Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο Nταν Πράις από το Όρεγκον δεν είναι ένας συνηθισμένος Αμερικάνος, αφού ζει πραγματικά σαν Χόμπιτ τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς τόπος διαμονής του είναι υπόγεια τρύπα στην οποία μένει σε πρωτόγονες συνθήκες.

Ο Ντάν τρέφεται με προϊόντα που βρίσκει στη φύση, δεν έχει τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο είναι η σκιτσογράφηση ενός on-line περιοδικού.

Σύμφωνα με το perierga.gr η απόφασή του να αφήσει τις ανέσεις της κατοικίας του αλλά και την οικογένειά του γεννήθηκε όταν διάβασε ένα βιβλίο του Harlan Hubbard ο οποίος περιγράφει με λεπτομέρειες μια ζωή στην ύπαιθρο χωρίς τεχνολογία, απλώς με τα απολύτως απαραίτητα.

Έτσι έφτιαξε βαλίτσες και εγκαταστάθηκε σε ένα ήσυχο λιβάδι όπου αρχικά πειραματίζεται με διάφορα είδη κατοικίας- από καλύβα και τέντα μέχρι σκηνή. Τελικά κατέληξε σε μια υπόγεια σπηλιά όπου ζει με μια σόμπα, τα βιβλία του και μερικά ρούχα. Ο ίδιος δηλώνει να απολαμβάνει απόλυτα τον τρόπο ζωής του αφού έτσι ισχυρίζεται ότι απέβαλε κάθε άγχος και η διάθεσή του είναι εξαιρετική. Κατά τα λοιπά, περνά τις μέρες του σκιτσάροντας για το περιοδικό, διαβάζοντας για ταξίδια και απολαμβάνει το άπλετο φυσικό τοπίο.



Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!