Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014


Η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό του κυπέλλου και επικράτησε εύκολα της Μπαρτσελόνα με 3-1 για την 25η αγωνιστική της Primera Division, "γκρεμίζοντάς" την από την κορυφή. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με τη νίκη επί της Έλτσε προσπέρασε στον πίνακα της βαθμολογίας.
Στο κύπελλο κερδισμένη βγήκε η Μπαρτσελόνα, αλλά στο πρωτάθλημα η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε το μάθημά της και υπέταξε 3-1 με σχετική ευκολία τους "μπλαουγκράνα", μετά από τη νίκη τους στην Αγγλία επί της Μάντσεστερ Σίτι. Οι Βάσκοι παραχώρησαν την μπάλα στους αντιπάλους τους και "χτυπούσαν" διαρκώς στις αντεπιθέσεις ή από στημένες φάσεις, μέθοδος που πέρυσι τους χάρισε την 4η θέση και το Champions League. Ο Άλεξ Σονγκ αγωνίστηκε στη θέση του Τσάβι στο κέντρο και η προσφορά του ήταν ένα... αυτογκόλ στο 32ο λεπτό, που έφερε σε θέση κυνηγού την ομάδα του.Ο Λιονέλ Μέσι απάντησε άμεσα με το υπ' αριθμόν 229 τέρμα του, προσπερώντας τον Ραούλ στην 3η θέση των αρχισκόρερ της Primera Division. Όσο κι αν γύρισαν την μπάλα στο κέντρο οι Καταλανοί, οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και με 2 αντεπιθέσεις στο 2ο ημίχρονο έφτασαν στα τέρματα των Αντουάν Γκριεζμάν και Νταβίδ Θουρουτούθα. Οι αποσβολωμένοι πρωταθλητές Ισπανίας δεν είχαν τρόπο αντίδρασης. Η είσοδος του Τσεσκ Φάμπρεγας και αργότερα του Αλέξις Σάντσες δεν έφερε αποτέλεσμα. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, μάλιστα, ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, με δοκάρι του Κάρλος Βέλα στα τελευταία λεπτά, όταν εκτέλεθηκε για ακόμα μία φορά η άμυνα των Καταλανών.
Η ζωή χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μοιάζει να έχει διαφορά για τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο υπάρχει το φαρμακερό αριστερό πόδι του Γκάρεθ Μπέιλ, στο 3-0 της Έλτσε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κι ετοιμάζεται για τα παιχνίδια "φωτιά" με Σάλκε και Ατλέτικο. Ο Πορτογάλος μαζί με τον Λούκα Μόντριτς ήταν τιμωρημένοι, αλλά ο Ουαλός συνέχισε την απόσβεση των 100.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για την απόκτησή του, με έναν φανταστικό κεραυνό από τα 35 μέτρα. Ήταν το 72ο λεπτό, κατά το οποίο εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες των φιλοξενουμένων να κάνουν το θαύμα, έχοντας απολέσει αυτήν την ευκαιρία στο αντίστοιχο παιχνίδι του 1ου γύρου λόγω διαιτησίας.Η αλήθεια είναι ότι οι "μερένγκες" δεν χρειάστηκαν κανένα σφύριγμα σε αυτό το παιχνίδι. Ακόμα κι αν δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, λόγω και του φορτωμένου προγράμματος, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και το πρώτο γκολ του Ασιέρ Ιγιαραμέντι στο πρωτάθλημα μετά από 72 αγώνες αποτίναξε το όποιο άγχος. Το γκολ του Μπέιλ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της Ρεάλ και στο 81ο λεπτό, ο Ίσκο που είχε περάσει στη θέση του Χεσέ Ροδρίγκεθ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Περισσότερα εδώ : http://www.contra.gr


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!