Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στα ανησυχητικά έως μακάβρια αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, που διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με αντικείμενο τις δραματικές επιπτώσεις της βαριάς οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών, κάνει αναφορά δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Με τίτλο «Η κρίση πλήττει την υγεία των Ελλήνων», το άρθρο καταγράφει τα γενικά πορίσματα της έρευνας που είδε το φως της δημοσιότητας, χθες Πέμπτη 20/02, και η οποία εκπονήθηκε από επιστημονική ομάδα, γύρω από τον κοινωνιολόγο ερευνητή και καθηγητή, Αλέξανδρο Κεντικελένη.

Σύμφωνα με αυτή, από την απαρχή της κρίσης, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης, πάσης φύσεως ψυχικών ασθενειών, εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, αυτοκτονιών, αλλά και -το πιο μακάβριο απ' όλα- νεκρών εμβρύων. Όπως δήλωσε ο κ. Κεντικελένης «το πρόβλημα είναι πιθανότατα μόνο η κορυφή του παγόβουνου», ενώ ο ερευνητής και η ομάδα του στάθηκαν στην ανησυχητική αύξηση κατά 21% του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται νεκρα.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!