Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013





Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την B2B International σε συνεργασία με την Kaspersky Lab, περίπου το 38% των Ευρωπαίων χρηστών έχει λάβει πλαστά emails που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τράπεζες.

Οι απατεώνες συχνά χρησιμοποιούν ψεύτικες ειδοποιήσεις από τράπεζες, προκειμένου να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να τους παραδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και να αποκτήσουν με τον τρόπο αυτό πρόσβαση και στα χρήματά τους.

Η έρευνα της B2B International δείχνει ότι:
το 95% των ερωτηθέντων έχει πραγματοποιήσει αγορές online,
το 91% έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του online banking και
το 74% έχει χρησιμοποιήσει συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών

Φυσικά, οι απατεώνες δεν θα μπορούσαν να μην είχαν προσέξει αυτή την τάση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για τις χώρες της Ευρώπης:
το 38% των χρηστών έχει λάβει emails που υποτίθεται οτι προέρχονταν από μια τράπεζα αλλά αποδείχτηκαν πλαστά
το 11% των ερωτηθέντων ανέφερε ύποπτα μηνύματα που υποτίθεται ότι είχαν σταλεί εκ μέρους ενός ηλεκτρονικού καταστήματος
τουλάχιστον μια φορά, το 11% των ερωτηθέντων είχε ανακατευθυνθεί αυτόματα σε ένα ύποπτο site, το οποίο τους ζητούσε να εισάγουν τα διαπιστευτήρια της πιστωτικής τους κάρτας
περίπου το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει εισάγει οικονομικές πληροφορίες σε αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες
Όλα αυτά είναι παραδείγματα της δραστηριότητας των ψηφιακών εγκληματιών που ασχολούνται με το phishing, ένα από τα πολλά είδη κακόβουλων επιθέσεων που στοχεύουν σε σημαντικά εμπιστευτικά οικονομικά στοιχεία όπως οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών, στοιχεία και κωδικοί πρόσβασης σε online τραπεζικούς λογαριασμούς, κ.λπ.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί έμπειροι και προσεκτικοί χρήστες πιθανόν αναγνωρίζουν τις περισσότερες προσπάθειες phishing, οι επιθέσεις αυτές συχνά καταλήγουν να είναι επιτυχείς: περίπου το 3% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είχε χάσει χρήματα από ψηφιακούς εγκληματίες.

Στατιστικά, αυτό είναι ένα σχετικά μικρό ποσοστό, αλλά όταν τόσοι πολλοί χρήστες δέχονται επίθεση κάθε χρόνο, ακόμη και ένα μικρό ποσοστό επιτυχίας μεταφράζεται σε πολλά λεφτά.

Η προηγμένη τεχνολογία της Kaspersky Lab Safe Money θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα χρήματά σας από τους ψηφιακούς απατεώνες. Το Safe Money είναι ένα σύνολο ειδικών μηχανισμών προστασίας που ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που ο χρήστης χρησιμοποιεί υπηρεσίες e-banking ή πραγματοποιεί τις αγορές του online.

Η τεχνολογία Safe Money είναι διαθέσιμη ως μέρος του Kaspersky Internet Security, της προηγμένης λύσης προστασίας για οικιακούς χρήστες, και επίσης ως μέρος του Kaspersky Internet Security – Multi-Device, της νέας λύσης για την προστασίας όλων των συσκευών.

pcmaqgazine.gr


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!