Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν οι αρχές της μικρής πόλης Irwindale της Νότιας Καλιφόρνια και οι ιδιοκτήτες ενός εργοστασίου παραγωγής τροφίμων. Η μήνυση έγινε από τις αμερικανικές αρχές λόγω... καυτερής σάλτσας!
Και αν σας φαίνεται αστείο ακούστε τη μήνυση που κατατέθηκε: η ζωή των κατοίκων της πόλης είναι αφόρητη και κλαίνε συνέχεια καθώς στο εργοστάσιο παράγεται η σάλτσα Sriracha, κάτι σαν ταμπάσκο, που φτιάχνεται από καυτερές πιπεριές. Όπως αναφέρουν οι αρχές της Irwindale, οι οσμές αλλά και τα μικροσωματίδια που απελευθερώνονται στον αέρα από το εργοστάσιο κατά την παραγωγή της σάλτσας είναι τόσο καυτερά που ενοχλούν τους κατοίκους και τους κάνουν να πονούν τα μάτια τους, να δακρύζουν και να έχουν αναπνευστικά προβλήματα.
Οι αρχές της πόλης συναντήθηκαν με εκπροσώπους της βιομηχανίας αλλά ο διάλογος δεν κατέληξε κάπου. Οι βιομήχανοι υποστήριξαν πως έχουν βάλει ειδικά φίλτρα που απορροφούν το 90% των οσμών της πιπεριάς αλλά και του σκόρδου! Οπότε η διαφωνία παίρνει τη δικαστική οδό.
Η συγκεκριμένη βιομηχανία παράγει έως και 200.000 μπουκάλια (!) καυτερής σάλτσες τη μέρα και πέρυσι έκανε τζίρο 60 εκατ. δολαρίων.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!