Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014


Με μια ανακοίνωση ποταμό κατά πάντων αντέδρασε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης , Σταμάτης Βελλής, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο που έφερε την ομάδα του σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Ο ισχυρός άνδρας της ιστορικής ομάδας δεν κάνει όμως τίποτα παραπάνω από το να εκφράσει δημόσια όλα αυτά που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων γνωρίζει και συζητά. Να στηλιτεύσει μια νοσηρή  κατάσταση που άδειασε τα γήπεδα και απομάκρυνε τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους από κάθε ενασχόληση με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Μόνο που ο Κος Βελλής αυτά θα έπρεπε να τα καταγγείλει και να τα πολεμήσει, όσο μπορούσε,  από την αρχή της φαρσοκωμωδίας που ονομάζεται Σουπερλίγκα και όχι τώρα που η ομάδα του μπαίνει σε περιπέτειες. Ανεξάρτητα πάντως από τη χρονική στιγμή η ανακοίνωση λέει αλήθειες και αυτές πρέπει να λέγονται.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής: «Κατ' αρχάς και δεν είναι συμπτωματικό ότι αρχίζω με αυτό, θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες του Πανιωνίου και αποκλειστικά σε αυτούς, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται είναι γνωστές και μόνο σεβασμό και θαυμασμό μπορεί κάποιος να έχει για τον αγώνα που δίνουν.
ΝΤΡΟΠΗ στον γυρολόγο Αναστόπουλο που τόλμησε κιόλας να κάνει τον δικηγόρο του Αμπάρκιολη στο ημίχρονο μπαίνοντας ανάμεσα σε εμένα και στον διαιτητή και να μου ζητήσει και τον λόγο. Κε Αναστόπουλε, σαν προπονητής χωρίς τον ερυθρόλευκο μανδύα που ενδύεσαι θα ήσουν ένα ΤΙΠΟΤΑ. Άλλωστε βρίσκω πολύ επιτυχημένο και αληθινό το σύνθημα των οπαδών μας στο 2ο ημίχρονο, που φώναζαν όλοι μαζί ρυθμικά «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός». Και ο νοών νοείτω.
ΝΤΡΟΠΗ και στον διαιτητή Αμπάρκιολη, που το μόνο που ξέρει να επιδεικνύει είναι διαιτητική ΑΛΗΤΕΙΑ και τίποτα άλλο. Καταλαβαίνω έστω και αργά ότι έχουν δίκιο αυτοί που εδώ και χρόνια φώναζαν πως είναι απλά ένα «εργαλείο» της ΚΕΔ για να εκτελεί τις εντολές της. Και όλοι ξέρουμε ποιος κατευθύνει την ΚΕΔ, που ούτε καν νόμιμο πίνακα διαιτητών δεν έχει συγκροτήσει. Και ας μην ακούσω «μα δεν παίξατε καλά» και κάτι τέτοια. Στο ποδόσφαιρο, όταν δεν παίζεις καλά σε τιμωρεί ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, αν μπορεί, σίγουρα πάντως ΟΧΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Άλλο αν στην Ελλάδα αυτά είναι λεπτομέρειες.
Ομολογώ ότι διαμαρτυρόμενος στον Αμπάρκιολη, τον εξύβρισα. Και δεν το μετανιώνω. Άλλωστε είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω σαν άνθρωπος αφού είμαι βέβαιος πως ο παρατηρητής διαιτησίας θα του βάλει άριστα, η σχεδόν άριστα. Έχουμε μάθει πια πως πάει το κόλπο. Ας με τιμωρήσουν λοιπόν οι άτεγκτοι δικαστές της ΕΠΟ και η Πειθαρχική της Super League. Κανένα πρόβλημα.
Αν η ομάδα αυτή δεν είχε την ιστορία που έχει και αν δεν σεβόμουν τους άμοιρους οπαδούς της προσωπικά θα την σταματούσα από τώρα στο να παίζει στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα με διάφορους «Αμπάρκιολη», με ομάδες που ξαφνικά ανοίγουν τα πόδια σε άλλες ομάδες και από αήττητες και με «Ευρωπαϊκή» χροιά γίνονται ως δια μαγείας «ομαδούλες», που φροντίζουν μάλιστα να μείνουν και με 10 παίκτες από νωρίς, μπας και κάνουν «λάθος» και κερδίσουν κανένα αγώνα που δεν πρέπει. Είναι προφανές πως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Ανεξάρτητες και οικονομικά αυτάρκεις ομάδες «δεν βολεύουν» το σύστημα που έχει στηθεί, πρέπει να εξαφανιστούν. Χρειάζονται ομάδες με μεγάλα προβλήματα που προκειμένου να μείνουν ζωντανές δε θα «κουνηθούν» ποτέ και σε κανέναν. Και αυτό είναι κατανοητό και λογικό εκ μέρους τους, δεν τις κατηγορώ.
Δεν περιμένω από κανέναν να ασχοληθεί με αυτά. «Μπάλα να παίζεται, λεφτά να βγάζουμε». Και σε αυτό συμπεριλαμβάνω και την πλειονότητα των δημοσιογράφων, ειδικά αυτούς που ασχολούνται πιο πολύ με την τηλεοπτική «προπονητική» παρά με την δημοσιογραφία. Λες και όλα τα άλλα είναι ανούσια και λυμένα. Όλοι «βολεμένοι» είναι με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να καθαρίσουν αυτή την «κόπρο του Αυγεία» από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πολύ-πολύ να φωνάξουν αν θίγεται η ομάδα που υποστηρίζουν.
Τέλος θα πω ευθαρσώς ότι πλέον δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διαγωγή των παικτών μου και των οπαδών μας στους αγώνες της ομάδας μας. Ούτως η άλλως ξεγραμμένους μας έχουν, ε μη δείχνουμε και μαλάκες.
Πληροφορήθηκα πως ο Αμπάρκιολης στο Φύλλο Αγώνα εκτός από εμένα αναφέρει και τους παίκτες μας Τζόρβα, Κανακούδη και Μίγκα για διαμαρτυρίες μετά τη λήξη του αγώνα. Καμία έκπληξη. Ο άνθρωπος έπρεπε να βεβαιωθεί ότι μας «τελείωσε» οριστικά. Να ξέρουν τα παιδιά αυτά ότι τα κατανοώ πλήρως και τα δικαιώνω.
Καλή συνέχεια σε όλους!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!