Δευτέρα 5 Μαΐου 2014



Ήταν ήδη κοινά αποδεκτό ότι το φετινό πρωτάθλημα της Primera είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και αμφίρροπα των τελευταίων ετών, και τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής ήρθαν να το επιβεβαιώσουν. Μπορούσαμε να πιθανολογήσουμε ότι κάποιος από τους τρεις διεκδικητές θα σκόνταφτε αλλά το γεγονός ότι όλοι θα έχαναν βαθμούς και μάλιστα οι δυο από αυτούς μέσα στην έδρα τους ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.
Δευτέρα 5 Μαΐου  2014 από Θόδωρος Θωμαίδης
Η αρχή έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Camp Nou όπου η προβληματική Barcelona κρατούσε ένα αγχώδες ισχνό προβάδισμα με 2-1 μέχρι το 92' , όταν ο επιθετικός της Getafe, Angel Lafita με κεφαλιά έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του Pinto και τους Καταλανούς στο καναβάτσο, ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Στις δηλώσεις μετά τον αγώνα έμοιαζε όλοι να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους, την οποία βέβαια οι ίδιοι με την απόδοση τους είχαν ορίσει, εκτός κάποιων περισσότερων επιφυλακτικών που ήλπιζαν σε κάποιο δώρο και μάλιστα Made in Catalunya.

Η Κυριακή έκρυβε τα δώρα που περίμενε η Barcelona. Νωρίς το απόγευμα η εκπληκτική Atletico έβρισκε το δάσκαλο της στο Estadio Ciutat de Valencia από την παρέα του Λουκά Βύντρα, τη Levante που έχοντας πάνω κάτω το ίδιο στυλ παιχνιδιού με τους ροχιμπλάνκος και εκμεταλευόμενη   την κόπωση τους από τους συνεχείς αγώνες έφτανε σε νίκη 2-0 και έστελνε μηνύματα ελπίδας σε Camp Nou και Bernabeu.

Με τα ευχάριστα νέα να έχουν δημιουργήσει πανηγυρικό κλίμα στις κερκίδες του Bernabeu η Real μπήκε φουριόζα να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη απέναντι στη Valencia όμως έπεσε πάνω στον εκπληκτικό χθες Diego Alves που με συνεχείς επεμβάσεις κράτησε το μηδέν αυξάνοντας ταυτόχρονα κάθε λεπτό το άγχος των γηπεδούχων, το οποίο χτύπησε κόκκινο όταν ο Mathieu έγραψε στο 44' το 0-1.Η γρήγορη ισοφάριση στην επανάληψη από τον Sergio Ramos έφερε πίσω τα χαμόγελα αλλά μόλις για έξι λεπτά αφού ο Dani Parejo έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τις νυχτερίδες.Μέχρι το 92ο λεπτό η Real ήταν εκτός λογικών  σεναρίων διεκδίκησης του τίτλου, όμως ο Cristiano Ronaldo με ένα γκολ απίστευτης ομορφιάς και έμπνευσης έγραψε το τελικό 2-2 που διατηρεί τη βασίλισσα μέσα στο κόλπο.

Μετά  τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής η κατάσταση έχει ως εξής : Η Atletico είναι η μόνη ομάδα από τις τρεις που εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της.Με δυο νίκες επί της Malaga εντός και Barcelona εκτός, στέφεται πρωταθλήτρια ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων. Ακόμα όμως και με ισοπαλία στο Camp Nou θα φθάσει στους 92 βαθμούς όσους και η Real, σε περίπτωση που κερδίσει και τα τρία παιχνίδια που της απομένουν, και στην ισοβαθμία αυτή υπερέχει η Atletico.
H Barcelona κυριολεκτικά αυτοκτόνησε. Με τους δυο βαθμούς που έχασε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Getafe θα ήταν τώρα το απόλυτο φαβορί, πλέον όμως θέλει δυο νίκες με Elche εκτός και Atletico εντός και ταυτόχρονα απώλεια βαθμών της Real σε ένα από τα παιχνίδια της με Valladolid εκτός, Celta εκτός και Espanyol εντός.
Τέλος για να κατακτήσει τον τίτλο η Real χρειάζεται τρεις νίκες στα δικά της παιχνίδια και νίκη της Barcelona την τελευταία αγωνιστική επί της Atletico.
Στο ακραίο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας υπερέχει η Barcelona.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν δεν αλλάξει κάτι στους αγώνες της 37ης αγωνιστικής, ο τίτλος θα κριθεί στο Camp Nou σε ένα ματς φωτιά και όποιος αντέξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!