Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Aύξηση του φόρου στον καπνό που χρησιμοποιείται για στριφτά τσιγάρα καθώς και του φόρου που επιβάλλεται στα πούρα και τα πουράκια έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η τελωνειακή νομοθεσία προβλέπει ότι ο τυποποιημένος καπνός για τα στριφτά τσιγάρα επιβαρύνεται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 153 ευρώ ανά κιλό (χιλιόγραμμο) ενώ τα πούρα και τα πουράκια έχουν ειδικό φόρο κατανάλωσης 34% της λιανικής τιμής τους. Με βάση τα παραπάνω ένα σακουλάκι καπνού για στριφτά 18 γραμμαρίων που είναι και η πιο συνηθισμένη συσκευασία περιλαμβάνει ειδικό φόρο κατανάλωσης 2,75 ευρώ και τιμάται περίπου 4 ευρώ. Επί του ΕΦΚ υπολογίζεται και ΦΠΑ 23% που είναι και ο συντελεστής φορολόγησης των καπνικών προϊόντων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί η αύξηση του φόρου στα στριφτά καθώς όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι στρέφονται στη λύση των στριφτών προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα σε σχέση με την κατανάλωση τσιγάρων. Να σημειωθεί ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν εισηγήσεις και για αύξηση του φόρου στα οινοπνευματώδη ποτά ως ένα ακόμη μέτρου στήριξης των εσόδων του προϋπολογισμού για το 2014.

http://www.seleo.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!