Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Μπορεί να μοιάζει εντυπωσιακός, αλλά οι Ιταλοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω προβλήματος στους αστραγάλους.
Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας και το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντία, το περίφημο μαρμάρινο γλυπτό έχει μικροσκοπικές ρωγμές γύρω από τους αστραγάλους του, που θα μπορούσαν να προκαλέσει ένα σοβαρό πρόβλημα στην ισορροπία του.
«Οι μικρο-ρωγμές είναι ορατές στον αριστερό αστράγαλο απειλώντας τη σταθερότητα του γλυπτού», δήλωσαν οι ερευνητές μιλώντας στην Εφημερίδα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το άγαλμα, σκαλισμένο από ενιαίο μπλοκ μαρμάρου το 1504, βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, μέχρι να μετακινηθεί στο εσωτερικό της Accademia Gallery της Φλωρεντίας το 1873.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ρωγμές στο άγαλμα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια διαδικασιών αποκατάστασης το 2011.
Οι ειδικοί έχουν από καιρό συνειδητοποιήσει ότι η κακή ποιότητα του μαρμάρου ενισχύει τον κίνδυνο κατάρρευσης του, ιδίως στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού. Οι ειδικοί έχουν ήδη προτείνει το γλυπτό να μετακινηθεί σε μια εγκατάσταση όπου θα προστατεύεται από τέτοιες συνθήκες.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!