓΗ dimastin.gr
Έχεις δικαίωμα στο όνειρο. Όλοι έχουν. Και για κάποιους το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα: θα είναι μια θέση εργασίας σε εταιρείες κολοσσούς, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με υψηλότατες αμοιβές, ασφάλεια υγείας μέχρι και οικονομική στήριξη για τα εισιτήρια

Το δικαίωμα στο όνειρο προσφέρει το πρόγραμμα ελληνικής πρωτοβουλίας Fellowship for a new economy”.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιλογής υποτρόφων. Οι επιτυχόντες, νέοι αλλά και έμπειροι Έλληνες, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη οι οποίες και συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως τις 14 Μαίου. Φροντίστε να την εκμεταλλευτείτε. Εμείς παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αλλά και την ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες:

Παράταση 1 εβδομάδας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Fellowship for a New Economy» δόθηκε από τηνΕλληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Ειδικότερα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές έως τις 14 Μαΐου 2014, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thehellenicinitiative.com/fellowship.

Η επιλογή των Υποτρόφων θα γίνει βάσει μιας διαδικασίας όπου θα αξιολογηθεί η ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα καθώς και οι έως τώρα ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιδόσεις τους. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει έως τον Ιούλιο, ενώ οι Υπότροφοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται στις Η.Π.Α. το Σεπτέμβριο του 2014.

Μέσω του προγράμματος οι επιτυχόντες, νέοι και έμπειροι Έλληνες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των Η.Π.Α, όπως είναι η Coca-Cola, η Dow Chemical, oΌμιλος Libra και η IBM. Συνολικά, πάνω από 20 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν για ένα έτος με έναν ή περισσότερους Υποτρόφους. Οι Υπότροφοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο θα συνδυάζει  διαλέξεις, παράδοση μαθημάτων από στελέχη της αγοράς, ανοιχτές συζητήσεις, ασκήσεις προσομοιώσεων, καθώς και εργαστήρια που βοηθούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να μάθουν να δουλεύουν αποτελεσματικά ως μέλη μιας ομάδας.

Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών Yποτροφίες:
  1. Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.
  2. Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.
Το πρόγραμμα “Fellowship for a New Economy” θα προσφέρει στους επιτυχόντες ετήσια χρηματική κάλυψη ύψους  $35.000-$45.000, ασφάλεια υγείας, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης Βίζα τύπου J-1 (βίζα επ’ανταλλαγής επισκέπτη).

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να χειρίζονται με ευχέρεια την αγγλική γλώσσα (στον γραπτό και τον προφορικό λόγο) και να διαθέτουν, πέρα από εξαιρετικά ακαδημαϊκά προσόντα,  επαγγελματική εμπειρία σε σημαντικούς για την  ελληνική οικονομία τομείς, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Ενέργεια, η Πληροφορική, κ.ά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιθυμούν να συμβάλλουν στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, καθώς και να έχουν την ειλικρινή πρόθεση να επιστρέψουν στην Ελλάδα μόλις ολοκληρώσουν την υποτροφία, προκειμένου να εφαρμόσουν τις πρακτικές και όλα όσα έμαθαν προς όφελος της πατρίδας.

http://www.fpress.gr
Σαν σήμερα το 1797 ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατακτά τη Βενετία.

254 - Ο Πάπας Στέφανος Α΄ διαδέχεται τον Πάπα Λούκιο Α'.

304 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός διατάσσει τον αποκεφαλισμό του 14χρονου Παγκράτιου.

922 - Μετά από πολλές κακουχίες ο απεσταλμένος των Αββασιδών, Αχμάντ Ιμπν Φαντλάν, φτάνει στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας του Βόλγα.

1191 - Ο Ριχάρδος Α' της Αγγλίας παντρεύεται την Βερεγγαρία της Ναβάρρας.

1328 - Ο Αντιπάπας Νικόλαος Ε' χειροτονείται στη Ρώμη από τον επίσκοπο Βενετίας.

1364 - Ίδρυση του Γιαγγελονιανού Πανεπιστημίου στην Κρακοβία - το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Πολωνίας.

1497 - Ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ΄ αναθεματίζει τον Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα.

1551 - Ίδρυση του Εθνικού Πανεπιστημίου του Σαν Μάρκος στη Λίμα του Περού - το παλαιότερο πανεπιστήμιο της αμερικανικής ηπείρου.

1588 - Ο Ερρίκος Γ΄ της Γαλλίας εγκαταλείπει το Παρίσι, όταν ο δούκας του Γκιζ, Ερρίκος, εισβάλλει στην πόλη.

1780 - Οι βρετανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα κατά την Αμερικανική Επανάσταση.

1821 - Σημειώνεται στο Βαλτέτσι η πρώτη σημαντική μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.

1881 - Η Τυνησία γίνεται προτεκτοράτο της Γαλλίας.

1926 - Λήξη της εννεαήμερης γενικής απεργίας από τα συνδικάτα του Ηνωμένου Βασιλείου.

1937 - Στέψη του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτοκράτορα των Ινδιών Γεωργίου ΣΤ' στο Αββαείο Ουέστμινστερ.

1941 - Παρουσίαση της Z3, πρώτης προγραμματίσιμης αυτόματης μηχανής από τον Κόνραντ Τσούζε στο Βερολίνο.

1942 - Αποστολή 1500 εβραίων στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς.

1965 - Πτώση του σοβιετικού διαστημικού σκάφους Λουνα 5 στη Σελήνη.

1965 - Δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Δυτικής Γερμανίας και Ισραήλ.

1967 - Πρώτη τετραφωνική συναυλία όλων των εποχών από τους Pink Floyd στο Λονδίνο.

1978 - Κατάληψη του Κολουέζι από ζαϊρινούς αντάρτες. Η κυβέρνηση επικαλείται βοήθεια από ΗΠΑ, Γαλλία και Βέλγιο για την επαναφορά της τάξης.

1994 - Θάνατος του Βρετανού ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζων Σμιθ μετά από δύο σοβαρά καρδιακά επεισόδια.

2002 - Άφιξη του τέως Αμερικανού προέδρου Τζίμμυ Κάρτερ στην Κούβα σε μια πενθήμερη επίσκεψή του, κανοντάς τον τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που επισκέπτεται το νησί μετά την επανάσταση του 1959.

2009 - Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank στην λεωφ. Βουλιαγμένης, στην Αργυρούπολη, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές.

http://www.enikos.gr 
Υπερθεματίζοντας τις νεοφιλελεύθερες προσταγές της τρόικας, η κυβέρνηση συνεχίζει τη συρρίκνωση των δομών και του προσωπικού του δημοσίου.
Στα σχέδια του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του είναι ενταγμένη η μελέτη των υπηρεσιών που μπορούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Η επιλογή του «outsourcing» θα έχει αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα τη «θυσία» υπαλλήλων.
Ήδη έχουν «φωτογραφηθεί» προς πλήρη κατάργηση οι υπηρεσίες της φύλαξης και της καθαριότητας. Στο «στόχαστρο» των ιδιωτών, εκτιμάται πως θα βρεθούν τομείς για τους οποίους έχουν εκφράσει εργολάβοι ήδη ενδιαφέρον, όπως ο χώρος των υποδομών, των μεταφορών και τμήματα από τους τομείς των συγκοινωνιών.
Εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζουν την απαισιοδοξία τους ότι η λογική του τύπου «ο,τι μπορεί, να φύγει από το δημόσιο και να πάει στους ιδιώτες», θα εφαρμοστεί στους παραπάνω τομείς.

http://www.aftodioikisi.gr 
Μια νέα δεξαμενή «διαθέσιμων» δημιουργείται από υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία και ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται για 2.000 υπαλλήλους για τους οποίους θα ανακοινωθεί σήμερα ή μέχρι το τέλος της εβδομάδας ότι μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανοίγουν θέσεις για τη μετακίνησή τους σε δικαστήρια και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπου υπάρχουν ανάγκες, αλλά δεν θα πρόκειται για ισάριθμες θέσεις, κάτι που προδιαγράφει ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, θα πέσουν σε λίγους μήνες στον Καιάδα των απολύσεων.

http://www.aftodioikisi.gr 
«IPhone 6» πιθανολογείται πως θα λέγεται το νέο κινητό της Apple, το οποίο η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τον ερχόμενο Ιούνιο στο Worldwide Developers Confe-rence, ένα χρόνο μετά το τελευταίο της μοντέλο.

Ηδη από τις διάφορες διαρροές φημολογείται πως το νέο υπερτηλέφωνο της Apple θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα 64GB του iPhone 5S, δηλαδή με μνήμη 128 GB, ενώ θα ενσωματώνει τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου για πληρωμές από το κινητό τηλέφωνο και για την επικοινωνία με άλλες συσκευές, πατέντα την οποία έχει κατοχυρώσει η αμερικανική εταιρεία.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σε τεχνολογικά sites, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει ένα μοντέλο με οθόνη 4,7 ιντσών με ανάλυση 1136x640 και λίγο αργότερα ακόμα ένα με μεγαλύτερη οθόνη, 5,7 ιντσών με υψηλότερη ανάλυση.

Ακόμη οργιάζουν οι φήμες για ενδεχόμενη οθόνη ζαφειριού, που αν επαληθευθούν θα κάνουν το νέο iPhone σχεδόν... άτρωτο!

Πάντως, αν και η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη στο Touch ID/κεντρικό πλήκτρο και στην κάμερα του iPhone 5S και πρόσφατα η εταιρεία επένδυσε 578 εκατ. δολάρια για τη βελτιστοποίησή της, υπογράφοντας συμβόλαιο με την εταιρεία GT Advanced, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν αδύνατη την εισαγωγή του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού σε συσκευή της Apple πριν από το 2015.

Ωστόσο η Apple δεν αναμένεται να ρίξει τις τιμές και θα ακολουθήσει την ίδια τιμολογιακή πολιτική στο νέο iPhone, το οποίο θα κυκλοφορήσει με λειτουργικό iOS 8.

http://www.seleo.gr 
Υπάρχουν τροφές που οι ειδικοί αρνούνται να βάλουν στο στόμα τους και μάλλον αυτό σημαίνει πως το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς!

Δείτε ποιες τροφές βλάπτουν την υγεία μας, καθώς μας φορτώνουν με ανθυγιεινά λιπαρά και τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.

1. Αλλαντικά

Αυτό το είδος επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπάθειας. Τα λουκάνικα, το μπέικον και το ζαμπόν περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού και το νάτριο που βρίσκεται σε αυτό επιβαρύνει κάθε σύστημα του οργανισμού μας. Η προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση νατρίου για τους υγιείς ενήλικες είναι τα 2.300 mg ημερησίως – 1.500 mg για τα άτομα άνω των 50 ή για άτομα που πάσχουν από υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νεφροπάθεια.

2. Γλυκά ροφήματα

Ένας ζεστός ή κρύος καφές με σιρόπι, σαντιγί ή άλλα ενισχυτικά γεύσης μπορεί να μας φορτώσει με περισσότερες από 400 θερμίδες και 15 κουταλιές ζάχαρης. Σε αντίθεση με τα φυτικά σάκχαρα (φρουκτόζη και στέβια), η επεξεργασμένη ζάχαρη αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη. Ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά προτείνει η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης να μην ξεπερνά τις έξι με εννιά κουταλιές (100 με 150 θερμίδες).

3. Μαργαρίνη

Ορισμένοι τύποι μαργαρίνης έχουν υποστεί τη λεγόμενη υδρογόνωση για να αποκτήσουν πιο στερεή δομή κι έτσι περιέχουν σημαντικές ποσότητες τρανς λιπαρών. Αυτά τα βλαβερά λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και ανεβάζουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL), μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL). Μικρές ποσότητες τρανς λιπαρών βρίσκονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά, όμως καταναλώνοντας αυτές τις τροφές δεν ξεπερνάμε την επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα που προτείνουν οι ειδικοί.

http://www.onmed.gr/diatrofi/312743/ti-de-tha-etroge-pote-enas-diatrofologos/

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!