Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η αφρόκρεμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας αναμένεται στην Αθήνα αναμένεται στην Αθήνα για το συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων, στις 5-7 Νοεμβρίου, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των ερευνών γης νορβηγικής εταιρείας PGS για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.
Η  Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία με 38.000 εξειδικευμένα μέλη. Σύμφωνα με την Καθημερινή στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, ενώ αρμόδια στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό της Μεσογείου.
Το ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση των στοιχείων από τη νορβηγική PGS για τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης, με παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς να θεωρούν βέβαιο πως θα παρουσιαστούν πρόσθετα στοιχεία για το Ιόνιο και την Κρήτη, με στόχο την πώληση των σεισμικών δεδομένων σε εταιρείες που θα παρευρεθούν στο συνέδριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει το Ιόνιο και ειδικά η περιοχή δυτικά της Κέρκυρας έως τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, η αντίστοιχη περιοχή δυτικά της Κεφαλλονιάς και ο κόλπος της Κυπαρισσίας. Στην Κρήτη ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η νότια πλευρά από το νομό Χανίων έως το νομό Λασιθίου.

Πηγή: newmoney.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!