Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πιο φονικό και από το τσουνάμι αποδεικνύεται το στρες για τους ανθρώπους που έζησαν την καταστροφή της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011 όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.656 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε που σημειώθηκε η καταστροφή στη Φουκουσίμα, ενώ τα θύματα του τσουνάμι στην περιοχή ήσαν 1.607.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι έζησαν για πολύ χρονικό διάστημα σε προσωρινά καταλύματα", εξηγεί ο Χιρογιούκι Χαράντα, αξιωματούχος της επαρχίας, αρμόδιος για τη βοήθεια στα θύματα του τσουνάμι.
"Για τους ανθρώπους αυτούς οι αλλαγές στο περιβάλλον τους ήσαν δραματικές. Πέθαναν άνθρωποι οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δε θα έχαναν τη ζωή τους", πρόσθεσε ο Χαράντα.
Η επαρχία της Φουκουσίμα, είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι. Συνολικά, πάνω από 18.000 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους.
Μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει ακόμα σ' αυτά τρία χρόνια μετά.
Με βάση τα επίσημα, σημειώθηκαν και αυτοκτονίες που συνδέονται με την καταστροφή.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!