Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μια πρωτοβουλία με συμβολικό και όχι μόνο χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο 34ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας και στο 39ο Νηπιαγωγείο (Ανθούπολη, απέναντι από την Τροχαία) όπου η ομάδα «Έψιλον» της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων, οι Patrinistas, αλλά και γονείς με την πολύ καλή συνεργασία των Διευθυντών των σχολείων, έβαψαν τα κάγκελα των προαυλίων. 
Οι εθελοντές φόρεσαν ρούχα εργασίας και το χαμόγελο τους, πήραν μαζί τους ένα ζευγάρι γάντια, τους φίλους τους και την καλή τους διάθεση και ομόρφυναν τον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων με πολλά χρώματα. Η όψη του σχολείου άλλαξε και το έκαναν πολύ πιο ευχάριστο για τα παιδιά.
Αυτό που ξεχώρισε ήταν η πρωτοβουλία σε μια εθελοντική προσφορά για κάτι φαινομενικά απλό αλλά τόσο ουσιαστικό, με σκοπό την αλλαγή της διάθεσης των μαθητών όταν προαυλίζονται, παίζουν ή κάνουν γυμναστική.
Τα χρώματα διατέθηκαν από το Δήμο ενώ τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ευγενική χορηγία από τους: ΜΑΧΡΩ Α.Ε. (ΒΙ.ΠΕ. Πατρών), Μπάκας Levis Paints και Μιχόπουλος Αλέξανδρος.
Η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες οπότε και προσκαλούνται, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, να δώσουν το παρόν με την εθελοντική τους παρουσία, δηλώνοντας συμμετοχή στο Τμήμα Εθελοντισμού και Πολιτικής Ισότητας της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (4ος όροφος Πλ. Γεωργίου, τηλ.2610224548).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!